Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8351) scham válasza Sk8erPeter (#8348) üzenetére


scham
tag

szerintem jópofa - akinem tetszik, megveszi, akit zavar, hogy nincs a tetején inkább, az nem. én nagyon gondolkodom egy full blank keyboardon, az olyan vicces :D

default aláírás

(#8352) raziel01


raziel01
veterán

Vettem egy ilyet
Remélem beválik, eddig bejövős az érzékenysége és a gombok elrendezése is tetszik.

(#8353) Sk8erPeter válasza Pantok (#8350) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ja, hát ízlések és pofonok, de engem aktív gépelés közben nincs ideje zavarni. :D Legfeljebb akkor, ha épp olvasok valamit, és a bill. fölött van a kezem, és kicsit hozzáér az ujjam a gombokhoz, akkor észreveszem, de egyébként még ha gépelés közben csúszkál is a kezem a gombokon valamennyire, akkor sem tud zavarni. Mondjuk az is igaz, hogy engem speciel a billentyűzetnél csak az érdekel, hogy legyen kényelmes, ne járjon be nagyon hosszú utat, míg beveszi a lenyomott gombot, plusz legyen halk, ne csattogjon, ne verjem fel vele a szomszéd szobában alvót is.
Kár, hogy még mindig nem találtam meg az igényeimnek megfelelő billentyűzetet, ami nagyjából minden szempontból jó lenne. :( Pedig csak az előbb leírtak az igényeim, plusz hogy legyen wireless, legyen rajta Windows gomb, meg még jobb, ha van context menu gomb is, a jobb oldali Ctrl gomb mellett (= Shift+F10), ne fent a francban (Fn gombbal), és ne 30 rongy legyen (minimális kiegészítő-funkciók sem lennének rosszak, pl. multimédia gombok, esetleg egy Fn-nel).

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#8354) Pantok válasza Sk8erPeter (#8353) üzenetére


Pantok
aktív tag

Pontosan, amikor gépelés közben megállok olvasni, az az a pillanat amikor tud zavarni igazán.
A lényeg az hogy apró változás csupán viszont nem alkalmazzák. Ráadásul olcsóbb is lehetne lévén nem kell ilyen olyan lézeres begraftolást meg kétanyagú összetételeket használni a nyomtatáshoz kopás ellen, mivel így egyszerűen nincs koptatva.
Szomorú hogy 40ks billentyűzeteknél kezd, ahol kb a billentyűzet skálának a végét el is értük.

Edit: Szomorú hír, eddigi boltok reportjai szerint csak Black switchel van Quickfire Rapid

[ Szerkesztve ]

(#8355) Sk8erPeter válasza Pantok (#8354) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Gondolom két okból nem népszerű a gomb tetején festés nélküli billentyűzet:
1.) a legtöbb felhasználó a billentyűzetet nézi gépelés közben (nem tud "vakon" gépelni), és ha a tetején van a felirat, akkor jobban látja, melyik gombot kell leütni (mintha oldalt, elöl van)
2.) kicsit furán néz ki így csupaszon (nyilván megszokás kérdése persze)

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#8356) WolfheartGR válasza Sk8erPeter (#8355) üzenetére


WolfheartGR
őstag

Ez furább szerintem: [link]

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#8357) Pantok válasza Sk8erPeter (#8355) üzenetére


Pantok
aktív tag

Az érthető hogy miért nem népszerű, az nem érthető hogy miert ENNYIRE nem népszerű.
Azért amondó vagyok elég sokan tudnak már vakon gépelni, az biztos hogy milliókkal többen mint akik 40 ezres billentyűzetet vesznek.
Lényeg annyi hogy szerintem lenne piaca, olcsó a gyártása, így nem értem miért kiaknázatlan. Sajnáljuk csupán ennyi.
Üres billentyűseket is gyárthatnának, gyakorlatilag olcsóbb a gyártás és vevő lenne még arra is, pl megtanulni vakon gépelni biztos segítene. :)

(#8358) nyunyu válasza Pantok (#8350) üzenetére


nyunyu
félisten

Engem például idegesít-get a kitapintható nyomtatás. Na most ezt nem úgy kell elképzelni hogy leülök és dühöngök hogy a f*szé' van ott az a majdnem észrevehetetlen réteg, de minimálisan zavar.
Olyasmi mint amikor valami morzsa kerül a touchpadra, nem akadályoz, nem olyan szörnyű, de perferálnám ha a sima felületet tapintanám.

Erdekes, eddig meg nem sikerult kitapintanom az MS Ergo4000 feliratait, eszre sem lehet venni.

Mondjuk eleve enyhen erdes a gombok felszine, hogy ne csusszon ugy, mint a sima feluletuek...

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#8359) Viktoár


Viktoár
addikt

Ebben a kérdésben tudnátok tippet adni? :))

Üdv:Viktor

(#8360) Scorce


Scorce
tag

Sziasztok!

Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy sikerült leöntenem sörrel a billentyűzetemet (samsung sdm4510p), ami már megvan 10 éve és elképesztően megszerettem, de sajnos meghibásodott és most vettem egy ilyen noname 1000ft-os bill-t, de ez valami elképesztően rossz. Nem tudjátok hol tudnék szerezni egy ilyet mint amit sikerült leöntenem, mert nem nagyon találok. Azért nézegettem a hozzászólásokat és hát nem is gondoltam volna hogy ilyen brutál billentyűzet árak vannak, ezért nem igazán szeretnék mást kipróbálni mert tudom hogy ez nekem bevált, ezt szoktam meg.
Bocs, ha kicsit hosszú lett.

Remélem tudtok segíteni. :)

[ Szerkesztve ]

(#8361) lemusz


lemusz
addikt

Üdv! Új billentyűzetet szeretnék venni. Jelenlegi egy kb 1500Ft-os teszkós (hama márkájú, PS/2-es). Nem akarok sokat költeni az újra sem, kb csak 3K alattiakat nézegettem. FPS játékokhoz használnám, főleg counter strike-hoz. Nem kellenek nekem csudajó csuklótámaszos, villantgatós ezernyolcszáz-gombos félék. Lenne pár kérdésem:

- PS/2 vagy USB? Úgy tudom USB-s gyorsabb adatátvitelű. Sok esetben éreztem már azt jelenleginél, hogy ha a másodperc egy töredékével gyorsabban reagálna, akkor az előnyhöz juttatna 1-1 kiélezett játékszituációban. Gépem nem eszik sok USB-s eszközt, egér+füles+kikapcsolt nyomtató. Olvastam vhol valamit, hogy az USB-s bill.hez kell jó proci is vagy mifene... jó volna ha valaki tisztába tenné a képet nekem. A procim egyébként amd X3 440 (3x3GHz).

- Ezek a 1-3K-s billentyűzetek mennyi billentyű egyszeri lenyomását képesek regisztrálni? Counter-strikehoz legalább 2, de inkább 3-4 szükséges. Jelenlegimnél nem éreztem ezirányú problémát.

- Ezt leskéltem ki. Vélemény? [link]

Köszönöm a válaszokat!

[ Szerkesztve ]

(#8362) raziel01 válasza lemusz (#8361) üzenetére


raziel01
veterán

Link

3k és 6 gomblenyomást kezel egyszerre. Vízálló is. Jó ár/érték arányú.

(#8363) scham válasza lemusz (#8361) üzenetére


scham
tag

erről sok a vita, de elvileg a PS/2 jobb több dolog miatt is. egyes billentyűzeteknél ezen a csatin való használattal érhető el az NKRO, USB-n sosem. plusz a PS/2-t csak a bill. használja, míg az USB-t más dolgok is terhelik általában (külső vinyó, egér, pendrive, usb-s porszívó...)

ha játszol, főleg ha multizol, ne sajnáld a zsét a billentyűzetre ;)

default aláírás

(#8364) scham


scham
tag

végeztem egy kis kutatást pár mechanikus bill. árával kapcsolatban. sajnos a posta miatt elég drága lesz legtöbb, mire ideér. ha valaki esetleg tud okosabb megoldást, plz segítsen:

Steelseries 6Gv2
ez elvileg a SS saját webshopjában €79.99 (23 000 Ft), és ingyenes a posta, ha 100 EUR felett rendel az ember.

WASD Custom Keyboard (alap összeállítás)
$119 (27 250 Ft) + $53.20 (12 200 Ft) a posta

FILCO Majestouch 2
az angol amazonon £120 (42 800 Ft) + kb. £7 (2500 Ft) posta <- ez nyilván olcsóbb az amcsi amazonon, de akkor ugye sokkal több a posta...

a DasKeyboardot nem is merem megnézni :D

default aláírás

(#8365) Falcon C. válasza scham (#8364) üzenetére


Falcon C.
aktív tag

Nem tudom honnan jönnének ezek a holmik, de annak se ártana utánanézni, hogy ki fizeti az ÁFA-t és a vámot! ;)

[ Szerkesztve ]

[Redmi Note 11] [Acer V3-574G-54T5]

(#8366) Pantok válasza scham (#8364) üzenetére


Pantok
aktív tag

Legjobb választás pillanatnyilag talán a hazánkban immár kapható Coolermaster Quickfire Rapid.
Sajnos én csak black (ipon) és red switcheseket találtam (ezek drágábban), így nem vetődtem rá, illetve én tartanék némi igényt a numpadra.

Hazánkon kívül a legolcsóbb jó minőség a Noppoo choc mini lenne ebayről, kínábol jön, nemtudom hogy kapna-e áfát. De ismerten nagyon szolíd, csupán el kell fogadni a z extra kis méretet (a billentyűk persze teljesek, csak nincs numpad és a home-end és nyilak sorok is hiányosan besúvasztva vannak.

Kis dolgok szeretőinek bejövős az tuti.

(#8367) Viktoár válasza Pantok (#8366) üzenetére


Viktoár
addikt

Mit jelent hogy red meg black switch-es? :U

Üdv:Viktor

(#8368) raziel01 válasza Viktoár (#8367) üzenetére


raziel01
veterán

(#8369) Viktoár válasza raziel01 (#8368) üzenetére


Viktoár
addikt

Köszi akkor ha halk billentyűzetet szeretnék a red és black közül érdemes választani? Mondjuk egy sidewinder x6 milyen,jó választás? :F

Üdv:Viktor

(#8370) scham válasza Falcon C. (#8365) üzenetére


scham
tag

az országtól függ. EU-n belül nincs vám meg sztem áfa sem (vagy már rajta van). a vám pedig pl. usából összeghatárhoz és szerencséhez kötött :D

de fura, hogy nálunk ennyire nem lehet ezeket kapni :\

default aláírás

(#8371) Sk8erPeter válasza scham (#8363) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Én eddig konzekvensen azt találtam (leszámítva az elborult gémeragyú cikkeket, amiknél még nem láttam szakmai referenciákat, csak határozott állításokat alátámasztás nélkül), hogy az USB-s billentyűzetek, egerek interrupt mode-ban működnek. Most nincs időm/kedvem előkutatni egy hosszas, ezt a témát elemezgető cikket, majd ha lesz, belinkelem, de ha már határozottan azt állítod, hogy az USB-nél probléma lehet, hogy a buszt más eszközök is használják, kérlek linkelj már be egy erről szóló hiteles írást, hogy az állításodat alátámaszd, mert érdekel a téma, és már az egeres topicban is heves vita indult erről (csak van, akivel nem lehet vagy érdemes vitatkozni). Tehát azt állítod, hogy az USB-s perifériák - leegyszerűsítve a témát - később juthatnak szerephez, mint a PS/2-esek, ha több USB-s eszköz is aktív. Erre lenne jó végre valami hitelesebb igazolást is látni, nemcsak fórumos állításokat.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#8372) SentryGun


SentryGun
aktív tag

Üdv!
Microsoft Bluetooth Mobile Keyboard 5000 billentyűzetet használ valaki? Vélemény?
Notihoz lenne, hogy ne menjen el plusz USB hely...

(#8373) WolfheartGR válasza Viktoár (#8369) üzenetére


WolfheartGR
őstag

Nekem bejött, red is meg black is de marhára nem mechanikus!!! ;]
Ha fontos az antighosting inkább X4-et vegyél.

[ Szerkesztve ]

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#8374) Viktoár válasza WolfheartGR (#8373) üzenetére


Viktoár
addikt

A legfontosabb hogy halk legyen gépelés közben!Az asszony sokat írkál és engem kimondottan idegesít a kattogás. Ritkán játszom a gépen,de akkor sem véresen komolyan.

Ha magyar kiosztású lenne és még világítós is akkor az maga lenne a tökély.

Hosszas kutakodás után úgy gondolom hogy egy fujitsu kb900 (ez magyar de nem világítós) vagy kb910-es (világítós de nem magyar) is jó választás lehet mert a tapasztalatok szerint igen halk.

Üdv:Viktor

(#8375) WolfheartGR válasza Viktoár (#8374) üzenetére


WolfheartGR
őstag

Szerintem nem halk. Normál billentyűzethangja van. Halkabb mint a 3év alatt szétvert Wave, de fene tudja. Én is azért vettem részben, hátha halkabb mert panasz volt rá. De mivel ütöm rendesen még gépelés közben is ezért úgyis hangos lesz.

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#8376) Viktoár válasza WolfheartGR (#8375) üzenetére


Viktoár
addikt

A sidewinderre írtad hogy nem halk vagy a fujira? :U

Üdv:Viktor

(#8377) Sk8erPeter válasza Viktoár (#8376) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Te írtad:
"Hosszas kutakodás után úgy gondolom hogy egy fujitsu kb900 (ez magyar de nem világítós) vagy kb910-es (világítós de nem magyar) is jó választás lehet mert a tapasztalatok szerint igen halk."
Erre írta:
"Szerintem nem halk. Normál billentyűzethangja van."
Ebből szerintem egyértelmű, hogy a Fujitsu-ra írta. :D

Sk8erPeter

(#8378) nyunyu válasza Viktoár (#8374) üzenetére


nyunyu
félisten

MS billzetei valamivel halkabbak, mint a Logitechek.
Egyedul a szokoz szokott hangos lenni, ha huvelykujjal lenduletbol utod a szelet, de az nagyon.

Ergo4000-en eleve nem tudod a szokoz kozepet utni, mert odaig nem er el az ujjad.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#8379) Viktoár válasza Sk8erPeter (#8377) üzenetére


Viktoár
addikt

Nekem nem volt egyértelmű mivel először a sidewinderről érdeklődtem és utána írtam hogy elsődleges szempont hogy halk legyen.
Majd ugyanabban a hsz-ben említettem a fujitsut is.Azután írta hogy normál billentyűzet hangja van.

Lehet hogy túlbonyolítom,mindenesetre köszi az offot. :D

nyunyu: Köszi a tippet (a link nem jó nálam) de az ilyen kettéosztott,félbevágott,hullámos és hepephupás billentyűzetek biztosan kilőve.Normális,hagyományos elrendezésű,magyar kiosztású billt szeretnék ami halk.Esetleg világíthat is de az annyira nem lényeges. :R

Üdv:Viktor

(#8380) WolfheartGR válasza Viktoár (#8376) üzenetére


WolfheartGR
őstag

Sidewinderre. Bocs, hogy nem írtam le konkrétan, reméltem az aláírásom alapján ráérzel. :B

Sk8erPeter: Te kis vicces. :DDD

[ Szerkesztve ]

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#8381) nyunyu válasza Viktoár (#8379) üzenetére


nyunyu
félisten

Peldakent hoztam fel a sajat billzetemet.

De az alap Wired 600 is halkabb, mint az atlag Logitechek, csak sajnos azt mar nem nagyon lehet kapni, vagy ahol meg van belole, ott is csak egerrel egyutt kaphato. (Wired Desktop 600)

Jeee, van valami uj Wired 400, ami tokugyanugy nez ki, mint a 600, csak a hangero allito gombokat sporoltak le a tetejerol.
Latott ebbol mar valaki magyar verziot? MS weblapja szerint nincs.

Anyamnak nagyon kene egy feher valtozat.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#8382) Viktoár válasza nyunyu (#8381) üzenetére


Viktoár
addikt

A wired 600-at már nézegettem neten de nem találtam újonnan. :( Az egyik youtubos videón eléggé kattogósnak tűnt.Bár a videós gyerek kamera kezelése botrányos. :DDD

Üdv:Viktor

(#8383) Sk8erPeter válasza WolfheartGR (#8380) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Nem viccnek szántam, hanem válasznak. :D Ezek szerint jól ki volt csavarva a hsz.-ed, mert teljesen úgy tűnt, a Fujitsu-ra reagálsz.

(#8379) Viktoár : hát akkor úgy tűnik, félreérthető volt a hsz., és valóban nem volt egyértelmű. :D

Sk8erPeter

(#8384) WolfheartGR válasza Sk8erPeter (#8383) üzenetére


WolfheartGR
őstag

Akkor én látok már ott is iróniát ahol nincs. Lehet meg kellene látogatnom egy pszihomókust. :DDD

‎"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..." Milyen színű az, hogy berúgok szombaton? Valószínű...

(#8385) Cheesy


Cheesy
őstag

A Logitech billzetem már eléggé hangos, ráadásul mióta minden egyes gombot átmostam alaposan, és visszatételkor mindegyiket elláttam alulról egy kis WD40-el, már nem teljesen kellemes vele gépelni. Itthon is szoktam dolgozni, ezért inkább a saját magam - és környezetem idegállapota - érdekében leváltanám egy újabbra, csendesebbre.

Munkahelyemen egy régebbi IBM billzetet használok, van vagy 2 kg, de még ennyi idő után is viszonlag csendesebb mint az itthoni, nincsenek lekopva a feliratok mint az enyémen, alapjában minőségibb érzetet kelt. Pedig régebbi mint az én kb. 6 éves Logitechem (sima alap Deluxe Keyboard).
A billentyűkiosztást nem szeretném, hogy más legyen, főleg az enter és az "insert, delete 2x3 sor" körül szokták számomra érthetetlen módon csonkolni a billentyűzeteket.

Néha játszogatok is, közel sem komoly szinten, így a billzetet nem ez alapján választanám. Kényelmes legyen, halk.

Talán vegyek itthonra is IBM-et? LENOVO 73P5235 csak ezen megintcsak másképp vannak kialakítva a billentyűk, mint az itthonin :(

[ Szerkesztve ]

www.vakbelmutet.hu

(#8386) scham válasza Cheesy (#8385) üzenetére


scham
tag

mennyit szánnál rá? ragaszkodsz a régebbi, "magas" billentyűs példányokhoz, vagy újítanál esetleg?

nekem a VAIO laptopomon volt ilyen mac-style "chiclet" keyboard, nagyon jó volt rajta gépelni - bár szokni kell. és nagyon halk. ilyesmit lehet kapni Geniusban és Speedlinkben is, bár a tartósságuk nem évtizedekre szól.

viszont ha szereznél egy Cherry MX brown kapcsolós mechanikus billentyűzetet, az tuti tartós lenne - csak elég drágák és itthon nem is nagyon lehet kapni :D

amúgy a billentyűzet kiosztása (L-alakú enter, stb.) ITT meg van magyarázva. általában a magyar bill.-eken L-alakú enter van, nem is értem a Lenovot...

default aláírás

(#8387) Sk8erPeter válasza scham (#8386) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ez a nyomorék Enter már csak azért is gáz, mert az Entert azért elég sokszor használja az ember, és én legalábbis megszoktam, hogy azért az Enterhez nem kell célozgatnom, de így nagyon könnyű melléütni, és lenyomni a felette lévő gombot, ami azért igencsak ritkán kell. Eleve ütném, aki ezt kitalálta. ;]

Sk8erPeter

(#8388) vlevi válasza Cheesy (#8385) üzenetére


vlevi
nagyúr

Szerintem az a kép csak illusztráció, mert a képen az US English, 101 (vagy 104) gombos van. Nincs rajta a bal shift és a z között az í betű helye.
Kérdezz rá, esetleg kérd meg őket, hogy valami képet mutassanak a billentyűzetről.
Mert a leírás szerint 105 gombos, akkor viszont nem ilyennek kellene lennie.

(#8389) Cheesy


Cheesy
őstag

Köszönöm a válaszokat, leírnék még egy -szerintem- fontos használatra vonatkozó tényt.
Aki használ CAD (esetemben ArchiCAD) programokat (bár ez majd minden programnál így van), biztos alkalmaz gyorsbillentyű kombinációkat.
Namost nálam az "előválasztó" gomb a bal CTRL és a bal SHIFT. Ezt azért írom le, mert alapesetben is már úgy "veszem a kezem közé" a billzetet, hogy a bal kezem kisujja a billzet mellett érinti az asztalt, a bal gyűrűsujjam a TAB-ot érinti, a hüvelykujjam az ALT-on. Amikor gyorsbillentyűt alkalmazok, kisujjal szoktam a CTRL, SHIFT vagy a kettőt egyszerre lenyomni. Namost ez a kissé "ellenállóbbá vált" mostani billzetemen pár óra munka után már kellemetlenné kezd válni a kisujjamnak, mert túl nagy erőt kell vele kifejteni.
Így visszaolvasva furcsán hangzik a dolog, de a gyakorlatban van jelentősége, komfort szempontjából mindenképp.
Azért írtam ezt le, mert ahogy scham is írta, léteznek alacsonyabb profilú billzetek is. Namost ez a chiclet már a túlsó véglet, a laptopomon is ilyen van, de azzal meg ugye megint kényelmetlen dolgozni, mert vagy a levegőben tartom a karom, vagy letámasztom és kitekeredik a csuklóm, mivel a laptopnál a készülékháznak van azért egy magassága. Persze különálló billzetnél ez nem játszik ugye, de "standalone" chiclet billzetem még nem volt.
Írjátok a mechanikus megoldásokat, de bevallom őszintén, nekem komolyabb billzetem még nem volt (3000 HUF-nál drágább), ami így belegondolva is érdekes, hiszen pont ezt használom az egér mellett a legtöbbet ugye, érdemes lenne akkor már rászánni a pénzt.
Amiből természetesen sosincs elég, így a kötséghatékony megoldás megtalálásáról még nem mondtam le :) Egy igényes és hozzáértő ember biztos a sarokba vágná a jelenlegi billzetemet, ha használnia kellene, abban biztos vagyok :)

www.vakbelmutet.hu

(#8390) vlevi válasza Cheesy (#8389) üzenetére


vlevi
nagyúr

Az általam ismert puha billentyűzetek :
Logitech K120, K200, Microsoft Wired 600, Wireless 800, Wireless 2000, Wireless 3000, satöbbi.
A Logitech Mk250, Mk320 drótnélkülinek más a felépítése, az kicsit keményebb. De még bőven belefér az is.
A microsoftoknál van egy kis érdekesség a dologban, mégpedig az, hogy előre kicsit hullámos.


A Wireless 800 tökugyanez, csak éppen nincs meg az a fél centi hézag a kurzorgombok körül. Ez szerintem nem volt jó ötlet. Hónapok óta megvan, de még mindíg a numerikus 7-re tenyerelek a Page down helyett.
A Wireless 2000 sajnos ugyanez.
A Wireless 3000 nagyon jó, de nekem pont az nem tetszett benne, amitől különlegesebb. Mégpedig, hogy a gombok egy kis mélyedésben ülnek, ettől gyakorlatilag pont olyan, mint egy laptop, ahogy te is írtad. A billentyűzet síkjából nem emelkednek ki a gombok, de az egész billentyűzet magasabban van. Ez nekem marhára nem jött be. A hozzáadott egér pedig... Inkább nem mondok semmit.
A másik hibája az MS billentyűzeteknek, hogy nagyon-nagyon zárójelbe tették a funkcióbillentyűket. Aprók, más a nyomáspontjuk mint a sima gomboknak, sőt a Wired 600 kivételével csoportosítva sincsenek, a Wireless 3000-en pedig fekete alapon sötétkékkel van felírva, szinte láthatatlan :(
Cserébe mondjuk a Microsoft driverével mindegyik gombra bármilyen funkciót rá lehet definiálni, megfejelve ezt azzal, hogy különböző profilokat is csinálhatsz, azaz más-más alkalmazáshoz más lehet a gomb.

Nagyon jó lenne még a Wireless Media Desktop 1000 is, de annak meg az a baja, hogy nem 2.4Ghz-es vevője van, hanem az ősrégi, 2méter hatótávolságú, lassú, laggolós 27MHz-es :(

Ezek közül a Logitech K120, K200, Microsoft Wired 600, Wireless 800 még a néhányezer forintos kategória, sokat nem vesztesz vele, ha mégsem jönne be.

(#8391) Jégtörő válasza Viktoár (#8382) üzenetére


Jégtörő
aktív tag

revoltex lightboard xl3 világít (nem az egész , mint a xl2 nél, hanem kifinomultabban csak a betűk)és magyar vagy, ugyan jóval drágább kategória a roccat isku magyar és világít szintén kifinomultan.

(#8392) Cheesy válasza vlevi (#8390) üzenetére


Cheesy
őstag

Ennek a Microsoft billzetnek nagyon tetszik a formája, szép az íve.
Ami a legalsó képeden van, azon ráadásul a gombok is olyanok mint ahogy én szeretem. A plusz funkcióbillentyűkre sose vágytam, de ez nem zárja ki azt, hogy később megszeressem őket. (Ez egyébként melyik Wired?)

Nekem mind a mai napig ez a kiosztás jelenti A billentyűzetet:

www.vakbelmutet.hu

(#8393) vlevi válasza Cheesy (#8392) üzenetére


vlevi
nagyúr

Kétféle billentyűzet van a képen. A felső három mindegyik a Wired 600. A legalsó kis kép a Wireless 3000. Az elrendezése annak is teljesen hagyományos, azt leszámítva, hogy mélyebben ülnek a gombok.
Na, megtaláltam a képet, amit kerestem. Szóval ennyire mélyen :

Teljes nézetben így néz ki a Wireless 3000.

A Wired 600, Wireless 800, Wireless 3000 rendes magyar kiosztással kapható.

[ Szerkesztve ]

(#8394) scham válasza Cheesy (#8392) üzenetére


scham
tag

angol kiosztást használsz?

default aláírás

(#8395) Cheesy válasza scham (#8394) üzenetére


Cheesy
őstag

Most, hogy kérdezed megnéztem a belinkelt képemet és tényleg: a "z" és az "y" helyet cserélt :) HUN kiosztást használok :)

www.vakbelmutet.hu

(#8396) scham válasza Cheesy (#8395) üzenetére


scham
tag

igen, továbbá nincsenek rajta ékezetes betűk sem :U

default aláírás

(#8397) nyunyu válasza Cheesy (#8392) üzenetére


nyunyu
félisten

Nekem mind a mai napig ez a kiosztás jelenti A billentyűzetet:

Ez meg milyen elbaltazott kiosztas?

Akar a regi, ketsoros enteres USt, akar a mostanaban szokasos 1 soros enteres USt nezem, rossz helyen van a backslash, meg az Enter formaja sem stimmel. ;]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#8398) Ribi válasza nyunyu (#8397) üzenetére


Ribi
nagyúr

Nagyon is jó ez, nincs semmi gond. Én is ilyet használok és ezt szoktam meg.

(#8399) AndrewTdi


AndrewTdi
addikt

Sziasztok!

Kár, hogy nincs megszerkesztve egy faszányos első hozzászólás. Sokan hasznát vennék.
Olvasgatom a fórumot, de nem nagyon jutok előrébb a választásban.

Logi internet 350-em van, de lecserélném valami komolyabb és halkabb billentyűzetre.
HUN kiosztás, halkság és esetleges világítás (de ehhez nem ragaszkodom) lennének a szempontok, talán még a sorrend is stimmel. Néha néha játszanék is rajta, de nem nagyon kellenek makró gombok meg ilyesmik.

(#8400) AndrewTdi válasza AndrewTdi (#8399) üzenetére


AndrewTdi
addikt

sry. az USB-t kihagytam.

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.