Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LG LCD és LED TV-k

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-01-21 19:00:29

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#89207) junior19 válasza Piftuka (#89198) üzenetére


junior19
senior tag

Nem használom a mozgásjavítás opciót, nekem nem jött be, de még sokat nem kísérleteztem vele. Így a mozgásmegjelenítése szerintem normális, elviselhető. Nem rosszabb, de nem is jobb más modellekénél. Egy 40"-os Sharpot váltott, az elvileg 120Hz-es volt, attól szerintem egy picit jobb. Focinál inkább a felhősödés vehető észre, mint a mozgásból jelentkező elmosódás, de a felhősödés sem zavaró mértékű. A Sharpnál az is feltűnőbb volt.
A kontraszt egy érdekes dolog a tévénél. Szerintem beállítva majd 4-5000:1-hez körüli lesz a kontrasztja. A Sharpnak 2000:1-hez volt a kontrasztja, sötétebb jeleneteknél 21-9-es filmnél már szürkült az alsó-felső fekete sáv. Nem zavaróan, de nem volt fekete. Ennél ilyenkor is feketébb, biztos, hogy nagyobb a kontrasztja.
De ha full feketét kap, akkor a kijelző lekapcsol, tök sötét, mint az oled. Ez most kalibráció nélkül az 1%-os near blacknél is így van, 2%-nál már bekapcsol a kijelző. Ennek a működését még a kalibráláshoz is ki kell ismernem. Sötét égboltnál fekete a kép, a csillagok pedig ragyognak(Star Wars jelenet).
A képeket este megnézem, mert csak akkor látható ez a jelenség.
Egyébként a Szakértői világost használom nappal, este sötétben pedig a sötét opciót.
A színei szerintem rendben vannak, bár kalibrálással biztosan javítható. Így ami kiemelkedik, az az arcbőr megjelenítése. Természetes, jól visszaadja a különböző árnyalatokat, mozgásnál nem mosódik. Ebben szerintem kiemelkedő.
Upc directet használok, szerintem nincs gond se az sd, se a hd képpel. Kockásodás nem vehető észre, viszont egy picit lehetne részletesebb a kép. Szerintem ezt áldozták egy picit fel, annak érdekében, hogy gyenge anyagnál is élvezhető kép legyen. Igaz ez xvidre és dvd anyagra is.
4K-ban a Fashion tv-be nézegettem bele, illetve a TRT 4k Foci vb közvetítésébe. Láthatóan jobb a kép a hd-hoz képest, de nem kell nagy különbséget várni. Egy demo HLG HDR-es anyagba néztem még bele, itt már nagyobb a különbség, de nekem ez túlszaturáltnak tűnt. Egy filmrészletet néztem még, ami HDR10-es, az már rendben volt színben is. Ami negatívum a lejátszójával, bár csak egy anyagot néztem meg, az eredeti Atmos hang volt az első, nem engedett hangot váltani, az Atmosból pedig nem jött a core dolby hang, így néma volt a film. Felíratot nem ajánlott fel, pedig több is volt benne. Másik filmnél már ment a hangváltás, felírat itt sem működött. Erre ha van valakinek tippje, jöhet. A lejátszás folyamatos, tekerés is ment, ebből a szempontból.jó.
Nem használom a hangszóróit, de mivel elég mély a készülék, szerintem aránylag jó hangszórók kerültek bele. A Sharphoz képest jobb, de erre nincs nagy viszonyítási alapom.
WebOs. Még csak egyszer néztem a Youtube-on, beetöltöt, lejátszott, nem volt vele gond. A menü használható, nem gondolkodik, de nem is villám. Az átlagostól egy picit gyorsabbnak mondanám.
Este megnézem a képeid, s akkor írrok arról is, hogy milyen a megjelenítése.

codec project

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LG LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.