Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LG LCD és LED TV-k

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-01-21 19:00:29

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#88351) Woodslave válasza fulton (#88349) üzenetére


Woodslave
nagyúr

Megcsináltam ahogy scream fórumtars irta fent (vagy lent). Csak kicsit körülményesebb az indítás

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#88352) htom127 válasza N.Laca64 (#88346) üzenetére


htom127
tag

Köszönöm, ezt lementem (jövő héten érkezik, remélem).
Találtam még ezt is, talán kiindulási alapnak jó lehet.
Neked is SJ810V van ?

[ Szerkesztve ]

" Bazinga !"

(#88353) fulton válasza scream24 (#88345) üzenetére


fulton
addikt

Azt nem tudjátok miert van, hogy ha kikapcsolom a mediaservert majd vissza, a korábban oda letoltott film elvész...ez elég gáz.. mivel ha levalasztom a vinyot vagy uninstallalom a mediaservert oda a letoltott anyag (de csak azok amit a mediserver csatlakozas alatt kozvetlen oda toltottem). Van tippetek?

(#88354) N.Laca64 válasza htom127 (#88352) üzenetére


N.Laca64
csendes tag

Igen 60SJ810V . Szerdán vettem és ez alapján állítottam be. Még ha lesz idöm megpróbálom finomhangolni egy kicsit, de már így is nagyon jó a képe. A PH. a 850-et tesztelte, az RGB paneles a miénk pedig RGBW de lehet hogy erre is nagyjából jók lesznek a beállítások. Ki fogom próbálni.

Star Citizen 1. Magyar Kereskedelmi és Iparos Szövetség https://robertsspaceindustries.com/orgs/HUNS/ SC FB csoport: https://www.facebook.com/groups/starcitizen.hungary.magyarok/

(#88355) htom127 válasza N.Laca64 (#88354) üzenetére


htom127
tag

Grat, szép nagy

" Bazinga !"

(#88356) RomiJosy


RomiJosy
aktív tag

Sziasztok..
Szeretném Chansort segítségével változtatni a program számokat..Az előző LG tv-n könnyen megcsináltam..sajnos ennél a modellnél már ott megakadok, hogy a tv progikat átküldjem a tárolómra.
Nem találok hozzá segítséget. A tv: LG 55UH770V
Köszi a segítséget.

(#88357) N.Laca64 válasza htom127 (#88355) üzenetére


N.Laca64
csendes tag

Köszi. Frissítsd fel a legújabb szoftver verzióra(04.70.65) én ezzel kezdtem. Ez javítja pl. a Dolby Vision megjelenítéssel kapcsolatos hibákat. Ezt a fórumot is érdemes átolvasgatni ha ráérsz.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen 1. Magyar Kereskedelmi és Iparos Szövetség https://robertsspaceindustries.com/orgs/HUNS/ SC FB csoport: https://www.facebook.com/groups/starcitizen.hungary.magyarok/

(#88358) htom127 válasza N.Laca64 (#88357) üzenetére


htom127
tag

Úgy lesz, köcce

" Bazinga !"

(#88359) junior19 válasza htom127 (#88352) üzenetére


junior19
senior tag

A linken található beállításokat én biztosan nem alkalmaznám, mivel az egy szoftveres kalibráció, ami a tesztelt tévét egy vele összekötött pc-vel kalibrált össze. A tévét viszont hardveresen lehet kalibrálni.

codec project

(#88360) htom127 válasza junior19 (#88359) üzenetére


htom127
tag

Köszönöm neked is, egyelőre akkor hagyom a gyári beállításokat, s majd óvatosan állítgatom. Jól emlékszem, hogy a garanciahosszabbítás úgy megy, hogy a neten regisztrálom a tv-t, s utána 1 éven belül tudok venni + éveket? (MM vásárlás)

[ Szerkesztve ]

" Bazinga !"

(#88361) Woodslave


Woodslave
nagyúr

van egy la640-es tv. Ma újra kellett a routert konfigurálni, és minden egyes bekapcsolásnál újra meg kell keresni a wifi hálózatot, beírni a kódot. Automatikusan nem kapcsolódik. Qrvára kezd idegesíteni, eddig hetekig nem volt ilyen, sőt évekig. Mit állíthattam el vagy mi az oka most ennek?

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#88362) lix24 válasza gamegod (#88328) üzenetére


lix24
csendes tag

Szia!

Nekem ezt produkálja, majd próbálok fehérebb jelenetet is feltölteni ott még látványosabb hogy a háttér világítás nem homogén, még az LG-vel is konzultálok hogy ez most gyárilag ezt tudja vagy hiba...

[link]

Üdv!

[ Szerkesztve ]

(#88363) zeusz55


zeusz55
senior tag

Sziasztok! Anyamnak van egy 2015 koruli "32es LG led tvje, egyiknaprol a masikra elment a kep, hang van. Kep taviranyitora sem mutat semmit, gari mar nincs kikapcs bekapcs kabelmozgatasokon mar tulvagyunk... lehet / erdemes ezeket javitani? Ha igen hol? Koszi szepen!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=

(#88364) pjen válasza zeusz55 (#88363) üzenetére


pjen
félisten

LG nek elég kiterjedt márkaszerviz hálózata van,csak egy telefon...

(#88365) junior19 válasza htom127 (#88360) üzenetére


junior19
senior tag

Az MM oldalán 2 év garanciát írnak. Az LG-nél szerintem nem kell regisztrálni, az Samsungnál jellemző a plusz év garanciáért, de ebben nem vagyok biztos. A MM-os + garancia viszont nem garancia! Biztosítás, ami a garancia lejárta után lép életbe. Viszont már nem érvényes a biztosításra az sem, hogy meghibásodás esetén ha nem tudják javítani 30 napig, akkor csere vagy pénz visszafizetést kapj. Addig ülnek rajta, ameddig akarnak, neked meg nincs készülék. Csak a biztosító hozzáállásán múlik, akivel a szerződés köttetik. Csak az MM garanciának nevezi.
A képbeállítások közül valamelyik ISF képmódot válaszd, a színhőmérséklet meleg2, a fényerőt és a kontrasztot állítsd be ahogy korábban itt is leírták hogyan kell, mást mindent ki kell kapcsolni, ami kikapcsolható. Colorimeter nélkül ennyit lehet beállítani, mert a 3 alapszín színtelítettsége sem egyforma, általában a kék több, a zöld és a piros pedig kevés. Ezért ha a színtelítettséget növeled, a kék már biztos nagyon sok lesz. Az árnyalatnál megint ez a helyzet, hogy annak az állításával valamelyik másodlagos színt beállítod helyes értékre, a másik kettő még nem kerül a helyére. Ezért van benne a színkezelési opció, csak ott lehet beállítani pontosan, műszer segítségével.
Jó szórakozást a készülékhez.

codec project

(#88366) Tibko8


Tibko8
senior tag

Sziasztok.
Remélem elfer itt a kérdésem.
Van itthon egy LG 42LB650V. Ezt szeretnénk falra felszerelni. A kérdésem az lenne hogy gipszkarton falra fellehet szerelni? Dupla rétegben van a gipszkarton.

Ha igen akkor milyen állványt tudtok ajánlani? :R

Lada(racing.hu) 2107 "Őrület Ez!" & Reanult Clio IV Grandtour 1.5 dci OnePlus One (CYANOGEN) ---> OnePlus Three(3) ---> OnePlus 7T Pro --> Nothing Phone 1 --> OnePlus 10 Pro 5G /Never Settle/ --> Honor Magic 5 pro

(#88367) balazs1022


balazs1022
őstag

Sziasztok!

Van egy regi Lg 32LD350 tv-m plusz egy Denon AVR 130 erositom. A TV és az erősítő Optikai kábellel van összekötve (hdmi nincs az erősítőben). Azt tapasztalom, hogy a TV optikai kimenetén nem jön 5.1 hang, csak stereo.
Próbáltam már laptopról (hdmi). Vagy úgy, hogy a TV-be bedugott ChromeCast-ról játszok filmet. De próbáltam azt is, hogy a TV usb-jébe dugott pendrive-járól filmeztem.
Elképzelhető, hogy ez a TV nem tud 2-nél több csatornát kezelni? Akkor minek van rajta Optikai kimenet?
Próbáltam már egy másik Tv-vel is (Lg 42LD650). Azzal sem jó.

Hogyan lehet lehet az 5.1-et működésre bírni? Esetleg a szerviz menüben aktiválni kell valamit? (Az USB-s filmlejátszást is ott kellett engedélyezni (DivX 0 ->1-re állítani).) A Tv Specs-e szerint tudja a Dolby Surround-ot.

Itt a topikban olvastam, olyat is a Tv hdmi-je nem vezet ki 5.1-et optikai-n, de az ellentetjere is van pelda.

Mi most akkor a jelenlegi igazsag?

Ha nincs mas, akkor egy hdmi extractor megoldja a porblemamat? Ezzel ugye levalasztom a hdmi-bol a hangot es kozvetlen az erositobe megy. Ezzel 5.1-em lesz?

https://fototrend.hu/fotok/fotos/balazs1022/index.html

(#88368) htom127 válasza junior19 (#88365) üzenetére


htom127
tag

Ismételten köszönöm kimerítő válaszod, ha megjön próbálgatom a leírtakat

" Bazinga !"

(#88369) Freedoc


Freedoc
újonc

Hello mindenkinek egy olyan problémám lenne hogy van egy LG LB650v tipusu készülékem és egyszer csak gondolt egyet és nem tölti be a youtubot aztán már semmilyen alkalmazást csak a böngészőt,smar sharing,screen share és az HBO Go ennyi youtube meg lg store nem pont a két legfontosabb és telefonnal sem tudom ráküldeni a youtube videot szoval szerintetek mi lehet a gond?
Köszönöm előre is

(#88370) donnie.d


donnie.d
aktív tag

Sziasztok!

Van egy öt éve vásárolt 42-es 3D-s LG LM3400-ás készülékem. Minden téren megvagyok elégedve vele, eddig nem volt probléma vele (egyszer volt javítva villámkár miatt), azonban vele kapcsolatban van egy nagyon zavaró dolog.
Ugyebár a hang nem éppen a legjobb. Hogy minél élvezetesebb legyen a film és játék ezért beszereztem annak idején egy 2.1-es hangfalat, amit minap cseréltem egy jobb teljesítményű 2.0-ásra. Mivel a készüléken van jack csatlakozó, így azon keresztül csatlakoztattam rá. Azonban van a készüléknek egy hibája, amelynek megoldására nem tudok rájönni egyszerűen.

Szóval adva van egy számítógép, és egy Blu-ray lejátszó, mely HDMI kábellel van összekötve a TV-vel. Az elképzelés nálam az lenne, hogy a hangfalak folyamatosan rá lennének kötve a TV-re azonban ezt nem tudom megvalósítani. Ugyanis amennyiben úgy kapcsolom be a TV-t, hogy rá vannak kötve a hangfalak jack csatlakozón keresztül, úgy a HDMI-n csatlakoztatott eszközök, azaz a számítógép, Blu-ray lejátszó használhatatlan, mert szaggat a hang. Ha kihúzom akkor is. A megoldás ilyenkor az, hogy kihúzom a hangfalat a TV-ből, azt kikapcsolom, majd újra bekapcsolom, és bekapcsolt állapotban dugom rá a hangfalakat.

Gondoltam már szériahibára is, szoftvert is frissítettem, s ezzel a kis apró, de roppant bosszantó hibával még kibékülnék, mert hozzáférek a TV hátoldaláról. Azonban észrevettem, hogy ez a hanghiba csak a HDMI-n csatlakoztatott eszközöknél van, ugyanis minap teszteltem, hogy ha rádugok egy pendrive-ot, és azon elindítom az adott filmet/sorozatot annál a hang tökéletes, nem akad. A HDMI kábelek lettek már cserélve elhasználódás miatt, és nem a legolcsóbbat vettem belőlük, hanem lehetőleg minőségieket.

Kérdésem felétek az, hogy mitől lehet ez a probléma?
Tudom, hogy attól, hogy ki-be húzgálom a jack csatlakozót nem fog tönkremenni a TV, de roppant mód zavaró, és szeretném, ha folyamatosan rá lenne kötve a TV-re a hangfalak.

Válaszokat előre is köszönöm.

(#88371) zeusz55 válasza pjen (#88364) üzenetére


zeusz55
senior tag

Köszi, Ledsor hiba és 20 000 a javítása, ha lenne másnak is :)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=

(#88372) cicur99 válasza donnie.d (#88370) üzenetére


cicur99
tag

A régi 2.1-es hangfaladat hova csatlakoztattad?

(#88373) donnie.d válasza cicur99 (#88372) üzenetére


donnie.d
aktív tag

Egyszerű volt. A mélynyomóba ment a két kisebb hangszóró, és a mélynyomóból volt egy jack csatlakozó.

(#88374) EgySrac


EgySrac
tag

Haverom le akarja cserélni az Ec930v oledjet. Szerintetek a mai teveknek van közel ehhez hasonló képük?

(#88375) OldMike válasza donnie.d (#88373) üzenetére


OldMike
őstag

Kipróbáltad-e ugyanebbe az aljzatba dugott fejhallgatóval is? A hang menüben melyik kimenetet választottad (fejhallgató vagy külső hangszóró)?

42LM660S

(#88376) donnie.d válasza OldMike (#88375) üzenetére


donnie.d
aktív tag

Igen, és ugyanúgy szaggat, ha kikapcsolt állapotban dugom a TV-re.
A hang menüben két opció van: Auto, PCM.
A TV hangszórónál van egy ki-be üzemmód. Ha kikapcsolom, akkor ugye nem szól a hangszóró, csak ha rácsatlakoztatok valamit: hangszóró, fejhallgató. De ekkor is muszáj, hogy bekapcsolt állapotban legyen a TV.

(#88377) sebix11 válasza RomiJosy (#88356) üzenetére


sebix11
újonc

Teljes keresés esetén az országnak válaszd Szlovákiát.

(#88378) OldMike válasza donnie.d (#88376) üzenetére


OldMike
őstag

Annyi biztos, hogy a PCM-et kell választani.

42LM660S

(#88379) Fagyi


Fagyi
aktív tag

IP tv-t néz valaki a tv-jén?

https://logout.hu/cikk/zyxel_nas326/ Nexbox A95x + IPTV

(#88380) RomiJosy válasza sebix11 (#88377) üzenetére


RomiJosy
aktív tag

Köszi..holnap megpróbálom..

(#88381) donnie.d válasza OldMike (#88378) üzenetére


donnie.d
aktív tag

Ha arra van állítva, akkor is ezt csinálja.

(#88382) Teasers


Teasers
tag

Sziasztok!

Szeretnék venni egy 1TB külső merevlemezt, amiken filmeket tárolnék és arról nézném őket a lg 42lm620s ze típusú tévén. kb 15-20 ezer ftot szánnék rá. Tudnátok nekem konkrét típust ajánlani? Afféle best buyt ebben a kategóriában és ehhez a tévéhez.

Köszönöm.

(#88383) lufi7 válasza Fagyi (#88379) üzenetére


lufi7
aktív tag

Persze. Mi a baj?

"Csak szóljatok mindig 5 perccel a gól előtt"

(#88384) Breki


Breki
veterán

Én Maxtor M3 Hordozható külső merevlemez, 1 TB, 2.5", USB 3.0, Fekete- vettem az nagyon jól bevált.

Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

(#88385) zsolesz6


zsolesz6
aktív tag

Sziasztok,

Megpróbálkozok ismét, hátha több sikerrel járok. Adott egy UF680V típusú 4K SMART TV. A problémám az vele, hogy a 4K tartalmakat csak USB-ről játsza le, DLNA-n nem tudja. Ez normális ennél a típusnál, vagy kell hozzá valami extra beállítás? Elég minuszos az 50-60 GBytos filmeket másolgatni pendrivera azért hogy 4K-t tudjak nézni. Értetlenül állok a dolog előtt, mert pl. laptop lejátsza hálózaton keresztül, a TV meg se WiFi-n, sem kábelen nem tudja. A routeren AC router gigabites LAN portokkal. Ez azt jelenti hogy a sávszélességnek WiFin is bőven elégnek kéne lennie. A TV WiFi-je szintén AC képes, hiszen csatlakozik hozzá, és a LAN portja is gigabites.

Valakinek valami tipp, hogy mi lehet a probléma?

(#88386) Alex91 válasza zsolesz6 (#88385) üzenetére


Alex91
félisten

Nekem UJ-s van, es en arra jottem ra, hogy "hideg" inditas kell neki, mert egy ido utan a DLNA lejatszas el kezd szaggatni, ha a TV gyorsinditason van.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#88387) zsolesz6 válasza Alex91 (#88386) üzenetére


zsolesz6
aktív tag

Az meg mi a szösz? Gyanús hogy az UF-ben még nincs ilyen, legalábbis én nem találkoztam vele. DLNA-val alapvetően nincs probléma, 1080p-t gond nélkül viszi akár 0/24-ben is, csak a 2160p-t nem tudja lejátszani.

(#88388) Alex91 válasza zsolesz6 (#88387) üzenetére


Alex91
félisten

Kihuzod a konnektorbol, aztan meg visszadugod, vagy menuben kikapcsolod a gyorsinditast, ha van olyan.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#88389) zsolesz6 válasza Alex91 (#88388) üzenetére


zsolesz6
aktív tag

Szerintem nekem nincs bekapcsolva gyorsindítás. Olyan gyorsan nem kapcsol be :)

(#88390) Hooper válasza HellGreg (#1) üzenetére


Hooper
őstag

Sziasztok

LG 570V típussal erősítő nélkül hogyan lehetne össze genius 2.0 1250B hangfalat?
Sajnos a TVn ha jól látom csak optikai kiemenet van. Gondolkoztam hangfalhoz Bluetooth audio adapteren..telorol spotify miatt.. esetleg azzal valahogy?

(#88391) westcoastog válasza Hooper (#88390) üzenetére


westcoastog
veterán

Veszel egy DAC-ot optikai kábellel, arra rákötöd a geniust.

(#88392) Hooper válasza westcoastog (#88391) üzenetére


Hooper
őstag

gondolom az nem 10.000Ftos tétel, és a telefonos bluetooth streaming dolog sem lenne megoldva :(

(#88393) Teasers válasza Breki (#88384) üzenetére


Teasers
tag

Köszi! Milyen árban és hol vetted? Filmezel rajta te is? Nem akadozik? Azért kérdezem, mert van itthon egy 1tb adata külső vinyó, de azzal szaggatnak a filmek.

(#88394) Breki válasza Teasers (#88393) üzenetére


Breki
veterán

Itt vettem, most még olcsóbb is.

[link]

Nem tapasztaltam akadást igaz én nem 50-60 gigás filmeket nézek, hanem 1-2 gigásokat viszont azokból sokat és sokszor belepörgetek.

Felvételnél is teljesen jó csak annyi, hogy amikor az ugren usb hub-ra dugtam kifogásolta a tv, így közvetlen kellett rádugni.

Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

(#88395) Teasers válasza Breki (#88394) üzenetére


Teasers
tag

Értem köszi. Hát én 720p és 1080p filmeket néznék rajta.

(#88396) achon válasza Hooper (#88392) üzenetére


achon
aktív tag

Vegyel egy toslink adaptert
Aztan egy bluetooth adaptert
Ebayrol hasonlo 3-4e HUF. :P

A legszebb múzsa a határidô.

(#88397) ftamas0201 válasza zsolesz6 (#88385) üzenetére


ftamas0201
senior tag

Milyen DLNA kliensel próbáltad megosztani a filmeket? Pár embertől hallottam már tapasztalatok alapján hogy a plex hajlandó ilyen akadozásokra 4k megjelenítésnél. Nekem Serviioval tökéletesen működik a 4k megosztás. Pendriven gondolom tökéletesen lejátssza igaz? Csak mert így akkor kizárható hogy esetleg a tv médialejátszója lenne a ludas.

(#88398) westcoastog válasza Hooper (#88392) üzenetére


westcoastog
veterán

Ebayen vannak elég olcsón.

(#88399) szimla65


szimla65
aktív tag

Sziasztok!
Segítségre szorulok.Van egy 55UJ701V-típusú készülékem. HDMI -vel van csatlakoztatva egy Denon AVR-X1300W típusú erősítő.A nejem nem szereti a hangos filmnézést(meg amúgy semmit)én azért a frankóbb filmeket szeretem ha kicsit jobban szólnak.Gondoltam veszek egy Bluetooth fejhallgatót és majd azon hallgatom a filmeket,stb.Vettem egy JBL fejhallgatót,párosítottam a tv-vel..Mikor bekapcsolom jelzi a tv,hogy csatlakozni szeretne,nyomok egy OK-t.Ekkor az erősítő nem ad hangot(hangfalak némák)csak a fejhallgatón hallható a hang.Az lenne a kérdésem,hogy megoldható-e,hogy a hangfalakon és a fejhallgatón is hallható legyen a hang egyszerre.?Ne csak külön külön.Vagy ez a dolog nem kivitelezhető?
Előre is Köszönöm a segítséget.

(#88400) #34784256 válasza westcoastog (#88297) üzenetére


#34784256
törölt tag

nekem meg a uj675-osom adta be a kulcsot, alaplap csere sem segitett, allitolag a kijelzo dobta el magat, azt meg nem lehet cserelni. mindig is LG fan voltam, de mostanaban mintha nem lenne mar olyan megbizhato mint regen.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LG LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.