Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Boylerhammer
csendes tag
A "FieldSequential" típusú 3D-s filmeket hogyan lehet lejátszani?
Próbáltam a TV médialejátszójával (LW5500) és Oplay R1-essel is.
3D mód nélkül látszik a képen egyféle hullámzás - ebből gondolom
hogy maga a film 3D-s. Ha a TV-n akarom lejátszani csak az első
három 3D-s mód választható (2D-3D; SBS; top-botom), ha az Oplay-en
próbálom a negyedik (sakktábla) 3D-s mód is választható. Az első
három ebben az esetben kiesik, a negyedikkel sem 3D-s a kép.
Számítógépen - az írja az "újság" - lejátszható a "Stereoscopic Player"
nevű programmal. -
graphicman
csendes tag
Engem is nagyon érdekelne, hogy a "FieldSequential" típusú 3D-s filmeket hogyan lehet lejátszani?
Olvasgatok itt és egyre bizonytalanabb vagyok, hogy vegyek e 3D-s tévét. LW5500-ast néztem ki magunknak, de már nem is tudom, milyen 3D filmeket tudunk majd nézni rajta. (???) Hol egyik, hol másik formátumról írja valaki, hogy nem működik. Örülnék, ha végre valaki leírná, mi az amit lejátszik 3D-ben!?
Nekem is van egy ASUS O!Play HDP-R1 média lejátszóm. Vannak már a winyómon különböző 3D filmek. (többnyire mkv formátumban, de akar HDRip is)
Pl: Shrek.The.Third.2007.1080p.FieldSequential3D.HUN.x264-HulyegyereCk.mkv
Shrek.2.2004.1080p.FieldSequential3D.HUN.x264-HulyegyereCk_kepatfedes_mod
IMAX.3D_Space Station.1080p.Half-SBS.AC3.x264_2kep_mod
Sanctum.3D.1080p.BluRay.DTS.Half.SBS.Hun-TvDay.x264_2kep_mod
stb.
és több vörös-cián móddal készültA nem 3d filmeket lejátszóról átkonvertálja 2D-3D módal? (mint a tévé adást)
-
kirkri
addikt
válasz graphicman #1702 üzenetére
Az SBS filmeket biztosan le tudod játszani 3D-ben, ha a TV-be épített lejátszó, vagy az Asus viszi a kódolás miatt (a Sanctum 3D-t például gond nélkül)
21 éve a Prohardveren! ™
-
zottidiver
csendes tag
Sziasztok !
Vásároltam 1 LG 42LW5500 készüléket hazahoztam a boltból működött kb 3 órát tökéletesen majd gondolt 1 et kikapcsolt visszakapcsolt és azóta a képernyőn függőleges csikok vannak a képernyő sötétedik és világosodik amikor a távírányitón nyomok valamilyen gombot és a csikozás is megváltozik de kép az nincs és hang se ( a tv -től lb 40-50 cm re van két házimozihangfal 20 cm re x box360 mögötte hálozati elosztó 30 cm re és alatta digis hd box) tud valaki segíteni?
hy
-
gulyasa
őstag
válasz zottidiver #1704 üzenetére
Esetleg próbálkozz előbb egy teljes ki-bekapcsolással (a konnektorból is húzd ki)...
De szerintem inkább azonnal vissza a boltba vele vagy szerviz.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
drstupid
tag
-
fairlane75
csendes tag
válasz graphicman #1702 üzenetére
Nekem is LW5500-as van és pc-röl eddig mindent lejátszott 3D-ben.Sanctum, Drive Angry, Avatar, Gru, stb. Tény, hogy ezek mind sbs mkv-k, de nem volt még problémám. Ha jól olvastam feljebb, akkor az anaglyph típusokat nem váltja át, mert azokat tudod sima papír szemüveggel is nézni. Egyébként én PS3-at is használok és a játékok is nagyon jól néznek ki 3D-ben(pl. Black OPS).
Olvastam pár írást az átkonvertálásokról, hogy sokaknak nem mennek bizonyos típusú filmek. Én a PS-hez mkv2vob konvertálót használok, mert alapból nem játssza le az mkv-t. Viszonylag elég gyors (10 giga kb. 10 perc), és a minősége sem romlik túl sokat. 3D-t még nem próbáltam, de ma sort kerítek rá és meg írom, ha valakit érdekel.
-
graphicman
csendes tag
válasz zottidiver #1704 üzenetére
Amennyiben hivatalosan vásároltad cseregarancia érvényesíthető! Ha személyesen vetted akkor 3 munkanap, ha interneten és kiszállították, akkor 8 munkanap. (amennyiben neten rendelted, ám személyesen vetted át, akkor is csak 3 nap)
Nem kell megindokolnod mitől romlott el! Ha nincs rajta külsérelni nyom, akkor kötelesek kicserélni! (akár akkor is visszavihető, ha egyszerűen nem tetszik)
Ajánlom, ne merülj bele technikai beszélgetésbe az üzletben. Semmi közük, hozzá, milyen eszközök vannak a tévé környezetében. Ha látják, hogy bizontalan vagy, bepróbálkozhatnak avval, hogy te vagy a hibás. De hangsúlyozom, nem kell megindokolnod, miért romlott el! Kötelesek kicserélni, vagy visszafizetni a vételárat!
/Csereidő után, a garancia, jótálás érvényeségi ideje alatt sem kell megindokolnod, miért romlott el. Ezen időszakban a gyártónak, forgalmazónak kell bizonyítania, hogy nem a célnak, és a használati utasításnak megfelelően használtad. A szavatosságnál, ez megfordúl. Akor már neked kell bizonyítani, hogy gyártási hiba miatt romlott el./ -
rossitibi
tag
-
graphicman
csendes tag
Budapesten filmcsere érdekel valakit?
-
graphicman
csendes tag
Nagyon érdekelne, hogy a "FieldSequential" típusú 3D-s filmeket hogyan lehet lejátszani?
Ha valakinek van pozitív tapasztalata, már sikerült neki, légyszives ossza meg velünk! Előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
RockCNC
senior tag
Sziasztok!
Az LG 42LW5500 tévéhez szerintetek jó választás egy LG HX906PA 3D Blu-ray házimozi?
Ha a házimozira rácsatlakoztatok egy külső vinyót amin 3D filmek vannak akkor a 3D filmel nem lehet gond? -
graphicman
csendes tag
válasz RockCNC #1713 üzenetére
Minden speciális készülék jobb egy kombinált berendezésnél, hiszen az adott tudásra van kiélezve. Tehát egy külön médialejátszó sokkal hatékonyabb, mint bármelyik más eszközbe (tv, dvd, BR) integrált. Természetesen ez nem jelenti, hogy az átlagos tudás ne lenne meg az utóbbi említett technikában.
Az elektronikai cégeknek az érdeke, hogy minden terméküket megvásárolják, ezért soha nem készül sorozatgyártásban olyan műszaki termék, ami teljes értékű mindent játszó szórakoztató-berendezés lenne.
Bár régen voltak ilyenek
https://picasaweb.google.com/105110285760231957396/RadioEsTelevizioMuzeumKeszthelyen2011#5643604216697385554
https://picasaweb.google.com/105110285760231957396/RadioEsTelevizioMuzeumKeszthelyen2011#5643603226669784658Kompromisszumokat kell kötni az élettel, ez a szórakoztatóelektronikára is érvényes! Ameddig a takaród ér. Magam is mindig töröm a fejem, mivel, miként jönnék ki a legjobban. Tökéletes nem lesz. Talán majd egy méretes lottóötös esetén.
[ Szerkesztve ]
-
RockCNC
senior tag
válasz graphicman #1715 üzenetére
Szóval ha esetleg merevlemezen keresztül valamelyik film kiterjesztést nem játsza le a 3D Blu-ray házimozim akkor esetleg még összekapcsolhatom egy multimédia lejátszóval ,hogy az 5.1 hangzásban vagy netalán DTS ben nézhesem a 3D képanyagot?
-
jafi74
csendes tag
Szevasz mindenki!
Most szándékozom egy LG 3D tévét venni.Úgy néz ki,hogy a Tatabányai Mediaban elfogyott a 47LW5500.Lg oldalán nézegettem a 47LW650S tipust,ez már újabb széria lenne?Árban ugyan ott van mint az 5500-as. /220 VOLT oldalán néztem,lehet onnan is rendelem/.Csak annyi lenne a kérdésem,hogy mi a külömbség?Szoftveressen lenne csak frissebb?Specifikációban nem láttam külömbséget.Az igaz hogy csak két szemüveget ad hozzá.A Media Markt-ban azért megkérdezem,hogy hozatnának e ilyen típust hét szemüvegért,na meg hogy mennyiért. -
graphicman
csendes tag
válasz RockCNC #1716 üzenetére
Igen, összekapcsolhatod! Feltéve, ha a médialejátszónak van 5,1 v. 7,1 hangkimenete a házimozinak pedig bemenete! (a tévét, vagy HDD DVD-t, egy régi videót is ráköthetsz a házimozira, ha ugyanezen feltételek adottak)
Az én jelenlegi Sony házimozim nem Blu-ray, csak DVD. A médialejátszó és a HDD DVD hangja megy azon keresztül, a kép direktbe van kötve a tévére HDMI-vel. -
BloodRay
veterán
válasz graphicman #1689 üzenetére
"ingyenes kiszállást biztosítunk, ha a készüléket a helyszínen kell javítani"
-> Itt az aláhúzott részre vonatkozik a ha.
A garancia teljes körű, csak a kiszállás nem ingyenes, ezért hívják szavatosságnak, gondoskodásnak, öreganyámnak...
Tudom. Az meg, hogy egy ügyfélszolgálatos mit tud hát...
Saturn, Media és a többi hivatalos forgalmazónál nem fognak neked kötekedni, hogy mitől ment tönkre a tv-d. Elhiheted, hogy tudom.(#1690) lumpika -> D6100 és LW5500 közötti fő különbségek a 3D technológián kívül: D6100 nem tud felkonvertálni 3D-re és nincs benne netböngésző. Képminőségre egyik sem rossz, a különbségek a különböző panelekből adódnak. Az LW5500 ledvezérelt, ennyi lehet még előny ha ez érdekel.
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
doriath
tag
Üdv!
Na a ma délutánt ideáig azzal töltöttem hogy olvasgattam ezt a remek topicot. Sokan írtátok hogy vettetek xxLWxxxS típusú készüléket.
Lenne kérdésem a dvb-s tunerral kapcsolatban (mivel azon kívül hogy van, senki nem fejtette ki a véleményét ezzel kapcsolatban bővebben.) Jelenleg egy korább T-s Sat tv tányér és fej maradt (mivel nem vitték vissza ) és ezt tekertem el az Astrára a családnak, hogy nézhessük a standard német csatornákat.
Kérdések:
A dvb-s ugyan úgy fogja a szabadon fogható analóg csatornákat?
Nézegettem hogy ezen a műholdon vannak free HD csatornák azokat is megeszi?
Valamint akinek van S-es tv-je az mennyire van megelégedve a beépített tunerral vagy jobb esetleg a meglévő beltérimet (nem hd-s) rátkötni egy nem S-es tv-re?Ezen is gondolkoztam, mivel bemegyek az egyik már sokszor emlegetett 5 év gondoskodást adó boltba ,és ki van rakva egy 42LW4500 259eFt-ért. Hmm... Rékérdek, hogy mennyi lenne ennek a végső ára, elmegy srác, és jön 20 mp mulva, 220-ért elvihetem....!!! (nagyot nyel)
Tehát 220eFt + "5év" + 7 szemüveg. Ezért szvsz annyira ez nem rossz. Tudom, hogy az 5500-as egy kicsit jobb, de mivel van Xtreamerem, Asus Oplayem, ezért annyira nem idokolt nekem ez a Smart dolog.Tehát jelenleg őrlődöm, hogy 42LW4500-as, vagy 42LW570S vs. 42LW650S legyen, ahogy néztem az S-es 42-es kategóriában már kisebb az árkülönbség.
Ti hogy oldanátok meg, 4500-as és marad a beltéri, vagy inkább a DVB-S-es tv-k valamelyike. Itt két dolog lehet szvsz, ha megy, akkor a műholdas free HD-k vétele, de ellene szól a felár. A smart tv dolog nem érdekel.
Köszönettel:
-
klevi1967
tag
válasz doriath #1721 üzenetére
Üdv!
Eddig csak próbából tettem fel a műholdas vételt. Tudd meg, nekem nem tetszik, kínlódás a rendezése. Vissza tettem a régi beltérit.
Másik: mkv Level 5.1-et 4-re (igaz mpg kiterjesztésűre, de eszi a Tv) és AC3-as hangot (ki kell jelölni, hogy melyik maradjon) az MKV2VOB program NAGYON GYORSAN konvertálja!!! Eddig szenvedtem más programokkal. Köszönöm az ötletet!!! -
doriath
tag
válasz klevi1967 #1722 üzenetére
Köszi a választ a tunerrel kapcsolatban. Időközben meg is egyeztünk az asszonnyal, hogy egyenlőre nem szándékszunk a hd tartalommal foglalkozni a paraboláról. Mondjuk egy hd-s beltéri is nagyon drága, de az már más tészta
Mivel NAS-ról mennek az anyagok, így nem szándékszom a tv-vel játszatni az mkv-kat, mondjuk hogy egyátalán tud-e nas-t a tv azt nem tudom, de mivel 4500-ast néztem ki, így az rj45-ös csatlakozó már bukta.
MKV konvertáláshoz vannak még jó progik, csak 5letként:
Mkvmerge, TSmuxer, Ripbot, stb. Pl én ezeket használom, de a média lejátszók miatt nem volt értelme kiszednem a hangsávokat, sőt inkább be szoktam tenni a német nyelvet -
kirkri
addikt
válasz RockCNC #1717 üzenetére
Nem kötöttem össze őket, HDMI kábellel van mindkettő közvetlenül van mindkettő rákötve a TV-re.
Igazság szerint, jelen pillanatban kihasználatlan a Blu-Ray lejátszóm, mert netről a médialejátszó merevlemezére töltöm a filmeket és onnan nézem direktben.Mivel a Popcorn lejátszóm le tudja játszani a BD ISO fájlokat is, így nincs értelme kiírnom a filmeket RD-RE lemezre. A 3D HD filmek nagy része pedig a különböző torrent oldalakon jellemzően SBS formában van fent, így végkép nem használom a Blu-Ray lejátszót.
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
Csak a szemüvegekért ne vedd a drágább helyen a TV-t, hiszen a Vaterán jó áron meg lehet venni az 5db-os party-pack-et.
Én ennél a srácnál vettem a gyerek szemüveg csomagot, teljesen korrekt a srác és a termék is. [link]
Esetleg az eBay-en is be lehet szerezni akár még olcsóbban is. Nem érdemes a boltban venni ~15k körüli összegért.
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
válasz RockCNC #1727 üzenetére
Csak este van időm filmet nézni és mivel a gyerekeim kicsik, így mostanában csak a TV-n keresztül megy a hang. Egyébként házimozi erősítőm van és azon van koax és optikai bemenet egyaránt, így megoldható lenne, hogy a médialejátszót az egyik, a BD playert a másik "madzagon" kötöm rá az erősítőre.
21 éve a Prohardveren! ™
-
doriath
tag
Üdv!
Na most már teljesen megkavarodtam...
Leírná valaki, hogy mi a típus száma a gyerek, és mi a felnőtt szemüvegeknek.
És ez meg milyen edition:
http://digitalko.hu/index.php?id=agf260&kat=3d_szemuveg
-
kirkri
addikt
válasz doriath #1729 üzenetére
Nem akarom magam ismételni, így inkább linkelem: [link]
Egyébként a gyerek változat mintás, a Gru című rajzfilm "motívumai" vannak rajta. (és a gyerek pack 4db-os, szemben a felnőtt 5db-os csomagjával) Ha szeretnéd, akkor lefotózom neked, hogy mit is kell keresned.
Szerk: Az általad linkelt valami prémium kiadás lehet sok pénzért. Az általam adott linkeken egy komplett 5db-os csomagot kapsz ennek az árán. A szemüveg ugyanazt "tudja", gondolom az eltérés az lehet, hogy ezt kényelmesebb viselni.
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
válasz doriath #1731 üzenetére
Közben módosítottam az előző hozzászólásom. Onnan is felismerheted, hogy a gyerek csomag 4db-os.
Ezeket a szemüvegeket az LG szerintem csak promóciós célból adja, azért nincs típus megnevezés rajta. A felnőtt csomagon rajta is van a "Not for sale" felirat.
Szerk: Illetve a felnőtt változatból két féle pack is van, az edition1, illetve 2 (lehet van több is, de én csak ezekkel találkoztam) Az 1-es az élénk színű szemüvegeket tartalmazza, míg a 2-es a matt színeket.
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
Találtam ilyet is az eBay-en ~7000Ft környékén. [link]
Esetleg, ha valaki vesz egy ilyet, de nincs szüksége a csíptetős szemüvegre, akkor egy darabot szívesen megvennék belőle. Azért az egy szemüvegért nem lenne gazdaságos megvennem a 4db-os csomagot.
A keresgetés során rájöttem, hogy a hivatalos gyerek szemüveg típusa AG-F230 (mondjuk külön listázva nem találtam, csak a linkelt packban)
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
B0gyee
tag
Ha normál felnőtt méret kell akkor tudom mindenkinek ajánlani a budapesti Aréna pláza mozit, ott 150ft/db a szemüveg és 100%-ban jó a Cinema3d kijelzőkhöz.
-
muanyagos
csendes tag
És valaki tud ajánlani konvertáló programot 3d-s filmhez?
A tv nem játszik le mindent.
Media infoval megnézve a dolgokat kiderült elvileg milyen formátumban van.
Az alapanyag is 3d-s film, csak más kodek.
Ez nem jó, ezt kellene kicsit átalakítanom tv által "ehető" verzióra.
Ehhez kérek segítséget. -
Gali1234
csendes tag
Sziasztok!
Én is egy LG LW5500 megvásárlásán gondolkodok
+ 1Tbyte-os vinyóén.
De a médiabox már sok lenne nekem.Hogyan tudom összekötni a TV-t az asztali géppel,
hogy a PC-n tudjam lejátszani a filmeket úgy, hogy közben ne romoljon a minőség?Az LG AN-WF100 wifi adapterr segítségével tud komunikálni a PC a TV-vel?
-
espat
tag
Pont ez a DLNA lényege, hogy ugyanabban a számítógépes hálózatban, amelynek része a TV is, egy mukodo DLNA szerver (ami pl. a te PC-d lesz egy a TV-hez mellékelt szoftvert futtatva) kiszolgálja a klienst (ami a TV-d lesz) úgy, hogy a PC saját HDD-jén levo filmeket fogja szolgáltatni a kliensnek igény szerint. Hátránya az, hogy csak lokális HDD-ket támogat, mappolt HDD-t, ill. USB/eSATA-val PC-re csatlakoztatott HDD-t már nem kezel. Valószínuleg a DLNA szerver valamifajta saját kódolású streamben nyomja a TV felé a filmet, ugyanis DLNA szerver segítségével le tudtam játszani 60p-s fullhd kamerafelvételt, míg natívan a TV USB-jén keresztul nem. Ráadásul az aktuális adatfolyam majd 70 mbit/s volt a fájl natív 24 mbit/s-éhez képest.
Ennél egy fokkal jobb sztem a LG BD-k CIFS protokoll tudása, mert azokban igényed szerint bemappolhatsz bármilyen megosztott HDD-t, vagy akár csak konyvtárat.
A CIFS elonye pl. az, hogy egy Dreambox (linuxos) muholdvevore csatolt HDD-t is bemappolhatsz, persze párhuzamosan a PC-d HDD-jei is használhatóak egy másik CIFS kapcsolat révén. Ezt DLNA-val nem lehet megoldani, mivel tudomásom szerint a Dreambox-ra nem létezik DLNA szerver, ill. a hardver nem bírná kiszolgálni a kliens TV-t.
Nagy reményeket viszont ne fuzz a LAN átvitelhez, mert nagyobb bitráta esetén beszaggat rendesen (gondolom a DLNA szerver a magas bitrátájú alapanyagot még magasabb bitrátájú saját streambe kódolja át, és esetleg az már meghaladhatja a LAN-od képességeit.
[ Szerkesztve ]
-
Octopus21
aktív tag
Sziasztok!
Gondolkoztam egy LG 3D tv vásárlásán. Amúgy nem igazán értem ezeket a 3D TV-ket. Nekem most egy sony LCD 2D tv-m van, amin régebben már néztem 3D filmet, igaz az még a piros-kék szemüveges téma volt. Valaki el tudná magyarázni, hogy a mai 3D tv-k hogy működnek és miért nem elég egy sima lcd tv-re kinyomni egy 3d filmet, ahoz pedig venni egy szemüveget?
A moziban is a vászon az csak egy megjelenítőként szolgál, és a vetítő vagy vetítők azok, amik a 3d képet rányomják.Köszi.
-
Kroni1
veterán
Nekem nem volt mellékelve a TV-hez semmi, OEM vétel volt! Honnan tudnék hozzájutni ehhez a TV-hez mellékelt szoftverhez? Tud valaki segiteni? LG oldalán sem találtam..
Amugy ha jól emlékszem a DLNA hátránya az USB-vel szemben, hogy külső feliratot nem mellékel a film mellé.. Mindenesetre gondolkodtam külső HDD beszerzésén, mert USB-n a 3D filmeket nagyon szépen nyomja, de akkor lehet hogy a LAN-nál maradok és DLNA lesz! E kettőnek az előnye nálam pedig a HDMi-vel szemben, h ott meg mivel 60Hz-en ad éles képet a PC desktop nincs TruMotion, ezeknél meg van!
-
zottidiver
csendes tag
Köszönöm a segítséget visszavittem a Tv-t és kicserélték még aznap ez még üzemel
hy
-
zottidiver
csendes tag
Még 1 kérdés az lw5500 vinyoról milyen formátumu filmeket tudok lejátszani
hy
-
drstupid
tag
van eladó 5db szemüvegem, amiket nem használok, akit érdekel jelezze!
Eladó termékeim : http://href.hu/x/ekrb
-
DQ
tag
LW5500 - router - gép és nero media home.
Van arra megoldás, hogy kikapcsolás után ne kelljen mindig megkeresni a tv-n a sz.gépet? Ugyanis elfelejti. Próbálkoztam dinamikus-, statikus ip-vel (tv-n is, routeren is), dhcp-vel, anélkül, illetve dhcp mellett fix ip-vel.
Bénázok, vagy minden bekapcsoláskor keresni kell a gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest