Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz Leigazoka #30501 üzenetére
Nem azon múlik, hogy privátban jelenik-e meg, vagy itt. Összegyújteni és leírni azt amit kérsz, egy halom munka lenne, amit nyilván senki nem fog a kedvedért elvégezni. Patice kolléga is írta, hogy ne kérj lehetetlent. Naív a kérésed, és értelmetlen. Olvass kész anyagokat, és kérdezz a részletekről, ha van kérdésed. Írjunk neked egy könyvet a hirtelen ötletedtől vezérelve?
-
shalafi66
veterán
válasz Leigazoka #30501 üzenetére
A Háború és béke 1950-es oldalszámára lehetne számítani, ha mindent leírnék. Annyit tudok mondani egyszerűen, hogy a felhasználó szempontjából nem olyan fontos ez a dolog, mert ugyanabból az anyagból, legyen az papír, műanyag, szőtt, vagy fém, ugyanúgy lehet jó és rossz hangszórókat is készíteni. Szóval ezeket az információkat inkább a tervezőknek kellene tudni.
Neked már csak a késztermék tulajdonságaival kell foglalkozni, hogy az adott hangsugárzóban az adott hangszórókkal hogyan sikerült a gyártó munkatársainak boldogulni. A linken egy egyszerű szőtt membránt kapott a mélyközép, amennyi látszik a képen, abból egy nagy, legalább 10dB-s rezonáns kiemelésre lehet következtetni 4kHz-nél, illetve a kínai gumiszél miatt mélytartományban elég magas rezonancia pontra és jósági tényezőkre. Ezt támasztja alá amit az adatoknál is lehet olvasni, borzasztó gyenge paramétereket hoz, 80dB@1W érzékenység, 75Hz-es alsó határ a reflexnyílás ellenére. Nem egy jó ötlet megvenni.
[ Szerkesztve ]
12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25 Hangfalselymek https://hangszoro.net/selyem
-
MC Pite
veterán
kammerer: A képről szinte mindent tudsz amit felsoroltam, a tuningot meg a kábeleket nem látod csak (csináltam olyan képet is ahol a hangfal és ic kábelek látszanak, de nem túl jó, túl távoli)
Az egész elhelyezkedést nem látni persze, de sejthető hogy valahogy rá kellett férniük egy képre.A különálló polcos állvány nem rossz, csak egyelőre mezei okai vannak hogy miért nincs... Egyébként minden komponens + az asztal is rezgéscsillapítással van ellátva. Leghatásosabb teszt erre, hogy amikor elmegy a vonat, már akkor sem ugrik a cd
Most a faltól a közelebbi sarok 41, a távolabbi 44-45cm-re van, oldalról kb 75cm. ami első reflexnyílásos hangfalnál már elég lehet - persze ez is félnapos sakkozás volt hogy hova kerüljön, hallgatózással. Gyanítom ezek fényében már elégnek tűnik a hely.
Szerintem az lehet csalós hogy ezen a gyutávon már sűrít az objektív, ill nincs a falon referenciapont.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
törölt tag
válasz MC Pite #30504 üzenetére
Na igen, 75cm az már nem olyan rossz, akár még ideális is lehet, a 40-45 centis faltávolságon azonban gondolom mindenképpen érdemes lenne bővíteni, még akkor is, ha az elülső reflex ilyen szempontból valóban kevésbé kényes, de még zárt doboznál is előnyösebb, ha ennél távolabb van a hátsó faltól is. Ha 2,5-3 méterre van tóled, akkor azért van hely közelebb hozni, bár ha sokat próbálgattad az elhelyezést, akár meg is találhattad a legjobb kompromisszumot.
-
Salvador20
őstag
Nem ide
[ Szerkesztve ]
Be Faster, be Smarter, or Cheat!
-
Patice
nagyúr
válasz djsensore #30508 üzenetére
Nem a teljes lista:
Lessloss tápkábel 1 - be volt járatva, ezt használtuk inkább.
Lessloss tápkábel 2 - teljesen új volt még, inkább nem használtuk.
Hálózati kondicionáló - nagy meglepetés. Tetszett.
Elosztó - nem ez, hanem a 4 csatlakozós, kisebb változata. Ez is teljesen új volt még sajnos.
Az egyik hangfalkábel - bejáratott darab, nagyon jó hatással volt a kapott hangra. (Nem tudom, hogy a 2-es vagy a 3-as volt-e.)
Pár perci kipróbáltuk BBéci Kimber 8 TC kábeleit (a linkelt csak példa, Béci kábelein nem ilyen csatlakozók vannak) és az én Coincident CST-1-es hangfalkábelemet is.
IC: az egyik legújabb Lessloss fejlesztés.
Volt még ott pár érdekes darab, de azok is teljesen újak voltak.
Utólagos engedelmeddel Béci. Remélem nem gond, hogy itt "árulkodok".
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
blattida
nagyúr
válasz Patice #30509 üzenetére
Szép és olcsó csomag.
A lessloss számomra az egyik legszimpatikusabb kábel gyártó, mármint abból a szempontból, hogy nem hókuszpókusz húzódik meg a kábeleik, termékeik mögött, hanem tisztán tudomány, és ez jó.
Sajnos egy kicsit azonban sokba kerül.A tűzfaluk is igen tetszetős.
[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
xtremetuning
addikt
válasz blattida #30510 üzenetére
Számomra is kellemes meglepetés volt. Tette a dolgát minden csiribiri nélkül.
Persze ez is szinergiában volt a legjobb. Ami nem meglepő....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Patice
nagyúr
válasz andorra #30512 üzenetére
Tonyo jelenlegi láncát hallgattuk meg.
A linkelt kábelekkel fényt derítettünk a lánc gyenge pontjaira (= a kábelezés).
Azért a végén nem igazán volt "arányban" a rendszer értéke a lessloss tápkábel, az IC + Furutech Speakerflux hangfalkábel értékével, de szépen megmutatta, hogy mennyi múlik a kábelezésen.
Ismét csak Bécit idézném: "A kábel csak elvenni tud a hangból, hozzátenni nem."
Ezek alapján saját magamnak azt a következtetést vontam le (ismét), hogy badarság rossz kábelekkel elrontani egy rendszer hangját.
A jó kábel meg sajna pénzbe kerül. Ha gyári, ha DIY.
-
andorra
őstag
válasz Patice #30513 üzenetére
Ha egy rendszerbe olyan kábeleket illesztessz, ami túl drága ahhoz, hogy abba a rendszerbe érdemes legyen megvenni, azzal praktikusan nem sokra mész. Ha véglegesnek tekinthető az a rendszer, akkor olyan kábeleket célszerűbb hozzá tesztelni, amik árban is jobban illeszkednek hozzá.
-
Patice
nagyúr
válasz andorra #30514 üzenetére
Tonyo nem is fog ilyen drága kábeleket venni hozzá az biztos.
De a jelenlegi megoldásainál jobb minőségűre van szüksége.
Az árban illeszkedő kábel kérdése érdekes még számomra.
Ezt most feltenném mindenkinek:
Nálatok az egész lánc értékének hány százalékát teszi ki a kábelezés értéke?
Egész lánc = jelforrás(ok) + DAC (ha van) + erősítő(k) (előerősítők) + hangsugárzók
-
Patice
nagyúr
válasz Patice #30515 üzenetére
Csak hogy én is válaszoljak a saját kérdésemre: 7,7% Szarul is szól....
Szerk:
Bocsánat, rosszul írtam le. A lánc értékébe bele kell számolni az ÖSSZES kábel értékét is és úgy számolni százalékot.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Patice #30518 üzenetére
Úgy érted, hogy a tápkábeleket is, az elosztó vezetékét is (sőt, a falban futó vilanyvezetékeket is, mondjuk onnan kezdve, ahonnan a lakásba/házba leágazik a villanyáram a fővezetékről )? De akkor már az erősítőben-CD-játszóban-hangdobozban benne levő vezetékeket is a kábelezéshez kéne számítanod...
Szóval szerintem az interkonnektek és a hangszóróvezetékek tartoznak logikusan a kábelezésbe, nem véletlenül utaltam arra, hogy én az esetleg utólag vásárolt speciális tápkábelt a készülék árához számolom, hiszen annak a része, ugyanúgy, mintha kicserélem a készülék belső vezetékezését.(Egyébként én a százalékarányomat úgy számoltam, hogy megbecsültem, ma mennyiért lennének kaphatóak újonnan a készülékek illetve a kábelek.)
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz #71562240 #30523 üzenetére
Ennyire azért ne túlozzunk.
A hangminőségért felelős kábelek: IC-k (analóg, digitális), hangfalkábelek és tápkábelek. Ide sorolnám még a tápszűrőket, kondicionálókat, hifi célra készített elosztókat. (A teszkós fehér nem játszik. )
Utólag vásárolt speciális tápkábelt miért a készülékhez számolod?
(#30522) xtremetuning:
Csak komolyan kérem szépen!
100% = az egész hangért felelős lánc kábelekkel együtt. Nálad lesz szerintem legalább 50%, ha nem több.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Patice #30525 üzenetére
Akkor alkudjunk meg :
legyen úgy, hogy a tápkábel a készülék árába tartozik, ellenben a tápszűrő, kondícionáló, hifi elosztó és hasonló, az egész rendszerre vonatkozó varázslások pedig a kábelezéshez. Szerintem így logikus, hiszen a tápkábel ugyanolyan része a készüléknek, mint a belső vezetékezése.[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz Patice #30525 üzenetére
Bocs, újraértelmeztem : 70
kammerer : szvsz az a tápkábel a része, amit a készülékkel kaptál.
Amennyiben cseréled, már egy másik komponens.[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Patice
nagyúr
válasz xtremetuning #30527 üzenetére
Nálad valami ilyesmi számra számítottam.
-
törölt tag
És ha a belső vezetékezését cserélem?
Ha a kábelezésbe számolom a tápkábel és a készülékek belső vezetékezésének cseréjét is, akkor nálam mintegy 20% a kábelezés ára a rendszeren belül, nem pedig 15%.
[ Szerkesztve ]
-
andorra
őstag
Maradjunk annyiban, hogy csak akkor szólj megint, ha száznál nagyobb az eltérés :-)
Szerintem átlagban 10-20 százalék fog kijönni, a körülmények ismerete nélkül ez úgysem sokat mond.
-
Dorian
félisten
válasz Patice #30515 üzenetére
Ha jelenlegi új árakkal számolok, akkor 14,3%, ha a bekerülési költséget vesszük, akkor 21% Tápkábelt is a kábelek közé soroltam, de szűrőt a készülékhez. Lehet azt is kábelnek kéne.
Így brutális: új árakon 22,4%, bekerülés szerint 31,1%Véleményem szerint a jelenlegi új árakkal kell számolni mindent, mert ha valami bizonyos dolgokat használtan olcsón vesz, de másokat újonnan, az teljesen eltorzítja az eredményt.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
xtremetuning
addikt
válasz #71562240 #30529 üzenetére
Belső vezetékezést, ami nagyobb értéket képvisel, csak hangfal upgrade-nél tudok elképzelni, készülékekben nem. És szerintem az is kábelezés. Tehát az is beleszámít.
Andorra : viszont megragadnám a lehetőséget, hogy elismerjem egy fő tézisedet és egyben gyakran emlegetett vesszőparipádat - Állványok.
Múlt héten kicseréltem mind a 7-et. DÖBBENETES a változás a Finite Elemente belépő szintű állványához képest. Dinamika, kontrolláltság, nyugodtság. Majdnem, mintha kábelt cseréltem volna. Úgyhogy (bár tudom, hogy nem szereted) :[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Patice
nagyúr
válasz andorra #30530 üzenetére
Majd a százalékok ismeretében megkérdezem mindenkitől, hogy mennyire elégedett a rendszerének hangjával (milyen visszajelzéseket kapott ismerősöktől), majd csinálok belőle egy szép diagramot egymás mellé téve a kábel százalékos értékét az elégedettség mértékével és akkor kiderülhet, hogy hol van az optimum.
-
törölt tag
válasz xtremetuning #30532 üzenetére
Én korrigáltam is eszerint felfelé 20%-ra. (CD-játszóimban, erősítőimben is szoktam a vezetékezést cserélni, nem csak a hangdobozaimban, persze CD-játszó és erősítő típusától függ, hogy mennyi benne a cserélhető/cserélendő vezeték, de a jelenlegi készülékeimben is vannak kábelek, amiket cseréltem, a hangdobozban pedig ugyebár "nem is kérdés".)
Talán Mana állványokra cserélted? Vagy légpárnás Townshendekre?
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz Dorian #30531 üzenetére
Szerintem jobban mutatná a bekerülési költség, mert ha mindent új árakkal számolnánk, akkor az adott egyén számára nem egy reális számot kapnánk.
Ha valamit használtan vettél, akkor elég valószínű, hogy ár/értékben sokkal jobb dolgot tudtál beszerezni és csak ennyit költöttél a jobb minőség érdekében.
Az új áras számolás, olyan lenne mint a fizetéseknél és adószámításnál a szuperbruttó.
Én a kábelezéshez sorolom a tápszűrőt is, bár tény, hogy vannak olyan tápszűrők, kondicionálók, amik akkorák, mint egy erősítő, vagy végfok.
De végső soron "csak" a tápellátásért felelősek, szóval számoljátok a kábelezéshez.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Patice #30535 üzenetére
Node a rendszer jóság-értékének a kifejezéséhez az kell, ill. a százalékos arány nem torzul.
Pont nem az adott személy az érdekes, ha általános összehasonlítást akarunk végezni.Amúgy meg még azt se' tudom hogy szól, mert a leendő erősítőm még nem is hallottam
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
xtremetuning
addikt
válasz #71562240 #30534 üzenetére
"a hangdobozban pedig ugyebár "nem is kérdés"
Én is gyúrtam a dobozokra, de gyárilag Transparent audióval szerelik, így az maradt gyári.
Manától egy picivel másabb a hangja, inkább a Grand Prix Audio Monacójára hasonlít.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz Patice #30535 üzenetére
Szerintem a rendszer elemeire adott időpontban egységesen érvényes új árakkal van értelme számolni, ez teremthet csak valamennyire is objektív összehasonlítási alapot. Ha már arányokat nézünk, akkor pontosan, "elvi alapon" kell meghatározni az arányosság összetevőit.
(#30537) xtremetuning: De nem árulod el, hogy konkrétan milyen típusok? Vagy már elárultad korábban, csak vissza kéne olvasnom?
[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
Azt mondja 20ezret kell elosztani 130+20+15+10-zel, az annyi, mint 10 százalék körül.
Fejesláncban ugyanez az arány 17ezer osztva 130+70+210+7, az annyi, mint 2 százalék körül
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
Patice
nagyúr
válasz Dorian #30536 üzenetére
Én arra vagyok kíváncsi, hogy ki mennyit költött a kábelezésre (százalékosan persze), mert volt róla régebben szó (ha jól emlékszem a házimozi topikban), hogy mennyit érdemes kábelre költeni.
A hétvégi tesztelés alapján nekem meggyőződésem, hogy a kábelezés igen jelentős részét kell hogy képezze ahhoz, hogy a lánc igazán meg tudja mutatni a képességeit.
Sokan szerintem 10-20%-ot mondanának, én mondok 40-50%-ot, csak hogy arányban legyen.
Az arány persze eléggé szubjektív. Mindenki maga dönti el mennyit hajlandó áldozni rá, azaz úgy is fogalmazhatnék, hogy mennyire tartja fontos elemnek a kábelezést a rendszerében.
-
xtremetuning
addikt
válasz #71562240 #30539 üzenetére
Relovo állványok. 2 éve tesztelik őket, most kerültek piacra, nemsoká lesz honlapjuk is.
És mielőtt valaki félreértelmezné, nincsen a Grand Prix szintjén, csak arra hasonlít leginkább a hangja. A Grand Prixnek neutrálisabb a hangja és még nagyobb a felbontása.
És a madzag végén az ára....[ Szerkesztve ]
-
andorra
őstag
válasz xtremetuning #30532 üzenetére
Na igen, a saját tapasztalat, az döntő. Ezért mondom mindíg, hogy addig tanácsot sem igazán érdemes adni, amíg az összes körülmény nem ismert. Persze akkor is nagyon nehéz.
-
bajnokpityu
félisten
válasz Patice #30541 üzenetére
Roteles lancban sztem arányosan volt kabelezve, ott használt,diy cuccokbol több volt, mint 50%. Ha szinten hasznalt árakat nézek most, akkor 30-40% de egyértelműen alul van kabelezve. Egyik alul felül jo,masik közepén, akkor nyilván egyik se végleges...
eladó topping dac
-
törölt tag
válasz andorra #30545 üzenetére
Karácsonyra szerzek ide a topikba egy tanácskérő valakit, gondoskodom róla, hogy ismertesse az összes lehetséges körülmény kétszeresét, és megpróbálom elintézni (megkérlek rá), hogy egy évben egyszer, karácsonyi ajándékként adjál te is itt a topikban valakinek konkrét tanácsot. Aztán fogadást szervezek, hogy megteszed-e...
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
válasz #71562240 #30547 üzenetére
De gonosz.... , bár szerintem hasonlóan rezignáltan fog válaszolni most is. Ő ilyen. El kell fogadni.
-
törölt tag
válasz xtremetuning #30548 üzenetére
Azt azért tudni érdemes, hogy privátban már jó ideje beszélgetünk és akár adogatunk is egymásnak konrét tanácsokat andorrával...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest