Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoby36
senior tag
válasz Patice #19229 üzenetére
Köszönöm!Az Asus lesz a nyertes.Eddig a gyenge alaplapi hangvezérlőt használtam.Lehetséges,hogy rendesen lehet használni mindkettőt?Az asust csak a hifire szeretném kötni.Alaplapin pedig maradna a kis logitech 2.1.Esetleg van olyan program amivel lehet váltogatni a két vezérlő közt?
A logikában semmi sem véletlen!
-
imibogyo
veterán
válasz Patice #19255 üzenetére
Nem akadnak össze feltétlenül. Mondjuk megeshet persze, de nem feltétlenül kell így lennie. Nekem volt már több hangkártya a gépben, minden probléma nélkül mentek. A lejátszási eszközök ablakban meg kiválasztod azt amit épp használni akarsz.
Jelenleg aktív az Alaplapim, az 5870 HDMI audio-ja, és a Bravura is. Nincs vele gondom. Mondjuk ténylegesen csak a Bravurat használom a mindennapokban. Ez igaz.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Patice #20601 üzenetére
használd egészséggel!
bár most irták,h azzal,h kiirom,h van fölös akármim, fórum szabályzatot szegek50-60ból ha nincs bajod velük, régi nagy monitorokból jó sztereot lehetne venni.
polkok inkább izgalmasak,mozisak,mint neutrálisak.szerintem[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
törölt tag
válasz Patice #20610 üzenetére
50-60ezerért ne a Polk-ot vedd, illetve az RTi4-et ne vedd meg annyiért. Annyi az új ára lenne reálisan. Használtan nemrég láttam 40ezerért, annyiért esetleg már megérné. Én nem vagyok egy Polk rajongó, de az RTi4-nek lineárisabb, semlegesebb, tisztább a hangja, mint általában a Polk-oké, tehát akár zenehallgatásra is alkalmas a maga árkategóriájában, annak ellenére, hogy inkább 5.1-es rendszer hátsó hangdobozának tervezték. Tehát a tervezésében úgy tűnik, építettek arra, hogy kiegészíti majd egy szubbasszus, meg egy pár állóhangfal, ennek ellenére nem nevezném mélyhiányosnak a méretéhez képest, inkább részben emiatt, mélyben is lineárisabb, mint a Polk-ok esetleg lenni szoktak.
Ennyi pénzért keress Mission, Tannoy állványos dobozt. Vagy Celestion-t. No és a mások által ajánlott, de neked nem tetsző B&W 602 is nagyon megéri a kategóriájában. A 602-es neked nem tetsző tere éppen azért olyan, amilyen, mert van mélyhangja is.Kötekedés: olyan nincs, hogy állódobozt nem tudok elhelyezni, mert a kisdobozt sem helyezi az ember polcra vagy asztalra zenehallgatás végett, hanem csakis állványra!!!
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz Patice #20601 üzenetére
Valaki hallotta már a Dynavoice DM-5-ös monitor sugárzóit?
Esetleg a Bartfay Audio MiniHorn MKII-t?
Mindkettő elég jó árban van nekem. Most lett egy kis pénzmagom a vásárlásra. Csak szeretnék véleményeket gyűjteni, mielőtt elmegyek hallgatózni.
A válaszokat előre is köszi!
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
zodo
nagyúr
válasz Patice #20918 üzenetére
kb. 2 éve vettem szintén használtan egy Philips CD614 -et, táv nélkül.
Talán azért őt választottam mert mintha azt ajánlották volna hogy TDA1543 CDM-4/19 DAC van benne ami talán az egyik legjobb.Azért ennyi talán mert nem vagyok jártas a témában és már öregszem ezért felejtek de majd javítanak a hozzáértők.
Ami biztos hogy nekem alapból bejön a "retro" kinézete/kijelzője.
Hangjáról nem tudok rosszat mondani sőt a füles kimenetén szebb hangot kaptam ugyanazon fejhallgatón hallgatva mint pl. a NAD 3020-én de ezt lehet csak én hallottam így.
Digi kimenetet nem hallgattam, kábel hiányából.
Marantz HM erősítőm rendszertávja kezeli a főbb funkcióit.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Patice #20931 üzenetére
kérdezd Hivox Zolit.CD tuninghoz is ő ért,meg a dac ICkhez is. ráadásul megbízható, korrekt tanácsokat ad.
egyébként ujabb cambridge és nad lejátszók, így első blikkre. a CD lejátszók fénykorában a TDA1541,43 és ezekből épített dualok voltak a menők.
priviben küldtem egy listát
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
eclipse006
őstag
válasz Patice #21022 üzenetére
A Kácsától már rendeltem cuccokat korábban, meg voltam elégedve velük, a Mundorf illetve Bennic kb. hasonló szinten van? Mundorf-ról hallottam jókat.
Most néztem meg a paramétereit az eredeti 10 uF-es . A tűréshatáruk a gyáriaknak +-10%. Az nem gond vajon hogy pl. a kiszemeltnek 3%?[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
Lotusz
tag
válasz Patice #21026 üzenetére
ja bocs azt elfelejtettem írni, hogy használtat nem szeretnék, állóra gondoltam leginkább és forrásból ha van egy 1-2 éves philips dvd lejátszóm, azt gáz lenne rákötni, tehát érdemes lejátszóból is egy jobbat venni?
http://www.netdepo.hu/harman-kardon-hk3490-+-jbl-es80-2491.html/hun/
egy ilyet néztem pl, ehhez mit szólsz?
[ Szerkesztve ]
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.
-
Tristis
őstag
válasz Patice #21026 üzenetére
Az lenne az utolsó, hogy 180k-ból CA erősítőt vegyek meg Bower hangfalat..
Főleg úgy, hogy előtte ilyened volt még két hete és úgy van kiokoskodva ez a tanács:
"A TV-m és a jelenlegi "audio szett" a köríves fal előtt van egy nagyobb fiókos szekrényen. Kb. a konyha felé néz az egész. Előtte van két fotel kb. 2-3 méter távolságban."Véletlenül" pont ezen a helyen a basszushangok rezonálnak, de kb. pont annyira, hogy a kis tuningolt Genius 1250x dobozok mélye pont elég nekem " 2011.11.17
A kérdés az, hogy két hét alatt mi az a tapasztalat, ami alapján képes vagy érdemben segíteni másoknak. A legjobb szándékkal írom ezeket, de itt azért többszázezer forintról van szó..Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Sylver001
csendes tag
válasz Patice #21020 üzenetére
Az 1. rész a stimmel - így van
A 2. részt nem teljesen értem. A HD TV hátulján 1 db piros-fehér RCA kimenet van. Nincs még egy.
Esetleg létezik olyan kábel, amelyik a TV-be 1 piros fehérrel megy be a másik végén pedig 2 fehér és 2 piros van, így egyik piros fehér menne a Behringer MS40-be, a másik pedig a mélynyomóba?Működnének a mélynyomóval egyidejűleg a hangszóró mélysugárzói is?
[ Szerkesztve ]
-
Sylver001
csendes tag
válasz Patice #21081 üzenetére
Nézem, guvad a szemem és az elvet már értem, de
nem látom az illesztési lehetőséget az általad linkelt kábel + TV között.
Szégyellem is magam, sryÍgy fest a TV-m hátulja.
Én a képen kerestem volna a TV oldalon 1 piros fehér male-t
és a másik oldalon 2 db pirosat 2 db fehéret, melyből
1 piros fehér menne a Behringerbe
1 piros fehér pedig a mélynyomóbaA képen viszont van 2 female és 1 male.
[confused I am] -
Deadzone41
őstag
-
Dorian
félisten
válasz Patice #22313 üzenetére
A hangcsillapítás szép dolog, de a hangelnyelő anyagok (sűrű habszivacs, kőzetgyapot, stb.) csak közép és főleg magas tartományban csillapítanak. Ezek alkalmazása fontos (hallgató mögötti fal, két hangfal közt pl Tv elé, oldalfalak tükrözési pontjaira), az üres falfelületekről visszaverődő csörgővisszhangok ellen hatékony. Mélyhangok "ellen" ez kevés, mint mackósajtban a brummogás, lehetetlen vastagságok kellenének belőlük.
A hangfalak falra tolásával csak jókora mélykiemelést csinálunk. Mivel méterekre úgysem lehetséges egy átlagos szobában a falaktól eltolni a hangfalakat, így tegyük olyan messze, amennyire még nem akadályos minket a szoba használatában, ill. a kedves feleségünk sem vág ki velük az ablakon.
Ugyanígy a hallgatási pozíció sem jó, ha a szebben lévő fal előtt közvetlenül van, ott is tartsunk távolságot.
Ideális lenne egy olyan téglalap alapú szoba, hosszanti irányban való berendezése, ahol a velünk szemben lévő faltól a hangfalak első síkja a szoba hosszának 1/5-re van, mi pedig attól a faltól a teljes hossz 3/5-re ülünk, a hangfalak és az oldalfal távolsága pedig úgy 1m. Vagyis ez inkább optimális, ideális a szabadtéri zenehallgatás, ahol nincsenek visszaverő felületek.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Deadzone41
őstag
válasz Patice #22313 üzenetére
értem. amúgy ezek reflex hangdobozok és ráadásul hátul vannak a nyílások és ezért is érdemesebb lehet távol helyezni a faltól. a hangfal és a fal közé van értelme valami csillapító elemet közbeiktatni? a barkács akusztikai elemekről van valakinek tapasztalata, esetleg irománya? édesapám elég ügyeskezű, szeret fával dolgozni, a segítségével szeretnék basszus csapdákat csinálni fakerettel, kőzetgyapotbéléssel, meg diffúzor elemeket fakockákból.
tudtok valami szoftvert amivel lehet méréseket végezni? frekimenetre meg a visszhangok csillapodásának idejére gondolok. a hm. erősítőmhöz kapott mérőmikron mondjuk nem tudom mennyire használható ilyesmihez. -
Zull
senior tag
válasz Patice #22332 üzenetére
Lassítani? A hullám egy részét elnyeli, a maradékot meg sokkal alacsonyabb amplitúdóval visszaveri. Lassítani max akkor lassít, ha az a mérhetetlenül elhanyagolható komponens vesszük ami "terjed" a szivacsban (ez erőteljes túlzás azért ). És olyan szempontból se lassít, mint ami a fényterjedésnél van, hogy elnyelődik, majd egy idő különbséggel kisugárzódik.
A mindenféle csillapítóanyagok pontosan azt csinálják ami a nevük: Csillapítanak. A cél az, hogy a visszaverődéseket kiszűrjük a rendszerből, amik interferencia jelenséget okoznának (nemkívánt kioltások és erősítések)
-
hkari
őstag
-
bajnokpityu
félisten
válasz Patice #22402 üzenetére
persze,de az ára ujonnan asszem 500DM volt.az ma inflációval számolva lenne vagy 150-200rugó.nah,hát ennyit nem ér
sztem kb egy jó erős 25rugós hangja van,és legyen még 10,mert szép a szemnek, és rendes fából,fémhálóból van.
szerintem jó kábelekkel csodát lehetne művelni vele+kondicsere,de ilyen hangfalat nem szivesen bontanék.ha már kibirt 30évet okositás nélkül.[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Tristis
őstag
válasz Patice #22957 üzenetére
Azt a processzort én meghagynám a házimozisoknak. Sztereónál mire szeretné bárki is használni, amikor a jel is sztereó Nem kell "szétkeverni semmit". Ha meg van ilyen, az is ilyen népbutító dolog lesz ismét csak...
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amatőr csillagászat
- Havi limitet kap a GeForce Now
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Elektromos autók - motorok
- Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hálózati / IP kamera
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest