Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#154301) WaterWave válasza #42520576 (#154298) üzenetére


WaterWave
veterán

Mióta a Pio felvásárolta az onkyot, vagy fordítva, már nem tudom, azóta az onkyok hangilag is és külsőben is megváltoztak...

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#154302) #42520576 válasza BBéci (#154299) üzenetére


#42520576
törölt tag

De akkor azokat is értelmetlen kijelenteni, hogy például a Marantz részletes hangú, a Denon semleges karakterű, a Yamaha színez, és így tovább. Sok ilyet olvasni a fórumon, konkrétan csak a gyártót megnevezve, az erősítő konkrét típusát pedig nem, hanem általánosságban beszélnek róla. Csak pár posztot kell visszaolvasni, és máris belefutok ilyenbe.

[ Szerkesztve ]

(#154303) Hohocali válasza BBéci (#154292) üzenetére


Hohocali
aktív tag

Tegyük fel, hogy nem hallok különbséget a különböző "hangminőségek" között (pl. erősítők, kábelek, stb). Ez azt jelenti, hogy ezek mókusvakítások? Nem, ez azt jelenti, hogy botfülü vagyok.
Attól, hogy te nem látod jobbnak a 4k képet, ez nem azt jelenti, hogy mókusvakítás, hanem ugyanaz a helyzet, mint a feljebb említett hanggal. :)

"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)

(#154304) Dorian válasza Hohocali (#154303) üzenetére


Dorian
félisten

A 4k kép jobb. De csak ha:
- Ha valódi 4k a forrás, ami még ritka
- Csupán a 4k-tól nem jobb, mert a felbontás csak egy a képminőség jellemzői közül, így ha agyon van tömörítve egy 4k stream, az szarnak pofon
- Ha elég közel tudunk ülni, h lássuk a felbontás-különbséget. Nos, ha nem vetített méretekről beszélünk, ezzel viszont agyon is bsztuk a hangzást.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#154305) BBéci válasza Hohocali (#154303) üzenetére


BBéci
titán

Dorian utolsó mondatában van a lényeg, de ezt már többször leírtam.
Ha annyira közel ülök a képhez, hogy valóban legyen értelme a nagyobb felbontásnak, valóban adjon plusz élményt, akkor nem leszek megfelelő pozícióban a hangzás élvezetéhez.
Kipróbáltam 55 colos OLED tévével és 4 m széles vászonnal is.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#154306) univerzita válasza BBéci (#154305) üzenetére


univerzita
addikt

Akkor ha van 6m hosszú és 4m széles szoba ha veszek tv-t 65 alá nincs értelme. A hangfalakat tudnám variálni ( ekkora szoba méretnél már tehetnék 7.1-et). Tv a falon volna.

(#154307) #42520576


#42520576
törölt tag

Szerintetek ez a [link] Rotel házimozi processzor + végfok jobb választás lenne a Rotel RSX-1560 helyett? Ha jól olvastam a processzor nem tudja kezelni a hd hangokat, régebbi.

(#154308) alphamooncam válasza attiss66 (#154300) üzenetére


alphamooncam
őstag

Gumipanelek súlyát, ha szükséges további panelek összefogásával - csavar, vagy ragasztó, egyéb - tudod növelni.

Minél súlyosabb egy panel, annál nagyobb erő kell a megmozgatásukra, annál mélyebb frekvenciák mozgási energiájának a csökkentésére lesz alkalmas.

Valószínűleg vékonyabb gumiszőnyeget ( több méter hosszút ) vennék egy vastagabb gumipanel helyett, és több darabot csavaroznék össze mindaddig növelve a vastagságot/súlyt/hajlítási ellenállást, míg el nem érem a kívánt csillapítást.

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#154309) mettek válasza #42520576 (#154307) üzenetére


mettek
addikt

Akkor felejtsd el, ma már minden angol hangsáv hd.

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#154310) Hohocali válasza Dorian (#154304) üzenetére


Hohocali
aktív tag

Egyetértek, bizonyos feltételeknek teljesülni kell ehhez. Nem is ez a baj, hanem hogy BBéci 4k-val kapcsolatos kijelentései általánosak. Vagyis így a 4k-ra, mint technológiára általánosan vonatkozik. Ami marhaság.
75-85" TV-k kaphatóak, azokon már 3-3.5m-ről is látható a különbség a neten keringő ábra szerint.

A minőségi részre meg annyit reagálnék, hogy a kiinduló hozzászólásban fényképekről is szó van. Ma már egy normális mobiltelefon is jobb képet készít, mint FHD. És ez "igazi" 4k, amit az UHD BD soha nem fog elérni a 4:2:0 miatt.

"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)

(#154311) BBéci válasza Hohocali (#154310) üzenetére


BBéci
titán

Nem általános, de házimozis alkalmazásra feleslegesnek tartom. Képszerkesztő monitornak remek lehet az UHD felbontás.
"Ma már egy normális mobiltelefon is jobb képet készít, mint FHD."
Nem a felbontás növekedésétől lesz jobb a kép, a videó.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#154312) robi-k válasza BBéci (#154311) üzenetére


robi-k
őstag

Az UHD nem a magasabb felbontás miatt érdekes, hanem pl. A kiterjesztett dinamika tartomány (HDR10) és az új képfeldolgozó szabványok (DolbyVision és HDR10+) miatt.

(#154313) BBéci válasza robi-k (#154312) üzenetére


BBéci
titán

Azok biztosan nagyon érdekesek, de engem valahogy teljesen hidegen hagynak. Valamint azokat az ismerőseimet is, akikkel az utóbbi 10-20 évben házimozi kapcsán megismerkedtem.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#154314) Hohocali válasza BBéci (#154311) üzenetére


Hohocali
aktív tag

"Nem a felbontás növekedésétől lesz jobb a kép, a videó."

Nem a hangminőségtől lesz jó egy mozifilm vagy zene, nem a grafikától lesz jó egy PC játék, nem a "laposságtól" lesz jó egy telefon, stb.
Ilyen "klasszikusokat" lehet sorolni, de ezek mind hibádzanak valahol. Az emberek márpedig azokat a tulajdonságokat keresik, amiket ezek "tagadnak" (kivételek mindig vannak). Az más kérdés, hogy beismerik-e. Te is a jó hangminőséget "hajkurászod". :)

"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)

(#154315) BBéci válasza Hohocali (#154314) üzenetére


BBéci
titán

Amikor egy filmnek szar a hangja, az számomra nem nyújt élményt, ezért pár perc után kikapcsolom.
Amikor egy zeneszámnak nem jó a hangminősége, pár másodperc után kikapcsolom.
Telefonnak a kezelhetősége, a vételi képességei a legfontosabbak, a méreteit látom a megvásárlás előtt.
PC játék ügyben nem nyilatkozom, az számomra ismeretlen terület. Inkább eret vágnék magamon, mintsem PC-n játsszak.
Házimozihoz a 4K/UHD totál felesleges. Ameddig csak Full HD létezett, volt valakinek hiányérzete? Nekem és az ismerőseimnek tutira nem volt és most sincs. Ha a tévégyártók nem lennének baromira profitéhesek, mindenki boldogan és elégedetten nézné az 1920x1080 felbontású képet. Sojókan még azt is messzebbről nézik, mint ami optimális lenne.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#154316) sharky


sharky
újonc

Sziasztok!

Kérlek segítsetek, hogy merre induljak, mert nincs ötletem. Most építkezem és a házat egy Lexone nevű rendszerre terveztük és szeretném a szobákban a zenét multiroom megoldással megoldani. Összesen 7 zónám van, amit külön-külön szeretnék vezérelni, valamilyen mennyezeti hangszóró megoldással. Tisztában vagyok vele, hogy nem lesz high-end minőségem, inkább egy aláfestő hangzást szeretnék elérni, úgy, hogy a loxone rendszerhez csatlakozhasson, vag egy darab felületen lehessen irányítani. a helyiségek közt van fürdőszoba, gyerekszoba, fürdő, terasz... szval elég sokrétű.
Szval kéne vmi rendszer ami külön vezérel minden egyes szobát, és streamelésre, valamint mai kivánalmaknak megfelel. a házi-mozi teljesen külön menne

(#154317) univerzita válasza BBéci (#154315) üzenetére


univerzita
addikt

Akkor te gyakran kikapcsolod( hülyéskedek,tudom főleg eredeti nyelven nézed). Az a baj hogy a fórumon (mindegy hogy haladó vagy belépő szinten csak a hardverel vagyunk elfoglalva ( pl. egy felsőbb minőségű érősítőhöz meghagynám a már meglévő belépő szintű hangfalakat) hogy aggyak a hangnak egy,,pofont ". De senki nem írja hogy ennél vagy másik filmnél a hang és kép milyen volt ( tudom egyik főrumtársun létrehozott egyet ( sajnos kevesen járunk oda).

(#154318) dualcore válasza BBéci (#154315) üzenetére


dualcore
őstag

Egy rossz hang bármilyen film is legyen az, elrontja. A kedvenc dalunk, ha rossz minőségben szól, azt is elrontja. Ezért keressük a megfelelő minőséget a hangminőségben, legyen ez készülék vagy forrásanayag. Nekem is 4k képes a tv, és igaz hogy csak FHD anyagot nézek rajta szinte 99%-ban, de igen is látom a különbséget 55" méretben 3.5m távolságról. Az hogy parasztvakítás, tény ebben is egyetértek, de lassan nem kapsz olyan tv készüléket ami nem UHD, vagy recivert, ami nem tudja a 4K vagy Atmos és társai dolgokat. Az hogy ezek "visszafelé" is kompatibilisek az csak jó dolog. Szóval előbb utóbb odaterelik a jó népet hogy szinte csak ezek legyenek. A másik szégyen a mi kis országunkban, hogy még HD adást sem tudunk élvezni, mert vicc a minősége. Több országban előttünk jarnak, de ez már nem ide tartozik.

(#154319) Z0mbi válasza BBéci (#154315) üzenetére


Z0mbi
senior tag

Csak nezem ezt a huzavonat itt hogy hogy jo a film meg hogy nem. Kicsit olyan ez mintha egy olvasoklubban arrol vitaznanak miert ArialCE 10 el nyomtattak a konyvet es miert vastagabbak a lapok.... az hogy mirol szol az masodlagos :D

(#154320) attiss66


attiss66
senior tag

Olvasgatom itt, hogy kinek mit jelent a hangzás és a képi megjelenítés, én még hozzáfűzném, hogy és mennyire fontos maga a film, rendezés, szereplők játéka stb.
pl Itt van ez a film, 1978-ból/1980-ban láttam kisiskoláskén/t, Szamurájok és Banditák. Véleményem szerint ez a legszamurájosabb film, ami valaha készült. És megcsinálták magyar és angol 5.1-ben is szerencsére/nem volt egyszerű beszerezni, megnéztem a Denon-Marantz-al, és W. :) nagyon ütős hangzás/. Kicsit "koszos" a hangja, de azon kívül minden oké. Ezt az 1978-as filmet nem adnám oda az összes népbutitó Star Wars-ért/amik szerintem a kalapxar kategória történetileg, annyira buta az a film, hogy rendesen hányingerem volt tőle , amikor néztem :)/. A gyűrűk ura is hasonló kaliber, de abban legalább vannak értékelhető jelenetek. A Harry Potter-t meg úgy baxnám bele a kukába az összes részével együtt, hogy még a házmester is kinézne az ablakon, hogy ezmegmiafaxom. :DDD

(#154321) attiss66 válasza alphamooncam (#154308) üzenetére


attiss66
senior tag

Na ezért szoktam visszaolvasni "messzebbre", nem vettem észre ezt az írást, pedig úgy nézem nagyon hasznos információkat tartalmaz/pont a lényeget az említett tárgykörben/. bocsi és köszi. :)

[ Szerkesztve ]

(#154322) python1 válasza attiss66 (#154321) üzenetére


python1
veterán

Én is adok egy voksot a gumiszőnyeg DIY megoldásra.Legalább 2-réteg gmiszőnyeg közötte levegő,mögöttük nagy sűrűségű kőzetgyapot majd 5-10cm légrés az egész szerkezet és a fal között.

(#154323) Hohocali válasza BBéci (#154315) üzenetére


Hohocali
aktív tag

Valószínűleg te a hangra vagy "érzékeny", más meg másra, pl. a képélességre.
Az, hogy mi a "megfelelő", meg a "hiányérzet", nagyon relatív. A 80-as években boldogan néztük az agyonmásolt VHS kazettákat, senki nem sírt, hogy sz@r a kép. Később az első Mátrix filmet DVD-n néztük, és tisztán emlékszem, hogy el voltunk ájulva a képminőségétől. Most épp az FHD-nél tartunk, és megyünk át a 4k-ba. Szokás szerint vannak, akik mellette vannak, és akik ellene.

Moziba is ritkán járok, de pl. megnéztem a pesti IMAX-ben az 'Utazás a rejtélyes szigetre' filmet. Annyira homályos volt a kép, hogy folyamatosan "kiestem a filmből", és ezen járt az agyam végig, hogy miért nem állítják már be a "fókuszt"? Nem akartam elhinni, hogy ez ennyire sz@r, azt gondoltam, hogy biztos a film ilyen. Ezért elmentem mégegyszer az IMAX-ba, és megnéztem a 'Pacific rim'-et. Ugyanaz a homályos kép. Utána néztem a neten, és épp erről a filmről (IMAX) találtam egy kritikát talán az sg.hu-n. Ott azt írták: "tűéles kép". Aha. Sajnos nincs más lehetőség, szembe kell néznem a valósággal : én sasszemű vagyok, de azok közül is a "szuper-sasszem". :DDD Ja, mégse. Később otthon megnéztem egy 'gagyi' 47"-os IPS-en 3D-ben a Pacific rim-et (akkor még fejhallgatóval), és jobban élveztem, mint az IMAX-ban. Úgy tűnik, én érzékeny vagyok a képélességre.
Érdekes, hogy nem tudok visszaemlékezni arra, hogy milyen volt a hang az IMAX-ban. Valószínűleg sokadrangú lehetett nekem, vagy nem nyújtott semmi extrát egy átlag mozihoz képest, ezért nem jegyeztem meg belőle semmit. Sajnos nem voltam korábban a pesti IMAX-ban, még az "analóg korszakban", hogy az milyen volt.

Pár éve voltam a Házimozi stúdióban. Előre féltem, hogy megismétlődik az IMAX-os "élményem" az FHD vetítő miatt. De pozítívan csalódtam, nem zavart a kép, rendben volt. Igaz, nem voltak rajta részletek (ha valahova néztem a képen, akkor feltűnt, hogy hiányoznak a részletek, amiket az életben látok), de egyáltalán nem éreztem zavarónak.

[ Szerkesztve ]

"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)

(#154324) attiss66 válasza python1 (#154322) üzenetére


attiss66
senior tag

Filc nincs benne, mint a gyári megoldásban?
Tehát akkor vegyük sorba, hogy is van ez.
Van kívül a vászon, ami átereszti a levegőt, attól 1 cm-re egy filc, attól 1 cm-re gumiszőnyeg, utána megint 1 cm-re a másik gumiszőnyeg, onnan 1 cm-re megint filc, onnan 2 cm-re 3 cm vastag/én a kőzetgyapotot 100kg/m3 sűrűségű heterogén szivacsra cserélném/ heterogén szivacs, a keret zárva 3 mm vastag farostlemez, sima oldal a fal felé néz. 2-3 cm a panel és a fal között nem elég táv.? mert azért jól is kéne annak mutatni, csak egy falikép funkciója is lesz. :) így lenne vagy 11-12 cm a faltól. az még jól mutat.

A filceket nem említetted, mint a gyáriban, a filceknek mi szerepe van, a magasabb frekik csillapítása?

u.i: ha a filc nem annyira fontos és még mélyebb frekit kell csillapítani, a belső filcet lehet cserélni gumimembránra és így már 3 db gumimembrán lenne a panelben.

[ Szerkesztve ]

(#154325) alphamooncam válasza attiss66 (#154324) üzenetére


alphamooncam
őstag

Szvsz túlbonyolítod, de legalább terv alapján dolgozol.

A munkát a gumipanelek végzik. A gumi "hajlításakor" keletkező mozgási energia fogja csökkenteni a hangnyomást, ezért ha nem a munkafrekvencia csökkentése a cél, akkor közvetlenül célszerű több darabot szorosan, és közvetlenül összeilleszteni a gumipanelekből ( szőnyegdarabokból ), ha viszont a hatékonyságot szeretnéd növelni, akkor célszerű a légrés - munkafelület növekszik.

Utóbbi esetben én nem légréssel szerelném, hanem még egy komplett vázba szerelném a többlet gumipanelt.

A gumipaneles abszorber szélessávú elnyelő.

Kőzetgyapot jó, szivacs nem annyira, sőt semennyire.

Keret: 3mm szélesség kevés. 3cm?

A kész panelt a falra kell szerelni, nem lehet rés, semennyi. Filc felesleges szvsz.

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#154326) attiss66 válasza alphamooncam (#154325) üzenetére


attiss66
senior tag

Akkor nem lesz légrés a gumilemezek(innen tervezem a gumilemezek rendelését ( [link] ) közt, egy oldalra egymás mellé/25-30 cm táv-ra/ menne 2db 60x100 cm-es panel. A szemközti oldalra egy darab megy, mert mellette lesz egy vastag kárpitanyagból készült sötétítő függöny.
Azt nem értem, hogy miért nem jó egy ugyanolyan, vagy még nagyobb sűrűségű nyíltcellás heterogén szivacs a kőzetgyapot kiváltására.

"A kész panelt a falra kell szerelni, nem lehet rés, semennyi. "
na ez egya jó hír, nem áll el úgy a faltól a panel :)

"Filc felesleges"

oké, értem és így jobb is, mert laposabb lehet a panel. csak akkor azt nem értem, hogy a "gyári"-ban miért számoltak vele.

"Keret: 3mm szélesség kevés. 3cm?"

ezt nem értem, hogy mi

[ Szerkesztve ]

(#154327) sixpak válasza alphamooncam (#154325) üzenetére


sixpak
nagyúr

Ezeket kinek árulják, ha a szivacs semmit nem ér?

[link]
[link]
[link]
[link]

Nálam most van napirenden a dolog, ezért kérdem...még nem vettem semmit, egyelőre keresgélek.

Szerk.: hangsugárzók mögé kellene valami első lépésként...

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/

(#154328) BBéci válasza sixpak (#154327) üzenetére


BBéci
titán

Úgy értelmeztem azt a mondatot, hogy a sima szivacslapra vonatkozott.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#154329) sixpak válasza BBéci (#154328) üzenetére


sixpak
nagyúr

Értem, kösz....nem követtem az eszmecserét, csak fél szemmel olvastam. :)
Ha már itt tartunk, a feljebb linkelt panelek vajon megfelelnének egy belépő rendszer hangsugárzói mögé a falra?
Nem várok csodát, csak teljesen sima a fal, ezen akarok változtatni.

Szerk.: most nézem, ez nem a belépő topik....pedig nem is ittam ma (még).

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/

(#154330) Dorian válasza sixpak (#154327) üzenetére


Dorian
félisten

Egyrészt senki nem mondta, hogy semmit nem ér. Csak éppen a mélytartományban nem ér semmit.
De pl. nemrég voltam egy szinkronstúdióban, ott az összes kis szinkronszobában szivacs volt, hiszen ott a mélytartomány kezelésére nincs szükség. A házimozi nem ilyen.
Meg minek árulják? DVD visszatekerőt is árultak...

Hangsugárzók mögötti panelnél (ha a kioltás-problémát akarod enyhíteni) pl. nem mindegy pl. h milyen messze van a hangszóró a faltól, milyen frekvenciát akarunk csillapítani. De az biztos, hogy mélyfrekvenciát, hiszen a magasak irányítottak. De ezzel egyben a szoba általános utózengését is kezeled, ezt is figyelembe kell venni.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#154331) Quetz válasza sixpak (#154327) üzenetére


Quetz
őstag

Ha utána keresel a paneleknek, akkor találsz ilyen abszorpciós koefficiens diagramokat:

Jól látszik, hogy beszéd tartományra vannak optimalizálva.

(#154332) sixpak válasza Dorian (#154330) üzenetére


sixpak
nagyúr

Egyetlen célom van a dologgal, hogy hosszú távon se váljon fárasztóvá a zenehallgatás. 2-3 óra zenét hallgatok minden nap, mióta az eszemet tudom. Ha mondjuk 20x egymás után akarom meghallgatni a világ legzseniálisabb lemezét, akkor annak minden percét élvezni akarom, még nagy hangerőn is.
Semmit nem tettem még az akusztika javításának érdekében, mióta befejeztem a szobát, most jött el az ideje.
Se pénzem, sem időm, sem szakértelmem nincs professzionális módon rendbeszedni a szobát, gerilla módszerekkel operálok, majd lesz valami. :)

(#154331) Quetz : köszi, nekem ezek csak vonalak, véletlen írtam ide a haladóba, sorry. :B

https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/

(#154333) -KP- válasza sixpak (#154332) üzenetére


-KP-
addikt

ha neked ezek csak vonalak, lehet várni kellene mielőtt pénzt költesz és először próbáld megérteni az alapokat.

(#154334) sixpak válasza -KP- (#154333) üzenetére


sixpak
nagyúr

Lehet, köszi a segítséget.

https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/

(#154335) Quetz válasza sixpak (#154332) üzenetére


Quetz
őstag

A grafikon azt mutatja meg, milyen frekvencián mennyire hatékony az elnyelés. Jelen esetben 1000Hz-8000Hz között működik legjobban.

(#154336) windlord válasza sixpak (#154334) üzenetére


windlord
őstag

Onnan vennel el ezekkel a panelekkel, ahonnan nagy valoszinuseggel nem kellene. Ahonnan szukseges volna szinte semmit sem. Olyan cuccot keress ki penzert, ami az alacsony frekiken operal.
Ha talalnal olcson, akkor kuld el plz nekem uzenetben :)

[ Szerkesztve ]

(#154337) sharky válasza sharky (#154316) üzenetére


sharky
újonc

Vki esetleg? :)

(#154338) attiss66 válasza sixpak (#154332) üzenetére


attiss66
senior tag

"20x egymás után akarom meghallgatni a világ legzseniálisabb"

Hát, hogy zseniális e az kérdéses ez a Megadeth. Szerintem inkább középszerű, mint a Metallica vagy pl egy régebbi csapat a Rolling Stones/a konkurencuája a Beatles már zseniális csapat volt, bár nekik is voltak dögunalmas szerzeményeik/. :) Ha zseniálist akarsz hallgatni, az az Iron Maiden vagy a Judas Priest, bár azoknak is van középszerű szerzeménye, mint minden együttesnek, a múzsa nem baxxa őket mindig homlokon. :DDD .

[ Szerkesztve ]

(#154339) attiss66 válasza alphamooncam (#154325) üzenetére


attiss66
senior tag

"Kőzetgyapot jó, szivacs nem annyira"

én maradok a nemannyira-nál, mert a kőzetgyapotot kizárnám inkább :), kisebb hatásfok, de nincs benne mérgező porzás :)

(#154340) Gabesz26 válasza WaterWave (#154285) üzenetére


Gabesz26
senior tag

Valóban minden mai igényt kielégíthet egy Denon 4500, csak akinek épp a hangminőség is számít (haladó topikban úgy gondolom, hogy ennek picit nagyobb súlyúnak is kellene lennie), annak nem feltétlenül jobb választás egy Anthem MRX-710 kategóriájú erősítővel szemben.

Volt Denon X4000-em, aztán pedig kb 3 évig Denon 4308, így van tapasztalatom a Denon-okkal. Most Anthem MRX-710 van és számomra összességében jobb hangot produkál, mint a korábbi Denon erősítőim (ez persze szubjektív, és természetesen benne van az ARC jótékony hatása is, az Audyssey-t pl. inkább nem is használtam a 4308-on, mert nem volt képes jó eredményre).

Szóval ha csak a 4k kép kellene, akkor sokkal hamarabb oldanám meg más módon (pl. két HDMI kimenetes lejátszóval), minthogy emiatt hangban visszalépjek.

(#154341) -KP- válasza Gabesz26 (#154340) üzenetére


-KP-
addikt

Ugyan már, itt a haladó topikban megtudhattuk, hogy a színezett hang pozitív, sőt mi több, egyenesen kívánatos.

(#154342) attiss66


attiss66
senior tag

Nekem a DEnon AVR-3802 hangzása tökéletesen megfelel házimozizásra és zenére is jó. A Marantz DV4200 megintcsak szuper hangzás, a tuningolt hangfalaimnak megintcsak nagyon tetszik a hangjuk. A saját készítésű bandpass sub.-om megintcsak szépen illeszkedik a rendszerhez és szépen kiegészíti a hangzást. Elégedetten hallgatom a hangrendszeremet. :)

Ja, és meg van rendelve a Denon AVR-3802-höz a táv. csehországból , ez [link]. 6000 Ft volt szállítási költséggel együtt. Úgy néz ki, hogy ezen a héten megjön.

[ Szerkesztve ]

(#154343) WaterWave válasza Gabesz26 (#154340) üzenetére


WaterWave
veterán

Lehet, de az ára véleményes a tudásához képest...
Annyival meg nem jobb hangban hogy dobsz tőle egy hátast.

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#154344) tomic válasza Gabesz26 (#154340) üzenetére


tomic
addikt

Teljesen egyetértek veled. Én is inkább építettem egy 2 hdmi kimenetes pc-t forrásnak mintsem avr-t cseréltem volna.Így maradhatott nekem is 710-es. ;)

WaterWave Hallottál már egy Anthemet is?

(#154345) attiss66


attiss66
senior tag

Biztos jól szól egy Anthem MRX-710 elolvasva a róla írt tesztet, na de az se kizárt, hogy ez a Denon meg agyonveri :) , Denon AVR-X7200W [link]

(#154346) powerup2


powerup2
addikt

Ha minden jól megy vasárnap már meglesz az Anthemem és tudok véleményt mondani de mindenhol áradoznak róla szóval csak jóra számitok, amúgy megoldottam a 4k hdr kérdést egy hdmi elosztóval a hang megy hdmi-n keresztül majd az erősítőbe a másik hdmi meg megy majd a tv-be. És lesz szép kép és jó hang atmost meg majd jövőre és ha beválik az anthem akkor majd egy 1120 követi majd. De nekem fontosabb a hang mint az hogy innen onnan lehessen irányitani bár nem rossz dolog. A yamahán sem használtam semmi extrát csak ment a film és ő kezelte a hangot semmi több.

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#154347) powerup2 válasza attiss66 (#154345) üzenetére


powerup2
addikt

Hát kitudja bár az anthemnek a szoba akusztika mérő rendszere az egyik legjobb meg hát az anthem toroid trafós :) a denon max szolgáltatásokba lehet jobb hogy tud atmost ilyesmi. Hangra vagy egy szint vagy nemtudom bár aki hallotta mind2 egy rendszeren az tudja megmondani.

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#154348) Zigi válasza powerup2 (#154346) üzenetére


Zigi
senior tag

Milyen hdmi elosztót veszel, mert nekem erről a kifejezésről nem a hangminőség jut eszembe. Több 10-100 ezres kábeleket illesztenek emberek a rendszerükbe kis hangminőség javulás reményében( usb,hdmi stb.), amíg mások gondolkodás nélkül eresztik át bármilyen elektronikán-kábelen a hangot. Nekem most a pc az "elosztó" (hdmi-dp port), de később lehet nekem is szükségem lehet egy ilyenre. Szóval milyet veszel?

[ Szerkesztve ]

(#154349) powerup2 válasza Zigi (#154348) üzenetére


powerup2
addikt

Marmitek connect ae24 uhd 2.0 egyik viszi a képet a másik a hangot és müködik. de majd vasárnap tudom kipróbálni ez a splitter meg csütörtökön jön meg.

[link]

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#154350) BBéci válasza WaterWave (#154343) üzenetére


BBéci
titán

Rákerestem gúgliban, mit jelent a véleményes szó, mert sokadszorra olvastam és nem értettem.
A vitatható finomított változata.
Tehát vitatható, hogy a tudása megér-e annyit, amennyibe kerül? Mit tud a Cambridge Audio CXR200 azon kívül, hogy baromi jó a hangja?
Sőt, mint tud az Arcam AVR750 és a Primare SPA23? Szinte semmit, de a két legjobb hangú AVR, amit valaha hallottam. Az egyik 5000, a másik cirka 4000 euróba került.
Azzal egyetértek, hogy az MRX 710 hangjától nem mindenki dob hátast, ízlés dolga. Viszont kiváló erősítő és szerintem megéri az árát.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.