Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#120995) coleen


coleen
aktív tag

Sziasztok,

Jelenleg az alábbi rendszerrel rendelkezem:
Denon AVR-1905 erősítő
2 db Yamaha NS-45E álló hangfal
1 db Wharfedale Diamond8 center sugárzó
szóval egy 3.0-ás rendszer :)

Mindez immár közel 10 éve. Jelenleg ott tartok, hogy ráférne az egészre egy ráncfelvarrás (lenne az egész hókamókára plusz egy 100-asom): tehát eladom a régi szettet és a befolyó pénz +100-ért vennék egy modernebbet.

Időközben az igényeim és lakhelyem változott: annak idején még kertes házban laktam, ahol lehetett hangosan hallgatni a filmet/zenét. Viszont már hosszú évek óta panelben élek, ahol egyszerűen nem tudom/merem rendesen kihajtani a szettet, halk hangerőn pedig nem adja ki (főleg a mélytartományban gyenge).
Ill. az 5.1-el is úgy vagyok, hogy szép meg jó, de ha csak sztereóban szól, nekem az is megfelelő.
Fontosabb lett a zenehallgatás, főleg R'n'B, rap, hiphop, amik a mély basszus megjelenítését igénylik, amit a fenti rendszer alacsonyabb/közepes hangerőn egyszerűen nem tud kiadni.

Kérdésem tehát a következő:
Kb. összesen 200 ezer Ft-om lenne egy új rendszerre és ahogy írtam fent is, akár a 2.0-ra való "visszalépés" is szóba jöhet.
Milyen rendszert ajánlanátok (erősítő + hangfal), ami basszusban erős, design-ban a hangfal pedig a Yamaha NS-555-höz hasonló.

Köszönöm és üdv:
Coleen

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.