Hirdetés
-
LOGOUT
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
.LnB
titán
Ez a track amúgy benne sincs a filmben. (stáblista alatt szól)
Ettől függetlenül jó, ez tény. Ismerem és csípem én is. De a film zenéje teljesen felejthető szerintem.Nem megyek megint bele a Prometheus féle filmekbe. Inkább leírom, hogy az én fejemben mi az Alien filmek sorrendje:
Alien
Aliens
Alien: Romulus
ennyi.Bár lennének még ekkora büdzsével bíró sci-fik.
Így van, csak Ridley Scott-ot tartság tőlük qva távol!
-
.LnB
titán
Olyan jó, hogy ennyire kereshetőek a régi kommentjeim. Hogy én mennyi f*szságot leírtam már ezekbe a topikokban.. Vagyis inkább, milyen "jó" (érdekes?) visszatekinteni, és megnézni, hogy mennyit változtam az évek alatt.
Emlékeztem én, hogy ezt az Oblivion-t nagyon szerettem utálni. Most újra megnéztük, most már a gyerekkel együtt és teljesen jól elvoltam vele, egy jó kis sci-fi. El is gondolkodtam rajta, hogy vajon mi bajom volt nekem ezzel? Ezért elkezdtem keresgélni, mert szinte biztos voltam benne, hogy ide leírtam. És az a vicc, hogy most visszaolvasva sem tartom akkora hülyeségnek amit leírtam. (Arra számítottam, hogy nagy baromságokat írhattam.) A "hibákat" amiket felsoroltam. Csak egyszerűen már úgy nézek filmet, hogy nem érdekelnek.
Az alapfelvetésemet még így utólag is jogosnak tartom, hogy a TeT fejlettsége nem indokolta az egész sztorit. Bár a többi meg csak szőrszálhasogatás.Vajon egyszer el fogok oda is jutni, hogy egy Avatar-ról is azt fogom gondolni, hogy "nem rossz"?! Remélem nem. Most viccesen gondolkodom rajta, hogy a Prometheus-t is újra kellene néznem.
Az a másik nagy "szerelmem".
-
.LnB
titán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Teljesen hozzák a képregény sztoriját. Amivel engem megleptek. Leszámítva Lobo-t. Kíváncsi leszek, hogy a morális vonulatát mennyire tudják átemelni a filmre. Mert abból nem látni semmit. Lehet, hogy itt inkább arra fognak építkezni, hogy megsemmisült a Kripton és Kara gyászfeldolgozására. Mert valahogy a kiscsajról alig esik szó. Aki kvázi elmeséli a képregény történetét. Arra is kíváncsi leszek, hogy a roadmovie jelleget megtartják e, és bemutatják a képregényben szereplő, érdekes világokat. Tippre nem, mert nincs rá elég játékidő. Pedig a képregény inkább erről, morális dolgokról szól, mintsem, hogy egy akcióorgia legyen. A trailerek meg ezt mutatják a filmről. A Mordru Globe-ra nagyon kíváncsi leszek, hogy benne lesz e.
Amit sajnálok, de ez teljesen érthető, hogy míg a képregény egy nagyon emlékezetes látványvilággal rendelkezik. A filmben semmi ilyen sincs. Értem, tényleg, mert azt lehetetlen lett volna megvalósítani. És gondolom dizájnban simulni kell ebbe az új DCU-ba, de mi lett volna ha valami tök egyedi stílust megpróbálnak legalább CGI-vel? Hmm, na mind1.
-
.LnB
titán
Olyan kurva elkeserítő ez a topik, hogy valaki írhatna belőle már egy Oscar díjas forgatókönyvet.
-
.LnB
titán
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Simán tudok úgy tekinteni Chalamet-ra, mint *McConaughey és mondjuk DiCaprio utódja. Szerintem jó úton halad.
*bár azért ne felejtsük el, hogy Matthew karaktere hogyan indult.
-
.LnB
titán
válasz
paatrick
üzenetére
Számomra is meghatározó film. Talán ez volt az első film nekem, ami után csak bambultam, leültem gondolkodni rajta. Ez volt az a film, ami felnyitotta a szememet, hogy nem csak agyatlan blockbusterek vannak. Ezért a megtekintése után csak ilyeneket akartam nézni.
Viszont már nagyon rég láttam.
-
.LnB
titán
válasz
Elemental
üzenetére
Mostanában a Kingdom Come Deliravence 2-vel játszok. Ezért kerestem olyan hangulatú filmeket. És néhol ez a film is felmerült ajánlásként.
The Green Knight (2021)
Az van, hogy nálam szinte sose történik ez, csak ilyen Halálos Iramban filmek váltottak ki korábban belőlem ilyet. De én leállítottam a filmet, és feladtam. Néztem-néztem, még egy óra van belőle hátra. És feltettem magamnak a kérdést, hogy vajon ebben az egy órában össze tud e úgy állni a film, hogy értsem, érdekeljen? És nem tudom elképzelni.
Én nem értem, hogy mit láttam. Össze vissza agyf*sz jelenetek egymás után, semmi összefüggés vagy kapaszkodó. Óriások, levágott fejű szellem csajszi. Alicia Vickander egyszer kurtizán, aztán nemes hölgy (vagy hercegnő?).. Wattafuck?!
Elég volt.De a Medieval film viszont teli találat a KCDII mellé.

-
.LnB
titán
válasz
Miklós315
üzenetére
Tegnap ezt családilag néztük végig hárman. Mondjuk épp a Star Wars-okat nézzük végig, szóval pont jókor is jött. De ez a srác nagyon jó videókat csinál. Tökre át tudja adni azt a hangulatot, amit akkor átéltünk, és hogy mit jelentett tényleg ez a film. Baromi jó videó az egész. És a végén a nagy nevetés, hogy neki milyen SW Lego-ja volt. Szegény.
És ebben a témában lenne is egy kérdésem a topikhoz.
Arra emlékeztek, hogy a Baljós árnyak egyébként eljutott Magyarországra VHS-en a magyar premier előtt? Nekem megvolt a film angolul kazettán, mielőtt lett volna a magyar mozibemutató. Nyilván egy szót sem értettem belőle.
De óriási kincs volt az akkor.
Arra lennék kíváncsi, hogy ez mennyire terjedt el az országban? Emlékszik még erre a "LEAK"-re valaki? Másnak is megvolt?! -
-
-
.LnB
titán
-
.LnB
titán
F1 legjobb film Oscar jelölés!

Érted, az nem is film, csak egy qrva hosszú reklám, amit fájdalom nézni!!
Na ez is bizonyítja, hogy nem értek én a filmekhez.
-
.LnB
titán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nagyon szomorú, hogy ide jutottunk. Cameron is ilyen okok miatt forgatott ugyan az köré a forgatókönyv köré harmadjára is filmet, hogy a telefont nyomkodó nézők megértsék végre?!
Nem tudom, hogy megnézem e azt a The Rip filmet. De ilyen szemüvegen keresztül nézve érdekes lenne. Csak párom megnézte hétvégén, engem meg nem érdekelt, inkább játszottam. Szóval lehet, hogy ki fog maradni.
-
.LnB
titán
válasz
gyuromoj
üzenetére
Na ez meglepő. Nem tudom mitől ébred, elaludt eddig?

#174667oriic
Amúgy oké, hogy itthon Fátum-nak van fordítva nagyon rég, nem is rossz amúgy szerintem. De rohadtul nem helyes fordítás az sem amennyire én ismerem az angolt. Bár aztán lehet, hogy velem van a hiba.
Ez lett volna az igazi Bosszúállók: Doctor Doom Bosszúnapja!
Tegnap pont olvastam képregényt, amiben megint lelőtték Doom-ot (álandóan ez történik
) , aljas merénylet...
És eszembe is jutott, hogy remélem a filmek ezzel az olcsó Doombot dologgal nem fognak operálni.. Mert olvasni is már marha unalmas.
-
.LnB
titán
válasz
Major Lion
üzenetére
Jah. És nem mellesleg a jogaik a 20th Century-nél.
Akiket ugye felvásárolt a Disney. -
.LnB
titán
Néztem egy filmet az ünnepek alatt, aminek a címét nem írom le. De aki látta, az érteni fogja, melyik filmről van szó. Ezt gondoltam a film végén konlúzióként:
"Hát legalább a méheket tényleg nem (ő) akarta kiírtani"
-
.LnB
titán
válasz
paatrick
üzenetére
Nem Doom karakterével van a baj. Ő alapjába véve elég fasza főgonosz lehetne. Főleg, hogy lassan a Reed Richards féle Teremtő-t is be tudnák vezetni mellé. És ők a képregényekben mostanában eléggé bekavarnak mindenhol.
A baj itt a Robert Downey Jr. castinggal van. AZ MCU drágakövét nem fogják a lehető legnagyobb gonosznak ábrázolni hosszú távon. Mert a sok Iron Man fan kisgyerek sírni fog. És Doom karaktere ad is alapot a pálfordulásra. Mert Doom nem mindig rossz. Sőt. Szóval ne úgy számoljatok a karakterrel, mint Thanos-szal, aki sok filmen keresztül megalapozott, fő nemezis volt.Ha tippelnem kellene, ez a mostani MCU fázis a Secret War-ra fog kifutni, csatavilággal, Túlontúlival ésatöbbivel. Főleg így, hogy az eredeti szereplőket is visszahozták. De ez csak tipp.
Kang sztorit sajnálom még mindig.. Az a barom Majors, még jól is játszotta..

-
.LnB
titán
Ünnepek alatt mivel olvastam sok Venom képregényt, megnéztem a filmeket. Hát hagyjuk is.. De felmerült bennem egy kérdés.
Ugye a harmadik részben feltűnik Knull. Akivel egészen elképesztő módon semmit sem kezdenek.. Ez egyébként a képregényes filmek legnagyobb blöffje is volt, de mint mondtam, hagyjuk is azokat a filmeket.
Na de mi a hír egyébként Knull karakteréről? Fognak kezdeni vele valamit egyébként? Csinál belőle is a Sony egy faszak kis PG13-as filmet?!
Érdekes egyébként, hogy az MCU-ba nem fűzték bele a Thor filmben, azzal a bizonyos karddal. És mivel a Sony és a Disney nem igazán bútorozik össze, gondolom kizárt egy Spider-Man + Venom közös film, Knull ellen?!
Igazából iszonyatosan elszomorít, hogy egy ilyen szuper ellenfél megy a kukába valószínűleg..

-
.LnB
titán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Számomra ez az első olyan film, amiben semmilyen módon nem tudok belekötni. Még is ha arra a kérdésre kell válaszolnom, hogy tetszett e? Ajánlanám e? Egyszerűen tanácstalan vagyok, mert nem tudom rávágni, hogy igen. És egyszerűen nem tudom megmondani, hogy miért nem.
-
.LnB
titán
válasz
-FreaK-
üzenetére
Gondolj bele, ha tényleg 50-60% akkor a nagy Amerika ezt bevallhatná?! Naná, hogy nem. Semmilyen módon nem mutathatják magukat gyengének. Ha Trump-ot kérdezték volna meg erről, amennyi esze van, ő 120%-ot mondott volna.
Persze nem azt mondom, hogy ne lenne igaz a Pentagon nyilatkozata. De szerintem az igazságot nem tudhatjuk.
Amúgy engem nagyon váratlanul ért a film vége. Rögtön feltettem a kérdést, hogy ennyi?! De kicsit gondolkodtam, és el tudtam fogadni, hogy ez a vége. -
.LnB
titán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Rendesen meglepett ez a cucc a Netflix-től. De igazából csak addig meglepő, míg megnem nézted a rendező nevét.
-
.LnB
titán
válasz
lezso6
üzenetére
Igen, igazából geometria. De ami filmben van, az megy egy hülyeség.
Ez egyébként tök egyszerű, ha valakit zavarnak az ilyen dolgok, mint engem, akkor ott el is ásta magát egy film. Ha nem zavar, akkor meg tudod élvezni.
Autós filmeknél ki tudok borulni. Más dolgok meg engem nem zavarnak. -
.LnB
titán
válasz
lezso6
üzenetére
"Nincs ebben semmi extra, simán lehet, hogy valahol az ún. ideális ívnél van jobb. Csak magyar megnevezés megtévesztő (angolul racing line), mert ez csak elméletileg ideális ív, a gyakorlat más."
Nem, nincs. Minden pályának van egy vonalvezetése, amihez tartozik egy általános, ideális ív ami mentén a lehető leggyorsabban körbe lehet érni, egy adott kategóriájú autóval. Leegyszerűsítve, mint az egyenes A és B pont között. Ez fizika. És pont a fizika az, amiről Hollywood hajlamos elsőre elfeledkezni.
Kivétel van, de attól sem változik meg az ideális ív. Esős körülmények között. Amikor esős gumi van a versenyautókon. És már szárad az ideális ív. Ilyenkor a vizes részen hűtik a gumikat. Mert azok sokkal könnyebben felmelegednek, lágyulnak, és gyorsabban kopnak a száraz vagy száradó aszfalton.
Ford v Ferrari 7/10
Rush 6/10
GT 4/10
Sonny The Movie 2/10Ha azt nézem, hogy hogyan mutatják be a sportot, amiről szólnak.
Ford v Ferrari nagyon jó film, szeretem. De amikor a Ford GT tiltáson megy Indianapolisban és Bale még "odalép neki", hát kinézhetne oldalra, és átkacsinthatna Toretto-nak.
[link] -
.LnB
titán
válasz
Khaosz55
üzenetére
Pont a GT filmben van a Hungaroring-en felvett jelenet, Le Mans-nak eladva. Ráadásul úgy, hogy még CGI-vel sem maszkolják. Úgy meg fura, hogy a de la Sarthe-n közel sincs olyan kanyar mint a Hungaroring-en a 14-es. stb.
#173704lezso6
Az, hogy egy gyorsabb autó megelőz egy másikat, nem az ideális íven, az nem ugyan az mint amit a film mondani próbál. Azt, hogy a srác "feltalálta" a spanyol viaszt, mert ő gyorsabban megy a nem ideális íven, konstansan. Ez Hollywood, ez nem reális. -
.LnB
titán
-
.LnB
titán
Weapons
Nem szeretem a horror zsánert, leszámítva a sci-fi-t belőle. De ennek a filmnek akkora visszhangja volt, hogy gondoltam megnézem. Vártam valami egyedi, érdekes filmet. De nem kaptam semmit.Azon gondolkodom, hogy milyen lehet a többi horrorfilm, ha ez sokak szerint ennyire kiemelkedik közülük.
-
.LnB
titán
válasz
radi8tor
üzenetére
"aki szerint az F1 film rossz mert olyan mint F1 valójában"
Ez a film pont arra alkalmatlan teljes mértékben, hogy az F1-et hitelesen bemutassa. De ha neked kielégítik, az ez irányú igényedet azzal, hogy pofátlanul az arcodba tolnak minden reklámot, akkor valahol meg is értem, hogy tetszett. Mondjuk akkor neked az igazi katarzis akkor lesz, ha ezt a filmet egy kereskedelmi tévéadásban nézed majd újra. A reklámot, reklámok fogják megszakítani..
"csődközeli állapotok"-at tökéletesen szemlélik, amikor halomra törik a 100 millió dolláros kocsikat, aztán Pitt csak áll felettük aztán (így) röhög. De még Bardem is. Ja tök hitelesen átjött.
A baj az, hogy ha a valódi F1-ről forgatnának filmet, az dög unalmas lenne, ahogy maga az F1 is az. Szóval érthető, hogy fel kellett dobni valamivel. És sikerült nekik ezt is úgy csinálni, hogy a valóság teljes ellentéte kerüljön a filmbe. Az öreg pilótával. Holott hosszú évek óta arról szól az F1, hogy a tizenéves feltörekvő pilóták ölik egymást az ülésekért. És én ezt arra vezetem vissza, hogy kellett a starpower. Azzal kellett és lehetett eladni a filmet, mert az alapanyag unalmas. De manapság már nincs igazán fiatal sztár Hollywood-ba. Leszámítva talán Holland-ot, és Chalamet. Előbbi gondolom nem ért rá, a másodiknak meg van annyi esze, hogy ne adja a nevét ilyen filmhez. Így maradtak a nagy öregek. Gondolom Tom Cruise lett volna a főszereplő, csak a Liberty nem engedélyezte neki, hogy induljon F1-es futamokon, vagy mindig ő vezesse a kocsit, ezért ő visszadobta a szerepet.
Pitt meg úgy volt vele, hogy ezt a megtört figurát ő bármikor lehozza. És le is hozta."felületes és anyagias világról szóló filmtől"
Ez a felületes, anyagias világ (az F1) azért termelt már ki a története alatt kiváló sztorikat, amit az élet írt. Bőven lett volna honnan meríteni. De ezen a filmen nagyon látszik az, hogy a kötelező termék reklámok, és megjelenések köré kellett egy filmet írni.
ui.: Ricky Bobby legendája egy sokkal jobb film!

-
.LnB
titán
válasz
lezso6
üzenetére
Tehát ez a film rossz?
Igen, az! Mint F1 film, ez egy értékelhetetlen fos. Kontkétan a film címének az kellett volna lennie, hogy "Nem ilyen az F1".
Mint "Sonny The Movie", úgy egy VOD szintet megüt. Sőt a CGI ahhoz a szinthez kiemelkedő is. Csak ahhoz meg kicsit túlzás Pitt és Bardem.Azt az apróságot kifelejtetted, hogy ez egy 2,5 órás reklámfilm. De nem úgy, ahogy gondolod, hogy az F1 reklámja. Nem! Itt végig a pofádba van tolva a Rolex, a Mercedes, a Telekom, a motorolaj a MINDEN! Én még ilyen durván nem találkoztam ilyennel. Mert oké, hogy Tony Stark-ék is Audival furikáztak, Bruce Wayne meg Mercedes-szel. Viszont itt elképesztő ami folyik. Főleg az a jelenet, amikor bemennek a gyárba a melósok közé. Azt a jelenetet direkt megállítottam, hogy mennyi termékelhelyezés van egy képen...
A többit leírtad igazából. De ez nálam sehol sem 6/10. Bár ha agyhalott lennék, és nem ismerném az F1-et sem, akkor biztos tetszett volna. Így meg a Halálos Iramban gyűjteménybe betenném spinoff-ként.
De egyébként röhej, hogy megint itt egy iszonyat sikeres film (anyagilag), engem meg annyira felcseszett miközben néztem, hogy alig akartam végignézni. Most, amikor már kezdek megbarátkozni a Marvel filmekkel, a Superman-nel is jól elvoltam. Gondoltam, hogy már annyira leesett az ingerküszöböm, hogy kevés film akadhat fenn. De ez?! Hát ez kiborított teljesen.

Ui.: Ford v Ferrari. Nem F1, de inkább nézzétek azt, az valóban a versenyzésről szól.
-
.LnB
titán
válasz
stellaz
üzenetére
Nem bárgyúnak mondanám. Én ezt úgy foglalnám össze, hogy a Superman-ben megvan Gunn stílusa. Ami vagy bejön, vagy nem.
És azért sem bárgyú, mert elég keményen mer aktuális témákkal foglalkozni. Ami megint csak kérdéses, hogy kell e, van e helye a filmben. Engem nem zavart.
Nálam egál a két film. -
.LnB
titán
The Fantastic Four: First Steps
Valahogy, valamiért felkeltette az érdeklődésemet az első F4 trailer. Leginkább a retro futurisztikus art direction miatt. Nekem is fura. De ezzel betaláltak, és elég volt ahhoz, hogy elmenjünk rá a moziba.
Itt jegyezném meg, míg el nem felejtem, hogy azért ezt a filmet elég keményen inspirálta néhol Nolan Interstellar-ja!
Ami nekem a kedvenc filmem ever.
Ha a filmet kellene jellemeznem, akkor azt mondanám rá, hogy tök jó. És hiába vagyok MCU hater, egyáltalán nem fáj ezt leírnom. Mert érdekes volt, valamilyen szinten mély is, és baromi jó a casting. Ez a Vanessa Kirby, ez iszonyat szép nő amikor mozog a kép. Mármint fotókon valahogy nem jön be.
Persze a tipikus, nagy NULLA fő gonosz megint itt van, az MCU legnagyobb rákfenéje ez. De itt legalább tényleg nagy, meg látványos.
Amit még kiemelnék, hogy a film meglepően nem akció központú. Azon gondolkodtam alatta, hogy ez a főellenfél nem a legjobb választás arra, hogy az F4 tagjainak képességeit jól bemutassa. De hiányérzetem végül is nincs. Annyira nem vágom az F4 Comics lore-ját.Én abszolút DC párti vagyok. Bár a DCU-ért én sem tudnék kardoskodni mert az olyan amilyen. De most, hogy voltam a Superman filmen, most meg ezen, én nem tudnék választani, hogy a kettő közül melyik a nyár blockbustere. Jó szórakozás volt mindkettő.
Egyik sem váltja meg a világot. De végre nem rossz érzésekkel fejeztem be egy Marvel filmet.ETELE 2-es terem:
A Pixel terem után megvolt ez is. Nagyon frankó. Bár itt is egy-két sorral feljebb foglalnék legközelebb. Most a 7. sorban ültünk. A kép a hang is nagyon rendben volt. 99%-ban a közönség is.
Viszont, szerintem lehet, hogy én inkább a Pixel termet preferálnám a jövőben. Arányaiban kisebb, de tökéletesen megfelel a célnak az is. És szerintem a hang ott jobb a kis tér miatt. A vetítés előtti demo-ból tök jól kihallatszott, hogy a térhangzás ott sokkal jobban kihallható. Pedig én nem vagyok egy vájtfülű.
Ja igen, az első pár trailert full homályosan néztük, mert nem volt rendesen beállítva a fókusz.. Aztán valaki kiment szólni, amikor már én is akartam indulni. Szóval a filmre rendben volt. -
.LnB
titán
Az Etele mozi ennyire nem népszerű? Vagy ennyire nem járnak az emberek moziba? Bár én is jó rég voltam a Superman előtt. De ez iszonyatosan meglep, hogy nézem az Etele Pixel, vagy sima termet, és a Fantastic 4-ra nincs is kb eladva jegy szombati vetítésre. Direkt azért néztem most, hogy maradjon még jó hely. Mert vagy megnézném a Pixel teremben a 7. sort (de az megint 3D lenne
). Vagy akkor a 2. teremet próbálnám. (Tényleg annak a teremnek hol a közepe? Nem vágjátok?) Régebben kisebb filmekre is jó előre kellett gondolkodni, nemhogy Marvel filmre. De hol vannak az emberek? Netflix előtt?
És a Superman-en sem voltak sokan. Igaz az itthon nem is ment nagyot. De korábban ha DC filmre mentük ott is volt tömeg. -
.LnB
titán
válasz
markknight
üzenetére
Ez a Creature Commandos ez tisztára Suicide Squad, ami meg házon belül ott van. (Ráadásul ugye Gunn rendezett Suicide Squad és Guardians of the Galaxy filmeket is.) De egyiket sem tenném a Galaxis őrzői mellé. Képregény fronton nem tudom, hogy ez a Suicide Squad mit tud felmutatni, de filmek terén simán megette a Guardians. Utóbbiban sokkal érdekesebbek a karakterek és a cselekmény.
-
.LnB
titán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Hmm.. Így még nem is gondoltam erre, hogy trend mintákat követ.
Csak ezek a Gunn féle "szerelemprojectek" nem biztos, hogy rentábilisak lesznek. Ahhoz a populárisabb hősökhöz kell nyúlni. És valószínűleg egy Supergirl se fog nagyot kaszálni.
Szóval nekem sem feltétlenül Gunn víziójával van bajom. Hanem azzal, hogy ez mögött a Warner áll.
Amúgy az mennyire gáz már, hogy a Pennyworth sorozatról, ebből a kommentben hallottam először.. Mitokoskodokén?!

-
.LnB
titán
válasz
tibbike01
üzenetére
Köszi a tanácsot. Legközelebb lehet megpróbáljuk a 7. sort. De így sincs okunk panaszra, jó volt minden. Bár ezek a led-ek a vetítés alatt nem csináltak semmit. Sima, nem 3D-s filmeknél világítanak? Adnak hozzá valamit? Vagy ez csak ilyen 3perces demo feature?!
Azt mondjuk még mindig bánom, hogy 3D-s vetítés volt. Pedig nem volt rossz, csak én egyszerűen nem vagyok oda érte. -
.LnB
titán
Köszi a segítséget, akkor Pixel terem 6. sor közepe lett.

Bár sajna 3D... Gyerek miatt nem baj, én nem vagyok oda érte. -
.LnB
titán
Melyik mozit/termet ajánlanátok mostanság? Elbizonytalanodtam ebben az IMAX-ben. Etele 1.-2. terem? Vagy Pixel terem, annyira írja itt valaki.
Hárman mennénk. Köszi a segítséget előre is. -
.LnB
titán
"Az átlagembernél."
Na jó, megnyugodtam, hogy nem rólam van szó...
Egyébként nekem sok évig megvolt ez a sznobizus, hogy szinkronnal semmit nem nézek. Mert csak az eredeti hang a jó, az az igazi!.. De jó pár éve úgy vagyok vele, hogy már kényelmesebb a szinkron. Na meg amilyen a mostani filmek minősége, abszolút nem segít az rajta, ha eredeti nyelven nézem. A baj nagyobb.
Persze ha valami nagyon érdekel, akkor simán megnézem felirattal, de már nem kardoskodom egyik verzió felé sem. -
.LnB
titán
válasz
makoss
üzenetére
Tegnap konkrétan onnan másoltam ki a címet, szóval hogy ha rákeresel, akkor kidobja.
Az lehet a bökkenő, hogy nincs szinkronnal, csak magyar felirattal.
Ezt ajánlom, mert ez a verzió nagyon feszesen követi a könyvet. Nagyon. A Netflix-es verzió pedig nem, az át van írva.
Nagyon jó sztori, nagyon tetszett. De igazán durva az a második könyv lesz. -
.LnB
titán
válasz
arcitec
üzenetére
The Electric State
Megnéztük hétévégén.
Egyre inkább az az érzésem, hogy "a kritikusok" és ez által a nagyközönség is, mostanában sokall be a sok "semmilyen" blockbustertől. És mostanában kialakult egy negatív hozzáállás ezekhez. Mostanra már a ""dicső"" MCU is erre a sorsra jutott. Ez a film meg pluszban nyakába kapja azt is, hogy a Netflix-nek kimondottan nincs egy ideje jó renoméja (teljesen jogosan).Viszont én miután megnéztem, nem értem a nagy utálatot. Vagyis inkább azt nem értem, hogy miért pont most? Ez a film semmivel sem rosszabb, mint az elmúlt évek popcorn blockbustere. Semmivel. Észrevétlenül simul bele az átlagba. Ugyan olyan forgatókönyve van, és ugyan olyan színészi alakítások, mint ami egy Avatar-ban, MCU filmben, Jurassic Park, vagy Disney alkotásban. Évek óta ez a szint megy. Csak úgy néz ki, most telt be a pohár sokaknál. Eddig mindenki össze vizelte magát örömében ha kijött egy MCU film. Pedig pont azok a filmek állították be ezt a sztenderdet, amit azóta is hoz a legtöbb látványfilm. A Russo-ék négy(!) MCU filmet csináltak ugyan ezen a színvonalon, és recept alapján. Akkor ők voltak az istenek. Bele kellett volna erőltetni az Electric State-be is valami MCU cameo-t, akkor biztos mindenki tapsikolna.
Akinek van családja, az nyugodtan üljön le a gyerekekkel megnézni. Nem fog fájni. Modern kori családi film, se több, se kevesebb. Ha meg valóban jót akarsz nézni a műfajon belül, akkor keresgélj a régi klasszikusok között.
Egyébként szerintem a világ, és a művészi dizájn tök jó. Ha valaki látta Simon Stålenhag azonos című könyvét, akkor csomó mindent konkrétan átemeltek belőle a filmre. -
.LnB
titán
Civil War (2024)
Az év filmje számomra. Valami egészen elképesztő, hogy mennyire jó ez a film. Felüdülés volt végre valami jót nézni.
-
.LnB
titán
válasz
lezso6
üzenetére
Egyre nagyobb kincs ez a film is, ahogy haladunk előre az időben.
Mai napig egy akciófilm alapmű szerintem. És ez a jelenet (amit te is betettél a kommentedbe), amikor leülnek egymással beszélni, az mindent visz. Jó volt újranézni hétvégén.Viszont, ez a film az egyébként, aminek számomra pont van alternatívája, a mostani filmek között. A Baby Driver. Az nekem hozza ezt a vibe-ot.
-
.LnB
titán
válasz
Pitterix
üzenetére
Tök durva, hogy pont ebben a témában jöttem írni egy kommentet, és erről megy éppen a diskurzus.

Szóval #retro komment.
Pár hete megnéztem a JCVD filmet. Nekem ez valamiért kimaradt az évek alatt. És nosztalgikus volt látni JC-t. Ráadásul én mérhetetlenül nagy JCVD fan voltam kiskoromban. Nekem a szobám tele volt mozis méretű JCVD plakátokkal. Meg minden kisebbel is az akkori újságokból.
Ezért a JCVD film után, jött a nagy ötlet, hogy újranézem a filmjeit, amiken felnőttem. (Nem mindet, a Kalandor-ig szerintem elég lesz.) És megnéztem a Kickboxer-t. Minden filmet próbálok VICO-s hangsávval nézni, az az igazi nosztalgia. De itt a Kickboxer-en van egy olyan hangalámondásos hangsáv, hogy nem hittünk a fülünknek. Sírtunk a nevetéstől. Nem tudom ki mondhatta azt alá, de az etnikumot, és a magyarországi területet be lehet saccolni. És ez a két extrém stílus vegyül. Egészen elképesztő!
(Ha bárkit érdekel, keresse). Mutattam a 11 éves fiamnak belőle részletet, nagyon nevetett. Bár neki az is sokk volt, hogy régen így lehetett filmet nézni."4xHUN-eStone" release-t 
De egyébként a hangsávok között váltogatva, nagyon kihallatszik, hogy minél frissebb egy hangsáv, annál finomabb, puhább benne a nyelvezet. A régiekben még simán káromkodnak, meg extrémebben fogalmaznak. És ez egyre csak "finomodott".
Egyébként a fiamat kiküldöm a szobából, hogy ne nézze ezeket a filmeket. Közben meg ülök a tévé előtt és azon gondolkodom, hogy én fiatalabb voltam akkor, amikor néztem ezeket...

#169582stoon
A Cyborg nagyon rossz! Nemrég néztem.
Jajj. De abból a 10-es listából lehet megnézek majd még 7-et. Kedvet kaptam. 
-
.LnB
titán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Pár napja kaptam egy üzenetet az egyik barátomtól, ami azzal kezdődött, hogy
Te láttad már ezt a The Substance-t?
És őt ismerve, én már akkor tudtam, hogy baj van.
Mert ők nem szoktak ilyen filmeket nézni. Ők a párjával simán elvannak a mainstream blockbuster vonalon. És nem is naprakészek minden filmes hírrel kapcsolatban. Na ennek az lett a vége, hogy a film végére csak üres tekintettel bámultak maguk elé. És ez az ő saját elmondása!
Szegények.
Azóta meg is beszéltük személyesen. El is mesélte, hogy miről szól a film. Ami számomra nem is tűnt durvának (mármint a vége), de azt mondja, hogy a fények a villódzások, a hangok is rájátszanak direkt arra, hogy rosszul legyél. Nem tudom, hogy milyen lenne számomra. De én már elengedtem ezeket a betegségeket. Régen még simán megnéztem volna, mert érdekelt volna. De annyi baromságot láttam már, hogy nekem elegem lett. -
.LnB
titán
Borderlands (2024)
Huh.. Ez az a film, amiről akkor is levágni, hogy újra lett forgatva a nagy része, ha az ember nem olvas róla. Én nem tudom, hogy hol ment félre ez a forgatás. De nem volt ez egy nehéz recept. Én a színészeket sem ostoroznám. Szerintem a szerepükkel simán elbírtak volna. Csak ez egy atomjaira hullott alkotási folyamat volt. Sz*rból várat meg... Nem csodálom, hogy a Chernobyl írója levetette a nevét a credits-ből.Kicsit meghozta a kedvem a játékhoz. És nekem a 3 teljesen kimaradt. Ráadásul brutál akciós Xbox-ra. Még lehet, h megveszem.

Na már csak a Joker 2 maradt idén ami érdekel.
-
.LnB
titán
Deadpool & Wolverine
Nem szeretem sem a Marvel filmeket, se Reynolds-ot. Aki olvasott már három kommentemnél többet tőlem, az ezzel biztos tisztában van.
Úgy is ültem neki ennek a filmnek, fapofával. Ennél nagyobb utálattal már csak egy Fast & Furious filmnek tudnék nekiülni. De addig már el sem jutok. Az már nálam "no go"
Tényleg úgy voltam vele, hogy ha sz*r, kikapcsolom és nézünk mást.
Szerintem 5 perc telt el a filmből, amikor minden akaratom ellenére elnevettem magam.
Próbáltam visszatartani de kitört belőlem. Nem tudom már, hogy min, talán valami Fox-os kiszóláson. De ez beteg..az egész.
És még csak nem is "film ez" szerintem. Hanem fanservice, és cameo áradat két órán keresztül. "Jó, hogy" van a Marvelnek ez a TVA, mert ezzel bármit megtehetnek, vagy kitörölhetnek. Tök olcsó húzás. Bár ez nélkül ez a film se jöhetett volna létre.
És nevettem rajta később is még, mert ahogy írtam ez beteg. Hogy jó e? Tök mind1. Már most sem emlékszem sok mindenre, pedig nem sok idő telt el mióta néztük. De nem kapcsoltam ki.
Henry Cavill cameo az nagyon durva volt. Még csak hátulról mutatták, de már mondtam páromnak, hogy ez a Henry... Ott egy picit még talán szeretni is tudtam ezt a filmet"izét"
-
.LnB
titán
válasz
mephi666
üzenetére
Nem ijedtek meg.
Agyatlanul mentek amíg ki nem fogyott szinte az összes torony.Amelyik meg nem fogyott ki, abban csak pár töltény maradt. Szóval ott inkább az derült ki, hogy lassú felfogásúak. 
De most, hogy mondod.
Lehet, hogy ezek a Romolus-on akkor tanulták meg, hogy a fegyver fáj, mielőtt még a tinik odaértek volna. Mert a katonákkal harcoltak, azt mondják is. -
.LnB
titán
válasz
Major Lion
üzenetére
Nyilván az is igen. De nekem a
lény arca nagyon a Scott féle idegeneket idézte. -
.LnB
titán
válasz
oriic
üzenetére
Alien Romulus
Én is így vagyok vele. Nekem is tetszett. Még ha nem is maradéktalanul. Egy modernizált első részt vártam. Amit meg is kaptam 80%-ban. Csak a végén jött be a Ridley Scott féle Az nekem kicsit sem hiányzott volna belőle.Prometheus-os agymenés azzal az ember/alien hibriddel.
A logikátlanságokat meg most megbocsájtom a filmnek. Pedig lehet, hogy nem kellene. Megijed az [link] Na de hagyjuk is mert még "kijön" belőlem a többi is..Alien ha ráfogod a fegyvert?!?!
-
.LnB
titán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nem mondom, hogy a franchise legavatottabb ismerője vagyok
a filmek mindegyikét minden létező vágásban és felbontásban láttam már, a magyarul megjelent írott anyagokat tavalyi évvel bezárólag mind olvastam
Akkor, mi lenne ha azt mondanád?!
Na, nem olvastam teljesen el a kommentedet (a spoilereket), mert még nem láttam a filmet. De, az azért nem nagy szó, hogy az elmúlt évekből ez a legjobb termék. Mert amit Ridley tett ezzel az univerzummal, a Prometheus féle filmjeivel, az szerintem megbocsájthatatlan.

És igazából tök jó, hogy az Alien filmeknél is visszanyúlnak a gyökerekhez, és kicsiben képzelik el a "reboot"-ot. Ahogy a Predator-nál is. -
.LnB
titán
Twisters
A legmeglepőbb számomra, hogy nem rossz. Egyszerűen nem tudok ma már úgy nekiállni folytatás/remake-nek (már aminek egyáltalán nekiállok), hogy ne azt gondolnám, hogy tuti rosszabb lesz mint az eredeti volt. Itt is ez volt a helyzet.
De a végén, családi szinten konstatáltuk, hogy "Nem volt rossz". Nemrég néztük az eredetit. Ami amúgy nem öregedett annyira rosszul. Na ez pont olyan, csak kicsit jobb, kicsit látványosabb, szebb. Nem sokkal, de van némi előrelépés.
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- MAKULÁTLAN - Steam Deck OLED 1TB - 3 ÉV GARI + AJÁNDÉK
- Nintendo Switch Lite (Picofly, CFW, Dualboot) eladó
- Intel Core I9 13900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2028.06.15. -ig - Eladó!
- 2. AMD Radeon RX 6700 XT (Reference model, 12 GB, GDDR6, 192 bit)
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- LG UltraGear 34GS95QE OLED Monitor! 3440x1440 / 0.03ms / 240Hz / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- iPhone 15 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944, 100% AKKSI
- 0perces Kolink KLA-003
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 24GB 1TB RTX 4060 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ettől függetlenül jó, ez tény. Ismerem és csípem én is. De a film zenéje teljesen felejthető szerintem.
Az alapfelvetésemet még így utólag is jogosnak tartom, hogy a TeT fejlettsége nem indokolta az egész sztorit. Bár a többi meg csak szőrszálhasogatás.
Az a másik nagy "szerelmem".

Most néztem a The Studio-ban...