- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Filmvilág
- (kiemelt téma)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:06 Téma összefoglaló
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
eeXaa
addikt
-
gyuromoj
veterán
-
eeXaa
addikt
...nekem úgy tűnik mintha azt reklámoznád, mennyire olvasott vagy.... meghogy a film úgy általában mennyivel csökevényesebb műfaj, ..itt a filmtopikban.... és hidd el nekem: senkinek sem lesz problémája abból, ha nem olvassa el a könyvet

...inkább a filmnek adjon még esélyt, hátha sokadik nézésre fel is fogja amit látott.

-
eeXaa
addikt
-
tuki2200
senior tag
Ahogy azt is elmondta azert, mert a Dredd reboottal trilogiat tervezet csak miutan megbukott a mozikban es meszeltek, azt mondta nem tervez tobbe tobb reszre... megsertodott egyemmeg
A jogok a Netflixnel vannak nem az uriembernel, kb. semmi koze vagy beleszolasa, hogy lesz-e folytatas vagy nem.. -
vond
MODERÁTOR
-
vond
MODERÁTOR
-
törölt tag
Ez kb olyan, mint amikor a Chitauri támadta meg a Földet.
Ha nem lőnek ki atomot a városra, és Vasember nem viszi fel ajándékba, akkor a Föld halott ... de miért nem lőttek fel eleve egyet akkor?
Ez a gonosz legyőzése dolog többnyire nagyon gyenge lábakon áll, szinte minden sztoriban. Általában legyőzhetetlen ellenséggel állunk szemben, de a végén kiderül, hogy van az ellenségnek egy gyenge pontja, és juhhé, megmenekültünk.
Ha azt veszem, az egész Avengers teljesen felesleges volt az első részben, a másodikban meg pont ők okozták a problémát.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
szekzol
tag
-
szekzol
tag
-
hoffman_
nagyúr
-
vond
MODERÁTOR
Tényleg, bakker...

Hogy én mennyire utáltam abban a filmben. Meg magát a filmet is.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#110354) Bad Pritt: Nem akartam ezt a "szegény emberes" kifejezést használni, mert annyira elcsépelt már, de igen, az.

Az a robotos mozgása nagyon korrektnek tűnik ebben az új filmben. Remélem, színészkedésben nem a Prometheus-os szintet hozza majd.

-
vond
MODERÁTOR
Ja, nagyon komoly kis hangulata van mindnek. Szívesen néznék minden évben pár ilyen típusú filmet, de sajnos nem nagyon csinálnak ilyeneket. Vagy ha mégis, akkor az minőségben és élvezeti faktorban meg se közelíti őket.
Emlékszem, miután megnéztük a Halálhajót a moziban ('97, vagy már '98 volt, nem tudom), éjjel hazafelé a tök üres buszon azon paráztunk, hogy egyszercsak hátrafordul a sofőr, és Dr. Weir lesz az.
Basszus, még most is beleborsództam. 
És igen, a Napfény zenéje kiemelkedően jó.

Bazz', most látom csak, hogy Alex Garland írta a Sunshine forgatókönyvét. Ez nekem eddig elkerülte a figyelmemet.
-
KaitouP
nagyúr
-
.LnB
titán
-
Alexios
veterán
Amúgy igen, változtattak több ponton is, és soknál érthető volt, hogy nyilván nem szólhat másfél óra arról, hogy hogyan élj túl egyedül egy szigeten stb, mint a játékban, ez ok.
Viszonta természetfölötti kiszedésének aligha lehet ez az oka, szerintem ezzel pont a lényegét vették ki az egésznek(ahogy az apának sem értettem minek kellett benne lenni, de az is belefér). Viszont egy vírus? Nem mintha ne lenne már amúgyis egy rakat biológiai fegyver a világon, amikkel pusztíthatna a Trinity ha nagyon ez a céljuk. Szerintem ez fog fájni a legtöbb embernek aki ismeri a játék sztoriját, mert ez nem olyan lépés amit ne lehetett volna átvinni a filmvászonra. De majd el lehet mondani, hogy a játékokat nem lehet megfilmesíteni persze, az más kérdés, hogy igazán meg sem próbálják, mert olyan szinten különböznek általában.
-
Ispy
nagyúr
Azt kéne megérteni, hogy ezek a játékadaptációk nem arról szólnak, hogy a játékból csinálnak egy filmet, hanem egyszerűen fogják a történet vázát és abból kreálnak egy olyan filmet, amit az is meg tud nézni, aki még az életében nem látott TR játékot.
És szerintem ilyenkor a cél nem az szokott lenni, hogy akkor csináljuk a játékosoknak, a fanoknak egy filmet, hanem csináljunk egy filmet, amire azok is elmennek, akik nem játszanak, csak már hallották ezt a címet.
Ettől még persze a megvalósítás lehet szar, de azt sohasem fogjátok megkapni, amit egy játék(sorozat) add vissza.
-
hoffman_
nagyúr
-
Cheesus
senior tag
Annihiliation
Hát lehet csak én vagyok mimozalelkü, de bennem most elég negatív nyomot hagyott a film, főleg az utolsó 20 perc volt már nekem kellemetlen, főleg azzal a zenével... Eddig el akartam olvasni a könyveket, most már viszont inkább meggondolom a dolgot. :/
#értékelés
[ Módosította: Viszlát ] -
Bad Pritt
félisten
You're an inanimate fucking object!

Meg örök kedvenc ugye a Bottle! felkiáltás.
Ja meg amin nagyon nevettem, a keskeny lépcsők folytatása: The tower is usually open until seven, yesterday an American had a heart attack at the tower, today the tower is closed.Meg kéne nézzem újra...
-
vond
MODERÁTOR
-
Bad Pritt
félisten
-
vond
MODERÁTOR
-
gyuromoj
veterán
-
marilllyo
veterán
-
Ispy
nagyúr
-
Viszlát
addikt
Only the Brave: Szerintem nem volt kapkodós, sőt, ritka az olyan film amiben ilyen jól elkapják a témához, történethez illő tempót. Pedig alapvetően nem csípem az ilyen cowboy beütésű filmeket, de ez végig lekötött és hát a vége az meg nagyon komoly volt. Azt hiszem annál nagyobb dolgot egy film nem nagyon érhet el, hogy két óra alatt érdekeltté válj a benne lévő emberi sorsokkal, velük nevess és velük sírj.
Szóval köszönöm az ajánlást.

#értékelés
-
FollowTheORI
nagyúr
Szerintem a részletekre nem is fognak már figyelni, túl rövid az idő már hogy annyit pepecseljenek mint előtte.
Persze fel lehetne hozni, hogy miért vágták meg a szezonokat és miért nincs még 2-3 szezon erre... de én úgy érzem, hogy ők is érzik hogy kezd fáradni a dolog, hiába népszerű.
Pont jó lesz hogy lezárják végre.
-
brownus
veterán
yep
amúgy vannak rohadt jó sztorik a SW világában. 20-25éve olvastam jó pár könyvet, még a gimiben.
de a legjobb példa amit könnyűszerrel felhasználhatnának, pl. Ahsoka kalandjai. az animációs soriból, tök jó kis sztorik.pl. a könyvekben leia is erőhasználó lett, szóval akik kurvára kiakadtak, hogy nem
meg a minusz pár fokban azhalt miutánűrben ...kirepült
azok nem olvasták a könyveket!? -
FollowTheORI
nagyúr
Ez hülyeség... mióta nem a könyvet követik szerintem épp jobb lett.

Szerintem ezt max a könyvb*zi kisebbség terjeszti.
Egyébként ha hozott anyag kell nekik, ott a rengeteg legends novella, Knights of the Old Republic sztori/játék/háttértörténet... szóval lesz mihez nyúlni... a story group is tud segíteni.
Bár szerintem nekik elég megadni a főbb pontokat, a többit meg ki tudják már tölteni. -
Viszlát
addikt
-
Ispy
nagyúr
Pedig
igazából nem is, csak olyan mintha. 
Egyébként a film lassúságával nem tudok vitatkozni, moziban teljesen lekötött, csak a térdeim jelezték a film hosszát, itthoni újranézés során viszont ki kellett kapcsolnom, mert eset 11-kor már bealudtam volna rajta, szóval ajánlott nem álmosan nézni

-
vodrosjozsi
addikt
De ezt csak kínában szeretik mert ott a robotok valamilyen okból kifolyólag élvezeti eszköz ott.
Én nem értek egyet veled, a Hellboy is túl van misztifikálva, súlyos gondok vannak ott del toro fejében és a főszereplő fejében is. De nem szólom le azt akinek tetszik csak lerágott csont lett az is. Nem akkora film az mint amit a színész/rendező mond. -
whitezo88
nagyúr
-
Alexios
veterán
Sw8 spoiler
Mondjuk Snoke nem sith, Kylo még mondja is mikor Rey-t kéri, hogy csatlakozzon, hogy mindennel számoljanak le, legyen szó Sith, Jedi, stb. A 7-ben még említik is, hogy a Ren lovagjai tagja(legyen ez akármi is) De amúgy egyet értek, szerintem pl. a végén a csata egyáltalán nem volt Hoth másolat, csak azért mert fehér volt a talaj, egészen más volt az egész csata. Már amennyire az csatának számított -
S e t h
nagyúr
-
atike
nagyúr
-
Viszlát
addikt
Be vannak tárazva az ilyen időtöltés jellegű filmek nálam, aztán amikor úgy adódik, akkor meglesem őket. Bár a Marvel filmekkel eléggé megbízhatóan hoznak egy elviselhető vagy jobb szintet, a DC-nek ez nem nagyon megy, WW kapcsán is igazából baromi nagy mákjuk volt Gadot asszonnyal.
De komolyan, ennyi szereplő és egyik sem tudott érdekelni egy ici-picit sem. Vagy totál jellegtelen, vagy kínosan megmosolyogtató a felhozatal. A báros jelenetnél már szó szerint a fejemet fogtam és röhögtem, valószínűleg nem erre a hatásra utaztak a készítők.
Köszi az ajánlást, de ennyire azért nem mozgat meg a téma.

-
szilva01
őstag
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Bad Pritt
félisten
-
brownus
veterán
van olyan része ahol igen

-
Gery9112
őstag
-
Viszlát
addikt
-
Viszlát
addikt
-
Viszlát
addikt
-
brownus
veterán
-
brownus
veterán
-
brownus
veterán
jaja, max egy vasárnap délutáni mozi lenne csak

-
mark!
őstag
-
marilllyo
veterán
-
PuMbA
titán
-
spiky03
veterán
Igen valami ilyesmire gondoltam én is, hogy az apja teljesen elhanyagolta amiatt, hogy beteg lett.
Pl ugye a babáját is a majom adta oda neki. Meg ugye ott meg is simizte neki a baba fejét
gondolom evvel is jelezte, hogy nem kell tőlük félnie. Mondjuk még a jelbeszéd megtanulása is kicsit fura volt nekem, hogy az még oké, hogy a szomjast meg tudta tanulni, de a többit? Mert ugye csak a Ceasar meg a Rossz Majom tudott beszélni, a többiek csak jelbeszéddel, és Ceasarék sem mondták folyamatosan a mutogatás közben, hogy mit mutogatnak.Nah de mindegy ezeket leszámítva tényleg egy nagyon jó film volt!
Lett is majmos fém vödröm.

-
PuMbA
titán
-
mephi666
nagyúr
a hazafi is jó film seggáll-tól: amikor mennek a titkos orvosi laboratóriumba és bemutatkozik, majd bemutatja a vele levő indián nőt: "dr fehérfelhő"-ként, az nagyon megmaradt

ui: amúgy tegnap kapcsolgattam a tv-t és leragadtam a predator-nál... jó az a film még mai szemmel is
néztem, hogy reklámozták nagyon a 2. részét, amiben van olyan jelenet, hogy a predator a kitépett gerincoszlopot feltartja... ezt betették az előzetesbe
nem tudom, hogy délutáni matinében játsszák-e a gyerekeknek? -
abridabri
veterán
-
fateless
veterán
-
mephi666
nagyúr
már megint az a rohadt viktor?

na milyen jó listát találtam? 21. század top scifi-ei
66.: őslakó (ez jobb film a 66. helytől, de mitől scifi?
56: csatahajó? wtf? ez egy zs-kategóriás blockbuster, ami inkább akció... annyitól scifi, hogy földönkívüliek vannak benne?
44: éjféli látomás? nemrég láttam, kb el is felejtettem miről szólt...valami világító szemű gyerek volt benne asszem
38: battle royale, mint scifi? az elképzelt jövőkép miatt?
30: covenant? sírok...
25: a tegnap emlegetett "felszín alatt" ...pff
21: a köd? ez se scifi, inkább horror
4: wall-e? ez az űrutazás miatt már scifi?ennyi erővel a sharknado-t is berakhatták volna egynek, amiben a cápa kirepült a világűrbe és megfagyott

-
Mik76
senior tag
-
Valty
aktív tag
-
madgie
titán
-
ben11
őstag
-
Vertigo18
addikt
-
.LnB
titán
-
eeXaa
addikt
-
.LnB
titán
Ezen beszélgettünk most itt melóba, hogy nem feltétlen zárták le. Spoilerbe teszem, igaz ez csak az én teóriám.
David és Elizabeth ebben a rövid prológusban eljut a Paradise bolygóra. Azt nem tudni, hogy ez valóban az engineer-ek bolygólya e. Lehet csak egy fajé, akiket szintén ők teremtettek. Ez a megérkezés, és az, hogy David ledobja nekik a fekete trutyit, és ezzel valószínűleg kiírtja az egész bolygót. Ez valószínűleg jóval a Covenant előtt történik. A Covenant trailerében meg megérkeznek szintén erre a bolygóra, ami már kipusztult. És találnak egy hajót, pont olyat amivel David és Elizabeth utazott. Sőt a hajón egy dogtag-et is. Ergo, a Covenant-ban (tippre a végén) Daniels (Katherine Waterston) meg fogja találni a lefagyasztott Elizabeth-et, és voálá.. jöhet a harmadik rész. Sose gondoltam volna, hogy a Prometheus után fel fogja kellteni az érdeklődésemet ez a franchise.
-
brownus
veterán
-
eeXaa
addikt
-
FollowTheORI
nagyúr
Jah, csak azért érdekes, mert nagyon bejött nekik eddig ez az időpont... az egész december az övék volt, meg a január is kvázi. Ugye ami jól működik minek elrontani?

Bár még mindig lehet hogy 2 film lesz egy évben és annak csinálnak helyet, de annyira csönd van ezen a téren hogy ez már csoda/meglepetés lenne... valószínűbb az persze, hogy csak tényleg visszaállnak a májusra.
-
Bad Pritt
félisten
A Star Wars-tól is hiba lenne többet várni.
Mit mutatott fel a széria az elmúlt két évtizedben, ami alapján azt lehetne várni tőle, hogy újat mutasson? A franchise-ból él a név, közepesen gyenge animációs sorozatokat meg egyre kidolgozottabb legókat dobnak ki és ennyi. Szvsz hiba többet várni már tőle, mint egy átlag blockbustertől, bármely médiumot nézzük (sőt, elég sokszor rosszabb).
Viszont ettől a filmtől várom a legtöbbet, mert szerintem Rian Johnson magasan a legjobb a kijelölt rendezők közül.
-
ben11
őstag
-
spammer
veterán
Szerintem simán érthető film, nem az a fajta, amihez ilyen magyarázós videók kellenek. A történet és annak az elmesélése persze nem egy A-ból B-be megoldás, annál kreatívabb, de nem kusza vagy érthetetlen. Helyenként még a szánkba is rágják, hogy miről szól:
pl. a Revenge kép a falon. A zenéjéért meg azóta is odavagyok.

-
Tibiajax
nagyúr
-
hoffman_
nagyúr
-
BITBOYS
addikt
-
BITBOYS
addikt
-
Tibiajax
nagyúr
-
emiki6
veterán
-
Zeki
nagyúr
-
madgie
titán
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
cyberkind
félisten
Akkor nemhiába nem tetszik nekem ez a film se, mondjuk igazából amíg a főszereplő nem lép ÜBER módba addig egész jó a film, de onnantól kezdve nálam bukó is volt, annyira, hogy már totál feleslegesnek érzem azt a 2 órát amit a film kér.
Azért annyira jó volt a film, hogy McAvoy megmutassa bőven több van benne mint egy X-ben.

-
No.01
addikt
-
cyberkind
félisten
-
törölt tag
-
betyarr
veterán
-
törölt tag
-
törölt tag
"jól játszott Leto de a Ledger féle olyan erősre sikerült, hogy azt nem tudja megközelíteni sem. "
Állítólag, a Leto karakter, sokkal inkább Jokeresebb, mint a Ledger-féle. Legalábbis DC topikokban ez a vélemény. Én magam, nem vagyok vérfan, így a képregények karaktereit sem ismerem igazán. -
gboszi
senior tag
Senki nem kövez meg szerintem, mert nekem egyenesen visszataszító volt a karaktere. Szerintem iszonyúan ripacsra sikeredett és megalázta a szinészetet, szinészetét. Se nem volt félelmetes, se nem volt vicces se semmilyen. Mintha valami nagyon bekokozott csávó ül, és osztja a az észt...

-
diablo1984
veterán
-
oriic
HÁZIGAZDA
Ezert vagyok duhos a filmre nagyon, nem kellett volna
megvaltoztatni a csattanot. Plusz nehany kisebb dolgot is kihagytak, peldaul a csaj haja, a balesete, a feloldodo zacsi stb. Vagy ott van a hajo, amirol a konyvben az volt hogy hipermodern, erre meg a filmben leginkabb egy tankerre hasonlitott.
Aprosag tudom, de na...[ Módosította: radi8tor ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Filmvilág
- (kiemelt téma)
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xbox Series X|S
- Villanyszerelés
- Formula-1
- Gumi és felni topik
- Mobil flották
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 Pro Max 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- 27% - Lenovo LOQ i5-14400F / 32GB DDR5 / 1TB SSD / RTX 5060! BeszámítOK!
- Panasonic LUMIX G 25mm f/1.7 ASPH objektív
- 263 - Lenovo ThinkBook 16p (G6 IAX) - Intel Core U9 275HX, RTX 5060
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:85%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A jogok a Netflixnel vannak nem az uriembernel, kb. semmi koze vagy beleszolasa, hogy lesz-e folytatas vagy nem..