Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- MárkaLánc
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trump vagy Harris
- Kompakt vízhűtés vége 3 év használat után, vagy mégsem?
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Winner_hun #16652 üzenetére
Nem erre gondoltam, azt írták egy másik oldalon hogy a 10 euró alatti áfát nem kell befizetni.
Ami azt jelnti hogy ~10.000Ft-ig( azért ennyi mert ehhez az árfolyamot egyszer állapítják meg év elején) áfamentesen vásárolhatunk, mert az az utána fizetendő áfa 2500 Ft lenne ami 10 euró alatt van, tehát nem kell befizetni.Ez azért érdekes mert ugye 22 euróig vásárolhatsz áfa mentesen ami kb. 6600Ft, de fent említettek miatt ez kitolható kb.10K-ig.
Arra voltam kíváncsi hogy hallottál e róla, de ezek szerint nem
-
Allure
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap nyertem az egyik nemzetközi cég nyereményjátékán kb. 1000 dollár értékű nyereményt. A cég európai, de Hong-Kong-ból küldenék a nyereményt. A kérdésem az lenne, hogy mi lenne a legoptimálisabb postázási mód a vám szempontjából? Előre is köszi a válaszokat!
-
Allure
aktív tag
válasz radi8tor #16658 üzenetére
Értem. Az az igazság, hogy nem nagyon van tapasztalatom ilyen téren. A csomag mérete kb. 20,5x30x32,9 cm lenne és a súlya kb. 5,5 kg. Ha GIFT-ként adatom fel és értékként 200 $-t adatok meg és még üdvözlő kártyát is rakatok bele akkor átmehet a vámon? Egyébként erről a HTPC-ről van szó. Ha esetleg van valami tipp még amivel csökkenthetném a költségeimet, azt is örömmel fogadom. Köszi előre is a válasz(oka)t!
-
faresz5
senior tag
válasz Allure #16661 üzenetére
OFF: a levegőre még talán nem kell fizetni,viszont cserébe jó szennyezett, de azon kívül mindenért fizetni kell, még azért is amit az adózott pénzeden megveszel ételt a csatornába küldöd, azért is fizetsz duplán, a vízért meg a csatornadíjért is, persze ott is ott van az áfa.
-
vgergo
aktív tag
Sziasztok
Egyik rendelésem nem érkezett még meg.
Ennyi infóm van a rendelésről:
item No. RA333115335CN
Year 2011
Status departure from outward office of exchange
Destination Country HUNGARY
Date 2011-10-23Kinél kell reklamálni, hogy 2 hét után már megkaphassam a csomagomat? Vagy még várjak, mert ez normális?
Előre is köszi a segítséget!üdv.:vgergo
-
Real_Necro
veterán
Sziasztok,
van 2 megrendelésem.
Az elsőt szeptember 23-án ütöttem le E-Bay-en, elvileg szeptember 29-én fel is adták Pekingből. Az összértéke, amit fizettem érte, kb 25 $.
Ha megnézem tracking number-t, ezt kapom ősidők óta:2011.10.05 13:13 CNBJSA(CHINA) Célországba elküldve / Item sent abroad
2011.10.05 18:40 CNBJSA(CHINA) Célországba elküldve / Item sent abroad
Lényegében azóta semmi változás.
Az eladóval felvettem a kapcsolatot, először adott egy linket kínai oldalra (október 19-én), hogy ott kövessem a csomagot nyomon, majd az október 26-i levélnél írta, hogy beszélt postával és a következő napokban meg fog érkezni a csomagom.
Azóta is várom...Mi lenne a normális lépés? Várjak még, vagy ha jól tudom vissza lehet kérni a pénzt, bár ilyen lépést még nem tettem eddig ebay-es vásárlásnál.
A másik csomagomat október 24-én adták fel Hong Kong-ból, kb 60$-t fizettem érte.
Jelenleg vámosék ücsörögnek rajta, bár nem tudom meddig és miért:2011.10.25 14:26 (HONG KONG) Küldemény felvéve / Item accepted
2011.10.27 11:25 HKHKGA(HONG KONG) Célországba elküldve / Item sent abroad
2011.11.03 09:29 IPS rendszer Küldemény felvéve / Item accepted
2011.11.03 10:29 Budapest 1005 Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2011.11.03 10:38 Budapest 1005 Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
Emiatt nem aggódom annyira, mert legalább történik valami, csak kíváncsi leszek meddig ül rajta vám. Érdemes nekik betelefonálni?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
válasz vgergo #16663 üzenetére
Szerintem ne aggódj, posta.hu-n beütöd számot nyomkövetésbe és látod, hogy vámosékhoz került a mai napon.
Inkább örülj, hogy ilyen gyorsan már ott van.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
zoli03
őstag
válasz Real_Necro #16664 üzenetére
Nekem ez van az egyik rendelésemnél, nem nagyon bíztam benne, hogy meg fog jönni. Még nálad is van esély szerintem.
2011.10.06 11:42 200237(CHINA) Küldemény felvéve / Item accepted
2011.10.10 10:35 CNBJSA(CHINA) Célországba elküldve / Item sent abroad
2011.10.10 19:25 CNBJSA(CHINA) Célországba elküldve / Item sent abroad
2011.11.06 17:49 Budapest 1005 Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
-
Real_Necro
veterán
válasz zoli03 #16666 üzenetére
Kicsúszni nem szeretnék az időből. A poén az egészben, hogy azért rendeltem szeptemberben, hogy október végére egy határidős dologhoz meglegyen. Abból indultam ki, hogy előtte szeptemberben 2 alkalommal is rendeltem Hong Kong-ból és 1 hét alatt mindkettő megjött. Pekingből baromi lassan jön...
-
faresz5
senior tag
válasz Real_Necro #16667 üzenetére
volt egy hetes kínai ünnep azért késnek a szállítmányok még mindig.(már amit akkor adtak fel, illetve abban az időben volt úton. utána feladott csomagok 2hét átfutással kb megjönnek)
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz faresz5 #16668 üzenetére
Jó nagy buli lehetett, ha annyira megbénult a posta, hogy lassan 6. hete nem jön meg egy levélborítéknyi csomag. Bezzeg itthon nincs ilyen...
-
faresz5
senior tag
válasz Real_Necro #16669 üzenetére
Lefordítva -> munkaszüneti napok voltak (amikor nem dolgoznak az emberek)
-
sss
őstag
Ma megérkezett a másik szept. 15-én rendelt csomagom is. A jó munkához idő kell...
-
vasi89
addikt
hasonló gondom lenne nekem is Real Necro kollégához hasonlóan, hogy 11.05.én lett vám elé állítva de ahogy olvasom erre a válasz akkor az hogy az ünnep miatt késik, nem pedig a vám fog nekem csekket küldeni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Hihetetlen milyen eladók vannak. Kértem tracking ID-vel küldje majd, de adjon árat hogy ki tudjam fizetni.
Nyitott egy case-t hogy 2 napon belül fizessem ki a cuccot. Nem olvassa az üzeneteket?
Vagy szarik bele, nem akar tracking ID-t rakni? Magyar Postán meg alig várják az ilyen csomagokat. Megvan mindegyik gazdája.⭐ Stella
-
faresz5
senior tag
válasz radi8tor #16675 üzenetére
Én is így jártam, direkt írtam neki,hogy adjon tracking numbert. Megígérte,hogy ad, aztán b***t adni, írtam neki,hogy ez mi, erre sűrű bocsánatkérések jöttek, meg hogy majd kárpótol.
Hozzáteszem nem az én cuccom, szóval jó lett volna, ha látom mikor érkezik meg.
Ha nem jön meg akkor kap egy full refundot az arcába, végül is ha 32dollárt bukni akar,hogy spóroljon 3-t hát szíve joga, de kap mellé negatív értékelést is.
Sajnos néha nagyon keményen kell bánni velük, mert a szép szóból nem mindegyik ért.
Nekem is most tűnt el megint egy nagyobb csomagom, hozzáteszem hogy visszakaptam a pénzt, viszont nem igazán kárpótolt az elvesztegetett idő miatt. -
vilmoskorte1
csendes tag
Hi Fórum!
Erre mondjon vki okosat! Mi a teendő?
Ebay-en vettem vmit.
Paraméterek: ebay-es eladó kismillió pozitív minősítéssel, és több száz termékkel. Megveszem az egyiket. Paypal-on azonnal fizetek. Meg is jön annak rendje és módja szerint a paypal-os terhelési értesítő, és az ebay-es vásárlási értesítő.
Másnap, azaz 1 nappal később nézem a Purchase history-t.
Nincs benne a megvett termék! Írnék az eladónak, de egy termékét se találom. Nézem az eladó státuszát: eredmény az összes terméke eltűnt az ebayről, és a státusz no longer ebay member!!!
Most ilyenkor mi van? Az eladónak írni se tudok. Az ebaynek írni se tudok: nincs termék id, nincs eladó id, nincs benne a purchase historyben a megvett termék! Mi alapján írjak?
Pénz ki van fizetve!Köszönöm
-
Mr X
veterán
válasz vilmoskorte1 #16677 üzenetére
Visszaigazoló emailt nem kaptál az e-bay-től a vásárlásról?
-
eastsider
nagyúr
sziasztok!
probléma:
fizetni próbálok valamit ebayen paypallal keresztül errre ezt a hibaüzenetet kapom:"Your request could not be processed at this time.
Items from gvdbhte cannot be processed at this time. You can continue Checkout for the items below.
If you encounter this message more than once, please contact us, and we'll do our best to help.
Error Code #50036"legjobb, hogy nem is attól az eladótól venném, akit kiír. több cuccnál is ez van.. ilyenkor mi a teendő?
előre is köszönöm!
-
r3dsnake
nagyúr
sziasztok!
nekem az alábbi a gondom. rendeltem 52dollár értékben órákat ebayről. kb másfél hónap várakozás után írtam az eladónak, hogy mivanmár..? válaszolt, küldött tracking numbert de több hete csak az volt, hogy ott "ültek" a csomagomon hong kongban. meguntam a várakozást, hogy se óra, se a pénzem, nyitottam case-t, ott azt írta az ebay support, hogy az eladó nem tudott érvényes tracking numbert adni, ezért visszadják a pénzt. vissza is kaptam, ránéztem a tracking numberre, tényleg nem talált rá semmit. most kb a rendeléstől számítva 2 hónap után ránéztem megint, újra behozott valamit, és pont a napokban volt egy budapesti bejegyzés, hogy "bejövő küldemény vámkezelve".
az alábbi kérdéseim lennének:
akkor a csomagom mégis jön, és el lesz vámolva? ha igen, miért? belefér simán a 45eur limitbe.
a másik pedig, hogyha megkapom a csomagot és az ebay döntése alapján én már megkaptam a pénzt, és eleve több mint két hónapja nem kaptam még készhez a cuccokat, mit kellene tennem? átvennem az órákat (és az esetleges vámot kifizetnem), vagy átvennem és visszautalnom a pénzt (bár az árfolyam NAGYON romlott azóta), vagy át se vegyem?
köszi előre is!
-
bul07
nagyúr
válasz r3dsnake #16684 üzenetére
Vedd át az órákat, és a többi már csak a te döntésed, elutalod neki a összeget vagy csak egy részét(mondjuk levonod az esetleges vámdíjat)
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
törölt tag
válasz r3dsnake #16684 üzenetére
Ha a bejövő küldemény vámkezelve- felirat látható a trackingben akkor vámmentes lett a cuccod, holnap vagy holnap után meg is kapod.
Miért ne vennéd át a csomagot, te rendelted nem?
Az hogy visszafizették a pénzt, nem befolyásol semmit a te "korrektségeden" múlik hogy visszautalod-e az eladónak a lóvét. Az ügy már úgyis lezárult az Ebayen, továbbiakban nem foglalkoznak vele.[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
vicces, pont miután írtam ide, rá 5 perce hozta be anyum a csomagot, a munkahelyére vitték be, és átvették ott a portán. nem volt vám.
a trackingnél látszódni fog, hogy átvettem? (még mindig nov 04 az utolsó bejegyzés, budapesti, és vámmal kapcsolatos, én pedig közel sem arra lakom)
valamint az eladó problémázhat-e utólag amiatt, hogy átvettem? (ha egyáltalán ez látszódni fog valahol)
hülye szitu, mert végülis ő nem tehet róla hogy késett a csomag, de az ebay azt itélte, hogy visszadják a pénzt. viszont mégis több, mint 2 hónap telt el, és nem csak nekem lett rendelve, hanem ajándékba is... viszont ha visszaadom a pénzt, akkor eleve az árfolyam miatt rosszul jövök ki, ráadásul tényleg rengeteget kellett várnom, leveleznem, intézkednem ez ügyben. (gyakorlott ebayes vagyok, az angolom se rossz szerintem, tehát ezektől függetlenül nem volt egyszerű...) viszont, ha nem adom vissza a pénzt, az eléggé kettős érzéseket ébreszt bennem.
előre is köszi a válaszokat/tanácsokat!
-
bul07
nagyúr
válasz r3dsnake #16687 üzenetére
Esetleg írj az eladónak hogy megjött a csomag de már nagyon későn mert ajándék lett volna így nem fizetnéd ki a teljes összeget csak (itt egy szám lenne)%-át , biztos hogy meg tudtok egyezni
Más:
mostanában érdekes alakul a licitálásaim , ajándékba rendeltem ilyen 3D stylish Nail art sticker , meg Seperator separator Manicure Pedicure Fashion Nail Art , és én tetem a kezdő licitet 0,01$ vagy 0,06$ és utána nem folyattam mert nekem ennyit ért meg szépen fel is kúsztak a licitek majd mikkor lezárult rá egy napra annyiért amit ajánlottam érte felajánlotta nekem is megvételre[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
szeva000
addikt
ma nagynehezen megjött a vakum( 135$),igaz még nem volt időm kipróbálni.A lényeg,hogy átjött vámmentesen
-
karzoon
csendes tag
Sziasztok!
Többször vásároltam már ebayon. HongKong-ból rendeltem csomagot, de ma jött egy hívás a DHL-től hogy küldenek egy e-mailt. Meg is kaptam az e-mailt amiben az szerepel hogy "kérjük , küldje meg a csomag tartalmának pontos magyar megnevezését". Meg volt nevezve hogy játék ajándékok.. Illetve 30 dollára van az értéke írva. Ajándékba lett küldve. Ilyenkor mit kell tenni ? Mit tanácsos nekik elküldeni ? Illetve mindeképp kell valami paypal-es számla ? A segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm ! Illetve milyen eséllyel kapom meg úgy gyorsan át tesne a vámvizsgálaton, és mi alapján választják ki ? Köszi mégegyszer ^^
-
faresz5
senior tag
válasz kerekfej #16693 üzenetére
Nem szoktam udvariatlan lenni, idáig minden ilyen jellegű "keménykedés" után sikerült megbeszélni az eladóval(ha becsületes volt) a dolgot és azóta is szállít Magyarországra. Aki meg nem becsületes, azt meg nem bánom,hogy nem szállít.(mondjuk ilyet se tapasztaltam még,max olyat,hogy törölték ebayről.) Kismillió kinai szállít így is.
-
slippy
tag
válasz vilmoskorte1 #16677 üzenetére
nekem is volt már ilyen, reméljük, hogy hasonlóan jársz. megvettem, kifizettem, törölték az embert. végülis kiderült, hogy azért, mert olyat is árult, amit neki nem szabadott volna, de ez most lényegtelen.
szóval annak rendje és módja szerint megjött (sőt még gyorsabban is. egy hét alatt nálam volt). értékelni nem tudtam, de legalább a cucc megjött.kicsit OFF
nagyon durván elszálltak most a deviza árak
ON
[ Szerkesztve ]
d[oO]b - Eladó dolgaim: http://href.hu/x/gq2h
-
kerekfej
addikt
Meg akartam kérni egy kínai eladót, hogy küldjön ehunba, mert "Not Shipping Hungary" felirat volt és szerettem volna egy kicsit alkudni is. Erre ez a válasz jött:
Dear friend,
How are you?hope you and your family all is well.
and the Christmas day is coming soon,in order to thank for my client,my company have a discount activity,do you have any interesting?enough stock is the key to success,take this chance.
looking forward to your early reply.
best wishesEzek egyébként nem tudják, hogy írásjel után szóköz jön?
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- új állapotú Panasonic laptop: Intel Core i5 / 512Gb m.2 SSD / 8Gb Ram / Windows 11
- Eladó HP 250 G6 832A notebook 15,6" FHD/Core i5-7200M/8GB DDR4/ 256GB SSD/HUN bill
- Nintendo Switch Lite 256GB + tok , Dual Boot (Eredeti SW vagy CFW) 19.0.1 Atmosphere, 3 hónap gari!
- Apple iPhone 15 Pro & Pro Max Fine Woven
- Apple iPhone 14 Pro Leather Case bőr tok - Midnight, Umber
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest