Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#34032) macilaci78 válasza mdk01 (#34002) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nem azért dolgozik egy életen át, hogy legyen mit a gyereknek tovább vinnie, hanem hogy legyen miből a gyereknek elindulnia az életben. Ha a gyerek nem asztalos lesz, akkor az örökségét eladja a helyett, hogy használná.
A példádban lévő öt gyerek is: aki akar, menjen, aki akar, az maradjon és vásárolja ki az örökségéből azt, aki menni akar. Akár hitelből is, hiszen egy prosperáló vállalkozásnak nem lehet gond. Vagy mondjanak le bizonyos tevékenységi körökről egy időre.
És hol van az megírva, hogy mindent egy műhelyen belül kell megoldani? Álljon rá azokra a tevékenységekre, amikben profi, vagy amik a legnagyobb hozzáadott értéket képviselik, és a többit szervezze ki. Például komoly lapszabászatot kár üzemeltetni, amikor annyi erre szakosodott vállalkozás van. Van ugyan felára, de addig sem kell vele dolgozni (idő, rezsióradíj), raktározni (költség, hely), kezelni a hulladékot, stb.

Igen, lehet egy családi ház árán műhelyt építeni, még egyszer ennyiért felszerelni, meg ismerek olyat is, aki garázsból, melléképületből alakított ki műhelyt, és gardróbokat, konyhákat rak össze. Persze, messze van ez az asztalos szakma csúcsától, de megélhetést ez is ad. Ha jön egy kis tőke, bővít: először csak nagyobb műhely, aztán több ember.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.