Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#59001) pacman_123 válasza gordonfreemN (#59000) üzenetére


pacman_123
tag

Szia! Én ezt a műhely(gérvágó-) szekrényemet cirka 5 éve csináltam, legalábbis a korpusz nagy része és fiókok akkor készültek. Mindegyik fiók 10-es nyír rétegelt lemezből van, a legnagyobbak is (50x80x37 magas) a közepes méretűek (lent, szemből balra) nagy része 50x50-es alapon, az oldalfalak és az alja is 10-es rétegelt. Simán élragasztással, tűszeget csak a szorító helyettesítésére küldtem beléjük. Mai napig jól tartanak, nem esnek szét pedig egynémely fiók rendesen kapott súlyt.

Namost a szerszámlistádat elnézve nem nagyon látok olyat, amivel szépen és pontosan le tudnád szabni a fiók elemeit, szerintem készíts egy vágáslistát és keress egy lapszabászatot, ahol levágják neked nyír rétegeltből a megfelelő méreteket. Nyír rétegelt lemezt leginkább 152x152cm-es táblában kapsz, tudtommal ez a legjellemzőbb, ehhez optimalizáld a vágáslistát. Fejből arra tippelek, hogy egy tábla elég lesz a 3 fiókodhoz. Sajna dekopírfűrésszel nem fogsz tudni olyan egyeneset (és talán a szépség sem utolsó szempont) vágni, ami ilyen fiókokhoz kell, azért itt elég pontosan kell szabni hogy a végén ne legyen csálé, meg ne szoruljon .. stb. Én legalábbis így gondolom.

Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

(#59002) liszi70 válasza pacman_123 (#59001) üzenetére


liszi70
nagyúr

(#59003) pali923 válasza liszi70 (#59002) üzenetére


pali923
tag

Ilyen. Nekem is van, nagyon hasznos dolog. Én még 700 Ft-ért vettem, de van belőle más színű is. A narancssárga festék biztosan nagyon drága. :D
Bele lehet szorítani a fióksínt, és csak oda kell csavarozni. Nagyobb eséllyel lesz jó helyen és merőlegesen, mint nélküle. :)

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#59004) liszi70 válasza pali923 (#59003) üzenetére


liszi70
nagyúr

Bámulatos, hol tart már a tudomány... :)
Sok-sok ilyen fióksínt beszereltem már az évtizedek alatt, és nem találkoztam ezzel az eszközzel, most meg, amikor tudok róla, már rég nem ilyen síneket szerelek. :D
Egyébként minden síntípushoz van megfelelő sablon? Csak mert nem mindnek ugyanolyan a lukkiosztása.

[ Szerkesztve ]

(#59005) thomgrande válasza liszi70 (#59004) üzenetére


thomgrande
tag

Van vagy 20 éves ez a találmány. A lukkiosztásnak semmi köze a szerszámhoz. A sín külső forma méret a lényeg. Legalább 2 tipus létezik. Eddig ezzel a 2 tipussal mindent meg tudtam csinálni.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#59006) pali923 válasza liszi70 (#59004) üzenetére


pali923
tag

Szerintem a nevesebb fióksíneknek biztosan van saját sablonja, de ezek nem a lyukak helyét mondják meg, csak merőlegest könnyebb velük csinálni, és rögzítik a sínt addig, amíg oda nem csavarozod. Legalábbis ez, és ami még nekem van (ilyen, csak kínai, tizedáron) ezt tudja.
Ez lehet még egész jó, mert ezzel az egyforma magasságot is lehet állítani, és gyakorlatilag minden sínhez jó lehet, de nekem elég, ami van.

Ha körülnézel a neten, már mindenhez is vannak hasonló segédeszközök. Engem csak az zavar, hogy sok ezek közül sokféle többtízezres nagyságrendbe kerül, pedig némelyik csak egy kis fröccsöntött műanyag. Szerencsére a kínaiak sokkal olcsóbbat koppintanak belőlük egészen használható minőségben.

[ Szerkesztve ]

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#59007) gordonfreemN válasza pacman_123 (#59001) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Köszi a tippeket. Ragasztást mellőzném, milyen .egoldás müködik még és hogyan?
8as rétegelt már kevés lenne?

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#59008) pacman_123 válasza gordonfreemN (#59007) üzenetére


pacman_123
tag

"Ragasztást mellőzném"

Miért? Szétszedhető fiókokat akarsz?

8-as ...? hát már a 10-est se tudom hogy csavaroznád. Mert ha ragasztani nem akarsz, akkor ..hogy? Ez rétegelt lemez ... a csavar feje lapjára megy, de a hegye meg a rétegek közé, szépen szét fog nyílni, de ha nem akkor sem tart sokáig majd, még ha elő is fúrsz neki.

Őszintén szólva nem értem a ragasztástól való ódzkodásodat, főleg egy műhelybe szánt fiók esetén :U

Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

(#59009) pali923 válasza pacman_123 (#59008) üzenetére


pali923
tag

Én szoktam csavarozni a rétegelt fiókokat is, 10-esből szoktam csinálni. Igaz, hogy veszek hozzá 3-as vagy 3,5-ös csavarokat, és elő is fúrok szigorúan. Igaz, én csak amatőr vagyok. Szét még nem nyíltak soha.
Ragasztani viszont a rétegeltet (főleg ilyen vékony lapból) szerintem is szükséges.

[ Szerkesztve ]

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#59010) pacman_123 válasza pali923 (#59009) üzenetére


pacman_123
tag

"Szét még nem nyíltak soha"

Na ez az amit én más egyéb csavarozós esetnél tapasztaltam.... aztán volt olyan hogy csavaroztam rétegeltet, de az egyrészt nem fiók volt, másrészt 18-as rétegelt, ott azért van "hús", van hely vastagabb/hosszabb csavarnak.

Fiókot meg 18-asból csinálni :Y kicsit túlzásnak tartanék.

Nekem nincs ötletem arra, hogy ragasztás nélkül hogy lesz tartós és masszív is az a fiók ... 8/10 rétegeltből főleg nem. Biztos vannak spéci "fiókösszerakós" szerelvények, dehát nem értem miért kellene arra külön költeni, meg minek oldhatóra tervezni fióknál a lapkötéseket, mikor ott az olcsó ragasztó.... :(

Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

(#59011) pali923 válasza pacman_123 (#59010) üzenetére


pali923
tag

Biztosan van akkora fiók, amihez nem árt a 18mm. :) De azért a 10mm-es rétegelt nagyon stabil, nekem sincs vastagabból fiókom egy sem.
Biztosan nem baj, hogy vékony csavarokat használok, előfúrom, és meg is ragasztom. Utána akár a csavarokat ki is lehetne szedni belőle. Ha addig nem nyílt szét, utána már nem is fog. Ragasztás nélkül viszont biztosan nem állna meg, főleg, ha nehéz és/vagy nagy a fiók.

A 8mm-es szerintem határeset. Ha lenne valami maradék anyag, lehet, hogy felhasználnám, és megpróbálnám azzal, de ha venni kell, akkor szerintem nem érdemes kockáztatni.,
Most megnéztem, egy 1525x1525 táblánál a 8 és a 10mm között egy ezres a különbség itt Győrben, a kedvenc boltomban.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#59012) gordonfreemN válasza pali923 (#59011) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Rendben, meggyőztetek a 10-esről.
A ragasztástólazért tartok, mert még nem használtam. Kellene valami szorító szerszám is hozzá.
Ragasztómindegy milyen?
Mindegy, hogy ragasztom? Pl az alsó lemez legyen 50x50 és ültessem rá az oldalakat, vagy az oldallemez lógjon le és legyen mellé ragasztva a fenék lemez?

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#59013) fogtunder válasza gordonfreemN (#59007) üzenetére


fogtunder
nagyúr

én 12-est szoktam használni fiókhoz, az aljára meg 6-ost, ugyanúgy, ahogy pacman, ragasztó, plusz tűszegezővel összefogatom. előfúrva, kis csavarokkal lehet össze tudod fogni, de a ragasztást ilyen esetben sem engedném el. ennél már a ragasztó+szorító kombó is egyszerűbb, bőven egyben fogja tartani, maga a ragasztó erősebb kötést képez, mint a fa maga.

a ragasztás maga nem bonyolult, megvannak a darabok, szépen kiraksz magad mellé minden darabot, a ragasztót, egy pamutrongyot, egy laposfejű csavarhúzót, szorítókat. szárazon összepróbálod az alkatrészeket, ha minden ok, és megvan, hogy fogod kivitelezni, jöhet a ragasztó. húzol egy csík ragasztót az első ragasztandó élre, odanyomod, ahova kell, szorítóval fixálod, vársz, amíg megszárad, aztán mész szépen körbe. esetleg egy spaniferrel rá lehet húzni kicsit, hogy jobban együtt maradjon.

a tűszegező nagy előnye, hogy miután beállítottad, összeraktad a ragasztós darabokat, összelövöd vele és az fog annyit rajta, hogy le tudd venni a szorítókat. jelen esetben lehet egyszerűbb lesz derékszögben tartani a dolgokat, ha az alsó lap köré rakod a fiók oldalait.

amúgy hánykolódik valahol egy elektromos parkside tűszegezőm, nem egy nagy szám, de erre még jó lehet, egy foxpost áráért a tiéd.

[ Szerkesztve ]

I hate morning people. And mornings. And People.

(#59014) pacman_123 válasza liszi70 (#59004) üzenetére


pacman_123
tag

Bocsi, most látom ezt tőlem kérdezted :D Aztán látom Pali már megválaszolta.

Először én is ezt kérdeztem egy barátomtól (ezmiez??), mikor megláttam a pincéjében. Elmagyarázta, aztán mikor éppen kellett, kölcsönadta. Igen, hasznos kis találmány ahhoz a fajta görgős sínhez. Anno ő párezresért (2ezervalamennyire emlékszem) vette.

Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

(#59015) kicsi kecske


kicsi kecske
tag

Hamarosan kész a garázs, én is szeretnék készíteni egy óriás polcrendszert, sok fiókkal és gérvágó asztallal valamint egy összecsukható asztallal.. rétegelt lemezből gondoltam... de megláttam mennyi most nm-e... Tudom, hogy felment a faanyag ára és ahogy látom nagyjából OSB lap árban vannak a rétegelt lemezek is.. Fene vigye el ebből idén nem lesz már semmi :(

“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”

(#59016) kavalkád


kavalkád
aktív tag

szvsz, ha a fiók alulról lesz alátámasztva vagy a sín olyan, hogy szintén alulról fogja és nem oldalról akkor nyugodtan csavarozható is, nem fog szétesni, hiszen a terhelést nem a fiók oldalainak kötése fogja elviselni, hanem a alátámasztás/sín.

nem feltétlenül szeretne mindenki beruházni pár fiók kerdvéért szorítókra, amit meg is értek.

az alsó lap legyen telibe, én azt javaslom.

(#59017) gordonfreemN válasza fogtunder (#59013) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Nagyon köszönöma felajánlást, megoldom nélküle szerintem.

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#59018) pali923 válasza kicsi kecske (#59015) üzenetére


pali923
tag

Szerintem nem feltétlenül szükséges mindenhova rétegelt lemez a műhelybe. Én egy kiselejtezett gyerekszoba-bútorból barkácsoltam össze a műhelybútorok nagy részét, ami "természetesen" bútorlapból volt. Amik csak tárolásra szolgálnak, megteszi az is bőven, esetleg a fedőlapot érdemes nemesebb és strapabíróbb anyagból rárakni, ha dolgozni akarsz rajta. A fűrész és maróasztal már rétegeltből van.
Az más kérdés, hogy a bútorlap ára is az egekben van. :((

[ Szerkesztve ]

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#59019) fogtunder válasza kicsi kecske (#59015) üzenetére


fogtunder
nagyúr

ahogy írták, kreatívan kell hozzáállni, Facebookon nevetséges árakon lehet találni régi szekrényeket, mert gyakran ingyen se viszik el őket és ezek sokszor jobb anyagból vannak, mint a mostaniak, és minimális költségből meg lehet úszni egy ilyen projektet, műhelybútornál úgyis másodlagos, hogy néz ki.

meg fel lehet használni az építkezésből kieső maradékokat, pallók, kisebb darab OSB-k, én is a műhelybútorban tüntettem el egy csomó maradékot, azokat a deszkákat, amik nagyon el voltak tekeredve pl összelamináltam, így már egyenesek lettek és abból abból csináltam a fűrészbakokat.

[ Szerkesztve ]

I hate morning people. And mornings. And People.

(#59020) kicsi kecske válasza pali923 (#59018) üzenetére


kicsi kecske
tag

Igen, erre mar en is gondoltam hogy kisziperalt bútorokat szetszednek és azt az anyagot felhasználva sok mindent ki lehetne hozni. Mar csak egy jo merülő vagy kézi körfűrész kellene előbb 😂
A Salgópolcokhoz van még megmaradt bramac lecem meg osbm azokat azzal fogom majd megoldani.

“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”

(#59021) Mr Paris


Mr Paris
tag

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem az alábbi rajz értelmezéséhez (elvileg egyértelmű, de mégsem, vagy én vagyok az ostoba)
Adott a kékkel bekarikázott két szám (585+10 és 595) ezeket értem, hogy a belső méretnél jelöli a +10-el a sütő külső méretét is.
A gondom a pirossal bekarikázottal van, hogy miért 560+8 mikor a szélessége 594 a sütőnek.
Mi lehet a +8?
600-asra terveztem a szekrény 18-as lapból annak a belméret 564 szóval az jó az 560-hoz csak azt a +8-at nem értem.
Vagy csak elírás lenne? Ne is foglalkozzak vele?

Előre is köszönöm mindenkinek a válaszokat.

''Minden ellenállás hasztalan'' vagy mégsem?

(#59022) B_I_G válasza Mr Paris (#59021) üzenetére


B_I_G
tag

594 a sütő frontjának szélessége,
szekrény belső szélesség pedig 560-568ig
amikor +al mögé írnak az a méret tűrése

[ Szerkesztve ]

(#59023) Mr Paris válasza B_I_G (#59022) üzenetére


Mr Paris
tag

ja,hogy itt a +8 az "ig", na ez most nem jött át a rajzról.
Köszönöm

''Minden ellenállás hasztalan'' vagy mégsem?

(#59024) mdk01 válasza Mr Paris (#59023) üzenetére


mdk01
addikt

Felső indexben van onnan lehet tudni, de segítség lett volna, ha a +8 alatt van egy -0 is.
Remélem még megélem, hogy a gyártáshoz megfelelő műszaki rajzot adnak majd a sütők mellé a "mérnök urak"

(#59025) LK


LK
addikt

Sziasztok! Történt egy Epic Fail ! :O
Régi elfüstölt mosogatógépünket lemértem és nála gyárilag (papíron) rövidebb gépet vettem (kiállítva sehol sem volt így elhittem a méretét). Bekötve láttam, miután visszaszereltem a szifont eltakaró ajtót (normál bútorajtó normál zsanérral) hogy kb. 0.5-1 cm hiányzik hogy be tudjam csukni. (idegroham) A gép hosszabb mint a régi. A mosogatógép mögött gázcső van és koppra ott van. Az ajtón lévő csavarokat meg tökig kitekertem, hogy a zsanér miatt a csukódás maximálisan kifelé essen. Így sem elég. Kérdésem: létezik olyan technológia vagy ember aki a bútorajtóból úgy le tud vágni 10 mm-t hogy ne roncsolja szét a borítását? (Nem lenne gond a rés, nem lenne feltűnő, úgyis takarja a gép) Egyszerűen fogalmam sincs mit lehetne tenni. Segítségeteket előre is köszi.

"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG

(#59026) kavalkád válasza LK (#59025) üzenetére


kavalkád
aktív tag

le lehetne vékonyítani kontakt csiszolóval (feltéve hogy jól értem a feladatot), de akkor nem marad elég anyag a kivetőpánt fazék részének meg a rögzítőcsavaroknak sem (megintcsak feltéve, hogy a "normál" pánt az a kivető pántot jelenti).

(#59027) LK válasza kavalkád (#59026) üzenetére


LK
addikt

Értem. És ha a másik oldallal történne ugyanez? A két ajtó közötti rés nagyobb lenne, de legalább nyitható csukható lenne. Plusz azon gondolkodtam még, hogy nem lehet-e legyártatni az ajtót a régi alapján rövidebb formában? :F Csak ötletem sincsen hol van ilyen bútoros aki javítani vagy újragyártani tud?

"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG

(#59028) thomgrande válasza LK (#59027) üzenetére


thomgrande
tag

Távolbalátás gondolatolvasás nem nagyon jellemző itt. Pár darab fotó rettentő sokat dobna az ügymeneten.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#59029) kavalkád válasza LK (#59027) üzenetére


kavalkád
aktív tag

másik oldal és két ajtó? saknos most már végképp elvesztettem a fonalat, nem tudom elképzelni, hogy miről van szó. csatlakozom thomgrande kartárshoz, pár fotó sokat segítene megérteni mi is a fenfforgás itt.

(#59030) LK válasza thomgrande (#59028) üzenetére


LK
addikt

Igazad van. :R Azt hittem érthetően elmondtam, pedig nem.

Az ajtó koszos kicsit, azt ne nézzétek :B

"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG

(#59031) razorbenke92 válasza LK (#59030) üzenetére

Jól látom, hogy az ajtó közézáródó?

Ha kicserélnéd a pántot ráütődőre, és kihoznád az ajtót kicsit az megfelelne?

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#59032) LK válasza razorbenke92 (#59031) üzenetére


LK
addikt

Eléggé tudatlan vagyok ez ügyben. A két szárny középen záródik. Normál mezei zsanér. A másik szárnyat nem használtuk eddig. Eléggé laikus vagyok, csak normál pánttal találkoztam eddig. A ráütődő az adna legalább egy cm helyet mielőtt becsukódna az ajtó? Rákerestem és nem találtam normál leírást hogy mit is jelent a ráütődő. :B
Kezdem érteni. Amennyivel kifelé jönne annyi helyet nyernék a másik pánttal.

[ Szerkesztve ]

"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG

(#59033) NeoPampalini válasza LK (#59032) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

Ez fóliázott MDF ajtó, ha jól látom, ezt nem célszerű vagdosni... Max. akkor, ha egy pántcsere (az előzőek alapján) nem hoz eredményt, aztán bírja, amíg bírja.

(#59034) thomgrande válasza razorbenke92 (#59031) üzenetére


thomgrande
tag

Igaz hogy nem láttam minden konyhát a világon de a közézáródó front ritka mint a lottó ötös. Ha megnézed az alsó képet az egyértelműen ráütődő kivetőpánt.

LK
A közézáródó, ráütődő attól függ hogy az ajtólap a függőleges oldalak előtt (ráütődő) függőleges oldalak között(közézáródó).
Létezik még félig ráütődő is.

[ Szerkesztve ]

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#59035) kapu2006 válasza LK (#59032) üzenetére


kapu2006
tag

10mm-t biztosan nyernél, de lehet, hogy 12,7mm-t is.
Mindenképpen két rázáró (ráütődő) pántra van szükség.
De, hogy biztosra menjünk fényképezd már le a pántot közelről, felül nézetben. Meg a csukott ajtó élét a sütő oldalán.
Az ajtó faragása, a tönkremenetelét jelenti.

[ Szerkesztve ]

(#59036) thomgrande válasza kapu2006 (#59035) üzenetére


thomgrande
tag

Alsó képen tisztán látszik hogy az ráütődő pánt.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#59037) kavalkád válasza LK (#59030) üzenetére


kavalkád
aktív tag

nekem teljesen más volt a fejemben mint a valóság.

ha van a sütőnek is van saját korpusza (tehát ahol az ajtó pánt van ott 2 függőleges elem van egymás mellett) akkor lehet vala kezdeni valamit, kivágni a pántok helyét és a másik korpuszba rögzíteni azzal nyersz annyit amennyit kell. más ötletem nincs.

(#59038) LK válasza kapu2006 (#59035) üzenetére


LK
addikt

Sajnos most már értem ahogy thomgrande elmagyarázta. Ráütődő pántom van. Francba.

"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG

(#59039) thomgrande válasza kavalkád (#59037) üzenetére


thomgrande
tag

A sütő ajtó is rátakar a saját korpuszára, elvileg ott rögzítik csavarokkal úgyhogy elég bajos lesz.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#59040) thomgrande válasza LK (#59038) üzenetére


thomgrande
tag

Legyártatni az ajtót keskenyebbre gazdaságtalan, bár van az a pénz.
Házilag megoldani Neked nem fog menni. Lapszabászaton levágatni és élfóliáztatni. Nem lesz gyári de egy darabig jó lesz. Az ilyen melót nem nagyon szokták szeretni a lapszabászatban.
Csak azt nem értem hogy egy 60-as munkalap alól hogy tud ennyire kilógni a motyogató gép.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#59041) LK válasza thomgrande (#59039) üzenetére


LK
addikt

Nem véletlenül gondolkodtam el ilyen hülyeségen hogy le lehet-e vágni belőle, illetve újra legyártatni :(
Bármit is lehet csinálni, a vége nem esztétikus.
#59040: kijöttek a főgázosok, és azt mondták nem jó a hosszú gégecső. A csőnek fixnek kell lennie. Raktak egy hosszú csövet a falhoz amennyire tudták, de így is több centiméterre a faltól. Ezért nem lehet beljebb tolni. Ez a szomorú történet.
Azt nem értem, hogy a keskeny mosogatógépek miért nem szabvány méretűek? Amikor a mosogatógépet betervezi a konyhabútoros, lutri hogy befér-e egy másik 10 év múlva?

[ Szerkesztve ]

"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG

(#59042) kavalkád válasza thomgrande (#59039) üzenetére


kavalkád
aktív tag

nekem az nem derült ki a látott képből, hogy ez a sütő milyen medoldású.

(#59043) LK válasza thomgrande (#59040) üzenetére


LK
addikt

Csakis hozzáértőben gondolkodom, nem házibarkácsban.

"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG

(#59044) ViktorSz válasza LK (#59030) üzenetére


ViktorSz
tag

Az ajtó bal oldalából vissza kell vágni,majd újrafúrni a pánthelyet és akkor be fog csukódni(ami abszolúlt cmunka egy fóliás ajtónál)....DE!¡!!!! Ezt a mosgépszerelőt visszahívnám és oldja meg ingyen,mert ez így ebben a formában teljesen biztos,hogy szar..Amennyiben látja,hogy nem fog beférni,akkor addig baszakodik a hátsó csövekkel,hogy beférjen az a szaros mosgép.Én nem hagytam volna,hogy ezzel a végeredménnyel lelépjen,ráadásul biztosan nem volt olcsó...ha nem tudja megoldani,akkor szól előre,vagy el sem vállalja,szóval ez egy kókler fasz volt,már elnézést :)

(#59045) LK válasza ViktorSz (#59044) üzenetére


LK
addikt

A gázosok csak a szabályzatot nézték, nem érdekelte őket amit mondok. Így lehet csinálni hivatalosan, kész. Elcseszték az összes helyet. A mosogatógép gyártók meg miért nem adnak meg helyes értékeket? Végezetül miért nem szabvány mérete van a nagyobb háztartási gépeknek?

"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG

(#59046) ViktorSz válasza ViktorSz (#59044) üzenetére


ViktorSz
tag

Vagy a másik opció,hogy rossz gépet választottál ,azaz jobban át kellett volna gondolni,hogy mi az ami befér az adott helyre.

(#59047) LK válasza ViktorSz (#59046) üzenetére


LK
addikt

Nem mondod! :DDD
Ha az új gép rövidebb a gyártó adatlapján mint a másik volt és nem találnál kiállítva egy darabot sem, akkor mit tennél? De mindegy is, egy utcára van egy bútorasztalos ingyenes kiszállással, megkérem hogy segítsen.

"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG

(#59048) ViktorSz válasza LK (#59045) üzenetére


ViktorSz
tag

Hát igen,tényleg nehéz kiigazodni ezeken a dolgokon,én is sokszor bajban vagyok a beépített gépekkel,(pedig a munkám része)legyen szó mosgépről,mikroról,sütőről.Sokszor hiányzik egy rendes beépítési rajz ami minden részletében egyértelműen mutatja a helyes irányt,ami alapján rendesen lehet tervezni.Kicsit fentebb valaki egy sütő beépítési rajza miatt értetlenkedett jogosan,laikusként ki a franc érti miért nem hajlandóak egy szaros +- t odaírni és a magassági oldalméret mutatása is csodaszámba megy,hogy pl mennyi helyet kell kihagyni az ajtó alatt,hogy kinyíljon akadálymentesen,stb....
Na meg egyébként is nehéz már egy adott rêgi konyhához új dolgokokat tervezni,szóval lehet,hogy eltúloztam a vizes-szaki hibáztatását ( meg persze a tiédet is):)
Mármint nehéz úgy előre tervezni,ha nincs hozzá elég infó ,én is sokszor a rutin alapján" kibarkóbázom " a méreteket,aztán vagy sikerül,vagy nem :) és elnézést,ha lekezelőnek tűntem,nem ez volt a szándékom...

[ Szerkesztve ]

(#59049) LK


LK
addikt

Ilyen bénázásról biztos nem sűrűn hallotok a topicban, mindenesetre ha megoldásra kerül a dolog, rakok fényképet róla :) Olyan ékesszóló levelet írtam a bútorasztalosnak aki kb. 1 percre van tőlünk gyalog, hogy hátha megesik rajtam a szíve. Vagy lefényképezem az ajtót és csináltatok egy posztert róla és odarakom az ajtó helyére. :DDD
ViktorSz : rendben
Plusz amit még nem is mondtam, hogy a régi gépnél amit nagyobbnak írt a gyártó 2 cm hely volt az ajtónál. 4cm-rel van elírva a valós hossz, legalább. És igen tiszta ideg lettem amikor kiderült. Elmentünk sok helyre és nem volt kiállítva :(, ez van , így sikerült, így is elég idiótának érzem magam.

[ Szerkesztve ]

"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG

(#59050) B_I_G válasza LK (#59049) üzenetére


B_I_G
tag

jobb felén a minta közepén szét kell vágni az ajtót, mehet rá egy 04es abs, kis csík fixen felmegy a korpuszra, ajtó pedig pillérpánntal nyílik

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.