Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#64001) T J válasza Soulfly842 (#63993) üzenetére


T J
tag

Az hogy csónaklakknak hívja a gyártó, még nem garancia semmire. Régen használtam egyszer valami "sirály" csónaklakkot, ... legvacakabb anyag, amivel találkoztam.

Szóval mivel már festve van, nálad kiesett mindenféle olaj és vékony lazúr. És mivel nem tudni hogy milyen festék van rajta, ezért az erősebb oldószeres lakkok is. És mivel festék van rajta (nem látszik a rajzolat), ezért az enyhén színezett lazúrok is, mert az csúnya lenne.

Ami maradt:
Szín szerint: a színtelen (lakk), vagy teljesen fedő (festék), mint lehetőség. A színtelenben jobban meglátszik a beleszáradó por, muslinca, stb, de kerti bútornál gondolom ez nem annyira zavaró.
Oldószer szerint: vizes vagy lakkbenzines hígítású cuccok amik nem szoktak bántani más lakkokat.
Fényesség szerint: nincs megkötés. A Sadolin lehet hogy csak fényesben létezik, míg lakkból biztosan találsz legalább selyemfényűt, vagy akár mattot is.
Tartósság szerint: szerintem a lakkbenzines hígítású Sadolin vastaglazúr valamivel tartósabb, mint a vizes lakkok. Csodát egyiktől se várj. Intenzív napfénynek kitett helyen a Sadolin 3 év, bármilyen vizes kültéri lakk 2 év után elkezdhet eltűnni. Ha gyerekek vagy madarak kezelésbe veszik, akkor főleg.
Árnyékos helyen akár 15 évig, vagy tovább is bírja mindkettő.

Látatlanba azt mondanám, hogy a Sadolin, lakkbenzinnel hígítható színtelen vastaglazúrja lehet egy jó választás neked, ha fényességben megfelel, de néhány évente át kell majd kenni. Elvileg ezt is meg lehet színezni akár festékké is, pl itt lehet megcsinálják: Színes kereskedés. Ha ezt választod, valahol próbáld ki előtte, hogy nem bántja-e a hígítója a meglévő festéket, hogy biztosra menj.

Ha ez valamiért kiesik, és hajlandó vagy gyakrabban átfesteni, akkor valamilyen vizes kültéri lakk vagy festék is opció. Tikkurilának volt régen valamilyen gumiszerű kültéri festéke, az elég jó volt. Ha az már nincs, vagy nem találod, akkor a Milesi, Sayer, Renners, esetleg Fénylakk is árulnak kültéri vizes lakkokat. Ezekre ~2 év a gari, bármi is van rájuk írva, azaz gondozás nélkül ennyit bírnak intenzív napfényen, a gyártó szerint. A 10 év garikat, évenkénti átkenéssel szokták érteni, szóval ne hidd el.
Árnyékban, fénytől védett helyen más a helyzet.

A gond az, hogy bármilyen és bármennyi lakk van rajta, az előbb-utóbb sérülni fog, és akkor a fa elkezd beázni. Ha nyers fa lenne még, akkor máshogy kezdenék neki, de most adott a helyzet.

(#64002) T J válasza tfe (#64000) üzenetére


T J
tag

Valamit félre néztél.

Akinek a pác + színtelen lakk kombót ajánlottam, annak beltéri ajtóra kell. Semmit nem profitálna a vékonylazúr UV-állóságából, cserébe sérülékenyebb lenne a felület.

Másik kérdező pedig festett kerti bútorra keres valamit, nála ezért esett ki a vékonylazúr és mindenféle olaj.

(#64003) tfe válasza T J (#64002) üzenetére


tfe
tag

Mea Culpa, benéztem, bocs.

(#64004) tfe válasza T J (#64001) üzenetére


tfe
tag

Egy opciót kifelejtettél: visszacsiszolja

Egyébként korrekt kis összefoglaló.

(#64005) T J válasza tfe (#64004) üzenetére


T J
tag

Az az opció nem szerepelt a kérdésben. :D

Egyébként fáig visszacsiszolni a festéket nyom nélkül, legalább akkora meló szerintem, mint 5x átkenni, ami 10-15 évnyi karbantartásnak felel meg. Ennyi munkaórát beleölne előre, csak azért hogy vékonylazúrt kenhessen rá, ami szintén nem gondozás mentes, legfeljebb ritkábban, vagy gyorsabban felújítható (ezt te tudod).

Hány év után fordulna át az állag-megóvás kevesebb ráfordított időre, költségre, vagy mennyivel lehetne meghosszabbítani úgy a termék életét?

Amúgy peace. :R

(#64006) AxBattler válasza T J (#63999) üzenetére


AxBattler
félisten

Nem csináltam még ilyesmit, szóval jó, ha részletesen leírod.
Azt gondoltam, hogy picit egyszerűbb lesz ennél... :B
Festeni csak ecsettel van lehetőségem, illetve rendelkezésre áll egy Bosch multifunkciós vágó/csiszológép, valamint két kéz és láb (a fej kérdéses).

A HAC 6-os alapozót csak 25kg-os kiszerelésben látom, annyit egy élet alatt használnék csak el.

Milesi-től már nézegettem a Trend viaszos vékonylazúr sorozatot, pl. XGT 9002-es kábé jó lenne színben. Ezek önmagukban megfelelhetnek?

Esetleg Remmers Wohnraum-Lasur?

[ Szerkesztve ]

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#64007) Soulfly842 válasza AIex (#63996) üzenetére


Soulfly842
addikt

+
#63998tfe

Köszönöm az észrevételeket, a tippeket.

#64001T J

Az igen, le a kalappal. Köszönöm a részletes, mindenre kitérő válaszodat. Ez alapján mérlegelek, átgondolom. Köszönöm! :R

(#64008) Soulfly842 válasza T J (#64001) üzenetére


Soulfly842
addikt

A Sadolin vastaglazúrjával meggyőztél. Ez a megoldás fog maradni, köszönöm!

(#64009) T J válasza AxBattler (#64006) üzenetére


T J
tag

Kitöltenek kisebb edénybe is.

A pácolás foltosabb lesz ecsettel, mint fújva, mert a jobban szívó részek több pácot szívnak ki az ecsetből, míg fújáskor csak annyit tudnak beszívni, amennyit kapnak.
Bár ha előtte megcsinálod a vizezést, az talán csökkenti a foltosodás mértékét.
Amiket ajánlottam jobb anyagok, legalábbis amire neked kell.

Soulfly842
Még az jutott eszembe, hogy mivel az UV ellen a pigment véd, érdemes lehet színezni a lazúrt. Ha kikevernek ugyanolyan színt, mint amilyen most a bútorod, akkor jó enyhébben pigmentált is, nem lesz csúnya. Ha változtatnál a színén, akkor értelemszerűen teljesen fedő színezést kell belevinni, azaz festék lesz belőle.
Vagy hagyhatod színtelennek is, ha úgy tetszik.

Egyébként ép a rajta levő festék?

[ Szerkesztve ]

(#64010) Willie


Willie
őstag

Sziasztok!

A fürdőszobánkba fehér színű IKEA Hemnes szekrényeket ( [link] [link] ) tervezünk vásárolni, viszont lesz egy beépített szekrény is. Ha jól tudom, akkor a fehér bútorlapok között is van többféle, melyiket javasoljátok, ami hasonló a linkelt szekrényekhez? Illetve milyen kialakítású ajtó passzolna hozzá szerintetek? Úgy látom, hogy a fogantyúval nem lesz probléma, beszerezhető az internetről.

Előre is köszönöm szépen a segítséget.
:R

(#64011) epmd válasza Soulfly842 (#63995) üzenetére


epmd
tag

Szerintem nem ciki bemenni egy Milesi-hez és tanácsot kérni az eladóktól.Ők ipari felületkezelő anyagokat árulnak és minden területre meg van a rendszerük.Ők téged nem fognak bátorítani,hogy minden szart kenjél mindenre hogy tovább tartson.Ott tudnak segíteni,hogy milyen eljárással és anyagokkal lesz a célod elérhető.

(#64012) epmd válasza Willie (#64010) üzenetére


epmd
tag

Ezek az Ikeás szekrények ha jól olvasom festettek.Én azt tanácsolnám,vigyél el egy alkatrészt egy nagyobb lapszabászatba és ott hasonlítsd össze a fehér bútorlapokkal.

(#64013) kapu2006 válasza Willie (#64010) üzenetére


kapu2006
tag

Ha beépített szekrény lesz, akkor a korpusz nem látszik. Tehát közönséges korpusz fehérből elkészíthető.
Az ajtót pedig megveheted az IKEA kínálatából.

(#64014) AxBattler válasza T J (#64009) üzenetére


AxBattler
félisten

Köszi a szivacsos, vizes tippet!
Papírokból ezek szerint finomabbat kell vennem 120-asnál...

Viszont pácolni, lakkozni biztosan nem lesz lehetőségem, főleg nem szóróval.
Ezért kérdezem a két beltéri lazúrt - ha a Remmers és a Milesi között kellene választanod, melyiket tartod jobbnak?

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#64015) Soulfly842 válasza T J (#64009) üzenetére


Soulfly842
addikt

Színtelennek fogom szerintem hagyni. Érintetlen bútor, érintetlen új festés, nem régen lett vásárolva - éppen csak kivettem a gyári dobozából.

Az előző hasolóval volt tapasztalatom, hogy ette meg az idő - ezért is gondoltam, hogy most már az első kirakásra is körültekintőbb leszek.

Köszönöm!

#64011epmd

Lehet benézek az egyik hivatalos kereskedő partnerükhöz, akinek itt Nyh-n alapban véve jó boltnak számítanak. Meghallgatom azért, s utána megveszem

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#64016) Myers


Myers
senior tag

Sziasztok!

A favésők legtöbbjénél azt írják, hogy üthető végű. Van fa, műanyag és fém végű. A fém végűről elhiszem, hogy üthető, de pl. a fa végűnek nem fog szétmenni a vége az ütéstől? Mivel lehet ezeket ütni? Fa kalapáccsal, vagy jó a rendes fém kalapács is?

http://www.muszaj.hu/

(#64017) Soulfly842 válasza Myers (#64016) üzenetére


Soulfly842
addikt

Fa végű - laikuként úgy gondolom -, hogy az óvatosabb véséshez van, s gumikalapács javallott inkább hozzá :) A gumikalapács kb pont a fakalapács kiváltására jött, mint egy jobb megoldás.

(#64018) woodworm válasza Myers (#64016) üzenetére


woodworm
veterán

A fanyelű véső akkor üthető fakalapáccsal, ha van a végén fémgyűrű. Ezt hívod fémnyelűnek?
Amelyiknek nincs fémgyűrűje, az általában faragóvéső és csak kézzel használandó.

(#64019) T J válasza AxBattler (#64014) üzenetére


T J
tag

Egyiket sem használtam még. Ha ezek közül akarod valamelyiket, akkor valaki más fog tudni segíteni.
Ilyen világos színben (ral9002) az ecsetes pácolás se vészes.

Milesitől kizárólag vékonylazúrokat linkeltél, amik tudtommal nem, vagy alig hoznak létre védőréteget a felületen.
Remmersről számomra nem derült ki, hogy vékony vagy vastaglazúr-e, de a biztonsági adatlapon azt írja hogy a lazúros szerszám öngyulladás veszélyes, és nem lehet a helyiségben párolgó hígító sem. Erre figyelj, ha ezt választod.

Én úgy értem a leírásból, hogy mivel viaszos (milesi), ezért arra vizes lakk már nem mehet, legfeljebb valami viasz. Remmersnél ugyanez nem egyértelmű, erről a forgalmazó fog tudni nyilatkozni.
Nézd meg a boltban, hogy milyen felületet érhetsz el egyikkel vagy másikkal, és azután döntsd el.

(#64020) T J válasza Soulfly842 (#64015) üzenetére


T J
tag

Ha majd nyers fára keresel valamit, akkor több/jobb lehetőséged is lesz.
Sok szerencsét a projekthez.

(#64021) T J válasza epmd (#64011) üzenetére


T J
tag

Én inkább úgy mondanám hogy mindenre tudnak ajánlani "valamit". De hogy az milyen végeredményt ad, az bizonytalan.
Míg egy Sayernél tudod, hogy kiegyensúlyozottan közepes vagy kicsit jobb/rosszabb anyagot kapsz, de legalább mindig használhatót, addig a milesinél óriási a szórás. Vannak nagyon jó és nagyon rossz anyagaik/kombóik is. És nem is tudják mindig.
Kb 10 anyagukból 3-nál volt valami bibi. Háromból egy esetben tudták előre hogy gond lehet, de a gond nem csak abban az esetben jelentkezett amiről szóltak, hanem az előírásszerű felhasználás után is.

(#64022) AxBattler válasza T J (#64019) üzenetére


AxBattler
félisten

Rendben, köszi a válaszokat! :R

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#64023) Myers válasza woodworm (#64018) üzenetére


Myers
senior tag

#64017Soulfly842, #64018woodworm
Nem, amit írtál, azt fa nyelűnek mondanám, de ezekre gondoltam:
Fa nyelű és végű (fém gyűrűvel)
Műanyag nyelű
Műanyag, de fém végű nyéllel

Szóval melyiket mivel lehet ütni? :) A fa nyelűt (fém gyűrűvel) fa kalapáccsal, az ok.

http://www.muszaj.hu/

(#64024) T J válasza Myers (#64023) üzenetére


T J
tag

Nekem a barna műanyagnyelű van, és szoktam ütni kis kalapáccsal. Elég jól bírja.

(#64025) pacman_123 válasza Myers (#64023) üzenetére


pacman_123
tag

"A fa nyelűt (fém gyűrűvel) fa kalapáccsal, az ok."

Nekem egyrészt ilyen japán vésőim vannak, fa nyéllel, fém gyűrűvel. Innen, egészen pontosan a "Set of 10 HIKOZA Chisels" szett. Eggyel felette lévő szetthez eleve fém kalapácsot adnak, én kettő olyat vettem a 10es szetthez, szóval az ilyen véső tuti üthető fém kalapáccsal. Másrészt van pár cseresznyés vésőm is, fa nyél, fém gyűrű plusz fém kúpos vég (ugyanonnan). Azok is bírják a fém kalapácsot.

Nyilván a fát is, csináltam én egyszer egy ilyen fakalapácsot. Bírná ez is a gyűrődést, de őszintén szólva sokkal jobb, kényelmesebb a kis/közepes fém kalapácsokkal dolgozni. Azokat ugyanott vettem ahol a japán vésőket, ilyeneket (egy 375 és egy 750 grammosat )

Azt gondolom a te fanyelű-fémgyűrűs vésődet is lehet fém kalapáccsal ütni.

[ Szerkesztve ]

Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

(#64026) SeatZola


SeatZola
őstag

Srácok!

Szeretnék venni egy normális minőségű gérvágót. Ami fontos, hogy 90fokban tudzon legalább 75mm-t átvágni és a szögvágása viszonylag pontos legyen. Mit ajánlotok?
Eddig a DeWalt DWS778-al [link] szemezgettem.

Rappi

(#64027) fogtunder válasza SeatZola (#64026) üzenetére


fogtunder
nagyúr

nekem ilyen van, nem rossz cucc, elég erős, elég pontos, viszont nagyon fontos, hogy nincs mélységhatárolója, emiatt alig használom. szálas anyagot darabolni jó, bútorkészítésnél nagyon limitáltan hasznos.

[ Szerkesztve ]

I hate morning people. And mornings. And People.

(#64028) vrbst


vrbst
tag

Sziasztok!

Megint kérdeznék egyet :) 10-11mm vastag bútorlapot (laminált tölgy minta) szeretnék falipanelként használni. A táblaméretből adódóan sajnos csak több darabból hozható össze a kívánt felület. A kérdésem az, hogy hogyan célszerű illeszeteni ezeket a darabokat, hogy a lehető legkevésbé látszódjon az illesztés? Gondolom élvédő nem kellene azokra az oldalakra ahol találkoznak. Érdemes lehet valami pasztát használnom? Vagy hagyjam a csudába, mert csúnya lesz így?
A másik megoldás az lenne, hogy 18mm-es ugyanilyen színű lapot használnék, így kevesebb illesztésből megoldható lenne a dolog (mivel nagyobb a táblaméret), csak ez egy konyhabútornál lenne csempe helyett, és így több helyet venne el a pultból.

Előre is köszönöm a válaszokat! :R

(#64029) Myers válasza T J (#64024) üzenetére


Myers
senior tag

Benne van a pakliban a műanyag.

#64025pacman_123
Ezek igen komoly cuccok :) , ilyeneket azért nem tervezek beszerezni, mert nem használnám ki. Akkor a lényeg, hogy fémmel is lehet finoman.

http://www.muszaj.hu/

(#64030) varsam válasza vrbst (#64028) üzenetére


varsam
őstag

Mekkora méretre van szükséged? Csak mert a konyhai hátfalnak szánt lapok pl Eggernél 4100x640mm nagyságúak, azt azért riktán kell toldani, és 8mm vastagok. Amúgy meg ha normál 18as lapból csinálnád, azt az 1 centit kétlem hogy bármikor is hiányolnád és amiatt lenne kevés helyed.

(#64031) ViktorSz válasza fogtunder (#64027) üzenetére


ViktorSz
tag

Emellett egyszerűen nem tudok elmenni/nem êrtem/ennyi pénzért/stb

A mélységhatároló a legalapabb dolog bármilyen komolyan vehető gérvágónál és akkor ezért +50k-t kifizetni szvsz,szégyen ..mellesleg szervizháttér us megszűnt,szóval lecippannthatnak triplán...

[ Szerkesztve ]

(#64032) ViktorSz válasza ViktorSz (#64031) üzenetére


ViktorSz
tag

Nagy dw rajongó vagyok,de amit leművelnek az utóbbi fél évben,az a világ szégyene

(#64033) ViktorSz válasza ViktorSz (#64032) üzenetére


ViktorSz
tag

Le se vagyunk/leszünk szarva/persze maximálisan megérdemelj7k🐒😀

(#64034) SeatZola


SeatZola
őstag

Oké, de akkor milyet ajánlotok?

Rappi

(#64035) Gabika75 válasza SeatZola (#64034) üzenetére


Gabika75
csendes tag

Szia!
Én a hétvégén vettem egy makita ls 1018ast. Még próbálgatom, egyenlőre tetszik. A szögek pontosak, a vágás szép még a gyári hozzáadott lappal is. A szerszamoutletben voltam, beszélgettünk az eladóval, Ő a 1019est javasolta vagy mivel szóbakerült a kis kapexet. Nekem most ennyi volt a keret úgyhogy ennél maradtam. Biztos lesznek komprommiszumos helyzetek egy komolyabb géphez képest, de most örülök hogy végre van egy gérvágóm. Én megvettem hozzá a maki állványát is (wst05) mert itthon nincs elég helyem külön állást kiépíteni neki, meg ha kint kell dolgoznom vele akkor meg van oldva a telepítés is. A munkahelyemen van egy 1219es makita az egy állat gép, de az nekem itthonra már nagy, meg most nem is fért bele a költségvetésbe.

MI vagyunk a lovagok akik azt mondják:NÍÍÍÍÍÍ !!!

(#64036) vrbst válasza varsam (#64030) üzenetére


vrbst
tag

Igen, épp egger-t használnék (11mm-t látok a vastagságra) és a rövidebb oldala kevés, mivel lenne olyan rész ahol szinte a mennyezetig szeretném azt "felfuttatni". Mutatom a [tervet] hogy mire lenne szükségem. A 18mm vs 11mm(8?) kérdésben igazad lehet

[ Szerkesztve ]

(#64037) varsam válasza vrbst (#64036) üzenetére


varsam
őstag

Itt lehet tényleg jobban jársz a normál 18as lappal, az ráadásul olcsóbb is.

(#64038) vrbst válasza varsam (#64037) üzenetére


vrbst
tag

Köszönöm, a kérdés viszont erre is áll. Vajon össze lehet ezt az alakot házilag legózni (téglalap alakú) darabokból, vagy egy táblából lenne érdemes kivágni? Ez utóbbi esetben az élfóliázást nekem kellene megoldani, viszont ha darabokbol is összerakható, akkor a szabászatban meg tudnám csinaltatni vízállóra. Ha darabokból lenne akkor erdemes lehet lamellózni?

[ Szerkesztve ]

(#64039) varsam válasza vrbst (#64038) üzenetére


varsam
őstag

Én így csinálnám meg:

Fekete csíknál lenne darabolva, azaz téglaglap alakú elemekből építeném fel, a piros pedig a lamello helye. Amúgy lamellot csak akkor tennék, ha nagyon nem sík a fal és mindenképp kell a segítség az illesztéshez, különben elhagynám, fölösleges. Sima építési ragasztóval fel tudod az egészet ragasztani, úgy hogy dió nagyságú mennyiséget nyomsz ki 20-30 centinként. Felhelyezés után még szépen be tudod igazítani a lapokat, aztán meg is húz a ragasztó és megtartja.
1 darab lapból szerintem nagyon macerás lenne ezt megcsinálni és sok fölösleget maradna.
Illetve ha van hely az ablak tokja mellett úgy hogy ki lehet nyitni, akkor még be is lehetne fordulni a lapokkal az ablaknál körbe, az még jól tud mutatni.

(#64040) fogtunder válasza SeatZola (#64034) üzenetére


fogtunder
nagyúr

én Makitát vennék, ami belefér a keretbe. a 1019L és 1219L állítólag baromi jó, de rohadt drága, alatta vannak a hátsó sínes verziók.
esetleg Metabo, ha szűkösebb a keret.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#64041) vrbst válasza varsam (#64039) üzenetére


vrbst
tag

Nagyon köszönöm a tippeket. :R Egy kerdesem merült még fel a fenti vizszintes lappal kapcsolatosan. Annak az aljára egy részen kellene csak élzárás. Ha lezáratom a szabászattal végig az alsó élt (mert gondolom, hogy ők csak végig tudnak zárni), akkor utólag le tudom szedni az illesztésnél azt? A domotercnél venném az anyagot, es ott 2mm-es vízzáró élfóliázás néven fut ez.

[ Szerkesztve ]

(#64042) York válasza fogtunder (#64040) üzenetére


York
tag

En a bosch vagokat is megneznem, en elobb vennek mint makit :).

(#64043) pali923 válasza York (#64042) üzenetére


pali923
tag

+1, nekem Bosch GCM 10J van (nem biztos, hogy pont ilyen kapható még) , merem ajánlani.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#64044) fogtunder válasza York (#64042) üzenetére


fogtunder
nagyúr

ja, az se rossz tipp amúgy.

én anno nagyon ár alatt vettem a Dewaltot, annyiért nem volt rossz, meg amire mostanában használom, arra jó így határoló nélkül is, de újonnan, teljes áron nem ilyet vennék, az biztos.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#64045) varsam válasza vrbst (#64041) üzenetére


varsam
őstag

Én körbe élzáratnék mindent! Lehet azt 0,4mm-es ABS-sel is csinálni, akkor csak egy vékony kis csíkot fogsz látni. Élzárás nélkül nincs védve az él, illesztésnél lepattanhat szerintem. Élzárás nélkül mindenképp kellene a lamello, hogy síkban maradjon, sőt még lehet ragasztani is kellene, de én személy szerint nem csinálnám úgy.

(#64046) vrbst válasza varsam (#64045) üzenetére


vrbst
tag

Köszönöm :R

(#64047) York válasza fogtunder (#64044) üzenetére


York
tag

Nekem is DW van es hasznaltan nagyon jo aron vettem :D. Engem mondjuk a hatarolo hianya nem zavar, eddig egyszer se kellett. Ha van korfureszed akkor siman kivalthato...

(#64048) fogtunder válasza York (#64047) üzenetére


fogtunder
nagyúr

szerintem írtam is, hogy mióta megvan a Laguna, azóta nem zavar, mert ha marni kell, amúgy is inkább azon csinálom, csak így meg a DW felesleges kb, nagyjából darabolni bármi jó lenne, ha utána a pontos vágásokat megcsinálom asztalin, akár egy kézi is.
tényleg csak akkor kapcsolom be, mikor hosszú szálas anyagot kell nagy darabokra levágni.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#64049) ViktorSz válasza fogtunder (#64048) üzenetére


ViktorSz
tag

Én szinte mindig rakok egy alátétet a gérvágóra(meg gondolom az asztalosok 99%-a),szvsz egy gérvágó,amin nem lehet magasságot állítani, értelmezhetetlen.
Van ilyenből kisebb,2méteres,stb.
A képen látható nyilván csereérett,
[kép]

(#64050) regos


regos
tag

Üdv. Segítséget szeretnék kérni egy lágyindító bekötésével kapcsolatban, mit-hova. Ha lehet teljesen alap rajzot és magyarázatot szeretnék,mintha 10 éves lennék 🙂 Mellékelem a képeket az elektronikáról és a gérvágó gépről. Parkside PZKS 2000 B2
Köszönöm.



Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.