Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#34451) stgellert válasza thyeby (#34448) üzenetére


stgellert
aktív tag

Hát, azért merült fel a kérdés, mert 190? W teljesítményt? adnak meg az aksis verzióra...

(#34452) Richter36 válasza thyeby (#34447) üzenetére


Richter36
őstag

Ott a pont!

(#34453) Speciali válasza stgellert (#34451) üzenetére


Speciali
tag

csak kényelemböl meg fóbiábol szerintem ne ! Fúrogépek oké, de a csiszolás az általában hosszu müvelet, azt akkus géppel csak végszükség esetén érdemes végezni.
Fúrni , csavarozni sokszor nagyon lehetetlen helyeken kell, ott van értelme az akkus gépeknek. De csiszolni általában elökészitett, kényelmes pozicioban szoktunk. Nem beszélve arról, hogy egy 220 V-os gép 15 év mulva is elindul, az akksikat meg ápolgatni, becézgetni, szeretgetni kell, de aztán igy is viszonylag hamar tönkremennek.

(#34454) stgellert válasza Speciali (#34453) üzenetére


stgellert
aktív tag

Jogos. Meg a csiszológéppel azért nehezebb egy zsinórt elvágni.

(#34455) thyeby válasza stgellert (#34454) üzenetére


thyeby
őstag

Osztom a véleményemet Specialival.

Régen volt, igaz sem volt talán. Az öcsém szerelmes lett az akkus fúrókba, és ódákat zengett róla. Elhajtottam, hogy az egy nagy butaság. Aztán akkor is kitartott az idegenkedésem, amikor már gyakran dolgoztam egyszerre négy fúrógéppel, hogy gyorsabb legyen a munka. A francnak nekem az a drága akkus gép, hogy akkor merüljön le, amikor legjobban kellene - mikor ott a konnektor, abban meg folyamatosan van áram. Aztán mégis megbarátkoztam vele, mikor már pénzre ment a dolognak az a része is, hogy mennyi idő, és mennyi fáradtság ugyanannyi pénz. Mert kilencven dekás vezetékes fúró nem létezik, ez meg nagy előny évi 2-3 ezer 3x10-es csavar behajtásakor, került egy szekérderékalj akkus fúró.
Így voltam az ásványvízzel is. Adjak százszoros pénzt a palackos vízért, meg cipeljem, mikor a csap tele van vele? Ma meg? Szinte csak azt iszom. Jó, abban legalább van bugyborék - ha a párom piroskupakost vesz, akkor magamnak ma is a csapból mérem.
Szombathelyen történ a Ligno-n, hogy megkérdeztem a DeWalt képviselőt, mennyit lehet vágni az akkus dekopírral egy töltéssel. Akkor már rengeteget használnom kellett a dekopírt. Azt válaszolta, hogy egy métert. Hogy komolyan mondta-e, vagy csak bosszúból ironizált, máig sem tudom, de hátat fordítottam, és azóta is hátrafordulva vagyok. Azt hiszem, ugyanazon okból, amit Speciali sorolt tételesen.
És nem is vágyok semmi egyéb akkus csodára. Nem tudom, hogy csupán addig-e, míg ki nem próbálok élesben ilyesmit valami szerencse folytán, de eszembe nem jutott, hogy pénzt adjak a meglevő akkuimhoz még valami újabb solo nagyszerűségre.
Az excentereseim mind vezetékesek. Talán annak éri meg ilyet venni akkusban, akinek nem túl sűrűn, de nem is túl ritkán jól jönne csak előkapni picike munkára. Akkor nem kell kicsomagolni bedugni, meg kihúzni, elcsomagolni, hanem belöki egy fiókba, és amikor kell, összekoszolja magát vele kicsit, aztán visszalöki.

Több fa van, mint asztalos!

(#34456) thyeby válasza stgellert (#34451) üzenetére


thyeby
őstag

Azt hiszem, ennek a vezetékes változata is hasonló nagyságrendű teljesítményre képes. Most csak a hasamra ütök: 230W? :F Nem egy kutya?
De tényleg okosabb egy vezetékes.

Több fa van, mint asztalos!

(#34457) bim


bim
veterán

Akkus témához annyit hogy idegenkedve vettem meg az akkus körfűrészt és nagyon rászoktunk. Meglepően sokat bír az akksija még a mi igénybevételünknél is. Elektromos ütvecsavarozót jó ideje nem hordunk mert a Hiltik tökéletesen leváltották a vezetékes gépeket. :K

Igazából csak annyi a nyitja hogy meg kell venni a drágább gépeket mert azok az akuk bírják jól. Nem akarom futtatni de tapasztalatból írom hogy a Hilti akuk még folyamatos terhelés alatt sem melegszenek fel kézmelegnél jobban. Makitánál előfordult hogy felszaladt a hőfok ami nem tesz jót a Li-ion technológiának. Azóta figyelünk rá.

(#34458) stgellert


stgellert
aktív tag

ház feljújításban vagyok benne, az elején annyi áram volt, amit egy üvegrúd dörzsölésével elő lehet állítani:) szal nem volt kérdéses, hogy akkus kell, a vezetéknyiszálós fóbiámtól függetlenül:)
volt egy 10.8 v makita aksisom, 3 akkuval, meg egy ugyanilyen dekopir. na azok nem bírtak semmit.
ekkor fordultam a 18v felé, és akkor jöttek be nagy akciókkal a 4ah aksik, meg a "D" előjelű makiták, amik biztosan mennek a 4-5-6 ah aksikkal.
na ekkor vettem elsőnek egy nagy fúrót, két 4ah aksival. szerelem sokadik látásra is. ezek után, ahogy haladt a dolog meg a gyűjtési szenvedély, kiegészült a sor aksis láncfűrésszel, körfűrésszel, flexel, multiszerszámmal. eddig egyikkel se vagyok elégedetlen. átlagban a folyamatos fél óra garantált a 4ah aksikkal. megszakítot, vagyis átlag munka üzemmódban a fél nap símán kijön egy aksival, tapasztalatom szerint.
a dekopír érdekes téma, én se merek venni, a 10.8 v dekopirom valóban kb 1m tud, vagy még azt se, inkább felet...
azóta megjelentek a nagy amperszámú 10.8v ak, de nem bíznék bennük.
a 18v valószínűleg azért többet bír.

makita "D" vs. "B" kiegészítés: nagyon sok B-s símán fut a 4ah aksival. erre példa az ultraakciós bdf456-om, amit könnyű fúrónak szereztem, ezzel került a családba a 18v 1.3-as akksi, meglepően sokat bír.

[ Szerkesztve ]

(#34459) Melack válasza Soká (#34440) üzenetére


Melack
veterán

Köszönöm az infókat, jelenleg ott tartunk, hogy anyagot keresünk hozzá. 2-4 cm közötti vastagságot terveztünk, mert nem szeretnék plusz merevítést a polc alá. A cserépkályha a kiindulási pont a konzolokhoz, ahhoz igyekszünk úgy bemérni, hogy egységes legyen az elrendezése. Rejtett tartót én nem szeretnék, az nekem már nagyon ikeadesign - de lehet én vagyok a süsü. Fehérre szeretnénk majd festeni, plusz 4 íves vég lesz (2 az ablaknál, 2 a cserépkályhánál), Anyagra olyan 25.000 Ft-ot számoltunk eddig. Tipliből milyen kellene?

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#34460) stgellert válasza Melack (#34459) üzenetére


stgellert
aktív tag

hát milyen falad van? de 8mm kisebb átmérőjű tipli ne legyen.

(#34461) Melack válasza stgellert (#34460) üzenetére


Melack
veterán

Tégla, festve/tapétázva.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#34462) stgellert válasza Melack (#34461) üzenetére


stgellert
aktív tag

de milyen tégla? tömör vagy üreges? de elvben annyira nem számít, ha bizonytalan vagy, inkább sima fúróval fúrj, mert az üreges (vázkerámia) téglát az ütvefúróval nagyon tönkre lehet tennni, ha tiplit akarsz bele tenni.
én a kék (blau) dűbelt javaslom, az a vázkerámiába is szépen fog tartani.
a csavar legyen hosszabb a tiplinél és természetesen a csavarnál picit hosszabban fúrj bele.
http://dubel.arukereso.hu/tipli-blau-kek-8x90-p331597045/?gclid=CJDDsvzE0cwCFRITGwodd5YDew
praktikerben, obiban is kapsz ilyet.

[ Szerkesztve ]

(#34463) stgellert válasza stgellert (#34462) üzenetére


stgellert
aktív tag

itt látod mi a működési elve:
http://fischerdubel.hu/media/catalog/montage/fischer/SX_montage.jpg

(#34464) Soká válasza Melack (#34459) üzenetére


Soká
senior tag

Most a 2-4cm elég tág fogalom :) Végülis melyik? ha dupla vastagságot használsz, az nem jelenti azt, hogy megfelezheted a konzolok számát. Mondjuk inkább úgy számolj, hogy másfélszeresére növelheted az áthidalás távolságát. Viszont combosabb konzolok kellene mert kevesebb fog több súlyt viselni!

A fehér színen csodálkozom kicsit, de Te tudod... nekem ez ikeadizájn :) Csak ha már fedő festék kerül rá, akkor kell-e egyáltalán fában gondolkodni? (Éppen az ikeának vannak 5cm körüli vastag fehér polcai, amelyek belül üregesek de teljesen merevek.) Gondolom, akkor a konzol is fehér lesz.
A tipliről akkor érdemes beszélni, ha már ki van találva, hogy milyen konzol, mekkora súllyal.

(#34465) Melack válasza Soká (#34464) üzenetére


Melack
veterán

A Lack polcokra gondolsz? Azzal az a baj, hogy ha meg el kell vágni, akkor szívunk vele :/ Mondjuk legózni még mindig egyszerűbb, de most elbizonytalanítottál :D Nem akarok 1,20-as távot a konzolok között, az sok lenne.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#34466) stgellert válasza Soká (#34464) üzenetére


stgellert
aktív tag

Tényleg, ezeket az üreges Lack polcokat, lehet valahogy méretre vágni, igazítani?

(#34467) Melack válasza stgellert (#34466) üzenetére


Melack
veterán

Gondolom a dekopírfűrész itt is az ember barátja.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#34468) stgellert válasza Melack (#34467) üzenetére


stgellert
aktív tag

najó, de mit csinálsz az üreggel?

(#34469) thyeby


thyeby
őstag

Amit most írok, az egy szakmai nagyon off, azt hiszem, mégsem szükséges offba tennem.
Nem először olvasok erről a statisztikáról. Nincs is valami komoly hírértéke, mégis belinkeltem. Azért, mert beírtam a keresőbe ominózus szót. Nos, nálunk a nyolcezredik hsz utánl bukkant fel. S a fórum eddigi történetében mindösszesen ezeddig ezegy alkalommal.
És ennek sincs túl nagy jelentősége, mindössze talán annyi csupán, hogy egyféle értelemben ez egyféle rangot is jelenthet akár - ha szerényet is.

Több fa van, mint asztalos!

(#34470) thyeby válasza stgellert (#34468) üzenetére


thyeby
őstag

Ugyenezt akartam kérdezni.

Tulajdonképpen annyi meló az üreget befoldozni, amennyiből készíthetünk komplett újat egyedi méretre.

Több fa van, mint asztalos!

(#34471) stgellert válasza stgellert (#34468) üzenetére


stgellert
aktív tag

(#34472) stgellert válasza thyeby (#34469) üzenetére


stgellert
aktív tag

:C

(#34473) Soká válasza Melack (#34465) üzenetére


Soká
senior tag

Igen, ezekre a polcokra gondoltam.
Nyilván nem dekopirral kell vágni, mert az se egyenes nem lesz, se pattogzásmentes. De fóliával, asztali körfűrésszel megoldható a dolog, kérdés, hogy szükséges-e? Elég macera "élfóliázni" bár megoldható. Úgy kell tervezni, hogy az adott méretekből kell legózni és nem feltétlenül faltól-falig. De nem akarlak rábeszélni erre, isten ments, félre ne érts, csak egyszerűen felmerült bennem a fehérre festés miatt.

"Nem akarok 1,20-as távot a konzolok között, az sok lenne."

Ezt megint nem értem, hogy érted, hogy sok lenne? Optikailag vagy statikailag? Mindent az határozzon meg, hogy milyen a terhelés. A linkelt cikkben látszik, hogy azokon a Lackok polcokon csak elvétve van 1-2 váza, tényleg csak dísznek van a polc. Ott nincs gond a terheléssel. Ha nehéz cuccokkal szeretnéd telerakni, akkor rögtön más konzoltávolságot érdemes választani.
Jut eszembe, ha egyetlen polcsorrol van szó, akkor jó szívvel ajánlom, hogy a polc külső éle alá kerüljön egy merevítő léc. Ettől optikailag vastagabb, hangsúlyosabb lesz a polc, ugyanakkor kevesebb anyag, kisebb súly és ez a léc merevít is. és még takarja is kicsit a konzolt. Viszont nem vesz el a helyből, mintha alatta is lenne polc.

[ Szerkesztve ]

(#34474) Soká válasza thyeby (#34469) üzenetére


Soká
senior tag

De hogy Speciali kartács nehogy rosszul érezze magát, az ominózus nevet sokféle kontextusban lehet emlegetni, akárcsak nagybajszos kollégáját. Szóval, önmagában egy ilyen tény még nem biztos, hogy azt fejezi ki, amit a statisztika készítői esetleg sugallnak.
Abban viszont egyetérthetünk, hogy viszonylag kevés szó esik a politikáról, és ez jó.
(az meg nem jó, hogy Magyarországon, ha offként szóba kerül a politika, az rosszat kell, hogy jelentsen...)

De az én hozzászólásom már OFF.

(#34476) stgellert


stgellert
aktív tag

sajnos ez nem egy konkrét kérdés lesz.
Mivel szokás ragasztani a fákat?
Ragasztópisztolyos megoldást használnak?

(a palma fa ragasztó, amit valamennyire ismerek, de pl a pu ragasztókról nem tudom, mire jók)

[ Szerkesztve ]

(#34477) thyeby válasza stgellert (#34476) üzenetére


thyeby
őstag

Többnyire a hagyományos, mezei faipari ragasztó megoldja remekül a ragasztást - erősebb kötést ad, mint amilyennel a fa rostjai bírnak természetes módon egymás között. Ha játszik a víz, nedvesség is, akkor D3 kategóriájú, ún vízálló ragasztót köll használni. (Csónakoknál már D4-et!)
A Pu ragasztók bedagadnak, kitöltenek minden rendelkezésükre álló teret. Tehát ahol nincs módunk szorítani, vagy nem pontos, esetleg egyenetlen az illesztés, oda való a PU.
A ragasztópisztolyos szerintem ragasztásra alkalmatlan - talán jobb úgy fogalmaznom, hogy nem a legjobb. Ezt inkább rögzítésre használják, mint ragasztásra. (Pl egy hangfal belsejében a vezetékeket odapöttyinted vele belülről az oldalfalhoz, hogy annak a rezgése ne tudjon belerondítani a vájtfülűek orgazmusába.)
Nem mutat az gyenge kötést, inkább úgy fogalmazok, hogy nem is egzaktul stabilat. Legfőbb előnye a rendkívül gyors ragasztás. (Meg az, hogy a piszok bőrrel együtt jön le a kezedről, ha melegében hozzáérsz - magyarul új bőrt növesztel a piszkos helyére. Tehát regeneráló hatása is van esetenként. Ezt inkább azért írtam, mert jelezted a vezetékes gépekkel történő körültekintésed mértékét.)

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#34478) stgellert válasza thyeby (#34477) üzenetére


stgellert
aktív tag

a bőrragasztásban már tapasztalt vagyok :D köszönöm az összefoglalót, igy a pu ragasztók is érthetőek.

(#34479) lentivator válasza bim (#34457) üzenetére


lentivator
csendes tag

Melóhelyen van akksis Carvex is.
Volt szerencsém megmérni mennyit vág:
12m 18-as rétegelt lemezt vágtam át vele 1 akksival,amin magam is meglepődtem.
Azért az nem olyan rossz kábel nélkül!

(#34480) raidx


raidx
őstag

Véletlen ráakadtam az ALDI által valamikor forgalmazott Walter nevű felsőmaró gépkönyvére. Teljesen olyan a leírás mint az Einhell hobbi maróé. Annyi a külömbség, hogy 9000 - 30000 a fordulatszám a 11000 - 30000 szemben. Található benne egy táblázat ahol 4-10 átmérő bükkfa (kemény fa) fordulatszám tipus 5-7,15-20 esetén 3-4 Phafánál 2-4, farostlemeznél 2-4 és 1-3 fokozatot ír. Ja meg, hogy a keményfémlapkás maróval Alu is marható.

[ Szerkesztve ]

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#34481) stgellert válasza lentivator (#34479) üzenetére


stgellert
aktív tag

Hány ah akksival? Brushless motoros?

(#34482) AndrewBlase válasza stgellert (#34458) üzenetére


AndrewBlase
senior tag

Nálunk a cégnél van DeWalt dekopír és kőrfűrész is akksis kivitelben. 18V-os, 4, ill 5 ah akkumulátorok vannak hozzá, és remekül bírják a terhelést/kiképzést. (Mondjuk az 5ah-st ritkán használjuk a gépekhez, mert szinte állandóan a FŐNÖK kabátjának fűtéséről gondoskodik. :DDD )

Miért mindig én???

(#34483) stgellert válasza AndrewBlase (#34482) üzenetére


stgellert
aktív tag

Hmmm, akkor lehet, van értelme dekopirnak is 18v-ban...

(#34484) thyeby válasza stgellert (#34481) üzenetére


thyeby
őstag

Vélelmezem, hogy a Festool mindenben a mindenkori csúcstechnológiát alkalmazza, itt-ott saját innovációval megturbózva. Akárcsak a Hilti.
Ennek a két cégnek szerintem semmi szüksége arra, hogy a pontokba szedett marketinges előnylistával toborozzon vevőket. Reklámjuk a nevük, és bíztos jó motor, jó akku kaphatja csak meg a feliratukat.
A napokban kaptam a Hilti-től egy ajánlást, miszerint előjegyezhetem még a piacra dobása előtt a legújabb fejlesztésű akkus fúrógépjüket. Tájékoztatásul annyit írtak, hogy hidegben is remekül tölthető és használható, extrém körülményeket jól toleráló, nem játékszer. Meg sem említik, hogy ez milyen névre keresztelt innováció, vagy milyen technológia. És őszintén, engem nem is érdekel. Ha Festool, vagy Hilti, akkor az nagy valószínűséggel remekmű, bármi legyen is. Az sem tudta lelombozni ezt az "előítéletemet", hogy sajnos ők is elsózzák nagynagy pénzért ráadásul olykor a melléfogásokat is.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#34485) Speciali válasza stgellert (#34476) üzenetére


Speciali
tag

A cégnél mi a Pu Ragasztót olyan helyeken használjuk, ahol, fát nem fával kell összeragasztani, vagy nem fát, nem fával. Pl forgácslap korpuszkötéseknél a lap élét kenik meg vele, mert ugye a laminált lap felülete az már nem fa.
Megjegyzem, feleslegesen, mert ide is jo a normál "fehérragasztó " ,kipróbáltam , leszakitja a laminálást a ragasztás.
Épp tegnap csinált a kollégám egy hajlitott szoklit, forex 4 mm vastag lapokbol, PU ragasztoval, de nem lett jo a ragasztás, pedig kb 20 órát pihent. Ugy vettem észre, ha egyáltalán nincs nedvszivo felület, akkor nem igazán jo a PU ragasztó sem. PVC szennyvizcsöröl is simán le tudtam szedni, alig tapadt.

Amugy én nem szeretem ezt a ragasztot, fához sosem használom, a börröl sem jön le, csak ecetes ollóval.

[ Szerkesztve ]

(#34486) Armahun


Armahun
addikt

Amit külföldi videókban látni az a sárgás az milyen ragasztó?
Ugyan az lenne mint nálunk a fehér csak más színű.

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#34487) Speciali válasza Armahun (#34486) üzenetére


Speciali
tag

Az, hogy "külföldi videó", nagyon tág fogalom. Lehet hogy majonéz, lehet hogy madártej, ki tudja. :D Kicsit konkrétabban kérdezz, vagy linkeld be a videót.

(#34488) Armahun válasza Speciali (#34487) üzenetére


Armahun
addikt

Szinte az összes angol nyelvű asztalos videóban sárgás árnyalatú ragacsot látok.
Pl Mathias [link]

[ Szerkesztve ]

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#34489) thyeby válasza Armahun (#34488) üzenetére


thyeby
őstag

Ezt én is megkérdeztam magamban már régen.
Szerintem ugyanaz a ragasztó, csak más a színe.

Szóval, hogy butaságot mégse írjak, a ragasztó nem ugyanaz, hiszen a színe más. A kémiai folyamat, valamint a kötéserő véleményem szerint ugyanaz. Ha jobb lenne, akkor már megjelent volna nálunk méregdrágán, ha meg rosszabb lenne, akkor tőlünk vásárolnának az angolok, mert ez a jobb.
Ami különbséget én észrevettem, talán az, hogy egyik-másik videóban igen hosszú nyitott idő után sem kapkodik a mester úr.

Több fa van, mint asztalos!

(#34490) epmd válasza thyeby (#34489) üzenetére


epmd
tag

Parancsolj,itt van [link]. :) Az állaga hasonló a fehérhez,csak a színe olyan mint a majonéz,és sokkal ragacsosabb.Nagyon gyorsan köt,nem lehet tökölni ragasztás közben,és sokkal merevebb lesz a ragasztás a végén,nem úgy mint a fehérnél.

(#34491) thyeby válasza epmd (#34490) üzenetére


thyeby
őstag

Köszi!

Nocsak, nocsak! Már dolgoztál is vele.

Mit kell értenem az alatt, hogy merevebb kötést ad, mint a fehér? Azt, hogy erősebb a ragasztás?

Jelek szerint melléfogtam abban, hogy ugyanaz a kémiai folyamat. Mert ezt fafajtákból (? :F ) gyártják, ergo nem szintetikus.

Több fa van, mint asztalos!

(#34492) Soká


Soká
senior tag

Én használok PU ragasztót.
Az egzótákhoz ajánlották én meg elhittem. :) Nem vagyok meggyőződve róla, hogy erősebb kötést adna, mint a "sima" fehér, de mindenképpen rugalmasabb. Ami vagy előny vagy nem... Miután egy kimondottan puha hab keletkezik belőle, én egy kicsit tartok tőle, de végülis még nem volt vele soha rossz tapasztalatom.

Undok anyag, az kétségtelen, nehéz leszedni az ember kezéről, később meg tényleg le se jön, csak idővel lekopik. :( Azt viszont nem mondanám, mint thyeby, hogy ezt nem kell összeszorítani, mert kell. már csak azért is, mert a habosodás során szétnyomhatja a munkadarabokat.
A legnagyobb "sikerrel" viszont suszterként használom ezt a ragasztót. :) A gyerekek levált talpait ezzel ragasztom és tapasztalatom szerint jobb eredménnyel, mint a kontaktragasztóval. Egyébként tényleg sok dolgot lehet vele ragasztani, kivéve az olyan műanyagokat mint a tubusa is.

(#34493) epmd válasza thyeby (#34491) üzenetére


epmd
tag

Nem csak erősebb,hanem merevebb is a kötés.Amikor a fehérrel ragasztasz egy korpuszt,akkor ameddig nincs rajta a hátfal addig inog a szekrény,a másiknál ilyen nincs.A ragasztás olyan lesz,mintha jó sűrűn végig lenne csavarozva a szekrény. Azt írja,hogy 20-30 perc a száradási idő,de meg is köt ennyi idő alatt(kipróbáltam).A "fafajtákból" szerintem valami elírás.

(#34494) aszamóca válasza thyeby (#34477) üzenetére


aszamóca
aktív tag

Biztos emlékszel, én álltam neki homlokcsiszolót készíteni házilag.
Végül is, mivel fémmel is foglalkozok, nagyobb teljesítményű, ill masszívabb gép építése mellett döntöttem. Sikerült feltúrnom a NET-en hosszas keresgélés után két céget, ahonnan tudtam 300-as tépőzáras csisz.korongot kis mennyiségben beszerezni, ill. a tépőzár alátétet méterre jó áron vennem.
Ahogy a ragasztásról olvasom a hozzászólásokat, szeretném megkérdezni, hogy az alu tárcsára a tépőzáralátétet szerinted pálmafix-el fel tudom-e ragasztani, vagy valami más ragasztóval próbálkozzak inkább?

[ Szerkesztve ]

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#34495) stgellert válasza epmd (#34493) üzenetére


stgellert
aktív tag

Vmi márkanevet, típust nem tudsz esetleg mondani?

(#34496) lentivator válasza stgellert (#34481) üzenetére


lentivator
csendes tag

Ilyen van nekünk.
Sajnos akku töltöttség jelzőt "elfelejtettek " rá tenni,s a főnök egy akkus verziót(!!) vett.Más gépünk nincs kompatibilis akksival.A gépből pedig kb:2cm -en belül fogy el a szufla:
Vág mint állat,azt 2cm múlva be sem lehet kapcsolni.
Már többször előfordult velem,hogy a létra tetején állva csendesen megemlékeztem a Festool csomagösszeállító munkatárs felmenőiről...

(#34497) AndrewBlase válasza lentivator (#34496) üzenetére


AndrewBlase
senior tag

Most akkor 12 m (amit korábban írtál) vagy 2 cm? ;]

Miért mindig én???

(#34498) bim válasza lentivator (#34479) üzenetére


bim
veterán

Mi nem mértük még le de egész jól bírja annak ellenére hogy 2 fogat lenulláztunk már egy 90-es szeg fejével való találkozásnál. Sajnos vannak ilyen ki nem kényszerített hibák. Pótolnám a lapot de 7500ft egy kicsit túlzás érte. :U

(#34499) stgellert válasza lentivator (#34496) üzenetére


stgellert
aktív tag

most végül is 12 m vagy 12 cm? :) mindkettő hihető, szal neked kell döntened:)

(#34500) pali923 válasza Soká (#34492) üzenetére


pali923
tag

A gyerekek levált talpait ezzel ragasztom

Miért nem veszel nekik cipőt? Ha nem mezítláb járnának, nem kéne állandóan visszaragasztani a talpaikat.
:P :DD

[ Szerkesztve ]

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.