Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#66001) B_I_G válasza q13579 (#66000) üzenetére


B_I_G
tag

BLUM Z96.10E1
de nagyon nem kell túlgondolni, bármilyen kis sarokvas jó ami fizikailag elfér ott

(#66002) kavalkád


kavalkád
aktív tag

ilyen (EGGER F204, megszünt) vagy erre hasonlító laminált bútorlapot keresek olyan
helyen ahol vágnak is belőle nem csak egész táblát adnak el.

ezt a bútorlapot pedig segítsen valaki beazonosítani:

(#66003) ViktorSz válasza kavalkád (#66002) üzenetére


ViktorSz
tag

Passz,az elsőre ez hasonlít leginkább, cégen belül legalábbis,de azért annyira mégsem:
https://www.egger.com/hu/butor-es-belsoepiteszet/dekorok/F812_9?country=HU

A második pedig a tipikus megszűnt "mintázat"(juhar,alma,körte?),amivel szopatnak a vevők,hogy ugyanilyen kéne,mert pótolni/hozzáépíteni kell vmit,de persze évek óta hiányzik a kínálatból.
10 év múlva a sonoma tölgy lesz ilyen szín,minden 5. lakásban az van,aztán majd jól megszűntetik,hogy új bútort vegyen a paraszt :) .
Tavaly 2 olyan melóm volt,ahol x-cseresznye színt kellett volna szereznem,természetesen mind a 2 cseri-árnyalat ezer éve nem létezik,pedig annó minden 3. bútor abból volt

(#66004) kavalkád válasza ViktorSz (#66003) üzenetére


kavalkád
aktív tag

köszi, jónak tűnik ez a márványosdi, elég ennyire hasonlítania.

ugynez van nálam is ezzel a bárasztallal, hozzá passzoló szekrényt akarnak.

(#66005) MDMA


MDMA
tag

Forgácsfivéreim!
Akciós a Lidlben egy Parkside kompresszor. [ez]
Olajos, két hengeres, 2200W, 10 bar meg minden. A dobozára írtak alapján még dugós kulcsot is elhajt, bár ezt a fenti linken nem írják. A valós levegőszállítás sincs a neten megadva, de úgy emlékszem valami 142l (lehet?) volt szintén a dobozára írva.
Na most én már régóta nézegetem a Güde hasonló adottságokkal rendelkező modelljét [pl itt] , ami sacperkábé ugyan ezt tudja, 30e Ft-tal drágábban.
A 30e Ft nem vágna a földhöz, sajnos nem sokat ér manapság, de lenne jobb helye is. Pláne, ha a két gép érdemben ugyan az.
Mit tegyenek a huronok?
Tudom mindenki maga felelős a döntéseiért meg minden, nem is hárítanám rátok, de ha lenne valakinek tapasztalat bármelyik modellel, vagy ha mással nem, egy jó tanáccsal megkönnyítenétek a döntést, azt értékelném.
Nekem még soha nem volt komresszorom, semmilyen, nem értek hozzá.
Általános műhelyi felhasználásra lenne. Lefújni a munkapadot, tűzőgépet, egyéb kis szerszámot meghajtani, festéket szórni. Nem nagy felületen, max bútor fedőrétegét lakkozni, kerítést festeni a ház körül...stb. Magam cserélem a téli/nyári gmuit is, idővel lehet, hogy vennék hozzá dugós készletet is. Nem napi használatban, hétvégi hobbi szinten.
Köszi előre is véleményeket.

Bocsköszi

(#66006) MDMA


MDMA
tag

JAJ mindjárt leállás lesz! :Y

Bocsköszi

(#66007) pali923 válasza MDMA (#66005) üzenetére


pali923
tag

Én egyiket sem ismerem, de ezekről a Parkside gépekről eddig az volt az általános vélemény, hogy jó eséllyel ugyanabban (vagy a szomszédos) a kínai gyárban rakják össze, ahol az Einhell, Güde és más hasonló gépeket. Legfeljebb más a festés és a burkolat, hogy legyen különbség.
Vagyis így látatlanban azt gondolom, hogy a Parkside semmivel sem rosszabb, mint a Güde, viszont van egy meglehetősen nagy előnye: a Lidl gépekre 3 év garanciát kapsz, azért ez nem jellemző. Az már csak "apróság", hogy mennyivel olcsóbb is.

[ Szerkesztve ]

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#66008) mdk01 válasza MDMA (#66005) üzenetére


mdk01
addikt

+a parkside le van rendesen burkolva, de ami inkább lényegese, hogy két levegő csatlakozója van, mindegyiken egy-egy óra. Mondjuk azt nem értem, hogy így a tartály nyomást hol lehet látni(lehet van még egy óra, de ennyi pénzért kétlem), és egy nyomás állító van az is az elosztónál....szóval nem értem így kép alapján, de két csatlakozó van az biztos. :)

(#66009) gaboka75 válasza MDMA (#66005) üzenetére


gaboka75
tag

Érdemes esetleg csendesebb verziókban gondolkodni, mert nagy a különbség a 96dB és a ~60 dB zajszint között, használati élményben, főleg a hobbi célokra kell.

[link]
[link]

(#66010) NeoPampalini válasza pacman_123 (#65958) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

Na, meghozták a csereasztalt, tök gyors volt az ügyintézés, ez pozitív.

Értem én, hogy mindenen spórolunk, de az, hogy az új darab tök csupaszon, a rögzítő biszbaszok nélkül érkezett, okozott némi problémát, ugyanis a hibás darabról nem lehetett ám egyszerűen leszedni.
A kínai jómunkások nem spórolták ki alóluk a csavarrögzítőt, így a dugókulccsal az egyik csavart meglepően kevés erőfeszítéssel sikerült eltörni (a többi kijött), viszont a PZ2-es vagy milyen csavarokkal nem boldogultam, úgyhogy kifúrtam, és a 10-es dugókulcsoshoz hasonlóval pótoltam (tiszta mázli, hogy a "mindenfélés" dobozomban találtam pár megfelelő csavart). Szerintem az ég világon semmi nem indokolta, hogy eltérő csavarokat alkalmazzanak, mindegy. :D

Innentől tkp. simán feltettem, beállítottam, most még a gyalukés beállítás van hátra, ha minden jól megy, holnap ki is tudom próbálni. Nagyon remélem, hogy a vastagoló részt jól beállították a gyárban, és nem kell amiatt a fél gépet szétkapni. :DDD

(#66011) MDMA válasza mdk01 (#66008) üzenetére


MDMA
tag

Megvettem. Az egyik üzletben már nem is volt, át kellett menni A másikba, Esztergomban csak két üzlet van, szerencsére ott még volt. Holnap kipróbálom, bár őszintén szólva azt sem tudom mi mindent adtak hozzá. Lehet vissza kell menni pár dologért, hogy használatba lehessen venni. Majd referálok.

Bocsköszi

(#66012) thomgrande válasza mdk01 (#66008) üzenetére


thomgrande
tag

Egyik óra a kimenettel tartálynyomás. Másik óra a kimenettel szabályozott nyomás.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#66013) kavalkád válasza thomgrande (#66012) üzenetére


kavalkád
aktív tag

ez azt jelenti, hogy két kimenet van, de ugyanazt a nyomást lehet mindkettőre beállítani?

(#66014) thomgrande válasza kavalkád (#66013) üzenetére


thomgrande
tag

Nem. Az egyik a tartálynyomást mutatja és tartozik hozzá egy kimenet. A másik az általad beállított nyomást mutatja és tartozik hozzá egy kiment. Ha nem csökkented a nyomást akkor mindkettőn ua a nyomás lesz és az órák is ua mutatják. Nekem Güde van, de nem hiszem hogy lenne változás.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#66015) kavalkád válasza thomgrande (#66014) üzenetére


kavalkád
aktív tag

akkor ha jól értelek, be lehet állítani, hogy pl. 9bar-ra töltse fel a kompresszort és ugyanezt a nyomást adja az egyik kimenet, valamint mondjuk 7 bar-ra a másikat?
bocs ha értetlenkedek, próbálom dekódolni az infót :)

(#66016) pacman_123 válasza NeoPampalini (#66010) üzenetére


pacman_123
tag

"Na, meghozták a csereasztalt, tök gyors volt az ügyintézés, ez pozitív."

Hö, király! Örülünk Vincent :)

"Nagyon remélem, hogy a vastagoló részt jól beállították a gyárban"

Ha szerencséd van. Mondjuk én majdnem 2 évig hozzá se nyúltam, úgy használtam. Aztán egy gyakorlottabb fórumtárs mondta, érdemes megnézni ezt is. 2 szélén 2 lecet áttoltam, volt ~3 tizedmm különbség a vastagságban. Mondta hogy ez akkor lehet igazán problem, ha pl "mintás-bütüs" vágódeszkát csinálsz, a sok apró minta mászhat el emiatt. (neki ez gyakorlati tapasztalat volt). De amúgy is, legyenek egyformák. 1 tized vagy alatta már nem gond.

"... nem kell amiatt a fél gépet szétkapni."

Azt azért nem kell :)

Ki is lehet hézagolni, de sokkal "hivatalosabb" (szerintem), ha állítani kell: alul lánc leszed, amelyik oldalt állítod, mindkét azonos oldali lánckereket fordítod a megfelelő irányban, lánc vissza, teszt, ha kell megint lánc le ... max 2 menetből be lehet lőni.

[ Szerkesztve ]

Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

(#66017) pali923 válasza kavalkád (#66015) üzenetére


pali923
tag

Igen. Thomgrande elég érthetően leírta: az egyik kimeneten akkora nyomás jön, ami a tartályban van, a másikon meg amekkorát beállítasz. Korlátozhatod, ha nem kell akkora nyomás valamire.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#66018) thomgrande válasza kavalkád (#66015) üzenetére


thomgrande
tag

Az értelmezés jó. Kivéve a 9 bar-t. Ahoz a szabályozó egységbe kell belenyúlni. Bár nem tudom hogy mire van állítva. Az enyémen 8,2 bar-ra volt állítva az nekem megfelelt.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#66019) kavalkád válasza thomgrande (#66018) üzenetére


kavalkád
aktív tag

oks, köszi! fura, hogy szabályozatlan nyomás jön ki az egyiken, nem tudtam, hogy ilyen is van.

(#66020) MDMA válasza kavalkád (#66019) üzenetére


MDMA
tag

Kicsit túl van ez már tárgyalva, de egyik kimeneten sem szabályozatlan, csak az egyik megegyezik a tartályéval, amit szintén lehet vezérelni. Nyilván ez lesz a magasabb érték, a másikat meg be lehet állítani pl. 6.3-ra, ami a dugós kulcs maximális terhelhetősége.

Bocsköszi

(#66021) kavalkád válasza MDMA (#66020) üzenetére


kavalkád
aktív tag

ha a tartályban lévő nyomást adja le akkor az egy direkt kimenet, nyomásszabályozó nélkül, ahogy thomgrande elmagyarázta, így értem a szabályozatlant. nincs ezzel gond, értem már.

2 kérdésem volt, nem érzem, hogy túltárgyaltam volna.

[ Szerkesztve ]

(#66022) Dyingsoul válasza T J (#65990) üzenetére


Dyingsoul
veterán

Abban még tudnál-tudnátok segíteni, hogy akkor cikkszám szerint melyik vagy melyekm lehetnek jó pántok?
Vehetek puhán záródót is akár?

Ugyanakkor legutóbb amikor a 270 fokosat vettem, sima facsavarokat adtak... de az IKEA-s szerelvényekben látom valami speckó szerelvényekhez való csavar van, ami a meglévő edényekbe tökéletesen rögzít (facsavar szerintem nem fogná meg jól az edényben).
Tehát hogy hívják ezeket a csavarokat amik az edényekbe rögzítik a szerelvényt, hogy kérjem ezeket?

[ Szerkesztve ]

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

(#66023) tfe válasza Dyingsoul (#66022) üzenetére


tfe
tag

Eurocsavar:
https://www.vasalatwebshop.hu/eurocsavarok

(#66024) kavalkád válasza Dyingsoul (#66022) üzenetére


kavalkád
aktív tag

kettő közül választhatsz: hosszú vagy rövid. a beszerelési rajzon ott van, hogy ez elsőnek 21.5-re, a másiknak 14-re kell lennie a furatoknak a felfogatási oldalon (a szekrény oldalán). ne felejtsd el a hozzá való talpakat sem, ott található az oldalon melyik kell hozzá.
mindkettő kikapcsolható fékes, szóval ha akarod lágyan záródik, ha nem akkor kikapcsolod.

!!! FONTOS !!!
ha a szekrényajtóba lévő kialakítás INSERTA kompatibilis akkor nem biztos, hogy ezek a pántok fognak kelleni, mivel ezek csavarozósak, várd meg míg valamelyik BLUM expert megerősíti, mert én ehhez kevés vagyok.

esetleg látni kellene az eredeti IKEA-s pántot.

(#66025) mdk01 válasza thomgrande (#66012) üzenetére


mdk01
addikt

Igen, én is erre gondoltam, azért nincs 3. óra. Ami furcsa, hogy T elágazónál van a nyomásszabályzó, de biztos megoldották valahogy, hogy csak az egyik szabályozza.

(#66026) mdk01 válasza kavalkád (#66021) üzenetére


mdk01
addikt

MDMA úgy értette, hogy a tartály nyomását is lehet szabályozni, csak ahhoz rosszabb esetben szét kell szedni azt a fekete burkolattal ellátott vezérlő kütyüt és csavarral állítani a tartály max. nyomását(tehát ahol leoldja a töltést), vagy jobbik esetben kívülről egy csavarhúzóval szabályozható, de ha emlékem nem csal akkor szét kell szedni.
Ezért írta, hogy mindegyik vezérelt csak az egyik vezérlést nehezebb(tartály nyomás) míg a másikat a piros tekerővel könnyebb állítani.

(#66027) Winner_hun


Winner_hun
félisten

Konyha, lábazati fiókokkal:


[+]


[+]


[+]

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#66028) kavalkád válasza Winner_hun (#66027) üzenetére


kavalkád
aktív tag

igényes lett!

(#66029) varsam válasza Winner_hun (#66027) üzenetére


varsam
őstag

Azta, ilyet se láttam még, nagyon ötletes és szép megoldás.
Szabad kérdezni hogy oldottad meg? Milyen magas így a lábazat? Min állnak egyáltalán a bútorok, van valahol szintezhető láb? Jól látom valami box rendszerű fiókvasalat van ugye?

(#66030) NeoPampalini válasza NeoPampalini (#66010) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

Beállítottam, kipróbáltam (egyelőre csak az egyengetést). Meglepően halk a masina, és úgy tűnik, a beállításaim is jóra sikerültek, szép sík és derékszög lett a végeredmény a próbadarabon. :D

Innentől nincs más hátra, mint feldolgozni a tetőfelújításból maradt gerendákat (kis szerencsével az amcsiknál szokott 2"x4" méret lesz belőlük), azok pont jók lesznek a Dewalt körfűrész köré állványnak, aztán majd kerítek rá valamit a plusz asztallapokhoz. :DDD

Már csak egy elszívó kell, de ötletem sincs, mivel indokolom meg még azt is itthon. :DDD :DDD

(#66031) MDMA válasza NeoPampalini (#66030) üzenetére


MDMA
tag

asztma

Bocsköszi

(#66032) Winner_hun válasza varsam (#66029) üzenetére


Winner_hun
félisten

10 cm-es normál lábazatból lett 15 cm-es fiókos.
Élbe fúrható állítható lábakat tettem bele.
Blum Merivobox van benne.

Kevés a pakolóhely, hogy lehet az adott helyet még jobban kihasználni kérdésre mutattam nekik ezt a konyhát, nem nagyon volt kérdés hogy kell vagy kell:)


[+]


[+]


[+]


[+]


[+]


[+]

[ Szerkesztve ]

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#66033) MDMA


MDMA
tag

Beüzemeltem a Parkside kompresszort. Néhány tapasztalás.
A gép dobozában csak a gép volt. Tehát még egy tömlő se, vagy lefújó pisztoly, amivel ki lehetett volna próbálni. Pár dologért így visszamentem a Lidl-be és lett dugós kulcsom, két féle tömlőm, egy csak simán feltekerve és egy másik dobon. Vettem még egy lefújó pisztolyt és vele egy dobozba van kerék/labda fújó szett is, valamint velem jött egy olajozó, kondenzvíz leválasztó kombó is. Mindez +30e Ft.
A lefújó piszoly akasztója azonnal eltört, satnya minőség, ne vegyétek.
A dobra tekert tömlő szintén használhatatlan, ne vegyétek meg. Ennél ugyanis nem úgy van mint a kerti slagnál vagy az elektromos elosztós doboknál, hogy a tömlő egyik vége a dob oldalából jön ki és ha letkeresz belőle, akkor a középső rész egy helyben marad, és emiatt végig a géphez (csaphoz...stb) kapcsolva tudod hagyni. Sajnos itt a belső vége is csak fel van tekerve és csak alulról ki van húzva oldalra. Ha elkezded letekerni, akkor forog az is a dobbal együtt. Így mindig szét kell szedni az egészet, letekerni amennyit akarsz majd újra összedugni. :F
A dugós kulcsot csak megforgattam, hogy működik-e (igen), illetve kínlódtam vagy 20 percet az olajozójával. Borzasztó. Olyan mini lyukon keresztül kéne bjuttatni az olajat abba a kis tartályba, hogy az olaj azonnal kifeszül a lyuk körül és nem folyik bele. Főleg, hogy a levegő nem tud máshol kimenni, tehát az alulról visszanyomja. :W Talán egy injekciós tűvel meg lehet ugrani.
Az oljozót, nem szereltem fel, még azt sem tudom, hogy hova volna érdemes, mert ugye az nem a gépre megy, hanem a falra kéne elvileg, de a gépet meg húzkodod ki a kocsi mellé pl...
Ennyit a tartozékokról, és végül a gép maga.
Az összeszerelés nem nagy kaland. Csak a kerekek, a fogantyú és a lábak vannak külön, plusz fel kell csavarni a két légszűrőt meg bele kell töltni az olajat. Én úgy hittem, hogy amit adtak hozzá, azt biztos mind bele kell önteni, de tévdtem. Így sajnos sok lett benne és eresztenem kellett belőle, mert leállt a motor miatta. Pontosabban nem bírt újra indulni, mikor az elsőre feltöltött tartályt kezdtem lefogyasztani. Kiengedtem belőle és az megoldotta.
A tartály nyomása gyárilag a max 10 bar-ra van belőve, erre tölti fel. Van hangja, de nem őrületes, a műhely porszívó szerintem zajosabb. A kerekei nagyon lötyögősök, kizárt, hogy sokat kibírnának. Jobb nem húzogatni sokat szerintem. A fogantyú is hasonló minőség, és az egyik csavar menete sem volt az igazi.
Ezen kívül amúgy mutatós darab, nincsenek sorják, jó a festés, nem zörög, nem nyekereg. A motor is egyenletesen jár, a mutatók élnek, bár nem tudom mennyire lehetnek pontosak. 8 báron már fúj mint egy orkán, visz magával mindent az asztalról. :Y
Elolvastam a használatit is jó gazda módjára. Elég foglalkozós ez a technológia. Rendszeresen le kell engedni belőle a kondenz vizet, olajcsere is rendszeresen kell neki és a szintet is mindig figyelni kell, ha netán rá kell tölteni. Nem lehet teli tartállyal mozgani elvileg, szóval ha betartod, akkor előbb oda kell vinni, ahol pl. kereket akarsz cserélni vagy kerítést festeni, ott beindítani és mielőtt visszaviszed a helyére újra leengedni... Ezek persze nem PS specifikus dolgok, mindegyik ilyen, csak nekem újdonság.
Mindezzel együtt én örülök neki, szerintem jó véltel volt ennyiért. Tartozékokat viszont lehet, hogy érdemesebb Einhellt venni vagy akármit, ami normálisabb egy fokkal.
Mindenképp kell egy ilyen telefonzsinóros pisztoly, azt a Lidl most nem is árul.

Bocsköszi

(#66034) tfe válasza kavalkád (#66024) üzenetére


tfe
tag

Az INSERTA pont ugyanabba a lyukba megy bele, mint az eurocsavar (ergo ha ilyen volt a gyári, akkor eurocsavarral lehet helyettesíteni), de amennyire tudom a blum minden kivetőpántból gyárt normál, eurocsavaros és inserta-s verziót is.

(#66035) pali923 válasza tfe (#66034) üzenetére


pali923
tag

Azért azt tegyük hozzá, hogy eurocsavarnak 5 mm-es lyuk kell. Vszínűleg úgy van kifúrva a bútor, de hátha mégsem.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#66036) tfe válasza pali923 (#66035) üzenetére


tfe
tag

Persze. Ha jól emlékszem arról volt szó, hogy nem tudjuk mivel van rögzítve a cucc, ezért írtam, hogy ha inserta eredetileg, akkor mehet a lyukba az eurocsavar, vagy az inserta-s blum kivetőpánt. (lehet hogy valami félreértettem, mert már nagyon hosszú a thread :) )

(#66037) SeatZola


SeatZola
őstag

Srácok!

Szükségem lesz hamarosan egy kézi körfűrészre, mert olyan 22-25 db OSB lapot kell majd méretre vágnom (legtöbbször 2,5m-es teljes hosszban) a garázstetőim belső burkolásához.

Ezt a két kis kézi körfűrészt néztem ki eddig:
1. Metabo KS55FS Körfűrész 1200W [link]
2. Makita HS6601 Körfűrész 1010W [link]

Szerintetek melyik lenne jobb választás? A gérvágóm az Makita, azza nagyon elégedett vagyok. A Gotools tv-n a csoportteszten az olcsó körfűrészek között viszont a Metabo volt a legajánlottabb. [link]

Másik kérdés, hogy egy ilyen sima, nem merülős körfűrészhez milyen vezetősín ajánlott? Ugya a bajom, hogy 2,5m-t kell végigvágni relatíve pontosan.
A Metabóhoz 33eFt lenne egy 160cm-es, míg a Makitához 26eFt a 190cm-es? Vagy van jobb/olcsóbb ötletetek a vezetősín helyett valamire? Ez után a munka után nem igazán lesz szükségem ilyen hosszú vezetősínekre már....

Rappi

(#66038) kavalkád válasza tfe (#66036) üzenetére


kavalkád
aktív tag

tudjuk, rakott be képet a kérdező:

(#66039) varsam válasza Winner_hun (#66032) üzenetére


varsam
őstag

Tök jó ötlet, nagyon tetszik még mindig.
Esetleg a lábakról tudnál linket adni, hogy mit raksz fel?
A fiókok amúgy tip-on nyitásúak? Ha igen, nem zavarja a tulajt hogyha belerug véletlen akkor kinyílik?

(#66040) MDMA válasza MDMA (#66033) üzenetére


MDMA
tag

Úgy tűnik, hogy sajnos nem az olaj túltöltés volt a probléma. Megy vissza a gép az üzletbe, mivel nem indul újra. Bekapcsoláskor elsőre feltölti a tartályt, de aztán már csak zúg. Hallatszik, hogy erőlködik, de nem bírja beröffenteni. Csináltam róla videót. [link] Csalódott vagyok. :O

Bocsköszi

(#66041) tfe válasza SeatZola (#66037) üzenetére


tfe
tag

Meglepően egyenesen lehet vágni ezekkel a gépekkel mindenféle vezető nélkül is. Amikor OSB-t daraboltam hasonló célokból, akkor simán kicsaptam a vonalat zsinórral és végigtoltam a körfűrészt, teljesen elfogadható eredménye volt. (a lap eleve vezeti a gépet, ha nem remeg nagyon a kezed, akkor simán lehet tartani a vonalat)

De ha vezető kell, akkor is olcsóbb egy öleslécet (vagy hasonlót) felszorítózni az OSB-re, ami megvezeti a fűrész talpát.

Egyébként ez pont az a kategória, ahol megfontolandó az akkus gép. Drágább, viszont 2,5m-en a kábellel valamit kezdeni kell, ha elakad, akkor nem lesz egyenes a vágás.

Márka szempontjából pedig szerintem tökmindegy, amelyik szimpatikusabb. Ha nem használod éjjel-nappal, akkor a nüansznyi különbségek nem fognak előjönni, illetve a maki és a metabo is teljesen jó, megbízható márka, normális szervízháttérrel.

(#66042) kavalkád válasza MDMA (#66040) üzenetére


kavalkád
aktív tag

ami nálam volt Scheppach (egy kimenetes) az is ilyeneket csinált néha, olyankor a gombot lenyomtam, majd gyorsan vissza és beindult. persze ettől még ez nem normális.

(#66043) MDMA válasza kavalkád (#66042) üzenetére


MDMA
tag

Visszacseréltem. Szerencsére volt még a boltban másik, amit már be is üzemeltem. Ez működik rendesen szerencsére. :C

Bocsköszi

(#66044) MDMA válasza MDMA (#66043) üzenetére


MDMA
tag

Ja. Mégsem. Ugyan az a jelenség. Hiába kapcsolgatom ki-be, csak zúg, nem tud felpörögni a motor. Ezt már nem akarom elhinni. Biztos, hogy mindent jól csináltam, nem is lehet mit elrontani. Azt hiszem itt elengedem a Parkside kezét. :(((

Bocsköszi

(#66045) generatoros válasza MDMA (#66044) üzenetére


generatoros
tag

a motor és a kompresszor között nincs valami kuplung féleség? igaz nem tudom milyen motor van benne, feltételezem nem kefés. Szerintem ennyire nem rosszak ezek a ps gépek, 2 gépnél is ua a hiba lenne? hát? nem is tudom?

(#66046) Prémvadász válasza MDMA (#66044) üzenetére


Prémvadász
tag

Szerintem túl alacsonyra van állítva a bekapcsolás. Így a 10 bárt sem tudja folyamatosan tartani.

Nem bűn a lustaság.

(#66047) MDMA válasza generatoros (#66045) üzenetére


MDMA
tag

Megkérdeztem egy szakit, Ő azt mondta, hogy nála is volt hasonló, de neki megoldotta, hogy megtisztította azt a rugós szelepet, ami az oldalán van az L alakú cső végén. Én is szétszedtem, de tiszta volt. Üresen megint elindult a motor, de 7 barnál lefulladt. Szerintem nincs mit tovább dolgozni vele sajnos.

Bocsköszi

(#66048) Prémvadász válasza MDMA (#66047) üzenetére


Prémvadász
tag

azért próbáld meg nem hiszem, hogy mind kettő szar.

Nem bűn a lustaság.

(#66049) generatoros válasza MDMA (#66047) üzenetére


generatoros
tag

hallod , kurva egy világban élünk. még a rendszerváltás előtt amikor mindenki ment bécsbe a mária hilfer strasszéra , na onnan hordtak többek között autórádiókat is a második után nem vállaltam a beszerelését. ez volt a hőn áhított nyugat. szerintem direkt a keleti turistáknak gyártott távol-keleti szarok ezek is immár 30 év elteltével is. különbség annyi, hogy ide hozzák ők , nem kell kiutazni érte.
.

[ Szerkesztve ]

(#66050) ViktorSz


ViktorSz
tag

Szerintetek mennyire baromság venni egy 230v-os egyengető-vastagoló gyalugépet?
Konkrétan egy 🔨 a3-31-ről lenne szó.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.