Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- VHS digitalizálás
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
Új hozzászólás Aktív témák
-
pali923
aktív tag
Kb. mindent leírtak előttem, csak egy kis tapasztalat: nekünk 18mm-es (nem kell vastagabb) táblásított fenyőből van a konyhabútor, az ajtók is. Csakhogy az ajtók 3rétegű fenyőből vannak, és nem is szabad sima táblásítottal próbálkozni. Még ez a 3rétegű is tud deformálódni, igaz, ahhoz azért kellenek extrém körülmények, a sima viszont biztosan nem lesz jó, csak merevítéssel.
Sablonok vannak ezrével, az áruk (és a tudásuk) akár a csillagos égig is terjedhet.
Én is ezt a kék sablont szoktam használni, pár száz Ft-ért vettem az Obiban és működik. Mindig sajnáltam kiadni akár tízezer Ft-okat mondjuk egy Blum sablonért. Kérdés, hogy milyen gyakran kell majd még a jövőben (no meg hogy mennyi pénzt szánsz rá).
Azt is érdemes meggondolni, hogy konyhában nem árt rendes felületkezelés a fenyőlapnak, főleg a tűzhely környékén. Szintén tapasztalat. -
kavalkád
senior tag
fenyő mindenképp vetemedni fog valamennyit az évaszakok/páratartalom függvényében, lehet ékléccel erősítgetni, lakkozni, stb, de akkor is fog. viszont ha ráütődő ajtó akkor nem aggódnék emiatt, nem fogod észrevenni, nem centikről van szó, ha jól lett táblásítva.
én ilyesmit használtam pánthely jelölésre, szintén kézből fúrtam annó, teljesen jó:

nem kell 25-30-as vastagság, pénzkidobás, a 18mm-es ide is elég, rákeresel hol lehet kapni, csomómenteset keressél A, max B minőségben, azzal kevesebb a gond.
-
Winner_hun
félisten
3 rétegű anyagból csinálnám.
Minek 25-30 mm vastag anyag? Most hirtelen nem tudom a nyitás értékeket, de a vastag ajtóhoz már más pánt kellhet, mivel a korpusz külső oldallapjától kijjebb lesz az ajtó külső lapja és nyitási gondot fog okozni. -
macilaci78
nagyúr
-Sajnos van benne ráció. Nálam keresztben van két pálcva fecskefark nútban a 40 cmnél szélesebb frontokban, így nem görbültek el. Máshol simán csak rácsavarozott 20×20 mm lécek vannak, például az Etsberger bútoroknál.
vagy használhatsz MDF, rétegelt lemez táblát furnérozva, élléccel. Van furnéros farostlemez is jónéhány lapszabászatban.
-Blum sablonok működnek, de a legtöbb helyen, ahol szabnak, ott a pánthelymarást is megcsinálják. Alul, felül 10 cm, meg közte arányosan elosztva, ahogy szükséges.
-Nagy méretnél merevítés nélkül elengedném a táblásított fenyőt. -
MDMA
tag
Sziasztok!
Három kérdéssel jönnék, ha tudna valaki segíteni.
Ki szeretném cserélni a konyhai szekrények ajtajait, mert már válik le róla a fólia. Amúgy is eleve ocsmány a színe, de így vettük a házat. Mostanáig néztük, de elég.
Én próbáltam házi körülmények között a kis Bosch marómmal meg DIY maró asztalomon megcsinálni egy rendes ajtót, úgy ahogy illik, kerettel meg betét lappal stb., de nem igazán lett pontos. Plusz a megrendelő, le is beszélt erről, Ő minden minta mentes, sima táblásított fenyő ajtókat szeretne. Még bemarást se akar bele, csak minimalista stílusban.
Kérdés no1:
- Van-e ennek bármilyen akadálya. Statikailag, vetemedés vagy súly szempontból vagy bármi más okból, ami nekem eszembe se jut, lehet-e gond, ha csak veszek táblásított fenyőt, méretre vágom, a pántokat bemarom és felrakom a helyére?
No2:
- tudtok-e javasolni olyan pánthely maró sablont, ami működik? Temu, Ali, Kreg, Blum nekem mindegy, nem vagyok finnyás csak legyen pontos és lehessen vele dolgozni. Oszlopos fúróm sajnos nincs. Kézből kell megoldanom.
No3:
- táblásított fenyő lapok beszerzési forrása, mondjuk 25-30mm vastagságban. Merre?
Köszi előre is -
T J
tag
válasz
pweisz
üzenetére
Én egyszer "integráltam" úgy, hogy fölötte volt 1 cm, oldalt meg 5-5 cm. Szóval semennyire nem volt integrálva, csak oda akartra tenni az ügyfél.
Nem is nagyon lehet, mivel az újabbak mélységre is kilógnak. Rögzíteni se érdemes, mert ha rázkódni kezd, akkor esetleg a szekrények tartalma is vele együtt remeg, és hangosabb lesz.
Ha még nincs meg a gép, javaslom a Bosch Series 6-ot. Nagyon halk.Saját korábbi kérdésemre a válasz: a legkisebb nyomóerőt adják meg.
-
pweisz
senior tag
válasz
kavalkád
üzenetére
Köszi az ötletet!
Itt az a rész látható lenne, kicsit attól tartok hogy belerug véletlen oldalról valaki akkor elmozdul, padlót nem szívesen fúrnám meg, de akkor lehet max hajlítok, vagy hegesztek, laposvasból egy U alakot, egyik szárát a lap aljához, másikat meg a korpusz oldalához csavarozni, bár ott esetleg a gép betolása lehet macerás. -
kavalkád
senior tag
válasz
pweisz
üzenetére
én mosogatógépet tettem szélre, ott nincs semmilyen korpusz, csak a szélére tettem egy lapot ami lábként funkcionál. a munkalapba alulról bemartam 15mm nútot, abba illeszkedik a teteje, más rögzítés nincs. gondolom azért van jelentősége, hogy mosógépről van szó az esetedben, mert az mozoghat. ha erre keresel megoldást akkor én két L idommal lerögzíteném a padlóhoz alul, fent meg a nút fogja.
.
-
pweisz
senior tag
Sziasztok,
valaki integrált már úgy konyha butórba mosógépet(nem mosogató), de úgy hogy szélső helyen van? Az össze leírás két korpusz közé írja, ami logikus is. Nem tudom hogy lehetne a szélére esztétikusan beépíteni.
Köszi!
-
T J
tag
Tudja valaki, hogy gázrugóknál a megadott érték a legkisebb, vagy legnagyobb nyomóerőt jelenti? Illetve ez általános-e, vagy gyártónként változhat?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
generatoros
üzenetére
Nincs mivel levágni és megmunkálni a vágott élt?
-
generatoros
tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
ne altasd itt az úri közönséget. beírtam a googl keresőbe a 140x70-es asztallapot és mindjárt 2 találat is jött , még lapozgatni sem kellett. az pl miért nem jó megoldás, hogy veszel a 80cm szélesből és levágatod 70-esre?
-
soldi3r
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Csak azért írtam, hogy nem feltétlen kell pánikolni emiatt.
-
soldi3r
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Felénk a kommersz tábláknál nincs ilyen elvárás, csak a ritkábban eladott, értékesebb anyagnál, ami szerintem érthető.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
Millió+1 lapszabászat van, akár az OBI is. Lapp-Fa, Wood Express, Bakosfa, stb. Ha van mivel elvinned, guglizz rá.
Arra figyelj, hogy sok helyen előszeretettel várják el, hogy a tábla maradékát is fizesd ki. Én ezért szabattam az OBI-ban, egy kb 25*50 cm lap élzárva volt 5k körül, míg a tábla önmagában 25k.
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok
nem tudom jó topik-e de hirtelen nem találtam jobbat:
íróasztalhoz keresnék asztallapot viszont az ideális 140x70 lenne, de olyat az istennek se találok sehol, mindenütt 160x80-as, 140x80-as, vagy 120x60-as van, ami nem pont ideális. ha esetleg szabatni akarnék magamnak, hol érdemes? (BP) -
MDMA
tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Itt még nincs becsiszolva, de az élek ki lettek tömítve vmi tubusos fapótló anyaggal, már nem emlékszem a márkára. Natur van ráírva, de inkább ilyen sárgás, beszáradt fogkrém állagú anyag. Három óra után lehet csiszolni és festeni. Sajnos a megrendelő (feleség) nem egyezett bele a színre festésbe, mindenképpen natúr fát akart, így viszont látszanak a szegek is, meg a rengeteg illesztési hiba is. Szerintem egy vastagabb réteget adó szín itt jobb választás lett volna, de ez van. Javarészt úgysem fog látszani a rajta lévő cuccok miatt.
-
MDMA
tag
Szerkezetileg és villanyszerelés szempontból is kész a kamra. Már csak felületkezelni kell. Remmeres keményviasz olajjal kentem a felső két polcot, csak kifogyott a nafta. Sajnos így már ezzel kell a többit is. Nem a legjobb olaj. Sajnos besárgult tőle az anyag, olyan mintha már most 20 éves lenne. A tartósság majd kiderül az évek alatt.
A világítás jó lett, eltekintve a felső polctól, mert az túl magasan van, így alulról belátni a LEDekre, ami így vakít. Le kell fednem valami transzparens műanyag sínnel.
-
-
SokadikML
csendes tag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
A vasalat középen még jobban behajlik.
Az asztallap szerkezete és vastagsága a másik gyenge pont. Ha jól látom, csak bútorlap.
Ha tetszik az asztallap szine, akkor egy másik (valamivel kissebb) bútorlappal duplikálva meg tudod erősíteni, és ez talán kiküszöböli a vasalat gyengeségét is. -
Helló,
Egy Möbelix Milan 2-es asztalt vettem pár napja: Möbelix Milan íróasztal - a tapasztalatok összeszerelés után - LOGOUT Számtech bejegyzés
Ma oldalról ránéztem a számítógépházra, és mintha ferde lenne... mondom na basszus, csak nem? Nézegettem egy ideig, aztán elkezdtem mérni:
82 cm-re állítottam az asztalt a méréshez. A két szélén 82 cm van a padló és az asztallap között. A közepén meg 81 cm... 1 cm-es esés egy ilyen kis távolságon.
Az asztal közepén a vízmérték nagyjából közepet mutat - na ja a két széle tartja...
A számítógépház tetején már nem ilyen rózsás a helyzet... Csak azt nem tudom, hogy most ha újra összeraknám is ilyen lenne e...
Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata? Megéri megint szétszedni, és összerakni? -
pigmeus
tag
Igen, úgy számolom, hogy ez 22 kg, blum szerint 2,1*0,6 -os táblánál ajánl 4 darabot a kivetőpántból ami kb 18 kg. De nem tudom, hogy gyakorlatban birná a kiképzést e vagy sem. Esetleg milyen más anyagból lehetne? Festeni is lefestem akár. Vagy arra gondoltam, hogy megfelezni és mint egy szekrény ajtó lenne, de akkor a betonba lehet ragasztanék menetes szárat és úgy fogatnám fel az oldalát azon a részen.
-
T J
tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Sajnálom, nem tudok többet mondani.
Leginkább a gyártó tudna segíteni, ha rájuk írsz. Jelezhetnéd nekik azt is, hogy mi a problémád a termékkel, talán segítőkészebbek lesznek. És esetleg megfontolják, hogy a jövőben készre felületkezelt terméket árusítanak.macilaci78
Hát ha te képről megmondod hogy tuti az van rajta, és erre garanciát vállalsz, a te dolgod. -
T J
tag
tfe
Ezt írta: "Mindenképp matt felületet szeretnék" #69414
Nem tudom olajjal ez kivitelezhető-e. Illetve mennyire változtatja meg a színt. Én megvárnám a gyártó válaszát. Vagy ha valaki hozzáértő személyesen megnézi, megtapogatja, talán meg tudja állapítani. Kép alapján én nem tudom eldönteni. Amit a kérdező tett be képet, azon natúrnak tűnik, de a forgalmazó képein meg mintha valami félmatt/ selyemfényű bevonat lenne rajta. A 3-ik képen felnagyítva az asztallap éle enyhén megcsillan, és az mdf is mintha lakkozva lenne valami 10-15 gloss fényességű anyaggal.kavalkád
Szomorú ez, de mindennek megvan az ára. Gondolom olcsó volt. -
kavalkád
senior tag
ismerősöm vett egy VidaXXL-es kisszekrényt, hulladék lucból volt gyártva, össze-vissza vetemedve, ragasztás elengedett itt-ott, felületi hibák tömkelege és még csak arra sem vették az erőfeszítést, hogy 30-asnál finomabb csiszolóval letolják. az pl. teljesen nyers fa volt, bármiféle kezelés nélkül.
-
T J
tag
válasz
tibbike01
üzenetére
"Szín: Fehérített tölgy"
Ez aggaszt engem, lehet hogy valami már van rajta, és nem tudom mi. Ha olaj, akkor a lakkot ledobja, csak olajjal lehet folytatni a felületkezelést.
Ha csak pác van rajta, akkor mehet rá lakk is.
Ha lakk lenne, akkor nem lenne szabad foltosodnia.
Kép alapján, akár teljesen nyers fa is lehet, de nem tudom innen megmondani.
Meg kéne tudakozni a gyártótól, hogy kentek-e rá valamit, és ha igen, az mivel kompatibilis.
Nem értem az ilyen nyomorult gyártókat, akik félkész terméket adnak el, és szívatják a vevőt. Egy ismerősöm járt így egyszer egy kikás asztallal, 1réteg olaj, és a víztől foltosodott. -
tibbike01
addikt
válasz
vlesi69
üzenetére
Ez az az asztal.
Annyit írnak, hogy természetes fa funér.Mindenképp matt felületet szeretnék és viszonylag egyszerűen, csiszolás nélkül. Melyik a legjobb lakk anyag erre a célra?
-
pigmeus
tag
Sziasztok, hátha tudtok segíteni. Van egy gipszbeton lépcsőnk ami alatt lett kis helység amire kellene valamilyen ajtó. Ez kb 800 mm széles és 2000mm magas. Ide egy bútorlapot gondoltam felszerelni 4 vagy esetleg 5 kivető pánttal. Ez mennyire lenne rossz ötlet vagy esetleg van jobb megoldás ami mutatós is lenne? Vagy a bútorlap túl nehéz és más anyagból lellene?
-
tibbike01
addikt
Sziasztok!
A kép nemigazán adja vissza, de kezeletlen "nyers" az étkezőasztalunk felülete ezért ha csak egy pohár hideg vizet teszek rá a pohár aljánál körben szépen beszívódik a fába a nedvesség. Kajamaradéknál szintén, zsírt nagyon nehéz róla törölni.
Kérdés, hogy léterzik erre valami lakk/szer, amivel lekenhetem, hogy ellenálóbb legyen?
Egy 120ezer ftos asztal...
-
kavalkád
senior tag
válasz
Blackhole13
üzenetére
Hikoki-ról is jók a tapasztalatok az itteni vélemények alapján.
-
Blackhole13
senior tag
Hobby celra vasarolnek gervagot, de szeretnem, ha a 90 es 45fok valoban annyi lenne es nem kellene finomhangolni minden alkalommal, illetve ne kotyogjon. Kek Bosch gcm 216-t neztem, eloben masszivnak tunt, ebben az arban van jobb vetel?
-
pali923
aktív tag
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Szerintem tudsz kalkulálni a méretek alapján anyagszükségletet, vagyis hogy hány m2 anyag kell hozzá. Legalább nagyjából. Aztán keresel egy olyan lapszabászatot, ahol közzéteszik az anyagárakat. Pl. Győrben a Somy Kft honlapján nagyon részletes árlisták vannak, szerintem hasonlítanak más cégek áraira is.Ha arra ránézel, láthatod, hogy a lap színétől, fajtájától függően 2-3-4-x-szeres árkülönbség is lehet. Azt neked kellene tudni, hogy milyen színűt akarsz. Vannak ott fából készült táblák árai is, persze azt festeni, lakkozni kell, nem olcsó. Aztán adjál hozzá még párezer Ft-ot a különféle vasalatokra. Ezt nehéz számolni, mert attól is függ, hány fiók, ajtó van benne, és ebben is vannak többszörös árkülönbségek, amik nagyrészt a minőséget is jelzik.
Ha megvan az anyagköltség, akkor bútorlapnál legalább annyi a munkadíj (különösen, ha házhoz is kell vinni, ott összerakni, ilyesmi). Valószínűleg (inkább biztos) még több a munkadíj, ha fából szeretnéd. Szóval ezeket a számokat kell összeadni, és már készen is vagy. A te igényeidet csak te ismered.Persze én csak amatőr vagyok, pénzért nem dolgoztam még, lehet, hogy hülyeségeket beszéltem. De valami ilyesmit kéne végigszámolni. Ez elég sok ismeretlenes egyenlet innen messziről.
-
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Egyedileg elkészítve drágább lesz akkor is, ha ugyanilyen laminált bútorlapból készül. Fából meg sokkal drágább, de ezt nyilván tudod. Akinek van rá ideje, lehet, hogy kinégyzetméterezi neked és mond rá valami konkrétabbat, de ehhez azért előtte döntsd el, hogy akkor kell rá ajtó, vagy nem.

-
Steve_Brown
senior tag
Sziasztok!
Mi lehet a reális ára egy ilyen akváriumbútornak asztalos által elkészítve?
Kértem árajánlatot, pár helyről még mindig várom. Azt látom, hogy boltban 78000 gondolom préselt bútorlapból.Ugyan ilyen minőségben mennyiért reális asztalos által? Illetve akkor már normális fából?
Vagy ajtók nélkül? Nem szeretném magam lerántatni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ilyen lesz a Galaxy S26 Ultra
- Építő/felújító topik
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- OLED TV topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gumi és felni topik
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Temu
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- Gyerek kerékpár 12 Kék színű, tanulókerékkel, kosárral (2 4 éves korosztálynak)
- Új NEWTRAL Freedom-X-FF állítható irodai görgősszék gurulósszék
- piaggio vespa et4 ( papírok nékül )
- Új Reolink TrackFlex Floodlight WiFi biztonsági kamera
- Jura Impressa F70 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3431, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Én is ezt a kék sablont szoktam használni, pár száz Ft-ért vettem az Obiban és működik. Mindig sajnáltam kiadni akár tízezer Ft-okat mondjuk egy Blum sablonért. Kérdés, hogy milyen gyakran kell majd még a jövőben (no meg hogy mennyi pénzt szánsz rá).

Kamrába van a színével ne foglalkozz, vintage.
82 cm-re állítottam az asztalt a méréshez. A két szélén 82 cm van a padló és az asztallap között. A közepén meg 81 cm... 1 cm-es esés egy ilyen kis távolságon.
Az asztal közepén a vízmérték nagyjából közepet mutat - na ja a két széle tartja...
A számítógépház tetején már nem ilyen rózsás a helyzet... Csak azt nem tudom, hogy most ha újra összeraknám is ilyen lenne e...