- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- intecpc: Miért érdemes felújított laptopot vagy számítógépet választani?
- body007: # Raspberry Pi Zero W + Alpine Linux Wi-Fi Telepítési és Konfigurációs Útmutató
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Winner_hun #69075 üzenetére
Már egy valahogy kinéző fogantyú is többe kerül...
-
Winner_hun
félisten
válasz
macilaci78 #69073 üzenetére
Természetesen benne van, úgy értettem hogy ha van egy 1,5 milliós konyha ami manapság már nem is olyan sok, azon az áron az a 2000 Ft nem oszt nem szoroz, észrevehetetlen költség a megrendelőnek.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Winner_hun #69071 üzenetére
Ez máshogy kellene működjön: bele kell számolni a fizetendőbe. Tudom is én, kell 10 ezerért csavar, kapocs, tipli, lapos dübel, meg ilyen-olyan kence a konyhához.
Aztán most hogy ténylegesen 8 ezerbe belefér, vagy 12 ezerbe került? Ki lehet számolni, de asztalos óradíjjal ilyen részletességgel anyagot számolni többe kerül. De azért ne a szaki vendége legyen a júzer.
Skillet: eleve már a marás előtt kerüljön fel a maszkolószalag, akkor pontos lesz és majd a ragasztás után lehúzod a visszatörlés után ott maradt ragasztóval együtt.
-
Skillet
addikt
válasz
Winner_hun #69071 üzenetére
Igazad van az árával kapcsolatban. Az egész anyagra vetítve nem nagy kaland. Használtam most az egyik konyhánál, elképesztően trutyis, nem lett a kedvencem. Mivel lehet könnyen letörölni a munkalapról?
Legközelebb a munkalapok tetejét kimaszkolom a marás mellett. Egyelőre nekem a D3 ragasztó a legrokonszenvesebb, csak erre még nem próbáltam
Vettem múltkor D4 ragasztót, az valami borzalom volt. Napokig éreztem a kezemen. Habosodik, ami állítólag jó, de nagyon gáz volt vele dolgozni. Rendesen kinyomta a köldökcsapot a helyérőlnem hiszem, hogy valaha használni fogom még ebben az életben...
-
ViktorSz
tag
válasz
NeoPampalini #69065 üzenetére
Arra gondoltam, hogy csak 2 csíkot belemarsz és ennyi...
Na majd legközelebb,ha lesz hasonló meló,akkor kipróbálom ezt a technikát,ígéretesnek tűnik, aztán lehet neked is csak szerencséd volt ,én meg majd magyarázkodhatok az ügyfélnek -
Sziasztok!
Vízvetőt hol lenne érdemes venni? 1,5 cm magas és 130-140 cm hosszú kellene, lehetőleg rozsdamentes acél. Ilyesmire gondoltam. Esetleg van hely amit tudnátok ajánlani, hogy hol lenne érdemes nézni (Esetleg Budai oldal és nyugati agglomeráció)?
Vagy valakinek elfekvőben? -
soldi3r
veterán
válasz
Jegyzőkrém #69063 üzenetére
A legjobb zsiroldo, a konyhai mosogatoszer.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Jegyzőkrém #69063 üzenetére
Valószínűleg csak a favágó megoldás marad: visszacsiszolni és újra felületkezelni.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
ViktorSz #69064 üzenetére
Lapjával. Úgy képzeld el, mint ha egy ajtóbetétet marnál bele, csak ez nem látszik.
A ragasztót csak cikk-cakkban belefolyattam, nem vesződtem az elterítésével, ment rá a lap, kapott pár szorítót, kész. A "betét" szintben van magával az előlappal.
Kicsit anyagpazarló és időrabló megoldás, de csak pár darab kellett, ennyit kibírtam.
-
ViktorSz
tag
válasz
NeoPampalini #69060 üzenetére
És azt élével,vagy lapjával ragasztottad bele?Milyen mélyen martad be?
-
Jegyzőkrém
csendes tag
válasz
macilaci78 #69050 üzenetére
Sajnos nem segített, nem oldotta fel a lerakódást a Deep Cleaner, sokáig nem mertem törölgetni, nehogy még fényesebb legyen. Nem tudom van-e olyan anyag ami fel tudja oldani sérülés nélkül a zsírt.
-
ViktorSz
tag
válasz
Jegyzőkrém #69058 üzenetére
Az a baj ezekkel a vetemedésgátló konzolokkal,hogy ha a fa mozogni akar,akkor mozogni fog és pont ezért fog szétrepedni,stb,mert nincs ami némi mozgást engedjen neki.Ezért van "keretben" a standard tömörfaajtó,mert azzal legalább 98%-ban kordában tartható ez a jelenség,komolyabb sérülés,vetemedés nélkül.
Szóval azért is kérdezném,hogy miért léteznek az ilyen típusú ajtók újabban.Van valami új gyártási technológia,mittomén,valamilyen sokkot adnak a fának,hogy ne mocorogjon ,vagy a mi a péló?
Itthonról dolgozom évek óta,totál lemaradok minden innovációról,ami a faiparban történik...hátha erre jár egy újdonságokat követő céges arc,aki erre válaszolni tud... -
Jegyzőkrém
csendes tag
válasz
ViktorSz #69057 üzenetére
Én használtan vettem. Több előlap el van vetemedve... használatában ez nem okoz problémát, inkább esztétika, amúgy nem nagyon lehet észrevenni (2-3 előlapnak keletkezett hajszálrepedése a mozgás miatt). Szerintem meggátolható lett volna a vetemedés, ha belülre tesznek frontonként 2db vetemedésgátló sínt (mint a képen) de tény, hogy rendkívül száraz volt a levegő abban a lakásban, ahonnan kiszereltem. Jó lett volna, ha a használatnak megfelelő (Tip-on-os Blum vasalat) lakkot kennek fel, állítólag van ujjlenyomatmentes matt lakk, ami kifényesedik ugyan a használat során, mert az elkerülhetetlen, de könnyen javítható (ezt egy asztalos írta nekem). Gondolkozok, hogy majd lecsiszolom az egészet, és kap egy Rubio Monocoat-ot amitől nyilván foglalkozósabb lesz, de nem baj :D. Amúgy jól mondod, ha vetemedik, sok szerencsét… a tulaj nagyon örült, amikor elvittem a konyháját :D
-
ViktorSz
tag
válasz
Jegyzőkrém #69051 üzenetére
A kérdést nem neked címzem,hanem inkább a "képnek"
Azt vettem észre,hogy újabban kezd elterjedni ez a keret nélküli tömörfaajtó, pedig szerintem még 2-3 éve pl egy pfifferbútor is csak 3rétegben merte ezeket árulni.
Van valami újabb technológia,ami miatt már be merik vállalni így "1 rétegben" is?Vagy nincs rá garancia,ha esetleg vetemedik és csak sok szerencsét kívánnak az ügyfélnek?
Vagy évekre félreteszik a hozzávaló anyagot,hadd mozogja ki magát,mint a jobbféle biliárddákóknál/sőt állítólag a parlamenti bútoroknál is,aztán ami egyenes marad, abból megcsinálják nagyondrágán? -
j.bravo
addikt
válasz
tibbike01 #69055 üzenetére
Öregszem, ezen a képen nem látom hogy a fehér részek lamináélt bútorlapo, vagy fehérre festett fa. Ha laminált, akkor a festett fa felülete nyilván nem lesz teljesen azonos, de amúgy szvsz igen, fára (vagy fára is) ajánlott festékkel lekenve még összeszerelés előtt. Ha a képhez láthatóan hasonlóan gyereké lesz, akkor a festékválasztásnál olyat keresnék, ami nyalogatás-rágcsálás esetén tuti nem mérgező (ha a gyerek már ennél nagyobb, akkor nem szóltam).
-
tibbike01
őstag
Ilyen ágyat szeretnénk, de jobb lenne, ha minden része fehér színű lenne.
Le lehet festeni a fa színű részeket? Ha igen, mi a menete? Vagy csak szimplán neki esek valamilyen random fehér festékkel még összeszerelés előtt? -
Jegyzőkrém
csendes tag
válasz
macilaci78 #69052 üzenetére
Köszi, majd küldök fotót az eredményről!
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Jegyzőkrém #69051 üzenetére
Nájsz!
-
Jegyzőkrém
csendes tag
válasz
macilaci78 #69050 üzenetére
Köszi szépen, ki is próbálom. Egyébként tömör vörös tölgy frontok, nem furnéros. Itt egy vágott darab belőle.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Jegyzőkrém #69048 üzenetére
Bár nem segít a problémádon, de ez furnéros front lesz éllécezve.
A kifényesedés a matt felületen összegyűlő zsíros szennyeződés lesz a kezekről. Parkettaápolószerrel, Bona-val például, amit ráadásul a Milesi forgalmaz. Bona Deep Cleaner, hogy a szennyeződést leszedd, majd Bona Polish matt, hogy a sérült felületet helyre rántsd. Mikroszálas törlőkendővel meg lehet oldani.
Az, hogy padlóra szánt szerekről van szó, ne rémísszen meg. Ugyanaz a tölgyfa van a fronton is, ugyanaz a pác. A lakk eltér, de elsősorban a felhasználás miatt. A parkettalakk vastagabb, húsosabb réteget képez és rugalmasabb, mint a bútorlakk.A fafelület teljesen más szemléletet kíván, mint amiket eddig megszoktál. Ez vonatkozik a használatra és a karbantartásra, ápolásra egyaránt.
-
kavalkád
senior tag
válasz
pacman_123 #69047 üzenetére
ez már túlmutat a képességeimen, felszereltségemen
reggel megérkezett a banggood-os másológyűrű készlet (nem vártam ilyen hamar, 3 munkanap alatt ideért), úgyhogy leteszteltem, tökéletes lett az eredmény. -
Jegyzőkrém
csendes tag
Sziasztok! Tömör tölgy konyhabútorom van, Tip-on-os fiókokkal. Matt lakkozva vannak a frontok (sötét Milesi pác + oldószeres ipari lakk) és a nyomogatás miatt foltokban kifényesedett a lakk. Mirka Mirlon 1500-as szivaccsal próbáltam az egyik fiókot finoman visszamattítani, de nagyon sérti a lakkot, túl erős volt. Következő próbám a 0000 acélgyapot lenne próbadarabon, de ha van jobb ötlet, szívesen fogadnám. Köszi
-
pacman_123
tag
válasz
kavalkád #69045 üzenetére
OK, vili. Akkor ha mégis csiszolós módszeremen gondolkoznál, a filctollat hanyagold. Nyiléván jó és éles kontúrvonalat produkál, de ne is ívódik a fába valamennyire, és nem tudom mennyire lehet kicsiszolni belőle.
Kicsit továbbgondolva, ha másolómaróval dogoznál, nem tudom mennyire megoldható hogy a likat, és a beleilleszkedő dugót is szögben mard meg. "Kúposan".
Mert gondolom hogy a kikorhadt rész nem szépen, szabályos ívben korhadt ki, hanem te fogod kivágni, nagyjából követve a korhadást. Mondjuk így, a fekete a korhadás, a piros meg a minta amit követnél. Kb ez a szitu?
Mert akkor, ha sikerülne ez a szögben marás, akkor a dugó olyan szépen illeszkedne, majdnem nyom nélkül, amit az egyenes marás nem biztos hogy megad:Ilyen betétes vágódeszkáknál alkalmazzák pl ezt a technikát, V-Carve -nak hívják. Ott a szögben marást persze nem a marógép döntésével érik el, hanem V-alakú marószárral.
Itt pl a 29. mp környékén marnak azzal, az "anyát" és az "apát" is, ami ezt a nagyon pontos illeszkedést teszi lehetővé:https://www.youtube.com/shorts/rxhHFpe7Exk
Nem tudom ez nálad kivitelezhető lenne-e, csak hirtelen felmerült.
-
kavalkád
senior tag
válasz
pacman_123 #69044 üzenetére
jól értelmezted a feladatot, kb ilyesmi alakhoz kell dugó. kerti bútort hoztak javításra, el van korhadva egy rész benne, azt kell pótolnom, olyan 10x30cm-es részt kell javítani. passzentosnak kell lenni, ragasztani fogom bele a dugót.
-
pacman_123
tag
válasz
kavalkád #69043 üzenetére
Nos, kérdés a "lyuk" nagysága, szabálytalansága (mint egy amőba?), az anyag (bár az gondolom fa/rétegelt lemez), meg persze: mennyire kell pontosnak lenni? Tizedmm lötyögés sem lehet?
Csak mert pl. itt egy számomra szabálytalan lyuk:
Az ebbe illeszkedő "dugó" a cél? Ha nem "puffanós" illeszkedés kell, és a méretek lehetővé teszik (tehát nem egy 1mx1m-es darabról beszélünk) én vastag filctollal körülrajzolnám, nagyjából asztali lombűrésszel kivágnám vonalon kívül, és szalag-/oszcilláló hengercsiszoló mellett óvatosan vonalra csiszolnám. De ha ezek nincsenek, akár kézzel is. Simán lehetne egy szépen illeszkedő dugót csiszolni hozzá.Most már csak az a kérdés: mekkora a lik, mennyire szabálytalan, milyen pontosság kell. Ja, meg pl hogy hány db ilyen negatív sablon kell. 10 db-nál már csiszolgasson akinek 2 anyja van. Ilyen mennyiségnél már ezen is elgondolkoznék. Csak egyzer kell a marási tervet pontosra elkészíteni, aztán mehet a sorozatgyártás CNC-vel.
Egyébként: amit leírtál, szerintem is teljesen jó. Nézőpont (meg persze a tényleges, feladat) kérdése, hogy amit én írtam az valóban egyszerűbb-e.
-
kavalkád
senior tag
van egy sablonom (egy szabánytalan lyuk) aminek a pontosan illeszkedő negatívjához kellene sablont gyártanom.
ha minden igaz másológyűrűkkel ezt meg tudom oldani 2 lépésből (6-os marószár, 12 gyűrűvel elkészítem a negatívot, majd erről 24-es gyűrűvel egy nagyobb verziót), a kérdés, hogy vajon van egyszerűbb módszer? -
Viperator
őstag
Láttam olyan videót a YT-n, szilikon és aceton keverése után megkente escettel az ember a deszkát, száradás után vizet eresztett a deszkára, vízlepergetős réteg van rajta és a fa száraz. Csinált már ilyet valaki közületek?
-
kavalkád
senior tag
2 működőképes B&D fúró/behajtó céltalanul tengeti életét nálam, új gazdákat keresnek. megszokták egymást ezért csak együtt mennének új helyre. nem mai darabok, de működnek, mindkettőben szénkefe lett cserélve, az egyik új 13mm-es tokmányt is kapott. 14.4V-os, 3db akksival és 2db töltővel elvihető Hatvanból egy tucat dobozos normális sörért.
-
kavalkád
senior tag
csak táblásításhoz kellene, "viszonylag" gyakran csinálom és nekem mindig macera külön szorítókat/stafnikat alkalmazni a síkban tartásra, azért gondoltam erre az all-in-one technológiára, 2-3 ilyennel lehet könnyebben menne a folyamat.
a pacman féle megoldást meg feltenni is könnyebb, szorítónként 2 csapot kell a helyére tenni, feltéve hogy jól értelmeztem a működését annak. -
kavalkád
senior tag
válasz
pacman_123 #69035 üzenetére
köszi!
megvenni nem akarom, drágálom, itt van egy elég jó videó a megvalósításra.
mindenképp zártszelvényt alkalmazok, főleg a vetemedés elkerülése végett.
átgondolom mi hátránya lehet ha az általad belinket, egyszerűbb megoldást alkalmazom, ha nem jut eszembe semmi akkor valószinűleg abba az irányba megyek el, szimpatikusabb mint az ollós megoldás. -
pacman_123
tag
válasz
kavalkád #69030 üzenetére
Azt "tudom", hogy a technika működik. Anno először egy indexes fórumtárs, MN 3100 (Péter) posztolt erről, DIY szorítóival:
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=141072743&t=9104263
De ha jól rémlik, talán Mr. York, aki itt is fórumtárs,ő is csinált(atott?) ilyen szorítókat.
Azt gondolom ennek ez a kritikus része, mennyi szorítást bír ki:
De lehetett ilyen szorítót az UNI Max-nál is venni. De ahogy nézem, most is, bár nem kicsit vastagon fog a cerkájuk. Anno se volt vékony, gondolom ezért is kezdte el pl Péter megcsinálni a sajátját.Annyi, hogy ennél a temus szorítónál úgy látom a "vezető" lecet neked kell produkálnod. Hogy az egy zártszelvény, aluprofil, vagy egy általad egyenesnek mondott, élére állított rétegelt csík (mint pl a temus grafikán is úgy tűnik az van), az a te dolgod. Én valamilyen fémre szavaznék, akkor nem kell küzdened a kibuggyanó ragasztó elleni "szigetelésről" (hogy lehetőleg le is tudd venni valahogy száradás után a vezető lecet).
-
st6969
őstag
Sziasztok!
Kombinált derékszöget használtok? Aliról vettem egyet, de az minden szöget tud, kivéve derék
Ez jobbnak tűnik, de van pár lehúzó visszajelzés erről is... -
kavalkád
senior tag
táblásításhoz ezt próbálta már valaki?
-
Skillet
addikt
Van egy Bosch GKT 18V-52 GC merülőfűrészem. Kellene hozzá egy lap, ami szépen (szépre) viszi a bútorlapokat, munkalapokat...
140-es az átmérő, így nem a legegyszerűbb a dolog.
Az expert for laminated panel lehet a legjobb választás?
Van egy expert for high pressure laminate lap is. Az mire jó? -
kavalkád
senior tag
ilyet vagy ilyesmit próbált már valaki?
-
ViktorSz
tag
válasz
thomgrande #69022 üzenetére
Kipróbáltam a #T J által írt módszert és valóban pontatlan,hiába passzol szorosan egy fémperembe a gyűrű.
0,5-0,6mm a legnagyobb különbség.
Nem gondoltam,hogy ez a látszólag egyszerű folyamat,ennyi problémába fog ütközni .
Erről bezzeg nem beszélnek a videókban!!!
Köszi a segítséget mindenkinek!
Jövőhéten remélhetőleg kipróbálom és meglátom mennyire élhető ez a sok pontatlanság.TJ
Mondjuk ezt én sem értem,hogy minek szokták olyan mélyen bemarni,feleslegesnek érzem,de majd valaki biztosan megmagyarázza. -
T J
tag
válasz
ViktorSz #69010 üzenetére
Igen, erre gondoltam, akkor ez a fémgyűrű koptatja a sablonod. Én lakkozni szoktam az mdf sablonok élét, anélkül tényleg gyorsan kopnának.
Ezt a központosságot tudod ellenőrizni egy tolómérővel. Ha befogod a gyűrű külsejét, a kés ellentétes oldalon lévő élével, ahol az él a lehető legtávolabbi ponton van. Majd ezt körbe, több ponton ellenőrzöd.
Kis élkerekítésű munkalapoknál (R= 4mm) szerintem nem kell spéci sablon (nekem sincs). Mert ugye elég csak addig bemarni, ahol a kerekítés véget ér. Ha egy ~20-as átmérőjű késsel 5mm mélyen bemarok, akkor a marás belépési szöge kb 45°. A másik lapon azt a pici lekerekítést csiszolófával megcsinálom. Kis lekerekítésnél nem probléma, hogy nem egyenes vonalon megy be a marás. Nagy lekerekítésnél már felfogatok egy 45°-os vezetőt is. Persze ha sok ilyen összemarást csinálsz, akkor megtérülhet a drága sablon. -
kavalkád
senior tag
válasz
pacman_123 #68997 üzenetére
köszi szépen, hogy utánajártál!
-
thomgrande
tag
válasz
ViktorSz #69019 üzenetére
Az hogy a másológyűrű atomstabilan áll a helyén az nem jelent semmit, ha a szerszámmal nem kozpontos. Kell esztergáltatni vagy nyomtatni egy olyan segédeszközt amit befogsz a maróba a másik vége pedig megegyezik a másológyűrű belső átmérőjével. Ha lenyomod a gépet akkor tuti érezni fogod hogy mennyire pontos. A gép tervezésekor nem hiszem hogy nagy figyelmet fordítottak eme pontosságra. A vezetőrudak és a gép között is tizednél több szokott lenni a lötyögés. Már réges régen csinálhatnák ezeket lineáris rúd és csapágy kombóval de mégsem teszik. Én ilyen készletet használok ami 10 mm-es plexi lapba van belerakva. Ez van a gép eredeti műanyag alap helyett felfogatva nem süllyesztett fejű csavarokkal. A furatok kicsit nagyobbak mint a felfogató csavarok. Az elején említett csak kúpos segédeszközzel van központba húzva és utána a rögzítő csavarok meghúzva.
-
ViktorSz
tag
válasz
thomgrande #69017 üzenetére
Jó,de ez a pár tized a kés átmérője alapján duplázva már1,4 mm ,ami nem kevés.
A másológyűrű helyzete viszont atomstabilnak tűnik,így próba alapján,kb beszorul egy fix-pontra,amit vsak pont ott lehet leszorítani,látszólag a lefogatás sem tudja onnan elmozdítani.Na de majd csak az éles teszt után merem ezt is kijelenteni. -
ViktorSz
tag
válasz
pacman_123 #69015 üzenetére
Hát kb mindennel egyetértek,mert ilyen későn már nincs kedvem ellenkezni
Na majd holnap,azaz most már ma... -
ViktorSz
tag
válasz
thomgrande #69014 üzenetére
Azokat a paramétereket lehet költői túlzásnak is venni.A hatás kedvéért néha eltúlzom a számokat, talán a tudatlanságom elfedése miatt is,ezért nem szabad engem mindig komolyan venni,mert akkor rögtön kibukik,hogy hülyeséget írtam...
.
Amúgy DW625E(K?)-m van,ez elvileg befogadja a 12,7-et is,de remélem ezt sem fogom megtudni,mert múkodni fog /használható lesz a jelenlegi kereken 12-es szárral is...meglátjuk...#pali923
"nyomtatott sablon vajon meddig bírná?"
Ehhez sem értek,de nyilvan magabiztosan tudom a valaszt:
Gondolom ez csak a műanyag keménységén/minőségén múlik,lehet hamarabb kopik el a fémsablon,mint a xupelimer (ez deszarvót) -
pacman_123
tag
válasz
ViktorSz #69007 üzenetére
Najó, de te egyrészt nem vagy "paraszt", ésszel vásárolsz. Aki 8-as (vagy a durvább, 6-ossal) szárral vesz 40-50-es síkolómarót, az meg is érdemli. Amit thomgrande linkelt, azért messze van az életveszélyestől.
Én aliról rendeltem ezt, cirka 6 éve (nem tudom belinkelni, mert már nem él):
Egy hibája lett csak: hogy 12-es szárral rendeltem, a hülyéje meg félcolos szárral küldte
Sebaj, vettem a Tritonhoz félcolos patront is (merthogy az imperial marószáraknak úgyis sokkal nagyobb a piaca, jó lesz az másra is), úgy egyengettem vele. Meg mióta eladtam a Tritont, azóta ez a marószár a magam építette CNC-ben dolgozik. Ha nem is gyakran, de teszi a dolgát. Bükk, tölgy, akác, fenyő .. betonon kívül síkolt ez már mindent is. Nem rossz. Kétezerháromé' meg főleg nem
Azt kell látni, hogy a kínai azt gyárt, amire:
- igény van
- meg amit KÉRSZ. Mint "gyártó", de inkább nevezzük "gyártatónak". Hosszú oldalakon értekezhetnénk, miért egyforma sok kombigyalu, asztali lombfűrész, asztali fűrész, és tsai. Csak színben és címkében különböznek. "Német" nevük van, de annyira németek, mint amennyire én buddhista. "Melyik raklaprú tetszik kérni bele a motort? 1000 db esetén az egyik 20$, a másik 50$, az egyik alutekercses, a másik réz. Ha kefés a motor, csak préselve legyenek a vezetékek a kommutátoron, vagy forrasztva is. Na? Legyen kicsit más a külső borítás? 10 dodó per darab. Nagyon kicióccón szeretné eladni, vagy legyen kicsit márkásabb feelingje? Mindent tudunk."Kb. így megy ez.
Félre ne érts, én is vettem anno Freud spirálmarót, nem is egyet. Mintha mind a 32 fogamat egyszerre húznák, annyi az áruk. De kíváncsiságból vettem azért kínai szárakat is, és azt kell mondjam: nagyon nagy probléma (életveszély főleg nem) nincs velük. Mondom, a fenti síkolót azóta is használom, semmi baja.
Ha le tudod verni az ügyfélen a márkásat, akkor persze menjen az.
-
thomgrande
tag
válasz
ViktorSz #69007 üzenetére
Magánvélemény. Az általad leírt paraméterű maró nem fog működni. Mert a 8-as befogású gépek nem rendelkeznek akkora teljesítménnyel hogy eltörnék a szárat. A marógép hamarabb letérdel mint eltörne a szár. A 12-es vagy 12,7-es befogású gépek már rendelkeznek akkora teljesítménnyel hogy eltörhet a szár. De akkor miért vett volna 8-as szárút?
A hülyeség ellen nincs orvosság. A szomszédomnak a 2300W-os Makita sarokcsiszolót egy nap alatt sikerült leamortizálni. Nincs érzéke semmi műszaki dologhoz. -
pali923
aktív tag
válasz
ViktorSz #69004 üzenetére
+1, pont ezt akartam írni. Tudnak a kínaiak világszínvonalon gyártani, de azért annyira ők sem hülyék, hogy bagóért adjanak igazán jó minőséget. Ha meg jónak tűnik az ár, akkor is bármilyen minőség lehet. Nekem is van jó és rossz tapasztalatom is velük.
A temuról meg eleve nem vásárolok elvből, még ha ezzel le is mondok sok baromi jó bizniszről. Amit csinálnak, azt behatolási stratégiának hívja a marketingtudomány, és ha már itt lesznek, nem lesz ellenfelük, mert mind kinyírták. Aztán jön a tarolás, más árakon, akármilyen minőségben. Meg lehet nézni a statisztikákat a magyar webshopokról, igaz, ezeket már a cseh, román és lengyel oldalak is simán felülmúlják.
-
ViktorSz
tag
Gondolom a hivatalos fémgyűrű idővel koptatja az MDF-sablont, ezáltal tolódnak a tizedmmerek
,vagy nem tudom
A hivatalos leírásban is alkalmi sablonként szerepel ez a yatosablon, miközben a f3mcuccok ipariként vannak jelölve...
Igazából hülye vagyok hozzá,majd akkor tudok némi okosabbat mondani,ha jövőhéten élesben kipróbálhatom egy helyi kollégánknak köszönhetően... -
ViktorSz
tag
válasz
thomgrande #69005 üzenetére
Ilyekor arra gondolok,hogy pl 8-as száron 50-es szélességű 15 magas marófej.
Ezt simán megveszed a temun,mert kell a parasztnak,de nyilván élet és közveszélyes,amit az EU sztenderd nem tolerál.... -
ViktorSz
tag
Jójó,értem én ,hogy az ismert galaxis legjobb gyártói,de a egy fiszemfaszom alibangtemus nepper nem biztos,hogy az EU--s biztonsági előírások alapjan gyártatja/árulja a faszpinatudja milyen minőségű dolgait,lásd rengeteg színelőmaró,ami itthon a tiltott kategória(nem véletlenül )minden szempontból,de ott simán megveszed az életveszélyes konfigurációt és ha rábasztál,mqjd Darwin ráteszi a szemedre a 20ft-ost kb ..
Ugye nyilván mindenki le sem" tojja",de hosszútávon élőben nézzük és tevékenyen részesei vagyunk (én is),hogy kivégezzük magunkat ,azaz az európai ipart kb.
Hát hajrá!!!!
#B_I_G
Ja,jogos,nem nagyon van más út..
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Építő/felújító topik
- Óra topik
- Vicces képek
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest