Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#37001) boncogo


boncogo
csendes tag

Kedves fórumozók! BUÉK!

A keresőben próbálkoztam olcsóbb körfűrészekről leírásokat keresni, de nem nagyon találtam. Inkább egy megbízható alap kellene (váz, mechanika, motor) a többit megcsinálmám, ha nem is tökéletes.

Ezeket nézegettem:

1. Einhell TE-TS 1825 U
2. Güde TK 2500

Ez utóbbi még beszerezhető lenne, bár már nem gyártják. Az asztala tetszene, de milyen a 2.2kw-os motor?
Vagy tudtok jobbat, ami megfizethető, vagy nektek eladó?

Tisztelettel

(#37002) boncogo


boncogo
csendes tag

BUÉK!

A kereséseim a topicban nem jártak szerencsével.
Célom, hogy egy asztali körfűrészt vegyek (használt, új) nem sok pénzért. Egy megfizethető alap kellene (mechanika, motor) a többit átalakítanám megcsinálnám ha gyenge.

Ezekből indultam ki:

1. Einhel TE-TS 1825 U
1. Güde TK 2500

Tapasztalatokat, teszteteket szeretnék kapni tőletek.

Tisztelettel

(#37003) aszamóca válasza boncogo (#37002) üzenetére


aszamóca
aktív tag

A legfőbbet kihagytad. Milyen célra akarod használni?
Ha nem cél a precíz, pontos szögek vágások elvégzése, (értsd ez alatt a század, tized) pl. nem akarsz nútolni, csapolni, csak kerítésnek való deszkát összeszabni, jó lehet.
Ha azonban igényeid vannak, ill. finom asztalos munkákhoz szeretnéd, felejtsd el. Még az ennek többszörösébe kerülők is kompromisszumos alternatívák.

[ Szerkesztve ]

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#37004) boncogo válasza aszamóca (#37003) üzenetére


boncogo
csendes tag

A jó minőségű kézi körfűrésszel létrehozott asztalival milyen a tapasztalat?

(#37005) boncogo válasza aszamóca (#37003) üzenetére


boncogo
csendes tag

Hogyan lehet javítani a pontosságon?

(#37006) aszamóca válasza boncogo (#37004) üzenetére


aszamóca
aktív tag

Szögvágások nem kellően pontosak. A fejjel lefelé működő gép tömege, elhúzza az egyébként is nehézkesen beállítható szögből a fűrészt. Nem ilyen használatra lett tervezve. Van aki ezt felfedezve, fakerettel rögzíti még pluszban, Csak akkor oda a szögvágás funkció.
Egy MLT 100-ast vettem egyszer szemügyre egy boltban, de a lötyögések, illesztési pontatlanságok, rögtön szemet szúrtak. Sajnos kis hazánkban, és annak környékén nincs igazán jó kis gép. Értem ez alatt, hogy szürke-öntvényasztalos, masszív felépítésű, nem 0.75-ös lemezből hajtogatott, agyonmerevített vázú, álca stellermegoldású lötyögős valamit akarnának rásózni az emberekre.
Sajna amcsi gépekhez, amik ilyesfajta robusztusabb felépítéssel rendelkeznek, idehaza nem lehet hozzájutni.
Nem láttam még élőben a 300 ezres GTS 10 XC, ami idehaza a csúcs ebben a kategóriában, de egyszer szívesen megnézném, hogy az milyen felépítésű.
Nem is olvastam gyakorlati tapasztalattal rendelkező tulajtól véleményt róla.

[ Szerkesztve ]

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#37007) Sterilzona


Sterilzona
senior tag

Sziasztok!

Nem asztalos kérdésem lenne, hanem egyéb barkácsolós. De más topikot nem ismerek, ahol ekkora tapasztalat és tudás mozogna mint ebben a topikban. Talán valaki, járt már ebbe a cipőben, amiben én.
Szóval, 10-11 centi átmérőjű szennyvízcsövet kellene összerakni. Szét lett bontva a hálózat, és most valahogy össze kellene illeszteni a két darabot. Hogy csinálnátok ? A baj, hogy minimális mozgatási lehetőség van, gyakorlatilag semmi. S így, nem lehet ráhúzni, meg semmi.
:)
buék

[ Szerkesztve ]

(#37008) boncogo válasza Sterilzona (#37007) üzenetére


boncogo
csendes tag

Áttoló karmantyú. Ha nincs elég hely, előtte kivágni neki a helyet, utána az egyik csővégre ráhúzni, majd vissza a másikra. Előtte jelöld be, hogy meddig húzd a karmantyút.

(#37009) pali923 válasza Sterilzona (#37007) üzenetére


pali923
tag

Ha jól értem a problémát, akkor egy ilyen lesz a megoldás.
szerk. Látom nem csak szerintem. :)

[ Szerkesztve ]

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#37010) boncogo válasza pali923 (#37009) üzenetére


boncogo
csendes tag

Igen.

(#37012) generatoros válasza Sterilzona (#37007) üzenetére


generatoros
tag

Szia! Vacak egy helyzet amit leírsz. A pótólni kívánt darabot elég nagy pontossággal lekéne szabni egy maradék lefolyócsőből és melegítéses eljárással kitágítani két másik darabnak a végét . ezután kb 2-3 cm-es darabokat tudsz kihűlés után a tágított végekből lefűrészelni. ( igyekezz mm -en belüli precízségre) A beilleszteni kívánt darab min. 8-10cm hosszú kell legyen, erre rátolod a két db megfelelően kitágított darabot és a beillesztés után csak széthúzod őket és PVC ragasztóval beragasztod. Ha ennyi helyed sincs akkor motorkerékpár belsőt szelsz fel( 4-5cm) és az autóhűtőknél használatos bilincsel rögzíted (4 db idevaló méret). Soha nem csináltam iyet, de a kényszer ilyen gondolatokat juttat eszembe. Mivel ezekben a lefolyókban nincs víznyomás és nem függőleges szakaszról van szó, akkor még az is szóba jöhet, hogy a gmiszalagot vagy a kitágított csövet átvágod és a vizzel valószínű soha nem érintkező részre( felűlre helyezed ) az elvágott részt. ezt az elvágást csak akkor alkalmaznám, ha valóban annyira szűk a hely, hogy a mozgatás megvalósíthatatlan.

(#37013) Sterilzona válasza generatoros (#37012) üzenetére


Sterilzona
senior tag

Köszönöm a válaszokat, segítséget.
Holnaptól már nyitva vannak boltok, ott is körbenézek, egyáltalán mik vannak. De ügye azért kérdeztem, hogy legalább valami támpontom legyen.

generatoros: óriasi ötlet :D
én elsődlegesen valami harmonika szerű megoldást gondoltam, vagy valami zsugorcső eljárást.

De úgy látom, csak érdemes volt ide írnom, már most sokkal okosabb lettem.
Köszönöm szépen.

(#37014) Soká válasza boncogo (#37002) üzenetére


Soká
senior tag

Az a helyzet, hogy mindegyik említett megoldás lehet működőképes:
1. asztalba szerelt kézi körfűrész
2. einhell-típusú barkács késztermék
3. házilagosan előállított DIY megoldások

Mindegyik erőteljesen kompromisszumos, de minden attól függ, hogy mik a szempontjaid és mik az elvárásaid? Ezek nem derültek ki a leírásodból.

Az asztalba szerelt körfűrész azért nem igazán ajánlható mert ha olcsó gépet veszel, az eleve nem lesz kellően stabil a pontos és erőteljes vágáshoz. ha meg profi gépet veszel, annak az árából már vehetnék asztali körfűrészt is.
A barkács asztali körfűrészek közül továbbra is az aldi-lidl párosban árult körfűrész a nyerő, olcsóbb is, és a 3 éves garancia is szempont lehet.

A DIY megoldást csak azért nem javaslom, mert azt feltételezem, hogy ha lenne elég ismereted és háttered a megvalósításhoz, akkor nem itt próbálnál segítséget kérni (persze, tévedhetek). Megfelelő lakatos háttérrel természetesen léptékekkel stabilabb, erősebb asztali körfűrészt hozhatsz össze, de ehhez, túl azon, hogy szerzel valahonnan egy megfelelő (és nem éppen olcsó) indukciós motort, értened kell a felfüggesztéshez, tengely csapágyazáshoz, és jó ha van mögötted egy forgácsoló műhely. Vagyis ez nem olcsó mulatság, legfeljebb olcsóbb mint készen megvenni egy félmilliós gépet.

Szóval, azt kellene pontosan tudnod, hogy mire is szeretnéd használni a gépet és milyenek a pontossági igényeid? sajnos ezekre a kérdésekre egy barkácsolást most kezdő ember nem is nagyon tudhatja a válaszokat.
Én local1 kartárssal ellentétben a 2. megoldást gondolnám a leginkább járhatónak. Nem titkolva, hogy sok tekintetben tanulópénzről van szó, ami nem kidobott pénz az ablakon, mert ha valaki vesz 40ezerért egy aldi/lidl gépet, akkor megszerezheti a szükséges tudást és ha "kinőtte" még mindig eladhatja féláron. Azt a másik 20ezret pedig bőven kitermeli ez a gép. Már egyetlen szekrényért megérheti a befektetés.

(#37015) epmd


epmd
tag

Vagy építhető is,ha van rá ideje az embernek [link]. :)

[ Szerkesztve ]

(#37016) AndrewBlase válasza epmd (#37015) üzenetére


AndrewBlase
senior tag

Az a baj az ilyenekkel, hogy egy komolyabb géppark szükséges az előállításához. Ami egy kezdő barkácsolgatni kívánó embernek valószínűleg nincs. :(
Meg némi gyakorlat sem árt hozzá. Meg szerkezettan/szakrajz ismeret. Meg idő. Sok-sok idő. :))

Miért mindig én???

(#37017) boncogo válasza #05304832 (#37011) üzenetére


boncogo
csendes tag

Azt hiszem, ezzel a "kéziből asztali" megoldással kezdek. Bár van egy SKIL-em, de inkább vennék egy jó kézit, s azzal építenék. Ti mit javasoltok erre a célra?

(#37018) bim válasza boncogo (#37017) üzenetére


bim
veterán

Szerintem jobban jársz ha veszel egy olyan kézit aminek van vezetősínje és nem fordítod meg. Azzal tudsz pontosan vágni.

(#37019) aszamóca válasza boncogo (#37017) üzenetére


aszamóca
aktív tag

Én tapasztalatból mondom, hogy a kézi megfordítása asztal alá, nem lesz pontos, hiába veszel jó fűrészt. Én egy présöntvénytalpas GKS 85 G-t tettem alá, mégsem stabil önmagában a szögtartása. [link]
Vezetősínnel tényleg pontosabban vág, ahogy mondják.

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#37020) aszamóca válasza Sterilzona (#37013) üzenetére


aszamóca
aktív tag

Ha csak az a 10cm helyed van, karmantyút nem tudsz ráhúzni, akkor alu vagy vaslemezből hajts a megfelelő átmérőjű csőre egy un. csőbilincset. A két végét meghajtod, kifúrod két 6-8as csavarnak amivel összeszorítod, alá meg gumilemez körbe, és készen is vagy. [link]

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#37021) pjg válasza boncogo (#37017) üzenetére


pjg
csendes újonc

Én is azzal kezdtem.
Egy régi NDK-s könyvelőgép 8"-os floppykat tartó szekrényének öntött alu lábaira építve egy 30x40.es zártszelvénykeret, amit befedtem 8mm vastag kazánlemezzel. Erre rögzítettem alul a hanyatt kézifűrészt.
Sajnos nem öntvény alapú, csak hajlított lemez. Sohasem tudtam pontos magasságot és szöget beállítani rajta.
Ment a sűlyesztőbe. :-(
Most egy Lidl-ös nagyflexet szelelek fel egy erre a célra épített szerkezetre. 210mm átmérőjű tárcsával. Ez már jóval stabilabb. Ha beválik akkor még elektromos motoros mozgatást tervezek hozzá fabrikálni. Emelés, döntés. Az már csak hab a tortán, ha Arduinóval tudom vezérelni a mozgatást. Ne adj Isten, előre beállított méreteket előhívni a memóriából.

(#37022) boncogo válasza #05304832 (#25600) üzenetére


boncogo
csendes tag

A nagy baj, hogy csak Amerikában van leginkább elterjedve. Fantasztikus áron lehetne hozzájutni az e-bay-en keresztül a használtaknak, de Európába nem szállítják át. Németben sem akadtam nyomára.

https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=hu&prev=search&rurl=translate.google.hu&sl=en&u=http://www.ebay.com/itm/10-craftsman-table-saw-2-HP-direct-drive-with-wheel-base-/302179467065&usg=ALkJrhhUh0IuAt7NIkra2TEeYheqChTU2g

(#37025) boncogo válasza #05304832 (#37024) üzenetére


boncogo
csendes tag

Köszönöm a linkeket (s egyben gratulálok is a munkádhoz), egyetértek veled, azért is írtam, hogy ezt a megoldást választom, csak egy kicsivel jobb és megbízhatóbb kézi körfűrészt fogok beszerezni, ha találok.

(#37026) ALI_G válasza Winner_hun (#36998) üzenetére


ALI_G
veterán

:R

(#37028) generatoros válasza #05304832 (#37027) üzenetére


generatoros
tag

egyet értek. sokszor az az érzésem, hogy az ilyen fílmeken , bemutatott alkatrészek precíziós gépeken készülnek, vagyis a késztermék nem a látott darabokból van összeállítva. mindenesetre szívesen nézem őket. Másik téma: ne bántódj meg, ha olvasol olyat itt a fórumon ami miatt szüneteket akarsz tartani. Azért mert nem kapsz visszajelzést, azért lehetnek itt páran akik hasonló véleményen vannak és nekik hiányoznál. A Thyelby (nyiregyházi játék készítő ) sem írt mindíg 100% os dolgokat és nekem pl. Ő is hiányzik, főleg így, hogy véglegesnek gondolja.

(#37029) bim


bim
veterán

Mi használtunk ilyen gépet zsalutáblák szabására födémen. Strapabíró masina de mondjuk lehet nem olyan pontos mint egy ipari gép.
Ezt kifejezetten ilyenre tervezték ami nem zárja ki azt hogy egy jó lappal nem lehetne feltuningolni.

(#37030) unreg1


unreg1
tag

Használ valaki közületek Bosch GKS 65 CE körfűrészt?
Hogyan oldottátok meg a porzsák vagy porszívó csatlakoztatását?
Sajnos nem egy kör alakú kivezetése van, amire rá lehetne dugni egy csövet, hanem egy idétlen "rés" van az oldalán, amihez nem lehet kapni adaptert.

(#37031) csmat


csmat
senior tag

Hol érdemes barkács asztalhoz lehetőleg tömör fa asztal lapot venni? Bauhausban láttam táblásított akác, tölgy és másfajta fákat is. Van esetleg máshol jó árban? (160*90) nem gondolkozom.

Van valahol tervrajzok egy általános barkács célú asztalhoz? Pl, Milyen, mekkora láb ajánlott?
Össze tudok rakni én is, de hátha van benne olyan amire nem gondoltam..

(#37032) aszamóca válasza unreg1 (#37030) üzenetére


aszamóca
aktív tag

Nekem 85-ösöm van, amihez jár az elszívócsonk. Ha nincs meg, én a Bosch oldaláról letölthető robantott ábráról megnézném a rendelési azonosítót, és felhívnám a márkaszervzüket. Ha ők nem tudnak beszerezni, akkor senki.

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#37033) unreg1 válasza aszamóca (#37032) üzenetére


unreg1
tag

Kösz a tippet.

(#37034) yooccoo válasza unreg1 (#37030) üzenetére


yooccoo
aktív tag

gyárilag jár hozzá és külön is lehet kapni
500Ft és rendelésre érkezik

(#37035) Soká válasza #05304832 (#37024) üzenetére


Soká
senior tag

"én azzal nem értek egyet ha valaki 300 ezret költ egy ilyesmi asztali gépre. Szememben az még ugyanolyan barkácsgép, még ha azt a gépet Festool Precisio-nak is hívják."

Értem, hogy mit miért mondasz, de azt érzem, hogy Te is nagyon a saját szempontrendszered alapján gondolkodsz és ami neked nem jó, arról azt feltételezed, hogy másnak sem jó.

Az nagyon pénztárca-függő, hogy kinek sok és kinek nem 300.000Ft azért a bizonyos kék Boschért. Nekem is sok, de azért magát a gépet tudom értékelni. És teljesen megértem, ha mondjuk egy asztalos szakember inkább vesz ennyiért egy használt öntvényasztalos gépet, de nem mindenkinek van helye egy öntvény géphez és nem mindenkinek az a szempont, hogy "mozdíthatatlan" legyen. Ezeknek a 30-40 kilós gépeknek éppen az a jó tulajdonságuk, hogy el lehet végezni rajtuk bizonyos műveleteket különféle körülmények között és ad bizonyos kompaktságérzetet.

Az a bizonyos youtube-os DIY asztal meg kimondottan arról szól, hogy vannak barkácsoló emberek, akik gépet szeretnek barkácsolni és nem bútorokat. ilyen is van és a mezei barkácsolók meg kapnak tőlük ihletet vagy elrettentést. :) Szóval, jól van ez így.

Hogy a saját szempontjaimnak hangot adjak, engem például meglep, hogy Te a linkelt hozzászólásaidban bútorlapokkal példálózol, mert én például életemben ha egyszer fűrészeltem ilyet otthon. Egyrészt mert ez az a műfaj, amit érdemes eleve a lapszabászatra bízni, másrészről én vagyok annyira FAfejű, hogy az asztalosságot a fa alapanyagra korlátozzam és ne bútorlapra. Ugyanakkor belátom, hogy egy asztalos nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy csak fából dolgozzon.
Mindezt csak azért említettem, hogy egyértelmű legyen a szempontok sokfélesége.

(#37036) Soká válasza #05304832 (#37023) üzenetére


Soká
senior tag

"Nem kívánok vitába szállni a fórumtársakkal, az lesz a legjobb ha kis időre ismét mellőzöm a fórumot."

Kedves topiklakók!

Ez a hozzászólás arra késztet, hogy esetleg essen szó arról, hogy mi is a profilja pontosan ennek a fórumnak? Én idáig mindig kerültem azt a témát, hogy van ugyebár egy asztalos topik és van egy hobbiasztalos is, amelyek akár konkurenciái is egymásnak, de lehet, hogy nem így kellene felfognom, hanem úgy, hogy lehet egy egészségesebb munkamegosztás a két topik között. Vagyis ha itt valaki tipikusan hobbista témával hozakodik elő, mint például most bocogo kartács, akkor lehet, hogy érdemes lenne egyenesen átirányítani a hobbiasztalosba, ahol nagyobb is a forgalom és több is a sorstárs. Ugyanakkor azt sem szeretném ha mást meg bántanék azzal, hogy ez a topik valamelyest kiürül és tényleg csak a profi vagy hivatásos vagy megélhetési asztalosok fórumává válna.
De ugyanakkor az sem szerencsés ha sok lúd disznót győz alapon itt is eluralkodik a lidl/aldi barkácsvonal. Remélem, értitek mire gondolok.

Én magam "belga" vagyok ebben a témában mert hobbista is vagyok, meg nem is.

(#37037) boncogo


boncogo
csendes tag

Szerintetek egy asztal alá épített körfűrésznél a hasítókés használata indokolt? A szán útjában lenne?

(#37038) boncogo válasza Soká (#37036) üzenetére


boncogo
csendes tag

Akkor kedves kartács! Meg egyébként is boncogó (de mindegy, a lenézés és tiszteletlenség meg nem).
Ha úgy gondolod, akkor tisztítsd meg a levegőt, küldj el a.... Szóval nem tudtam, hogy létezik egy "B" fórum is. Kérném a linket.

Minden jót szaki/kartács

(#37039) Soká válasza boncogo (#37038) üzenetére


Soká
senior tag

Kedves boncogo,
ne haragudj, hogy elírtam a nickedet, fejből próbálkoztam és rosszul. A kartács kifejezést meg tényleg barátsággal gondoltam írni, de látom félreértetted...
Én például nem sértődtem meg, hogy egy árva mukkot sem válaszoltál a 37014-es hozzászólásomra, noha én még most is állítom, hogy a számodra jó megoldás függvénye az lenne, ha megírnád a pontos céljaidat, elvárásaidat, hogy milyen anyagból mit szeretnél előállítani. De te tudod...

Amúgy szeretnélek megnyugtatni, hogy teljesen félreérted a helyzetet, de ezen nem csodálkozom, hiszen nem nagyon ismerheted a dörgést. Nem arról van szó, hogy nem vagy itt kívánatos, hanem arról, hogy ha szíveskedsz beütni a keresőbe a hobbiasztalos kifejezést, akkor könnyedén megtalálhatod a kívánt fórumot. És, hogy érts a dolgot, ott egy pörgősebb fórumban léptékekkel több olyan emberrel kommunikálhatsz, akik hasonló cipőben járnak.
És attól is óvnálak, hogy esetleg lenézd a hobbiasztalosokat, mert nagy biztonsággal állítom neked (és ezzel nem a profi asztalosokat akarom megbántani), hogy egy amatőr olykor sokkal nagyobb elánnal bújja a szakirodalmat, jobban ismeri a felhozatalt, jobban ismeri a DIY megoldásokat és miután másik szakmából érkezik (gyakorta mérnökök, informatikusok) így a rálátásuk sem elhanyagolható.

A 37037-es kérdésed alapján pedig tényleg szívesen javasolnám, hogy vegyél kézbe valamilyen szakirodalmat mert sokat segítene tisztábban látni a helyzetet. Próbáld elhinni, hogy ez nem lerázás akar lenni, hanem hasznos tanács. Mielőtt a körfűrésszel kárt teszel magadban.

[ Szerkesztve ]

(#37040) matta2003 válasza Soká (#37036) üzenetére


matta2003
tag

Szia!

Ennek a b-fórumnak az elérhetőségét meg tudod osztani itt?
Sajnos az "asztalos" és a "hobbi" és ezek különböző kombinációra rákeresve sem találtam meg. :(

Én sem tudtam erről a hobbiasztalos fórumról - pedig én még lehet, hogy oda sem való vagyok... El tudom képzelni az Asztalos klub tagjainak az arcát, akik olvasták egy-egy korábbi kérdésemet. Az évi 1-2 bútorlapból elkészített bútorommal még hobbiasztalosnak sem nevezném magam, maximum hobbinak... :)
Köszi a segítséget!

nem 21 éves vagyok...

(#37041) Soká válasza matta2003 (#37040) üzenetére


Soká
senior tag

Érdekes, hogy a gugli mennyire személyre szabja a keresési találatokat, mert nálam például ez jelenik meg.

(#37042) aszamóca válasza matta2003 (#37040) üzenetére


aszamóca
aktív tag

Hobbiasztalos fórum.

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#37043) aszamóca válasza Soká (#37041) üzenetére


aszamóca
aktív tag

Ők a PH-n keresték szerintem, azért nem találták a topikok között. :K

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#37044) Soká válasza aszamóca (#37043) üzenetére


Soká
senior tag

Igen, én éppen ezért nem akartam linkelni a konkurenciát... az univerzum néha túlmutat a PH-n :)

[ Szerkesztve ]

(#37045) epmd válasza #05304832 (#37027) üzenetére


epmd
tag

Na ja,én előbb venném meg ezt [link],minthogy nekiálljak egyet építeni rétegelt lemezből egy valag pénzért.Azt néztem,hogy ez a cég [link]szállít Magyarországra is,csak kérdés milyen áron.Bár az áraikat elnézve,ennyiért itthon is adnak jó gépeket. :)

[ Szerkesztve ]

(#37046) matta2003 válasza Soká (#37041) üzenetére


matta2003
tag

Bocsánat!
Én itt a ph-n kerestem...

@aszamóca
igen, így van. :K

[ Szerkesztve ]

nem 21 éves vagyok...

(#37047) mdk01 válasza Soká (#37039) üzenetére


mdk01
addikt

Mostanság ugranak rád az új fórumtagok, bár egyik esetben sem éreztem okát. :)

(#37048) passatgt


passatgt
aktív tag

Szerintetek sima bramac tetőlécből lehet munkalapot csinálni? Van egy csomó maradék és unatkozok :) Úgy gondoltam, hogy egyforma méretre vágnám körfűrésszel hosszában(így egyúttal gyalulva is lenne kb, nincs külön egyengető vagy vastagoló gyalum) és egyesével összeragasztva, csavarozva lenne egy 50x1500x600-as tábla a végeredmény, amit lecsiszolok és valamilyen munkalap olajjal lekezelnék.

(#37049) generatoros válasza mdk01 (#37047) üzenetére


generatoros
tag

Jó sok éve olvastam egy hasonló fórumot, még az is lehet, hogy ezt. Volt egy pofa aki illő módon bemutatkozott és kérdéseket tett fel , megmutatta hogy ő miket gyártott eddig. A baj akkor kezdődött amikor kapta a jóindulatu tanácsokat és rendre mindenen megsértődött még azon is amikor kigazította valaki, kogy a hasítóék az nem hasítókés. Az sem tetszett neki amikor olyan figyelmeztetést kapott szelíden, hogy vigyázz az egészségedre ( épségedre). Mit gondoltok mi a folytatás? ---- Köszönés nélkül lelépet---- Ő érte is kár volt. Tavaly megbántottam itt valakit ---akaratomon kívűl--- azóta ígyekszem megfontolni mit mondok.

(#37050) Soká válasza mdk01 (#37047) üzenetére


Soká
senior tag

Nem szándékosan teszem, de valószínűleg tudom provokálni az embereket. De olyan nagyon nem bánom, hogy ha idejekorán kiderül, hogy ki az, aki valóban tájékozódni szeretne és ki az, aki csak megerősítésre vár, hogy igen, az a jó, amit elgondolt. De ezt most csak általánosságban mondom, nem a mai esetre.

De, hogy ne legyek off, karácsonyra csináltam a gyerkőcnek egy zongoraszéket. Agyaltam rajta egy csomót, hogy miként oldjam meg az állíthatóságot, aztán rájöttem, hogy erre nincs is szükségünk, hiszen egyedül használja, 9 éves, tehát csak nőni fog, így az állíthatóság legegyszerűbb és legkézenfekvőbb módja az lesz, ha szükség szerint levágok a lábából. :) Mármint a szék lábából. :)
A kárpitozáson is agyaltam egy csomót, aztán arra jutottam, hogy nem takarom el ezt a szép mahagónit, viszont bőrösökkel készíttetek majd rá egy bőr párnaszerűséget.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.