Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#33051) Winner_hun válasza macilaci78 (#33050) üzenetére


Winner_hun
félisten

Kb. 5 mm a fa. Dió.
Excenterrel 240-es vagy 320-as papírral nekiesek, bőven elég lesz. Néhol fel vannak húzva a szálak, nekem nagyon nem tetszett, mondtam a tulajnak ha nem bánja akkor ezt egy kicsit kijavítanám. Ő se volt oda a minőségért, belement egyből.
A munkalap biztosan marad.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#33052) Bokrász válasza matta2003 (#33049) üzenetére


Bokrász
csendes tag

Köszi a gyors választ. :R Szép estét! :)

(#33053) Spuri2000


Spuri2000
senior tag

Tudnátok ajánlani sarokszorítót ami ár/érték arányban jó és nem a legdrágább kategória?

(#33054) macilaci78 válasza Winner_hun (#33051) üzenetére


macilaci78
nagyúr

5 mm mar mindenre eleg. Ha elsore biztosra akarsz menni, akkor 1 mm-t szedj le belole. Nem hiszem, hogy ennel bovebben locsoltak volna olajjal.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#33055) nyikszi válasza macilaci78 (#33054) üzenetére


nyikszi
őstag

Sziasztok! Vettünk egy íróasztalt és szeretnénk rá készíttetni egy felső polc részt, valami hasonlót mint itt a felsőrész:

Kérdés, ezt elég ha ráteszem az asztallapra és hátul pántokkal megfogatom? A válaszokat előre is köszi.

''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''

(#33056) martong válasza nyikszi (#33055) üzenetére


martong
tag

Mindenképpen oldhatóra célszerű készíteni, mert ez így egyben nem túl könnyen szállítható.

A lerögzítésnél azt kell szem előtt tartani, hogy ki fogja használni/ki férhet hozzá. Kisgyerek sokkal valószínűbben lerántja. Felnőttek esetében éveket kibír, ha csak ráteszed.

Olyan kialakítást válassz, hogy esetleges félrecsúszásnál ne billenjen le az egész. A képen éppen egy nem túl jó megoldás látszik.

Az is jó lehet, hogy csappal fogatod össze, de nem ragasztod meg. 2-2 csap bőven elég. Ennek hátránya, hogy az asztallapot meg kell fúrni, később esetleg ez lehet probléma, ha mégis enélkül üzemel az asztal.

[ Szerkesztve ]

Okos embernek a nagyapja ültet diófát.

(#33057) veze válasza martong (#33056) üzenetére


veze
őstag

Nálam szinte majdnem hasonló van, szintén meglévő asztalra készült utólag, azonos butorlapot vágatva magam csináltam. Én is 2 -2 db csapot tettem a két oldalára ragasztás nélkül, azok tartják, hogy el nem csusszon. Évek óta stabil. Valoban meg kell furni, de én eldöntöttem anno hogy enélkül már nem is akarom használni az asztalt sosem, vagy ha ha mégis, és zavarna a csapok furata, vágatok rá uj asztallapot..

(#33058) Drebil


Drebil
csendes tag

Szép reggelt, Urak/Hölgyek!

Használ valaki közületek Woodmaster gépeket? Illetve milyen vélemények vannak a veszprémi Fa-Elefánt kft-ről?

Péter

[ Szerkesztve ]

(#33059) nyikszi válasza martong (#33056) üzenetére


nyikszi
őstag

Köszi, lehet az lesz, végül is szinte biztos, hogy marad így évekig. De elsőre ezért gondoltam a hátsó pántra, az nem látszana később egyáltalán.

''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''

(#33060) generatoros válasza Drebil (#33058) üzenetére


generatoros
tag

Nem szeretek rosszat mondani senkiről, de amikor kérdeznek az más. A használt gépeiket úgy hirdetik, hogy átvizsgált állapotban (csapágyak lezsírozva). Ehhez képest egy Nagyon vacak elektra becum hc260-as kombigyalut úgy adtak el, hogy nem hívták fel a figyelmemet az előtolást végző tengelyek durva kopására a müanyag felfüggesztések besültek és tojásalakura kikoptak(ezt megoldotta az eladó, lehet az aki nekik eladta,) úgy hogy éppen eltudott forogni a két tengely. A behúzó henger beleérhetett a késhengert körülvevő erős acéllemezbe és annyira lekoptatta a tengelyt, hogy a melegedés megolvasztotta a müanyagokat a két végén. A vastagolóasztalon van egy fényes acéllemez aminek a ragasztása elvált és ez alá betömködött (gondolom az előző tulaj valami szürke ragasztót). Egyszóval borzasztó kezekben lehetett. Eddig rendbe is van a dolog, mert amikor használt gépet veszek ez is benne van a pakliban. Nekem csak az nem tetszet, hogy ahogy a hírdetésében mondja , náluk minden használt gép átnézésre kerül ez valószinű így is van és mivel azt nem mondja hogy a látottakat az új tulajdonosnak el is fogja mondani, így ez is rendben van. ( ez ami nem tetszett). Tehát ahogy ígértem rosszat senkiről nem mondtam, csak elmeséltem egy élményemet, ezt is csak azért mert kérdeztél.

(#33061) lorcsi


lorcsi
veterán

nem tudom mennyre asztalos kérdés
de van egy farostlemez ajtó, amin túl nagy csavarral lett kifúrva a silt...és lötyög

[link]
[link]

[link]

[link]

kaptam már oylat tanácsot, hogy ajtó csere..de ezt azért nem szeretném..

(#33062) aszamóca válasza lorcsi (#33061) üzenetére


aszamóca
aktív tag

A lyukat kifúrod nagyobbra, azután beleragasztol egy facsapot, szintbe vágod, csiszolod, és azt fúrod ki a helyes méretre.

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#33063) lorcsi válasza aszamóca (#33062) üzenetére


lorcsi
veterán

facsap=tipli?

milyen ragasztóval ?

(#33064) AndrewBlase válasza lorcsi (#33061) üzenetére


AndrewBlase
senior tag

1 tipp: fúrd át 8-as/10-es fúróval az adott helyen, ragassz bele tipliszárat, majd megkötés után ebbe már tudsz csavarozni (esetleg előfúrva).

Bár az még kérdés, hogy olyan messze a zártól van-e még faanyag (léc) a farostlemez mögött.

Megelőztek! :)

[ Szerkesztve ]

Miért mindig én???

(#33065) lorcsi válasza AndrewBlase (#33064) üzenetére


lorcsi
veterán

ahogy nézem nincs már léc a farost mögött :(

(#33066) aszamóca válasza lorcsi (#33063) üzenetére


aszamóca
aktív tag

Facsap.
Ragasztó.

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#33067) AndrewBlase válasza lorcsi (#33065) üzenetére


AndrewBlase
senior tag

Na, az gáz, mert így komolyabb beavatkozás szükséges. :(((

Valamilyen fűrésszel (pl kézivel), vágj ki az ajtó egyik oldalán a farostlemezből egy téglalapot, majd alá egy megfelelő vastagságú lécet kell ragasztani.

megfelelő vastagságú=
1.) a túloldali farostlemeztől az innenső lap külső feléig ér, ebben az esetben nem kell farostlemezzel visszazárni. (itt ügyelni kell, hogy a beragasztandó léc/fadarab keresztmetszete megfeleljen a vágott nyílás méretével)
2.) a beragasztandó léc vastagsági mérete egyezzen meg az ajtó magjának a vastagságával, ebben az esetben a nyílást farostlemezzel kell lezárni. Vagy azt rakod vissza, amit kivágtál, így többet kell utána javítani, vagy vágsz egy újat, amire ráhagyod a fűrészelési hézagot=leméred a nyílást)

Mindkét esetben csiszolás, glettelés, festés szükséges a pótlás után..

[ Szerkesztve ]

Miért mindig én???

(#33068) fi:zi'k


fi:zi'k
nagyúr

Urak,
Van egy IKEA könyvespolcom, amit szeretnék lapra bontani, azonban a hátlap 9 ponton oda van szeggel rögzítve a vázhoz. Van vmi bevált módszer arra, hogy miként tudom eltávolítani a szegeket úgy,hogy a hátlap ne sérüljön?
Én arra gondoltam, hogy megpróbálom annyira kifeszegetni, hogy utána egy homlokcsípővel ráfogva ki tudjam húzni. Próbáltam is egy helyen, de úgy láttam, hogy a hátlap hamarabb megadja magát.

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#33069) lorcsi válasza AndrewBlase (#33067) üzenetére


lorcsi
veterán

basszus..:(
ez nem lesz kis feladat :(

ui:
tx!

(#33070) AndrewBlase válasza fi:zi'k (#33068) üzenetére


AndrewBlase
senior tag

Próbáld meg azt, hogy ahol a szegek vannak, belülről ráfektetsz egy nagyobbacska lécdarabot (úgy, hogy felfeküdjön a korpuszon), majd ezt ütögesd óvatosan kalapáccsal.

(#33069) lorcsi: Ezért mondtam, hogy az gáz. :(

[ Szerkesztve ]

Miért mindig én???

(#33071) Armahun válasza lorcsi (#33069) üzenetére


Armahun
addikt

ha jobbról, balról megfúrod és átdugod a tiplit, akkor a két farosba ragasztva meg kell állnia.

legegyszerűbb, átmenő csavar gombos címkéhez:[link]

[ Szerkesztve ]

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#33072) Sanyabá válasza fi:zi'k (#33068) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Jól csinálod, csak csináld óvatosabban! :D

Egy másik tipp, fogj két kisebb méretű csavarhúzót, és a szeg feje alá két oldalról srégen üsd be, aztán feszítsd lefelé a csavarhúzó nyelét,akkor a szeg feje kiemelkedik a síkból. Azután már harapóval is kitudod húzni a szeg fejét.

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#33073) aszamóca válasza lorcsi (#33069) üzenetére


aszamóca
aktív tag

Bár nem esztétikus megoldás, de ha nem szem előtt van, (spájz, műhely stb) és csak gyakorlatilag a címertartó funkcióját kell ellátni, akkor esetleg ezzel próbálkozhatsz.

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#33074) Drebil válasza generatoros (#33060) üzenetére


Drebil
csendes tag

Jaj. Igaz, én új gépeket vennék, de nem tudom mennyire jók a termékeik. A Bernardo és a Holzmann az nem játszós, engem kifejezetten a Woodmaster érdekelt volna. Paramétereikben nem rosszak, árban meg rendben vannak.Ha jól tudom, osztrák a márka, és Bulgáriában építik a gépeket.

(#33075) macilaci78 válasza nyikszi (#33059) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A hátsó pánt még önmagában nem jelent jó megoldást, könnyen lebillen hátra. L-vasat használj, ami az asztallap alját fogja össze a felső elem hátuljával. Talán így stabilabb lesz.

A tiplis rögzítésnél a ragasztás helyett az is jó, ha a tipli mellett átfúrod az asztallapot és alulról átmenő csavarral a bútorlap élét húzod hozzá az asztallaphoz. Egy asztalra felmászó gyerek így már nem billenti meg. Persze ez akkor járható út, ha így is, úgyis sérül az asztallap.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#33076) macilaci78 válasza lorcsi (#33069) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Átmenő hüvelyes csavar? Színben és méretben is van választék, kúpos is van...

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#33077) Raul_Duke


Raul_Duke
tag

Sziasztok!

Tegnap kiszedtem a kocsim egyik műszerfal elemét, mert nagyon csúnya volt már a lakkozása. Eltávolítottam a lakkot, ami mint utólag kiderült gyanta volt. A gyanta színe barna volt. A furnér azt hiszem eperfa. Milyen gyantát használjak, vagy mit használjak szerintetek? Lakk, vagy műgyanta? A cél az eredeti szín visszaállítása. Ha hazaértem, teszek fel képeket, ha van rá igény.

Epos + Creek

(#33078) mdk01 válasza Raul_Duke (#33077) üzenetére


mdk01
addikt

Jöhetnek képek, engem érdekel.
Műgyantából mire gondolsz, hogyan néz ki?
Az biztos, hogy kell egy testes alap, arra egy magasfényű kemény fedőlakk 2 rétegben, hogy polírozható legyen.

(#33079) Raul_Duke válasza mdk01 (#33078) üzenetére


Raul_Duke
tag

Én semmire nem gondolok :). Arra gondoltam, hogy elviszem az asztalos barátomhoz, aki majd jól lefújja nekem lakkal és slussz passz, de kiderült, hogy nem lakk a lakk, hanem műgyanta. Ehhez én nem értek, csak szeretném, hogy a lehető legközelebb kerüljek az eredeti színhez :). Olvasgatok a témában, de ez nekem egyelőre még nem áll össze.

Epos + Creek

(#33080) dudi6


dudi6
senior tag

Lidl-s szerszámokat mennyire éri meg venni? holnaptól! Lidl vs. Aldi versenyből ki jön ki győztesen szerszámokat tekintve?

[ Szerkesztve ]

(#33081) zoli03 válasza dudi6 (#33080) üzenetére


zoli03
őstag

Holnap szerintem ne menjél szerszámért, mert csak hétfőn (január 25) kezdődik az akció.

(#33082) dudi6 válasza zoli03 (#33081) üzenetére


dudi6
senior tag

Ezt honnan veszed? Az oldalukon 21-től van írva. De a lényeg, hogy jók e termékek? Ez érdekelne nagyon. Illetve az Aldis hasonló termékek esetleg jobbak-e vagy sem?

(#33083) bim


bim
veterán

Valaki tud új ilyen picard kalapácsot szerezni? Akár ebay is játszik.
Csak és kizárólag a 298-as számú érdekelne.
Még 92-ben vettem egyet amikor Németországban dolgoztam és kibírt 24 évet. Sajnos halódik és mielőtt tönkremegy lecserélném ezt pedig nyugdíjaznám. :U

(#33084) AndrewBlase válasza dudi6 (#33082) üzenetére


AndrewBlase
senior tag

Jobb felső sarokba van írva, hogy hétfőtől, január 25-től. :) A 21.-e az akciós újság érvényességének kezdete, de a szerszámos rész hétfőtől él.

Egyébként barkácskategória, de szerintem jó. Ha nem nyüstölöd állandóan (és nincs túlzottan nagy elvárásod vele szemben), akkor jó kis gépek. Én meg vagyok elégedve velük, van jó pár a gépparkomban belőlük. Ráadásul a 3 év garancia is okot ad bizakodásra. Többnyire (ha nem az összes) Einhell gépek, csak más a színük. De ha jól tévedek, az Aldi-s gépek is Einhell-ek. Onnan még nem vettem gépet, így arról nem tudok nyilatkozni, hogy milyenek.

[ Szerkesztve ]

Miért mindig én???

(#33085) AndrewBlase válasza bim (#33083) üzenetére


AndrewBlase
senior tag

Van olyan, amelyik szállít Mo.-ra is. És egy másik, csak kicsit húzósabb áron.
Bár, ahogy elnézem, a 298-ason belül is van többféle változat...

Miért mindig én???

(#33086) zoli03 válasza dudi6 (#33082) üzenetére


zoli03
őstag

AndrewBlase már megválaszolta az első kérdést. Ár/érték arányban nagyon jók, hasonló minőséget csak drágábban kapsz, ráadásul itt 3 év normális garancia van rájuk. De ezek nem ipari szerszámok, hanem barkács kategória, abból viszont a normális, használható fajta (persze itt is vannak baklövések, minden terméküket nem érdemes megvenni, pl most a fúrószár élezőt). Aldival kevesebb szerszám szokott lenni, sokszor árban se hasonlók vagy kicsit másak, így nincs sok értelme összehasonlítani őket (de amúgy az Aldis szerszámokat is mindig ajánlják).

(#33087) lentivator válasza bim (#33083) üzenetére


lentivator
csendes tag

Itt (Graz) van ilyen
Amennyiben kibírja még 2-3 hétig a régi,akkor addigra odaérhet(megveszem,azt otthonról postázom).
Priviben keress meg,ha ok.
Üdv!

(#33088) Raul_Duke válasza mdk01 (#33078) üzenetére


Raul_Duke
tag

Hát nappal jobb lenne fotózni... Ez sikerült lőni:

[

Az "U" alakú kis darab az eredeti burkolat színe.

Epos + Creek

(#33089) Spuri2000


Spuri2000
senior tag

Tudtok valami jó bútortervező programot?

(#33090) dr.ac


dr.ac
csendes tag

Sziasztok! Nem használtam még felsőmarót, de most tervezek venni egyet, és a marószárral kapcsolatban lenne kérdésem: milyen márkák számítanak jobb minőségűnek? Milyen márkát érdemes kerülni? Barkácscélra lesz, de nem bánom, ha drágább, és cserébe sokáig megbízhatóan végzi a dolgát. Egyáltalán mi számít egy jellemző árnak a már ajánlható kategóriában?
Pl. ezek a Hitachik jónak számítanak?: http://www.szerszamoutlet.hu/index.php?kat=597

(#33091) Speciali válasza Drebil (#33058) üzenetére


Speciali
tag

Jártam párszor az üzletükben, elöször még egy kis lyukban voltak, ezelött 20 éve a "szikviz udvarban". Akkor még az öreg Papakosmas vitte a céget. Akkoriban vett tölük egyik haverom egy uj 5 funkcios gépet.Volt szerencsém elég sokszor dolgozni a gépen.
Semmi jöt nem tudok mondani a gépröl. Alapjában véve nagyon primitiv megoldásokkal volt épitve a gép. De ez még el is ment volna, mert hát ez látszik, amikor az ember megveszi. De az anyagminöség, az valami botrányos ! Törött, hullott szét minden mozgo, forgo, rögzitö kis bizbasz a gépen.
Kezdödött azzal, hogy kb 2 éves lehetett a gép, amikor épp hosszlyukfuroztunk rajta, és eltörött a tengely, a tokmány mögött. Nem tulterhelés volt, egyszerüen ennyit birt. Aztán késöbb, a körfürész emelö és döntö mechanikája esett szét, igazábol ott is az anyag fáradt el botrányos modon. Az egész gép, ugy szar, ahogy van. Oké, hogy öntvény, ipari filing, de itt el is fogyott a tudomány. Aztán a haver késöbb valahogy megszabadult a géptöl, ma már ö sem venné meg szerintem.
Mégegyszer mondom, ez 20 éve volt. Lehet, már normális(abb) anyagbol dolgoznak, de nekem nincsenek illuzioim. Bulgária...khmmm...sosem volt hires a gépiparárol.
Én mindenképp lebeszélnélek a vásárlárol. Inkább egy használt , de megbizhato gépet vegyél, vagy nem tudom. De öket messze kerüld el, ez a személyes véleményem.

[ Szerkesztve ]

(#33092) Haugland


Haugland
aktív tag

Sziasztok,
Tobb helyen latok gude gbs200 -as szalagfureszt (30eFt) -ert.
A kerdesem az lenne, hogy hobbicelra ilyet meg szabad venni vagy szembekopnek, ha beruhaznek egy ilyenre? :)
Vekony kis retegelt lemezt vagdosnek rajta leginkabb..

Es egybol lenne is egy ilyen kerdesem! Az ilyen kisgepekhez lehet szalagot venni vagy ez minden esetben egyedileg kell gyartatni?
Van ezekbol tobbfele meret is, ugye? Pl.ha az ember apro, kis sugaru dolgokat akar kivagnibakkor ahhoz keskenyebb szalag is felteheto a gepre?

[ Szerkesztve ]

(#33093) generatoros válasza Speciali (#33091) üzenetére


generatoros
tag

A mostani tulaj bulgár, talán ezért árul bulgár gépeket. Bulgár kertészet az igen, de Bulgár gép .......?

(#33094) Drebil válasza Speciali (#33091) üzenetére


Drebil
csendes tag

Köszönöm, nem szívderítő :(

(#33095) pali923 válasza zoli03 (#33086) üzenetére


pali923
tag

Kb. nekem is ez a tapasztalatom a lidlis/aldis szerszámokkal. Annyit érnek, mint az áruk, de a 3 év garancia miatt jobban megéri megvenni őket, mint az ugyanolyan gyártású, mondjuk Einhell termékeket. Barkácsolásra ezért a pénzért általában megéri. A Lidl termékeit én többnyire jobbnak látom, de ez sem igaz mindegyikre.
Viszont az is igaz, hogy hiába jelenik meg egy-egy gép néhány havonta, az már nem biztos, hogy a következő sorozat ugyanaz lesz, mint az előző (pedig talán még a neve is ugyanaz).
Legutóbbi konkrét példám egy szorító készlet. Pár éve vettem egyet, amit el tudtam törni sima egykezes szorítással, pedig nem vagyok súlyemelő. Meg is fogadtam, hogy ez volt az utolsó, de pár hete meggondoltam magam. Ezt viszont annyira jónak ítéltem, hogy visszamentem a boltba még egyért, de már elfogyott.

[ Szerkesztve ]

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#33096) Drebil válasza dr.ac (#33090) üzenetére


Drebil
csendes tag

Szia, amik jók :pl. Freud, CMT, BOSCH, Festool. Utóbbi kifejezetten nem olcsó.
Amit ne: barkácsáruházi cuccok, meg a Tesós, Ósanos, stb.
Amik középkategóriák szerintem (de az okosabbak kijavítanak ha nem), pl a cseh termékek, Extol, Modeco,

[ Szerkesztve ]

(#33097) dr.ac válasza Drebil (#33096) üzenetére


dr.ac
csendes tag

Köszönöm.

(#33098) thyeby válasza Haugland (#33092) üzenetére


thyeby
őstag

Nyugodtan vedd meg!
Tíz éve használom ipari munkára. Most lett csapágyas. A csapágycsere macerás, mert nomád méretű, sehol nem kapható csapágyméret kell rá. Egy fórumtársunk megoldotta nekem. Jelenleg rendkívül jól szuperál ... na, ha nem éreztem volna a napokban lakkszagot a gép kikapcsolásakor. Közel tíz év használat után ez persze várható is volt - noha sosem gyilkoltam. Nem gyári, hanem erősebb indukciós motort szándékozok rá tenni boltból, újat, és akkor ismét hosszú ideig jó lesz.

Egy dolgot tudok a rovására írni. Azt a fájintos bordázott asztallapot, amibe szeretnek beleakadni munka közben a munkadarab sarkai.
Átlagosan két centi vastag bükkfát szoktam vágni rajta. Vastagabb anyagot ennél nem igazán szeret.

Fűrészlapot ugyan kapsz a gyártótól, a barkácsáruházakban is, de javaslatom, hogy a gyári szalagot felejtsd el. Pesten a Boronkay élezőműhelyben kapsz rá rendkívül jó minőségű szalagot nagyon korrekt áron. Cca 2.500 forintért.
Méret, amit javaslok, 1440x6x0,38 collonként hat fogosztással. Ezzel a szalaggal egy ötven forintos érményi kört szépen ki lehet vágni egy kanyarítással. Egyenest vonal mentén, szabadkézzel vágj, ne használd a stellert, mert amellől könnyen elmászik. Ez a Boronkay-féle szalag ultravékony, edzett élcsúcsú, és igen tartós. Van, hogy nálam több évet is megy élezés nélkül. De érzékeny a túlfeszítésre is, és a vezetőgörgők helytelen beállítására is. A lehetséges leglazább feszítéssel dolgozz, amikor már nem sétál el a szalag. Ha túlfeszíted, öt perc alatt vége a szalagodnak. Szalagtámasztó csapágyakat gyakran ellenőrizd, hogy forognak-e munka közben rendesen, nem sültek-e be?
Ha a motor gyengülni kezd, cserélj kondenzátort, és ismét jó lesz.
A boltban nézd meg, hogy a járókeréken mennyi súlyt raktak fel kiegyensúlyozásra. Ha sok van rajta, azt tedd vissza a polcra. Forgasd meg a járókerekeket, hogy látsz-e rajtuk tojást, vagy más kitérést a szabályos síktól és körívtől. Így tudsz kiválasztani eltalált példányt.

Remélhetőleg Te is kellemesen csalódsz majd ebben a pici gépben. Más márkát nem javaslok. A következő gép, ami eltalált, az a Makita LB 200F. Ez már drága, de nagyon eltalált. Ha ilyenbe ruházol be, mert megteheted, akkor jóval több tipikus szalagfűrészes feladatot játszva meg tudsz oldani. Azt is, amit a Güde megold, de akár 15 centi vastag fát is szépen, könnyen vághatsz.

Több fa van, mint asztalos!

(#33099) thyeby válasza Haugland (#33092) üzenetére


thyeby
őstag

Oopsz!

1425 mm-t látok a szalag gyári méretének a specifikációban. 1440-re emlékeztem. Majd megnézem a napokban, és ha nem erősítem meg, hogy 1440 mégis, akkor 1425 a jó szalaghossz. Ilyet kell készíttetned Boronkay úrral.

Több fa van, mint asztalos!

(#33100) thyeby válasza bim (#33083) üzenetére


thyeby
őstag

Tennap este a jutyubon letem Neked igazi csemegét. Nincs benzin, nincs villanyáram. De még a kézifűrész is ritkán játszik.
Öcsém pedig ezt linkelte arra az esetre, ha nincs áram.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.