Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#33501) thyeby válasza Bokrász (#33500) üzenetére


thyeby
őstag

Igen, erre gondoltam.
Úgy okoskodtam, hogy a következő betéttel tolja az előtte levőt a késre, az utolsó betét mögé pedig egy alkalmas méretű fadarabot tesz, így az se szakad ki.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#33502) Bokrász


Bokrász
csendes tag

Készül lassan a dió konyha frontom.Tele meglepetésekkel.

(#33503) Speciali válasza zonusz (#33491) üzenetére


Speciali
tag

Jobb ha nincs ragasztva a lemez sem.
Mert ha a lemez nem is mozog, azért a keret a továbbra is tömörfa.
A témánál maradva : egyszer csináltam itthonra egy süteményes deszkát bütüvégeken fejelőlécekkel, kb 70x50 cm-est. De persze lusta voltam rendes nútot csinálni neki, egyszerüen rálamellóztam és teliberagasztottam az egészet.
Kíváncsi voltam, mi történik. Kb egy évig semmi nem is történt, a hosszabb idejű tesztelésnek meg az vetett véget, hogy kedves feleségem betette a mosogatógépbe. :DDD
De még ezek után sem hullott szét, csak 5 mm széles rések keletkeztek.

[ Szerkesztve ]

(#33504) Speciali válasza thyeby (#33498) üzenetére


Speciali
tag

Pont forditva van : ha a bütüt marod, akkor nem tép, mivel ilyenkor lép ki az anyagból a kés a szálirány felé, ha meg szálirányban marsz, akkor szakít, mert olyankor merölegesen forgácsol a szálirányra. Ez felsömarónál nem annyira látványosan van igy, a kisebb méretek miatt.
Tehát anyagot tolni utána felesleges, mert nem abba az irányba tép, hanem a vezetö felé. Oda meg ha teszünk anyagot, akkor annyival kisebb lesz a marásunk.
Amit lehet tenni, hogy legyen ott "anyag", az a vezetö, vagy a vezetögyürü. Ennek ütközik az anyag.

Egy jó betétmarót ha megnézel ( nem szappanmaró, szappanmaró az más), nagyon ferdén forgácsol. A kés nem sugárirányban van elhelyezve a fejen, hanem arra elég nagy szöget zár be. Vagyis nem egyszerre szedi le az anyagot, ezért sem tép annyira, mint ahogyan az ember a nagy méretekböl gondolná.
Én a betétek szélsö léceit ugy szoktam válogatni, hogy jó legyen a szálirány a forgácsoláshoz, Semmiképp ne legyen visszafelé forduló szálú, hanem inkább kifelé irányuljon a szál, vagy legalább egyenes.

(#33505) zonusz


zonusz
tag

Köszönöm a válaszokat.
Kíváncsi leszek, hogy nálam a konyhafrontok meddig fogják bírni - nem én csináltam -, mert láthatóan legalább egybe van lakkozva, de lehet, hogy ragasztva is. A keret fa, a betét rétegelt. Mindenesetre jó volt, hogy erre is felhívtátok a figyelmet, és nem kell dühöngeni, hogy elkefélte az ember, vagy tudja, hogy mi volt a baj.

(#33506) thyeby válasza Speciali (#33503) üzenetére


thyeby
őstag

Gyúródeszkákat készítettem bükkből szerte a családnak. Akkor vettem meg a Domino-t, naná, hogy én is lusta voltam rendesen núttal rakni fel a fejelőléceket. Ennek jó egynéhány éve. És semmi baja, nem repedt, nem vetemedett sehol. Annyi hézag van csak az egyikben, amit én pontatlankodtam bele kezdőként nagy elánnal. Szerencsémre nem férnek be egy mosogatógépbe. :D
És gondoltam többször is ezekre a táblákra, mikor a cipősszekrényen gondolkodtam. Mert ugyanazon elven a gyúrótáblának is illett volna szétcsattanni, hiszen telibe ragasztottam, másként nem is lehet - mi több, a bükk híresen hajlamos a repedésre. És került egy lakótelepi "szárazságba" is.Talán azért, mert vastagabb az anyag? :F

Kezd világlani, mi hogy is van ilyen nagy profil marásakor, bár nem minden világos még mindig. Kellene éreznem a kezemmel a műveletet, akkor biztos rögtön értenék mindent.
És a betétet több lépésben kell marni?
Köszönöm, hogy kiigazítottál szappanmaróilag, nem tudtam, hogy van rendes magyar neve annak a profilnak.

Több fa van, mint asztalos!

(#33507) thyeby válasza Bokrász (#33502) üzenetére


thyeby
őstag

A dió bizony tud produkálni ilyen meglepetéseket.

Jó lesz majd dolgozni ezzel az anyaggal, és szép lesz a végeredmény. Olyan híresen könnyű mindent csinálni a dióval, hogy asztalosok álma. (Ahogy néztem a fotót, éreztem a dió forgács illatát.)
(Nekem az akác szép. Ám azt feldolgozni rémálom. Élgyilkos.)

Több fa van, mint asztalos!

(#33508) Speciali válasza thyeby (#33506) üzenetére


Speciali
tag

A betétmaró és a szappanmaró, csak mert ha már szó van róluk.

Még annyit a betétmaráshoz, hogy a sok figyelem ellenére azért elöfordul, hogy szakad az anyag. Ilyenkor nincs más, mint levág, gyalul, ragaszt, ujramar. Tehát ha látjuk a szépen mart betéteket, akkor nem lehetünk biztosak abban, hogy elsöre, vagy sokadjára lett ilyen szép. Amugy a kisebb kiszakadásokat (lap irányba lefelé) elég jól ki lehet csiszolni puha talpu excentercsiszoloval. De egyébként is azzal csiszolom a betéteket. Igaz, eléggé csiszologéptalp gyilkos, de valamit valamiért.

Ezuton kérek elnézést a rövid magánhangzók gyakori helytelen használatáért ! Engem is zavar, de angol billentyüs a lapostopom, és nem mindig találom meg a hosszú magánhangzókat (nem az van a billyentyüre irva, ami valojában)

[ Szerkesztve ]

(#33509) Speciali válasza Bokrász (#33502) üzenetére


Speciali
tag

Na igen, a fa, maga az élet.
Nekem is volt meglepetésben részem. A fakorongos asztalomhoz a keret cseresznyefa lesz. A héten kigyalultam a keretanyagot. Amikor elhoztam sötétben az anyagot, annyit láttam, hogy van pár szú ette lyuk benne, de gondoltam, ez nem gond. Amikor kigyalultam, akkor azonban olyan szinten szuvas anyag tárult elém, hogy az már szép. :C
A szijácsot olyan szinten megették a dögök, hogy fürészelésnél porlik szét az anyag, mint valami 500 éves faanyag. De a geszt is kapott rendesen.
Gondolkoztam, mi legyen. Másik anyagom most nincs erre. De aztán eszembe jutott, sokszor a cégnél mesterségesen tesszük tönkre az anyagot, hogy olyannak hasson, mint valami ütött kopott régi holmi. Meg drága pénzen vett a cég régi anyagból készült falapokat.
Erre itt van az én anyagom, ez meg nem csinált, nem mű, ez tényleg ilyen. Munkatársaimnak mondtam, ez nem mesterséges, ez original scheiße. :D

Normál esetben korábban ez tüzifa lenne, de most ugy döntöttem, ha már amugy sem egy szokványos asztal lesz ez, akkor ez már csak olaj a tűzre, ha lúd, akkor piruljon jól meg a tűzön. Tehát marad ez a megzabált anyag. Jó sok lakkal be kell majd itatom, hogy ne porladjon szét.

(#33510) Loobelt70 válasza Madmax81 (#30587) üzenetére


Loobelt70
csendes tag

Remélem, egyszer felnövök egy ilyen masinához!
Ékszer!

"Nincs bedugva és mégse' forog!"

(#33511) thyeby válasza Speciali (#33509) üzenetére


thyeby
őstag

"ez nem mesterséges, ez original scheiße."

Khmm.
Óvatosan azzal a firma anyaggal! Többször botlottam már régen porló faanyagba, amiben még élt a féreg.
Ha nem látsz sehol befele menő likacsot, akkor jó, különben lehet az olyan valódi scheiße, hogy az agyad eldobod két év múlva.

Több fa van, mint asztalos!

(#33512) thyeby válasza Loobelt70 (#33510) üzenetére


thyeby
őstag

A nyáron billegtem kicsikét, hogy hazahozok egy ilyen 300-ast a sarokról. Nem mertem, mert feszes lett volna nagyon a zsebemnek. Úgy tűnik, nagyon jól döntöttem, mert enélkül is késélen kell járnom.

Több fa van, mint asztalos!

(#33513) Speciali válasza thyeby (#33511) üzenetére


Speciali
tag

Óvatosan azzal a firma anyaggal

Az anyagot otthonról hoztam, nem itteni. De igazad van, jobb az óvatosság. Bár nincs nyoma életnek, lehet berakom ammoniagözbe az anyagot, vagy egyéb modon féregtelenitem.

Tegnap a fönököm, meg egy munkatársam is furcsán nézegett a cseresznyefa pallót. Kérdezték, ez biztos hogy cseresznye ? Mondom persze. Tényleg tipikus cseresznyafa anyag.
Azt mondta a kolléga, az ö tudomása szerint a cseresznye az vörös. Na ja, mondom neki, mert szinte mindig pácolják a cseresznyét, és az van a köztudatban.
De az azért furcsa, hogy egy asztalos sem ismeri meg.Persze ez nem feltétlenül az ö hibája, sajnos nemesebb anyagokkal alig kell dolgozni a cégnél. Aztán elütöttem annyival a dolgot, mert amugy egy jo fej a fickó, nem akartam hogy rosszul érezze magát emiatt, hogy biztos a bajor cserkó az más színű.

(#33514) thyeby válasza Speciali (#33513) üzenetére


thyeby
őstag

Van a cseresznyének egy finom vöröses beütése alapból is, és én sajnálom, hogy ezen mesterségesen vadítanak, mert a la nature nagyon szép.
Ha valaki belevakar, és megszagolja, aligha tévedhet, ha csak nem láncdohányos.

Több fa van, mint asztalos!

(#33515) jimy_l válasza thyeby (#33514) üzenetére


jimy_l
tag

Lánkámnak csináltam anno, titok doboz.
Cseresznye fábú.

[L:/dl/upc/2016-02/27/314784_kafigid38tlfywxb_f0427e4e-9d43-42f3-9900-9dc45f0a2e38.jpg](IMG:/dl/upc/2016-02/27/314784_kafigid38tlfywxb_f0427e4e-9d43-42f3-9900-9dc45f0a2e38.thumb.jpg)(/IMG)[/L]

[ Szerkesztve ]

Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.

(#33516) aszamóca válasza jimy_l (#33515) üzenetére


aszamóca
aktív tag

Erősítő előlap cseresznyéből.

[ Szerkesztve ]

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#33517) Speciali válasza aszamóca (#33516) üzenetére


Speciali
tag

Szépek.
A ládikában is van egy kis zöldes árnyalat, ahogy az én anyagomban is. Majd lakkozás után adja ki az igazi színét ez is.

A köztudatba ezt a cseresznyefa színt , vagy ennél sötétebbet égette bele a bútorkereskedelem A képen látható bútorról azt írják, hogy cseresznyefa, de ebben annyira nem lennék biztos, hogy ez igaz is.
Nézném inkább bükknek, azt szokták a leggyakrabban cseresznyeként elsütni. Az igényesebb hamisitványokat juharból lehetne késziteni, mert az anyagszerkezete nagyon hasonlit a cseresznyéére, csak a szine más.

[ Szerkesztve ]

(#33518) Haugland válasza aszamóca (#33516) üzenetére


Haugland
aktív tag

Kivonat, szinten cseresznyebol:

u.i: bocs mindenkitol, ez kihagyhatatlan volt ;)
u.i.2: ma sikeresen elegettem a kezi korfureszem (lidl-parkside) motorjat egy oreg pozdorialap (15mm) elszeletelese kozben... :(

(#33519) thyeby válasza Haugland (#33518) üzenetére


thyeby
őstag

:DDD

Beöntötted a kivonatot a gallér mögé, és a pozdorja alatt a betont is hasítani akartad? ;]

Több fa van, mint asztalos!

(#33520) Haugland válasza thyeby (#33519) üzenetére


Haugland
aktív tag

Nem, a kivonattal mar csak a banatomat itattam fel :(
Annyi ideig vadasztam arra a gepre (aluminium-ontveny talpas kiadas) erre egy ilyen piszlicsale anyagnal megdoglott:(
Nem volt se szog, se semmi extra max 1 reteg belteri festek)
Egyszer volt egy kis fust, de csak 2masodperc aztan elmult. (Azt hittem hogy a finom fureszpor forrosodott fel es az fustolt)
Aztan egyszer csak nehany szikra tavozott a markolat alatt a motorterbol... Aztam se kep se hang...csak a banatkonnyeim :((
Kezdodhet a vadaszat ismet honapokig :(

u.i.: a banatomat inkabb becherovka vagy tatratea-val folytatom :))

[ Szerkesztve ]

(#33521) AndrewBlase válasza Speciali (#33517) üzenetére


AndrewBlase
senior tag

A fiókelő erőssen bükknek tűnik (tableten legalábbis). :K

Miért mindig én???

(#33522) aszamóca válasza Haugland (#33520) üzenetére


aszamóca
aktív tag

Ha mázlid van, akkor csak a tápellátásban égett szét valami. Én a helyedben szétkapnám megnézni. :K

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#33523) csemberlen válasza Haugland (#33520) üzenetére


csemberlen
őstag

3 évnél öregebb volt?

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#33524) zoli03 válasza Haugland (#33520) üzenetére


zoli03
őstag

Ahogy csemberlen írta, 3 év garancia van rá, ha megvan még a blokk.

(#33525) Haugland


Haugland
aktív tag

Használtan vettem a gépet, de utánatúrok egy kicsit, hogy hogyan is működik a garancia a Lidl-nél. (Elég 'csak' visszavinni bármelyik üzletbe vagy oda kell ahol vásárolták, vagy egyből egy szervízbe aki előbb igazolást ad, hogy rendeltetésszerű használat közen égett el, majd ezzel mehetek vissza a boltba, stb...

Ha nem játszik a garancia, szerintetek érdemes beadom agy kisgépszerelőhöz megnézetni?
Pl. egy újra-tekercselést (nemtudom mennyie kerülhet egy ilyen) megéri megcsináltatni egy ilyen gépen is, vagy fogadjam el, hogy ez van és az ilyen esetek ellen tényleg csak az ipari gépek védenek?

(#33526) zoli03 válasza Haugland (#33525) üzenetére


zoli03
őstag

Lidl oldalán van ügyfélszolgálatos telefonszám, ők elmondanak mindent. Amúgy a szervizhez szoktak kapcsolni, aztán futárt küldenek a rossz gépért, aztán hozzák a jót. De a blokk mindenképp kell hozzá.

(#33527) thyeby válasza Haugland (#33520) üzenetére


thyeby
őstag

Lehet, hogy nem is a motorod égett meg, hanem valami egyéb gyenge kontakt okán más.
Ha garanciás, akkor ne nézd meg, vidd vissza. Különben lehet, hogy csak felakadt a szénkefe pl.

Több fa van, mint asztalos!

(#33528) aszamóca válasza Haugland (#33525) üzenetére


aszamóca
aktív tag

Attól függ, mi füstölt benne. Ha a táplálásnál kapcsoló, vezeték, kondi, szénkefe akkor érdemes. Ha az állórész tekercselése, akkor talán, de ha forgórész tekercse, kommutátora, akkor felejtős, szerintem nem ér annyit.

Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.

(#33529) csemberlen válasza Haugland (#33525) üzenetére


csemberlen
őstag

Ha van számlád akkor tudsz továbblépni. Futár jön érte, és hozza vissza.
Várj a következő akcióig.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#33530) Lortech


Lortech
addikt

Egy régi ajtó tokjából kellene eltüntetnem néhány millimétert , hogy beférjen a hűtő a konyhába. Teljes magasságában egyenesre akarom hozni, nem tökéletesen egyenletes az ajtónyílás szélessége, van ahol 1-2 mm hiányzik, van, ahol 3-4mm.
Két ötletem van:
-gyalu, itt a sarkokat érzem problémásnak, nem valószínű, hogy szépen meg tudnám csinálni.
-valahogyan ideiglenesen kivenni a tokot, de ránézésre nagyon egyben van, nem igazán látom, hogy hogyan lehet megbontani úgy, hogy vissza is tudjam tenni.

Egyéb ötlet vagy a két fentihez tipp? Ha gyalu, milyen eszközt érdemes használni?
Ha inkább nem érdemes házilag nekiállni, asztalost keressek ezzel?
Előre is köszönöm a segítséget.

Thank you to god for making me an atheist

(#33531) Armahun válasza Lortech (#33530) üzenetére


Armahun
addikt

Egyszer hívtak ilyen helyre ott az új mosógép nem ment be.
Alltalaban a tokok közepe szökött megnyomodi, ott szukebb.
Szerencsére fektetve alul pont bement, próbáljátok meg hátha ott is elmegy.

Ha nem sikerült volna én szalagcsiszoloval keresztben lecsiszoltam volna.

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#33532) martong válasza Lortech (#33530) üzenetére


martong
tag

Nem lehet, hogy ha kicsit szétfeszíted a tokot akkor becsúszik? Ha hasa van, akkor van esély.

Okos embernek a nagyapja ültet diófát.

(#33533) Speciali válasza Lortech (#33530) üzenetére


Speciali
tag

kézi gyalugéppel gyaluld, ameddig megy. A sarkokban meg szalagcsiszoloval. Aztán az egészet egybecsiszolni. Kibontani macerás, nem érdemes.
Ha a régi modon be van rakva téglával, akkor nagy valószínűséggel a fal is szakadni fog, leginkább az ajtó felett.
Ha ujabb technológiáju ajtó és PUR habbal van beragasztva, akkor ha a takaróléceket le tudod szedni roncsolásmentesen,(amire kicsi sz esély, mert azokat is beragasztják a nútba) akkor elvileg kivágható a tok a falból.

Asztalos aki szépen meg is tudná csinálni, az nagy valószínűséggel nem fogja vállalni. Aki meg elvállalja, annak meg ne add oda a munkát. ;]

Csiszolj le a hűtőből ! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#33534) Armahun


Armahun
addikt

Az általános hűtőkön meg lehet fordítani az ajtó nyílását. Leszerelt ajtóval sem fér be?
Esetleg az ablakon.

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#33535) Lortech válasza Armahun (#33534) üzenetére


Lortech
addikt

Köszi a tippeket!
Nem fér be sajnos leszerelt ajtókkal sem. Ezt megpróbáltam tegnap, mert a gyári mérete leszerelt ajtókkal 58 cm, mértem is az oldalán, és tényleg annyi. Megörültem, le is kaptam némi kínlódás után, aztán jött a hideg zuhany, mert oké, hogy 58 cm, csakhogy azt elfelejtették hozzátenni a Samsung mérnökei, hogy van egy 2 centis kilógó panel a hátlapon, ami miatt mégiscsak 60 centi az az 58. Én meg pont nem láttam, mikor oldalról rámértem. Már félig bent volt, mikor megakadt a panel miatt. Na ott azért elgondolkodtam azon, hogy hozom a baltát, és vagy a hűtőt vagy a tokot megszabom. ;]
Mm pontos méretre beállítottam egy rudat, végignéztem teljes magasságban, de sajnos nem fér be. Feszegetni is próbáltam, de elég jól a helyén van, komolyabb feszítőm nincs.
Azt hiszem, marad a gyalulás, kókányolás.

Thank you to god for making me an atheist

(#33536) mdk01 válasza Lortech (#33535) üzenetére


mdk01
addikt

Esetleg egy fotót dobhatnál, az többet mond ezer szónál. :-)

(#33537) Haugland válasza csemberlen (#33529) üzenetére


Haugland
aktív tag

Lehet, hogy pihentetem a Lidl-s körfűrész garanciás dolgot pár hétig, hátha ismét kapható lesz és akkor inkább egy csere.
Közben addig összejött egy régebbi ipari bosch 230-as lappal. Apáááám, az olyan finoman megy a nagy méretei ellenére a parkside-hoz képest, mint az álom!
Ráadásul olyan talpa van, hogy le lehet róla csavarozni!!!! Ennek utólagosan nagyon örülök, mert így azt fogom csinálni, hogy egy 5mm-es aluminium lapra cserélem a talpát (a gyári talpat és fűrészlap védőt pedig elteszem) és így építem majd be asztal alá!!

<<<Légyszi ajánljatok nekem rétegelt lemezhez való fűrészlapot, hogy milyen márkát és azt hol érdemes beszerezni!? Ebay ilyen termékek esetében nem játszik? A szállítási idő nem gond, meg tudom várni>>>

(#33538) zoli03 válasza Haugland (#33537) üzenetére


zoli03
őstag

A boltba nem tudod visszavinni kicserélni.

(#33539) r.levente75


r.levente75
addikt

Sziasztok
Vásároltunk Metabo gépeket. Egy lakkmarót melynél használat közben lerepült az egyik oldalsó védő műanyag borítás, melyet egy vékony fémtengely tart egy pici rugó húz vissza. Az oldalsó vágókést takarná le ha éppen nem az van használatban. Szerencsére nem történt baleset. Garanciába visszaküldtük javításra. Visszarakták a ferde fémtengelyt a törött műanyag borítással. Két hónapot vártunk rá. A gép százezerbe volt.
Van egy gérvágó is melynél a lézerfény és a világítás is megadta magát. Fél éves ötszöri használat.

METABOT TÖBBET SOHA!!

(#33540) st6969


st6969
őstag

Sziasztok,
szeretnék építeni (segítséggel, mert nem vagyok szakember, csak szeretek barkácsolni) egy hintaállványt. 120x120-as (gyalulva szerintem 110x110-es lehet kb.) oszlop lenne a váz. Készítettem egy tervet, valaki megnézné, hogy jó-e, ill. mit kellene változtatni, esetleg milyen méreteket adjak még meg? Itt található. Előre is köszönöm. :R

(#33541) generatoros válasza st6969 (#33540) üzenetére


generatoros
tag

Én sem vagyok szakember, de a viszintes gerenda alátámasztását én inkább a lábakat összekötő gerendáról indítanám. Az is lehet, hogy 2db összekötőt tennék bele és természetesen a felsőről indulna a tehermegosztó merevítés. gondolj bele, ha sikere lesz a játéknak, akkor kap ez olyan elképesztő terhelést ,ahol jól jön majd a két db összekötő.

(#33542) thyeby válasza generatoros (#33541) üzenetére


thyeby
őstag

Én sem vagyok szakember, de ha a lábakat összekötő gerendáról indítanád, azzal több kötést terhelsz egy csapásra. Biztos, hogy jobb az?

Több fa van, mint asztalos!

(#33543) thyeby válasza r.levente75 (#33539) üzenetére


thyeby
őstag

Úgy tűnik, már nem vagyok egyedül a metebó fóbiámmal. :U

Több fa van, mint asztalos!

(#33544) generatoros válasza thyeby (#33542) üzenetére


generatoros
tag

A fene sem tudja. Mindenesetre én a szimmetrikus dolgokat jobban kedvelem. Meg lehet szebben lehet be vagy leszabni ezt a két rövid tehermentesítő darabot. Az is eszembe jutott, lehet nem is kéne 1.9m hosszra. 20-30kg-os gyereket a 11cm- es gerenda enélkül is elbír. Mégegyszer mondom az én szememnek jobban tetszik a két keresztgerenda a lábak között és a felsőről 45 fokban a két rövid.

(#33545) bim válasza st6969 (#33540) üzenetére


bim
veterán

A vízszintes összekötésnél nem helyes ez a fakötés. Inkább ród be egy félfecskefarokkal és lógjon ki egyik oldalra. Ha már így teszel meg tudod szabályosan (vízszintesen) csavarozni. Ahogy rajzoltad az rossz. Én mondjuk a felső gerendát beforgatnám és úgy húzóra többet is tart. Amúgy rendben van.
Ha netán beforgatod könnyebben vágsz rá könyökfát is mindkét lábra.

(#33546) generatoros válasza generatoros (#33544) üzenetére


generatoros
tag

ja és ehhez sem értek, de nem jobb az ha kisebb terhelés jut így a kötésekre? Csak kérdezem, mert nem ez a szakmám.

(#33547) generatoros válasza bim (#33545) üzenetére


generatoros
tag

Az látszik a szóhasználatodból hogy szakember vagy. csak hát most úgy jártam mint amikor a szemorvos barátom elkezdte magyarázni a katarakta műtét technikáját és elfelejtette hogy nem tanultam anatómiát és orvos sem vagyok. Szóval a beforgatás és a húzóra meg a könyöklő nekem szakszó és nem ezeken a szakszavakon tanultam autóvillamosságot. bocsi de ha elmondanád máskép akkor talán megérteném és hálásan megköszönöm mert az ácsolatok mindíg nagyon tetszettek. azt hiszem te vagy a kilátó építő. Hogy hitele legyen a szavamnak, elmondom neked ,hogy annyira tetszet amiket leírtál, hogy tervbe van véve egy nyári kirándulás oda ahol építetted.

(#33548) bim válasza generatoros (#33547) üzenetére


bim
veterán

A vízszintes gerendát elforgatnám és beesik a lábak által létrehozott vályúba. Ott ahol összelapoltad a tetejét. Így átlóba egy nagyobb húzószilárdságot érsz el. Ha 45 fokos a láb akkor pont passzolni fog csak jobban kilóg ami lehet zavaró a nagyobb terpesztés miatt.
A vízszintes összekötőre olyan fakötést alkalmaztál ami nyomásra használható, itt viszont pont húzásra is tartani kell nehogy kilazuljon. Bevallom most hirtelen nem találok félfecskefarkú rovást viszont olyan kötést keress amit vízszintesen tudsz megcsavarozni.

Mi készítettük Vértestolnán a kilátót. Szerintem érdemes megnézni.

(#33549) Bici


Bici
félisten

Sziasztok!

Remélem nem túl OFF-topik.

Felső konyhaszekrény felszereléséhez keresek függesztőt.
Gyárilag ilyet adtak hozzá tipli és csavar nélkül.
Laikusként kissé instabilnak érzem ahhoz, hogy megtartson egy rakás poharat és tányért.
Főleg a fallal érintkező szorítós részénél érzem, hogy a súly alatt lejjebb fog csúszni.

Valami ilyemi talán jobb lenne?

Bp-en hol lehet beszerezni ilyet? A multiknál csak 2-3 Ft között láttam hasonlót, ami kicsit húzósnak tűnik elsőre. Vagy ez az ára?

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#33550) Winner_hun válasza Bici (#33549) üzenetére


Winner_hun
félisten

Előbbi a korpuszra erősített hátfalhoz jó, utóbbi ha a hátfal egy nútban van. Előbbi is megtartja, ott annyira kell figyelni hogy a szorítólemez két széle az L alakú lemez rovátkáiba menjen bele, akkor nem tud elcsúszni.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.