Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
Tényleg semmi értelme itt a nép izgatásának
kell még 2 nap míg újabb döntés születik gyerekek ügyben....
-
myckey
veterán
válasz Dyingsoul #2202 üzenetére
Mert a középsulisoknak nagy érvágás lenne, ha menne a levesbe a szezon-félév.
Érettségi meg fene tudja még mi, mi is csináltuk-gondolom.Értem én hogy mindenkinek probléma, minden. Világos.
De nem arra kellene ráállni, hogy a fiatalabb lábon kihordják...hanem hogy másokat megvédjünk.
Elvágjuk a lehetséges utakat ez elől a mocsok elől.
Erre pedig az ilyen jellegű intézmények zárása, megfelelő lenne.
Persze én nem értek ehhez, csak találgatok."Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
Soulfly842
addikt
Szerintem felesleges az iskola-bezárások kérdéskörén lovagolni - ez az egyik napról a másikra könnyen megváltozhat. Amint bebizonyosodik, hogy szabadon terjedt valahol, akkor biztos, hogy változtatnak ezen.
Persze, a szülőknek nehezebb tervezni, de valahol érthető: mindenhol több tucat esetszám felett - vagy amikor már nem tudták kontrollálni - hozták meg ezt a szükség-döntést.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
How many tests for COVID-19 are being performed around the world?
[link]Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Felhívom mindenki figyelmét a topik összefoglalóra:
Pánikkeltés, rémhírterjesztés:
1. alkalom: egy hét kitiltás
2. alkalom: végleges kitiltás. -
titán
Azért ez az iskolabezárás dolog nem olyan egyszerű. Mit is csinál a gyerek az iskola helyett, hol lesz, ki vigyáz rá? Egy bizonyos kor felett oké, alatta? Olyan meg nincsen, hogy x osztály felett szünet, alatta iskola.
-
Pist@bácsi
őstag
válasz Soulfly842 #2208 üzenetére
De logikai bukfenc van benne. Ha egy iskolában felbukkan, akkor csak azt zárják be?
Vagy ha azután az összeset bezárják megelőző jelleggel, akkor mi értelme van megvárni az elsőt? -
Graphics
Jómunkásember
Áh micsoda nagy betűk, ilyet hogy lehet?
Tisztulni fog a topic szerencsére.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Floyd80
addikt
A köznyugalmat a hivatalos álláspont is nyugtalanság keltésére alkalmas módon tudja befolyásolni.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Ringman
nagyúr
válasz Dyingsoul #2202 üzenetére
Erre az a válasz majd ha gyerekeket is fertőz...
o.O
hát gyerekeket is fertőz - aka vírushordozók lesznek, csak náluk szinte kivétel nélkül enyhe lefolyású esetek vannakEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Micsurin
nagyúr
Iskolákat nem zárjuk be de az egyetemeket igen....
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
wintikek
tag
-
Soulfly842
addikt
válasz Pist@bácsi #2213 üzenetére
A logikai bukfencet értem, de többszörös kontextusában is.
Nem csak az a bukfenc van benne, hogy ha az egyetemeket, a tömegrendezvényeket tiltják, akkor azt miért nem - hanem van egy olyan logikai bukfenc is, hogy próbálják a hétköznapi működést addig fenntartani legalább, amég lehet.
Nyernek vele pár napot? Igen, de ez a pár nap is fontos most egy ilyen helyzet kiírásakor. A szülők is addig még a gazdaság résztvevői, nem mennek haza tömegesen a gyerek miatt, stb-stb. A családokban mindenesetre tudatosulni fog nagyon hamar, hogy ez más mint az egyszerűbb betegségek esetében, lehet hogy így szakaszosabban történik az egész is. A pánikhelyzetet próbálják minimalizálni... Mindenesetre azért az országok, a politka, a gazaságok, a tőzsdék és az egészségügy és ezáltal az emberek is nem véletelenül pánikolnak... Most igazából senki nem tudja, hogy mit lehet kezdeni az egésszel, sőt, azt se hogy mennyire vagyunk kiszolgálva ennek a vírusnak, vagy, hogy hol lesz a vége. Vagy, hogy hosszú távon tud-e valamit garantálni a világ egészségügye, a gyógyszerkutatók, stb...
Örökzöldet idézve:
Pl. nem egyszerrre viszik el a lisztet és a cukrot mindenhol - hanem lesz lehetőség a pótlásra is[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Ringman #2217 üzenetére
Igen végülis a "sima" 39 fokos láz 1 hétig (ilyenre emlékszem egy kínai kisgyerek esetleírásából) valóban "enyhe lefolyás" a 2hét lélegeztető utáni fagyasztóhoz képest.
#2219: kérdés: akarunk-e bármilyen mértékben érdemben védekezni, vagy sem.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
törölt tag
válasz Kalandor #2210 üzenetére
Szerintem, a tények objektív bemutatása is bőven elegendő, pánik hangulat kialakulásához. De a rémhírterjesztés büntetésével egyetértek.
más:
Wuhani idill.[ Szerkesztve ]
-
sasa134
addikt
válasz Floyd80 #2203 üzenetére
Sem az iskolák sem ovik (KITÁK) nincsenek zárva itt nálunk, NRW-ben. Csak mondom....(kivéve egyedi eseteket ahol 1 - azaz egy - napra bezártak iskolát, gimit).
Német kollága felesége egyetemi kórházban dolgozik, azt mondják, itt azért nem csukják be az iskolákat/ovikat mert akkor minden nővér, ápoló othon lenne a gyerekkel és nem lehetne ellátni a betegeket.
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
dobolan
senior tag
válasz wintikek #2219 üzenetére
Vegyen ki majd 2 hét szabit minden kisgyerekes nem?
Ha bezárnak ovodát vagy iskolát kormányszinten, akkor a szülő otthon maradhat a kiskorú gyerekével, ami igazolt távollétnek minősül, nem kell szabadságot kivennie. Ha beteg gyerekkel maradsz otthon, akkor is jogosult vagy táppénzre.
-
Micsurin
nagyúr
-
IreN!CuS
őstag
válasz dobolan #2227 üzenetére
Illetve van olyan is - szépen magyarosan -, hogy "állásidő" ( otthon vagy és nem dolgozol ) ami alatt a munkavállaló a teljes bérét kapja annak ellenére, hogy otthon van. Nem, nem a HO-ra gondolok - adott esetben, ha van persze, még a bérpótlékoktól sem esik el.
Nálunk erről is jött ki kommunikáció, nem néztem utána, hogy ezt a Munka Törvénykönyve szabályozza vagy egyedi, de mivel magyar cégnél dolgozom szerintem ez előbbi.
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
wintikek
tag
válasz dobolan #2227 üzenetére
Igen, és az igazolt távollétre olyan jól fizetnek.
Legtöbb cég akkor fizet 100% bért két hétre ha közeli családtag/te fertőződtél koronavírussal és ezt bizonyítani is tudod és ha a munkáltató kér arra hogy maradj otthon. Biztos vagyok benne hogy sok munkáltató fogja ezt a lépést megtenni. Ezt is 14 napig.
Táppénzre meg BETEG gyerekkel vagy jogosult, ha bezárják az iskolát ahol egy beteg gyerek sincs akkor táppénz sincs.Igazából mindegy is, bánom már hogy hozzászóltam
-
dobolan
senior tag
válasz IreN!CuS #2230 üzenetére
Így van. Ez igazolt állásidő. Jogszabály rendelkezik róla.
@Lauda
A jogszabályok azok jogszabályok. Nem az én ötleteim, és pláne nem dobálózok velük@wintikek
A táppénz pont úgy van ahogy írod, de ha visszaolvasod, amit írtam, láthatod, hogy én is szétválasztottam.
Az első eset "vis maior" kategória.Jogos, egyébként én sem szeretnék vitatkozni, csak egy komment volt.
-
Motion_Blur
félisten
Konditerembe lehet menni?
100+ főre simán alkalmas a terem, de kiírták hogy ezentúl is változatlanul várnak mindenkit
június elején lesz az esküvőm, van egy kis para bennünk, de úgy gondolom addigra lecseng
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Motion_Blur #2243 üzenetére
en azon gondolkodtam mi a helyzet az eskuvokkel. a nagyobbak siman 100 fo folott vannak, zart terben. de lehet felreertettem a kiirast.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Floyd80
addikt
válasz Motion_Blur #2243 üzenetére
Ez a rész ez nagyon gyenge lábakon áll, most megint csak a qrva metró jut eszembe pl.
"100 főnél nagyobb beltéri, 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket betiltják; ez gyárakra, munkahelyekre, éttermekre és bevásárlóközpontokra nem vonatkozik, de szórakozóhelyekre, mozira és színházakra igen, nem számít, hány néző van. Zárt kapus meccsek lesznek a fociban is."
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
törölt tag
Hát én nem is tudom mi a fontosabb vagy jobb megoldás ?
Iskola bezár és megoldani a gyerekek heteit, és örülni annak van még nagypapi és nagymami, vagy
az általuk (értsd: gyerekek) nagyszülőkre átvitt betegért izgulni, aki esetleg intenzívre kerül ?ez nem pánikkeltés, és nem rémhír
-
myckey
veterán
válasz proci985 #2244 üzenetére
Nézd már milyen diszkógömbje van valakinek
Egyébként nekem pár dolgot kilő ez a mocsok.
Versenyek, itt is ott is. Sztm lesz némi pihenő, edzésekre se igen kell annyit mennem, mindenfelé.
De lehet vizsgázni sem tudok bemenni, egy egy intézménybe.[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
titán
MOK: Nincs megfelelő védőfelszerelésük az egészségügyben dolgozóknak
A Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke és vezetőtársai közös sajtótájékoztatón figyelmeztettek arra, hogy az egészségügyi dolgozók megfelelő védelme nélkül nem lesz képes kezelni a járványt az állami betegellátás, és jelenleg egyáltalán nem állnak rendelkezésre az orvosok, nővérek, szakdolgozók védelméhez szükséges eszközök.
Kincses szerint ugyanis jelenleg sem a háziorvosok, sem az akut betegellátásban részt vevő más orvosok és egészségügyi szakdolgozók védelme nem kielégítő, sőt, lényegében egyáltalán nincs is ilyen, hiszen minden szinten hiánycikkek a védőfelszerelések.
--------------------------
Ha csak 99-en vannak bent egyszerre, akkor lehet. Bécsben is csak 99 jegyet adnak el a mozik egy-egy vetítésre. [link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com