Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasa134
addikt
Igen.
Sűrű kézmosás, lehetőleg nem összefogdozni mindent, picit jobban figyelni arra hogy milyen távolságot tartasz idegenektől, és kb ennyi.Semmivel sem (lesz) kritikusabb helyzet a hegyen, mint mondjuk Budapesten vagy akármilyen nagyvárosban, sőt...
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
t72killer
titán
Azt is vedd hozzá, hogy a legalaposabb országokban is a lakosság max egy ezrelékét tesztelik. A pozitivitási ráta az érdekes, azaz 100 tesztelt egyénből mennyi a pozitív - ez az olaszoknál jópár napja 5% volt, azóta nem frissítették az adatot.
0.01%-os fertőzöttségnél egy random síelőnek nem sok esélye lenne, h elkapja.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Ringman
nagyúr
koreában 100k+ tesztet végeztek el, usa meg 2k-nál jár. (olaszok 23k-nál) - érdemes az 1M főre jutó adatokat összehasonlítani: majdnem egy hetes stat: [link]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Soulfly842
addikt
Ez nem így van, lásd amit írtam. Sok a friss fertőzöttek száma, vagy a korai cikklusban lévők. Az olaszoknál is 1-2 hét után robbant a halálesetek száma. Nézzük meg ezt újra 2-3 hét múlva. Az még nem reprezentatív adat.
Pár napja is volt olyan hogy 30% körüli számmal nőtt az elhunytak száma.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
igen, érdekes kérdés a valódi cfr:
egyik oldalon ott a felderítetlen esetek száma (itt elég nagy a szórás, van szakember aki 10-es szorzót is elképzelhetőnek tart), másik oldalon pedig az, hogy a felépültek száma igen kevés, valamint az ellátatlanság miatt egyes elhalálozásokat sem számítják a koronavírushoz.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
t72killer
titán
Igen, ez a dolog pozitív oldala. Talán megállunk az influenza halálozási rátájának 10x-ese körül, bár erről n fogunk tudni.
#1231: ez ott bukik el, hogy nem sok munkahelyről tudsz 2 hetet orvosi igazolás nélkül ellógni. Azt beszerezve meg sikeresen fertőzted a nyugdíj mellett dolgozó dokid.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Gaben360
senior tag
Hát a halottak és kritikus állapotban lévők száma nemigazán azt mutatja, hogy nem annyira súlyos.Kíváncsi leszek, hogy itthon mi lesz a statitsztika...nameg hogy mikor lesz ennek az egésznek vége? Hónapok, évek?
Vagy ez olyan lesz mint az influenza, visszatér évről évre?Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
HÁZIGAZDA
nem is kell egy tüdőgyusziban meghalni, de 50 intenzív ágy kevés lehet, ha sokan dőlnek ki egyszerre és mivel rohadt fertőző és senki sem immunis, sokan dőlnek ki. csak attól félek, hogy ahogy a bankból sem lehet egyszerre mindenkinek pénzt kivenni, úgy kórházba sem mehetünk egyszerre.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
tényleg jó.
enyhe lefolyással két hét, durvább esetben 6-8 hét. az azért odab.sz.
egyelőre egy nagyságrenddel rosszabb a halálozási arány az influenzánál. érdekes, hogy szerintük nem fertőz annyira, az eddigi számok alapján háromszor fertőzőbb elvileg. az influenza az idei szezonban 560 ezer embert küldött kórházba amerikában és 46 ezren haltak meg benne.
szóval...
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
Azie
őstag
gondolom a bankok is pont leszarják jövő hónapban, hogy az illetőnek szétrobbant a mellkasa és megfertőzött volna még 500 embert, amikor megterhelik a számlát a hiteltörlesztővel, vagy a közszolgáltatók a gázszámlával és sorolhatnánk... a navot sem fogja érdekelni, hogy miből fizeted be a katát. de ez csak pár apróság a "kit érdekel a munka" érvvel szemben. esetleg amikor a gyereked nem tud majd enni jövő hónapban, vagy a terhes feleségednek cukrostésztán kell agonizálnia. o.O
"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
nagyúr
A 2000-ből könnyen lesz 60, de a 60-ból sehogy se lesz 2000, ha szükség lenne rá.
Hát én úgy vagyok vele, hogy inkább pisiljek ki 1940-et a 2000-ből ha nem kell, minthogy influenzával feküdjek, ha kellett volna, de nem volt.
Amúgy meg van péz lóvéra, mit nekem az a 20 Ft, amibe egy 1000-es kerül...Aki él és nem boldog, az téved!
-
MODERÁTOR
-
nyogo83
senior tag
Latod, mennyivel ertelmesebb lett volna a valasz, ha igy valaszol. Foleg mikor konkretan masodjara is rakerdezett a riporter es ugyanazt a sablonszoveget ujra elmondta (terv keszult, aszerint cselekedunk stbstb, semmifele utalast a konkret kerdesre).
Ehelyett elmondhatna, hogy "jelenleg nem dontottunk meg rola, hogy Szegeden ezt meg azt csinalunk". Ennyivel lenne tobb ertelme egy ilyen sajtotajekoztatonak mint egy kiadott irasos kozlemenynek, amitol nem lehet kerdezni. Raadasul roviden megvalaszolna es johetne a kovetkezo kerdes.
Tudod, innen megy tovabb ilyenkor egyik masik ujsagiro fantaziaja es kezd el kombinalni magatol, hogy miert nem cafolta/erositette meg?
Ilyen sablon valasz meg a "kontakt szemelyek felkutatasa folyamatban", amikor azt kerdezik, hgoy X-Y embert miert nem teszteltek, miert nem kerult karantenba, meg hasonlok.
-
siemenss65
tag
Mivel az eucharisztikus világtalálkozóra a kormány 30 milliárd forint támogatást ad(ott eddig), rákerestem a "30 milliárd forint" kifejezésre a google-ben. Érdekes a találati lista. Ugyenennyi jutott a:
leader programra
az egyházaknak úgy általában
a máv kocsikra
a Hell-nek
a TV2 is ennyiért bocsátott ki kötvényt, amit felnyalt az MNB
meg a 4ig is
az atlétikai VB is
a börtönökre is ennyi jutna
az FHB-s ügy is ilyen összegbe gabalyodott
MNB nemtommi, de ez is 30 milliárd -
attiati
veterán
És nem is jutott ki Vuhanból?
Dec. közepére / végére teszik az első esetet.Utána még hetekig nem volt karantén.
Illetve azóta visszahurcolhatták külföldiek is.
Vagy vissza fogják.Hogyan lehet megállítani egy újabb távoli ponton, hogy 1 betegből 2 legyen?
Vagy még egyszerűbben kérdezve: ha visszamehetnénk az időben, akkor hogyan lehetne a 0. betegben "tartani" a vírust, ha csak annyit tudunk, hogy létezik, de nem tudjuk ki az?
Európa országaiban különösen fennáll a visszahurcolas veszélye, ha nem egységes intézkedéseket hoznak, egyidőben.
Ha a teljes EU-t nézem, akkor olyan, mintha Kínában 15-20 gócpont lenne. És külön szabály vonatkozna mindegyikre.[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Ennyi erővel már miért nem nyitunk koncentrációs tábort nekik. Komolyan, néhányan teljesen meghülyültek. Egyébként meg nem csak az idősekre veszélyes, hanem szinte mindenkire, annyi a különbség, hogy az idősekre és a krónikus betegekre kifejezetten. Szóval akár már 30 évesen is lehet patkolni tőle, ha cukros valaki, vagy volt már szívrohama, de akár ritkábban anélkül is.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Ringman
nagyúr
kb én is így látom, ahogy te.
Elsősorban a a statok miatt linkeltem, ezt beleírhattam volna a hsz-be.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
lm83
őstag
Hát lehet tényleg én értem rosszul, de nekem az, hogy az oldal vezető cikke:
Két hét múlva 50-60 ezer fertőzött is lehet a Magyar Orvosi Kamara szerint, védőfelszerelést és vírusteszteket kérnek a kormánytól
Szóval engem csak nem nyugtat meg ha azt olvasom, hogy 1 hét múlva 7-8 ezer, kettő hét múlva 50-60 ezer beteg lehet...[ Szerkesztve ]
-
gergo5991
őstag
ez a gazdasági kár nekem nem világos: (étterem példa)
-ha az étterem zárva, nem kell fizetni a munkást
-ha nincs vendég mivel zárva, nem kell alapanyagra költenie
- ha zárva akkor ugyebár nincs áram / vizhasználata
- éveken keresztül milliós profitot termelnek, most ha ugyvan 1-2 hónap zárvatartást nem birják anyagilag? ugyanmár..
és nagyon kétlem hogy egy étterem kávézó nem birna ki 1-2 hónapot, rohadjak meg de legtöbb helyen 500 forint egy kávé minimum amit ők max 50-100ft-ért állitanak elő..
ugyanugy ha a többi cég is zárva marad : mivel nincs bevétel, nincs kiadás sem. ha zárva vannak nincs energia használatuk, akkor hol itt a baj?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Logikus, Mégsem hiszem, hogy ez ennyire tervezhető lenne, maximum ez arra jó, hogy azt az illúziót keltse, hogy a karmesterpálca a döntéshozók kezében van.Ezen logika mentén a legjobb, ha azonnal szándékosan megfertőzöd magad, mert most nagyobb eséllyel jutsz megfelelő kezelés és műszerpark közelébe, mintsem már amikor letérdelőben van az ellátórendszer. Ebben is van logika.( csak szarul hangzik )
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nincs azzal baj, ha ez a vírus bedönti ezt a multik által vezérelt hányadék neoliberális társadalmi berendezkedést, ahol is minden nap világcsúcsot kell futni százon, mert ha nincs növekedés, nincs élet se ( szerintük ) 20 évvel ezelőtt még voltak jóléti államok.(Jelenlegi skandináv szocdem modellek.) És nem csak a fogyasztás, habzsolás, avulás szentháromság létezett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- Tripltek 9 Pro masszív táblagép 1300 nit tartós fényerővel! / Drónos / Motoros táblagép /
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest