Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:53:21

LOGOUT.hu

Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)

Figyelem! Fontos!
Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy, aki hatósági karanténban vagy önkéntes karanténban van, esetleg beteg, köhög, lázas stb, annál sem a hibajavítás, sem a létesítés nem fog megtörténni, hanem halasztásra kerülnek!
Kérlek titeket, csak akkor hívjátok a szerelőket ha tényleg semmi bajotok nincs (bár ez sem garancia semmire)!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#136201) taki01 válasza starchild (#136200) üzenetére


taki01
őstag

Több mint valószínű még a régi csomagod van és azért. Ha elől vannak a HD csatornák akkor vagy már az új csomagban.

(#136202) #46824192 válasza enginev3.0 (#136178) üzenetére


#46824192
törölt tag

Ezt írta:

Segítségetek szeretném kérni abban a problémában, hogy a Giganet optikai otthoni internetem, torrent letöltési sebessége 20-30 Mbit között ingadozik.

Én ezért is hivatkoztam a saját tapasztalatomra , hogy a ds120j a 100-as lan-t kihajtja maximálisan.
Amit ír, az a 100-as kapcsolatnak a harmada/negyede.

[ Szerkesztve ]

(#136203) MrPetya19 válasza patrikcoc (#136186) üzenetére


MrPetya19
addikt

A boxok a saját routereden keresztül csatlakoznak?

,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog

(#136204) snyper990 válasza MrPetya19 (#136203) üzenetére


snyper990
őstag

Írta, hogy PPPoE passthrough nincs, úgyhogy mindegy, hogy saját routeréhez csatlakoznak-e a boxok, betárcsázni és routolni mindenképp az ONT fog. IGMP-vel meg Telekomnál is át lehet küldeni a TV-adáshoz tartozó adatfolyamot saját routeren/AP-n/switchen

[ Szerkesztve ]

(#136205) woodworm válasza snyper990 (#136204) üzenetére


woodworm
veterán

A vodafone ont esetén nem volt pppoe passthrough, de attól még ott működhet a bridge mód. Ne felejtsük el, hogy a telekomnál csak az iptv miatt nincs ez a lehetőség. A vodafone-nál egyébként sem klasszikus iptv működik, ezért igmp-re sincs szükség saját router esetén.

(#136206) patrikcoc válasza MrPetya19 (#136203) üzenetére


patrikcoc
aktív tag

Voda boxok az ONT-ra voltak csatlakozva, a router pedig AP módban volt a Passthrough hiánya miatt. Bridge módot sem láttam a beállítások között, de lehet hogy távolról meg tudták volna oldani... T-nél (és így akartam volna a vodánál is) 1x tárcsáz az ONT, ezen van a 3 box kábelen fix ipkkel (DHCP off), és 1x tárcsáz a router is.

[ Szerkesztve ]

(#136207) snyper990 válasza woodworm (#136205) üzenetére


snyper990
őstag

patrikcoc-nál a Voda is a Telekom optikai hálózatán szolgáltat, ugyanúgy PPPoE protokollt használ, így szerintem valószínűtlen a bridge mód. Persze nem is elképzelhetetlen.
Ez a nem „klasszikus iptv” mit takar?

(#136208) djalmasi válasza DavidLindhag (#136195) üzenetére


djalmasi
tag

Hali, egyszer nálam is előfordult és úgy egy hétig maradt aztán gondolom valaki észrevette a turpisságot és visszanyomták :U azóta már csak azért is feljebb rakattam :DDD

(#136209) snyper990 válasza djalmasi (#136208) üzenetére


snyper990
őstag

Akkor elérték a céljukat :D

(#136210) DavidLindhag válasza djalmasi (#136208) üzenetére


DavidLindhag
csendes tag

Ja, hogy ez lehet, hogy egy csali!? Há-há! Ügyes. :)

(#136211) csƵ


csƵ
őstag

Mi az oka annak, hogy mostanában durva delay van a hang és kép között? Elkapcsolok majd vissza és helyrejön.

(#136212) patrikcoc válasza csƵ (#136211) üzenetére


patrikcoc
aktív tag

Szoftveres hiba. Ha be van kapcsolva az 5.1 próbáld PCM-re állítani a boxot.

(#136213) Winne válasza snyper990 (#136163) üzenetére


Winne
nagyúr

Telekom TVGO arra amire szeretném nem jó. Sportot szoktam felvenni és gyorsítva, pörgetve visszanézni, erre van időm. Böngészőben nem megy a jobbra balra nyíllal 5 másodperces pörgetés, pedig úgy szeretem nézni. A régi fajta pörgethető iptv-m van egyébként, nem ez a felhőalapú f*s, mint ami most van. Nem visszaélni, vagy megosztani akarom, csak saját részre kell, jöhet pm-ben is ha van rá megoldás, csak nem public. :R

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#136214) Fernet


Fernet
senior tag

Nem tudom ide, vagy a routeres topikba passzol-e jobban. Telekom optikán vagyok, egy Technicolor FGA2233-as eszközzel. Eddig nem nézegettem a log filet, most látom, hogy rengeteg bejegyzés van benne az alábbi figyelmeztetésekkel/hibákkal:

daemon.warn odhcpd[8105]: A default route is present but there is no public prefix on wlnet_guest thus we don't announce a default route!

daemon.err odhcpd[8105]: Failed to send to ff02::1%wlnet_guest@br-wlnet_guest (Permission denied)

Kell ezzel foglalkoznom?
Amúgy nincs semmi gond a nettel.

(#136215) MrPetya19 válasza snyper990 (#136204) üzenetére


MrPetya19
addikt

De akkor is kell az IPTV assignment az AP-n pl vagy már működik simán IGMP-vel?

,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog

(#136216) woodworm válasza snyper990 (#136207) üzenetére


woodworm
veterán

Az optika és a pppoe nem zárja ki a bridge módot, más szolgáltatónál elérhető. A telekomnál az iptv miatt nincs bridge mód.
A telekom multicast iptv-t használ, a vodafone pedig unicast ott megoldást.

(#136217) snyper990 válasza Fernet (#136214) üzenetére


snyper990
őstag

Nálam is ezt csinálja. Itt sincs negatív hatással a kapcsolatra, szóval én figyelmen kívül hagyom.
Az üzenetek alapján először egy IPv6-os útvonalat akar közzétenni a vendég wifin, de nem kap rá engedélyt, úgyhogy hibaüzenetet generál. Utána leírja, hogy nincs a vendég wifin publikus prefix (amit nem csodálok, mert nálam ki van kapcsolva rajta a wifi egy az egyben), így nem teszi, és készít erről egy figyelmeztető bejegyzést a logba. Mindezt kb. 15 másodpercenként.
Talán majd egyszer bekapcsolom a vendég wifit, hogy megnézzem, változik-e valami.
Gondolom kijavítva nem lesz, pedig biztos nem lenne annyira nehéz megoldani, hogy először is ellenőrizze, hogy engedélyezve van-e a vendég wifi.

(#136218) Fernet válasza snyper990 (#136217) üzenetére


Fernet
senior tag

Köszi, akkor nem foglalkozom vele. :)

(#136219) snyper990 válasza MrPetya19 (#136215) üzenetére


snyper990
őstag

Elvileg IGMP snoopinggal is mennie kell. AP-al még nem próbáltam (messze van a TV-től), viszont IGMP-képes a switch-em, és azon keresztül legutóbb még minden gond nélkül ment az androidos box.
IPTV assingment tudtommal akkor kell, ha saját routerrel tárcsázol be, és szeretnéd a set top boxot is ahhoz csatlakoztatni (azzal tudja átengedni a HGW-ből az abba külön VLAN-on érkező IPTV-adatfolyamot).

#136216 woodworm: Kicsit utánaolvastam tegnap este, és az én értelmezésemben a PPPoE passthrough és a bridge mód lényegében egy és ugyanaz, csak máshogy hívják (talán a használt technológia/protokoll függvényében?). Ugyanaz érhető el vele: hogy a szolgáltatói eszköz csak modemként funkcionáljon - azaz egyfajta „hídként”, avagy „jelfordítóként” - a szolgáltató hálózata és az átadási pont közt (ami Telekomnál a HGW egyik Ethernet portja). (Sőt, a Telekomos optikai hálózat is Ethernet protokollt használ, így az ONT modem, avagy „bridge” módban /=bekapcsolt PPPoE passthrough-val/ elvileg lényegében csak az optikai jelet alakítja elektronikus jellé, illetve visszirány esetén fordítva.)(Az ONT is egy HGW egyébként, még mielőtt)
Van valami megbízható forrásból származó bizonyítékod arra, hogy a Vodafone unicastot használ? Mert az elég pazarló, erőforrásigényes, és nem utolsó sorban meglehetősen egyedi megoldás lenne a széles körben használt, IPTV-szabvány multicast helyett... Nem állítom, hogy lehetetlen, de igencsak meglepne.
Az OTT csak annyit jelent, hogy nem egy külön erre a célra épített hálózaton érkezik a tartalom, hanem az interneten. A telekomos IPTV is OTT módon van továbbítva, csak egy külön VLAN-on. Tudtommal ez utóbbinak nem publikusak az eléréséhez szükséges adatai, és ez az oka, hogy egyelőre nem lehet „megkerülni” a szolgáltatói eszközt, azaz nem lehet „hídként” használni, ha van IPTV-előfizetés is, mert az ahhoz szükséges kapcsolatot csak az tudja létrehozni.
De javítson ki valaki, ha tévedek

[ Szerkesztve ]

(#136220) viktorhu válasza snyper990 (#136207) üzenetére


viktorhu
veterán

Attól még lehet bridge mód, ahogy a diginél van pppoe mellett.

A klasszikus iptv a multicastra utal, nem mindenki saját streamet kap, hanem egy csatorna = egy stream, azt nézi mindenki, aki arra a csatornára kapcsol. Ezt meg tudnia kell kezelni a routernek, be is kell hozzá állítani, így nem vállalják fel a bridge módot. Ha jól emlékszem, optikán külön vlanon megy a tévé, koaxon meg talán csak a csatornákat különítették el neki.

Ha simán bridge módba tennéd az ont-t, akkor az csak modemként működne, nem tudna iptv-t szolgáltatni. Passthrough módban az ont routere is működik, ha akarod, be is tárcsázhat mindkettő, de ez nem is kell az iptv-hez, a lényeg, hogy tudod a stb-ot a modemre tenni, a többi cuccot meg saját routerről route-olni. A vodás boxot elvileg magaddal viheted, és tetszőleges internetre csatlakoztatva tévézhetsz vele, nincs kiépítve az igmp infrastruktúrájuk, hanem saját területükön a dvbc-t preferálják, a telekomnál meg gondolom nem akartak külön fizetni az igmp szolgáltatásért, mert nem adják olcsón.

[ Szerkesztve ]

(#136221) snyper990 válasza viktorhu (#136220) üzenetére


snyper990
őstag

tudnia kell kezelni a routernek, be is kell hozzá állítani, így nem vállalják fel a bridge módot
Ez az, ami érthetetlen számomra. Ha valakinek van megfelelő routere, műszaki érzéke, ideje és energiája, miért nem kaphatja meg azokat az adatokat, amik alapján beállíthatnák saját maguknak, ha már annyira ragaszkodnának egyesek a saját router használatához? Csak be kellene biggyeszteni az ászf-be, hogy a saját router használatából eredő hibákért nem vállalnak felelősséget, és mindenki eldöntheti, hogy megpróbálja-e.

Ha simán bridge módba tennéd az ont-t, akkor az csak modemként működne, nem tudna iptv-t szolgáltatni.
Akkor jól értem, hogy PPPoE passthrough esetén csak a PPPoE kapcsolatot engedi át beavatkozás nélkül, bridge módban pedig lényegében mindent? Azaz bridge módban be lehetne konfigurálni az IPTV-hez szükséges dolgokat a megfelelő adatok birtokában?
Illetve akkor patrikcocnál simán ment volna saját routerről is a Voda box akár egy sima PPPoE passthrough-val is, ha elérhető lett volna?

tudod a stb-ot a modemre tenni, a többi cuccot meg saját routerről route-olni
Igen, ez eddig is világos volt. Pont az szokott itt bosszúságot okozni azoknak, akik saját routert használnának, hogy ez erőteljesen leszűkíti az androidos box funkcionalitását, mivel ezáltal külön hálózatra kerül a box és a saját eszközök, nincs Chromecast, nincs helyi kiszolgálóról történő tartalomfogyasztás a boxról pl. Kodival, stb.

saját területükön a dvbc-t preferálják
Akkor ez csak azért kifizetődőbb, vagy egyáltalán működőképes nekik egyelőre, mert arányaiban nem sok a Telekomos hálózaton kiszolgált előfizetőjük? A sávszélt meg úgyis kifizették, innentől nem lényeg, hogy ezzel a megoldással a TV adás sokkal többet elvesz belőle?

[ Szerkesztve ]

(#136222) viktorhu válasza snyper990 (#136221) üzenetére


viktorhu
veterán

Látod még a wifivel is ez megy, előfizetik a gigabitet, és panaszkodnak, hogy 30 megabit jön a mobiljukon, és még okosan mellé is teszik, hogy dsl színvonalat kapnak 2022-ben a telekomtól. Én is örültem volna a több szabadságnak a koaxos időkben, de megértem, hogy ezt a terhelést nem akarták a supportra tolni. Így ha valaki panaszkodik, hogy fél perc után megáll a tévé, akkor mindjárt tudják mondani, hogy a tévét a telekomos eszközbe kell csatlakoztatni.

Passthrough esetén minden működik tovább. Nekem pl. kell a saját router a nat loopback miatt, de az ax-es wifi miatt a wifi a technicolorról megy. Nyilván így két hálózatom van, ha ez gond lenne, akkor nem oldhattam volna így meg. Bridge esetén meg eleve lehetetlen lett volna, akkor a technicolor csak egy modem lenne, az egyik csatlakozójába bedughatnék egy routert vagy egy gépet, és annak kellene a betárcsázást csinálnia, a technicolor routere ki lenne kapcsolva.

Nagykereskedelemben a novemberi MARUO (a régi MARIO - Matáv Reference Interconnection Offer mintájára, és nem tudom, hogy mi az U betű benne, de összekapcsolási ajánlatnak "fordítják") szerint a gigabites optikát 2697 forintért adják, koaxon 3858 forintért. Emellé még a Vodának meg kell vennie a Sagemet az előfizetőnek.

Ha megveszik mellé a multicast szolgáltatást is, akkor nincs termék. 1 HD + 0 SD stream 150 megabittel (ami elég is lehet, ha nincs túl sok előfizető, mert nem fognak egyszerre minden csatornát nézni a szegmensen) nettó 3058 forint. Nettóban is a hétezer forintos havidíjat közelítjük, és akkor még ingyen volt a HGW meg a szerelő meg az ügyfélszolgálat meg a jogdíjak meg a számlázás is.

[ Szerkesztve ]

(#136223) MrPetya19 válasza viktorhu (#136222) üzenetére


MrPetya19
addikt

Ha már NAT loopback, akkor elvileg a Sagem 5670-re érkezni fog ez a funkció nemsokára.

,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog

(#136224) woodworm válasza snyper990 (#136221) üzenetére


woodworm
veterán

Látom közben azért kaptál infókat a két mód közötti különbségekről, nem forszíroznám tovább.
Az iptv kapcsán korábban keringett a neten a telekom iptv vlan beállításának pontos menete.

A vodafone pedig tényleg ip alapon unicast küldi az előfizetőnek a bérelt hálózaton a műsort. Gyakorlatilag ugyanúgy, mint a streaming szolgáltatók, csak itt van élő adás is. Sőt néhányan arról számolnak be, hogy a saját hálózaton sem dvb-c jelet kapnak, hanem ethernetről működik a boxuk.

(#136225) #46824192


#46824192
törölt tag

[Ezt] a kínlódást :-)

Lényeg hogy pár kilobájt text nem csökkenti az adatkeretet.

(#136226) MrPetya19 válasza #46824192 (#136225) üzenetére


MrPetya19
addikt

A zenés rész a legjobb, hogy kb minden is csökkentheti a kereted

,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog

(#136227) tylerddd


tylerddd
veterán

Az androidos boxon a hangot hogy érdemes belőni, hogy a csatornák egyforma hangerőn menjenek? Van, ahol jóval halkabb a hang, mint máshol.
- TV beállítások/Hangkimenet: Dolby DRC-nél van ki/Line/RF lehetőség, ill. hangformátum PCM/SPDIF/AUTO/Manual (Dolby Atmos, DTS stb.)
- Eszközbeállítások/Hang: Automatikus/Nincs térhatású/Manuális (szintén Dolby Atmos, DTS stb.)
Köszönöm!

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#136228) #46824192 válasza MrPetya19 (#136226) üzenetére


#46824192
törölt tag

Nekem ez a kedvencem:

"Spotify, Tidal, Apple Music, Deezer esetén lehetnek olyan hang alapú (pl. podcast-ben elérhető) tartalmak, melyek lejátszása csökkentheti az adatmennyiséget."

"Lehetnek" és írtak példát, a nem tudjuk mennyiből.
De hogy még mi csökkenti, az nem derül ki. :C

(#136229) snyper990 válasza woodworm (#136224) üzenetére


snyper990
őstag

A multicast is IP alapon működik...
Így viszont a Voda megoldásánál az efik internet-sávszélességéből valószínűleg lejön az adás streamje által igényelt sávszélesség, ráadásul annyiszor, ahány box van, akkor is, ha mindegyiken ugyanazt nézik. Szóval nem árt elgondolkodni a hátrányairól is, mielőtt elkezdjük szapulni a Telekom-féle (egyébként szabványosan működő) IPTV rendszert. Persze vannak előnyei is, de szerintem a Telekoméhoz hasonló nagyságú előfizetői bázisnál már sokkal észszerűbb megoldás a multicast.

[ Szerkesztve ]

(#136230) patrikcoc válasza snyper990 (#136229) üzenetére


patrikcoc
aktív tag

Ez így van, illetve amikor gigabittel torrenteztem lefele, szépen meg is álltak a voda boxok, mert elfogyott a sávszél. Estére meg a képminőség is leromlott, mert akkor gondolom megnő a nézettség és a szerver lejjebb vesz a bitrátából (ABR van, menüben lehet figyelni).

[ Szerkesztve ]

(#136231) RudiLicenc válasza #46824192 (#136228) üzenetére


RudiLicenc
aktív tag

Ami nem az általuk behatárolt Spotify IP címekről érkezik, az csökkenti az adatkereted. A hirdetések és a vizuális tartalmak (pl.: Spotify Canvas) ebből kieshetnek.

Nyilván minden igyekezetükkel azon vannak, hogy CSAK a zene/podcast tartalomkiszolgáló IP címek legyenek ebben a rangeben. :)

Üdv!

(#136232) FrenkyHun


FrenkyHun
csendes tag

Sziasztok!

Lenne egy elég nagy problémám. 1 hete lett bekötve a voda kábeles tv és net. Eddig sem működött jól, jeleztem is a hibát többször is. Ma hajnalban végképp elment a tv és a net is. Restart, factory reset, felhasználónév és jelszó újra beírva, de semmi. Vodás kolléga azt mondta, hogy akkor router csere. Leghamarabb jövőhét hétfőn tudnak jönni, és kicsit kellemetlen hogy addig se tv, se internet. Kaon routert van, és a Los feliratú led nem akar világítani. A vodás emberke szavaiból kivéve, az a nyűgje. Valami ötletetek esetleg nem lenne erre?

“Soha ne vitatkozz idiótákkal, mert lealacsonyodsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal“

(#136233) tibor23


tibor23
senior tag

Frissen bekötött optikai neten szeretném beállítani a Telekom Sagecom CS5001 HGW-ét Bridge módba, de nem sikerült összehoznom a kapcsolatot. A router módot átállítottam Bridge-re, PPP-t DHCP-re, és kikapcsoltam a rout-nál a DHCP-t. A saját routeremen beállítottam a kapott user/password párost (a user-t @t-online.hu végződéssel is). Újraindítás volt minkét eszközön, de sajnos a kapcsolat nem áll össze.
Tudna valaki segíteni, hogy kell beállítani?

[ Szerkesztve ]

(#136234) Aethelstone


Aethelstone
addikt

Sziasztok!

A követlező a problémám. Kicsit szakmai. Optikai Magenta1-em van, vezetékről és Wifi-ről használom. Szeretnék egy SIP végponthoz csatlakozni softphone-nal (Jitsi), de a csatlakozás nem sikerült, ugyanakkor mobilnetről meg igen. A SIP végpont üzemeltetői azt mondják, hogy NAT-olási problémám van, de nem tudom, hogy a Telekom esetében hogyan tudnék ezen változtatni. Azt nem értem, hogy kell a NAT ebben az esetben vagy sem? Huawei modemem van btw.

SZERK: Közben utána néztem, nem vagyok NAT-olva elvileg, a modemben látható IP cím ugyanaz, mint a whatsmyip-s.

Köszönöm előre is a segítséget.

[ Szerkesztve ]

MI 10T Pro 8/256 , Arsenal FC - Go Gunnarz...

(#136235) #46824192 válasza patrikcoc (#136230) üzenetére


#46824192
törölt tag

Elég amatőr megoldás ,hogy a tv streamekre nincs gyárilag qos a hwg-ben.

(#136236) csƵ


csƵ
őstag

Van itt olyan valaki, aki belelát a Telekom készülék készletébe?

(#136237) zsolt008


zsolt008
tag

bocs, tudom, nem idevaló a kérdés, de jobbat sem talátlam, vagy halott topic...
hol tudok Budapest belváros környékén venni 3 db kompressziós rg6 f dugót?
csupa webshop jön fel, meg távoli kerületek. esélytelen ilyet a belvárosi üzletből szerezni?
köszi és sry

(#136238) tibibi


tibibi
őstag

A telekom app-ban megjelent,(nekem idáig nem volt) a homegateway funkció [kép] viszont nem működik . Ez mire szolgál vajon :F

[ Szerkesztve ]

(#136239) snyper990 válasza FrenkyHun (#136232) üzenetére


snyper990
őstag

Hirtelen azt hittem, rossz topikban vagyok... Voda? Ráadásul kábel? :F
A LOS azt jelenti, hogy nem kap jelet az eszköz. Nézd át a hozzá bejövő kábel(ek) csatlakozóit, nem lazultak-e ki, vagy nem sérült-e valahol a kábel. Ha mindent rendben találsz, akkor valószínűleg a szolgáltató hálózatrészén van a probléma forrása.
Bár ha a szaki szerint az a baja, hogy nem világít a LED, akkor a HGW burkolatát leszedve egy 3V-os tápot megfelelő polaritással a LED lábaira kötve el kell kezdenie világítani... :DD

#136233 tibor23: Csak egy ötlet, de próbáltad a HGW egy másik portján? Nem tudom, bridge módban bármelyik portot lehet-e használni, vagy csak pl. az 1-est

[ Szerkesztve ]

(#136240) LÁZ


LÁZ
addikt

üdv, kellene egy kis fény az alagút végén.

párom anyukáját költöztetjük, új lakás T-s+okosotthon, kiállások kiépítve nappaliban és hálóban is, tehát 2 tv lesz.

kérdés, a második tv-n bármilyen tv adás megoldható e a telekom 48k-s átjátszó wifis csodája nélkül (okoswifi S csomag, 2000/hó +600/hó wifi aszisztencia :DDD ...2évig)?

bittedanke

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO PC/PS5 FOR SZÉL

(#136241) zsolt008 válasza LÁZ (#136240) üzenetére


zsolt008
tag

2 koaxos beltéri tud működni, a modemből a beltéri felé menő koax elágaztatható.

[ Szerkesztve ]

(#136242) LÁZ válasza zsolt008 (#136241) üzenetére


LÁZ
addikt

ez jó is lenne, ha lenne vmi kábelcsatorna, vagy bármi amivel el tudnám takarni a kábelt, de ahogy emlékszem az új lakásban nicns ilyen, de majd szombaton megnézem ;)

ps. mert ugye a T 2 beltérit pláne nem tud adni, nehogy véletlenül egyszerű legyen, full agyrém

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO PC/PS5 FOR SZÉL

(#136243) #46824192 válasza tibibi (#136238) üzenetére


#46824192
törölt tag

Jó lenne több infó.
Droid vagy alma ? Verziószám?

(#136244) starchild válasza taki01 (#136201) üzenetére


starchild
tag

Igen, lassan 2 éve volt megújítva a tv csomag. 2022 aug a „hűség“ lejárata.
Jelzem, ma elindult az ES3 is, nálam az SD 180, HD 182 csatornán.
Csupán érdekességképpen, az ES3 SD-n nincs „HD-ra váltás“ opció az info sávon.

[ Szerkesztve ]

(#136245) Winne válasza LÁZ (#136242) üzenetére


Winne
nagyúr

Mi az, hogy nem tud adni 2 beltérit?

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#136246) Kaba válasza LÁZ (#136242) üzenetére


Kaba
veterán

3 boxot is kérhetsz a hálózattól függően.

[ Szerkesztve ]

(#136247) tibibi válasza #46824192 (#136243) üzenetére


tibibi
őstag

ios 15.2

(#136248) kabelmania27 válasza zsolt008 (#136237) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Próbáld meg ITT, ez és ez másik kerület.

[ Szerkesztve ]

(#136249) #46824192 válasza tibibi (#136247) üzenetére


#46824192
törölt tag

Természetesen az app verziószámára gondoltam. De mindegy ,mert droidos vagyok.

(#136250) snyper990 válasza viktorhu (#136222) üzenetére


snyper990
őstag

Szerintem nem lehet összehasonlítani ezt az igényt a wifivel, mivel az átlag felhasználó számára ez - a wifivel ellentétben - kb. egy rejtett lehetőség maradna. Az átlag felhasználó örül neki, hogy megy a TV úgy, ahogy a technikus bekötötte, és kész. Ha azzal minőségi probléma van, az valószínűleg ténylegesen a szolgáltató hibájából fakad.
Azt megértem, hogy nem akarják túlterhelni a supportjukat, de szerintem ez szabadon választható lehetőségként nem vonná maga után túl sok értetlenkedő megjelenését. Ha valaki saját maga változtat a hálózaton, szerintem azért többnyire felmerül benne, hogy talán ő hibázott valahol, és megpróbál utánajárni a dolognak, és szerintem nem a supportnál kezdi. Akik a wifi sebessége miatt panaszkodnak, azok valószínűleg nem jutnak el addig sem, hogy előbb utánajárjanak a lehetséges okoknak/problémaforrásoknak, mivel számukra adottnak tűnik a szolgáltató által biztosított megoldás, nem ismernek alternatívát. Pont ezért panaszkodnak a szolgáltatónál.
Szerintem meg lehetne oldani, csak le kéne normálisan kommunikálni.

Passthrough esetén minden működik tovább
Kivéve az általam említett dolgokat :) Attól még, hogy Neked nem okoz gondot, másnak még okozhat. Szerintem egy NAT loopback megvalósítására és egy saját router teljeskörű használatára való igény között azért van pár lépcsőfok, különösen átlag lakossági felhasználás esetén...

Ha megveszik mellé a multicast szolgáltatást is, akkor nincs termék.
Másrészről meg ha fejlesztik a hálózatukat bérlés helyett, akkor lesz termék. Ahhoz, hogy nyereséget tudjon termelni, előbb be is kell ám fektetni... Egyelőre még verseny van ezen a piacon, amelyik szereplő bealszik, az bizony lemarad, és akkor csak ilyen, nem túl optimális és költséghatékony megoldásokat tud kínálni. Mondjuk a marketingeseik előtt le a kalappal, hogy el tudják hitetni a potenciális vásárlóval, hogy az övék jobb megoldás. Hát igen, a figyelem fókuszálása a néhány meglévő pozitívumra a teljes körű tájékoztatás helyett láthatóan működik más területeken is...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.