Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:49:04

LOGOUT.hu

Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40068) valamokka


valamokka
újonc

Üdv Hölgyek és Urak,

nemrég hozattam rendbe Nagyapám régi 20 éves Seiko 5-ös karóráját, hogy én is használhassam legalább annyi ideig, mint ő :)
Azonban van egy problémám, egyszerűen képtelen vagyok beállítani a naptár nyelvét :( A naptár naprészének korongja ugyebár kétnyelvű, esetemben spanyol és angol. Jelenleg angolra van állítva, de én spanyolt szeretnék, csak valahogy nem sikerül. Mert ugyebár minden éjfél után kétszer vált a nap nevének korongja.
Először gondoltam átverem úgy, hogy megvárom, amíg csak egyet vált a korong (tehát spanyolul látom az adott napot), majd "átverem" az órát, és visszatekerem 12 órát (tudom nem szabad visszafelé tekerni egy mechanikus órát, de nem tudtam mást kitalálni)
Nos ez nem jött be, mert reggel ismét angolul láttam a következő napot (tehát csak egyet váltott a korong, mert a sorrend mindig az, hogy monday-lunes, tuesday-martes, itt csináltam, hogy beállítottam a mutatók tekerésével a "mar" jelzést, majd reggelre csak egyet váltott, tehát megint "wed" látszódott, nem az amire számítottam, a "mie"), ráadásul a naptár sorszámát nem is vitte a visszatekerés miatt gondolom.
Szóval meg vagyok lőve. Külön napállításra nincsen gomb, csak egy koronám és felhúzótengelyem van, ami kétállású ugyebár, teljesen kihúzva mutatókat, félig kihúzva a nap sprszámát lehet vele állítani.

Előre is köszönöm a segítséget mindenkinek! :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.