Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
válasz yvsmad #87798 üzenetére
Pumba javasolta valakinek hogy 10K-ért vegyen hangrendszert amivel javul a tévé hangja. BBéci írta erre hogy annyiért inkább kábelt kell venni, nem hangrendszert.
Na itt jöttél te és írtad hogy Egy jobb HDMI több 10 ezernél és aki többszázezres tévét vesz, az vajon miért a legfontosabb adatátvivő összekötő kábelen kezd el spórolni?
Majd jött az újabb érved: Vagy ti nem érzitek az abszurditást az 55"-os tévé és a rákötött filléres hangtechnika között?
Senki nem érezte az abszurditást, mivel nem az volt a téma hogy egy 10K-s hangrendszernél jobbat nem kell rákötni a többszázezres tévére. Ez az olcsó cucc egy példa volt, hogy már ezzel is sokat javul a hangzás.
Jól mondom, Pumba?
Aztán a többi hozzászólást már magad is tisztázhatod magadban.
Számomra a lényeg, itt a többség alsó középkategóriás tévét használ (én is). Ezek a masinák az olcsóbb alkatrészek, az egyszerűbb elektronika és még sorolhatnám (vannak itt sokan akik sokkal jobban tudják milyen elemekből épül fel egy tévé), szóval ezek a 8bites panelek meg olcsó belsőségek úgyse adnak jobb képet ha milliós kábelt kötsz rá, akkor se. Lehet hogy a több millás csúcstévékkel látni a különbséget, de ezekkel a 6-os tévékkel nem hiszem.
Azt meg csak halkan jegyzem meg, hogy csak látni és hallani vélik a különbséget a drága kábelesek, mert semmi ilyen bizonyító tesztet nem találok, pedig elég sokat keresgéltem.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
BBéci
legenda
válasz dethroner #87802 üzenetére
Ferdítesz, nem ezt írtuk.
"Pumba javasolta valakinek hogy 10K-ért vegyen hangrendszert amivel javul a tévé hangja. BBéci írta erre hogy annyiért inkább kábelt kell venni, nem hangrendszert."
Miért teszteket keresel ahelyett, hogy saját szemeddel füleddel szereznél tapasztalatokat?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
veterán
Figyu, szerintem hagyd! Egyébként meg igazad van!
Az elején én is benne voltam ebben a vitában utána meg márt csak szemlélőként, mert már akkor láttam, hogy ez egy véget nem érő meddő vita lesz. Itt már ki van forgatva minden, és az egész értetlenkedés és mellébeszélés homályába veszett.Felesleges.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
yvsmad
őstag
válasz sityupityu #87804 üzenetére
Az a baj, hogy csak legolcsóbb és millás kategóriában tudtok gondolkodni, ha valaki megemlíti a kábel szerepét. Pedig elég széles átmenet van a kettő között. Tévéknél már jobban látjátok a fokozatokat, mert ezekkel már foglalkoztatok. Így van ez más dolgokkal is, tessék jobban szétnézni és utánajárni. Nem végletekben kell gondolkozni, hanem az arany középutat megtalálni.
-
yvsmad
őstag
Én azért kíváncsi lennék arra a 10K-s hangrendszerre, mert ennyiért még egy valamirevaló soundbart sem kapsz. Amit ugye elég barokkos túlzás rendszernek nevezni. Szerintem erre utalt BBéci is, hogy kevés lesz az a 10K, annyiból legfeljebb kábelt lehet venni.
[ Szerkesztve ]
-
yvsmad
őstag
válasz dethroner #87772 üzenetére
A legolcsóbb HDMI-nek nem kell feltélenül rossznak lennie, de itt van néhány tényező, amit a boltban nem látsz, amikor döntést hozol, szóval ne csak az ár legyen a lényeg:
-Az olcsó kábel gyengébb összeszerelési minősége, akár belső forrasztási hibák vagy csatlakozó illesztési problémák is lehetnek. Milyen kábelben bíznál meg ennek tudatában a polcon lévők közül?
-Gyenge árnyékolás: elektromágneses környezetben zajt vesz fel a kábel vagy ő maga sugároz. Láttam már olyan kábelt, hogy a sűrű árnyékoló háló és alatta alufólia réteg helyett mindössze 3 szál(!) kereszbe font vezetőér próbált valamit árnyékolni. Minél hosszabb a kábel, annál több zajt vehet fel a környezetéből.
-Standard besorolású kábelek nem képesek a magasabb HDMI szabványokat kielégíteni, ma már csak high speed kábeleket szabad venni. Már mindenki tudja, hogy a 3D és a 4K átvitelekhez milyen HDMI szabvány tartozik, de ne feledkezzetek el a hangról sem, magasabb bitrátájú dts, de főleg a HD hangok is igénylik a high speed kábeleket a nagyfelbontású videóval együtt közlekedve, a legolcsóbbak itt is kiesnek!
Ez után ki az, aki bátran el meri venni a polcról a legolcsóbb kábelt és bízik abban, hogy megfelelő minőségben minden képet és hangot át fog vinni a következő X évben?[ Szerkesztve ]
-
mesger82
csendes tag
Sziasztok,
A közeljövőben TV-t szeretnék vásárolni, de még nem jutottam dűlőre. Két típus között vacillálok:
55" H6400
55" J6400Főként megjelenítőként használnám házi mozihoz (PC-ről). Jelenleg a smart funkciók nem nagyon érdekelnek, de nem tudom, hogy mit hoz a jövő.
Kb. 2,8 méterről nézném, elvileg elegendő erre a FullHD. A "J" már 4K-s amit egyelőre nem használnám ki, de jól jöhet.
A két TV ára között nem vészes a különbség. A "J" 4K-s és erősebb a hardwere. Ami jobban érdekelne, hogy a felbontáson kívül minőségre jobb panel van-e benne és, hogy mekkora a képfrissítése, mert erről nem találtam infót... Lehet rossz helyen kerestem...
Melyiket ajánlanátok?
-
mesger82
csendes tag
Valamint milyen verziójú HDMI csatlakozó van a 55" JU6400-on?
A tervezett videokártya miatt kérdezem:
"HDMI connector: 1 (version 1.4a/2.0) Max Resolution: 4096x2160 @24 Hz (1.4a), 3840x2160 @60 Hz (2.0)"
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz sityupityu #87804 üzenetére
Mondjuk, szerintem sem idevaló. De az tény, hogy igaza van Bécinek. Nekem van stúdióm, és nem éppen amatőr szintű, ahol ennél többe kerültek a kábelek és oda nem lófaxnyi 1 méter kellett. De az ott meg is kívánja, sőt a High-End "szekta", (jártam pár bemutatóra, ahol ilyenkor főleg dzsessz és elvétve Yello zenéket nyomnak, mert azokon lehet leginkább hallani valóban a MINŐSÉGI hangokat, tuc tuc zenére nem kell milliós minőségi hangzás), ahol nem egy kábel ára, mert van hangszóró, van power, rca etc elérheti a több millió forintot, vagyis csak azzal, hogy megveszel minden kábelt, itt abból már lakást vehetsz és akkor hol vannak a Hájend kütyük még.
Szóval egy ilyen süket szobában, ha egy HE rendszer, ha megszólal, konkrétan megpróbálod megkeresni az állad a padlón, már az első perc után. Ezt hallani kell, elmondani/leírni nem lehet.De ezt témát lőjük ki...
Ezekhez a fos tévékhez valóban nem érdemes egy átlagos kábelnél jobbat venni, hacsak nem valami jobb HM erősítőd van. A beépített hangszórónál még a macska is szebben kornyikál dugás közben. Már írtam, hogy egy elég jó PIO SC-LX78- nagydög HM erősítőt használok, de ez kb arra jó, hogy filmeket megszólaltassa térhangzásban, sztereó minőségi? zenére, rádióra egy akkora fos, hogy arra nincs szó, Vehetek ehhez én akármilyen drága kábelt nem lesz jobb, tehát ezeken zenét hallgatni nem lehet. A soundbar meg hangprojektor egy kicseszett nagy parasztvakítás (jól hangzik, de csak a neve, mert itt kb meg is áll tudománya) Attól nem lesz jobb, hogy kommunikál a tv-vel van rajta BT, meg szép LCD kijelző, meg távirányító, meg a tv előtt jól néz ki. Ennyi, de amire ki van találva, abban xart sem ér. Egy használt 20-30 ezres HM erősítő is mérföldekkel szebben szólaltatja meg a tv-t, mint ezek a baromságok.
De mondok alternatívát, akinek nem kell HM erősítő, egy soundbar legyen mondjuk az ára 70-80 ezer az alsó kategóriában. Ezért a pénzért vegyél pl a vaterán, vagy akár máshol egy a 70-es, vagy 80-as években gyártott vintage erősítőt (Rotel, pioneer, technics,dyras, harman kardon, sansui etc nagyon sok van.)és szintén e korabeli hangfalakat hozzá.
Akkor majd megérted, hogy mit értettem parasztvakítás alatt, ezek a cuccok körberöhögik az én Pio HM erősítőmet hangminőségben (amit egy tartozás fejében kaptam, különben nekem nem kellett volna), meg persze minden más hasonló próbálkozást, amik manapság készülnek, persze sztereóban. Nem 9.2, meg néhány év múlva 23.5 hangzások lesznek, csakhogy el is tudják adni és lássák a birkák, hogy innováció is van azért.A hátránya, hogy a legtöbbet még akkor nem lehetett távirányítani, de be majd a tv-én erősítesz a sajátjával, ha a phones használod kimenetnek. Dög nehezek, ezekben nem spóroltak a minőségi anyagokkal. Több fém, szebb hangzás. Az előnye a fent leírtakhoz annyi, ha használod, sosem romlik el, ha nem legfeljebb kontakt hibás lesz, vagy elvétve lesz benne pár elfáradt kondi. De egyszerűen 90%-ban ezek nem romlanak el, és persze a hangminőség a lényeg, az mindenért kárpótol majd.
-
mesger82
csendes tag
PuMbA: Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
Milyen HDD-t a tv-hez...(erről mehetne ajánló az összefoglalóba amik beválltak, bizonyítottak)
Én is más ajánlására vettem ezt használom/használtam TV-hez pvr miatt, de már csak BD vagy felvételhez az Almaval használom egyikkel sem volt gondja az USB-n. WD belsőt takar.HDMI kábel kapcsán 1-2 méterig jó a noname 1000Ft-os kábel is, de afelett főleg 5, 7,5 méternél már ajánlott a drágább vétele.
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
printer
csendes tag
válasz Flashget #87817 üzenetére
" Milyen HDD-t a tv-hez... " , igazad van , éppen erről olvasgatok az oldalon .
Ma reggel akartam először egy felvételt csinálni a tv-vel ( H6200 ) , de azt írta , hogy lassú a pedive .
Szóval külső merevlemezt kell venni . Azon kívűl , hogy 2.5 colos ajánlott , mert annak elég a táp ( 5a ) kell még figyelni valamire . Milyen márka ajánlott ?
A pendrivot formázni akarta , a winchestert is formázza ? Hogyha igen a PC látja utána , azaz tudok rá utána is filmeket másolni ? -
Flashget
félisten
válasz printer #87818 üzenetére
Pendrive esetében írás oldalról a 10MB/sec amit tudnia kell azzal nincs baja, de ez még USB2-es esetében volt így.
Sajnos az USB3 penek terjedésével és az USB2 aljzattal nőtt a kompatibilis hibák száma.
Kingston DT400 8GB-ost vettem anno és az jó mindenre. lejátszani, felvenni de már csak ritkán használom tv esetében. fw frissítéshez vagy csatornalista mentéshez.
Belinkeltem nekem milyen van más samsungot használ.
tv-n az 5V 1A aljzatra kell kötni vagy ha csak 0,5A van akkor külső táposat kell használni.
TV csak akkor formázza, ha pvr funkcióra akarod használni. Ha valaki úgy mint régen a VHS korszakban csak arra akarja, hogy felvesz valamilyen műsort mert nincs otthon és megakarja nézni, arra maxi jó amit linkeltem vagy más márka 500gB-os HDD.
Amire ügyelni kell a tv nem szereti a 3TB-nál nagyobb particiókat tehát akinek ennél nagyobb a HDD ketté vagy három felé kell osztania és kijelöli a tv-nek melyik particiót használhatja pvr funkcióhoz. Továbbá még egy fontos adat 5400rpm-nél nagyobbat sem ajánlott használni.
Lejátszás esetén semmi megkötés nincs a 2TB-on és az 5400rpm-en kívűl.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Alex33
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Samsung UE40H6500 -tvm és egy Logitech Z5500 hangrendszerrel használom. Már sikerült beállítanom hogy a tv távja vigye a logitechet is. De lenne arra lehetőség, hogy egyszerre kapcsoljon ki, és be a tv, és a logitech 5500? Esetleg lenne ezzel kapcsolatban valakinek hasznos infója? -
dethroner
veterán
Nem ezt írtátok? Akkor légyszi írd már le hogy mit írtatok? Most már tényleg kíváncsi lettem.
Azért nem veszek drága kiegészítőket, hogy a saját szememmel és fülemmel meggyőződhessek, mert nem fogok anélkül pénzt kiadni valamire, hogy azt előtte nem bizonyítják teljesen objektív módon. Mert amit az ember a szemével lát, fülével hall, az szubjektív, függ az érzékszervek milyenségétől. Ha valaki pl tévét akar venni és kérdezget mondjuk téged, azt mondod neki hogy vegyen egy drágábbat meg egy olcsóbbat is és egymás mellett próbálja ki őket? Nem hiszem, ehelyett azt fogod mondani hogy melyik jobb és hogy ezt kimutatható teszteken be is bizonyítják a tesztoldalak.[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
BBéci
legenda
válasz dethroner #87823 üzenetére
"10k-ért lehet venni olyan hangfalat, ami ezeket a beállításokat feleslegessé teszi Akinek fontos valamennyire is a hangzás, annak ez nem nagy beruházás, mert mérföldekkel jobb hangzása lesz a TV-nek."
[link]"Akinek fontos a hangzás, az 10000-ért egy méter kábelt vesz, nem hangrendszert."
[link]A lényeget mindenki elfelejti, az jelen esetben a "fontos" szó szerintem helytelen alkalmazása, arra reagáltam.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
dethroner
veterán
válasz yvsmad #87806 üzenetére
Most tényleg, neked is el kell magyarázni miről beszélt Pumba és hogy te erre mit reagáltál? Én ajánlottam bármilyen hangrendszert? Nem! Én újra és újra leírom ha kell, én a tévé hangszóróit a helyén kezelem, a megfelelő beállításokkal nekem tökéletesen megfelel arra amire használom, maradéktalanul használható tévé adás hallgatására. Filmet soha nem néztem tévé adóról, tehát ha filmnézésre adom a fejem én sem a tévé hangszóróit használom. A 10K hangrendszer meg szerintem 2.1-es szett, nem kell ezt misztifikálni, és bár sose használtam ilyet, egyik ismerősöm egy olcsó 2.1-es (aszem logitec) cuccot használ a pc-re kötve és megfelel az igényeinek. Az hogy BBéci mire utal az számomra világos, nem kell megmagyarázni, ahogy azt sem hogy Pumba is jót akart és szerintem ésszerű határokon belül jót is ajánlott. Nem házimozi erősítőre és hangfal rendszerre gondolt, és szerintem a kérdező sem ilyen elvárásokkal volt, amikor azt kérdezte hogy mivel lehetne a tévé hangját jobbá tenni. Azt szinte bármivel jobbá lehet tenni, még a lefitymált 10K-s cuccal is.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Ferdítesz, mert Pumba írásával tökéletesen egyet értek, bármilyen 10K-ért vásárolható "rendszer", hangszóró, hangfal, nevezzük bárhogy is, biztosan jobb hangot ad ki mint a tévé csipogói.
A te reakciód ezzel szemben nélkülözte a realitást, olyan dolgot preferálsz és erőltetsz amit szerintem te sem engedhetsz meg magadnak. De hogy az idézetedre is érdemben reagáljak, akinek fontos a hangzás az nem a tévé hangszóróit akarja kiváltani, nem a tévé adásból akarja a csúcsot kihozni. mflex nagyon jól megfogalmazta a lényeget, tökéletesen egyetértek vele. Aki elhiszi, ki tudja használni, akinek szüksége van a drága kiegészítők nyújtotta minőségre, azok meg is veszik és nem kell nekik az esetleges előnyöket ecsetelni. Aki viszont csak középkategóriás tévére dugná, vagy az otthoni mp3-at hallgatja annak mi a bánatnak ajánlani drága kábelt, stb? Akinek ezekre van igénye/szüksége úgysem itt keresgél, nem itt kér tanácsot. Professzionális felhasználó nem kér itt tanácsot, az átlagembernek viszont teljesen megfelel a legolcsóbb minőség is. Ha meg gyártási hibás akkor azt úgyis észreveszi és ha visszaviszi a boltba kicserélik neki.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
BBéci
legenda
válasz dethroner #87826 üzenetére
Amikor leírtam, éreztem, hogy lesznek, akik ráugranak a kábeles példámra, de ekkora viharra nem számítottam. Elnézést kérek mindazoktól, akiknek ez bántotta a pici lelkét!
Ha újra kezdhetném, azt írnám, hogy aki igényes a hangra, az nem a legolcsóbb, 10000 forintos "hangrendszert" fogja választani, hanem annál valamivel jobbat és drágábbat.
Gondolom, ezzel egyetértesz.
Idézd, hol és mikor írtam olyat, hogy amit Pumba ajánlott, az nem szól jobban a TV hangszóróinál! Erre már kértelek egyszer, de nem tetted meg. Én is azon a véleményen vagyok. De az még nem igényesség. SZVSZ.
Senkinek nem ajánlottam (mostanában) drága kábelt, csak hasonlatnak szántam, ráadásul a 10000 Ft/m nem is számít drágának. Abban pedig tévedsz, hogy olyat nem engedhetek meg magamnak, és nem a topik témája, sőt, személyeskedés.
Az átlagemberek nem feltétlenül botfülűek és lehet igényük tisztességes hangrendszerre, ezt bizonyítja a Házimozi erősítős topik 119200 hozzászólása, amihez hozzá kell adni az előző, 50000-nél bezárt topik postjait. Ott még az egydobozos bögreszettek is tiltott témának számítanak, akárcsak a soundbarok és hangprojektorok.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
sandró60
addikt
Kérdésem a H6400 tulajokhoz.
A hangvezérlést,hogy lehet "ki"állásba tenni?
Minden bekapcsoláskor a képernyő bal alsó sarkán meg jelenik a "mikrofon"ikon.
A menüben a hengvezélés pontnál csak a "nyelv"módot lehet állitani.Olyan nincs,hogy ki kapcsolható.Az E-manuálban irja, hogy"ki" állásba lehet tenni,de mégse.[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz sandró60 #87833 üzenetére
Most megnéztem, de ez utoljára bepofátlankodó fw frissítés nálam is újra behozza És fogalmam sincs hol lehetett kikapcsolni, de mintha valami olyan lett volna hogy ne induljon magától a smart hub.
-
-
tjnet
aktív tag
55JU7000 lesz valószínűleg a kiválasztott Tv.
Azoktól kérdezném akinek JU7000-es Tv-je van. Vannak-e valami buktatói ennek a tv-nek?
Mire figyeljek oda?[ Szerkesztve ]
SAMSUNG QE75Q85RATXXH - Samsung S20+ - K1Pro - ACER H6810 - MARANTZ 5012 - DALI Spektror
-
crissprivat
senior tag
Hali.
Van egy ILYEN samsung tv,amin nem találom a hdmi cec (anynet+) bekapcsolását. Nézelödtem a menüben már mindenhol. Meglehet,hogy nincs is benne?
Használatit olvastam,ott nem említik sehol.
KösziJézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
-
PuMbA
titán
Amikor leteszed a földre, akkor ne bukj el benne Most komolyan, mindenhol agyon ajnározzák a TV-t, ha valami komoly baja lenne, akkor leírják, úgyhogy nincs semmi buktatója. Egy dolog eszembe jutott, hogy a HDTVTest.co.uk tesztelésénél arra jutottak, hogy a SMART LED beállítást érdemes kikapcsolni vagy alacsonyra tenni, mert a fekete szintet zavaróan tekergeti képkockánként, ja és ajánlott beállítások az összefoglalóban, az RTINGS.COM-on hasonló kalibrált értékek jöttek ki
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
válasz crissprivat #87840 üzenetére
menü--rendszer ha itt nem látod akkor nincs. (vagy megnézed a tv hátulján a HDMI-nél ven e írva)
5000/5100 belépőszint a FHD világba az ilyen ficsőrökért többet kell fizetni mint egy 5100-as.Realme GT Master Edition
-
tjnet
aktív tag
Köszi.
Látod tanácsodra eljutottam, hogy ES7000 után nem szabad JU6400 vagy 6800-at venni csak minimum JU7000-t.
Az ára egyre jobb már 400 ezer alatt van.
Februárra eljutunk 380-ig, ha addig nem veszem meg.SAMSUNG QE75Q85RATXXH - Samsung S20+ - K1Pro - ACER H6810 - MARANTZ 5012 - DALI Spektror
-
Flashget
félisten
-
tjnet
aktív tag
válasz Flashget #87849 üzenetére
Lehet, hogy igazad lesz és lemegy az ára. Anno a legendás 40D6500-nak az ára volt nagyon jó.
Az egyik szobánkba van is egy olyan. Még mindig nagyon jó a képe.
Különösen egy OPENELEC oprenszer alatt futó médiajátszóval (M8S).[ Szerkesztve ]
SAMSUNG QE75Q85RATXXH - Samsung S20+ - K1Pro - ACER H6810 - MARANTZ 5012 - DALI Spektror
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest