Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
sandró60
addikt
Sziasztok!
Még mielőt megvádolnátok én nem vagyok a Samsung piár menedzsere!
A" felhősödésel" kapcsolatban irrnám le a tapasztalatomat.
Április 30-a óta nyüstölök 1:uE40D5500 SMART tv-t.
Idáig jól szuperál.A felhősödés itt is megvan(LED-TV),de én úgyvagyok vele,ha valamit nézek rajta akkor semmi "FELHŐSÖDÉS"
Amit itt nagybetűvel irtam csak akkor látszik ha tök sötét szobában nézem a tv-t CSATORNA váltáskor,ha megy valami akár egy külső meghajtó vagy valami jelforrás akkor se látszik az a pár pillanat amig vált a tv kibirom.Azért döntöttem e mellet a tv mellet mert nagyon jó képe van és takarékos áramfogyasztása van(102cm)50-70watt
A Samsungal sajnos idáig nemvolt ilyen jó tapasztalatom,de most "csalódtam"jó irányba.
A tv-t különben Szlovákiában gyártották én az Euronicsban vettem Újpesten 3+2 év jótállás van rajta[ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
válasz cápaFeri #11269 üzenetére
Majd ha szolgáltatód úgy gondolja,hogy változtat a különböző adók helyéről akkor kezdheted elölről az állomások beprogramozását.Ami évente legalább 2-3-rom alkalommal szükséges
tapasztalat áprilisban vettem a tv-t, beprogramoztam májusban a DIGI máshova tette az adókat[ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
válasz Wendelke #11266 üzenetére
Azt javaslom,hogy egy ilyen tvt vegyél,mert szerintem augusztusig lemegy az ára:
Samsung UE40D5500LE SmartTV
Én még áprilisban 220000Ft-ért vettem
Nagyon megvagyok vele elégedve
ez 2011-es model amiben szerintem a Samsung a gyerekbetegségeit javitotta a led technológiának:a beépitet média lejátszó az összes média fájlt lejátszotta eddig amit beetettem.Az internet része is szuperul működik -
sandró60
addikt
Nekem ledes tvm van a Samsung UE40D5500LE legujabb sorozatbol. én nemszoktam nézegetni a sötét képernyőt, általában valamelyik tv csatorna képét vagy a szuper beépitet média lejátszóján jóféle mkvt
A"FELHŐSÖDÉS" maximum egy sötétszobában csatorna váltáskor 1másodpercig ha látható Ami már teljesen világos környezetben látható felhősödés az szerintem hibás tv -
sandró60
addikt
válasz canniball #11343 üzenetére
Szia!
Ha optikával kötöd össze az erősitőt akor a tv-ben a hangszórón is kijön a hang.Ilyenkor 2-lehetőséged van
1:a tv távirányitójával a hangerőt leveszed nullára
2:a tv hang menüjében beállitod,hogy küső hangszoró
Legaláb is a Samsung UE40D5500LE tv-nél igy működik ami 2011-es kiadású tv
Hozzáteszem egy régi Sony erősitöm van ami nemegy mai gyerek,lehet,hogy a mostani erősitők már autómatikusan lekevernek mindent[ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
válasz #88471552 #11523 üzenetére
Szia!
Én is csak a a különböző fórumokból itélve mondom,hogy mivel ez egy 2011-es model
szerintem a leddes tv-k már kinövik a kezdeti gyerekbetegségeiket(felhősödés)
Felhősödést itt csak akkor látsz,de akkor is minimálisan amikor a távirányitóval csatornát váltasz és abban a pillanatban ugye lesötétűl a képernyő ami még 1-másodperc se lehet.
tehát melegen ajánlom pláne,hogy neked ingyen meglehet oldani :
A feketéjét meg úgy állitod a menüben ahogy neked tetszik[ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
válasz Carvus #11559 üzenetére
Szia!
Nekem is volt,de úgy oldottam meg,hogy a hozzáadot csavarral előbb szabályosan menetet vágtam a furatba(esztergályos a szakmám) persze még azelőt,hogy összeillesztettem, utána már könnyen össze tudtam szerelni.Gondolom te a talpról beszélsz
küldtem PÜ-t hasznos információval[ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
-
sandró60
addikt
Szia én tudom,hogy a GHOSTING plazma betetgség ,de legalább "gabort"fórumozó kollégának irtad volna aki előtem hozta fel ezt a "LED-GHOSTING" betegséget
Az elöző hozzászólásomban még külön jeleztem ezt a marrhaságot NAGYBETŰVEL
Tudom,hogy egy kicsit érthetőben kellet volna válaszolnom[ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
válasz canniball #11728 üzenetére
Szia nekem nem ez a tipusú van,de a Samsung használatijában meg irják,hogy a tv-be hdmi-n csak sztereóban megy onnét már nemtudod a tv-optikáján az erősitő felé küldeni.
Tehát külön kell az erősitő felé vagy optikán vagy koaxon küldeni a hangot, ez akkor érvnyes nálam ha dvd-t
használok.Akkor a dvd-menüjében a hdmi-audiót lekell tiltani és akkor szólal meg az erősitőben a dgitális 5.1A külső HDD-pendrájvnál nincs semmi gond ott ha a film tartalmazza az 5.1-et akkor minden ok
Nekem egy régi Sony erősitőm van[ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
Gondolom te se a sötét képernyőt fogod nézni állandóan amit a második linken ajánlot a kolléga.Van ennél durvább is amikor kivilágosodot képernyőn is látni lehet.Általában a Samsung 2011-es modeljein már nem annyira feltünő
Ennyit az időjárás jelentésről(felhősödés)[ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
válasz sityupityu #11942 üzenetére
Szia!
A firmware frissités menüpontnál nincs olyan ópció,hogy az előzőt visszategye
Mert nálam a 40D5500-tipusnál van egy ilyen. 2011-es model.
Talán akkor visszaállna minden -
sandró60
addikt
válasz cápaFeri #12021 üzenetére
Szia!
Tudom nemvigasztal!Annak idején én is igy jártam egy (LG)plazmával.
Az is egy visszacsomagolt darab volt több száz üzemórával (PALI madárnak-ÉN)eladva
Próbáld meg a Samsung szervizt kihivni, én is igy csináltam az áprilisban vett tévéhez.A szerelő nálam nemazért volt mert hibás a tv, hanem kiváncsi voltam a tv áramfogyasztására.
Hozott agy speciális müszert közben a szervizmenüben megnézte,hogy hány üzemórát ment.Hálistennek nemvolt benne csak annyi amit a vétel napjától kb kilehetet számolni
1-hét(42óra)A Samsung szervizesek készségesek voltak.Utána még felhivott az ügyfélszolgálat,hogy mennyire vagyok elégedet a szervizzel!!!!!! -
sandró60
addikt
válasz sityupityu #12041 üzenetére
Szia!Szerintem Bevalva vagy bevallatlanul
Pedig a Samsung TV-t nézők 98% úgy nézi
Hamár szélesképernyője van[ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
válasz SFONarayan #12060 üzenetére
Szia!
Lehet,hogy azért mert nincs használatban(a rácsatlakozott XBOX stb)
Ha rácsatlakozól és még beis kapcsolod a külső készüléket, akkor se? -
sandró60
addikt
válasz Scarabe #12094 üzenetére
Arra amire kell neked, tökéletes választás a D-sorozatú 2011-es Samsungok
Nekem is D-sorozatú van csak 5500 Smart tv
Amire a Samsung julius 17-ig vásárolt tv-re 5-évre meghosszabitot garanciát adottHa egy kicsit előbb gondoltál volna rá akkor neked is lett volna a kedvezményes garancia -
sandró60
addikt
válasz sityupityu #12051 üzenetére
Sziasztok!
Ne vedd sértésnek a 98%nem is ir ide!
Csak mi akik fanatikus megrögzöt Samsung tulajdonosok vagyunk mivel a MI SAMSUNGUNK A LEGJOBB[ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
válasz wwenigma #12053 üzenetére
Szia!
Az rendben van? hogy a "FRANC"vágja le a tetejét,de ugyanakkor OTT a két oldala amin ugyanúgy látod az üres részt.
Én úgyvagyok vele hamár szélesképernyő akkor töltse meg" tartalommal" az egész képernyőtEleget néztem a hagyományos tv képeit kicsiben
Sorry ha a lelkivilágodba túrtam[ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
válasz sityupityu #12123 üzenetére
Szia!
Miért nyomogasak a csatornaváltógombon kivül mást?
P.Size-Zoom----minek a TV Állitólag 16:9 én úgy szeretem ha a képernyőt 1-csatorna váltásal 16:9--szélesben látom
Csak egyedi esetekben használom a kérdőjeles gombokat -
sandró60
addikt
Szia!
Nemtudom,hogy a te tv-ben van -e olyan,hogy fényérzékelő szenzor elől a bekapcsoló gomb vagy érintő gomb környékén.Próbáld kézzel letakarni nézd meg mitcsinál akkor?
Különben a menü beállitásokban van olyan,hogy a külső fényviszonyokhoz állitja be magát a tv.Ezt kiis lehet kapcsolni.Konkrétan ennél a tipusnál nemolvastam ilyenről
Próba!![ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
Szasztok!Samsungosok!
Ezt a C-tunert találtam a netten.Szerintem az egyik legolcsób:8500Ft
A leirás alapján jól használható a digi-kábelén jövő digitális adások vételére
Annak akinek nincs beépitve a tv-be a C-tuner.A link cime:
http://koscso.blog.hu/2011/07/21/techwood_dvb_c_tuner_kabel_digitalis_adasokhoz_8_500ft -
sandró60
addikt
válasz zjuhasz #12242 üzenetére
Szia!
Nekem is ugyanez a tv van.Nemlehet,hogy a pendriven olyan filmet próbálsz lejászani ami nemis tartalmaz 5.1-DTS hangformátumot.Próbáltál rákötni USB-HDD-t
Most nemvagyok tv közelben,de talán a tv beállitó menüjében az általános beállitásoknál néz körül-vagy a hengbeállitások egyéb menűben[ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
válasz zjuhasz #12265 üzenetére
Szia!
Megnéztem én is a tv-ben a te gondodat,nekem is a menüben DTS rész szürke,de ha az usb-n lejátszott filmeknél ami tartalmazza az 5.1-et vagy a dts hangot azt szerintem autómatikusan ismeri fel és úgy továbbitja az erősitő felé(gondolom optikával kapcsoltad össze,mert csak ott megy át az 5.1-vagy ha olyan az erősitőd amibe HDMI-t lehet kötni)
Még mindig azt mondom,hogy egy HDD-vel próbáld meg amin biztosan van olyan anyag ami tartalmazza a fent emlitet hangformátumot.Vagy nézd meg az erősitődet,hogy jólvan -e beállitva a ráküldött hangformátumnak megfelelően[ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
Már neharagudj nálam igenis autómatán váltja a hang tipusát,de csak akkor ha USB-n csatlakoztatott eszközről játszok le,Akkor az erőstő felé olyan formába küldi optikán amilyenre eleve fellet téve(HDD-Pendrive) én soha nemállitottam semmit a hang kimenetén a tv nekAzt már több hozzászólásal előbb már letisztáztuk,hogy a HDM-in sztereó jel van
A tv tipsa UE40D5500 2011-es model A te tv-d mikori kiadású?
Nálam is csak PCM van ha akarnék se tudnám váltani mert a DGITÁLIS felirat szürke tehát ha nemérzékel olyan jelet ami kell neki akkor nem állitható[ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
Sziasztok!
Úgyveszem észre,hogy sokan nemnézik ebben a topikban hogy kinek is szánják a jószándékú tanácsaikat A Válasz gomb megnyomásakor sokszor rossz helyre küldik.Nálam is előfordult sajnos már ilyen Ha lehet figyeljünk oda kinek küldjük,mert aki kérdezi azt se tudja,hogy most melyik válasz lenne neki jó!
Más,ha irunk ide vagy más topikokba a tisztelet legalábbis úgy kezdődik,hogy Köszönünk.
Néha szintén előfordult már nálam is(nemdicsőség)
Üdv a Samsungosoknak![ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
válasz sityupityu #12287 üzenetére
Szia!
A téves válaszgomb nyomkodásokra meg mit tudsz felhozni?
A megjegyzésem teljesen jószándékú.
Sokszor úgy érzi az ember,hogy amit estleg hozzászólt az nemesik jól 1-2 embernek.Tisztelet a kivételnek!
Vagy felindulásból ir ide és esetleg nemszámol 3-ig
Aki nem inge ne vegye magára
Elnézést ha szóltam[ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
Sziasztok!
Kérdésem lenne az UE40D5500 Samsung tulajdonosokhoz akik már frissitették a Tv szoftverét,hogy náluk is megszünt az a lehetőség amivel visszalehetet a menüből állitani az elöző verzióra:Sajnos ma frissitettem nemgondolván arra,hogy Samsung gondol eggyet és külöböző menüpontokat elhalványit(kiiktat) Eddig csak ezt vettem észre:Egyedüli javitásként a YUTUB-betöltése lett talán gyorsabb.
Kérdésem még nemtudjátok,hogy Samsung amikor kiad frissitéseket a TV-re valahol előzetesen leirva meglehet nézni a javitásokat ami a szoftverben van? -
sandró60
addikt
válasz zjuhasz #12294 üzenetére
Szia!
Eddig ezt vettem észre.Még örültem is az elöző szoftver verzióban még megvolt a visszaállitási lehetőség.A tv-t áprilisban vettem eddig két frissités volt rajta.Nemvolt az elöző frissitéseknél MENÜPONT szürkitése.Ha tudom előre akkor nemengedtem volna rá a frissitést. Ezért kérdezem hátha valaki tud egy olyan weboldalt ahol leirják,hogy mit javitottak a frissitésekben.A kérdésedre csak azt tudom válaszolni ha nincs az USB-re rákötve olyan külső lejátszó(Pendrive-HDD) ami nemtartalmaz dolbi digitalt akkor nálam is szürke ez az állitási lehetőség
Egy szerencsém van az elöző beállitásaim megmaradtak:jön továbra is a dolbi digitál amit kipróbáltam HDD-re vett AVI-val.Azt tudom mondani nálad ha még nemszereztél be egy külső HDD-t próbálj valakitől kölcsön kérni és azzal próbálkoz,mert továbbra is mondom a TV usb-re kötöt külső meghajtóiról autómatikusan küldi optikán az erösitő felé a megfelelő audió jeletHa belegondolsz ez természetes ha egyszer csakPCM-jelet érzékel akkor nemválasztható a dolbi mód
Nálam is ugyanaz a verzió[ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
válasz zjuhasz #12298 üzenetére
Szia!
Az a baj,hogy az én időmben az Oroszt erőlteték az iskolában.Ezért amióta a számitógéppel közelebbi kapcsolatba kerültem ragadt rám valami kis Angol,de nem elég amit küldtél linket köszönöm. Persze,hogy mindegy milyen külső lejászó(Pen-HDD)de nemmindegy,hogy mit játszól le róla.Több hozászólásal előbb irtad a számitógépről felvett teszt fájlokkal próbálkoztál.Vagy lehet,hogy már kipróbáltad mondjuk egy olyan AVI-val ami tartalmaz Dolbi digital hangot?.Én most teljes filmre gondolok nemegy pár száz megás teszt fájlra -
sandró60
addikt
válasz zjuhasz #12310 üzenetére
Akkor nekem azért müködött,mert én annó a normálra tettem a menüben és ezért nemvettem észre,hogy ha valamelyik filmnél más tipusú hangok voltak.mert autómatikusan érzékelte
Amit mondasz,hogy visszaugrik nálam nemvehető észre mert ha HDD-ről játszok filmeket ha az egyik film sztereó akkor PCM ha másikk film dolbi digitalt tartalmaz akkor aként érzékeli.nem kell kézzel állitgatni[ Szerkesztve ]
-
sandró60
addikt
válasz Carvus #12314 üzenetére
Szia!
Nemakarlak jobban,"mérgesiteni"de a Samsungnál ugyanilyen feltételek mellet Áprilisban(akkor vettem a tv-t) 5-évre meghosszabbitott garanciát adtak ami tartott 1-hónapig.Úgyhogy aki most tervezi a Samsung tv vásárlását érdemes megnézni (zjuhasz) fórumtárs betett linkjét[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest