Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabort
csendes tag
válasz sandró60 #11291 üzenetére
Hát, engem bizony foglalkoztat, hogy ha kiadok 4-5száz ezer forintot egy tévérre, akkor az ne legyen rosszabb mint a régi Philips plazmám, vagy a C650-es Samum...
Nem vagyok egy pixelpeeper, tehát nem fogok nekiállni és nagyítóval keresgélni hibákat. Tetszik a beépített média lejátszó, és a smart tv funkciók is. A ledes technológiától berzenkedem egy kicsit, mert amolyan műmájer dolognak tartom. Igazából tök mindegy, hogy 3 vagy 5 centire áll el a tévé a faltól...
Tehát, ha ven egy kiforrott (nem krómos, nem májer) technológia ami jól, megbízhatóan működik, akkor érdekel.
Persze az is lehet, hogy egyedi eset volt, és a többi D8000-nek nincs baja. Egyébként ezekbe is többféle panelt tesznek, szóval vásárlásnál panel lottó van?
-
Géjza
őstag
válasz sandró60 #11346 üzenetére
Nekem nem tűnik ez sötétnek, pont a világos részeken látszik eléggé a felhősödés (ledes sony): clouding
Nem vagyok benne biztos, hogy csak hibás ledes produkál ilyeneket, egyszerűen az edge led hátránya ez. Vékony a tv, cserébe erősen hajlamos felhősödni. CCFL sem tökéletes, de sokkal jobb ilyen szempontból, mint egy edge led.
-
BBéci
legenda
válasz sandró60 #11351 üzenetére
A Z5500, ami nálam volt teszten, az legalább ennyire bevilágított és felhősödött. A tavalyi HX és NX szérián már alig láttam ilyeneket, de jelen voltak.
(#11352) chris0828
A szerviz biztosan segít, vagy a bolt cseréli.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz sandró60 #11658 üzenetére
A LED háttérvilágítású tévékre egyáltalán nem jellemző a ghosting, az plazma "betegség". Ezzel szemben a bevilágítás és a felhősödés igencsak zavaró tud lenni, ezért számomra ez a technológia még nem elfogadható.
(#11663) akos_1984
Nekem is nagyon tetszik a falhoz simuló, festményszerű tévé, de a képminőséget sokkal fontosabbnak tartom. Az általad felsorolt készülékek egyikével sem tudnék együtt élni.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gabort
csendes tag
válasz sandró60 #11673 üzenetére
Miért kell hisztizni?
Igen, én hoztam fel. Pusztán kíváncsiságból. És? Szóval nem ghostingnak hívják, hanem felhősödésnek. OMG. Megyek és rebootolom a feszületemet.
A kérdésem lényege az volt, hogy miért olyan fontos a laposság, hogy érdemes együtt élni a még kiforratlan technológia okozta (illeszd be kedvenc becenevedet a jelenségre) gyengébb képminőséggel? Választ is kaptam rá, minden OK.
Egyébként csinálnak még 2011-ben nem ledes TVket is a Samunál? Pl. a 46C650-nek van olyan utóda, amely nem arra koncentrál, hogy vékony legyen, hanem, hogy jó? (bocs a sarkalatos fogalmazásért ) És jobb is? Na ez pl. érdekelne
-
Jakuu
őstag
válasz sandró60 #11769 üzenetére
Sajnos ezt nem tudom megmondani, de az biztos, hogy a 2010-es modelekig bezarolag mindnel elofordulhat. Mvel nalam is volt 2009-es es 2010-es monitor is ilyen problemaval es a neten is rengeteg regebbi modelnel is volt hasonlo, eleg ha googleba beirod "Samsung lcd tv black screen but sound"
-
zistvan
tag
válasz sandró60 #11897 üzenetére
Köszi az infót, ez biztató
Te hol vetted a tv-t?
Valamint szerintetek van arra lehetőség, hogy mielőtt elhozom a tv-t ott helyben kipróbáljuk,
hogy mennyire "felhősödik" és ha gáz akkor egy másikra cserélni és azt elhozni..., van ezzel tapasztalatotok???Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz sandró60 #12042 üzenetére
Én akkor abba a 2%-ba tartozom. Bár szerintem akibe csak egy hangyányi igényesség is van,az nem néz széles arcokat! De írtam,hogy egyedűl a az F1-et nézem 4:3-ban,a többi 4:3-as adásra ránagyítok.
SFONarayan! A Motion Plus-al tudod bekapcsolni a 100Hz-et
[ Szerkesztve ]
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
aag
őstag
-
veterán
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz sandró60 #12113 üzenetére
Olvasd el ujra, azt irtam hogy levagatom az aljat/tetejet, a francot sem erdekli. De soha nem neznem ugy, hogy nyomott feju emberek legyenek a kepen, mert raillesztem a 4:3-at a 16:9-re...
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Aslan
aktív tag
válasz sandró60 #12178 üzenetére
Köszi a tippet, de sajnos nem jött be.
Nincs fényérzékelő szenzor sehol. A menüben sem találtam erről semmit.Nem külső fény hatására változik a fényerő, hanem ha a jelenetben kevesebb fényes rész van és több a fekete, akkor a tévé automatikusan kevesebb fényerőt használ, ergo a fényes rész is elhalványul kicsit... olyan jelenetnél, amin több a fény, mint a sötét, ott meg érezhetően felerősödik a fényerő... vagyis a fényerő nem egyenletes.
[ Szerkesztve ]
SAMSUNG GALAXY S22 Plus - azé me jóóó!
-
BBéci
legenda
válasz sandró60 #12268 üzenetére
Alaphelyzetben PCM jelet küld ki a tévé, át kell állítani, ha 5.1-et akarsz hallgatni. Ráadásul nem jegyzi meg, nem tárolja. HDMI-n csak sztereót adnak ki a tévék.
Pendrive, vagy merevlemez, tök mindegy.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz sandró60 #12268 üzenetére
Az hülyeség hogy automatán ismeri fel! Azt kézzel át kéne tudni állítani. Az erősítőnek sincs köze hozzá hogy nem jelenik meg az SPDIF menüpont. Még hogy ha az optikai kábel nincs is bedugva,akkor is át lehet állítani.
-
BBéci
legenda
válasz sandró60 #12273 üzenetére
Zjuhasz problémáját szeretnénk megoldani, a tévéje C sorozatú, arra vonatkozik, amit írtam. Az Ő szempontjából teljesen érdektelen, miként működnek a D-s Samsungok.
-
veterán
válasz sandró60 #12284 üzenetére
Szevasz Sandró! Én eddig nem nagyon vettem észre hogy aki segítséget kért,vagy elsőként hozott fel egy témát az ne köszönt volna be! Egy kialakult vita,párbeszéd résztvevői között meg már feleslegesnek tartom a hozzászólásonkénti beköszönést. Amig normális hangnemben folyik egy beszélgetés,tartalma trágár szavaktól mentes addig felesleges illemtanórákat adni!
[ Szerkesztve ]
-
zjuhasz
aktív tag
válasz sandró60 #12292 üzenetére
szia, én megvétel után rögtön frissítettem a firmware-t. Nem látom, hogy hol lehetne visszaállítani. viszont akkor lehet, hogy itt van az eb elhantolva. Ezért szürke vagy nem létezik néhány menüpontom, ami másnak igen. (pl. SPDIF kimenet állítás pendrive lejátszásnál) De más helyeken is belefutottam pár szürke-inaktív menüpontba.
Nálam egy 37D5500-on a T-MST5DEUC 1013.2 verzió van telepítve.
Volt olyan menüpontod, amire konkrétan emlékszel, hogy kiszürkült?Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.
-
zjuhasz
aktív tag
válasz sandró60 #12296 üzenetére
az oké, hogy nem választható, ha nem érzékeli, de a filmfájl szempontjából közömbös, hogy hdd-n vagy pendrive-on van. Így is úgyis ugyanazon az USB csatlakozón megy be a TV-be. És ez a fájl tartalmaz térhatású hangsávot.
[ Szerkesztve ]
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.
-
zjuhasz
aktív tag
válasz sandró60 #12301 üzenetére
szia, innen szedtem le a tesztfájlokat:[link] ez másoknak is hasznos lehet.
De, természetesen megpróbáltam már kb egy tucat különböző más fájlt is, köztük teljes filmek, mkv, avi, vob, vob átnevezve mpg-re. DTS, vagy Dolby Digital hanggal.
Én is az "orosz" időkből származom. Kicsit gagyi, de azért használható fordítást ad a google translate: [link]Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.
-
zjuhasz
aktív tag
válasz sandró60 #12301 üzenetére
MEGVAN A MEGOLDÁS!!!!
Végigböngésztem minden egyes fellelhető tesztet, leírást és az segített, hogy valahol írták, hogy nem minden menüpont aktív, aszerint, hogy épp milyen üzemmódot választunk ki.
Én anno a hangmódnál a tiszta hangot, vagy filmet választottam, de soha nem a normált. Most próbaképp átállítottam -és láss csodát-, usb-ről lejátszás közben a FŐMENÜ-ben a hangbeállításoknál már a PCM mellett ott volt feketén (választhatóan) a DD vagy a DTS is.
Szóval minden OK. Egy szépséghiba, hogy minden új fájl lejátszásánál visszaugrik PCM-re, ha DTS után Dolby Digital következik, vagy fordítva. Ha egymás után jön DTS, vagy DD, akkor nem ugrik vissza.
Köszönöm a segítségeteket.
Hálából két érdekes dologba botlottam. Ha volt már, akkor elnézést:
1. Szervizmenü elérés: power ki; utána sorban: info; menü; mute; power be (vigyázat, garivesztés, saját felelősség, stb)
2. Ha most vesz valaki Samu TV-t a felsorolt modellek közül, a felsorolt helyek egyikén, akkor külső 320GB merevlemezt kap ajándékba. (Ez kb. 10-12ezer HUF értékű)[link][ Szerkesztve ]
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.
-
nicu71
addikt
-
cassius.clay
senior tag
válasz sandró60 #12485 üzenetére
sandró60! Nagyon szépen köszönöm a hasznos infót !
Az egyébként mindegy hogy milyen USB -s wifi -t csatlakoztatok hozzá?
Csak egy db USB van a tv -n ( mert akkor ugye mindig ki-be kell huzogatni felváltva a wifi adaptert és a pendrive-ot?Privát üzenetre illik válaszolni. Aki ezt elmulasztja, automatikusan tiltom
-
cassius.clay
senior tag
válasz sandró60 #12497 üzenetére
Ez igy kiváló. Milyen a tv-vel netezni? Fix programokon belül tudsz csak böngészni, vagy a teljes web elérhető? A távirányitója tényleg érintőképernyős?
Bocs,ha sokat kérdezek, de hát az ember nem két napra vesz egy ilyen cuccot.[ Szerkesztve ]
Privát üzenetre illik válaszolni. Aki ezt elmulasztja, automatikusan tiltom
-
nicu71
addikt
válasz sandró60 #12518 üzenetére
nekem C-m van és szeretem,de ha most kéne tv-t vennem eszembe nem jutna tavalyi modellt választanom.Kit érdekel a felhősödés a ledeken...annyira tul van kombinálva,az hogy üres fekete képernyőn meg csatornaváltáskor látják na és?
A fejlődést nem lehet megállitani,és ebben én is hiszek."-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
BBéci
legenda
válasz sandró60 #12564 üzenetére
Egyetértek ORCA58 fórumtárs véleményével, hozzászólásaival.
Mint már említettem, szélesvásznú és 4:3-as filmeknél, a széleken képtartalom nélküli fekete részeken durván látszik a bevilágítás és a felhősödés.
Amíg ezt nem képesek megszüntetni, addig a LED háttérvilágítás visszalépésnek nevezhető.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Anonymus23
veterán
válasz sandró60 #12564 üzenetére
Azért az hihetetlen (illetve kissé már mókás), hogy mennyire személyes sértésnek veszed, ha valaki más véleménnyel van a LED-es háttér világítású TV-kkel kapcsolatban
A másik meg, hogy a C sorozatban is voltak ledesek, szal nem a C vs D itt a kérdés, hanem a CCFL vs LED.
Ha neked tetszik a TV-d, akkor hajrá, ha nincs rajta felhősödés, vagy nem zavar, akkor meg örülj neki, sok ember van, akit bizony elkeserít, ha több százezer Ft-t kiad, és nem tökéletes a kép.
Egyébként igenis zavaró tud lenni a felhősödés, mivel a filmek (HD) nagy része bizony nem 1920x1080-as felbontással jön ki (amiket én szoktam nézni, azoknak kb max a 10-15%-a), illetve pl sorozatot sem nézek már csak miután letöltöttem 16:9-es arányú filmként (ja meg persze utálom közben a reklámokat ).;) - The Power of the Light Side
-
gygalilei
tag
válasz sandró60 #12573 üzenetére
Én csak azt írtam le,amit tapasztaltam mindenkinek szíve joga a saját véleményét leírnia.
Nincs abban semmi különös, ha valaki mást lát jobbnak, hiszen különbözőek vagyunk, az igényei mindenkinek más és más. Én elfogadom ezt is azt is, nem gond, ha különböző oldalról látjuk a dolgokat.Sőt kifejezetten hasznos, ha érvekkel van alátámasztva.
Nekem sokat segített ez a fórum,így több szemszögből látom egy adott tv tulajdonságait és segít a vásárlásban.
Aztán, ha végre megveszem, leírom a saját tapasztalataimat, lehetőleg megtartva az objektivitást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest