Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz Bogyi007 #35547 üzenetére
A D sorozat tavalyi, az ideiek ebben nem léptek vissza, Nálad lehet valami hiba, ha nem viszi az m2ts-t.
Most látom, hogy monitorról van szó, annak a lejátszási képességeit nem érdemes említeni sem.(#35551) Tippmix46
Miért lenne vicc? Az emberek többségét cseppet sem zavarja. Sokkal kellemesebb a szemnek, az agynak a keskenyebb kép, a szélesvásznú megjelenítés.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Tippmix46
senior tag
veszünk egy tv-t, letöltünk egy hd filmet és alul-felül csík van...mint az az idő, amikor átálltak a tv-k a 16:9re és a régi tv-ken volt csík...vicc az egész...szerintem.....miért nem lehetett a mozifilmek képarányát tudó tv-ket elterjeszteni..mert tudom van olyan is, de akkor miért nem csak az van....az lenne a moziban, tv-ben és kész
-
BBéci
legenda
válasz Tippmix46 #35553 üzenetére
Létezik 21:9 arányú Philips TV, de azon oldalt vannak csíkok a 16:9-es filmeknél és a tévéadásoknál.
Ha választani lehet, inkább nézek 2,35:1 arányú filmet, mint 16:9-est, mert mint említettem, kellemesebb a szemnek, agynak, jobban igazodik a valósághoz a szélesebb perspektíva.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
attamero81
senior tag
válasz Imifej #35550 üzenetére
Részben igazad van,de az Nvidia GTX400-as (gtx200-ban nem vagyok biztos) sorozatától és az ATI HD5000-es szériája már átadja gyárilag a hangokat.Persze amit adnak mellé gyári DVI csatit az nem,mert az általában 14 tűs és az csak a képre elég.Viszont ha ugyanebbe az ajlzatba teszel egy full-os HDMI-DVI kábelt akkor a tv-n már kijön a hang-
Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
-
Imifej
senior tag
válasz attamero81 #35556 üzenetére
A régi asztali gépemben még egy 9500-ös GeForce kártya van, azon még így megy. Azóta sokat változott a világ.
Marantz PM7000N, JBL TLX500
-
Dictator^
veterán
válasz Tippmix46 #35555 üzenetére
Bár már leírták, de leírom Én is.
Operatőr/Rendező fejéből kipattan, hogy Ő olyan történetet, képi világot akar, ami nem 16:9.. Pont.
És ezáltal elkészül a filmük, ami a 16:9es képarnyú TV-n nem fogja kitölteni a képet.katt, remélem meg tudja nyítni likeolás nélkül.-
hasonló elv, nem 16:9-be készítik a videóanyagot, szépen le van szallagozva az a részlet, ami később levágásra kerül.[ Szerkesztve ]
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
donjohnson
addikt
aki szintén kérdezte, vagy érdekelné a dolog:
"Érdeklődni szeretnék, hogy mikortól lesz elérhető a Fuso TV alkalmazás az idei E sorozatú modellekre? Mert ahogy olvasom egyes fórumokon, a tavalyi D sorozat már megkapta."
"Kérdésére válaszolva, az egyes alkalmazások a Smart HUB felületen belül régiók szerint eltérőek és előfordulhat, hogy csak az adott régióban érhető el teljes működésében.
Jelenleg nincs pontos információnk a Fuso Tv alkalmazás megjelenésével kapcsolatban. A Smart HUB felülete folyamatosan frissül.
Friss hírekért, újdonságokért, kérjük kövesse weboldalunkat."tehát semmi konkrét válasz...
[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
rocket
nagyúr
Samsung taviranyitokat hamisitjak Kinaban?
Azert kerdezem, mert kezd kimulni a C530 taviranyitoja, es rakerestem neten, talaltam egy weboldalt ahol brutto 1200ft-ba kerul (3600 helyett) es gyari Samsungnak irjak, mashol meg ugyanez 4000ft korul van.
Sok fele tipus van mind 1200ft, ezert is tunik gyanusnak[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Bogyi007
veterán
Ez csak nevében monitor már, teljeskörű Wifis Smart Tv ez inkább mint monitor. Mkv fájlok lejátszásával sincs gondom mint a PVR-es felvételleeé sem.
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
BBéci
legenda
válasz Bogyi007 #35565 üzenetére
Ha az m2ts-t nem viszi, a lejátszója mégsem teljesértékű. Ez nem nagy baj, mert úgysem 24p képes, ezért külső eszköz használata erősen ajánlott.
-
utánvétel
aktív tag
Ez ismét parasztvakítás amit mondasz:
Ha nem BluRay- t sasol a felhasználó, hanem "csak" mezei 15-20 gigás mkv fájlt, akkor már rég oda a tűéles
kép.. vagyis már nista-Pista FULL HD.
Maximum "qváz"i full hd.
Megsúgom, mert te még szerintem nem tudod, olyan, hogy full HD nem létezik.... :-)Így akkor meg már tök mindegy, hogy "csak" kb 800-850p felbontású lesz a nézett film, de legalább cserébe kitölti azt a k...bszott képet, amiért kiadta a legtöbb vásárló a sok pénzt, hogy nagy képernyős, szélesvásznú tv-je legyen.
Egyszóval felesleges okoskodni, tűéles kép csak a BluRay disc.
100 felhasználóból jó ha 2 aki veszi a boltban a gyárit, a többi 98 letölti mkv formátumban, visszabutított bitsebességgel.
Innentől kezdve pedig: ahogy a második pont is kimondja: ha a főnöknek mégsem lenne igaza, akkor automatikusan az első pont lép életbe, vagyis a főnöknek mindig igaza van.Egyébként benned is azt bírom: mindig olyan okostojbli vagy.
Ha én most a 21:9 képarányról győzködnélek, akkor te biztos megdumálnál, hogy a 16:9 a jobb.
Ezt a korábbi fórumos hozzászólásaid alapján mondom, de nincs harag.[ Szerkesztve ]
*** A printer lassítja a papír haladását a szemetes felé... ***
-
BBéci
legenda
válasz utánvétel #35567 üzenetére
Annyi valótlanságot, féligazságot hordtál össze, hogy semmi értelmét nem látom a cáfolgatásnak. Maradj meg ebben a hitedben és legyél boldog!
-
BBéci
legenda
válasz #75912448 #35569 üzenetére
Nem csak a vágott, az átméretezett, zoomolt is förtelmes, aki ezt nem veszi észre, annak baj van a látásával és/vagy messziről nézi a tévéjét.
-
krx21
nagyúr
Sziasztok!
Ma vettem egy második TV-t! Samsung 46ES6100W-t...
Nézegetem, tesztelgetem... Örülök hogy pixel hiba mentes, de alul van két elkülönülő "felhő"...
Basszus mindegyik LCD ilyen??? Már egy D8000-est is visszavittem-e miatt annó!
Mondjuk már egy VT30 Panasonic plazmához van szokva a szemem, ezért ezt mindig észre veszem...
Pláne ha film módban van akkor nagyon sötét részleteknél ki lehet szúrni... Inkább teszem normal-ba, ott kevésbé látszik, LCD-nek úgyis kell a csalás, mert köze nincs egy jó plazmához...
Nem is viszem vissza mert a másik is ilyen lenne csak máshogy és még pixelhibám is lehetne...
Mi a vélemény? Tapasztalt fórumtárs véleménye érdekelne! -
Cole86
senior tag
Edge lednél még monitoroknál is előfordul a legfelsőbb árkategóriákban is "néha"...
Lcd tv-knél ez hatványozottan igaz..
Direct ledes tv-kén (pl EH6030) sokkal kevésbé gyakori és sokkal kevésbé zavaró mértékű..
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
BBéci
legenda
Csodával határos, ha bevilágítás nélküli LED-es tévét talál valaki. Felhősödés mentes meg egyszerűen nem létezik.
Mi a francnak kínlódsz az elcédékkel, amikor pontosan tudod, milyen a jó képminőség?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
krx21
nagyúr
Kelet egy TV ami egész nap is mehet akár... A plazma a mozira van...
Egyébként a bevilágítás a széleken elfogadott nálam, de hogy folt szerű, elkülönülő legyen az most kicsit idegesít... Az is sűrűn szokott lenni?Cole86:
Hát lehet azt keltet volna venni, még olcsóbb is azt hiszem...
Régen volt Samsung 46A656-om, az is bevilágított, de nem ennyire és nem volt foltos...(nem is ledes volt...)[ Szerkesztve ]
-
Cole86
senior tag
A (clouding) felhősödés eléggé gyakori sajnos.. a bevilágítás a sarkokban pedig szintél jellemző.. ami nekem van 6030as ilyen téren szinte minimális, felhősödés viszont nincs (én nem vettem még észre 2nap alatt)
Igen olcsóbb ,de nem rosszabb.. csak vastagabb, ennyi.. a feketéje nagyon húz már a plazmák szintjéhez, a színvilága pedig egyedi.. nekem tetszik. (vidd vissza és cseréld be 1 ilyenre, még pénzed is marad)
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
Tin
veterán
azt azért ne feledd, hogy minden filmet úgy forgatnak, hogy van az eredeti, mondjuk 1.85:1 (normál usa moziképarány) vagy 2.39:1 (szélesvásznú moziképarány) képkivágás, de közben látják a 16:9 és a 4:3 képkivágás négyzetét is pont azért, hogy már a kamerabeállításnál lássa a kameramann, hogy ha 4:3-ra vágnák ki a filmet, akkor mi látszana a képen, és igenis úgy komponálják meg, hogy a 4:3-on is rajta legyen az információ lényege (tehát pl. a beszélgetésben a 2 beszélgetőpartner feje).
amit a tévében nézel, az 4:3-as kivágás, vagy 16:9-es. amit dvd-n vagy pl. bluray-en megveszel, sok film azok közül is 16:9-es kivágású, és vannak filmek, amiket sosem lát egy "halandó" ember eredeti kivágásban, maximum ha megnézi moziban. de egyébként az amcsi mozistandard, az 1.85:1 az abszolút közel áll a 16:9-hez, egyedül a 2.39:1-nél van a szélesvásznú probléma.
azt se felejtsük el, hogy egy 40 colos tévén, ha mondjuk 2.39:1 arányú filmet nézel, akkor sokkal-sokkal kisebb a kép. ha mondjuk a normál és sokkal gyakrabb 16:9-es képen ideális a képméret számodra a szokásos nézési távolságból, akkor a 2.39:1-es kép már kicsi lesz, az alul-felül fekete sáv miatt. ha viszont amiatt veszel 1-2 mérettel nagyobb tévét, hogy a 2.39:1-es filmeket lásd ideális méretben a nézési távolságról, akkor viszont a normál 16:9-es adásnál vagy filmnél lesz túl nagy a kép.
szóval, tekintve, hogy a szélesvásznú moziképaránnyal forgatott 2.39:1-es filmeket eleve úgy forgatják le, hogy a lényeg rajta legyen az 1.85:1 (ami majdnem 16:9) kivágáson, szerintem egy sima, középről történő nagyítással az ember semmiféle lényeges információveszteséget nem szenved el, és igazi moziélményed meg úgysem lesz otthon. ha a nézési távolság megfelelő, a forrás pedig jó felbontású (1080p), akkor egy ilyen mértékű nagyítással semmiféle ténylegesen észrevehető felbontás-romlást nem veszel észre. maximum olyan, mintha 720p-ben töltötted volna le a filmet.
szerintem.
-
Tin
veterán
válasz utánvétel #35578 üzenetére
így van.
főleg, mivel egy 2.39:1-es szélesvásznú mozifilm tényleges felbontása 1920x816 pixel, magyarul ha ezt felnagyítod, 1450x816 pixeles lesz a kép.
ezért jobb a natív 16:9-es 1920x1080 pixeles kép, mert azon sokkal több a képpontinformáció, mint a 2.39:1-es 1920x816-on, vagy annak a nagyított 1450x816-os képén.
de ha a nézési távolság a tévéd képátmérőjénél ideális (tehát nem túl kicsi vagy túl nagy a 16:9-es kép), akkor szerintem a legjobb, ha 16:9-es képet nézel 1920x1080-ban, a második legjobb viszont a nagyított 1450x816 pixel, és csak az utolsó helyen van az 1920x816, mivel ott már túlságosan kicsi a kép, ami szerintem zavaróbb, mint hogy 30%-kal kevesebb a pixelszám.
azzal viszont egyetértek, hogy konvertálgatni filmet totál felesleges, egy olcsóbb külső lejátszó is tökélesen nagyít a képen, és nem lesz "pixeles".
a vájtszeműek meg vagy vesznek 2 mérettel nagyobb tévét, hogy megfelelő legyen a 2.39:1-es film is, vagy vesznek olyan képarányú tévét a megfelelő méretben (ez a legjobb, csak így oldalt van az esetek nagy részében fekete sáv).
[ Szerkesztve ]
-
Arween
senior tag
Szerintetek minek van nagyobb értelme?
venni egy 40es6540 tv-t 220 pénzért vagy egy 46es6100 kb ugyan ennyiért?
A hálóba kellene kb.3 méterről néznénk.Ami igazán kérdés?mennyire tűnik fel a szemnek,hogy a 6100 nem full hd 3D-ben?
A másik ilyen -el össze tudom párosítani a tv-t?
Ma mennénk tv-t venni szóval gyors kellenének a vélemények
-
JoeYi
őstag
válasz Arween #35580 üzenetére
Itt megnézheted mekkora a 46 inch a 40-hez képest. Én is a 46-osat választanám. A 3D meg sokak szerint FullHD ES6100-on is, csak elméleti fejtegetések vannak hogy nem az... Nagyobb jobb, TV-nél
-
krx21
nagyúr
válasz Tippmix46 #35577 üzenetére
Az igaz! De most nem mennék bele a részletekbe! Csak pár érdekesség:
A két technológia pont az ellenkezője egymásnak! Oly annyira, hogy az már szinte érdekes...
Ami az egyiknek a gyengéje az a másik erőssége...
A plazma mozgó képekben sokkal jobb - az lcd állókép, statikus tartalomra sokkal alkalmasabb
A plazma sötét szobában sokkal nagyobb kontrasztot ad - az lcd világos szobában ad több kontrasztot...
A plazma vibrál - Az lcd nem vibrál
A plazmának korlátozott fényereje van - Az LCD fényereje még strandra is jó.
A plazmának sokkal jobb feketéje van - Az LCD-nek meg vakítóbb teli fehérje
Minden plazma beégés veszélye fent áll - Az LCD-t még szándékosan is nagyon nehéz beégetni
A plazma minden egyes képpontja "él" - Az LCD képpontja mint a "statikus jelzőtáblák"
A plazmából könnyű hatalmasat csinálni - Az LCD-ból könnyű kicsit csinálni...Egyébként én sokáig lcd párti voltam, a számítástechnikából fakadóan. Ránéztem a plazmára láttam a vibrálást és hogy szürke a hófehér teli képen... Legyintettem is... A plazma világos, neoncsövekkel világított boltban nem lehet bemutatni... A plazma fórum rávezetett a különbségekre, oly annyira, hogy vettem is egy csúcs plazmát... 1 Év után bepróbálkoztam egy csúcs samsung lcd-vel is (D8000). Mikor leültem elé, a VT30-as plazma után amit már megszoktam, nagyon nagyot csalódtam. Mintha egy konvertált életszérűtlen számítógépes megjelenítést láttam volna...
Az LCD nagyon rá van szorulva az elektronikusan átalakított képre, hogy a gyenge panel tulajdonságait leplezzék! Ezért untam meg az akkori 46A656-lcd tv-m képét! A VT30-on miben lemez egy külön világ, más színek... Amit én tapasztalok, hogy a legolcsóbb LG plazmának is jobb feketéje van mint egy drága lcd-nek, sötét szobában! A plazmát meg kell tapasztalni és utána visszalépve sokkal inkább látszik a különbség! Egyébként a plazma sajnos, 2-3 éven belül el fog tűnni, de nem a képminőség miatt, hanem a kevesebb haszonkulcs miatt. Az lcd-t gazdaságosabb gyártani. Már jövőre a Panasonicnál már nem is lesz belépő kategória a plazmából, csak drágább...Itt még van rajta némi haszonkulcs.
Az én konzekvenciám: Sötét szobába, házi mozira Plazma...
Világos szobába, mindennapos TV-zésre, konzolra LCD...
(csak bele mentem a részletekbe egy kicsit... )Arween:
A nagyobbat vedd![ Szerkesztve ]
-
stefi68
addikt
Bocs, hogy újra bemásolom a tegnapi kérdésem, de nem igazán kaptam rá választ.
Hátha ma erre jár valaki akinek van tapasztalata e téren.Szóval adott két típus: ES6100W és EH6030W
Mindkettő 100Hz-es panellel rendelkezik. Az egyik ugye edge-led (ES) míg a másik matrix-led (EH) háttér világítású.
Ha kizárólag a képminőséget nézzük, van köztük lényeges különbség? Egyre többet hallani itt a felhősödés problémáról ami a mátrix led-esnél ugye nem áll fenn.
A mátrix led-esnek sokkal jobb a képe, mint az edge led-esnek?Magyarul azt kellene eldöntenem, hogy az esetleges jobb képminőség javára (ha tényleg jobb), feláldozzam-e az egyéb extrákat (smart, wifi, +1USB, +1HDMI), ami mellesleg k. +28e-be is kerül.
◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
attamero81
senior tag
A plazma technológia már évek óta (2-3 éve) haldoklik.A samsungban is csak a meglévő LCD-k társ megfelelői miatt csinálják,de veszteséges a biznisz.Az OLED technológia jövő évi megjelenésével ahol a Samsung tv-k már 2-3 mm vastagak lesznek csak a plazma megfelelője külön már nem lesz,mert a LED-es és plazma tv-ket egyszerre akarják kiváltani az OLED-el.Az OLED-es tv-k nagyon sok újdonságot hoznak ami miatt a fél berendezéseinket megint kidobhatjuk,mert nem tudja vagy kevés lesz a tv-hezAz OLED-et egészen 2020-ig akarják erőltetni mivel a kivetítős(hologramos) tv-ken kísérleteznek.Sajnos a hologramos tv-nek nagyon sok fizikai motor kell jelenleg és nem stabil egy olyan szinten,mint egy régebbi modell esetében.És akkor még hol van a web böngészős full-os okos tv-nk.Szóval ez egy kicsit sci-fis,de 1 éven belül nevetni fogjuk azt,hogy a D8000-es milyen gagyi és elavult.Az OLED-es verziók már Koreában a nagy gyárak vetítő termeibe való gyártása már folyik.Először mindig nagy méretben gyártják le őket és aztán jönnek lefele.Jelenlegi legnagyobb méret amit képen láttunk 84"col.Viszont a jó hír,hogy ezeket a kijelzőket könnyebb javítani,mint az elődeiket.Illetve nagyon kis szegmensbe bevezetik a törhetetlen verzióját amit szinte képtelenség szétverni még ha akarom is.
Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
-
stefi68
addikt
De jó, hogy pont te válaszoltál.
Olvastam az E szériáról szóló írásod. Gratulálok hozzá, sok jó információt tartalmazott a számomra.Pl. nem is tudtam a valós/nem valós 100Hz -es panel dologról.
Pont e cikk kapcsán mondtam le a korábban kiválasztott ES5500W -ről és kezdtem újra nézelődni immár a 6-os sorozatból.Szóval a cikkben az EH6030 best buy-ként van feltüntetve. Tiszában vagyok a két típus közti különbséggel (csatlakozók, szolgáltatások) de mindezt akár fel is tudnám adni egy jobb képminőségért (ha tényleg jobb).
◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
-
Flashget
félisten
válasz Imifej #35550 üzenetére
nincs semmilyen átkötés nálam.
P5Q a lap benne az asus 6870 vga a DVI kimenetre a gyári DVI-HDMI átalakító (úgy tudom a boltokban kapható mezei átalakító nem alkalmas erre csak a gyári) és vetem egy1.4HDMI kábelt. Legfrissebb driver van fenn, sima klónozás a képnek és go.Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
reggel bohóckodtam kicsit a smart-al és a fuso-val (üvegtigris 2 és hasonlók) közben észrevettem van digisport app is a sport részben. kb. ua. mint a honlapjuk...videók és cikkek.
Realme GT Master Edition
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Most vettem egy ES6100-as TV-t, az a kérdésem lenne, hogy HDMI-n a telefont (720p felbontású kijelző) hozzákötve egy kicsit lelóg a kép. 3D filmet is próbáltam, de mikor bekapcsolom a 3D-t, nem jól fűzi össze a 2 képet. Ötletek? Hogy lehetne a telefont jól beállítani?
Illetve wifin marha lassú a net, létezik valami átalakító, amivel az IPTV-be menő netkábelt ketté tudom osztani? Azt átdugva frankó volt.[ Szerkesztve ]
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
engusz
veterán
Használ valaki T-Home digitális kábel előfizetést a tévével set top box nélkül, Conax kártyaolvasóval?
[ Szerkesztve ]
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
JoeYi
őstag
válasz attamero81 #35587 üzenetére
nem értek egyet. Az OLED csak a plazmákat fogja nyugdíjazni, az LCD technológia még közel sem érte el a lehetőségei végét. Elég csak ha azt nézed, hogy telefonoknál mi a trend. Jelenleg S-IPS vs SAMOLED csata megy. Hogy miért? Mert az OLED is hajlamos a "beégésre", pont mint a plazma. Az S-IPS pedig nem, viszont ugyanolyan fényerőt és hasonló színdinamikát produkál. Hátránya ugye a gyenge fekete, meg a késleltetés
-
törölt tag
...Ránéztem a plazmára láttam a vibrálást...
Miután megvetted a VT30-at, megszoktad a jelenséget és nem zavar, vagy igen de "együtt éltek", mert a többi plusz kárpótol?
Nézegettem Pana 50VT50-et, 55ST50-et, de egyelőre nem tudnám elképzelni hosszútávon, bár ha meg lehet szokni... kíváncsi vagyok a tapasztalatodra. Fura volt, hogy a Samsung PS 51-60 E6500 sokkal kevésbé vibrált, ezek opciók lehetnek továbbra is, sőt, 1-2 gyengébb típus egyáltalán nem. Néhány kisebb LG szintén nem, de azok nem jöttek számításba, akkor inkább LM760.
(#35580) Arween
Amennyit hoz a 65xx a 61xx képminőségével szemben, azt elvesztenéd a 3 méteres távolság miatt, tehát inkább a nagyobbat.
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
Érdekes jelenséget tapasztalok!
Panaszkodtam a 46ES6100 felhőire...
Nos a bekapcsolás után, egész homogén! Ahogy melegszik úgy változik a fekete homogenitása...
Mi lesz itt 5 óra TV-zés után 35C nyári melegben? Vagy lehet akkor már megint jó lesz?
Még filózom a cserén... A hőtágulás eredményeképpen változhat...regger:
Valószínűleg megszoktam... Mindenki másként érzékeny erre...[ Szerkesztve ]
-
JoeYi
őstag
válasz stefi68 #35589 üzenetére
sajnos én a cikkeket csak a fórumok és tesztek olvasása alapján írom, nincs lehetőségem otthoni körülmények között tesztelni ezeket a tévéket (ha úgy tetszik "fotelszakértő" vagyok...). Csak azt tudom mondani neked, hogy menj el a legközelebbi elektronikai nagyáruházba, és nyomkodd egy kicsit mindkét típust. Én pl tegnap vittem magammal egy pendrive-ot az MM-be amire erről az oldalról töltöttem le pár videót, és megnéztem azokon a tévéken amik megfelelnek az elvárásaimnak adatlap alapján.
Tudom ez kényelmetlen, és a lámpafényárban úszó üzletben csalóka a képi élmény, de ez a legjobb amit ajánlani tudok
-
Tin
veterán
változni fog... a hőmérséklet függvényében (hidegen/bemelegedve), illetve idővel is változik a diffúzor lap alakja.
nekem bekapcsolás után, hidegen szinte semmi felhősödés nincs, majd fél óra után amikor bemelegszik, megjelennek.
érdekes még, hogy a felhők arrébb "masszírozhatóak", nekem sikerült az egyetlen igazán zavaró felhőt (alul középen) feljebb tolni kicsit arra a részre, ahol nincs fekete sáv semmilyen esetben, és ott már igazából csak sötétben, sötét jelenetnél látszik.
annyira amúgy nem vészes, szerintem az emberek nagy része észre sem veszi, pl. sógorom egy éves tévéjén én mutattam meg neki, mi az a felhősödés.
egyébként ha nem tudod megszokni vagy idegesít, cseréld le egy EW6030-ra, csak ott meg mondj le szinte mindenről, gyakorlatilag kapsz egy nagy 3D-képes monitort 2 bemenettel.
[ Szerkesztve ]
-
stefi68
addikt
Igen, úgy kezdtem a tájékozódást, hogy elmentem egy nagyáruházba.
Volt ott fullhd, meg 3D, meg minden. Amikor ezeken túl voltunk mondtam nézzünk már egy nem HD tv adást (Tv2 RtlKlub).
Hát majd hanyatt estem a meglepetéstől.
Valami színes pacák ugráltak a képernyőn, olvashatatlan felirattal. Mondom ez nem analóg adás véletlenül?
Hát az eladó nem igazán tudta megmondani.
Mondtam neki, ha így néz ki egy sima tv adás képe, akkor sosem veszek led tv-t.
Erre szét tárta a kezét és tanácstalanul elengedett....◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Autós topik
- Nintendo Switch
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest