- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
válasz
sandró60
üzenetére
köszi!
á, szerintem ez döglött, elkezdi a network beállításokat, és a jelszó beírása közben, vagy néha a hálózatok keresésénél fogja magát és kivág. próbáltam wpa, wep és mindenféle beállítással, nem megy, legtöbbször már a jelszót sem engedi beírni.
vagy, ha csatlakozik, egyszerűen nem megy a net, addigra megszakad. néha meg megy a net...
szerintem azon kívül hogy hulladék, semmi baja. majd a szerviz szív vele...
-
Tin
veterán
2012-es ES szériás TV-ken (konkrétan ES6800) van valami olyan ismert probléma, hogy egyszer csak elkezdi nem látni a routert?
próbáltam már firmware-t frissíteni a legutolsó verzióra (40-es), nyomtam factory resetet is, de semmi...
régebben gond nélkül működött, de mivel a smart tévé része egy hulladék, vagy fél éve nem használtam, most meg valami miatt kellett volna, és bármit csinálok, azt mondja, csatlakoztassam az internethez, néha fel is csatlakozik (a routeren látom), de aztán el is dobja a jelet.
ja, WIFI-n csatlakozom, nem kábelen.
-
Tin
veterán
válasz
kovadika
üzenetére
látom nem bírod ki, hogy ne neked legyen igazad. tudd úgy, hogy neked van.
mivel ész érvekkel téged meggyőzni semmiről nem lehet, a fórumszabályzatra pedig láthatóan teszel, lévén te különleges bánásmódot érdemelsz, hisz mobilról netezel és már több mint 1 hónapja regisztráltál, ne lepődj meg, ha egy trollnak tartanak.
részemről befejeztem, nyugodtan írd még le a csakazértis utolsó mondatodat, és szerezd meg a zászlót a látszólag a fejedben létező versengésben...
-
Tin
veterán
válasz
kovadika
üzenetére
én meg azt javaslom, hogy ne válaszolj nem neked szóló üzenetekre feszkó-generálás miatt, ne minősíts és ne oktass le embereket, és akkor talán nem fogják azt gondolni, hogy trollkodsz. ja, és ha offtopik dolgokat írsz, akkor szürkével írd. meg esetleg a friss reg miatt nem ártana átolvasni a fórum-szabályzatot sem.
-
Tin
veterán
válasz
kovadika
üzenetére
na figyelj, még csak nem is olvastam a hsz-ed, BBéci hozzászólását néztem, hogy megint a plazmát favorizálja. szóval a hozzászólásom még csak nem is neked szólt.
erre ráugrottál, akkor ugrott be, hogy múltkor ugyanezt csináltad, nem hozzád beszélt az ember, magadra vetted, elkezdted kiforgatni a mondanivalót, magyarul trollkodtál.
ez a véleményem. viszont ez egy szakmai topik, szóval inkább fejezzük be a személyeskedést. maradjunk annál, hogy a plazma topikban plazmázzatok.
-
Tin
veterán
mindennap azt kell olvasnom az lcd tévé topikban hogy a plazma az isten? ez valami önigazolás a plazma tulajoknak?

-
Tin
veterán
nyilván egy normálisan elkészített half-sbs-nél, hacsak a tévé nem kezeli rosszul a 3d konverziót, semmi különbség nem lehet, a felezett felbontáson kívül.
tökmindegy, hogy 1920x540 vagy 1920x1080 pixeles képet villogtat felváltva.
ami gond lehet az ilyen half-sbs cuccoknál, és amit én is észrevettem a lassított jeleneteknél, hogy az előző-következő képkocka szem-információja volt a nem megfelelő képkocka mellé rakva. magyarul, ha megállítom a képet, az egyik szemnek az előző képkocka bal szem képe, a jobb szemnek pedig a következő képkocka jobb szem képe van kirakva.
ettől lehet rossz a kép, de ez meg egyértelműen kódolási hiba, aki csinálta a bd3d->hsbs konverziót, az egyszerűen elcseszte.
lehet még az is gond, hogy a tévének a half-sbs -> 3d értelmezője/konvertere nem tökéletes, és elcsúsztatja a képkockákat, vagy valamiért nem ugyanúgy jeleníti meg, ahogy egy frame-packed 3d tartalom esetén.
technikailag más oka nem lehet a különbségnek. viszont ne feledjük el, hogy vannak, akik látják/hallják a különbséget a méregdrága hdmi kábellel is, ez ugyanúgy lehet probléma ez esetben is.
-
Tin
veterán
válasz
Silent77
üzenetére
de mitől lenne olcsóbb, ha csak a prémium tévékhez létezik (ár átlagosan 300e-nél kezdődik), tehát feltételezhető hogy van rá pénz.
plusz, ez a doboz tartalmazza az új készülék alapját: új proci, memória, és minden. ez gyakorlatilag egy modern tablet belseje, azokat sem adják oda 20-30e forintért.
ez csak azoknak jó, akik nagy csúcstévéket vesznek. csakhogy ezek 5 kilónál kezdődnek, és 2 milláig tartanak. ekkora összegnél a 80e forint a tévé árának 15%-a, a csúcsnak meg 4%-a.
ez nem azoknak való, akik éppcsak össze tudták kaparni a 40 colos 7000-es modell árát.
-
Tin
veterán
gondolod, hogy nem tudnának olyan anyagokat használni, amik elég merevek ahhoz, hogy ne melegedésre se legyenek ilyen problémák?
tudnának, csak drága lenne, és lemaradnának az árversenyben. emiatt különösen szemét, hogy még a legdrágább (óriási árréses) tévéken sem csinálják meg.
de ha belegondolsz, olcsóbb kicserélni a tévék pár %-át (mert ezt tuti beárazzák), mint kisebb árrés mellett minőségibb terméket adni.
-
Tin
veterán
-
Tin
veterán
tegnap nekem is nyomott egy smart hub frissítést, de semmi változást nem láttam (igaz, csak ránéztem).
azt nem írtad le, hogy ezek analóg vagy digitális csatornák voltak-e, illetve hogy ki a szolgáltatód...
de mindenesetre magától nem javul meg semmi, maximum ha szoftverhibás vagy kontaktos. előbbit kizárnám, mert közben frissítettél firmware-t, és egyik pillanatról a másikra ment, a kontakthiba lehetséges. ahogy az is, hogy a szolgáltatód által adott jellel valami nem volt rendben, túl gyenge volt, vagy a lakásodban valami elosztó, ami elosztja a jelet, megmozdult és kontaktos, vagy a házban vagy a közeli elosztószekrényben állítottak el valamit, millió oka lehet.
amíg hibás volt, a másik szobában a jól működő tévé helyén ezt a tévét, azt a tévét ennek a helyén kellett volna kipróbálni, mindkét tévét újrahangolni.
-
Tin
veterán
válasz
KovyBoy
üzenetére
egyetértek, nekem mindenki azt mondta az ismerősök közül, hogy akkorát vegyek, amennyi a rászánt pénzből kijön, de minél nagyobbat.
32" crt volt az előd, lett 40"-os lcd, most azt mondom, hogy egy 46"-os belefért volna, elsőre pedig a 40" is nagynak tűnt. 46" felett viszont ekkora távolságból az sd adás teljesen nézhetetlen, mert annyira kicsi a felbontás, hogy tiszta paca az egész kép.
amíg ilyen kevés a hd adó, szerintem nem érdemes akkora hatalmas kijelzőket venni, viszont ha már a hd adás lesz a standard, addigra az 50"-os kijelző fog annyiba kerülni, mint manapság a 40".
ez a mostani edge led felhősödős lcd egyébként sem az igazi, majd 3-4 év múlva az elérhető árú oled tévék jobbak lesznek. bár azok meg beégnek és az idővel fakul a színük. hiába, a crt volt a legtartósabb technológia.
-
Tin
veterán
válasz
KovyBoy
üzenetére
oké, ehhez a táblázathoz tegyük hozzá az igazság másik felét, mert ez azért nem arról szól, amire itt sokan használják.
a táblázat állítása szerint egy 40"-os tévét 1.5 méterről kell nézni. 1.5 méter ?!?
a táblázat valódi jelentése az, hogy egy átlagember a full hd (1080) felbontást erről a távolságról még meg tudja különböztetni, de ennél messzebbről az átlagember már nem.
a normál SD tévéadást 40"-ban 3 méterről kell nézni a táblázat szerint. viszont a full hd felbontást 3 méterről nézve az ajánlott egy 75"-os tévé... az majdnem 2 méter átmérő....
ugyanekkora (75"-os) kijelzőt SD felbontásban viszont több mint 5 méterről ajánlott nézni...
én 2.5 méterről nézek egy 40"-os tévét. full hd felbontás igenis látszik, bár a 720p és az 1080p közötti különbség már nehezebben, de az SD-HD adás közti különbség egyértelműen megkülönböztethető... ha az ajánlott 65"-ost tévét vettem volna ekkora távolságra, miből állna az SD adás? PACÁKBÓL....
picit tényleg gondolkozzanak az illetékesek. én erre a távolságra még egy 46"-ost el tudnék képzelni, de amíg egy átlag tévénéző 5-10 HD adáshoz fér hozzá, és a tévézés nagyrészt tévé adás nézés, addig célszerűbb inkább a táblázat bal oldalát nézni, maximum a közepét, de semmiképp sem a jobb szélét.
-
Tin
veterán
válasz
Imifej
üzenetére
csak az elmúlt hétben hányadszor kerül elő
aki akar, vegyen drága kábelt, digitálisban a "normál" minőség is bőven elég, de már ez nem tudom hányadik teszt ezzel kapcsolatban.analóg kábelnél van jelentősége, de itt nem túl sok.
az aranyozott dugókon szoktam röhögni, pár éve bementem egy elektronikai alkatrész boltba, pár jack dugót venni mert a fülesemen cserélni kellett, a sima kínai 70 forint volt, az aranyozott kínai meg 130.
az aranyozott neutrik meg 600... azt viszont nem felvágós kábelekre teszik...
-
Tin
veterán
válasz
WoodooKilla
üzenetére
a batman így van leforgatva, két különböző képaránnyal, szóval az ilyen.
a röccenés lehet bármitől, pl. a pendrive belassul, vagy akármi.
a két 3d mód az osztott 3d, az SBS (side-by-side) és az OU (over-under), ilyen mkv-kat tudsz letölteni, és a megfelelő módra kell kapcsolni a tévét. így viszont vagy függőlegesen, vagy vízszintesen felezett lesz a felbontás.
-
Tin
veterán
válasz
KisApám
üzenetére
vannak itthon is hd csatornák...
egyébként meg valahol el kell kezdeni, tv2 is elkezdte a hd adást, szépen követi a többi tévéadó is, pár éven belül szinte minden adó hd-ben fog adni. ugyanaz lesz, mint anno a sztereó adással, szépen lassan mindenki elkezdi nyomatni. de ehhez igény kell rá, meg verseny.
3D-t meg nem kell erőltetni, nem akkora durranás szerintem. évente 1-2x belefér, de amúgy nem véletlenül nem mennek az emberek 3d-s moziba se...
-
Tin
veterán
válasz
flegos
üzenetére
jól látod...
az ideális üzleti modell, ha az adott gyártó cégnek minden nagyobb városban van mintaboltja/bemutatóterme, és egyébként a neten vásárolsz. vagy, olyan bemutatótermek, ahol vannak a nagyobb gyártóknak képviselői, akik tudnak segíteni a kérdésekben, és minden modelljük ott van kézzelfoghatóan. ezeket a bemutatótermeket meg a gyártók tartják fent, hogy ne kelljen mindenkinek egyet. a mostani nagy elektronikai áruházak (pl. MM) ehhez hasonlóak, ott vannak a termékek, és a nagyobb gyártóknak a képviselői. bemész, megnézed, megtapogatod, aztán megrendeled a neten olcsóbban.
a netes boltoknak pedig igenis úgy kellene működnie, hogy kiviszik az árukat, te kiválasztod amit akarsz, és csak azt veszed meg, illetve akár felszámolhatnak újracsomagolási díjat a bontott termékekre.
-
Tin
veterán
én beszéltem a samsunggal, miután megvettem a tévét, a válasz az volt, hogy ez ilyen, és ez nem garanciális, mert ez gyártástechnológiailag ez a szint.
kérdeztem, hogy a dobozon akkor miért nincs rajta, az üf-es meg csak makogott. mondtam, hogy ha megunom, kihívom a szervizest, és ha nem oldják meg, üvöltözni fogok. erre azt mondta, jó.
teljesen gáz amúgy, a filmek-tévéadások nagy részénél nem is látni, de ha sötét jelenet van, egy vicc az egész. mindezt közel negyedmilliós áron.
-
Tin
veterán
válasz
densie
üzenetére
azért legyünk őszinték a böngészős megoldással.
a samsung böngészője egészen jó, képes megjeleníteni mindenféle weblapot, kezeli a flash-t, képes lejátszani a youtube oldalról még full hd videókat is, full screenben is.
sajnos viszont néha elszáll vagy lefagy, újraindul. elég gyakran frissítik (nekem az elmúlt 2 hónapban már vag 10x frissítette magát a böngésző).
viszont, nem valami gyors. persze nem kezelhetetlenül lassú, de kicsit olyan nyögvenyelős. szerintem annak, aki néha meg akar nézni 1-2 weboldalt, vagy napi 10-20 percet böngész, annak teljesen jó, viszont aki rendszeresen akarja böngészésre használni, arra nem az igazi, mert nehézkes a kezelése.
az egyéb smart alkalmazások közül pár rövidfilmet néztem a 3D kínálatból, a többiről meg azt sem tudom, mire jó. ami még jó lehet, az a fuso.tv, de az egyelőre nem elérhető.
szóval, ha valaki szokott filmeket letölteni vagy van hbo-ja, és arról nézi a filmeket, illetve a tévét tévézésre használja, annak szerintem nem sok előnye van a smart-nak. netezésre jobb egy netbook vagy egy tablet, vagy a tévéhez egy usb-s android box.
ami előnye még az ES tévéknek, az a több port, 3 hdmi már teljesen jó (mondjuk szolgáltató digitális tévé box, egy filmlejátszó, és mondjuk egy pc), illetve jobb a több USB port is (külső billentyűzet vezérlő, pendrive, külső vinyó). az EH tévéken lévő 2 hdmi és 1 usb port szerintem kevés, a hdmi még csak-csak, de az 1 usb az nagyon karcsú.
a filmlejátszója amúgy a samsungnak meglepően sokat fejlődött. leadtam javításra a külső lejátszóm, és egy pendrive-ra rámásoltam kb 30 db fullhd film sample-t, amiket az elmúlt 2 hónapban töltöttem le. kivétel nélkül mindet lejátszotta normálisan, csak egyet nem, de az egy régebbi release, nem szabványosan tömörítve. szóval a tévé médialejátszója viszont teljesen használható. az meg van az EH tévékben is.
-
Tin
veterán
ugyanebben a cipőben volt amiben te, csak én egy 40es6800-al. felhősödött, beszéltem a samsunggal, a bolttal, előző nap vettem tehát bőven határidőn belül voltam.
a boltos srác (aqua) teljesen korrekten elmondta, ha akarom vigyem be és kicserélik egy másikra, de nagy csodát ne várjak, az edge-led technológia ilyen. lehet szerencsém (jobb lesz), lehet pechem (rosszabb lesz), de tökéletes biztosan nem lesz. mondta, hogy neki is ilyen tévéje van, övé is felhős valamennyire, és feleslegesnek látta a cserélgetést, pedig nekik ott a készlet.
clouding-ra, hacsak nem valami nagyon durva eset vagy a delikvens nem nagyon szőrözős, egy megoldás van: megszokni. a kezdeti lelkesedés után én is elkezdtem leszarni és a tévé pozitív oldalát nézni, most meg már nem is érdekel. -
Tin
veterán
válasz
laca1944
üzenetére
ne csodálkozz, múltkor online chat-en beszéltem az ügyfélszolgálattal, ugyanilyen panel válaszokat adott. semmire nem válaszolt érdemben, csak félrebeszélt. aztán mondtam neki, hogy amíg nincs konkrét igen/nem válasz, addig nem hagyom békén. a végén már arra sem tudott válaszolni, hogy a galaxy note-nak mi a felbontása, ami kb. 5mp alatt leguglizható.
szomorú, de ez van. érdemi információt nem tudsz multiból kiszedni, az egyetlen, amit tehetsz, hogy addig jelentgeted be a hibát újra és újra, amíg megunják, és megoldják. ez mindenre igaz, szolgáltató, gyártó, bármilyen cég. a minőségbiztosítási rendszerük a kiemelkedő problémák valószínűleg heti/havi riportokba bekerül, és előbb utóbb eljut valakihez, aki elintézi annyival, hogy "oldjátok meg", de addig semmi sem fog történni.
tehát, folyamatos hibabejelentésre fel!

-
Tin
veterán
változni fog... a hőmérséklet függvényében (hidegen/bemelegedve), illetve idővel is változik a diffúzor lap alakja.
nekem bekapcsolás után, hidegen szinte semmi felhősödés nincs, majd fél óra után amikor bemelegszik, megjelennek.
érdekes még, hogy a felhők arrébb "masszírozhatóak", nekem sikerült az egyetlen igazán zavaró felhőt (alul középen) feljebb tolni kicsit arra a részre, ahol nincs fekete sáv semmilyen esetben, és ott már igazából csak sötétben, sötét jelenetnél látszik.
annyira amúgy nem vészes, szerintem az emberek nagy része észre sem veszi, pl. sógorom egy éves tévéjén én mutattam meg neki, mi az a felhősödés.
egyébként ha nem tudod megszokni vagy idegesít, cseréld le egy EW6030-ra, csak ott meg mondj le szinte mindenről, gyakorlatilag kapsz egy nagy 3D-képes monitort 2 bemenettel.
-
Tin
veterán
válasz
utánvétel
üzenetére
így van.
főleg, mivel egy 2.39:1-es szélesvásznú mozifilm tényleges felbontása 1920x816 pixel, magyarul ha ezt felnagyítod, 1450x816 pixeles lesz a kép.
ezért jobb a natív 16:9-es 1920x1080 pixeles kép, mert azon sokkal több a képpontinformáció, mint a 2.39:1-es 1920x816-on, vagy annak a nagyított 1450x816-os képén.
de ha a nézési távolság a tévéd képátmérőjénél ideális (tehát nem túl kicsi vagy túl nagy a 16:9-es kép), akkor szerintem a legjobb, ha 16:9-es képet nézel 1920x1080-ban, a második legjobb viszont a nagyított 1450x816 pixel, és csak az utolsó helyen van az 1920x816, mivel ott már túlságosan kicsi a kép, ami szerintem zavaróbb, mint hogy 30%-kal kevesebb a pixelszám.
azzal viszont egyetértek, hogy konvertálgatni filmet totál felesleges, egy olcsóbb külső lejátszó is tökélesen nagyít a képen, és nem lesz "pixeles".
a vájtszeműek meg vagy vesznek 2 mérettel nagyobb tévét, hogy megfelelő legyen a 2.39:1-es film is, vagy vesznek olyan képarányú tévét a megfelelő méretben (ez a legjobb, csak így oldalt van az esetek nagy részében fekete sáv).
-
Tin
veterán
azt azért ne feledd, hogy minden filmet úgy forgatnak, hogy van az eredeti, mondjuk 1.85:1 (normál usa moziképarány) vagy 2.39:1 (szélesvásznú moziképarány) képkivágás, de közben látják a 16:9 és a 4:3 képkivágás négyzetét is pont azért, hogy már a kamerabeállításnál lássa a kameramann, hogy ha 4:3-ra vágnák ki a filmet, akkor mi látszana a képen, és igenis úgy komponálják meg, hogy a 4:3-on is rajta legyen az információ lényege (tehát pl. a beszélgetésben a 2 beszélgetőpartner feje).
amit a tévében nézel, az 4:3-as kivágás, vagy 16:9-es. amit dvd-n vagy pl. bluray-en megveszel, sok film azok közül is 16:9-es kivágású, és vannak filmek, amiket sosem lát egy "halandó" ember eredeti kivágásban, maximum ha megnézi moziban. de egyébként az amcsi mozistandard, az 1.85:1 az abszolút közel áll a 16:9-hez, egyedül a 2.39:1-nél van a szélesvásznú probléma.
azt se felejtsük el, hogy egy 40 colos tévén, ha mondjuk 2.39:1 arányú filmet nézel, akkor sokkal-sokkal kisebb a kép. ha mondjuk a normál és sokkal gyakrabb 16:9-es képen ideális a képméret számodra a szokásos nézési távolságból, akkor a 2.39:1-es kép már kicsi lesz, az alul-felül fekete sáv miatt. ha viszont amiatt veszel 1-2 mérettel nagyobb tévét, hogy a 2.39:1-es filmeket lásd ideális méretben a nézési távolságról, akkor viszont a normál 16:9-es adásnál vagy filmnél lesz túl nagy a kép.
szóval, tekintve, hogy a szélesvásznú moziképaránnyal forgatott 2.39:1-es filmeket eleve úgy forgatják le, hogy a lényeg rajta legyen az 1.85:1 (ami majdnem 16:9) kivágáson, szerintem egy sima, középről történő nagyítással az ember semmiféle lényeges információveszteséget nem szenved el, és igazi moziélményed meg úgysem lesz otthon. ha a nézési távolság megfelelő, a forrás pedig jó felbontású (1080p), akkor egy ilyen mértékű nagyítással semmiféle ténylegesen észrevehető felbontás-romlást nem veszel észre. maximum olyan, mintha 720p-ben töltötted volna le a filmet.
szerintem.
-
Tin
veterán
válasz
206 cc
üzenetére
tapasztalatok:
kb 2-2.5 méterről nézem, a képe számomra nagyon szép. bár azóta csak 720p vagy afölötti filmeket töltök, mert az SD nem az igazi rajta. bár sokkal jobb mint faterom 3 éves samu lcd-jén. a menüjét kicsit lassúnak tartom, a böngészője sem az igazi, mert bár simán lejátszik youtube oldalon full hd tartalmat (full screenre is tehető), de néha egyszerűen elszáll. videolejátszóját nem használom. a hangszórói átlagosak, de teljesen használhatóak. tetszik az automatikus hangerő, azóta nincsenek sokkal hangosabb reklámok meg a csatornák közti jelentős hangerőkülönbség. a 3 hdmi bemenet hasznos (iptv box, lejátszó, pc), a több usb bemenet is jó (egyikben a logitech wireless billentyűzet adója van - kezeli). ja, 3D-t kipróbáltam egyszer, és azóta sem.
tényleg jó kis tévé, tényleg nagyon szép a képe hd-ban. a felhősödést meg megszoktam.
-
Tin
veterán
válasz
206 cc
üzenetére
mert az edge led miatt a panel mögött van egy diffúzorlap, ami valószínű nem teljesen merev, vagy ellágyul a használat során (a láthatóbb felhősödés akkor jelentkezik, ha bemelegszik a készülék), és néhol milliméterekkel közelebb kerül az előtte lévő lcd panelhoz, amitől ott picit világosabb lesz a kép.
lenne rá megoldás, ha teljesen merev lenne a diffúzor és a panel lap, és nem tudna hullámosodni, de gondolom az 2 ft-al drágább lenne.
egyébként, hacsak nem extrém feltűnő vagy nem rossz helyen van (alul vagy felül középen, ahol a 21:9-es film sötét), akkor megszokható. bármilyen fura is, az elején engem is idegesített hogy 2 kilós tévé ilyet tud, de aztán megszoktam.
azt meg azért szögezzük le, hogy nekem 40es6800-am van, és a neten talált kalibrációval beállítva gyönyörű a képe, és "normál" esetben (értsd: 99%) egyáltalán nem látni a felhősödést "normál" esetben, mert nem fekete a kép az adott részen.
-
Tin
veterán
válasz
horvathkrisz
üzenetére
én örültem volna, ha a tévéről csinálsz egy leírást, és nem az android sticket favorizálod.
az es sorozatban van böngésző, és bármily meglepő, még full hd felbontású youtube videókat is lejátszik a böngészőből, amik könnyedén full screen-re tehetőek. nem tökéletes a böngésző, és néhány youtube videónál egyszerűen újraindul, de egy 8000 ft-os logitech billentyűzetettel tudsz gépelni és van egered, mindez vezeték nélkül.
így utólag én is elgondolkoztam, nem lett volna-e jobb egy 46eh6030 a 40es6800 helyett, de a hdmi bemenetek száma (3 soknak tűnik, de nem az), illetve a valós 200 hz, meg a többi még mindig az es6800 felé billentené a mérleget, azt hiszem.
a felhősödés a gáz egyedül, de így 1-2 hónap után rá kell jöjjek, hogy eddig 1 filmben zavart, ami sötét volt, és a filmek vagy tévéadások túlnyomó többségénél egyszerűen nem is látszik. szóval kezdem érteni, amit a felhős tulajok mondanak, hogy "megszokható".
-
Tin
veterán
válasz
vilmaboy
üzenetére
mert ha igen, akkor elvileg a hozzá adott, zöld aljzatba dugható elosztókábellel elvileg a zöld aljzatba kell bedugnod a sárga RCA kompozit kábelt.
a fentebb linkelt videón látszik, hogy ha oda dugod, akkor utána a source-ként AV-t kell kiválasztani.
ha ez nem megy, próbáld meg másik eszközzel, mert lehet hogy az erősítőd nem megy. ha azzal sem megy, akkor nem tudom.
-
Tin
veterán
válasz
vilmaboy
üzenetére
sima (sárga) rca az nem komponens hanem kompoZIT. a komponens az rgb színű 3 vezetékes, és teljesen másképp működik.
eszerint a videó szerint úgy látszik, hogy az Y komponens bemenetre dugva működik a kompozit, kérdés, hogy a te tévéd is tudja-e ezt. ez esetben a másik 2 kábel (fekete, piros) a hang, arra nincs szükséged, elég azt az 1 db sárga rca-t bedugni (az a kép).
ezen a képen jól látszik, hogy a jobb oldali Y bemeneten elvileg mennie kell. csak azt dugd be, és akkor a videó szerint a source-ban meg fog jelenni. gondolom ha csak az van bedugva a többi nem, a tévé feltételezi, hogy az egy kompozit bemenet.
-
Tin
veterán
válasz
Tomeewap
üzenetére
köszi, csak úgy értettem, mintha az új firmware-től lett volna a tévé még gyorsabb mint az előtte levőtől. vagy így van?
@horvathkrisz: EH sorozat nem edge-ledes, így ott nincs diffúzor az lcd panel mögött, tehát nem is tud mitől felhősödni. euronics-ben mondta a samsungos csávó, hogy aki nem tolerálja a felhősödést, a végén azt viszi el...
-
Tin
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
backup lejátszásra időlegesen simán jó, sőt a natív felbontású filmeknél túl sok különbség nincs is, elvileg még a 24p-t is tudja rendesen kezelni. rosszat tényleg nem akarok róla mondani, és az mindenképp pozitív a tévében, hogy wifis és tud pendrive-ot fogadni, tehát ha nem tévézik az ember, simán csak áramot kell adni neki. na majd túrok egy changelogot ehhez a frissítéshez ha lesz, hátha kiderül, hogy mit javítottak/rontottak, mielőtt felrakom.
a felhősödésen kívül az egyetlen ami zavar a tévében, hogy rohadt lassú a menüje, pedig elvileg kétmagos...
-
Tin
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
itt mindenki írja, de a tévének ennyire jó a médialejátszója? én azt néztem, hogy a kisebb felbontású divx-ek (még a bdripek esetén is) lényegesen vacakabb a kép, mint egy 10e ft-os külső médialejátszóval... ezért inkább nem is használom.
-
Tin
veterán
válasz
leslieke
üzenetére
igen, de gondolom javításokat is tartalmazhat, hiszen ezek idei modellek, és gondolom nem tökéletes állapotban jöttek ki. az enyém viszonylag új gyártású, bekapcsoláskor már frissített egyet, és most meg kijött rá még egy frissítés, gondolom ez inkább javítás, minthogy 1-2 formátumot nem játszik le.
-
Tin
veterán
válasz
nightshadow
üzenetére
igen, olvastam, meg hogy valami régi androidos távirányító-app sem működött többet. én mondjuk nem játszom le a tévéről semmit, és távirányítónak sem használom a tabletet. szóval nekem max jobb lehet.
-
Tin
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
nem nagyon értem, miért ne frissítene az ember az új firmware-re, gondolom nem véletlenül adják ki.
a "nincs gondod"-ot meg azért nem értem, mert egyrészt lehet, hogy pl. teljesítményen vagy megjelenésen javítanak, és nem tudod, hogy a mostaninál lehet jobb is, másrészt lehet, hogy plusz funkciók kerülnek a készülékbe a frissítéssel, amiről nem tudhatsz.
most néztem, a 2012-es ES sorozathoz is került fel pár napja új firmware (1028.2), én szerintem igenis be fogom frissíteni a tévém, bár "nincs bajom vele".
-
Tin
veterán
elméletileg a használat első időszakában a felhősödés változhat, gondolom ahogy bemelegszenek és beállnak a dolgok.
egyébként akármekkora hülyeség is, én nekiálltam megmasszírozni a panelt, és jobb lett. vagyis, az alsó középső foltocska kicsit kevésbé lett intenzív és kicsit feljebb vándorolt, így a 21:9-es filmeknél az alsó sávba már nem látszik bele olyan zavaró módon, mint korábban.
-
Tin
veterán
válasz
keke69
üzenetére
ha csak az a műsor, akkor is lehet pár oka. bár nem nézek BK-t, de volt már odakapcsolva a tévé, és az az adás jellemzően nagyon túl-éles, ahogy az rtl klub általában. a hajnál és az éleknél a kódolás miatt simán lehetnek anomáliák, általában a gyorsabb mozgások is ott kockásabbak a nagyobb kontraszt-különbségek miatt. ez a képkockák váltakozása miatt simán lehet vibrálás-szerű esemény. keress rá pl. arra, hogy moiré.
-
Tin
veterán
válasz
keke69
üzenetére
de azért lássuk be, a te kérdésed sem volt túl pontos. a BK-ban rossz, eddig oké, de a többi adással mi a helyzet ugyanazon a csatornán? másik csatornán mi a helyzet? másik forrással mi a helyzet? a tévé saját vevőjén jött be az adás? analóg vagy digitális? hdmi esetén más portra dugva mi a helyzet? más képi beállításokkal mi a helyzet?
szóval elég sokmindent kellene kizárni, mielőtt bármit lehetne mondani, mert lehet a probléma forrása az analóg vevő, a digitális vevő, a csatlakoztatott médiabox, a hdmi bemenet, más bemenet, sőt akár lehet maga a szolgáltató is.

-
Tin
veterán
válasz
Flashget
üzenetére
enyém sem annyira vészes, inkább csak én vagyok szőrözős. a két sarokban a kisebb foltot nem is veszem észre, középen van 1-2 alig észrevehető, az egyetlen ami zavar, ami középen alul van, ha mondjuk 21:9-es filmet nézek. valamelyik nap nekiálltam kimasszírozni, azóta kevésbé látszik. ha meg majd nem tudom megszokni, úgyis felhívom a szervizt...
hozzátenném, nekem sem olyan a tévém, mint a képeken a clouding. sötétben, sötét jelenetnél magasabb fényerőn észrevehető, egyéb körülmények között nem, vagy csak odafigyelve.
-
Tin
veterán
válasz
aldebaran
üzenetére
tudod, ezeket a hibákat pont a refurbished-el lehetne elkerülni...
szét kellene szedniük, és újra összerakni rendesen, hogy a diffúzor lap és az lcd panel ne legyen hullámos. sokszor egy túlhúzott csavar vagy nem rendesen rögzített lap a hibás. meg persze az, hogy kétséges az egyes rétegek merevsége, így kicsit hullámos, ami ezt okozza.
-
Tin
veterán
válasz
aldebaran
üzenetére
még csak 1 hete van meg, és sima 32"-os 16:9-es crt tévéről váltottam felfelé.
azért ez lett, mert árban még az elfogadható kategória (217-ért vettem), viszont ez már 400 hz cmr, és kétmagos proci. előtte megnéztem a sony, lg és panasonic hasonló versenyzőit, elbeszélgettem mindegyiknek a márka-eladójával, és egyik sem győzött meg. a képük mindnek nagyon hasonló (az lg talán picit jobb de nem matt a felület), a szolgáltatásban viszont a samsung vitte a prímet.
a tévé külsőleg nagyon penge, totál vékony, és hálisten minden csatlakozó oldalra van kivezetve, tehát rendesen felrakható a falra. a távirányítója szebb mint az alap samsung, de kezelni ezt sem könnyebb
megszokható, nem vészes. hangszórója nem tudom milyen kell hogy legyen, tévéhez jó, mozihoz meg nyilván nem azt használja az ember.a tévé képe nagyon penge. alapból is, de mivel nagyon jól beállítható, az itt kapott kalibrációs beállításokat beállítva még sokkal jobbak lettek a színek és minden. az sd adást meglepően jól és szépen jeleníti meg, sokkal rosszabbra számítottam. hd meg tényleg penge. a fényerő bőven jó, a kép is megfelelően kontrasztos. tényleg rohadt a jó képe (számomra).
viszont a felhősödés baromi zavaró. átlag tévéadásban vagy filmen észre sem lehet venni, de ha sötét szobában nézed a tévét és sok a sötét jelenet a filmben, látszik. próbálom megszokni, tényleg kárpótol a kép minősége, de engem még zavar. talán idővel teljesen megszokom. az a gond, hogy nagyon nincs más alternatíva, mert ez a technológia ilyen. lehet kicsit jobb vagy rosszabb panelt kifogni, de alapvetően mindnél megvan. az oled még drága, a teljes nano-ledes háttérvilágítású tévék meg még fél-1 misi körül kezdődnek.
-
Tin
veterán
na annyira biztos nem érdekel, hogy őszinte legyek, szépek és jók a mai led tévék, de ez az árkategória még mindig nem a "lefosom a bokám" kategória. hozzáteszem, a mediamarktban nézett tévék közül egyik sem volt az. de persze az előző crt tévém sem

a mozi módot találom a legjobbnak, de ott viszont sajnos látszik a felhősödés a sötétebb jeleneteknél, még 50% háttérvilágításnál is. persze, csak ha nem 16:9-es a kép.
mindegy, megpróbálgatom állítani a tévét a neten talált beállításokkal, valamivel csak jobb lesz.
@nightshadow: köszi!!!

-
Tin
veterán
tudtok valami oldalt ahol az egyes tévék optimális kalbrációs beállításai vannak? es6800-hoz kellene valami. köszi!
-
Tin
veterán
válasz
Flashget
üzenetére
félreérthető voltam, arra gondoltam, hogy a tévé lejátszási képességeinek vizsgálata nem annyira fontos, ha utána otthon úgyis egy külső lejátszót használ

a samsung tévé lejátszója fotónézegetésre és backup megoldásnak tökéletes, mert szinte mindent visz. más kérdés, hogy ha ugyanazt a szabvány hdtv rip sorozat divx részt berakom a 10e ft-os egreat lejátszón, majd a tévén, a különbség csaholva üvölt
-
Tin
veterán
válasz
Qadron
üzenetére
ha arra vagy kíváncsi, hogy mit játszik le a tévé, jó ötlet lehet, de ha mindent le akarsz tudni játszani, egyszerűbb venned egy 10-15e-s külső lejátszót, és hdmi-vel a tévére kötnöd, mert az aztán mindent visz.
de ha viszel sticket, mindenképp másolj rá tesztábrákat, amivel tudod ellenőrizni a képet (színes és monoszkóp ábrák), meg pl. egy tesztábrát a cloduing megnézéhez (pl ilyesmit). -
Tin
veterán
válasz
tenonius
üzenetére
nekem ue40es6800 van, majdnem ugyanaz, csak fehér, és a nyomógombos távirányító van hozzá, másban talán nem is különbözik.
100 centis monitor nem nagy? közelről szerintem nem lehet túl kellemes, hacsak nem az ágyon ülve akarsz netezni vezeték nélküli billentyűzettel.
arra figyelj, hogy a felhősödés (clouding) előfordul ezeknél a tévéknél, szóval ha sokat tervezel sötét képernyőt nézni, akkor idegesíteni fog.
-
Tin
veterán
válasz
hetyus
üzenetére
+1
100%-ban egyetértek veled. ez rohadtul nem arról szól, hogy "ez a technológia ilyen", hanem arról, hogy az alkalmazott alkatrészek minősége miatt, illetve az összeszerelés minősége miatt az lcd lap és a diffúzor panel néhol közelebb kerül egymáshoz, és ott foltos.
erre biztosan megoldás lenne az, ha merevebb lapot alkalmaznának, vagy ha az összeszereléskor pontosabban illesztenék az eszközöket. elhiszem egyébként azt is, hogy akár ez a probléma a szállítás velejárója, de a vevő nem azt kapja amiért fizet.
a dobozra nem volt ráírva, hogy ez ilyen. az eladó nem mondta. amikor tapasztaltam, akkor viszont az ügyfélszolgálat azt mondta, hogy ez ilyen, illetve, hogy ha nagyon rossz a helyzet, azért kijön a szervizes, de sokat nem tud tenni vele (szerinte).
annak lehet a legrosszabb, aki fél milláért vett tévét, mert azok is ilyenek.
egyébként tegyük hozzá, nem nagyon zavaró.
-
Tin
veterán
válasz
Qadron
üzenetére
full-array backlitből is többféle változat van. a régebbi (pár éves) technológiánál a panel mögött "hagyományos" ledek vannak, amiknek viszont kell távolság az lcd paneltől, ezért vastagabb, plusz nem is annyira jól lehet irányítani az egyes területek megvilágítását.
az új technológia, ami a mostani felső kategóriás készülékekben van, az a nano led, ami viszont ilyen 1-2mm vastag fólia tele leddel, teljes mátrixban a képernyő mögött. na az tényleg jó, de az alsó kategóriákba még sztem vagy 2 év mire lehozzák. ezzel ugyanúgy lehet slim tv-ket csinálni.
-
Tin
veterán
válasz
nightshadow
üzenetére
igen, pont ezt fejtegettem feljebb. de a fentebbi hsz-emben lévő videót megnézve látszik, hogy az lcd lap hajlékony, és lehet, hogy a diffúzor is. így kb összeszerelés-függő, hogy hol hogyan hajlik a panel vagy a diffúzor, és ahol közelebb van, ott jobban észlelhető a probléma. valószínű a dörzsöléses-nyomkodós megoldás is ezért segített embereknek, mert a nyomkodott helyen elvált a panel a diffúzortól.
-
Tin
veterán
válasz
nightshadow
üzenetére
vágom, az mindenképp új infó volt, hogy az EH még led mátrixos, míg az ES már edge ledes. szóval akkor az EH szériánál valószínű nincs clouding, cserébe 1 usb port, 2 hdmi, és csomó mindenben butább... kár.
ennyivel jobb lenne az edge led?
-
Tin
veterán
válasz
nightshadow
üzenetére
azt látom, viszont a samsung oldala szerint a 6030-asban semmilyen okos funkció nincs, és ráadásul sokkal kevesebb a csatlakozó rajta.
@Tippmix46: ennek több oka lehet, de gyanítom, hogy az anyaghasználatban visszaléptek, plusz azért is olcsóbb, hogy minél többet eladjanak belőle pl. az apple per miatt. tudom, más divízió, de akkoris durván csökkent az idei széria ára.
-
Tin
veterán
válasz
hackeeeee
üzenetére
ha a diffúzor minden ponton teljesen azonos távolságra van az lcd résztől, akkor nincs felhősödés. azért is "mászkálnak" a foltok és azért van hogy finom masszírozással lehet mozgatni őket, mert szerintem a melegedés hatására minimálisan hajlik ez a diffúzor vagy az lcd panel maga, és ez az oka.
szerintem ha a szerelő szétszedné és megigazítaná a panelt és a diffúzort, teljesen minimálisra csökkenthető lenne ez. persze ehhez az is kellene, hogy a lap és a diffúzor is merevebb anyagból legyen, de gondolom az drágább, és kisebb a haszon.
-
Tin
veterán
válasz
kroki01
üzenetére
bár nem tudom, csak gondolom, de az iptv boxod hdmi-n csatlakozik a tévéhez, tehát a tv-nek küldött jel már kitömörített jel (ez a hd adásokra is igaz).
kétlem, hogy a tévé a bejövő jelet azonnal betömörítené és úgy tárolná a vinyón.
szerintem rögzíteni csak olyan digitális adást tud, amit a tévé fogad és jelenít meg, tehát a földfelszíni vagy a kábeles digitális adásokat, ahol az adást maga a tévé fogadja az antennakábelen. mert ugye ilyenkor az adás tömörítetten érkezik, és a tévé ezt a tömörített jelet menti le szerintem, majd kódolja ki és küldi a képernyőre.
szóval érdemes megpróbálni mindig tv-vel is...
-
Tin
veterán
válasz
hackeeeee
üzenetére
abszolút, és igazából amikor a boltban néztem, azt azért el kellett ismernem, hogy a plazma feketéje feketébb, meg úgy egyáltalán kicsit tévésebb. viszont a fényereje nem volt a led tv közelében, a fogyasztásáról meg azért mondták hogy a duplája.
egyébként leszámítva a sötétben sötét film nézést, átlag tévézésnél egyáltalán nem látszik a probléma. nappali fényben is tökéletesen nézhető a kép, oldalról is. ha meg sötétben nézem, majd lejjebb veszem a háttérvilágítást, úgy kevésbé zavaró.
-
Tin
veterán
na beszéltem a samsunggal, azt mondták ha nagyon zavar, akkor cseréltessem vissza 72 órán belül, de az ugyanúgy lutri. viszont ez nem garanciális probléma, mert ez a technológia ilyen. cserélni nem akarom, mert luti. hidegen nincs semmi, ha bemelegszik a tévé, akkor lehet jobban látni a foltosodást, de akkor is csak alul-felül vagy sötét jelenetnél, ha az ember szeme rá van állva. ha most kicseréltetem és a cseredarab esetleg pixelhibás (ez nem), vagy még rosszabb, az semmivel sem jobb. a boltban meg mégsem járathatom a tévét 1 órán át, hogy előjöjjön a probléma.
ez egy friss teszt erről a tévéről (igaz 46" méretben), és itt is ezt róják fel szinte egyedül problémának.
szóval valószínű beállok a sorba, és elfogadom, hogy ez ilyen. ha mondjuk fél millás tévét vettem volna, biztos még jobban zavarna

-
Tin
veterán
csak akkor lehet észrevenni, ha nem 16:9 a film, hanem alul-felül van fekete sáv, és akkor is csak sötétben. azért kérdeztem, mert rákeresve olvastam, hogy ezek ilyenek, de azért érdekelne, hogy ezt vajon garanciális problémának kezeli-e a samsung, vagy elhajtanak. majd beszélek velük és kiderül. egyébként tényleg meg lehet szokni.
a feketéknél tényleg van még mit javítani, bár nem vészes, olyan lcd-s... de valami feketeszín-javítás bekapcsolásával sokkal jobb lesz a helyzet.
úgy összességében sokkal jobb a tévé mint gondoltam. még az iptv-s sd adás is teljesen nézhető, sokkal jobb mint a pár évvel ezelőtti lcd tévéken, amiket láttam. a kikapcsolt mozgásjavítások nélküli kép is teljesen jó, bekapcsolva pedig éles, bár akkor kicsit természetellenes a kép.
-
Tin
veterán
végül a 40es6800 mellett döntöttem, miután megnéztem az összes többi gyártó hasonló készülékét. az lg-k ips panelje talán valamivel szebb, cserébe úgy csillog a tévé felülete hogy a szemem majd kifolyt. a sonynak szoftveres tudásban még van hova fejlődnie, a panasonic plazmája meg valóban szebb, de valahogy nem győzött meg... olyan más. egyébként túl nagy különbség nem volt a tévék között, annyira vájtszemű nem vagyok.
annyira viszont sajnos igen, hogy a clouding feltűnjön a megvásárolt tévén, főleg a sarkokban és egy helyen középen is. ezzel mit lehet tenni? nyomkodjam a kijelzőt óvatosan hátha jobb lesz, vagy hívjam ki a szervizt? ez garanciális ügy egyébként?
-
Tin
veterán
válasz
nightshadow
üzenetére
köszi, azt hiszem a 6800-ra szavazok, mert bár "csak" 2 szemüveggel, de 218e körül már kapható, eredetileg ennél kicsit olcsóbban néztem 6100-ast, ez meg ahhoz képest azért sokkal többet és jobban tud.
@BBéci: egy PM11 panasonic CRT tévét cserélek le, és nyilván nem ahhoz akarom hasonlítani, de azért szeretném, ha nem lenne annyira elmosódott a mozgás, mint a 3-4 évvel ezelőtti tévéken. valószínű leragadtam a 3-4 évvel ezelőtti technológiánál, az azért nem győzött meg. de nyilván nem kergetek álmokat sem...
-
Tin
veterán
válasz
nightshadow
üzenetére
egyébként a samsung 6800-s sorozat összehasonlítva a 6500-assal vagy a sonyval, mivel tud többet?
mert érdekes módon a 6800-asok is annyiért mennek, mint a 6560-asok... -
Tin
veterán
válasz
nightshadow
üzenetére
szóval a márkahűség, ez érthető. mert amúgy ahogy néztem, kb ugyanazt tudja mindkettő. a sony hátránya hogy nem adnak hozzá szemüveget, előnye viszont az 5 év gari 3 helyett. a karácsonyfatalp szerintem sem az igazi, bár a sony tartója sem. megbízhatóságról nem tudok nyilatkozni, tény hogy van egy 15 éves régi sony crt tévém ami a mai napig működik.
nekem a samsung annyiból lenne jobb választás, hogy a samsung tablettel teljesen ki lehetne használni minden funkcióját.
egyébként a sony is tud mobil vinyóról meg helyi hálózatról streamelve lejátszani mindenféle formátumot, mint a samsung, meg annak az "okos" része is tudja azt, amit a samsung?
-
Tin
veterán
válasz
nightshadow
üzenetére
nézem, hogy a sony árban tényleg ugyanez a kategória... el tudnád mondani hogy szerinted miben jobb a sony mint a samsung?
-
Tin
veterán
válasz
nightshadow
üzenetére
nem, 5500-at és 7000-et tesztelték, a kettő közé lőttem be.
viszont, ha már neked van, hadd kérdezzem meg, hogy mennyire szar az elmosódás a 6100-on? nyilván nem várok tökéleteset, de szeretnék egy normális tévét venni.
2 opció van, a 6100 vagy a 6560, a különbség a kettő között 30e ft, a kérdés, hogy megéri-e a plusz pénzt a 200hz helyett 400hz és a micro dimming megléte. mert más különbséget nagyon nem látok benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN7100 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi A5 / 3/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 27% - LG UltraFine 27UQ850V-W 4K IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync
- Xiaomi Redmi 13C 6/128GB fekete / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

aki akar, vegyen drága kábelt, digitálisban a "normál" minőség is bőven elég, de már ez nem tudom hányadik teszt ezzel kapcsolatban.