Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 5 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-17 21:43:19

LOGOUT.hu

PlayStation 5 ON-topik téma-összefoglaló
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!

Az OFF-topik ezen linken keresztül érhető el.

A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#165963) Kendek


Kendek
MODERÁTOR

(rögzített hsz)

Nyereményjáték!

Újabb játékkulcs került felajánlásra opr jóvoltából, és ez alkalommal is játszani lehet érte! :C

Stellar Blade™

A játék egy külön topikban zajlik, ott lehet leadni a feltett kérdésekre a helyes válaszokat. A szabályok és a kérdések az összefoglalóban olvashatóak.

Jó játékot és sok szerencsét mindenkinek! :)
A felajánlást pedig köszönjük opr kollégának! :R

<-ƘƘ->

Hozzászólások

(#73045) saelin válasza KaitouP (#72989) üzenetére


saelin
veterán

Fuh, ez most nekem is mellé lőtt nagyon. Egy Ace Combat-nak mocskosul tudtam volna örülni... Nézek majd videót arról hogy a Plague Tale miben fejlődött prev-genhez képest és majd eldöntöm utána hogy újra végigjátszom-e. Ha csak több fps és nagyobb felbontás, netán textúra részletesség van benne akkor inkább megnézek youtube-on egy összefoglalót róla.

Fallout 76 "korai" beszámoló:
Legalább lesz időm ilyen kínálat mellett a Fallout 76-ot nyúzni... :DDD Eddig amúgy meglepően szórakoztató, de semmiképp nem nevezném polírozottnak a játékot. Fagyások, crash-ek vannak nagyritkán és rengeteg a töltőképernyő is, amik még ps5-el is eléggé hosszúak tudnak lenni. Átlag 25-28 lehet az fps, úgyhogy performance téren is komoly gondok vannak vele. Ez nagyon meg tudja nehezíteni a játékban való célzást. Az egyik barátomnak alap ps4-e van és elmondása alapján nála még ettől is rosszabb a helyzet. Simán droppol 15-re vagy az alá egy-egy robbanás után a képkockaszám. Ezen már csak egy normálisan megírt natív PS5 verzió segíthet, ahol alap kell hogy legyen a 60 fps, mert grafikailag nagyon el van maradva az igazi AAA játékok színvonalától. De ennyi elég is a technikai oldaláról... Indie szint és ez szégyen a Bethesda-ra nézve. Ettől sokkal jobbat is tudniuk KELL!
Maga a gameplay egyszerű mint a kő. Tps/fps nézetben irányítjuk a karakterünket és bóklászunk az óriási térképen gyalogos módon, ahol széjjel lootolunk minden házat és hullát a crafting materia gyűjtés érdekében. És én már itt megjegyezném, hogy amióta a Fallout széria átváltott fps nézetre az én gyomrom nem tudta befogadni azt. A régiek közül is nekem a fő hajtás melett inkább a Tactics tetszett jobban, de tény hogy az eredeti játék sokkal jobb volt a tálalásban. Jobb volt a story és a lore körülötte. Szóval amióta fps-re váltott a széria gondolkodom azon, hogy mi történt azzal a sötét, komor, nyomasztó világgal amit eredetileg lefektettek. A Fallout 76-nál már teljesen elszálltak a gyökerektől. "Goofy" vagy magyarosan karikatúra szerű lett az egész lore.. Gameplay-ben sem sikerült annyira jó irányba elmenni. Talán kivétel a survival elemek behozása volt az első igazán jó lépés a Fallout-ban. A négyben látott település management viszont már sok volt szerintem.
Szóval a Fallout játékokkal (az újakkal) a logikátlanság a legnagyobb bajom. Most lehet páran röhögni fognak, de engem a 76-ban kiidegel hogy mindenhová két lábon kell eljutni némi fast travel rásegítéssel. Értem én hogy ledobták az atomot, meghalt minden kütyü, autó stb, de mi a nyüves francért nem lehet pl bickilit használni? Plazma meg lézer fegyvereket lehet benne craftolni, repülő robotok és teljesen automata kétlábú gépek vannak a világban szétszórva, számítógépeket hackelünk meg mintha velünk született tulajdonság lenne, automata bányász állomásokat tudunk építeni, sőt, egy exo páncélt is vígan elvezetünk. Biciklizni meg senki nem tud? Nincs annyi esze senkinek hogy az új faunát befogja munkára? Nálam nagyon komolytalanok ezek az új részek és csak totális off állapotban képes befogadni az agyam ezek miatt. Egyszerűen nem áll össze a kép. Nem hihető a világ.
A survival rész itt annyiban kimerül, hogy a karakterünk éhes és szomjas lesz. Ezeket az igényeket pedig időnként ki kell szolgálni. Vigyázni kell milyen kaját adunk a karakternek, mert az összes nyers hús vagy növény betegségeket okozhatnak, amik eléggé érdekes kimenetelüek is lehetnek. Pl ha férges lesz a kari annyit eszik mint egy disznó és még úgy sem elég neki. Ja, meg arra is figyelni kell hogy kb minden radioaktív, így erre a mechanikára is gondolni kell mert csökkenti a RAD mennyisége a MAX HP-t. Én kifejezetten szeretem ezt a mechanikát, még ha sajnos nagyon laposan is van bevezetve a játékba. Ezen felül harcrendszer az ami még nagyon siralmas. Vagyis igazából nagy baj nem is lenne vele mert működik az, csak az ellenfelek valami kegyetlen buták! Sokszor normálisan be sem töltenek a játékba, mert amíg nem ér a játékos elég közel vagy nem sebzi meg az egy helyben álló animáció nélküli testét (nem T pózban állnak szerencsére), addig semmit nem csinál a szerencsétlen npc. Néha amikor csinál is valamit azt nagyon bénán. Többször láttam olyan esetet, hogy alig talált ki az npc egy házból, főleg ha az több szintes is. Jó, de akkor mégis miért játszom ha ennyire szar?

Na, és itt írnék arról hogy miért olyan addiktív még ilyen rom állapotban is:
- A perk card-os fejlődési rendszer nagyon érdekes és tényleg nagyon sok buildre ad lehetőséget. Van benne egy jó adag RNG is, így mindenki egy kicsit másképpen éli meg az első szinteket.
- A crafting rendszer nagyon patent! És ez eléggé szépen megalapozza azt, hogy miért járjon az ember háztól házig guberálni. A saját kis CAMP megépítése is kellemes élmény tud lenni. Azt nem is merem elgondolni mennyire sok idő lehet az összes blueprint-et feloldani...
- A gameplay a felfedezésre élményére épít és mindezt coop-ban! Ha nem lenne olyan a harcrendszer amilyen, akkor egy igazán minőségi coop játék lenne belőle, amit bátran mernék mindenkinek ajánlani! Így csak ok, lőni is lehet benne kategória.
- Eventek, Side quest-ek és még a main quest-ek is viszonylag szépen coopolhatóak. A main quest az egyedüli ami egy kicsit problémás, mert nem tudták rendesen leprogramozni hogy együtt lehessen rajtuk menni. Ezért a legtöbb barlangot vagy olyan pályát amit töltőképernyő választ el a világtól azt soloban kell letolni. Később elvileg lesznek full team qeustek is... Majd kiderül. Erre egy rework simán ráférne.
- Órási térkép mindenféle marker nélkül. Amíg nem megy oda a játékos felfedezni addig semmit nem tud a területről. Max a térkép rajzai alapján sejtheti, hogy ott egy tó, erőmű vagy város van, de hogy az az atom után hogy néz ki meglepi. Ez egy olyan apró de jól működő elem a játékban, amit a party-m minden tagja elismert a közel 2 heti játék alatt.

Biztos lesznek még tetsző elemek a Fallout 76-ban, de jelenleg még csak ennyit láttam belőle. Az első pár óra nagyon rossz élmény, mert a játék rosszul prezentálja saját magát. Nehezen indul be és legalább 10 óra kell neki mire annyira kinyílik hogy elkezdje érdekelni a játékost. Soloban egyáltalán nem tudom ajánlani! Coopban 2 vagy jóval több emberrel már viszont bőven szórakoztató tud lenni. Már ha az ember rá tudja venni a haverokat egy ilyen összecsapott alkotásra... Ez valami trend lehet amúgy a survival & crafting játékoknál, mert mindegyiknek van valami baja. Az akciós árát ennyi játékidővel viszont nekem már megérte (4500 körüli HUF), mert úgy látszik eddig hogy ebbe is simán belemegy vagy 100 óra. Aztán majd jön a Diablo 2 Resurrected és arról fogok írni egy ömlengő írást. Hopp, vagyis előtte lesz még egy Kena is!

"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 5 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.