Hirdetés
-
LOGOUT.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mezcal
addikt
válasz cyberkind #177379 üzenetére
anno az EA nem süllyedt ilyen mélyre, ami nagy szó.
Oh, nem, csak kb becopatta a Battlefront SW játékosokat, olyan lehúzással, ami példa nélküli volt akkoriban. Aztán nem győzött visszakozni, amivel durván lejáratta magát és a játékot. Aztán nézd meg, semmi nem került a játékba azóta sem, csak a fizetős cuccokat vettek vissza.
Most meg kihoztak egy brutálisan drága pass-t az Apexbe, amivel lőttek az addigi, megveszed és összegyülik egy újabb passra opció, hát ilyet az Ubitól nem látsz.
[ Szerkesztve ]
Playstation 5 SE CFI-1116A - Bugatti Divo távirányítós
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz AsakuraDave #177400 üzenetére
A kérdés nem az, hogy jó játékokat csinál-e az Ubisoft, vagy az, hogy jó irányba tart-e. Abban szerintem mindenki egyetért, hogy rossz az irány.
A kérdés az, hogy ennek ellenére miért akarja, hogy dögöljön meg? Miért nem azt akarja, hogy találja meg a helyes utat, és olyan játékokat készítsen, ami sokaknak nyújthat érdemi szórakozást.
W | W | H | W | W | W | H
-
Bad Pritt
félisten
válasz Mezcal #177401 üzenetére
Meg az Andromeda abomináció, BFV, BF2042 fiaskók, vagy a biblikus bukás Anthem... azért azt a mélységet, amit az EA összehozott magának 2016 óta kevés kiadó élné túl érintetlenül, nekik is a sportjátékok adták a mentsvárat. És akkor az olyan érdekességekről ne is beszéljünk, mikor a papíron indie fejlesztők ötleteinek fenntartott EA Originals label alatt jelenik meg a Wild Hearts, ami a Koei Tecmo cégcsoportba tartozó Omega Force AAA méretű játéka.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
_drk
addikt
válasz lo_jo #177398 üzenetére
Tök jó hogy ezt így megosztod! Jók ezeket a tapasztalatokat és tudást olvasni.
De én a gaminget nagyon elkülöníteném a többi területtől.Szerintem pont ezért tart ott a játékipar ahol, mert mindenhonnan mentek oda a szakemberek akiknek fingja sincs hogy kéne ezt csinálni, cserébe hozták ezeket az eljárásokat amik más környezetben nagyon jól működnek de itt nem igazán.
Ubisoft erre nagyon jó példa most. Valhalláig sikeresen feltornázták a céget, csak hogy ez egy lufi volt ami ki is pukkadt. Látszott a full biznisz hozzá állás ami ki is nyírta a franchise-jaikat.
Ha Egy OW Star Wars játék nem kell az embereknek, ott a biznisz nagyon félrement!A gaming valamilyen szinten művészet, kitudja kiknek és mennyire van megfogva a keze és így biztos nehéz alkotni.
Valószínű nem a sima devek panaszkodtak hogy ők máshogy akarják hanem felette több létrával is látták, hogy ez így kevés, nem lesz jó és stb. -
F-ECT$
titán
Egy csomó videó/cikk született erről az elmúlt években. Akkora biznisz lett a játékipar, hogy megjelentek a menedzserek, a kockázati tőke, a befektetők, kimentek a cégek a tőzsdére, stb, és így sajnos a művészet, eredetiség, újítási szándék háttérbe szorult.
Egyébként pont ez hozta el ~15 évvel ezelőtt az indie felemelkedését is, mert az emberek egy rétegének elege lett a (csak) profitra gyártott játékokból.
És akkor emellett vannak az érthetetlen sztorik, ahol elvileg pénz és szándék is lenne jó AAA játékokra, mégsem készülnek el: a Half Life 2 óriási sikere és a Valve óriási pénztartaléka ellenére miért nem készül el egy Half Life 3? Miért tűnt el a Blizzard varázsa a játékaikból? Miért nem csinál(tat) a Sony új Uncharted vagy Last of Us játékot?
Dive ever, work never.
-
ludxjk
csendes tag
Euronicsnál megint lehet előrendelni pro -t utánvétre
-
TBT
addikt
válasz ludxjk #177410 üzenetére
Majdnem elcsábultam. De aztán rájöttem, hogy én mocskos lemezes konzolos vagyok, így még egy lemezmeghajtó is kell, az meg már nem fér bele jelenleg a keretbe.
[ Szerkesztve ]
"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
kwzatz
őstag
válasz Bad Pritt #177390 üzenetére
Egyszerűen csak az AAA, illetve a nagyobb cégek mainstreamet célzó játékai szarok/lehúzósak/ugyanazok évente (de itt is van persze kivétel, nem is egy), meg úgy általánosságban mennyiségre több gané játék jelenik meg, de mivel sokkal nagyobb számokról beszélünk, így jó játék is több van tengernyi műfajban.
Tényleg csak nézőpont kérdése, ha valaki az előzőekre fókuszál, akkor simán érezheti úgy, hogy "régenmindenjobbvót", mert annál a rétegnél lehetséges (szerintem meg inkább valószínű), hogy igaza van.
Más kérdés, hogy pont ezért nem érdemes ezekre a játékokra fókuszálni. Úgy néz ki, hogy ezt többen el is kezdték, tekintve a Ubisoft problémáit.[ Szerkesztve ]
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
Elderath
őstag
Famitsu SH2 pontszám
Silent Hill 2 (PS5) – 8/9/9/9 [35/40]It takes about 16 to 18 hours to clear.
Xbox Live : SirLuipadre PSN ID : SirLuipadre
-
CptAdamica
veterán
PS Store-ban még mindig nem lehet egy barátnak venni játékot?
[ Szerkesztve ]
Megyen!
-
TBT
addikt
PlayStation Stars pontokból is megszerezhető Eve (Stellar Blade):
Mondjuk azt nem tudom, hogy ilyen pontokat hogyan lehet szerezni / miért jár, de jó tudni, hogy van ilyen is. A mobilos app feldobta, de eddig nem igazán foglalkoztam ezzel - csak a Store + Wishlist miatt használom az appot.
[ Szerkesztve ]
"I am Sylvanas Windrunner, Queen of the Forsaken. If you will not serve me in this life, then you will do so in the next."
-
MODERÁTOR
válasz CptAdamica #177416 üzenetére
Sajnos nem, vagyis csak kód formájában tudsz ajándékozni. Ez lehet maga a játék (elvétve akad, főleg bundle konzolcsomagból szokták kiárulni), illetve wallet feltöltő is.
<-ƘƘ->
-
TBT
addikt
válasz ludxjk #177418 üzenetére
Óhh. Hát most jön a Temetős szezon, utána meg a Karácsonyi időszak, a srácoknak meg sok-sok Lego szett kell, szóval az én PS5 Pro-ra történő váltásom 2025-re csúszik (+ egyéb kiadások is vannak dögivel).
Talán január/február környékén még lesz belőle valahol raktáron, "gyors eléréssel".[ Szerkesztve ]
-
KaitouP
nagyúr
Gran Turismo 7 - October update: [link]
Hááát, a múltkori elég combos frissítés volt, kicsit visszafogták magukat a Polyphony-nál ezúttal.
Ezek a játékok biztosan kapnak PS5 Pro patchet: https://playstationcommunity.hu/hirek/komment/lista-minden-jelenleg-ismert-ps5-pro-enhanced-jatek
-
Wesder
félisten
First review for Metaphor: ReFantazio is in.
▪ Famitsu score: 9/9/10/9 [37/40]
▪ About 80 hours for the main story
▪ About 100 hours with side contentI guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
KaitouP
nagyúr
válasz Wesder #177423 üzenetére
Nekem azt jelezték hogy október 7 az embargó, hogy van már review?
A pontszám reális, jó game, de lehetett volna bátrabb az Atlus.
Ezek a játékok biztosan kapnak PS5 Pro patchet: https://playstationcommunity.hu/hirek/komment/lista-minden-jelenleg-ismert-ps5-pro-enhanced-jatek
-
lo_jo
senior tag
Nem, a játékipart két, egyébként szöges ellentétben álló folyamat juttatja oda, ahova. Az első, hogy óriási pénzek mozognak. Iszonyatos befektetések, felvásárlások mennek c-level szinten. A másik pedig az, hogy a játékipar kifejezetten szarul fizet a nem döntéshozó pozíciókban. Az átlag fejlesztők, akik a legnagyobb részét teszik ki a közepes vagy nagyobb cégeknél a csapatoknak, más fejlesztői bérekhez képest nagyon szarul keresnek, ráadásul nagyon jellemző a túlóra is. Kb. úgy képzeld el, mint a szar tanári fizetések és az oktatás viszonyát. Ha jobb lenne a fizetés, nagyobb lenne a merítés, amiből könnyebb lenne jókat válogatni.
Hogy mehet egyszerre ez a kettő? Úgy, hogy a játékfejlesztés baromi nagy kockázat. Nem lehet modern módszertanokkal neki esni, nincs minimum viable product, ami már elkezd termelni, amíg a többi részét hozzárakod. Az egész egy sok-sok éves waterfall, ahol nincs sok menekülő vészkijárat, csak nagy bukó árán. Kész kell lennie a c level által kitalált, előre bejelentett dátumra. Akkor is még nagy rizikó, hogy mennyi bevételt fog termelni, egyáltalán átfordul-e pluszosba az egész vagy mehet egy jó kis csőd. Amíg ez ki nem derül, addig viszont egy petákot sem termel, csak viszi a pénzt. Dollármilliókat. Tehát pont a máshol működő és bevált folyamatok nem hozhatók át ide.
Egyébként ex és jelenlegi kollégáimon azt látom, hogy pont a fordított irány a jellemző: elmennek a játékiparból máshova és rájönnek, hogy lehet értelmes work-life balance mellett is jól keresni, élvezni a jól megszervezett munkát és többeknek is újra a gaming lett a hobbi, mert belefér az idejükbe és nem égnek ki a játékfejlesztés során. Persze itt is vannak bődületes baromságok, csak nincs előtérben, így a világ nagy része szarik rá, ha 1-2 hónappal később lesz egy piacvezető banknak vagy e-commerce cégnek új appja vagy oldala. Lehet, hogy “csak” 1-2 millió dolláros projectek, de a legtöbb esetben 3-6 hónap után már termelik a pénzt és 2-3 év alatt pluszba fordulnak.
-
_drk
addikt
válasz F-ECT$ #177409 üzenetére
Egy bizonyos oldalról nézve teljesen jogos hogy fel van háborodva a UBI CEO. Minden szépen ki volt matekozva, patika mérlegen kiszámolva, statisztikák ki elemezve.
Csak a számon kérést kéne befelé intézni, nem kifelé.Ezt is lehet majd szépen elemezni mint a Concord-ot...
A jóslat amiket hallottam, hogy valszeg sokan repülni fognak. Stúdió bezárások is biztos lesznek.
Pár évre eltűnnek és majd meglátjuk mivel rukkolnak elő, de valószínű lesz egy felívelés. -
TrishtanAG
senior tag
válasz kecsu10 #177437 üzenetére
Ott a demója a Steam adatlapon:
[link]Itt meg a Store-ban:
[link]Ha két krumplinál erősebb a PC-d, érdemes arra beszerezni, mert kifejezetten szép tud lenni a játék, de sajnos nem a konzolon (Pl.: csodálkozva vettem észre a steames demóban 4K-ban, hogy a pixie csajszinak mintás a szárnya; ebből Ps5-ön nem nagyon látszott bármi ugyanazon a Tv-n).
www.adventuregames.hu
-
kecsu10
aktív tag
válasz TrishtanAG #177439 üzenetére
Bocsánat, én a Silent Hill 2-re gondoltam nem a Metaphorra.
Idave!
Nem találtam konzolon a demót, most megpróbálom Steamen is. -
Rigormortiis
veterán
válasz TrishtanAG #177438 üzenetére
...amit aztán a kutya sem vesz.
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
TrishtanAG
senior tag
-
Rigormortiis
veterán
válasz TrishtanAG #177444 üzenetére
A Square-nek is el kell gondolkoznia a FF széria jövőjével kapcsolatban. Ez a giga AAA -PS5 formula nagyon mem jön be nekik, pedig mind a 16, mind a 7R a PS5 éra legjobb játékai között vannak nálam. Szerintem a jrpg mint olyan manapság rétegstílus, ez van, az Atlus is csak a görény üzleti rendszere miatt sikeres.
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
kecsu10
aktív tag
válasz TrishtanAG #177443 üzenetére
Sajnálom, pedig végre bekapcsoltam a konzolt... Már belepte a por szegényt
-
kwzatz
őstag
válasz lo_jo #177429 üzenetére
Aztán a mérleg másik oldalán meg ott van az, hogy 10 fő alatti csapatok (néha egyetlen fejlesztő) csinálnak Stardew Valley-t, Hollow Knightot, Undertale-t és Vampire Survivors-t.
Szerintem egy lelkes, intelligens, egyén (vagy egy kisebb csoport), aki valóban szeretne elsődlegesen egy jó/érdekes játékot készíteni sokkal jobban értheti a célközönséget, mint egy cég, ahol ROI-t számolnak egy funkció beépítésénél. Valószínűleg ezért mossák fel velük egyre jobban a padlót, illetve ezért látunk olyan nyilatkozatokat az "elefántcsonttornyokból", amilyeneket látunk az utóbbi években és ami a fogyasztók totális megnemértését tükrözi.Néha elgondolkodtatónak érzem, hogy az utóbbi időben kb. egyetlen trailerből sikerül megmondani közel 100%-osan, hogy siker vagy bukó lesz egy játék, miközben valahogy ez a többszáz alkalmazottat foglalkoztató nagy cégeknek, tesztelőkkel, elemzőkkel, piackutatással valahogy nem megy. Miből eredhet ez? A Concordnál sem véletlenül került elő a "toxic positivity" sem, mint megnevezett ok. Amikor a cégek nagyra nőnek, akkor az ismertségből, social proofból, marketingköltségekből eredő előnyökön néha túlnőhet a méretből eredő nehézkes működés, hogy tényleg elkezd úgy viselkedni, mint általában egy "tömeg". Ostobán.
A nagy cégek emellett valahogy borzasztóak a nagyobb trendváltozások idején. Gondolom ered a hosszabb fejlesztési időből, a bürokratikus/nem hatékony elemekből, egyfajta kockázatkerülésből, stb.
A vezetőn/főbb döntéshozókon is rengeteg múlik, egyre több olyat látni, aki abszolút "nem gamer", és ez is legyűrűzik valószínűleg az alsóbb szintekre a döntéseiken keresztül.[ Szerkesztve ]
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
TrishtanAG
senior tag
válasz Rigormortiis #177445 üzenetére
Atlus legalább 20 éve biztonsági játékot művel, mind a cuccaik játékmenetében, mind abban, hogy eladják őket legalább kétszer.
Nem ok nélkül nem készítettek soha Persona 1-2 remake-et (A PSP-s port belőlük nem az volt). Baromi sok munka lenne velük, és nem csak a grafikával. Atlus meg nem szeret annyira dolgozni, mióta megvette őket a Sega
www.adventuregames.hu
-
Rigormortiis
veterán
Közben egy évvel a megjelenés után becsorgott egy ujabb patch a bg3-hoz. Sokminden mellett már konzolon is elérhető a hivatalos modtámogatás.
Azért elképesztő, hogy a kora 2000es évek Heroes koppintás Divinity játékoktól hova jutottak.
-
Bad Pritt
félisten
válasz Rigormortiis #177449 üzenetére
Nem kevered a Disciples sorozattal? Az volt körökre osztott stratégia, a Divine Divinity, Beyond Divinity, Divinity 2 akció rpg, a Dragon Commander meg... valami.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
Az OFF topik erre található!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Windows 10