-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pezs89
tag
válasz
Motion_Blur #214394 üzenetére
Én kértem tőlük már ajánlatot, sokat kell várni a válaszra, akár lehet 2 hét is, el vannak havazva.
-
curmpli
tag
Sziasztok!
2015-ös Volkswagen CC-m fura dolgokat produkál. A neten nem nagyon talátam hasonló jelenséget, leírom itt, hátha tudtok tanácsot adni.
Több hibajelenség van, ezek kb. az utolsó három hónapban jelentkeztek., nem tuodm van-e összefüggés közöttük.
1.) Infotainment/Dicover Media:
bizonyos pontokon érzéketlen érintőképernyőváltozatos "automatikus" tevékenységek, pl. külső beavatkozás nélkül az autó indítása után, felhívja a kedvencekben eltárolt telefonszámokat, belép a menübe ott kiválaszt funkciókat. Ezek van, amikor megtörténnek van amikor nem. Reset nem segít.
2.) Tolatókamera nem húzódik vissza, nyitott állapotban marad, Alkalmanként visszahúzódik, de többnyire nem. Ez jelenség több éve előfordult, de ritkán. Most kb. mindig.
3.) Csomagtartó:
Legtöbbször a csomagartót nyitott állapotúnak érzékeli, ennek következében az autó bezárt állapotában is ég a lámpa a csomagtartóbanTávirányítóval nem nyitható a csomagtartóA csomagtartó ha bezárt állapotban van, előfordul hogy nem lehet kinyitni sem az utastérben lévő nyitógómbbal, sem a csomagartó nyitógombjával, sem a távirányítóval. Többszöri ujraindítás után ez rendeződni szokott. M
4.) A tolató lámpára hibaüzenetet ír ki (többnyire, nem mindig) cserélve lett az égő, a probléma maradt.
5.) Leállításkor, az auó lezárásakor fura zúgó elektromos hangot ada aza utó a motorház irányából. Olyan mint egy erősen zúgó transzfomátor. Ez pár perc után megszűnik.Akku csere kb két éve volt. Varta akkut szereltek be a szervízben.
Tömören ez a lényeg, aki tud segíteni ötlettel, tanáccsal kérem ne fogja vissza magát.
A szerviztől tartok, kicserélnek mindent sok százezerért. -
bul07
nagyúr
válasz
szika87 #214395 üzenetére
Kérj kölcsön, vagy vegyél egyet pár ezresért, mindig jól jön akár vezeték szakadást is ki tudsz vele mérni(De tényleg a legolcsóbb is jó 3e Ft-ig több verzió is van ÁK [link])
Mert azzal még az is ki tudod mérni hogy a foglalat e a rossz, mert ha a foglalatig van feszültség de az égőnél már nincs akkor tényleg a foglalat a hibás -
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
NSZ Autószerviz-től kért már valaki ajánlatot? Ha igen, milyen formában?
Én emailben kértem ajánlatot közel 1 hete de még semmilyen visszajelzést nem kaptam. -
dozó
tag
válasz
imyourfriend #214392 üzenetére
4x4-ben cseréltek olajat mielőtt elhozta apu
Hányadik generációs Haldex van benne? Ha 5-ik a punpát is ki vették a szűrőt kipucolták, mert az olaj csere nem segít semmit, ha a szűrő tiszta retek.
-
imyourfriend
őstag
4x4-ben cseréltek olajat mielőtt elhozta apu, állt közel 1 évet viszont előtte volt vezérléscsere rajta. Jó állapotnak örvend a szekér O3-hoz képest van benne pozitívum meg negatívum is a fogyasztása is egészen vállalható, azt nem tudom mire vélni miért cseréltek két első féltengelyt még korábban.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
imyourfriend #214389 üzenetére
Frankó! Mehet a diffi olajcsere, azt el szokták spórolni. Aztán meg egy chippelés.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
imyourfriend #214389 üzenetére
Ha jó áron volt, hiba lett volna kihagyni
4x4 részeit érdemes lehet majd egy kis törődésben részesíteni, ha a gyári előírás nem vonatkozik rájuk (olajcsere és tsai).
Ahogy nézem, nincs balansz tengely sem a DFFA-ban, jó hír. Olajpumpa szíj meg még bőven odébb van -
imyourfriend
őstag
Apu megvette a céges skoda karoq járművét, 5Q0035864C fejegység van benne erre majd nézek térképet, ami kicsit jobban meglepett 130ezer km-nél a dpf 39.17g olajhamut ír, soot mass calc 20.31g és 123km-errel ezelőtt regenerált + Soot Mass Measured -0.87g. Karoq-nak még nem igazán olvastam utána, 2.0 TDI 4x4 DFFA motorkód elég jól árasítva érkezett ráadásul LED lámpával szerelve.
-
Corsa02
őstag
Nekem is így van a Skoda-ban, de még soha nem jutott eszembe, eszünkbe, hogy belekapaszkodjunk, mellesleg igen stabil
Nem is áll kézre, hogy belekapaszkodj....
Nekem volt ilyen és besimulós autóm is, ez nekem azért jobb mert sokkal jobban a perifériában van és könnyebb rápillantani, ellenben nem takar ki semmit. -
Faby
senior tag
válasz
tibbike01 #214384 üzenetére
Nekem ez a fajta kijelző elhelyezés nem jön be, miért nem lehetett megtartani a műszerfalba simuló megoldást? Mondjuk nem csak itt, mindenhol trend, úgy nézem.
Még nem volt olyan autóm, amiben így van elhelyezve a kijelző, szerintem folyton attól rettegnék, mikor kapaszkodik bele az utasom (idős szülő pl), vagy akár én is, és töri/töröm le a picsába! -
latger
tag
válasz
tibbike01 #214384 üzenetére
Nekem nagyon bejön ez a beltér, kíváncsi leszek mennyiibe fájna ezzel kérni, én már ezt a változatot fogom rendelni az tuti (1.5 TSI, DSG) felszereltség meg kiderül...
Edit: skoda.sk configuratorban van a Superbhez - Cognac Suite - ami kb ugyan ez, az 3600 Euro, szóval közel 1,5 milla -
tibbike01
őstag
válasz
Mágus2 #214381 üzenetére
Meg ugye már az EVO2 motort kapja, jónéhány újdonsággal. Elvileg a dsg-n és a futóműven is dolgoztak valamit, de részletek nem derülnek ki, én a hivatalos oldal-videokból tájékozódtam.
Amúgy, ami leginkább csikol, vagy tetszene az az új software és a nagyobb kijelző.
Ez a belső szín amúgy nekem is aggya -
Mágus2
Közösségépítő
válasz
BigBlackDog #214382 üzenetére
Nekem még van ködlámpa...
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
BigBlackDog #214380 üzenetére
Nekem pont nem tetszik az eleje, a lámpa is sok meg a lökös is. Eltűnt a ködlámpa alulról, és felkerült a lámpába. Fizikálisan rossz helyen van, mert nem fogja átvilágítani a ködöt, ha nincs elég közel a földhöz...
Belül mindenhol matt lett a króm, ami jó dolog, mert nagyon csillog a régi. Nagyobb lett középen a tablet és lejjebb is került, megkapta az új szoftvert. A könyöklő dizájn más lett. A hátsó lökös letisztultabb formát kapott, nincs benne plusz két vonal széltében, hanem majdnem teljesen egyenes. Szegmensekre lett osztva a hátsó lámpában a led, nekem még egyben van a csík.
-
Mágus2
Közösségépítő
[link] Octavia 4 Facelift.
-
challo
csendes tag
Igen, az ikonja megvan, de azt írja, hogy nem elérhető.
-
szika87
aktív tag
Sziasztok,
FB audi csoportban nem kaptam segítséget/tippet ezzel kapcsolatban, hátha itt.Hónapok óta nem működik a jobb hátsó féklámpa, és a tolató lámpa.Amiket eddig cseréltem:
- új izzók
- új belső lámpa tartó foglalat
- új tolató kapcsoló, ami a váltó környékén vanDe a hiba továbbra is fenn áll....Jobb hátul a kábel végén lévő csatlakozón amit rá csatlakoztatunk a lámpára a bemenet picit rozsdás volt néhány helyen, a külső részét teljesen letakarítottam rozsdamaró+fog kefe kombóval és szép tiszta lett, viszont a hiba továbbra is fenn áll (lehet a csatlakozón belüli részen is rozsdás)
A következő az lesz hogy veszek egy ilyen csatlakozó véget és kipróbálom azzal, más ötletem nincs, esetleg biztosíték lehet? De akkor meg gondolom nem működne se a menetfény, se a hátsó index, azok viszont jók.Ötletek? Vagy 99% a csatlakozó a baja?
Köszi
Audi A6 4F, sedan (facelift előtti) -
tibbike01
őstag
válasz
challo #214372 üzenetére
Nekem is ez a config van Octaviaban. Tényleg agyrém mikor leáll a motor autopályán, sokáig én is sport módban használtam, de aztán megszerettem a D-t, városban is, ügyesen kell közlekedni vele, időben elvenni a gázról a lábad, kigurulni és megállni a piros lámpánál úgy, hogy ne induljon be a motor...ha kitapasztalod és együtt tudsz vele élni, akkor jól működik. Nekem kb 2 hónap kellett.
A gördülési zaj halkabb típusú gumival orvosolható. Nekem Conti négyévszakos lett feltéve (ami nem kifejezetten halk gumi), de még így is halkabb lett, mint a gyári Bridgestone.Keress valakit, aki obd elevennel megcsinál pár beállítást gyorsan, skandináv dlr, övcsipogás, nyitott ajtó sípolás, autó lezárás 30km/h felett...stb finomságok.
-
challo
csendes tag
Kezdem megszokni az autót, de elsőre azért néztem egyet amikor autőpályán levettem a lábam a gázról, és leállt a motor
A gördülési zaj mintha nagyobb lenne, mint a Focus-nál, de abszolút nem vészes. A DSG tényleg baromi kényelmes, viszont városban élhetőbbnek tűnik a sport mód, D-ben lomhának érződik kicsit néha.
Illetve Full Link aktiválással nem foglalkozik valaki? Márkaszerviznél 107-ezres csomagot láttam, csoportokban pedig ahogy néztem inkább a korábbi generációval foglalkoznak a szakik.
-
imyourfriend
őstag
-
TayRol
nagyúr
válasz
Morris #214361 üzenetére
Lehet.
Pingvineztek, elhoztam, kiderült az új modelleknél pedig az Android Auto és a CarPlay nem megy iPhone 14 és 15 családdal.
Az enyémmel nem tudtak mit csinálni, volt már ilyen tapasztalat, ezért nem írtak a központnak.
Azért a gyerek iPhone SE telefonjával kipróbálom, talán abban már volt vezeték nélküli töltés. -
Corsa02
őstag
válasz
TayRol #214357 üzenetére
Ahogy nézem nem nyitottak a gyár felé kommunikációt. Viszont tele van a német fórum, hogy valóban más standardot használ 12 után az Apple és nem tölt...de nem csak VW-ben, több más gyártónál sem. Érdekes.
Elvileg így megy:
Ich habe ein Iphone 14 Pro und eine original Apple Magsafe Silikonhülle drumrum. Wenn ich das Iphone in die Ladeschale lege, dass die Kameras richtung Fahrer zeigen, dann läd das Iphone sofort.
Allerdings wird das Iphone beim laden so heiß, dass ich davon Abstand genommen habe und es nun wieder mit einem Kabel im Auto lade ( zertifiziertes 20cm Ladekabel USB-C--Lightning).
Tehát gyári MagSafe tok és a kamera a sofőr felé nézzen. (bár melegszik mint az állat) -
rbalint88
addikt
válasz
TayRol #214351 üzenetére
Hogy tessek? Nem tudom, hogy ennyire hulyek vagy a kedvesvevot nezik ennyire hulyenek, de ha nem felelne meg az a nyomorult telefon az EU szabvanynak, akkor hogy a banatos francban lehet oket forgalmazni?
Azt el tudom kepzelni, hogy a magsafe es a kiallo kamerasziget miatt haklisabbak az atlagnal a pozicionalasra, de netto hulyeseget nem kellene mondaniuk. -
TayRol
nagyúr
Kivittem az új kocsit (másfél hónapos) a szervizbe, hogy nem jó a vezeték nélküli töltő.
1 nap után kérdezték, hogy milyen telefonokkal próbáltam: mondom iPhone 13, 13 Pro, 15.
Erre a válasz: iPhone 12 felett nem kompatibilis, mert azok a telefonok már nem EU szabvány szerint vannak gyártva.Szép...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kugoo Kirin G1
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest