Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47901) jugeen válasza daneel_hu (#47899) üzenetére


jugeen
addikt

Szintén zenész C8-on. Cserepanelen 9 és 6 hibás pixel ugyanazon szélső oszlopban.

[ Szerkesztve ]

(#47902) rothfb válasza Fisha (#47900) üzenetére


rothfb
veterán

Én mobillal lefényképezném. A mozgás miatt lesz a csere? Kíváncsi leszek utána milyen lesz...

(#47903) rothfb válasza salapp (#47898) üzenetére


rothfb
veterán

Lehet pixelhiba a legfelső sorban is. De csak akkor lehet kijelenteni, hogy tényleg az, ha valami teljes képernyős egyszínű háttér van kirakva. A tv adás nem mérvadó, az lehet a szélén adáshiba is, láttam már ilyet.

(#47904) wallace 234 válasza rothfb (#47903) üzenetére


wallace 234
őstag

Képernyő igazítás ha nincs jól be állítva, akkor is lehet a szélén,ilyen hibának tűnő jelenség!

(#47905) daneel_hu válasza jugeen (#47901) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Szintén zenész C8-on. Cserepanelen 9 és 6 hibás pixel ugyanazon szélső oszlopban."

Durva.
Lehet a következő tévémet online rendelem, oszt' vitetem vissza ha ilyen hiba van.

(#47906) salapp válasza daneel_hu (#47899) üzenetére


salapp
addikt

Az oké, de az, hogy hol ott van, hol nincs, illetve esetleg csak bizonyos tévé adásokban, az bizakodásra adhat okot, hogy nem a tévé a ludas.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#47907) rothfb válasza wallace 234 (#47904) üzenetére


rothfb
veterán

Panákon (és biztos más tv-ken is) van túlpásztázás beállíthatóság. Nekem be van állítva, mert egy-két csatorna esetében a felső sorban "bogarak" látszódtak. Egy nagyon vékonyka rész körben így ki van takarva, de nem jelentős és így ez a jelenség ki van küszöbölve.

(#47908) jugeen válasza daneel_hu (#47905) üzenetére


jugeen
addikt

Ez már a cserepanel volt, friss és ropogós. Nincs jobb élmény, mint amikor a fóliát lehúzod és ez fogad. A gyárilag szerelt panel 20 hónapot bírta.

(#47909) daneel_hu válasza jugeen (#47908) üzenetére


daneel_hu
addikt

Mi volt a baja a gyárilag szerelt panelnak?

(#47910) jugeen válasza daneel_hu (#47909) üzenetére


jugeen
addikt

Pixel és subpixel hibák

(#47911) brucezly válasza KTTech (#47895) üzenetére


brucezly
csendes tag

Ja, gondolom azért nem kell külön ASIO driverekkel szórakozni... Mihez is van köze? :)

(#47912) salapp válasza jugeen (#47910) üzenetére


salapp
addikt

Valahogy vissza kéne térni a 90-es évekhez gyártói filozófia téren. Lehetne úgy átültetni, hogy - és ezt marketinggel megtámogatni - kevesebb panel változat az egyes méretekben, baromi jó gyártási minőség, 7 év gyártói garancia, ehhez mérten magasabb ár.
Ahogy 93-ban a havi normális fizetés három-négyszerese volt egy csúcs Sony Trinitron (amiből a legtöbb még ma is megy/menne), így bizony most is lehetne, amire eleve kiváló 12-24-36 havi nullás hiteleket dolgoznának ki a kereskedők és pénzintézetek.
Tudom, ma álom, de ami ma van, akármilyen területet nézünk is, az abnormális gyártói-fogyasztói magatartást kényszerít ki, és undorító.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#47913) Pro Koryak válasza ztfolder (#47896) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Nézd meg teljes képernyős tartalommal, lehetőleg különböző színekkel=képekkel. Tv adásnál , ha nincs beállítva a túlpásztázás, akkor néhány adónál látszik.
Pana FZ800: Nálam is, bal felső sarok + legfelső sor. Sőt, a THX Cinema és THX Cinema Bright képmód is behúzza/összehúzza a túlpásztázásból a képet, ilyenkor is látszani fog.

(#47914) daneel_hu válasza salapp (#47912) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Valahogy vissza kéne térni a 90-es évekhez gyártói filozófia téren. Lehetne úgy átültetni, hogy - és ezt marketinggel megtámogatni - kevesebb panel változat az egyes méretekben, baromi jó gyártási minőség, 7 év gyártói garancia, ehhez mérten magasabb ár.
Ahogy 93-ban a havi normális fizetés három-négyszerese volt egy csúcs Sony Trinitron (amiből a legtöbb még ma is megy/menne), így bizony most is lehetne, amire eleve kiváló 12-24-36 havi nullás hiteleket dolgoznának ki a kereskedők és pénzintézetek.
Tudom, ma álom, de ami ma van, akármilyen területet nézünk is, az abnormális gyártói-fogyasztói magatartást kényszerít ki, és undorító."

Ezt nagyon-nagyon nehéz lenne a jelenlegi trendek alapján megcsinálni.
Kb mindent 3 havi távlatban szemlélnek. Ha valami nem ok, akkor azonnal elkaszálja a menedzsment. A termékeknek 1 éves ciklusa van, korábban ez elképzelhetetlen volt.

Mégis mi a fészkes fenének kell mindenből évente új modell?
Mert csak így tartható fent ez az eröltetett növekedés. (pénzügyi szempontból)

(#47915) undercover


undercover
senior tag

Üdv! Mindenki CX-et ajánlgatja itt pedig ha jól tudom lesz BX is :D

Arról van infó mikorra várható?

LG OLED evo C3 // & // Playstation 5 // & // Galaxy S23//

(#47916) rothfb válasza daneel_hu (#47914) üzenetére


rothfb
veterán

Ha nem így lenne, rengeteg embernek nem lenne munkája.

(#47917) wallace 234 válasza undercover (#47915) üzenetére


wallace 234
őstag

Igen lesz, de ahogy elnézem nem sok értelme van! Majd valamikor ősszel lesz itt. Rtings tesztben cseppet kiábránditó

(#47918) salapp válasza rothfb (#47916) üzenetére


salapp
addikt

Jó lenne, ha az ebből a szemléletből eredő irdatlan szeméthalmok és pusztulat felszámolására jönnének már létre nagy számban cégek, és inkább azok adják a munkát az említetteknek.
Tudom, utópia, de ami most van, az 1980-as évek akkor normálisnak tekintett embere szemével szintén utópia, egy pazarló, ostoba, indokolatlan és folyamatos növekedésre kényszerített és kényszerítő utópia.
Szóval minden csak döntés kérdése. Sajnos ezt a döntést nem mi hozzuk meg, ebben a fene nagy "te vagy a kulcs", "változtass", stb. rózsaszín színszűrős világban.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#47919) Archttila válasza salapp (#47918) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog (1)

+1000

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#47920) rothfb válasza salapp (#47918) üzenetére


rothfb
veterán

Tökéletesen igazad van, csak ez az egész sokkal összetettebb annál, minthogy leegyszerűsítsük arra, hogy kizsákmányoljuk a Földet, feleslegesen termelünk rengeteg hamar, azonnal elavuló, elromló hulladékot, hogy aztán újabb sz@rokat gyárthassunk és így tovább. Egyre kisebb használhatósági idővel.
Ott kezdődik, hogy túl sokan vagyunk. Aztán folytatódik az emberek szemléletével, azzal, hogy pl megvesszük az S20 ultrát 400 rugóért, de nem tetszik a gyengébb térerő és helyette veszünk egy Vanpluszt, mert megtehetjük. A minap beszéltem ilyen illetővel. Én eleve nem adok több százezret egy telefonért. Egyik sem ér annyit. De ez csak csepp a tengerben. A gyártók is bőven benne vannak, minél drágábban, minél sz@rabbat adnak, minél kevesebb ideig használhatót. Igaz ez az oledekre is, meg az olyan emberkékre (és itt senkit sem akarok megbántani), akik vesznek egy tv-t, majd 2 év múlva megint, mert az jobb, majd megint a következő évben. Ez igazi pazarlás. Nálunk mindegyik tv minimum 5, de inkább több évet működött. Most is ez lesz. Pusztán a profit, a vagyon a fontos. Miközben az emberiség háromnegyedének semmije sincs kis túlzással.
Szóval nem offolok tovább, a lényeget talán érted. Ebben én (te) maximum a saját szintemen (szinteden) tudok (tudsz) jól cselekedni és nem a pazarlást tovább erősíteni.
Én pl többek között ezért is vettem oledből Panát, mert az volt a megérzésem, értékítéletem, hogy jelenleg ezzel a márkával húzhatom a legtovább oled szinten. Persze a felhasználás sem mindegy milyen. Aztán majd az idő eldönti, igazam volt e, vagy elbukom. Nem vagyok tévedhetetlen.

[ Szerkesztve ]

(#47921) Jorgi Kormi válasza rothfb (#47920) üzenetére


Jorgi Kormi
senior tag

Mivel én egy "régebbi gyártású humanoid egyed" vagyok , ezért osztom a nézeteidet és Salappét is .A gyerekeimet is e szerint próbálom nevelni , nem mindig a drágább a jobb és nem kell mindent évente , két évente lecserélni .( Nem kell ezt a "divatot" követni )
Amíg a tárgyak ellátják megfelelően a funkciójukat , vagy esetleg egy kis javítással, felújítással ( költséghatékony) tovább tudnak szolgálni , addig felesleges lecserélni, kidobni őket.( Off :The End )

Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".

(#47922) salapp válasza rothfb (#47920) üzenetére


salapp
addikt

Minden szavaddal, talán egyes kötőszavakat, névutókat kivéve :D , egyet tudok érteni. És örülök, hogy vannak még, akik úgy gondolkodnak, mint a szűkebb ismeretségi körömben szerencsére többen is.
Abban is egyetértünk, hogy ez egy "szar-légy" helyzet, amit a gyártók minimum kihasználnak, legtöbbször gerjesztenek is.
A Földet nem féltem, az ember meg, úgysem érdemes a túlélésre, ahogy eddig látszik.
Ahogy Budd mondja a Kill Billben Billnek a lakókocsija előtt ülve: "-So I guess we'll just see."

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#47923) Celtis


Celtis
veterán

Szép ez a nagy környezettudatosság, de hány hozzászólás van ugyanitt, hogy az idei modellt érdemes venni, mert már HDMI2.1-et tud nagyobb szubpixel, erősebb processzor, jobb mozgáskezelés stb. Miközben hangyaf@sznyi a különbség.
Másfelől ki lenne megelégedve itt egy 6-7 éves OLED modellel és mondaná azt, hogy felesleges az újabb?

(#47924) rothfb válasza Celtis (#47923) üzenetére


rothfb
veterán

Én azt mondtam, hogy minimum 5 év vagy inkább több.
Ha pedig valaki oledet szeretne venni (mert még nincs), akkor belefér az idei modellt ajánlani, de ez sem mindig van így. Van, hogy a tavalyiban benne van valami, az ideiben meg már nincs. Pl dts támogatás. Ezért a tavalyit ajánljátok.
Ez egy komplex téma, de a pazarlás a lényeg. Sokan azért cserélnek le dolgokat, hogy az egy évvel újabbat vegyék. Mindig lesz egy pici különbség azért, hogy legyen indok váltani. Pl FZ sorozatú Panákban nincs DV. Most rohanjak, hogy vegyek két új tv-t megint, ezeket meg dobjam ki? Eszem ágában nincs.

[ Szerkesztve ]

(#47925) Jorgi Kormi válasza Celtis (#47923) üzenetére


Jorgi Kormi
senior tag

Én utoljára 7 éve vettem tévét , most azért vettem , mert nagyobbat szerettem volna mozizáshoz és sport közvetítések nézéséhez , nem annyira a 4k miatt , de ma már csak ilyen felbontású tévéket lehet kapni. Ha ez a tévé gond nélkül elmegy 5-7 vagy akár több évet , akkor eszem ágában sincs lecserélni. ( A 8k nem izgat különösebben , talán majd 2030 után , ha még lesz mit nézni)

Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".

(#47926) salapp válasza Celtis (#47923) üzenetére


salapp
addikt

Azokat a hozzászólásokat mások írták, az tuti, nem azok, akik itt aggódtak - velem együtt - a környezetért. Még a 9 éve vett plazmánk is köszöni, jól van, most épp a fiamnál, később megy vetésforgóban a nyaralóba. Német kezek által készített 13 éves Bosch mosogatógépünket is szeretjük, pátyolgatjuk, nem veszek helyette törököt, amiről tudom, hogy a víztakarékosság miatt az oldalában a víztasak eltömődik és nagyjából javíthatatlan, és ez mindenre igaz. Nem rohanunk a legújabb hibridért se. A beépített sütőben, ami 11 éves, de gyönyörű és mindenre elég, inkább kicseréltettem a koszorúbetétet és teszi a dolgát tovább. Másnál meg még a csavarok is összerohadnak a gőzsütőben, szuper. Úgyhogy nem csak duma részemről, az biztos. De ez nagyon off, sorry.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#47927) Rolly válasza salapp (#47926) üzenetére


Rolly
veterán

régen én is félévente cseréltem a telefonom (bár általában használtat vettem és mindig beszámítottam a régit), de mostmár amíg megy a telefonom addig használom. a 2007-ben vett TV-nk még anyuméknál a vendég szobában van (a 2008-ban vett nálunk a nappaliban, a 2012ben vett pedig nálunk a vendég szobában) és mind működik :)

(#47928) rothfb válasza Rolly (#47927) üzenetére


rothfb
veterán

Oled nincs tervben?;]

(#47929) wallace 234 válasza Celtis (#47923) üzenetére


wallace 234
őstag

Utóbbi időben már eléggé fura irányt, vettek a gyártók, most ott tartunk az újabb butább lesz mint az előző! Így gyakorlatilag nem lesz értelme, újat venni. Kivéve ha 8k t akar mert most arra kényszerítik az embereket azzal. hogy butitják a jelenlegi kínálatot! Sajnos az lg is ezt teszi!

[ Szerkesztve ]

(#47930) Fisha


Fisha
őstag

Tartalomajánló (bár lehet, hogy volt már): Seven worlds, one planet.
Megnéztük az első részt és beszabehu felvételek vannak benne. Én sokszor már el se hiszem, hogy nem CGi, de ha az, akkor is nagyon szép. Az első részben érdekes módon semmilyen képi anomáliát se láttem. Se interpolációs, se framerate-es fronton (pedig 24p). Kukkantsatok bele, megéri.

[ Szerkesztve ]

(#47931) Rolly válasza rothfb (#47928) üzenetére


Rolly
veterán

azt vettünk idén :) az van a hálóban :), még majd egyszer szeretnék a nappaliba egy 65 vagy 77-es TV-t :) bár szerintem az nem oled lesz csak valami nanocell...

de a lényeg, hogy egyik TV-nk se lett kidobva ha esetlen nem is kellene akkor menne szülőkhöz és lecserélnénk ott a 20-30 éves CRT tévét...

[ Szerkesztve ]

(#47932) rainman72


rainman72
nagyúr

Philips 55OLED754 [link]

TCL TS-8132 Philips 65PUS8518 Samsung 85CU8002 Fire tv 4K MAX

(#47933) Fisha


Fisha
őstag

Ne haragudjatok, de a fentiekről itt az oled topicban nekem ez ugrott be rögtön. :)

Sajnos csak így eltorzítva találtam meg a konkrét jelenetet.
https://www.youtube.com/watch?v=aN1ii3_84lw

(#47934) DamianB válasza rainman72 (#47932) üzenetére


DamianB
őstag

Ha nem lennék rab...va a cx re ezen elgondolkodnek. :Y

"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"

(#47935) Jakesz válasza rainman72 (#47932) üzenetére


Jakesz
őstag

Elég fapados ennek a szoftvere, nem?

(#47936) KTTech válasza brucezly (#47911) üzenetére


KTTech
veterán

Pontosítsunk: Neked nem kell, mert előre telepítettek. Nem hülyék az Apple-nél sem, hogy ilyenekkel terheljék a kernelt... a driver meg gyárilag is felkerülhet. Ennyi erővel a Windows kernel jobb multimédiára, mert BT-n tudja natívan az APTX-et és a VRR-t a képmegjelenítéskor...

[ Szerkesztve ]

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#47937) Pro Koryak válasza brucezly (#47831) üzenetére


Pro Koryak
addikt

:B :U

Még ha ez is lenne, AMD-vel ~20-30%-al erősebb procit kapsz ugyanannyiért. :B
Nem olyan jó az a Maci Os

[ Szerkesztve ]

(#47938) Fisha


Fisha
őstag

Na, kint volt LG az interpoláció miatti panelcserén. Sajnos semmit sem változott a dolog az új panellel. Így megkaptam mellé a szakvéleményt is, hogy kapcsoljam ki a TM-et, ha nem tetszik. Így vegyesek az érzések, de majd még megpróbálok ennél tovább is lépni.
Amúgy a szervizes nagyon kedves volt, elbeszélgettünk a TV-kről. A következőket tudtam meg, amik esetleg érdekesek lehetnek.

- Minden cserealkatrész vadi új
- Minden kiszedett alkatrész megy a kukába. Az egyetlen pixel hibával bíró kijelző is, meg az én - ezekszerint hibátlan - alaplapom is.
- Be lehet tenni a B9-be a C9 elektronikáját, de a hátlapot is cserélni kell hozzá, mert az nagyobb és emiatt máshová esik 3 aljzat.
- A hivatalos szerviz ilyesmivel nem foglalkozik, de vannak erre szervizek. Mondjuk ahogy végignéztem, én is meg tudom itthon csinálni 10 perc alatt.
- szerinte kb 60k körül lehet egy c9-es elektronika.

A büntetésem, hogy mindent állíthatok be, instalállhatok újra a TV-n, amit az elmúlt fél évben tweakeltem. :)

Kb. ennyi, talán van benne hasznos infó másnak is.

[ Szerkesztve ]

(#47939) wallace 234 válasza Fisha (#47938) üzenetére


wallace 234
őstag

Sajnálatos, hogy nem lett jobb! True motion valamiért, bengás a B9 nél. Én se használom, de nálam így teljesen jó! De persze nem vagyunk egyformák, mindenkinek más a szeme! Igen csak új alkatrészeket, tehetnek be ez előírás. De az biztos hogy lg korrekt ez ügybe mig nem unják, a sok felesleges panel cserét.

(#47940) CSELEK


CSELEK
csendes tag

Sziasztok!
PANASONIC TX-65GZ950E
PANASONIC TX-55GZ1500E
A két Pana közül,melyiket érdemesebb megvenni filmnézésre(DVD)?Nincs játék.
Köszönöm a válaszokat.

(#47941) Gaben360 válasza CSELEK (#47940) üzenetére


Gaben360
senior tag

Mindenképp a nagyobbat! ;]
DVD helyett meg 4k filmet néznék rajta.

Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"

(#47942) Pro Koryak válasza CSELEK (#47940) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Képminőség, elektronika 100%-ban ugyan az a kettő. GZ1500-ban van hangprojektor, CSAK ennyivel tud többet.

(#47943) evilskati válasza Pro Koryak (#47942) üzenetére


evilskati
aktív tag

Ha már szóba jött a hang, LG, Pana, Sony milyen hangzásban? Van esetleg valaki, akinek volt alkalma összehasonlította őket?

(#47944) Pelican válasza evilskati (#47943) üzenetére


Pelican
őstag

Igazából mindegy melyiknek milyen a hangja, mert egyik sem jó.

http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit

(#47945) #69607424


#69607424
törölt tag

100-110 óra cod warzone hdr játékidő után nem tapasztaltam még beégést ( 2 éves b7 ) . Majd 200 óra körül újra lecsekkolom .

(#47946) Rolly válasza Pelican (#47944) üzenetére


Rolly
veterán

azért sokkal jobb a hangja egy LG Oled B9-nek mint a 8 éves LG LM660s-nek :)

(#47947) Pro Koryak válasza evilskati (#47943) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Pana FZ800: meglepően jó a hangzása. Akinek Panája van, eddig mindenki dicsérte. ;)
Ha jól rémlik, a menüben lehet állítani eq + még valamiket :U , nem csak a klf hangmódok vannak.

(#47948) kisbalazs83 válasza Jakesz (#47935) üzenetére


kisbalazs83
aktív tag

A Philips sajátja, SAPHI nevű linux alapokon. Ha tévénézésre és filmezésre kell és nem hiányozna valamelyik android app (pl. HBO GO), akkor ezért az árért OLED képminőséget kapsz. Alap dolgokat tudja. Netflix, Youtube, DLNA, Miracast, 5GHz wifi, USB 3.0. Beépített lejátszója viszi a HDR10+, Dolby Vision (single-layer), Dolby Atmos, DTS-HD-t.

[ Szerkesztve ]

65JZ1000, 65PUS7506, 55OLED754, FTXF42D

(#47949) daneel_hu válasza evilskati (#47943) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Ha már szóba jött a hang, LG, Pana, Sony milyen hangzásban? Van esetleg valaki, akinek volt alkalma összehasonlította őket?"

Amelyik modellben VAN hangprojektor az értelemszerűen jobban szól annál mint amelyikben NINCS. :)
Mindegyik márka kínálatában találsz ilyeneket.

(#47950) ΞΔGLΞ válasza Pelican (#47944) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Jah, kb mindegyik egy nagy kalap fos, mikor az erősítőt lekapcsolod, utána meg aztán főleg. :)
-----------------------------------------

(#47943) evilskati
Sony Ag8, Ag9, LG cx mindegyikbe van parasztvakító hangprojektornak nevezett "szokol" hangzás, meg atmos, ami komolyan már kimeríti a röhej kategóriát.
Aki hallott már, valós térhangzású, pl 7 hangszórós atmos/truehd hangzást, az tudja miről zagyválok.
Bekapcsolom a CX-en az atmos-t és mi történik? Semmi. De mi is történne, egy tv a beépített hangszóróival nem tudja lehazudni, hogy pl egy hátulról kilőtt vadászgép, forgolódva elmegy a fejed felett jobbról, balra majd bevágódik a földbe a darabjait meg hallod szétszóródni minden hangszóróban, attól függően, hogy melyik darab hol ér célba. Földön, vagy feljebb valahol. Nem beszélve a mélynyomó ilyenkor mennyire sokat nyom a latba, hogy az egésznek meglegyen a valós "súlya" is, nevezzük így.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.