Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48151) Clay válasza ΞΔGLΞ (#48148) üzenetére


Clay
senior tag

Ezt sajnos a mostani világ hozta magával, egyszerűen nincs idő tesztelni, és ez minden műszaki cikkre igaz. Aki sokat "szórakozik" kiadás előtt az lemarad. Hiába ad ki tökéletes terméket, ha az már kissé elavult. A pana rendszeresen ezt csinálja, ezért is van kakiban, amekkora részesedése volt a piacon régen, most olyan kicsi.

A processzorok füsttel működnek.Ha kijön belőlük a füst,nem működnek tovább!

(#48152) Archttila válasza blakey (#48150) üzenetére


Archttila
veterán

Külső forrásból származó anyagoknál is ez a véleményed? Mert nekem például csak azokkal van gondom, minden más (appból indított film/sorozat) megfelelő.

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#48153) blakey válasza Archttila (#48152) üzenetére


blakey
félisten

Leginkább arra vonatkozik a hsz-m, TV-t nem használom mint lejátszót, az számomra nem opció. Csakis külső lejátszókat használók.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#48154) Archttila válasza blakey (#48153) üzenetére


Archttila
veterán

De ott a SoC nem szól bele a motion-be, ergó ilyen szempontból mindegy, hogy beépített vagy külső player.
Viszont ellenkező esetben jó hír, ha tévedek :D

[ Szerkesztve ]

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#48155) ΞΔGLΞ válasza Archttila (#48154) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Nos, szerintem beleszól, a CX (GX) arcfelismerése,amihez kell az erősebb soc meg főleg. És az arcfelismerést mindent tesztben dicsérték.
De még mindig nem értem, hogy minek vettél B9 tévét CX helyett?

[ Szerkesztve ]

(#48156) ΞΔGLΞ válasza Clay (#48151) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Elég szomorú, de akkor én vagyok az akire a "többiek" vártak és én megmondta ma frankót, hogy az utolsó update gáz lett. :DDD
Tényleg kíváncsi vagyok, hogy mit hoztak ki az újból és minden kijavítottak, sőt jobbá tettek.

(#48157) blakey válasza Archttila (#48154) üzenetére


blakey
félisten

Beleszól a SoC is illetve a szoftver is. Továbbra is tartom, hogy a TV-k belső lejátszója nem tud kadenciahelyes lejátszást csak 3:2 pulldown-al megy pl. a 24p és ehhez jó szoftver (is) kell.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#48158) daneel_hu válasza blakey (#48150) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Jó beállításal nem simit semmit. Philips előtt LG volt, elég jól be állítottam, apró hibák voltak de élhető volt. Semmi szappanopera, megmaradt "mozis élmény", stb. Jött egy Philips és hatalmas a különbség, az LG-nél megjelent hibák itt nincsenek, szóval van különbség. A Sonyt is lehet úgy használni, hogy hibamentes legyen. Nagyon minimális interpolációt használók, mert egy bizonyos mértékig jó hatással tud lenni, még LG-nél is, pl. az is jó ha egyénire allítod és 0/0-n hagyod."

:R

Akkor tisztázzuk azt, hogy mit csinál az interpoláció. :R
Biztos, hogy simít mert köztes képkockákat kell generálnia, magyarán fizikálisan a 24p felmegy magasabb fps-re. Lehet nem is tudjuk számszerűsíteni, mert 1-es kapolcsón felmegy mondjuk 32,5 fps-re az elérhető 120-ból. :) Tehát símább lesz.

(#48159) daneel_hu válasza salapp (#48144) üzenetére


daneel_hu
addikt

Símán vennék bármilyen LG-terméket ha a funkciók megfelelnek arra amit keresek éppen.
Ugyanez igaz más márkára is.

Sajnos 2020-at írunk, kevés gyártó megy szembe azzal a trenddel, hogy minden tartós lesz és fasza. Tudnék japán gyártót is mondani ipari nagyformátumú nyomtató kategóriából, szánalmas mennyit bírnak, nagyon szomorú. :(
Ez a trend a XXI. században.

[ Szerkesztve ]

(#48160) chros válasza Archttila (#48152) üzenetére


chros
őstag

Mirol megy a lejatszas?

(#48161) chros válasza jugeen (#48145) üzenetére


chros
őstag

Vincent CX firmware info: [link]
- amd freesync a DV-t kikapcsolja :D
- megemliti a GSR opciot In-Start-ban
- es par tovabbi letezo bug-ot

(#48162) ΞΔGLΞ válasza blakey (#48157) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Te hozzászólásaidat mindig frankó olvasni sok helyen, tökre látszik és lejön/átjön, hogy nagyon vágod ezeket a "témákat". :-), Akár medialejátszó, akár upc/vodafone etc...
Egyébként úgy tűnik, hogy végre sikerült kijavítani a sok hónapja tartó kockásodási hibát, valahol a háztól jó messze több kábeltörést is tapasztaltak, meg minden oszlopon cserélték azokat a biszbaszokat, nem tudom mi a nevük, Erősítő talán, mindegy, biztos tudod miről van szó. A lényeg, hogy 1 hete eddig hibamentes már minden, lassan a kötbért is fel lehet mondani, ha így marad.

(#48163) KTTech válasza Archttila (#48154) üzenetére


KTTech
veterán

Nagyon nem mindegy, hogy külső vagy belső lejátszó. A beépítetteket jobb a lehető legmesszebbre elkerülni, ha 24p a tartalom... képtelenek a kadenciahelyes lejátszásra (nem csak helyi tartalomnál, hanem a streaming szolgáltatásoknál is gond van).

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#48164) Archttila válasza chros (#48160) üzenetére


Archttila
veterán

RPI4 server

(#48157) blakey
Akkor azt mondod, hogy egy Zidoo Z9X (ami amúgy is tervben volt) orvosolhatná a fájdalmam, és akkor még mindig csak 410.000 ezernél járok úgy, hogy van egy szinte tökéletes (fasza SoC-a és millió jósággal ellátott) player-em.

(#48155) ΞΔGLΞ

A CX-et nem vettem át (csak nem írtam) mivel egymás hegyén-hátán voltak a tv-ék állítva a teherautón, tetején az ajándék soundbarral. :)
Annyit mondott a sofőr, hogy nem ő pakol, és ha nem tetszik akkor jegyzőkönyvezzünk. Úgy is lett. :)

(#48163) KTTech

Neked is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#48165) Segal válasza ΞΔGLΞ (#48148) üzenetére


Segal
veterán

Sajna manapság már a felhasználó a tesztelő. Be kell mutatni időre az új tv-t/telefont stb. mert most van a CES vagy IFA vagy MWC és tökmindegy hogy készen áll a rajtra vagy sem, piacra kell dobni. Majd a felhasználók jelzik a hibákat és elkezdik orvosolni :( (jó esetben :(( )
Tökéletes példa a vga driverek is. Jön egy új játék és érkezik hozzá és friss driver is ami adott esetben még jó is lehet az új tartalomhoz, de jó eséllyel valami másik hiba meg elő jön vele...

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#48166) jugeen válasza chros (#48161) üzenetére


jugeen
addikt

köszi, de a videóban a 03.10.20-as előző fw van, nem pedig a legújabb 03.10.44

Since we filmed this video, another firmware version 03.10.44 has gone live, which brings no change in picture performance, only some audio and maybe other improvements.

[ Szerkesztve ]

(#48167) ΞΔGLΞ válasza Archttila (#48164) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Nahát, pontosan ezért kell online rendelni és az áruházban átvenni. Majd amikor kihozták, csekkolni a gyári csomagolást, utána pedig (miután kifizetted) rögtön felbontani, mert egy gyári ragasztást még hasonlóra tudnak csinálni, de a belsejét senki nem rakja úgy össze, ha az egyszer már fel volt bontva. HA ott hibádzik valami, rögtön el is lehet állni az egész hóbelevanctól. De ez nem jellemző, csak tisztában kell lenni, hogy az adott típusnak, hogy kell gyárilag kinéznie kibontáskor. Erre vannak az unboxing videók, meg reddit féle fórumók, amikből minden meglehet tudni, mielőtt átveszed a tévét.
Mobilra felrakod a képeket, videót és nem érhet meglepetés.

[ Szerkesztve ]

(#48168) evilskati válasza blakey (#48157) üzenetére


evilskati
aktív tag

Ha már szó van a lejátszókról, meg arról, hogy mit mivel érdemes, akkor nálatok, hogy néz ki a filmnézős infrastruktúra?

Úgy látom, hogy a TV csak egy kis szelete a dolognak. DLNA-n keresztül történik a lejátszás? Akkor van mellé egy DLNA képes NAS? Gondolom itt figyelembe kell venni a hálózat sávszéllességét és a NAS-ban található HDD-k olvasási sebességét is.

Talán külső SSD-ről etetitek? Láttam említve az Nvidia Shield-et, mint lejátszót, erre közvetlenül van rákötve valami háttértár, vagy szintén NAS-ról van etetve?

Bocsánat, ha amatőr a kérdés, de eddig nem mélyültem el a téma részleteiben. Van valami guide esetleg, hogy a 0-ról felhozhassam magam? :)

[ Szerkesztve ]

(#48169) ΞΔGLΞ válasza Segal (#48165) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Nos, én nyomtam a feedback-et háromszor is mail-ben, különböző hibákról, és kétszer telefonon is jeleztem a német LG felé, akik biztosítottak, hogy minden küldenek a központba, amit jeleztem. Ezért most nagyon kíváncsi vagyok az új frissítésre, ha már jó egy hónapig tököltek vele...

[ Szerkesztve ]

(#48170) krx21 válasza ΞΔGLΞ (#48155) üzenetére


krx21
nagyúr

Vajon mi köze lehet az arcfelismerésnek a mozgás megjelenítéshez? Szerintem nem sok...
Az interpolációs hibák nem az arcokon szokott keletkezni, leginkább nagy kontrasztú függőleges kontúroknál. Sőt egyáltalán miért kell tudni a TV-nek, hogy hol az arc? Azért hogy kedvére változtasson valamit rajta? Én ezt maximum a rendezőre, a studió munkára bíznám.. ;)

(#48171) salapp válasza daneel_hu (#48159) üzenetére


salapp
addikt

Te magad vagy a tudatos, érzelmi impulzusoktól és tágabb tapasztalatoktól magát eltántorítani nem engedő tudatos vásárló.
Tisztellek :)
Amúgy sokszor már nincs is kedvem valamiből venni egy újat, már az új funkciók sem hatnak meg. Csak azt látom, hogy minden pusztulatosan fostos minőségben készül, ez nagyon-nagyon elszomorít.
És akkor még a sokkal problémásabb "élelmi"szerekről nem is szóltunk.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#48172) ΞΔGLΞ válasza krx21 (#48170) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Nekem azt mondták az áruházban, hogy az arcfelismerés azért jó, mert ezáltal kevesebbet tud a mozgáskor hibázni a tv, hiszen tudja, hogy pontosan hol kell jól hazudnia. Tehát nem az arc, vagy a haj hibákat (mint amit múltkor, pl Fisha berakott) küszöböli ki, hanem a mozgásokat. És ezzel a 03.10.20-ig semmi gond nem is volt. Nekem ezt mondták, lehet, hogy parasztvakító szöveg, ezt nem tudom, de tény, hogy jól működött. :)

(#48173) ΞΔGLΞ válasza evilskati (#48168) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Talán külső SSD-ről etetitek? Láttam említve az Nvidia Shield-et, mint lejátszót, erre közvetlenül van rákötve valami háttértár, vagy szintén NAS-ról van etetve?

2X1 TB SSD-t raktam az USB 3 csatlakozókra. Sajnos csak a pro-n van USB, a simán nincs lófütty sem. Én, nem játszom rajta, szóval ez a része nem érdekel.

(#48174) rothfb válasza KTTech (#48163) üzenetére


rothfb
veterán

Ööö. Én nem vagyok egy nagy belső lejátszó hívő, sőt. Azért sem, mert bár a Pana belső lejátszójával nincs gond, de a tudása a 0-hoz közelít.
De viszont amit eddig lejátszottam, az tökéletes volt. Sőt HDR10+-t csak a saját belső lejátszója tud. Szóval tökéletesen tudja a kadenciahelyes lejátszást, ha nem tudná, azt azonnal észrevenném, az akadásokra iszonyúan hárklis vagyok.
Amúgy a külső lejátszót többre tartom, mert az tényleg mindent lejátszik és valahogy stabilabb is. Sokkal többet tud minden szinten. Libreeleces Kodit használok és minden oké vele. De azért a belső lejátszóval sincs gond, a 24p-s tartalom is folyamatos.

(#48175) Citroware


Citroware
addikt

Csak néhány utóbbi hozzászólásra reagálva, ahol olyanokat írtak egyesek egy TV-k között tán felsőkategóriába tartozó CX-re, hogy balfék tákolmány, beledobná a távirányítót a TV-be, pusztulat fos minőség, stb...
... akkor mi a vélemény mondjuk egy középkategóriás LCD-ről? Pl Samsung Q80T-ről vagy egy Sony XH90-ről?
(nem mozgás interpolációt illetően, hanem a teljes csomagot nézve)

[ Szerkesztve ]

(#48176) Jakesz


Jakesz
őstag

Ha már előjött ez a téma, hogy a Philipsnek jobb a mozgásmegjelenítése, mint az LG-nek, akkor ez az alap 754-es Philipsre is igaz a B9 vagy C9-cel szemben?

(#48177) rothfb válasza Citroware (#48175) üzenetére


rothfb
veterán

Egyedül Salapp írt hasonlót, de ő sem kimondottan egy bizonyos márkának az adott típusára írta, hanem általánosságban arra, hogy manapság a gyártók direkt ócska, "pusztulat"😃 minőséget ontanak magukból, hogy minél hamarabb vegyél újat az adott eszközből. Piacgazdaság. Nem mennek rá a minőségre, nem tesztelnek annyit, nem fontos a tartósság. Az mondjuk igaz, hogy az LG pl élen jár ebben, jól bizonyítja ezt a firmware ismételt többszöri elrontása (csúnya szóval elb@....sa). De ezt nem lehet egy bizonyos gyártóra levetíteni. Vannak persze kivételek is, ezért van pl japán autóm. Ezért választottam Panát. Nem csillognak (annyira), nem villantanak (akkorát), de amire tervezték, arra tökéletesek. És reményeim szerint még sokáig azok is lesznek.
Nálam egyébként a prémiumba a megbízhatóság is beletartozik. Ezért szoktam vitázni autós fórumokon is, hogy így a német prémiumok, meg úgy, nekem az nem prémium, amivel állandóan van valami bizb@sz, ami elromlik és egy fél házat kell rákölteni.
Sajnos egyre kevesebb márkával és azon belül típusokkal lehet találkozni, amik megfelelhetnek a követelményeimnek. Nekem van nagy elvárásom, hogy amit megveszek az működjön is pár évig és ne csesszék el még azt is ami jó, pl trehány firmware-kkel?

[ Szerkesztve ]

(#48178) Citroware válasza rothfb (#48177) üzenetére


Citroware
addikt

Nem csak ő írta.

Én ezzel arra gondoltam, hogy ha az egyiknek a mozgásmegjelenítése gyengébb, a másiknak az input lagja, a harmadikban nincs HDMI 2.1, a negyediknek a menüje szar, lehet szidni mindegyiket, ha az ember olyan elvárásokat támaszt fel, csak kérdés, hogy akkor van-e TV, ami jobb és értelmes áron is van és megbízható is, vagy ha nincs ami megfelel az elvárásoknak, akkor nem érdemes-e az elvárásokat a kínálathoz adaptálni.

(#48179) Clay válasza Citroware (#48178) üzenetére


Clay
senior tag

Vki háklis rá, vki meg észre se veszi, ne egy ember véleményéből vonj le tanulságot

A processzorok füsttel működnek.Ha kijön belőlük a füst,nem működnek tovább!

(#48180) Celtis válasza blakey (#48157) üzenetére


Celtis
veterán

Az LG tudja a kadenciahelyes lejátszást applikációból. Nézd meg a linkelt videókat a #48086 -ban.
A droidos Sony-n látszik a judder, de azt is be lehet állítani, hogy felismerje és revertálja a 3:2" pulldownt.

[ Szerkesztve ]

(#48181) Celtis válasza KTTech (#48163) üzenetére


Celtis
veterán

Neked is #48180

(#48182) daneel_hu válasza rothfb (#48177) üzenetére


daneel_hu
addikt

Nagyon kevés a kivétel sajnos.
Inkább modellekre lehet igaz mint márkákra... egy-egy modellel betalálnak a gyártók. De ez sajnos nem igaz mindre.

(#48183) daneel_hu válasza Citroware (#48175) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Csak néhány utóbbi hozzászólásra reagálva, ahol olyanokat írtak egyesek egy TV-k között tán felsőkategóriába tartozó CX-re, hogy balfék tákolmány, beledobná a távirányítót a TV-be, pusztulat fos minőség, stb..."

Valahogy azért csak ellennék azzal a 77-es pusztulat CX-szel a nappalimban. :D :R
Annyira sajnálnám magam na.

(#48184) rothfb válasza Citroware (#48178) üzenetére


rothfb
veterán

Dehogy is nem érdemes. Pont ezt csináltam én is. Igazodtam. Behatárolt típust vettem (lemondtam pár számomra kevésbé fontos funkcióról) azért, mert a célom az volt, hogy 1-2 év múlva ne kelljen cserélni. Plusz én gyűlölöm azt, ha megveszek újonnan valamit (legyen az bármi, nem csak tv) komoly összegekért és máris szervizeltetnem kell. Én ilyen vagyok. Számomra a szervizeltetés, garis ügyintézés nem valamiféle mazochista hobbi, hanem egy olyan időpocsékolás amit pont azzal akarok elkerülni, hogy újat veszek és ha kell drágábban is. És elvárom, hogy egy nem kis összegbe kerülő valamit ne kelljen bizonyos időn belül gariztatni. Így is belefuthatok, mostanában különösen, mert ahogy Salapp is írta, nem szempont a minőség. Inkább rámennek a marketingre, a csillivilli tudásra, a látványra, mögöttük pedig nincs semmi, nincs tartalom, még azt is csak részben látják el, ami az alap funkciójuk lenne (tv-zés úgy általánosan). Pont mint a mostani műsorok, filmek, sorozatok (tisztelet a kivételnek) esetében.
Ebben sajnos az emberek mentalitása is benne van. Nincs igény a minőségre, a látszat fontosabb. Megy a pazarlás, az évente, két évente újat veszek (ha tudok) hozzáállás.

[ Szerkesztve ]

(#48185) Fisha válasza krx21 (#48170) üzenetére


Fisha
őstag

Nálam szinte mindig arcokon és fejek körvonalán hibázik, ezért is annyira zavaró. Szóval én hajlamos vagyok hinni ebben az arcfelismerésben.

(#48178) Citroghost:
Én már korábban kimondtam itt, de nyilván ezen a helyen kövezés jár érte: szerintem mozgásban jelenleg talán az oled a legrosszabb a piacon, míg képminőségben a legjobb. Innen már mindenki maga dönthet arról, hogy MOZGÓKÉP megjelenítésre mik a preferenciái. :)

(Ennek oka nem pusztán az oled technológiai háttere, hanem a 100+ éve nyakunkra nőtt mozgókép-megjelenítési nyűgök is)

[ Szerkesztve ]

(#48186) ΞΔGLΞ válasza Citroware (#48175) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Nem egyesek, hanem CSAK én s azt is, hogy miért.
Ami remélem most javítva lesz, de csak vasárnap este tudom tesztelni. Amikor két milla kihullik a zsebemből be az LG kasszába, akkor joggal várnám el, hogy az új típus legalább olyan jó, vagy jobb legyen, mint a másfél évesen lecserélt AG9 tévém. Helyette elb...ák a szoftvert, a tv meg rosszabb lesz. Na de majd most ódákat zengek, hogy micsoda brutálisan jó szoftvert faragtak alá! :-D

(#48187) ΞΔGLΞ válasza rothfb (#48177) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Túltolod lassan már hetek óta, hogy szar ez szar az, szar apple, szar a német.
Nekem Apple van mindenből, meg két német autóm (is) , most ezek után majd reménykedek hátha mégsem szívattak meg ezekkel. :-D

(#48188) daneel_hu válasza Fisha (#48185) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Én már korábban kimondtam itt, de nyilván ezen a helyen kövezés jár érte: szerintem mozgásban jelenleg talán az oled a legrosszabb a piacon, míg képminőségben a legjobb. Innen már mindenki maga dönthet arról, hogy MOZGÓKÉP megjelenítésre mik a preferenciái."

Szerintem az LCD-é még szarabb.

(#48189) rothfb válasza ΞΔGLΞ (#48187) üzenetére


rothfb
veterán

Én csak tapasztalatból beszélek. Ráadásul most csak azt mondtam, ami bevált. Nem szaroztam semmit, ne forgasd ki a szavaim.
Vagy te szívesen veszel bármi olyat, amivel megjártad akár egyszer is? Vagy ami bár nem romlott el, de nem jött be?

[ Szerkesztve ]

(#48190) ΞΔGLΞ válasza rothfb (#48189) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Jah, hogy amit eddig apple-ről írtál és minden szinten savaztad, akkor az még sem szar.
Oké...
Meg ez is:
hogy így a német prémiumok, meg úgy, nekem az nem prémium, amivel állandóan van valami bizb@sz, ami elromlik és egy fél házat kell rákölteni.
Mégis, hogy kell ezt érteni, ha nem az a lényege, hogy szarok?
Mindegy, nem is érdekel ez egy oled topikban.

(#48191) rothfb válasza ΞΔGLΞ (#48190) üzenetére


rothfb
veterán

Én tiszteletben tartom a véleményed, ha neked a németek jönnek be, meg az alma, lelked rajta. De ezzel az erővel most jöhetne ebben a fórumban a sok LG-s igyanúgy, ahogy te most nekem estél, mert nekem az jön le, hogy a te szavaddal élve "savazod" az LG-t, miközben itt egy csomó embernek van LG oledje és jól is működik.
Én csak azt írtam le, hogy nekem mik a szempontjaim és mik váltak be. Ennyi, nem kell ezt túlreagálni. Neked mások a szempontok, vagy ha ugyanazok, akkor Te a fenti márkákban, népekben találtad meg ugyanezt. De nem fogok neked ugrani. :U
Peace.

[ Szerkesztve ]

(#48192) Strezi


Strezi
őstag

Komolyan mondom egyre többre tartom a 65C6-omat a fórum utóbbi hetkben produkált problémás eseteit (user + készülék) olvasva, tökéletesen elégedett vagyok vele!
Frissítésekkel sincs már gond :DDD

... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#48193) rothfb válasza Strezi (#48192) üzenetére


rothfb
veterán

:YEz hatalmas volt. De komolyan! Hangosan felhorkantam...:DDD:D
Várjál csak, a C6 ugye 2016-os modell... Lehet vennem kellene egy hibátlan használtat...:)

(#48194) ΞΔGLΞ válasza rothfb (#48191) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Én annyit jegyeztem meg -és bár csetbe nem lehet érzelmeket produkálni, de teljesen normális hangnemben-, hogy kezded túltolni a fikázást egy tv topikban, mobilokról, autókról. Az LG oled kritikámat nem "vihetem", pl a renault topikba, vagy a fejhallgató részlegbe.
De nyilván egy német autó is lehet rossz, főleg, amikor megveszik és a fenntartásra nincs pénz, ezért megy a tákolás, gányolás, a vége meg az lesz, hogy milyen szar. Sajnos, amíg nem lesz változás MO-n, addig mineki okosba tolja, aztán vagy olcsón megússza, vagy a következő tulaj szív vele és az kürtöli nagyvilággá, hogy rosszak.
Nincs azokkal semmi gond, csak amikor kigyullad az a tetves szerviz lámpa, akkor be kell vinni, pl a merci szervizbe és ott megcsinálnak frankón mindent garanciába a következő szervizig.
Na, szóval maradjuk a tévéknél, ha a mostani frissítés frankó lesz, dicsérni fogom, de mivel ez az oled topik, csak ide tudom leírni a kritikámat, akár tetszik másnak, akár nem. És pont ez a lényege, a tapasztalat megosztása, ha már valaki vásárlásra adja a fejét. :)

(#48195) daneel_hu válasza ΞΔGLΞ (#48194) üzenetére


daneel_hu
addikt

Nekem eddig olasz verdáim voltak, mert van bennük szív.
Jó érzés reggel beleülni szinte mindegyikbe.
Izgalmas verdák.

A következő autóm is olasz lesz. :)
De ettől még tetszik 1-1 másik márka modellje is, akár vehetek majd mást is.
A német vasak voltak a legunalmasabbak, de az utóbbi időben nemzetközi tervező/designer csapattal már ez is megváltozott. :)

(#48196) jamy79 válasza Strezi (#48192) üzenetére


jamy79
tag

Én is hasonlóan érzek. A 2017 végén vett LG 55B7 eddig 6100 órát ment vegyes használattal (konzol, tv adás, blu-ray, hbo, youtube), és (számomra) nagyon szép, beégéstől is mentes a képe (új korától kezdve 100 cd/m2 fényerőn használva). Ezen típuson szerencsére még a belső lejátszó is kadenciahelyesen játszik mindent (xplay progit használok, plex szerverrel).

[ Szerkesztve ]

(#48197) Fisha válasza jamy79 (#48196) üzenetére


Fisha
őstag

Az újak is kadenciahelyesek. Rögtön észrevettem, hogy valami gáz van, amikor váltottam a belsőről külsőre és nem volt jól beállítva ilyen fronton. Mint látható elég érzékeny vagyok a mozgásra, egy 3:2-es pulldowntól megőrülnék 2 perc alatt, de fél éve gyakorlatilag csak belső lejátszóval használom.

(#48198) esicyhun


esicyhun
tag

Sziasztok!

Panasonic tulajok közül kipróbálná valaki, hogy a Zattoo app letölthető-e? Pana tévére létezik, de elvileg Magyarországon nem elérhető. Sokat használom ezt a szolgáltatást, előny, ha a tévén fut, nem kell külön box.

Köszönöm előre is.

(#48199) daneel_hu


daneel_hu
addikt

Ha nem kadenciahelyes valami belső lejátszón, akkor mit kellene látni? :DD

(#48200) rothfb válasza daneel_hu (#48199) üzenetére


rothfb
veterán

Akadást. Pár vagy egy másodpercenkénti ütemes "pillanatos" akadást.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.