Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47051) Segal válasza nitro16 (#47036) üzenetére


Segal
veterán

Nyugi, nem áll fenn a veszélye hogy ilyen tv-t veszek csak megnéztem mint érdekesség.
Azt viszont elképzelhetőnek tartom hogy ha kb 3 év múlva ennek egy utóda a mostani 77-es árazásában fog indulni a piacon akkor elgondolkodjak rajta :K

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#47052) rothfb válasza Clay (#47044) üzenetére


rothfb
veterán

Te pedig LG szemüvegen át nézed az oled piacot. Az mennyiben más, mint amit Pro csinál? Már megfigyeltem, hogy nálad csak egy márka létezik. Amúgy igen én akkor és úgy vettem tévéket, ahogy, amikor, amit szerettem volna és nagyon jól döntöttem. Ez talán problémát jelent számodra? Úgy csinálsz, mintha az aki 350-400-ért akar oledet venni, az szegény mint a templom egere, én meg netán az új lölő vagyok. Aki tud 400-ért oledet venni, tud 30-ért külső lejátszót is vásárolni. Ha mégsem, az azt jelentené, hogy nem szabadna ennyit költenie tv-re és kimaxolnia a hitelkeretét.
Mostanára szinte az összes márka egy árba került, talán a Sony még mindig eltér, de a Philips és a Pana egy árban van az LG-kel. Miért olyan furcsa, ha valaki nem a belső lejátszót akarja használni (nem mintha nem lehetne pl a Panáknál is), vagy ha nem magenta színű oprendszert akar bámulni? Vesz a tv-ihez egy lejátszót 30-ért pl és kész.
Egyébként meg ha valaki itt tv-t akar venni, nem baj, ha minden szempontot megtud, megismer és ebbe belefér a plusz médialejátszó is. Aztán ha úgy dönt, hogy neki a legjobb belső lejátszóval kell oled, akkor LG-t vesz.
Visszatérve pedig az eredeti gondodra, hogy Pro a Panákat védi. Néha tényleg túlzásba viszi. De te sem vagy különb, ráteszel egy lapáttal azzal a kioktató stílusoddal.

(#47053) Clay válasza rothfb (#47052) üzenetére


Clay
senior tag

Azt azért kikereshetnéd, hogy én mikor ajánlottam az LG-t bárkinek is, vagy mikor mondtam valakinek, hogy az általa kinézett márka helyett LG-t vegyen, vagy mikor mondtam olyat, hogy az LG mindenben a legjobb. Vagy mikor és hányszor dicsekedtem, vagy toltam mások arcába, hogy nekem milyen cuccaim vannak és azt mennyiért vettem. Aztán hasonlítsd össze a pana istenítéseitekkel ;).

[ Szerkesztve ]

A processzorok füsttel működnek.Ha kijön belőlük a füst,nem működnek tovább!

(#47054) Rolly válasza rothfb (#47052) üzenetére


Rolly
veterán

miért jobb egy külső lejátszó mint az LG beépített lejátszója? Nekem lassan 10 éves LG TV-m van (42LM660s vagy mi), s annak a lejátszója is visz kb mindent (dvd formátum kivételével és néha belefutottunk 1-1 mkvba ami nem ment) egy plex szerverről ...

Tehát miben jobb a lejátszó és milyet éredemes venni?

Plusz végre valaki leírhatná miért jobb a Pana mint az LG :) mert kezdek elveszni... Egyelőre egy 55ös B9-es vagy egy CX-es LG lenne a kiszemelt...

(#47055) Calogero válasza Rolly (#47054) üzenetére


Calogero
addikt

A Panasonicon a gyári profilok jobban vannak kalibrálva, ezáltal kibontás után szebb képet produkálnak mint az LG.

(#47056) rothfb válasza Rolly (#47054) üzenetére


rothfb
veterán

Én nem mondtam, hogy jobb a külső lejátszó...

(#47057) rothfb válasza Clay (#47053) üzenetére


rothfb
veterán

"Ne haragudj, de ez egy nyilvános fórum, nyilvános topicja, bárki hozzászólhat, bárkihez. Ha neked ez nem tetszik, nagyon sajnálom."
Ismerős?;)

Nincs kedvem veszekedni. Ha nem tetszik amit én vagy Pro vagy bárki más ír, perelj be.:D
Én leírom, hogy mim van és mennyiért, Daneel is legalább ennyiszer leírta már, ha nem többször. Irígy vagy? ;]

[ Szerkesztve ]

(#47058) Clay válasza rothfb (#47057) üzenetére


Clay
senior tag

Talán volt megjegyzésem arra vonatkozóan, hogy nem tetszett, hogy valaki hozzám mert szólni? Próbálok óvatosan fogalmazni nehogy valakit is megbántsak. Ha visszakeresel kb. másfél évvel ezelőtt ugyanez volt a téma. Amikor azt mertem mondani, hogy akinek anyagi problémát jelent, ha 3 év múlva eltörik/tönkremegy a drágán megvett tv-je, akkor annak, nem ezt a technológiát kéne választani. Elég csúnyán leoltottak, most meg amikor azokat próbálom védeni akiknek kicsit szűkösebbek az anyagi lehetőségeik megint leoltotok :C

Az a gond, hogy ezek között a tv-k között gyakorlatilag csak a szolgáltatásokban, a szervíz hozzáállásban van látható, érezhető különbség, már ha azonos évjáratúakat próbálunk összehasonlítani. A többi az csak porhintés, néhány százalékos (vakteszten se bizonyítható, max műszeresen mérhető) eltérés, nyílván nem a GZ2000-re gondoltam. Még akik kalibrációval foglalkoznak ők is elárulták már párszor, hogy gyakorlatilag majdnem felesleges kalibrálni, mert nem nagyon lehet meglátni, ha valaki nem ért hozzá. A mozgásmegjelenítés különbségeit, interpolácio-artifact eltéréseket, néhány vájtszeműn kívül nem látja egy átlag felhasználó. Őket inkább a körítés érdekli.

Dehogy perellek, azt mondasz amit akarsz :DDD

[ Szerkesztve ]

A processzorok füsttel működnek.Ha kijön belőlük a füst,nem működnek tovább!

(#47059) rothfb válasza Clay (#47058) üzenetére


rothfb
veterán

Peace.:R
Nekem kicsit irritáló a stílus néha, ahogy írsz, de biztos én sem vagyok matyó hímzés...:U
Mea Culpa.

(#47060) Clay válasza Clay (#47058) üzenetére


Clay
senior tag

"akiknek kicsit szűkösebbek az anyagi lehetőségeik", vagy csak egyszerűen nem akarnak túl sokat költeni szórakoztató elektronikára.

A processzorok füsttel működnek.Ha kijön belőlük a füst,nem működnek tovább!

(#47061) Clay válasza rothfb (#47059) üzenetére


Clay
senior tag

Oké :))

A processzorok füsttel működnek.Ha kijön belőlük a füst,nem működnek tovább!

(#47062) rothfb válasza Clay (#47060) üzenetére


rothfb
veterán

Ha nem akarnak túl sokat költeni elektronikára, akkor az oled kiesett...:D
Oledre csak túl sokat lehet költeni. Bár mindenkinek mást jelent a "sok".

(#47063) Pro Koryak válasza rothfb (#47052) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Már bocs, de most s B9-hez képest mondtam, hogy jobb a többi, a C9 is! Nem csak a Pana!

Az is számomra fura, ha 350e-ért kapok valamit, de 390e-ért határozottan jobbat, akkor szó nélkül megveszem az olcsóbbat. Úgy, hogy bőven van rá keret.:Y

[ Szerkesztve ]

(#47064) Northlorien válasza Pro Koryak (#47008) üzenetére


Northlorien
tag

Ezt irtam/írták mások is, ebben elég nagy volt az egyetértés.

(#47065) Northlorien


Northlorien
tag

A külső lejátszók számomra plusz kényelmi funkciót jelentenek, kadencia helyes lejátszását minden formátumnak, automatikus felirat letöltést, mappazast rendszerezest és jóval kevesebb fejfájást a settingeles, hálózat kezelés miatt. Régebben írtam és elég sokat érdeklődtem hogy melyik tv-t lenne érdemes vásárolni, mivel nem játszom annyit, és szeretem hogyha alapból jól kalibralhato, és színhelyes a tv-m ezért a c9 és a gz950 volt a befutó. Mivel nem játszom annyit és nem érdekel az HBO go ezért a Pana nyert. Azóta sem bántam meg. Papírforma szerint nem kellene gond legyen egyikkel sem és nincsenek bitang nagy különbségek sem, viszont 3 ismerősömnek van c9-e és nem tudom hogy pech vagy sem de mindegyiknek panel problémái voltak 2 hónap után, a Panaval meg - lekopogom - semmi gond nincs sem nekem sem a másik ismerősömnek aki nemrég szinten Panat vásárolt, és kalibracio után referencia szint SDR-ben. Külső lejatszokent egy zidoo z9s-t használok, eddig mindent tökéletesen lejátszott, és bár megvannak a hulyesegei, nem mennek vissza már a tv lejatszojahoz, mivel rendszerben jobban működik nálam így. Vasarolnek LG-t? Igen, persze, rohadt nehéz döntés volt hogy melyik legyen a C9 hiánya megoldotta a kérdést, azóta sem bántam meg hogy így alakult :)

[ Szerkesztve ]

(#47066) rothfb válasza Northlorien (#47065) üzenetére


rothfb
veterán

Ez egy nagyon kiegyensúlyozott hozzászólás volt...:D
A végén egyensúlyoztat ki a "Vásárolnék LG-t? Igen, persze" részlettel.:D
Diplomáciából jeles.;)

[ Szerkesztve ]

(#47067) torma1981 válasza Pro Koryak (#47063) üzenetére


torma1981
veterán

Linkeljetek már teszteket, ahol látszik, hogy határozottan jobb a C9 mint a B9. Mindenki mondja, hogy jobb, de mennyivel? 1-2 %.

(#47068) wallace 234 válasza torma1981 (#47067) üzenetére


wallace 234
őstag

Rtings össze hasonlítás ba látszik, hogy C9 hdr be jobb Mint a B9 [link] De azért B9 se olyan rossz! Hdr jelenet csúcs fényesség ami a C9 javára szól 726 cdm² B9 526 cd/m² de 100 ablak nál138 cd/m²135 cd/m² minimális a különbség! Ill abl nem olyan agresszív a B9 nél

[ Szerkesztve ]

(#47069) daneel_hu válasza wallace 234 (#47068) üzenetére


daneel_hu
addikt

Jah.

HDR-ben egyértelműen jobbak az értékek, főleg csúcsfények esetében. (nem 1-2%-kal)
Vagy 20% fehér és az alatt.
SDR-ben hasonlóak az értékek.

Pár hónapja Fischa-val megnéztük a mozgást, B9 kifejezetten artifactol a C-szériához képest, de még a 2018-as C és E-hez képest is. (Alpha 7 cpu? gyengébb?)

Pre-Calibration-ban is jobb a C9, bár ez nem tudom mit takar. :D (7,6 vs 4,9) :F
Hozzá kell tenni, hogy a B9-esen 4.6-os WebOS volt, a C9-esen pedig 4.5-ös.

(#47070) wallace 234 válasza daneel_hu (#47069) üzenetére


wallace 234
őstag

B9 nél szerintem kicsit félre mentek a dolgok, valahogy nem az igazi, de annyira nem vészes. De viszont nekem a mozgás jobb mint a B7 volt! B7 nél kellett,a True motion B9 nél ki kapcsolva jó! Amúgy zavaró valamiért! Nem úgy működik ahogy kéne!

[ Szerkesztve ]

(#47071) Landon


Landon
őstag

Na tegnap megérkezett a CX. :) 2 nagyobb lyuk is volt a doboz oldalán így sok esélyt nem jósoltam a dolognak. Elképzelni nem tudom, hogy mi történhetett mert a dobozon lévő lyuk alapján kb olyan mintha egy rúd beleszúrt volna a dobozba. TV-n nincs külsérelmi nyom és eddig meg vagyok elégedve vele.

Érdekes mennyivel nagyobb fenyereje van mint az előző C6-omnak.

There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

(#47072) daneel_hu válasza wallace 234 (#47070) üzenetére


daneel_hu
addikt

Ha a TruMotion (interpoláció) ki van kapcsolva akkor elvileg minden oled ugyanolyan, feltételezve az azonos évjáratú gyártásokat. (BFI-be most ne menjünk bele)
Itt most a többi márkát is értem ezalatt...

(#47073) daneel_hu válasza wallace 234 (#47070) üzenetére


daneel_hu
addikt

E8-ason pl a PreCalibration 8,8-ast kapott RTINGS-től.
Lehet épp ezért nem értem sokszor, hogy "out of the box" szar a képe... :D

(#47074) daneel_hu


daneel_hu
addikt

Pl. SONY AF9 "csak" 8.2... :O

(volt aki itt el volt ájulva a SONY képétől a boltban.)
Ezek műszeres mérések elvileg, szóval itt most nincs helye a szemnek.

(#47075) Clay válasza daneel_hu (#47073) üzenetére


Clay
senior tag

Nem lehet, hogy azért mert gyárilag a "kiemelt", vagyhogyhívjákra van állítva?

A processzorok füsttel működnek.Ha kijön belőlük a füst,nem működnek tovább!

(#47076) wallace 234 válasza daneel_hu (#47072) üzenetére


wallace 234
őstag

Az biztos, hogy B7 nél kellett a True motion, míg a B9 nél, nem legalábbis nekem ez jött le! Kinek mi a jó. :R

[ Szerkesztve ]

(#47077) torma1981 válasza daneel_hu (#47069) üzenetére


torma1981
veterán

HDR fényesebb. És észre is veszed? Vagy ezek megint teszt eredmények. Kaliberrel kimertek, de szabad szemmel alig látható. Szerintem ezek mind szubjektív dolgok. Ha csak minimális az ár különbség akkor persze hogy C9.

(#47078) Fisha válasza daneel_hu (#47069) üzenetére


Fisha
őstag

Folyamatban van egy újabb tesztköröm ezzel az interpolációs dologgal kapcsolatban. Eddig egész érdekesek az eredmények. Nemsokára "publikálom". Remélem, nem csak a "miért nem élvezed a filmet inkább" válaszok jönnek majd. :)

(#47079) ΞΔGLΞ válasza wallace 234 (#47076) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Ez egyénfüggő. Nekem a cx-nél is kell, különben lerúgnám az asztalról teljesen kikapcsolt truemotion-nál, ami szerintem az új típusra való tekintettel még nem 100%.os. A legapróbb röccenéstől is falra tudok mászni - amit a párom, pl észre sem vesz - és remélem ezt a részét meg főleg toldozzák-foltozzák a "szoftverészlegen".

[ Szerkesztve ]

(#47080) ΞΔGLΞ válasza torma1981 (#47077) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

HDR a CX-en - és GX-en is - , 100-on, kimondottan vakít (engem), én ott is levettem az oled fényt 50-re, mint Dolby Vision-nál.

(#47081) GalaHU válasza Northlorien (#47065) üzenetére


GalaHU
őstag

Tényleg csak kíváncsiságból de mit nem tud mondjuk egy Plex szerveren futtatott kliens egy C9-en?

Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

(#47082) Landon válasza ΞΔGLΞ (#47080) üzenetére


Landon
őstag

Neked image posterization-nel nincs problémád? Én meg csak teszteltem a TV-t és near-dark tartalomnal - pl Marco Polo s1e2, s1e3 14-ik perc - nagyon csúnya tud lenni. Ami érdekes hogy PS4 Final Fantsy XV-ben is láttam hasonlót. Többet vártam volna jóval ezen a téren az a9 Gen3-as chip-tol.

There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

(#47083) Rolly válasza GalaHU (#47081) üzenetére


Rolly
veterán

Engem is ez érdekelne, mert felirat megy nálunk is plexrol, s nem tapasztaltam mióta plexrol játszunk le 24ps szívást sem...

(#47084) wallace 234 válasza ΞΔGLΞ (#47079) üzenetére


wallace 234
őstag

Az biztos hogy az! de én a B7 hez tudom viszonyitani, ott akadt true motion nélkül, Míg a B9 nél nem. Ill mintha valahogy nem úgy müködne, lehet majd egy frissítés javítja vagy nem.

[ Szerkesztve ]

(#47085) ΞΔGLΞ válasza Landon (#47082) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Dehogynem, pár hete írtam róla, de lényegében non-stop ment a tv, 5 óránként ki lett kapcsolva, hogy a karbantartás lefusson, aztán vissza....
és nagyon sokat javult. 5%-on szinte már alig látni. Be kell járatnod neked is...:)
Nem olyan régen néztem meg a félelem városa : a new yorki maffia ellen című 3 részes maffiadoku filmet Netflix-en.
Nos, az egészre rá van húzva egy ilyen 80-as effekt, mármint ha nem akkor készült képet, vagy videót mutatnak, ami eleve ilyen trágya volt. Mondjuk azt nem értem, hogy ez miért Dolby Vision meg Atmos, mert ez lehetett volna sima (bőven sok még ez is) FHD is. Mindegy...

Na ez a szürkés, régi pacás effektel, kb minden sötét(ebb) jelenetnél azért láthatóak voltak a sávok, de nyilván azért is, mert tudtam hova kell nézni. De mint írtam, azóta (is) elég sokat javult a tv, vagyis már 5%-on is alig látszik valami. De kihúzom ezt az évet, aztán meglátjuk, hogy kicseréltetem-e a panelt, szerintem évvégre ez bőven eltűnik, ha így javul...
de valamiért nagyon ráállt a szemem a kicseszett röccenésekre is.Ez most egyre jobban zavar, vagy egyre gyakoribb az olyan adás (is), hogy az algoritmus nem tudja sokszor eldönteni, hogy mit is csináljon a mozgással.

[ Szerkesztve ]

(#47086) Fisha


Fisha
őstag

Végül csak összelőttem egy CE-s Kodi mediaplayert a TV mellé. Tudnátok segíteni az alábbi beállításokkal, hogy mi lenne az ideális (B9)? Esetleg van más képi dolog is, amit érdemes még állítgatni ezeken felül? (az amlogic topikban, mintha másokat is írnának, de én olyat nem leltem)
Számít ezeknél a beállításoknál, hogy utána a Tv-n akarok-e truemotiont vagy sem?

Előre is köszi.

[ Szerkesztve ]

(#47087) ΞΔGLΞ válasza wallace 234 (#47084) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Nem tudom, nekem LG-ben a CX és a GX az első, ehhez képest még a gyengébb hardveres sony ag8 is körberöhögi ezeket a típusokat, ha mozgásról van szó, de mint írtam nekem, amihez hozzászoktatott az ag9.
Egyszerűen frankóbb abban a sony.
De jó lenne egyszer olyan tévét venni, ami mindenben jó. :DDD
De cx és gx-re nyilván jön egy rakás update is, másfél hónap alatt már a negyedik jött rá.

[ Szerkesztve ]

(#47088) blakey válasza Rolly (#47083) üzenetére


blakey
titán

Választ vársz de nehéz lesz válaszolni, mert egy médialejátszó mindenben jobb, mint a TV-k lejátszója, ezt ki kell próbálni, meg kell tapasztalni. Kizárólag külső lejátszókat használok Plex adatbázissal, így minden eszközön ugyanazt az adatbázist használom viszont az eszköz tudásának megfelelően, írod, hogy Plex mindent visz, egy külső lejátszó minden +1-et és ez már elég ahhoz, hogy a belső lejátszó gyengébb legyen. Jó a PleymEmby de vele együtt ehy médialejátszó még jobb. Olyan formátumokat is visz amit a TV-k lejátszói el sem indítanak.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#47089) Landon válasza ΞΔGLΞ (#47085) üzenetére


Landon
őstag

Nekem a savokkal nincs bajom. Viszont ezzel igen, példa: [link]

There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

(#47090) blakey válasza Fisha (#47086) üzenetére


blakey
titán

Disable noise reduction-t kapcsold be, Tone map HDRtoSDR legyen Auto-n, Enable HEVC legyen bekapcsolva. Felbontás legyen 1080p, Refresh rate 60 Hz. A gyári beállítások többnyire jók. Amúgy ez inkább Amlogic topikba való.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#47091) ΞΔGLΞ válasza Landon (#47089) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Jah bocs, össze kevertem a banding-el. Na ilyen problémán meg nekem nincs.

(#47092) chros válasza Landon (#47089) üzenetére


chros
őstag

PC modot hasznalsz a CX-en? Ha igen, akkor ezert: HDR10-el az osszes LG ilyen PC modban.

(#47093) daneel_hu válasza Clay (#47075) üzenetére


daneel_hu
addikt

"Nem lehet, hogy azért mert gyárilag a "kiemelt", vagyhogyhívjákra van állítva?"

Fogalmam sincs mire volt állítva, szerintem minden oleden vannak előre feltöltött profilok.
Ha a C9-esen szúrsz egy TechniColor-t vagy ISF-Expert Dark-ot bekapcsolás után, az nem "out of the box", vagy mi? :D
Azért gondolom 1 kattintás még belefér, nem? :D

Ellenben ha a RTINGS szerint a pre-calibration (mégegyszer: ez nem tudom pontosan mit jelent náluk) egy B9-es 4,9 pont, a C9-es 7,6... az E8 pedig 8,8... akkor az LG-modellek között is elég nagy különbségek vannak, így felesleges egy rossz véleményt ráhúzni az egész márkára.

(#47094) Landon válasza chros (#47092) üzenetére


Landon
őstag

Nem. Standard DV mód amit Netflix állít. Viszont a deep colour-t nem kapcsoltam meg be minden HDMI porton. Netflixnel számít ez? Holnap érek csak haza így nem tudom megnézni. :(

There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

(#47095) ΞΔGLΞ válasza blakey (#47088) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

mert egy médialejátszó mindenben jobb, mint a TV-k lejátszója...

Ezért vettem shield pro-t, tényleg frankó kütyü, de amióta megvan nem tudtam beállítani, hogy frekvenciát váltson a tévén, pl Netflix-en. 23.976-os Dolby vison HDR beállításokkal használható netflix alatt. 59.97-re állítva minden akad. Lényegében a shield topikban a hetek óta tartó hsz-ek csak erről szólnak. Az MrMC sem vált frekit, kivéve csak a KODI. MrMc is csak pontosan 24p-re állítva majdhogynem sima lejátszást produkál, de azért annak is 60-on illene lennie, illetve ennek sem így kellene működnie, hogy csak 24-re állítva nézhető.

Vagyis a refreshrate program lfszt nem csinál...

Ami azóta történt, hogy vettem új (k....va drága HDMI kábelt) tök feleslegesen, mert hátha az a gondja...nem az volt...
GX-en ugyanez a probléma, ráadásul vettem egy új Shield pro-t, a "régitől" meg elálltam a vásárlástól, így kötve hinném, hogy az új is hibás, nyilván az első shield pro sem volt az.
Nem akarom ezzel offolni a topikot, de ha esetleg valakinek van valami ötlete, akár a shield topikba, akár privátba írhatna valami okosat. Bár Djnice kolléga (köszönöm neki) szerintem minden lehetőséget kivesézett már, mégsem akarja valamiért az igazat. :R

Szóval, simán nézhető így is, de jobb szeretném, ha frekit váltana, mert pl egy Black Mirrors-nál, ami 50-es anyag, hát ott durvák a képakadások és nem kézzel akarom állítani a menüben, hogy nézhető legyen. CX (GX) saját netflix applikációja, viszont minden netflix tartalmat (szinte) vajsimán játszik le.

[ Szerkesztve ]

(#47096) daneel_hu válasza ΞΔGLΞ (#47085) üzenetére


daneel_hu
addikt

"...de valamiért nagyon ráállt a szemem a kicseszett röccenésekre is.Ez most egyre jobban zavar, vagy egyre gyakoribb az olyan adás (is), hogy az algoritmus nem tudja sokszor eldönteni, hogy mit is csináljon a mozgással."

Valamit valamiért.

Sample and hold megjelenítőn ne várj csodát, maximum a BFI-vel lesz ez jobb oleden.
Tök mindegy mit csinál a SONY vagy Pana, 24p-ből nem tudsz röccenésmentes svenkelést létrehozni csak akkor, ha köztes képkockákat generál valami hozzá. Viszont így beáldozod a térhatását a mozgóképnek, mert túlságosan folyamatos lesz a kép. (egyre inkább hasonlít egy sportközvetítésre - de egy sportközvetítésnél ez eleve ilyen mert a többség 50 vagy 60 fps)

Nálunk nem opció otthon a szappanopera vagy a túlságosan nyugodt kép, de ez is személyfüggő.
Olednél is a tisztességes BFI lesz a megoldás, az interpoláció az totális zsákutca - szerintem.

(#47097) ΞΔGLΞ válasza daneel_hu (#47096) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Ezt frankón leírtad, nem is tudok mit hozzátenni, csak azt, hogy valamiért ezt a sony jobban tudja. Ezért remélem, hogy jön még rá olyan update, ami hasonlót tud produkálni, vagy még jobbat.
Vagy innentől csak szappanoperákat nézek :-D!

[ Szerkesztve ]

(#47098) daneel_hu válasza ΞΔGLΞ (#47097) üzenetére


daneel_hu
addikt

A különbség csak az artifact-mennyiségben lehet, és esetleg abban, hogy a mozgó objektumok esetében jobb és hihetőbb köztes kockákat tud "hazudni". :) (látványra)
Mert ugye valójában ezek a képkockák nem lettek felvéve, ez csak egy csalás. Kérdés, ki csal jobban? :)

Viszont hiába tudsz akár tökéletes köztes kockákat legenerálni, a mozgókép térhatása sérül, mert túl finom lesz. Egyébként abban nem hiszek, hogy a mozgás dinamikáját 24p-ből tökéletesen meg lehet tippelni mondjuk egy akciófilm esetében.
Azt csak a TE agyad tudja.

Lehet aki LCD-ről jön annak könnyebb ezt befogadni, nekem sosem volt LCD-m. :P

(#47099) daneel_hu válasza ΞΔGLΞ (#47097) üzenetére


daneel_hu
addikt

A SONY-é is szappanopera.
Ha 24p-ből csinálsz interpolációval 80 képkockát, az mindenképp szappanopera lesz. (tehát 24 db felvett képkocka és 56 db kiszámolt :DD )

(#47100) ΞΔGLΞ válasza daneel_hu (#47098) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

A két kisebbik lányom szobájában egy Q6 FAM van, na az - a te szavaiddal élve- nagyon jól tud hazudni, mert az meg nem röccen(t) soha, bár az egy tényleg jól összerakott típus volt még. És igen, 3 lányom van még mielőtt valaki megjegyezné itt is :D meg a párom, szóval nekem mindig is "pofa be" volt/van otthon.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.