Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#93556) Zoliee válasza chrisnagy13 (#93555) üzenetére


Zoliee
senior tag

Mert nekem sem volt szerencsém azokhoz a fejesekhez, ezért érdemben nem volt mit hozzá tennem.
A kérdés (amik korábban is voltak, de szintén nem jött rá válasz) arra irányult, hogy saját tapasztalat, vagy a gugli dobta.
Ennyi, nincs benne több, tényleg.
Itt: [link] meg is kaptam a korrekt választ, így részemről lezárva.

[ Szerkesztve ]

(#93557) vlaca2 válasza Ba cy lus (#93547) üzenetére


vlaca2
tag

Azokat nem tudja rádugni a toppingra :DD

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum

(#93558) fericske válasza chrisnagy13 (#93551) üzenetére


fericske
addikt

Ez nem egy patika az igaz. Nem halálozik el tőle a vásárló, mintha mérget adnék el neki, mert nem ismerem a gyógyszereket.
De gondolom te sem örülnél, ha elkölteném 1000 dollárodat csak úgy hasraütésre, aztán pislognál, hogy mit kaptál a pénzedért mikor egy szakmai fórumon kértél tanácsot.
Ez a fórum és a topik lejáratása, illetve anyagi kár okozása.

(#93559) Ba cy lus válasza vlaca2 (#93557) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Én nem hiszem, hogy foggal-körömmel ragaszkodna hozzá, hisz ha jól vettem le, még semmi sincs meg. :F

(#93560) CoroStar86


CoroStar86
aktív tag

Ajjaj, a DAC-topikban is nálam robbant be a bomba... :( Mondtam, a DAC/AMP kombóhoz sem ragaszkodom, de itthoni és külföldi tesztek alapján ár/érték-arány bajnok a Topping, a kismillió szolgáltatás is mellettük szól. De, néztem Audeze LCD-ket is meg Final Audio Pandora-t is, de ezekről még keveset olvastam. DAC-téren még RME-ADI 2 Pro-n is gondolkodom, amellé talán még külön erősítő sem kellene. A Seni 880S legendásan lutri erősítéséről már hallottam, mostanában egyre inkább az Arya felé húz a szívem. Bár sokak szerint az Anandához képest nem éri meg a felárat. Egy dolog biztos: vásárlás előtt a komplett, bejáratott láncot mindenképp meg szeretném hallgatni majd valahol.

Szerk: úgy gondolom, hogy először fejest kellene választani, utána egy ahhoz illő DAC/AMP-ot, Félmilliós fejest az ember nem akar már 1-2 évente cserélgetni, az már kb végállomás szint. DAC/AMP-ból meg tudjuk ugye, hogy a csillagos ég a határ. Fejesből is egy Focal Utopia lenne az álom, de az még igencsak odébb van... ;]

[ Szerkesztve ]

(#93561) contaxg válasza s4tch (#93544) üzenetére


contaxg
veterán

Az Arya kb egy Ananda de mindenben jobb sőt még bizonyos műfajokon (jazz, klasszikus, opera) jobb is mint pl az LCD3 (szerintem) Az Audeze logikus döntés egyébként de abból inkább a legjobb ár/érték arányúval lenne érdemes foglalkozni az LCD-X-szel. A Toppingot nem tudom melyikkel érdemesebb párosítani. Néha ellentmondásosak a vélemények róla.. :U

#93560 CoroStar86
Szerintem engedd el... biztos alacsony a légköri nyomás, nem kapott suncát reggel anyától, vagy éppen rossz jegyet hozott a gyerek az iskolából. Mások frusztrációja nem rólad szól! :R :R :R :R

[ Szerkesztve ]

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#93563) chrisnagy13 válasza fericske (#93558) üzenetére


chrisnagy13
senior tag

A múltkor mi is benéztük a Mobiusos ajánlásunkat, pedig a legjobb szándékkal mondtuk. Nekünk jónak tűnt amire kellett, aztán mégse lett. Ez ilyen. Jó eszközöket tudunk ajánlani, de lutri, hogy valakinek az ízlésébe beletalálsz vagy sem.

Én egyébként adom az LCD-3 ajánlást, az alapján, amit leírt. Csak az szerintem már túl lesz a kereten.

(#93564) Dave™ válasza CoroStar86 (#93560) üzenetére


Dave™
nagyúr

Én egy listát mutatok neked, sokat nem hallottam róla (kb. 7-8-at szerintem), de az alapján eléggé hasonló a hallásunk, és hasonló dolgokat is értékelünk. A tonalitás erős súlyozással szerepel a listán, így hiába technikás játékos egy fejhallgató, ha a tonalitás félrement, akkor nem kapott jó értékelést. Irányadónak ez is jó lehet, ha már hallottál róla párat.

link

(#93565) CoroStar86


CoroStar86
aktív tag

Nyilván nem tud mindenki ilyen árkategóriában minden DAC/AMP/fejes-kombóról saját tapasztalatai alapján véleményt mondani. De ha mondjuk 10/9 netes teszt/fórum ugyanazt állítja egy termékről, akkor már nyilván lehet benne valami. De a véleményem változatlan: ekkora befektetésnél mindenképpen meghallgatni a láncot személyesen.

Más: még nem említettem eegy szempontot, de azért igen fontos: az építési minőség. Közeleebbről: Egy Seni HD 560S-nek bár nem rossz a hangja (árához képest), de ránézésre, fogásra egy párezres vacaknak néz ki. Oké, tudom, nem elsődleges ez a szempont, de pl. anno egy Beyer 990 Pro-t még a dobozából is alig mertem kivenni, mert olyan volt, mint egy műalkotás. :D A Hifiman-eknék tudtommal általános a közepes anyaghasználat... :(

(#93566) Ba cy lus válasza CoroStar86 (#93565) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Stax lesz ebből... :))

(#93567) CoroStar86 válasza Ba cy lus (#93566) üzenetére


CoroStar86
aktív tag

Minimális keresés után újonnan beszerezhetetlennek tűnnek, de javíts ki, ha tévedek... :)

Szerk: bocs mindenkitől a félregépelésekért, gamer billentyűzet, szokni kell. Fél éve. :D

[ Szerkesztve ]

(#93568) Sinesol válasza CoroStar86 (#93565) üzenetére


Sinesol
veterán

A korábbiak szempontok mellett ez is az Audeze mellett szól, prémium anyaghasználat és kiváló építési minőség jellemzi a felsőkategóriás fejeseiket, látható is lesz, hogy mire fizettél ki annyit.

Egyébként mi tetszett/nem tetszett az 560S-ben, nem volt esetleg túl sok a magas nagyobb hangerő mellett, volt elég mély, stb?

[ Szerkesztve ]

(#93569) p_adam válasza CoroStar86 (#93567) üzenetére


p_adam
addikt

[link] Mondjuk az akciós jóáras darabról nem tudok nyilatkozni. Gondolom az itthoni forgalmazónál meg lehet hallgatni, de ilyen alacsony árat aligha ad rá, kb. használtan többért hirdetik.
Az akciós erősítő elfogyott valahonnan máshonnan szerezném be hozzá (mondjuk a kapcsolás 30 éve szinte teljesen ugyanaz, csak az alkatrészek/variáció különbözik)

(#93570) p_adam


p_adam
addikt

Más: GoldenSound videója nyomán vettem egy ilyen hangnyomásmérőt
9000 Ft volt szállítással együtt, tudom ajánlani bárkinek.
Az egyik fejhallgatómnál azt éreztem hogy eléggé fel kell tekerni a hangerőt, hogy jól szóljon, azt éreztem hogy a közel optimális ponton kb. 2x hangosabb, mint a kedvencem, ami már (peak) 72dB-vel és elegendően hangosnak tűnt rockzenére (tehát hallás megőrzés terén is bajnok, nem csak hangban), ezzel meg 78dB de egyrészt az utóbbi dinamikája nagyobb, másrészt nyilván tudtam hogy mérek, egyébként hangosabb lett volna.
Ami még érdekes, hogy korábban azt gondoltam, hogy egy V-s hangkarakterű fejhallgatót a Fletcher-Munson-görbék miatt lehet halkabban hallgatni, de nem, azt is ugyanúgy tekerni kell felfele, mert akkor meg a közép lesz túl vékony.

[ Szerkesztve ]

(#93571) CoroStar86 válasza Sinesol (#93568) üzenetére


CoroStar86
aktív tag

Eddigi tapasztalatok (lesz, ami elég régi és talán nem pontos, füles is lesz benne):
Oppo PM-3: brutális mennyiségű mély, de túl digitális hangzás, karcos magasak, fél óra után fárasztó hallgatni
Beyer 990 Pro: fantasztikus építési minőség, remek hangszínpad. Már bánom hogy eladtam, szerintem több volt benne, anno egy Musiland 02 Dragonnal hajtottam.
Sony WH-1000XM3: funkcióját tekintve (utazás, zajszűrés) közel tökéletes BT fejes, de nekem túl sok a mélye
Seni 560S: olcsó hatás, vártnál jóval kisebb hangtér, kicsit "műanyag magasak", a basszus rendben van

Lehet, hogy vájtfülűbb vagyok a kelleténél. Vannak éles zajok, amik kifejezetten irritálnak, pár éve még hallottam a denevéreket és az ultrahagos riasztókat is (kéretik nem röhögni). ;]
Igazából azt a hidegrázós, lefagyós, áll-leejtős hangzást keresem, amikor az ember órákon keresztül csak vigyorog és fénysebességgel kotorja elő a régi felvételeit, hogy új részleteket fedezzen fel benne. Az a tipikus "él a zene", "ott vagyok én is a koncerten"-hangzás.

Szerk: sok fejes egészen jó közepes hangerőig, de nagy hangerőn a 90%-uk elvérzik. De most hallgassatok már egy metálk :D oncertet, vagy akár egy Hans Zimmer Prágát közepes hangerőn...

[ Szerkesztve ]

(#93572) CoroStar86 válasza p_adam (#93570) üzenetére


CoroStar86
aktív tag

Most nyúzom az 560S-emet. Alacsony hangerőn dobozhangzás, magason teljesen jó. De metálkoncertre már nem igazán.

(#93574) Intruder2k5


Intruder2k5
MODERÁTOR

Ahogy látom a társaság nagy része mindkét topikban ugyanaz, szóval ide is ez érvényes!

(#93575) p_adam válasza CoroStar86 (#93572) üzenetére


p_adam
addikt

Az elsőre olyan fejhallgató jó, amit leírtál, hogy keresel. "él a zene"
Eddig csak két ilyennel találkoztam, amik ezt úgy tudják, hogy technikailag is jók, és egyik se mai darab...igazából nem tudom miért, talán a részletesség és mély-magas kiterjesztés a hamisítatlan, tiszta zenei hangzás rovására megy, nehéz megtalálni az egyensúlyt, egy olyan analógiát is olvastam, ami tetszett hogy a nagyon technikás jellegű fejhallgatók/rendszerek esetében az ember már inkább "látja" a zenét és nem "hallja" - legalábbis ezt figyeltem meg, mikor sok más darabbal összehasonlítom - meg minden egyéni (p)referencia, tehát ha már egyszer kijelöltem egy pontot, akkor már ahhoz képest már minden csak másmilyen lesz.

A másodikra pedig egy olyan, ami a sebességre, dinamikára fókuszál. A Lambda Pro tök jól szól vele, de a planár fejhallgatók is biztos jók (vagy egy HD800S, de csakis egy, az árához mért szimmetrikus erősítővel, amivel sokkal gyorsabban, dinamikusabban szólal meg).
Nem a Lambda Pro a referenciám, de ezen a felvételen (nem a live verzió) semmi mély vagy magas kiemelést nem érezni rajta (pedig van neki mindkettő) szóval lehet a HD800S kevés lenne ;)
Szóval gondolom a DT990 is illett az ilyen zenéhez, nem vagyok a szakértője :D

(#93576) CoroStar86 válasza p_adam (#93575) üzenetére


CoroStar86
aktív tag

Az a baj (?), hogy utoljára az igazán áll-leejtős hangzást bő 10 éve tapasztaltam, Egy Wolfson chipes Samsung Galaxy S + Voodoo sound + Xears TD3-mal. Nem vagyok sznob, nekem brutális volt az az élmény. Illetve a TEAC UD-301 + KRK Rokit 6 G3, a megfelelő nagyságú (és akusztikájú) szobában. Ezeket az élményeket max a Beyer 990 Pro közelítette meg. Az Oppo PM-3 egyértelmű csalódás volt (annyi pénzért főleg), az 560S megéri az árát, bár utólag a 990 Pro jobb volt.

[ Szerkesztve ]

(#93577) p_adam válasza CoroStar86 (#93576) üzenetére


p_adam
addikt

Én inkább előnynek ítélném, mert akkor sokkal valószínűbb, hogy ez újból megtörténik ;)

Az előzőt leegyszerűsítve: az első típusú zenéhez (szvsz) egy lassabb tempójú, zeneibb (valamilyen szinten közép-centrikus) hangzású fejhallgató lehet a legjobb, a másodikhoz meg valami nyersebb, gyorsabb, dinamikusabb.
Van sok olyan, ami mindkettőhöz jó, de egyikhez sem lesz teljesen optimális.

(#93578) CoroStar86 válasza p_adam (#93577) üzenetére


CoroStar86
aktív tag

Gondoltam, hogy nem igazán létezik olyan fejes, ami tökéletesen passzol mindenhez. Metálra sajnos nagyon nehéz fejest találni.

(#93579) p_adam válasza CoroStar86 (#93578) üzenetére


p_adam
addikt

Itt egy méretes táblázat [link]
Magyarázattal [link]
Abból a jó pár darabból, ami nálam van, a Lambda Pro tűnik a legjobbnak rá, meg elektronikusra is jó, de klasszikus/jazz stb. zenére vannak sokkal jobbak.

(#93580) Sinesol válasza CoroStar86 (#93571) üzenetére


Sinesol
veterán

Ha a 990 bejött, akkor nem lehetsz annyira érzékeny a magasra, plusz azért ott bőven volt mély is, mondjuk az kell is ahhoz, hogy rendesen megjelenjen a zene testessége, Hans Zimmernél meg főleg. A HD800s tere tuti álleejtős lenne neked, de mélyben lehet nem lennél maradéktalanul elégedett, a közepek is visszafogottak, kicsit száraz az összhatás, érdemes meghallgatni mennyire jön be. Az LCD3 térben elmarad tőle, viszont mélyek/közepek terén olyan dinamikát, organikusságot tesz le eléd, amit a 800 nem tud megközeliteni.
Az Arya bizonyos szempontból nézhető ugy is, hogy a kettő közt van, jobb tér, mint az Audeze, jobb mély, mint 800s.

Amugy szerintem nem annyira nehéz azért metálra fejest találni, tapasztalatom szerint az a fontos, hogy legyen elegendő mély és magas is, mivel mindkettő kulcsfontosságú, ezért is működik sokszor elég jól metállal egy V karakterű fejes, mint pl. a DT990Pro.
Csapott mélynél nem lenne meg a kellő dinamika, az ütősség, nincs jelen eléggé a bassgitár, a dob, ha meg elég magas nincs, akkor meg a gitárokkal van gond, hiányzik az egészből az élesség, az élet.

[ Szerkesztve ]

(#93581) s4tch válasza CoroStar86 (#93578) üzenetére


s4tch
veterán

Kimondottan metálra az említettek közül a Focalt vagy valamelyik komolyabb Audeze-t tenném a lista tetejére, és a HD800-at le is húznám. Az Anandában sem volt elég dög, nem tudom, az Arya mennyire más ezen a téren.

Zárt létére az Ultrasone Signature Pro és a Fostex TH-900 is klassz volt, utóbbi alá kell a vas rendesen, és akkor egészen realisztikus a lábdobok hangja, már amennyire egyáltalán fejhallgatóval lehet ezt imitálni. Illetve nekem nagyon bejött a Denon D7200 + TMP Ant párosítás is, csak egy neutrális hangú dacot kell eléjük keresni.

(#93582) Ba cy lus válasza CoroStar86 (#93578) üzenetére


Ba cy lus
őstag

A Hifiman HE400i 2020 részemről tökéletes metálra, és nem is drága. Elég technikás fejes a műfajhoz, nem visít a gitár, mégis harapós és vastag a gitársound. Megfelelő forrással mélyből is van elegendő és jó minőségű. Amit az csinál metálon, az nekem etalon, nem kell jobb. Kicsit csal csak, de az pont jó a régebbi, vékonyabban szóló felvételeknek. Szerintem nem is találtam felvételt, amivel rosszul szólna.

[ Szerkesztve ]

(#93583) Gzula[HUN] válasza CoroStar86 (#93572) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Akartam kérdezni, hogy milyen metálra. :D Aztán látom a Slipknot. Én +1 szavazat az X2HR mellett. Az olcsó hatás meg közelben sincs. Ami bőrnek látszik, az valódi bőr (még a szaga is), és egy csomó fém (metál, érteeeeed!!!) lett hozzá felhasználva). Ha van pénz lóvéra, akkor Fidelio X3 + valami melegebb forrás. Élettel teli mélyekhez kell a dinamikus driver. Ha meg ragaszkodsz a planárhoz, Hifimanban a legmelegebb hanzás a jelenleg kaphatók közül a 4XX tudomásom szeirnt, de Dorien esküszik az old school HE400-asra. De meleg hangzású a 400s is. Én nem mondom, hogy ezek lesznek neked a legjobbak a modern metalra, de hogy jobbak egy Sennheisernél, az tuti.

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#93584) Sinesol válasza Gzula[HUN] (#93583) üzenetére


Sinesol
veterán

Sokféle Sennheiser van, szóval kicsit erős azt mondani, hogy egy Sennheiser nem jó metálra, pl a 800s gyakorlatiulag semmiben nem hasonlit a 6x0 hangjára. Viszont azzal egyetértek, hogy nem feltétlen jó metálra a 800s, kellene még ahhoz egy kis mély, plusz kicsit túlságosan éles is a magas, bár lehet ez utóbbi egyéni kérdés. Ha bejött neki a DT990 magasa, akkor a 800s sem lehet sok.

Amugy én is meg tudom erősíteni Dorien álláspontját, szerintem is kb a régi HE400 a leginkább meleg hangú, vannak jobbak/rosszabbak, de egy utódmodell sem tudja az eredeti dögösségét. De van még jóval melegebb darab is, a HE5XX/Deva például kifejezetten sötét hang, csapott magasakkal, eléggé kakukktojás is a cég felhozatalában. Na meg az Ananda is a relative melegebb vonalat erősíti. Régiek közt meg ot a HE500, aminek alapján elvileg a HE5xx/Deva készült, plusz ugye a HEX is a melegebb vonalra épült, amig kapható volt.

[ Szerkesztve ]

(#93585) Molydeus válasza Ba cy lus (#93582) üzenetére


Molydeus
senior tag

:K Nekem bizony kiegyenlítettebb hangzással jobb a metál, amiket hallgatok. :)
Nem azt mondom, hogy nem kell a mély, vagy egy kis plusz magas ártana, de nem minden metál zene épít ennyire a szélekre, amennyire egy erős V. Az újak lehet, de nekem a legfrissebb albumom is 2010-es és sok olyan hard rock albumot is hallgatok, ami még nálam is öregebb.
Értem, hogy egy V hatásos, érzelmeket talán jobban lehet átadni így és elismerem, nem vagyok egy tipikus rocker. Nem a zsigerekbe markoló koncertélmény emlékét akarom felidézni. Szerteágazó műfaj, van aminek jól áll a V, de ez nem általános érvényű szerintem.
Pl. Dream Theatert hallgatok rengeteget, technikás zene képzett zenészekkel, pörgős dob és a basszus is jelen van. Nyilván nem szól jól egy mélyben kifejezetten vékony fejessel, de ha lent feszes és gyors, az nekem többet jelent, mint egy nagyobb kiemelés. A gitárok sem csak a magas tartományokban élnek, és a legtöbb énekhang sem.
Kényszerből hallgattam DT-t mélyben túltolt hangzással is (akkor az volt), de sokszor úgy éreztem, mintha a bass+lábdob pörgés helyett egy stadionnyi "basszus" vuvuzela nyomna el minden mást. Annál már az is jobban esett, amikor a lent vékonyabb HD570-essel hallgattam, ami hát egy felejthető próbálkozás volt anno a Senn.-től valami klasszikus zenére alkalmas tömeg fejesre.
A HE400i-nek pl. megvan gyorsasága mélyben és megfelelő körítéssel a szükséges mennyiség is elérhető, ami a műfajhoz kell. Azt sem lehet mondani, hogy a magasai lekerekítettek lennének. Viszont ennél több kiemelés nekem biztosan nem kellene. Sőt, DT-nél pl. sokszor a HD58x "sennheiseres" közepe is ad valami pluszt, amit a 400i nem.

Egyszóval nem biztos, hogy mindenhez kell a V, ami metál. :)

M.

(#93586) Ba cy lus válasza Molydeus (#93585) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Igazából nem nagyon értem ezt a dolgot, hogy vannak olyan metál zenék, melyeknél a középtartomány nem fontos/nincs? :F

Eleve, ha egy zenében nincs középtartomány, akkor mit nyomunk el, hogy a "széleket" jobban halljuk? A V-nek akkor van értelme, haszna, ha van "zavaró" közép.

[ Szerkesztve ]

(#93587) CoroStar86


CoroStar86
aktív tag

Köszönöm a tanácsot mindenkinek! Eddig 2-3 modellben gondolkodtam, ezt most sikerült feltornázni 8-10-re. :D Nem baj, van időm. :) A H800S-t és a legdrágább darabokat elengedtem, valószínűleg jobban járnék valami 500-800 euró körüli fejessel, a megmaradt pénzt meg mondjuk valami bikább DAC/AMP-ra költeném. Az Audeze és a Hifiman szimpatikusak, utóbbi anyaghasználatától kicsit félek. De rákeresek a többi típusra is. :R

(#93588) Ba cy lus válasza CoroStar86 (#93587) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Az sem biztos, hogy a legtermészetesebb hang nyűgözne le téged leginkább, kiindulva a dt990 pro emlegetéséből. :) Lehet érdemes lenne akkor Beyer-vonalon továbbmenni.

[ Szerkesztve ]

(#93589) CoroStar86 válasza Ba cy lus (#93588) üzenetére


CoroStar86
aktív tag

Mondom: rég volt az a Beyer, de határozottan kellemes emlékeim vannak róla. :) Egyébként valóban érdemes lenne két láncot egymás után közvetlenül meghallgatnom. Egy hifiset meg egy stúdiósat. Egyértelműen kiderülne, hogy mi számít természetes hangzásnak.

Egyébként ezzel kapcsolatban egy kérdés: megfigyeltem, hogy a régebbi metállemezek hangzása (pl. Black Sabbath, Judas Priest, Motörhead) sokkal másabb a mai modern metállemezek hangzásánál. Nem annyira harsány, nincs semmi feltűnő kiemelés, valahogy nyugodtabb, "jobban egyben van az egész". Ezt hívják analógos hangzásnak, vagy most nagy hülyeséget mondtam? ;]

[ Szerkesztve ]

(#93590) fattyu válasza CoroStar86 (#93589) üzenetére


fattyu
veterán

loudness war

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#93591) Amreya


Amreya
újonc

Üdv! a segitségeteket szeretném kérni,nézegettem árukeresön de a negativ vélemények eltántoritanak razertől de még asus deltától(ami amugy rohadtul tetszik) is:
1.otthon,buszon
2.zene,játék,zoom beszélgetés
3.40e körül
4.elsősorban új,de magyar garanciális használt is megteszi jó állapotbanŰ
5.circumal
6.zárt
7.tudom hogy ennyi pénzért nem kell csodát várnom,de pár éve egy audiotechnica mx20 használok az elég tiszta volt számomra hasonló minőség jó lenne.
8.magyarországról,garanciával
9.telefon,PC
10.+ha RGB az pozitivum
11.ha van hangerőszabályozó az is előny ill ha lecsatolható a mikrofon vagy elrejthető

Köszönöm a segitségeteket!

(#93592) csakany2001 válasza Amreya (#93591) üzenetére


csakany2001
senior tag

Cooler Master MH752.

Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro

(#93593) Dorien válasza CoroStar86 (#93589) üzenetére


Dorien
veterán

Ahogy Fattyú írja: Régen a nagyobb dinamikatartományt jobban szem előtt tartották. Aztán a zenegépek megjelenésével kezdődött az a "verseny", hogy az adott lemez hangosabban szóljon a többinél, ezt pedig a dinamikatartomány tömörítésével érték el. Nekem komoly élmény volt meghallgatni a RHCP - Stadium Arcadium c. albumát CD és 24 bit Vinyl Rip változatban. A Vinyl serceg, de mégis tele van élettel, nyugodtsággal, felbontással az agyontömörített CD-hez képest.

Bizonyos előadók / kiadók ma is szem előtt tartják a nagy dinamikatartományt. Két kedvenc albumom Steven Wilson-tól: [link] [link]

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#93594) CoroStar86 válasza Dorien (#93593) üzenetére


CoroStar86
aktív tag

Tehát akkor ez az analógos hangzás.Akkor én azt keresem. Most már ezt is tudom. :R

(#93595) CoroStar86 válasza Dorien (#93593) üzenetére


CoroStar86
aktív tag

Most csak egy szutyok házimozin tudtam meghallgatni a belinkelt zenéket, de már pár másodperc után egyértelmű a minősége.

(#93596) chrisnagy13 válasza Dorien (#93593) üzenetére


chrisnagy13
senior tag

"Bizonyos előadók / kiadók ma is szem előtt tartják a nagy dinamikatartományt."

Kit tudnál még ajánlani? A Steven Wilson albumok valóban eléggé rendben vannak. :K

(#93597) paler válasza Dorien (#93593) üzenetére


paler
aktív tag

Ilyen albumok engem is érdekelnènek :P csak a kérdés az hogy ezek a streaming szolgáltatóknál is a jobb minőségben vannak-e fent, vagy csak lemezen hallható ki a nagyobb dinamika? :F

[ Szerkesztve ]

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen

(#93598) chrisnagy13 válasza paler (#93597) üzenetére


chrisnagy13
senior tag

Tidalról tudok nyilatkozni. Az említett előadó esetében ott rendben van.

[ Szerkesztve ]

(#93599) paler válasza chrisnagy13 (#93598) üzenetére


paler
aktív tag

Én meg kipróbálom az Amazon Music HD-t, 30 napig free ;) és ott meghallgatom. Jelenleg csak Spotify előfizetésem van, ezen is jobbnak tűnik, de mint tudjuk ez még tömörített.

[ Szerkesztve ]

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen

(#93600) contaxg


contaxg
veterán

Dynamic Range DataBase - Album list

[ Szerkesztve ]

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.