Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#93251) s4tch válasza Cathfaern (#93250) üzenetére


s4tch
veterán

Igen, a kosárba kerülés illetve a checkout alkalmával, nem pedig külön eljárásban kell a teljesítés helye szerinti áfát felszámítani. Az áfa része kell, hogy legyen a vételárnak. Ha ezt az ali nem teszi meg, akkor ott valami nem oké. Magyarul a checkout során fizetett 46$ teljes összeg kell, hogy legyen, ha spanyol raktárból érkezik a szajré.

(#93252) Gzula[HUN] válasza s4tch (#93251) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Felszámolja. Alatta írja, hogy: "Price includes VAT". De a rendelés végén is írja, hogy "VAT included in your Order".

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#93253) Irmscher 353 válasza Gzula[HUN] (#93248) üzenetére


Irmscher 353
aktív tag

Köszönöm!

Superlux-ok közül esetleg valamelyik, ami a megadott kritériumoknak megfelelhet?

(#93254) Gzula[HUN] válasza Irmscher 353 (#93253) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Nálam csak 681 EVO volt, azt hasonlítottam már össze OneOdioval. A teszt idején nagyjából még egy árban voltak, és egyik OneOdio se volt itthonról rendelhető. Az EVO felhasznált anyagminősége kb. tejfölös doboz, de legalább sorjás is. Ettől függetlenül az EVO egy szerethető fejhallgató volt azért kb. 5-6ezer Ft-ért, amit kiadtam érte. Többet nem adnék érte.
Többi Superlux-szal nem találkoztam. Pár nappal ez előtt írt valaki, hogy a 662-es-t váltott le OneOdiora, és utóbbi jóval kényelmesebb. Előbbi inkább kiegyenlítettebb hangzású volt talán.

Supeluxoknál általában az a vezeték ficek szokott elromlani a dugóval a végén, ami kilóg a fejhallgatóból. Jellemzően a tövénél szokott megtörni, vagy valami ilyesmi.

Talán a Superlux 330-as és/vagy a 660-as jobban bírja a többinél, de azokon meg a párnát kell idő előtt (hártyás műbőr, lehámlik) cserélni. Jó hír, hogy kompatibilis a Beyer párnákkal (ha már arról koppintották). Ezek úgy emlékszem világosabb karakterű fejhallgatók.

Érdemes rájuk keresni a "nagyítóban", superluxok is elég népszerűek a tocsikban.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#93255) Ba cy lus


Ba cy lus
őstag

Igaz, hogy már elfogyott, de az hogy lehet, hogy a dropos Koss ESP/95x-et itt soha senki nem vette? :U Újonnan attól olcsóbb elektrosztatikust nem lehet(ett) kapni.

(#93256) Dave™ válasza Ba cy lus (#93255) üzenetére


Dave™
nagyúr

Volt AVX-en eladó, ha ez számít.

(#93257) :AMF: válasza Dave™ (#93256) üzenetére


:AMF:
senior tag

Itt az aprón is van egy.

(#93258) p_adam válasza Ba cy lus (#93255) üzenetére


p_adam
addikt

Volt nekem sokkal korábban, adapterem is volt hozzá, amivel a gyenge minőségű erősítő megkerülhető, de úgy se szólt úgy, mint egy jobb Stax.
De azért nem volt rossz, nem is ez volt vele a fő gondom, hanem:
Ok, hogy tényleg élettartam garanciás de hónapokig tartott, míg el is lett intézve (lehet mostanság már nem így megy, nem tudom). Utána is óriási buktával adtam el, egy régi head-fi moderátortól vettem (aki szintén bukott rajta valamennyit), azt gondolván, hogy akkor biztos jó lesz. Mikor megláttam, már egyből csökkent a lelkesedésem...
Értem, hogy jelentős azoknak a száma, akik szeretik a hangját, meg újonnan megvehető olcsón, garanciával. De én egyáltalán nem tudom ajánlani, rettentően gyenge minőségű az építése, ami magával vonzza a problémákat.
Egy 30-40 éves Stax-ra nincs semmilyen garancia, de teljesen más szinten van összerakva, és nem is romlik csak úgy el.

Ezt most csak azért írtam ki magamból, hogy többet ne kelljen rá emlékeznem, de még most is rettentően bosszant, mert akkor az az idő+pénz bukta annyi minden másra jó lett volna, ami akkor még elérhető árú volt :D ez is mutatja, hogy mennyire nehéz véleményekre támaszkodni, ha az ember nem tudja, mit vegyen...

[ Szerkesztve ]

(#93259) yarsley válasza Dorien (#93239) üzenetére


yarsley
aktív tag

Invotone HD2000-nek rendes nyúzás mellett mennyi az élettartalma? A párna mennyire szigetel / szür ki külső zajokat?

... ne úgy képzeld el, hogy te vagy Thomas azt mész amerre a sin visz. (c) virkir

(#93260) alphamooncam válasza Gzula[HUN] (#93254) üzenetére


alphamooncam
őstag

"Az EVO felhasznált anyagminősége kb. tejfölös doboz, de legalább sorjás is. Ettől függetlenül az EVO egy szerethető fejhallgató volt azért kb. 5-6ezer Ft-ért, amit kiadtam érte. Többet nem adnék érte.
Többi Superlux-szal nem találkoztam. Pár nappal ez előtt írt valaki, hogy a 662-es-t váltott le OneOdiora, és utóbbi jóval kényelmesebb. Előbbi inkább kiegyenlítettebb hangzású volt talán.

Supeluxoknál általában az a vezeték ficek szokott elromlani a dugóval a végén, ami kilóg a fejhallgatóból. Jellemzően a tövénél szokott megtörni, vagy valami ilyesmi.
Talán a Superlux 330-as és/vagy a 660-as jobban bírja a többinél, de azokon meg a párnát kell idő előtt (hártyás műbőr, lehámlik) cserélni."

Superlux HD668B-m van. 2015-ben vásároltam, azaz mostanra már 6 éves. Kopások nyilván vannak, a szivacs a bal párna alatt kilyukadt, párna talán már nem annyira puha mint újkorában, de nincs eldeformálódva, más baja nincs.

Rendkívül kényelmes, mások véleményével szemben, vagy mert szerencsém volt nem tudom, nálam tartós darabnak bizonyult, pedig többször meg járta velem a határt is, amikor tartalékosként ott teljesítettem szolgálatot, szóval el lehet gondolni mit kapott.

Azt gondolom, hogyha szándékosan nem teszik tönkre, kihúzhat jópár évet.

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#93261) Gzula[HUN] válasza alphamooncam (#93260) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Azt tudom, hogy a Superluxok között van tartósabb darabok is, ezek szeirnt 668B is ezek közé tartozik.

A 681 EVO hangja egyébként nekem jobban tetszett (kifejezetten a telt basszusa), mint az ISK HF2010-nek (aka Omnitronic SHP-600), de utóbbi jóval kényelmesebb és jobb anyagok felhasználásával is készült. Értsd szorította az EVO a fejemet, mint egy satu. Párnacserekor a műanyag rendesen karcolta a bőröm.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#93262) Dorien válasza yarsley (#93259) üzenetére


Dorien
veterán

Ez attól függ, hogy mit jelenet a "rendes nyúzás". A HD2000 korrektül összerakott, kényelmes fejes az áráért. A fülpárnák kellemesen puhák és egész jól szigetelnek. A kábele viszonylag vékony, arra azért illik vigyázni.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#93263) freelanced


freelanced
addikt

Üdv,

Valaki tudja esetleg, hogy a jelenlegi X2HR modelleken ragasztott-e a párna?

Főleg az ajánlott Amazonos széria érdekelne.

Köszönöm!

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#93264) Ba cy lus


Ba cy lus
őstag

Na rendeltem egy HE560 V4-et, régóta szemezgettem az open boxos verzióval. A HE400i 2020-szal sincs igazából semmi bajom, de muszáj hallanom egy komolyabbnak számító, nem belépő planárt. Aztán marad, amelyik jobban tetszik. :)

Ha ennek drágább volt a postaköltsége ($52), akkor elképzelhető, hogy felmerülnek majd még egyéb költségek?

(#93265) CoctoPerkins válasza freelanced (#93263) üzenetére


CoctoPerkins
csendes tag

Hi!
Nem kell sokat visszaolvasnod a témában.
https://prohardver.hu/tema/nagy_fejhallgatos_topik_kerdezes_elott_olvasd_el_a/hsz_93238-93238.html

[ Szerkesztve ]

(#93266) s4tch válasza Ba cy lus (#93264) üzenetére


s4tch
veterán

Attól függ, hogy a honlapon mit írtak. Ha feltüntették, hogy EU vevők számára elérhető a fejes, akkor lengyel raktárból fogod kapni, és semmit nem kell fizetned.

(#93267) freelanced válasza CoctoPerkins (#93265) üzenetére


freelanced
addikt

Köszönöm, ezt olvastam, viszont nem volt feltűntetve, hogy Amazonos vásárlás lenne, így leginkább arra lettem volna kíváncsi, hogy miképp lehet megkülönböztetni a kettőt esetleg vétel előtt.
Másrészt ami kimaradt, ha le is szedhető mire cserélhető? Ha jól tudom a Philips nem árul hozzá pót párnát. :(

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#93268) Gzula[HUN] válasza freelanced (#93267) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Első generációs Gibson gyártmányú Fidelio X2-esek voltak ragasztott párnások (meg a régi X1-esek). A Woox-os X2-től tudomásom szerint már mind cserélhető párnás, az X1s is. Az X3-asnak kicsit talán a párna tartó műanyagnál változtattak a peremén, de az összes kompatibilis egyébként egymással (amelyik cserélhető).

Gyári párnát valóban nem találni (én legalábbis nem találtam eddig), de Dekoniból van rá hozzá 3 fajta is (igaz drágán).

Én próbáltam Brainwavz round-dal, igaz csak oda helyeztem a driver elé. Hangzás nem nagyon változott, de a round párna - annak ellenére, hogy azt írják róla, hogy jó rá - kicsi az X2HR-re. Elvileg a BW XL round párna jó választás lehet, de gyakorlatban nem próbáltam, és kicsit mókolni kell majd vele, a műanyag gyűrűről le kell "hámozni" a régi párnát, arra ráhúzni az újat (igény szerint ragasztani, de szerintem nem elengedhetetlenül szükséges), és vissza a helyére.

Egyébként nem nagyon kell a párna miatt aggódni, az enyémet 2 éve használom, másfél éve napi szinten több órán át, kb. 5-6 alkalommal ki lett mosva, de a legutolsó, pár hete történt mosás + ruha tisztító henges kezelés után a cimboráim azt hitték, hogy megint új fejhallgatót vettem, amikor megmutattam nekik (az x2hr-t ;] ). Szivacsa sem esett össze.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#93269) Ba cy lus válasza s4tch (#93266) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Hát én most teljesen elbizonytalanodtam, ahogy megnéztem a honlapot, hogy egyáltalán kiszállításra kerül-e. Míg HE5-nél ott van az ár, illetve a megrendelés gomb helye - mert out of stock - felett a Only Available in the US& Cananda, addig a HE560 V4-nél semmit nem írnak ugyanott, és csak most néztem, hogy az oldal alján (!!!) mit írnak:

Attention Purchasers
HIFIMAN offers great deals on open box products. Those products are tested and in good condition but do not meet HIFIMAN's standard as "new".
Those products will be available for the U.S & Canada only. While the order processing system will accept and process orders for elsewhere they will not be shipped. Your card, however, will be charged and it will require a manual cancellation. The process to refund may take up to 7 working days. Used products do not come with HIFIMAN's standard warranty but if you are not satisfied with the product for any reason, you can return or replace the item in 30 days.

Ha most ez igaz erre a fejesre, akkor ebben mi a logika, hogy egyiknél elég világosan jelzik, másiknál meg eldugják alulra? Ki a fene gondolná, hogy nem egységes logika alapján van? :W Vagy csak ottfelejtették, és az a mérvadó, hogy ott a megrendelés gomb felett nincs ilyen? :F

[ Szerkesztve ]

(#93270) Ba cy lus válasza Ba cy lus (#93269) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Sőt, listában megjelenítve szintén nem ír semmilyen korlátozást elérhetőségre a HE560 V4-nél, és kapásból lehet rányomni a megrendelésre.

[ Szerkesztve ]

(#93271) HUNNIA1920 válasza Ba cy lus (#93269) üzenetére


HUNNIA1920
őstag

Szerintem az csak az USA meg Kanada, én is néztem már és emiatt zártam ki, de ne legyen igazam.

"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."

(#93272) Ba cy lus válasza HUNNIA1920 (#93271) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Végül is ki fog derülni, ha feladják. :D

(#93273) fattyu válasza Ba cy lus (#93272) üzenetére


fattyu
veterán

vagy írsz emailt a supportnak. hót normálisak és reszponzívak

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#93274) s4tch válasza Ba cy lus (#93269) üzenetére


s4tch
veterán

Csatlakozom fattyu javaslatához. Írj nekik egy tisztázó mailt, munkanapokon 24 órán belül válaszolnak.

(#93275) Ba cy lus válasza s4tch (#93274) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Nem akarom felhívni rá a figyelmüket, hátha véletlen - vagy nem véletlen - mégis elküldik. :) Jövő hét közepéig várok, jön-e az email a postázásról.

[ Szerkesztve ]

(#93276) bala6120 válasza Ba cy lus (#93275) üzenetére


bala6120
senior tag

Pedig írja (Google fordító):

"Vásárlók figyelmébe

A HIFIMAN nagyszerű ajánlatokat kínál nyitott dobozos termékekre. Ezek a termékek teszteltek és jó állapotban vannak, de nem felelnek meg a HIFIMAN "új" szabványának.

Ezek a termékek csak az Egyesült Államokban és Kanadában lesznek elérhetők . Bár a rendelésfeldolgozó rendszer máshol fogadja el és dolgozza fel a megrendeléseket, azokat nem szállítják ki. A kártyáját azonban megterhelik, és manuális törlést igényel. A visszatérítési folyamat akár 7 munkanapot is igénybe vehet. A használt termékekre nem vonatkozik a HIFIMAN szabványos garanciája, de ha bármilyen okból nem elégedett a termékkel, 30 napon belül visszaküldheti vagy kicserélheti a terméket."

(#93277) Ba cy lus válasza bala6120 (#93276) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Ezzel tisztában vagyok, de azt is látom, hogy a többi terméknél más logika szerint hívja fel a figyelmet, a megrendelés gomb környezetében, feltűnő helyen. Szóval könnyen lehet szerintem, hogy egy ideig valóban így volt, aztán változott a helyzet, de alul valami oknál fogva ottfelejtették. Mi a legrosszabb, ami történhet? Kicsit kirándul a pénzem. :)

(#93278) lumpy92


lumpy92
aktív tag

Sziasztok!
2,5 éve vettem kínából új fülpárnákat a Sony fejhallgatómra, ilyet: [link]
Most kezd a műbör szétfesleni.
Kérdésem, hogy a fentihez agyon hasonló párnát tudtok ajánlani olyat, ami igazi bőrrel van borítva?
Valószínűleg jobban megéri 2,5 évente vennem egy műbőröst, mert annyira olcsó, de a szemetelés akkor is zavaró.

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#93279) Gzula[HUN] válasza lumpy92 (#93278) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Mekkora a párna átmérője, 95mm? Pontosan a Sony melyik típusa?

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#93280) lumpy92 válasza Gzula[HUN] (#93279) üzenetére


lumpy92
aktív tag

70 mm átmérőjűt rendeltem legutóbb, ez a rávaló.
Sony MDR-ZX300

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#93281) Gzula[HUN] válasza lumpy92 (#93280) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Ha bevált, szerintem rendelj egy ugyanolyat. 681 EVO-ra én ILYET rendeltem, és azon kívül, hogy a lyuk középen nagyobb volt a gyárninál, nem nagyon vettem észre külömbséget. Az általad linkeltnél lehet picit vékonyabb. A gyári hártyás izénél sokkal jobb az is.

Valódi bőr(nek hazudott) párna se bírna (sokkal) tovább, mint 2,5 év. Még a drágább kategóriás fejesek gyári bőr párnái se nagyon bírják tovább, mint amennyit bírt nálad a kici-óccó. Én pl. a Brainwavzban nagyon csalódtam tartósság terén. Kb. 7500HUF-ban állt meg egy round párnájuk, de gagyibb műbőr használtak hozzá a párna hátsó felén, mint a "gagyibb" utángyártott párnáim.
Kérdés, hogy a fejhallgató bír-e még további 2,5 évet.

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#93282) Ba cy lus


Ba cy lus
őstag

Na, közben out of stock lett az open boxos HE560 V4, még pont jókor próbáltam szerencsét. :DD

Ha mázlim lesz, és küldik, akkor is megtartom a HE400i 2020-at, mert bár technikailag más szint - ami azért még mindig egy elég magas szint -, de ebben a láncban annyira jól eltalált, zenei, hogy sajnálnék megválni egy ilyen fejestől. :K

[ Szerkesztve ]

(#93283) contaxg válasza Ba cy lus (#93282) üzenetére


contaxg
veterán

Má' csak az a kérdés, hogy tudod kiszolgálni kellő minőségű és mennyiségű árammal. :R

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#93284) Ba cy lus válasza contaxg (#93283) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Na ja, de ez még a jövő zenéje. :))
Amúgy előbb legyen meg a fejes, mert elég bizonytalan. Következő lépés bkercsot is rábeszélni egyre (ha még kapható lesz ez a cucc). :DD Aztán már úton is lesz hozzá az emberi áron elérhető, rá szabott erősítő. ;) :D Addig "eldöcögünk" az S100A-val is. :R :)

[ Szerkesztve ]

(#93285) Ba cy lus


Ba cy lus
őstag

Csak most néztem meg, hogy már tegnap landolt a spam mappámba egy
HIFIMAN Online Store: Your order #xxxxxxxxx has been shipped tárgyú üzenet (az x-ek helyén igazi számok vannak), viszont a kapott követési szám nem stimmel, 17track.net nem ismeri fel, és a levélben a szállítónál kérdőjelek szerepelnek. :F

[ Szerkesztve ]

(#93286) Ba cy lus válasza Ba cy lus (#93285) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Most kaptam egy sms-t is, hogy a fedex küldeményem szept. 27-ig kézbesítik. Még a végén elhiszem, hogy lesz ebből valami. :D

(#93287) tasiadam


tasiadam
veterán

üdv

Megtört a kábel a Roccat Renga Boostomon. szóval nyitottam az RMA-t. Seems nincs a boltban másik, ezért valszeg levásárolható lesz az összeg.
Kérdés: Mi most a best buy 40e ft keretig?
[link] innen lehet választani ezek közül.
Van vezeték nélküli Steelseries arctic 1 is, ami ugyebár ugyan az mint a vezetékes, csak a lufton zsal a jel.

Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár

(#93288) s4tch válasza Ba cy lus (#93285) üzenetére


s4tch
veterán

A tracking sokszor addig nem éles, amíg át nem veszi a csomagot a szállító. Valószínűleg a kapott követési szám valós volt, Hifimanék már megkérték a csomagszámot a fedextől, csak még nem adták át a csomagot a szállítónak. A 17track onnantól fogja tudni követni.

Kíváncsi leszek, hogy ezek után honnan érkezik a csomag... Drukkolunk, majd mesélj.

(#93289) Scorpl0l


Scorpl0l
csendes tag

Sziasztok!
Végigolvastam az utóbbi néhány oldalt a topikban, viszont nem érzem úgy, hogy találtam volna egyértelmű választ a saját igényeimre. Ezek az alábbiak:

1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon, néhány négyzetméteres szobában.

2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
90% játék + 10 % zene. Ideális lenne egy mikrofonos, de tisztában vagyok azzal, hogy ez problémás. Kivehető kábel és külső mikrofon (pl: V-MODA Boompro) is okés, különálló asztali mikrofont nem szeretnék.

3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
~ 65.000 forint

4.) Új vagy használt?
Új

5.) Circumaural vagy supraaural?
Mindkettő teljesen megfelel.

6.) Zárt vagy nyitott?
Nyitott

7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Nem tudok ilyet mondani.

8.) Honnan vásárolnál?
Hazai boltok és webáruházak.

9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
M-Audio AIR Hub

Ezen paraméterek mentén szeretném a segítségeteket kérni :) . Elromlott a Logitech G935-öm és szükségem lenne egy új headsetre. Belevetettem magamat a témába az elmúlt napokban és külföldi fórumokon határozottan azt az álláspontot láttam, hogy dedikált gamer headset helyett, klasszikus headset + budget saját önálló mikrofon (ami kapcsolódik a headsethez). Tehát, ebben az árkategóriában milyen fejhallgatót tudtok nekem ajánlani videójátékokhoz, amelyek kompatibilisek az általam is leírt mikrofonmegoldással? Köszönöm! :)

(#93290) Ba cy lus válasza s4tch (#93288) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Valóban, már jó a tracking. Aszerint Kínából jön. Egyébként ilyen vámkezeléses rendelésem még soha nem volt, ez lesz az első. :B

(#93291) maajsz


maajsz
senior tag

Sziasztok, behúztam egy Fidelio X2-t viszont ez a gyári kábel nem annyira bejövős. Egyrészt túl hosszú, másrészt a borítása is zavaró kicsit ha súrlódik az asztal szélén. Tudtok ajánlani valamit helyette ami minőségben nem megy lefelé?

(#93292) Gzula[HUN] válasza Scorpl0l (#93289) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Ha kell a mély is, akkor Philips X1s, X2HR vagy SHP9600 + V-MODA Boompro, ha kiegyenlített hangzás kell inkább középre hangolva, akkor SHP9500 + V-MODA Boompro. Én valamelyik amazonról rendelnék egy akciós X2HR-t, csak figyelni kell, hogy a .fr, .es vagy a .de oldalon dobják be 99€-ért.
Ezek közül az SHP9600-as érhető el hazai boltból is.

#93287tasiadam: ITT van hozzá a megfelelő topik. (Ha kell a mély, akkor Hyperx Cloud Alpha, ha kiegyenlített hangzást részesesíténél előnyben, akkor Cooler Master MH 752).

#93291maajsz: Én most EZZEL a fajta ugreenessel használom. Nem gubancolódik, olyan műanyagos borítása van. Ha összegubancolod, szétugrEEk (én kérek elnézést a hülye szóviccért) Pár hete azt hittem, hogy megört, de máshol volt a hiba. Nem egy nagy truváj, de gyárinál nem rosszabb. Amikor komolyabb kábel után nézelődtem, akkor az AudioQuest Tower kábelre azt mondták a többiek, hogy nem rossz.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#93293) freelanced válasza Gzula[HUN] (#93268) üzenetére


freelanced
addikt

Köszönöm a részletes válaszod.

_____________________________________

Ami még felmerült, és ez mindenki felé kérdés, mi lenne ha bővítenék a jelenlegi keretemen, van-e esetleg jobb opció az alábbi feltételekkel? Lényegében csak a bővült keret változott, illetve egy olyan kitétel lenne, hogy olyan fejhallgatót keresnék amihez nem kell erősítő, ellenben ha később veszek meghálálja. Tehát könnyen hajtható fejhallgató kellene, ezért az árért van lényegesen jobb mint az ajánlott X2HR?

1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Kizárólag itthon.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Zenehallgatás, esetlegesen játék, film
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
65.000-ig bezárólag.
4.) Új vagy használt?
Használt is opció lehet, nem gond.
5.) Circumaural vagy supraaural?
Circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
Mindkettőből szívesen vennék ajánlatot az árkategóriából, a nyitott felé húz a szívem, de sajnos sokszor zajos a környezetem, és így elvesznek a részletek, de közben meg szeretem a nyitottak szellős jellegét.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
Jelenleg HD600 kerülne "leváltásra", azzal nagyon meg voltam elégedve, szóval hasonló hangkép.

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#93294) Gzula[HUN] válasza freelanced (#93293) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

1. Nincs (IMO)

2. Teljesen más, mint a HD600. Az X2HR inkább mély kiemelt, vagy V hangzású (szerintem inkább az első). Könnyen hajtható, viszont a magasait valami DAC/AMP-al célszerű helyre rakni.
A HD600-at inkább az SHP9500-assal szokták össze hasonlítani, ez a kettő közelebb áll egymással hangzásban, de a (HD600-azért egy jobb fejhallgató).

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#93295) Scorpl0l válasza Gzula[HUN] (#93292) üzenetére


Scorpl0l
csendes tag

Köszönöm a válaszodat! Szemeztem én is a X2HR-vel, azonban problémát jelent, hogy nem lehet itthoni boltokban kapni. Az SHP9600-tól eltekintve (ami tesztek alapján egy rosszabb headset) nincsen valamilyen alternatívája a X2HR-nek, ami kapható itthon is? :)

(#93296) s4tch válasza freelanced (#93293) üzenetére


s4tch
veterán

Kiemelésektől ennyire mentes fejes kevés (azaz 0) van ennyiért. Zártban esetleg az SRH840, nyitottban a HE400i 2020 lehetne hasonló (nem ugyanolyan) karakter, de a Shure tere sehol sincs egy nyitotthoz képest, a Hifiman meg kívánja az erősítést.

HD560s? Nem hallottam még, leírások alapján olyasmi lehet, amit keresel.

(#93297) freelanced válasza s4tch (#93296) üzenetére


freelanced
addikt

Gzula[HUN]

Köszönöm!

s4tch

Köszönöm neked is.

Igazából meghallgatom szívesen mi van a HD600 világán kívül egyébként, attól függetlenül, hogy meg voltam elégedve nem feltétlenül vagyok begubózva egyetlen hangzásvilágba, szóval szívesen veszek más ajánlásokat is így belegondolva.

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#93298) Gzula[HUN] válasza Scorpl0l (#93295) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Használt X2HR. Párnát kimosod (mosózsákban), végig mész rajta ruha tisztító hengerrel, kiporszívózod a fejpántot, és quasy új. :)) Alapban mikrofonos fejhallgatókkal kapcsolatban ITT tudnak még segíteni.

#93293freelanced: Kiegyenlítettebb hangzásban mostanában sláger a Hifiman HE400i meg a 400SE, de azok nem könnyen hajthatóak.
Kiegyenlítettebb zártban a Shure SRH840 meg a Nad Viso HP 50 szokott emlegetésre kerülni, de én egyiket se próbáltam még ki.

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/gzula_hun/index.html

(#93299) s4tch válasza Gzula[HUN] (#93298) üzenetére


s4tch
veterán

Mindkettő jó pedig, csak épp a HD600 más karakter. Ebben az árban a Yamaha MT7 is megér egy misét, vagy ha szeretjük a vaskosabb, de nem túlzott mélyeket, akkor a Denon D1200 is jó bulit csinál. Úgy emlékszem, az A550Z is egy viszonylag kiegyenlített hang, könnyű is, kényelmes is. Egyik alá sem kell erőmű.

A HD600 karaktert szerintem nagyjából lehetetlen reprodukálni zárt, olcsó fejessel. A Hifimanek között vannak hasonló jellegű eszközök, de jobban kell nekik a kraft.

(#93300) Scorpl0l válasza Gzula[HUN] (#93298) üzenetére


Scorpl0l
csendes tag

Ismételten köszönöm a válaszodat :) Időközben megtaláltam ezt a hirdetést én is, lehet meg is van a fejhallgatóm. Még egy utolsó kérdést engedj meg, eléggé kezdő vagyok hangtechnika témában. Az X2HR-ből kihúzom a saját kábelét, beledugom a V-MODA Boompro kábelét és azt dugom bele az M-AUDIO külső hangkártyámba igaz? Úgy gondolom így kellene működjön a fejhallgató+ mikrofon setup.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.