Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exodius
őstag
válasz Sinesol #94150 üzenetére
Megnézném, hogy a Hifiman online shop-ja meg az AliExpress-es statisztikák mit nyomnának a latba, ha Hifiman-t néznénk. Csak a kínai piac elég lenne, hogy üsse ezeket a Drop-os számokat.
Újra kiemelném és még kiegészíteném: a 6XX ráncfelvarrt változata a 650-esnek, amit 2003-ban mutattak be, tehát volt már annak bőven előtörténete, úgyhogy a 6XX inkább beúszott a farvizen, pontosabb berántották a gazdasági sikerbe az öregek.
A Hifiman 2005-ben alapult és ahhoz képest sokkal durvább utat jártak be 15 év alatt, mint amit a Sennheiser tett le az asztalra a fejesek terén 2003 óta. 2015-ben ugyan volt egy HE 1-ük, de az meg a 91-es Orpheus ráncfelvarrása.
Ami igazán nagy dobásuk volt az elmúlt negyed évszázadból az max. a HD 800-as lehet, de annak meg azon a szinten elég sok a kihívója az Audeze-től a Focalon át egészen a Dan Clark Audio-ig meg a magasabb kategóriás Hifiman-ekig.Az összes fejvadász rá vadászna azon az ár-szinten és lehet sokan el is hoznák azt a 800-as skalpot.
A Sennheiser inkább él a (szerintem jogosan és kemény munkával) felépített hírnevéből.
-
:AMF:
senior tag
Sennheiser igazgatósági ülésen:
- Nagyon sok fejest eladtunk és szerte a nagyvilág fórumain dicsőítik nevünket!
- Akkor hát adjuk el az egészet egy svájci hallókészülék gyárnak!Beyer igazgatósági ülésen:
- Alig adtunk el fejest a Drop-on és csak magyar fórumokon emlegetnek minket. Máshol a nagyvilágban csak gyerekeket ijesztgetnek a nevünkkel! Mi tévők legyünk?
- Dolgozzunk tovább. -
Sinesol
veterán
válasz Exodius #94151 üzenetére
A 4XX is a már igencsak népszerű HE400 variánsok farvizén kúszott be a Drop-ra, nem csak ugy a semmiből tették be. Eleve olyan fejesekkel indult a Drop, amik már igencsak népszerűek voltak, ráadásul itt még egy megfizethető bombaáras planárról volt szó, nem indult semmiféle hátrányból. Na mindegy, ne ragozzuk ezt tovább, épp elég süketelést hozott össze a fórum az elmúlt 1-2 hétben, nem akarom én is tetézni a szemetelést. Na meg lassan megjönnek a hiénák is, ugyhogy be is fejezem itt, mielőtt csak ugy brahiból alaposabban belémszáll valaki.
Nincs már energiám ehhez, további jó éjszakát.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz chrisnagy13 #94153 üzenetére
A vintage fejeseiket szeretem, mert egyszerű felépítésük ellenére strapabíróak és nagyon jó a hangjuk. A mai kínálatból csak a DT770/880-at használtam, de már nincsenek meg. A Tesla-s felhozatalt még nem hallottam, de azért az Amiron-ról általában jó véleménnyel vannak.
Szerintem kár lenne értük, ha eltűnnének, még akkor is, ha bármelyik kategóriában van jobb alternatíva.Azzal a pár sorral csak arra akartam rávilágítani, hogy eladási számokból levonni bármiféle következtetést egy-egy márka kapcsán szerintem minimum nevetséges. Mert akkor a Beats a király, meg a kuponos JBL a Spar-ból.
-
Ba cy lus
addikt
válasz Sinesol #94154 üzenetére
Eleve olyan fejesekkel indult a Drop, amik már igencsak népszerűek voltak, ráadásul itt még egy megfizethető bombaáras planárról volt szó, nem indult semmiféle hátrányból.
Népszerűek voltak egy bizonyos körben. De az utca embere melyik nevet ismeri? Aki épp most akarja az első komolyabb fejhallgatóját, nagyobb bizalommal lesz a Sennheiser név felé.
-
ribizly
veterán
válasz chrisnagy13 #94153 üzenetére
Nem tudom. Nekem a DT1770/1990 bejön, de a DT770pro80-at is ajánlanám. Meg azt tudom, hogy van 1-2 számomra ismeretlen modeljük meg mikrofonjuk, ami eléggé elismert.
Le nem írnám a gyártót azért, mert vannak tőle jobb fejeseket gyártó cégek. Ilyen alapon csak a high-end fejesek lehetnének a piacon.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
contaxg
veterán
válasz ribizly #94157 üzenetére
A portfóliójuk jelentős része brodcast és konferencia cuccokból áll.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
ribizly
veterán
válasz contaxg #94158 üzenetére
Na akkor meg is van a válasz, hogy mire is használják legtöbben.
Gondolom az sem véletlen, hogy nem egy stúdiófelvételen azt lehet látni, hogy a kontrol egy DT770pro80. És ahogy írtad az sem egy elhanyagolható szempont, hogy van hozzá alkatrész. Feltételezem az is hozzájárul a széles körben való felhasználáshoz, hogy nincs nagy szórás a hangjukban és strapabíróak, nem sűrűn mennek tönkre.
Én most pont tegnap vettem elő ismét a DT1770-et és a "kábelsuhogást" (ami amúgy marhára zavaró) leszámítva még mindig nagyon kellemesnek tartom.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Yodamest
veterán
válasz Exodius #94144 üzenetére
"Kur*ára nem mellékes, hiszen az alapján tudja elhelyezni egy hierarchiában"
Szerintem mindegy, hogy 10 vagy 40 fejhallgatót próbált mellette, érdemben nem változtat a véleményen. Ez olyan mintha nem mondhatnám, hogy mondjuk a Terminátor 2 jobb mint a Terminátor 1, csak akkor ha láttam az összes többi későbbi részt is. Ennek így nincs értelme, azoknak semmi köze az 1 és 2 összevetéséhez. Ugyanígy ha azt mondom jobban szól a HD559 mint a DT770, akkor az önmagában miért ne állhatná meg a helyét? Ahhoz miért kell ismernem mondjuk a Denon 7200-t is? Semmi köze hozzá, nem is releváns abban az árkategóriában, miért kellene azt is beletennem az összehasonlításba?
-
Yodamest
veterán
-
contaxg
veterán
válasz ribizly #94159 üzenetére
Nekem egy kicsit szoros, de az is lehet, hogy nincs kitágítva. Nálam évente pár órát megy max, főleg ha érdeklődés van. Nekem az Edition vonal kényelme jobban bejön.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
-
senior tag
Van egy eladó HE400S az aprón, ha valakit érdekel.
-
Sinesol
veterán
válasz OPiiPO #94168 üzenetére
Egyáltalán nem gyűlölöm, különösebben nem is igazán vált ki belőlem semmilyen érzelmet. Őszintén belegondolva inkább az adott termékek érdekelnek, sosem igazán voltam random cégek híve, nincs semmi értelme. Aztán persze a termékek kapcsán kialakul egy vélemény a cégekről, de különösebb érzelem ehhez nem fűződik.
[ Szerkesztve ]
-
Exodius
őstag
Nah kinél fog előbb jönni a mikulás?
-
Sinesol
veterán
Nekem aztán tökmindegy milyen márkanév van mondjuk a 650-re irva, nem lesz tőle kevésbé jó.
Biztos jó, hogy a Beyer csendben eldolgozgat és nem adják el a konzumer üzletágat, de ez ugyanúgy hidegen hagy, mint a Sennheiser eladása. Sokkal érdekesebb lenne, ha a Beyer le tudna tenni az asztalkra egy épkézláb fejest.[ Szerkesztve ]
-
sztyui2
őstag
Sziasztok, az új Beyerdynamic DT900x Pro-t próbálta már valaki?
Esetleg tudtok boltot ahol itthon lehet próbálni?
https://europe.beyerdynamic.com/dt-900-pro-x.html -
senior tag
válasz Sinesol #94176 üzenetére
Egy ilyen hsz után azért nehéz elképzelni, hogy tényleg közömbös számodra akár a Beyer, akár a Sennheiser.
Ha valóban közömbös lennél, akkor ezt írtad volna:
Beyer DT770: 126 eladás
Sennheiser HD660S: 67 eladás
(Mert ugye saját márkás eladást ne a Drop-oshoz hasonlítsuk már.)Én úgy gondolom az épkézláb fejeseit már régen letette az asztalra a Beyer (ahogy a Sennheiser is). Újabbak közül meg talán pont Te ajánlgattad többször is a DT240-et.
-
Dorien
veterán
válasz Sinesol #94176 üzenetére
A DT1770 Pro, DT1990 Pro, Amiron Home annyira vacak?
Én ezekből még egyet sem hallottam.A DT770 Pro 80 ohm szerintem korrekt erősítéssel egy teljesen jó, új árában is ajánlható darab. A DT880 a mostani ízlésemnek már túl száraz, a DT990-hez meg a fekete plüss párnát (EDT 990 VB) érdemes venni, azzal jelentősen mérséklődik a V karakter. Felépítésre, kényelemre meg k**** jók ezek a Beyerek.
Wherever you go - go with all your heart.
-
kromatika
veterán
válasz Exodius #94146 üzenetére
Érdekes jelző úgy alapból az összes Senheiser fejesre ez a "öreguras" jelző. Nem tudom hogy mitől lenne pl az 58X,660S,vagy az 560S "öreguras" hang? Azért mert nem "szórakoztató V karakterek? Vagy mert álltalában a márkára jellemzően kurva jó a közepeik? Na mind egy. Az ok hogy valaki nem szereti a 650 hangját mert számára túl sötés,unalmas stb.. /mellékesen ahogy Ba cy lus is mondta,Sense V1 nem alkalmas egy füles valós karakterének megitiléséhez,mert nagyon mélybe húz, és ez által el színezi a füles valós karakterét, ettől persze jól szólhat vékonyabb hangú fülesekkel, éppen azért mert nagyon színez,ettől függetlenül igen 650 sötét karakter / akkor is tény hogy aki meg veszi manapság pl a 650 et,vagy a 600-at,biztos hogy nem azért elégedett a hangjával, és nem azért tartja meg évekig, mert milyen nagy múltjuk van. És valljuk be a nagy többség meg tartja.Legalább is akik akusztikus zenei műfajokat hallgatnak.És nem csak öregek vannak ilyenek, Nekem is másik kedvencem a Hifiman. AZ összes 4 es széria meg volt, több láncról hallgatva. És tetszettek. De klasszikus akusztikus zenénél elvéreztek számomra a HD 600,650,660s mellett. Igen gyorsabbak voltak, nagyobb volt a terük a Hifimanoknak, de közepek soha nem voltak olyan természetesek, az akusztikus hangszer hangok sem voltak olyan valós karakterűek.Kvázi ahogy mondod "tönkreverték" ebben a 4 es Hifiman szériát. Metál, Rock, Elektronikusokhoz biztos jobbak, de ezt a műfajt én nem kedvelem. Most a Sundara nekem bejövös ,szeretem, de még itt is előfordul, hogy némelyik akusztikus jobban szól a 650 el. Jobban tudja az intimitást. Annak ellenére hogy a Sundarát kicsit jobb fülesnek tartom.
[ Szerkesztve ]
-
Exodius
őstag
válasz kromatika #94185 üzenetére
Kinek mire van igénye. Az öreguras jelzőt meg nem én terjesztettem el, az már régóta terjeng, volt már fátyolos is, bár az lehet külön áll ettől. A vita sem ebből robbant ki igazán.
A Sense V1-es meglátásodban azért volt ráció, arra megnézném Dorien mit írna. Lévén sötét erősítőn hallgatni sok-mindent, az nem éppen referencia tesztelés.
A buli végére azért becsatlakoztál.
-
Sinesol
veterán
válasz Dorien #94184 üzenetére
Hallottam őket nekem egyik sem jött be igazán, a DT770 talán még hallgatható, de szerintem eléggé közepes hang, a Cloud közel ugyanazt tudja, ha az a fajta hang kell, mondjuk arra már nem is emlékszem melyik verzió volt.. A DT880 szerintem is nagyon száraz, a lapos, hiányos mély és a szúrós magas nem egy nyerő párosítás, de legalább ennek még valamelyest emészthető a közepe, ez kb. itt fordult elő utoljára. A DT990-nél a mély már ráül a középre, már ami egyáltalán jelen van belőle, a magasa meg háborús bűn, nagyon nem kell bemutatni senkinek.
A DT1770 nekem kicsit olyan volt, mintha a 770 és a 990 lenne mixelve, itt is van bőven mély, de eléggé mosott, a közepe eléggé háttérben van, plusz valahogy olyan természetellenes, idegen hangja volt az énekeseknek, furcsa egy szinezése van, talán ez volt a legrosszabb élmény az összes közül, mivel elég sok a vokál a zenéimben. 1990 meg kb. olyan mint egy 990 a mélykiemelés nélkül. A hangképet leuralja a sziszegő, fémes magas, amit még egy kövérebb mélytartomány sem ellensúlyoz, a részletek mégis el vannak kenve, mintha az erős magaskiemelés mosná a hangot, vagy lehet csak egyszerűen ennyit tud a hirhedt Tesla driver. A tere az egyedüli pozitivum, levegős, széles. A két féle párnája közt volt valami különbség, de egyikkel sem képes jó hangra, szal pont mindegy is volt.Kényelmet nézve tényleg jók, könnyűek, alig érezni hogy a fejeden van valami és a felhasznált anyagok is jók, az is pozitivum lehetne, hogy minden apró alkatrész elvileg kapható hozzájuk. Nem lenne rossz, ha egy jó hangot le tudnának tenni azzal az anyagminőséggel.
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz kromatika #94185 üzenetére
Egy kis kiigazítás: A Sense V1 erősítő vastagabb hangú fejesekkel is jól szól (Final Sonorous III, Philips Fidelio X2, Meze 99 Classics + Yaxi stPad2 párna), de ha valami magascsapott - mint a régi HD650 - akkor valami ordenáré brummogás lesz a végeredmény. Az újabb HD650 és HD6XX fejesek már másképp vannak hangolva, több bennük a magas.
Az akusztikus, klasszikus zene amúgy jogos felvetés, ezekkel még akár a HD559 is jól szólhat(na). Viszont amit az Incognito-féle acid jazz-ből "varázsolt", attól a hátamon is felállt a szőr. Kifejezetten erőtlen hangzás, a basszus feszessége megszűnt, kásás, szemcsés, mosott, élettelen valami lett az amúgy vitalitástól feszülő dalokból. Onnantól nem igazán akartam már semmit sem hallgatni vele. Hál' Istennek beszámították egy Focal-ba (Spirit One S), ami annyira tetszett, hogy a mai napig az utazós fejesem.
Exodius: A Sense V1 mellett volt sokáig egy OPA2134-es Presenter2 erősítőm is, nyilván a mélytúlsúlyos / magashiányos darabokat inkább arról hallgattam. Meg xDuoo X2 DAP-ról, ami nagyon tiszta, semleges hang EQ nélkül. Érdekes, hogy volt néhány fejes, ami erről jelentősen jobban szólt, mint a nagy láncról. (Shure SRH1440, Audeze EL-8 nyitott, Focal Spirit One S)
Wherever you go - go with all your heart.
-
-
Sinesol
veterán
Épp most hallgattam ezt, a fickó hangja szinte beillik egy mélytesztnek is.
Na és időről időre elő kerül Rachmaninoff is, aki az egyik kedvencem, Matsuev előadását különösen szeretem.[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz Sinesol #94188 üzenetére
Szuper! És mi volt a forrás?
Egyébként a DT1990 hiába olcsóbb megugyanazmintazAmiron, hát nem. Nagyon nem az. Az Amiron kb egy tízessel kerül többe és azt simán megéri rákölteni. Akinek 100eFt alatti chi-fi cucca van és 100k feletti fejest szeretne, szinte vakon induljon el az Amiron felé, mert az esetek többségében elég jó megoldást nyújt a gyengécske forráshoz ez a fejhallgató. Szerintem egy Hifiman-t nehezebb kiszolgálni és a végeredmény előbb-utóbb az lesz, hogy cserélni kell a forrást mert harmatos a cucc.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Ba cy lus
addikt
Egy hónap elteltével már talán kijelenthetem, hogy megúsztam a HE560 V4 összes egyéb költségét, azaz minden mást, amit a megrendeléskor kifizetetten kívül kellett volna még fizetni. Így eléggé megérte.
Azt azért nem merném kijelenteni, hogy ez feltétlen általános a Hifiman Kínából küldött open boxos fejhallgatóinál.
[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
válasz Dorien #94189 üzenetére
Persze igen tudom. 2007 től kiadott 650-en már ezüst színű ,hálós szerű csillapitást kapott a driver külső része körül, ami merevebb ,és kevésbé rezonál az alsó frekvenciákon, mint a "eredeti" 2003 tól induló fekete selyem csillapitás. Volt szerencsém egymás mellett meghallgatni a különbséget, és határozottan ,kevésbé "fátyolos" az ezüst membrános. Jobban is tetszett Sense V1 pl nekem is tetszett pl AKG K 702 vel. De ettől függetlenül K702 egy vékonyabb hangú füles marad legtöbbünknek, egy nem mély kiemelő erősítővel. V1 biztosan jól szól ,ahogy mondod Final Sonorous III,al is. /amúgy is nagyon jó az a fejes/ V1 el kapcsolatban csak azért irtam ,hogy olyan felhasználó, aki kevésbé jártas és tapasztalt a fejes világban mint te,és esetleg csak V1 ről hallotta a 650 et, /nem volt alkalma több láncról mint neked/akkor nem csoda hogy élvezhetetlenül sötétnek, unalmasnak hallja a 650 et. Más. 560S -et hallgattam most össze 660S-el és 650 el,58X el. Nem rossz. Sőt. Nos itt főleg nincs "öreg uras hang". Tényleg úgy hallatszik hogy a 600-as "frissítése. "Referencia íz.De jó értelemben. A közepek hasonlóan jók,a basszus kicsit több, és feszesebb, mélyebb mint a 600 ban. A magasak jobban ki terjednek de nem szúrnak, nem bántanak. Kvázi mind két irányban jobban kiterjesztett,és energikusabb hang a 600 hoz képest, de úgy, hogy alapjában véve semleges marad. A részletek viszont egy kicsit kevesebbek a 600 hoz képest. De nem vészesen. És tér szempontjából, 560S nek számomra a felsoroltak közül a leg jobb tere. Végre sikerült egy kicsit tágítania a Sennek az 560S el, az 58X ,és 6 os szériához képest.
[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz contaxg #94192 üzenetére
Én ezzel nem biztos, hogy egyetértek. Nekem az Amiron Home egyszerűen nem akart bejönni, pedig többször is hallottam (anno az egyik találkozón nem saját cuccról, de már akkor is úgy éreztem, hogy ez nem az én világom, aztán itthon ez be is igazolódott). Nyugodtan mondhatom, hogy nem vagyok ezzel egyedül, mert én is használtan vettem és aki tőlem megvette, szintén adta is tovább. Azt furcsálltam benne, hogy mindent tud, amit csak kell, de mégis valahogy unalomba fulladt a zenehallgatás (mint ahogy sok esetben a HD800-al is). Ez felírható valamilyen szinten a nem megfelelő kiszolgálásnak is persze.
Hogy a DT1990 jobban megéri e azt nem tudom, de nagyon sok helyen a HD650 utódjaként emlegetik és amikor volt szerencsém egyszer futtában belehallgatni (telefonról 2 percet Spotify mobilnet-ről ), akkor engem az alatt a meggyőzött. Legalábbis a saját izlésemhez sokkal elló dolgot hallottam.Azon mondjuk jót kacagok még mindig, amikor itt a topic-ban azt olvasom, hogy erősködnek 1-1 belépő erősítő mellett, hogy "Az mindenre is elég!", mert sajnos nem.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
ferzoli
Ármester
válasz ribizly #94196 üzenetére
Nekem a Hifiman Ananda jönne szóba a 6XX lehetséges utódjaként, amit s4tch fórumtárs jóvoltából két hétig volt alkalmam hallgatni. Az Ananda minden tekintetben határozott előrelépés, amit természetesen az ára is tükröz.
Mivel már kevesebbet fejesezem, egyelőre maradok a 6xx-nél. Számomra ez a fejhallgató, ha megfelelően van kiszolgálva (egy semleges/nem színezős dac-kal és erősítővel, ami rendesen ki is hajtja), akkor kb a végtelenségig hallgatható a sehol nem bántó, természetes hangképével és finom közepével. (Nálam ez egy Resonessence Concero HP)És igen, sajnos a kiszolgáláson sok múlik. Sokan ezen spórolnak, de akkor a 100+ ezres fejhallgató is felesleges szerintem, nem érünk a tudásának a közelébe sem.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Vicces képek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Diablo IV
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mini-ITX
- DIGI kábel TV
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest