Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:54:46

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#94951) Remus389 válasza chrisnagy13 (#94949) üzenetére


Remus389
veterán

Amúgy a fejlesztés hiányának megvan az az előnye hogy leszorítja az árakat. Minek váltsák le azt, ami bevált és népszerű? Amúgy a mérnökeik és technikusaik dolgoznak ha ráérősen is, biztos vannak nekik prototípusaik, amiket azért nem adnak ki, mert nem tudják elhelyezni a piacon és a jelenlegiek is jól fogynak. Ha szükséges és a piac megkívánja, előszednek egy ilyen dizájn-t.

Amúgy nemrég kihozták az 560S-t, amit dicsérnek a kategóriájában.

A már létező HD600, HD650-est is nagyon sokan szeretik.

A HD800-ast pedig össze szokták mérni a nála gyakran 3-4-szer annyiba kerülő egzotikus fejhallgatókkal, mint pl az Empyrean, Focal Utopia, Stax, LCD4, csúcs Hifiman-ek (abba ne menjünk bele melyik a jobb, de tény, össze szokták vetni őket a HD800-zassal.) A head-fi-n is olvasom, hogy hiába van meg neki a Susvara, ugyanúgy előveszi a HD800S-ét hallgatni is és nem kivánja eladni.

Kicsit oroszos felfogás ez amúgy, ők képesek 40-60 évig ugyanazt gyártani, ami egyszer már full bevált (Lada, AK, Szojuz..stb), ennek az az előnye hogy olcsó lesz és könnyen javítható.

A német felfogás ennek az ellenkezője, mindig fejlesztenek, de ettől lesz drága és bonyolult, nehezen és drágán javítható.

A Sennheiser az oroszos felfogást követi, (plusba áttekinthető és jól ismert a portfolio-juk), de ez nekik nem baj, jól fogynak a cuccaik. :)

[ Szerkesztve ]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#94952) contaxg válasza Remus389 (#94951) üzenetére


contaxg
veterán

Összemérni bármit lehet.. Pl a karomat Svarciéval is lehet... attól még nem leszek egy ligában vele. A HD800 egy valamit tud és azt talán azóta sem tudja úgy semmi.

[ Szerkesztve ]

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#94953) Remus389 válasza contaxg (#94952) üzenetére


Remus389
veterán

Olvasgasd a Head-Fi-on a HD800S topikot, ott olyan audiofil-ek vannak akiknek mindenféle 5000 Euros cuccaik vannak és egy szinten említik vele a HD800S-t.

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#94954) btraven válasza contaxg (#94950) üzenetére


btraven
őstag

Bezzeg a Grado fejleszt. Az SR325 hírhedt volt a sikító magas karakteréről. Erre most látom hogy az SR325x mélyorientált, sötét tónusú. [link]

(#94955) contaxg válasza btraven (#94954) üzenetére


contaxg
veterán

Ezt szívesen meghallgatnám! :K

Más... PortaPro-ra szivacsot honnan érdemes rendelni??

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#94956) Remus389 válasza Remus389 (#94951) üzenetére


Remus389
veterán

A német felfogás ennek az ellenkezője, mindig fejlesztenek, de ettől lesz drága és bonyolult, nehezen és drágán javítható.

Egy 2008-as 5-ös BMW és 2018-as 5-ös BMW legfeljebb 5%-kal jobb, cserébe alig van olyan alkatrész amit átrakhatsz a másikba, ha baja van, megtörik, drága és bonyolult megjavítani, profi, drágán dolgozó szakemberek kellenek. Egy Lada Nivát viszont egyszerű és olcsó megjavítani, mert 1980-ban is szinte ugyanolyan volt mint 2018-ban. :)

Szóval az állandó fejlesztgetés nem biztos hogy minden esetben jó dolog, gyakran egy új autó rondább kinézetű lesz (túldizájnolt), mint a szép formájú elődje, vagy a bonyolultsága miatt megbízhatatlanabb és drágább. Egy új fejlesztésű űrrakéta meg felrobbanhat értékes emberi életeket veszélyeztetve, szemben az agyontesztelt, kipróbált elődjéhez képest. Jó mondjuk a Starship az cool, de abból is néhánynak fel kell robbania míg embereket szállíthat. :D

Szóval szerintem jól teszi a Sennheiser, hogy nem cseréli le a bevált, népszerű termékeit, hanem változatlan formában gyártja. Nincs rá szükség. Néha kicsit kiegészíti : HD660S, 560S

[ Szerkesztve ]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#94957) 3.Aragorn válasza Remus389 (#94891) üzenetére


3.Aragorn
addikt

az áfa USA-n belül is rájön, csak az államtól függően változik, azért nem írják oda. de kb 7-10% ha jól tudom.

Nem minden vándorút céltalan...

(#94958) szakibá... válasza Gzula[HUN] (#94948) üzenetére


szakibá...
senior tag

A csóka "műfüle" a saját füle, benne mikrofonnal. Azzal rögzíti a saját beszédhangját is, ami teljesen normálisan szól, egyáltalán nem botrányos. Az a készlet, amit felpróbált, valóban ocsmányul szól a videón keresztül is (kivéve az Aeon-t), de a csóka rögtön el is mondja, hogy mit hall, és hihető, amit mond, mert mi is azt halljuk, amit ő. Ahogy láttam, nem EQ-zik mindent, csak egy olcsó típust egyengetett ki mérésekkel, hogy legyen egy kályha, amitól elindulhat, ha nagyon eltévedt. Mivel nincs egyenletes átvitelű fejhallgató, ő ezzel a módszerrel csinált magának referenciát. Mellesleg a Grado jelenséget sosem értettem, én nem szeretem a hangjukat, de itt valóban ocsmányul szóltak. Szerintem a konstrukció eleve hibás, én nem tennék csillapítatlan csövet a membrán hátuljára, eleve elszínezi a hangot a saját rezonanciáival. Bár van, amikor a cső hangja szórakoztató: Blue Man Group.

Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!

(#94959) Gzula[HUN] válasza szakibá... (#94958) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Arra a műfülre gondoltam, ami pl. EBBEN a videóban is van. Az, hogy mindent EQ-zik, a fórumban nem én voltam az első, aki bedobta. Mondjuk újat ezzel szerintem neked nem mondtam.

Biztos nagyobb tapasztalata van nálam, főleg a drágább fejhallgatók terén. De ettől még nem biztos, hogy mindenben egyet kell érteni/értenem vele.

(A "csöves" videó quv@ jó!)

[ Szerkesztve ]

Eladó Meze 99 Neo (38.490.- Ft): https://hardverapro.hu/apro/meze_99_neo_4/hsz_1-50.html

(#94960) Dave™ válasza Gzula[HUN] (#94959) üzenetére


Dave™
nagyúr

Ilyenkor mindig mondjuk el, hogy ő az, aki szerint az általa tuningolt kínai BT füles jobban szól, mint a HD600. Szerintem ennél sokkal többet nem is kell tudni róla.

(#94961) btraven válasza Gzula[HUN] (#94959) üzenetére


btraven
őstag

Ja, pont néztem ezt a videót mert érdekelt a CAL! SE. Szerinte jobb mint a HD58x. Hát nagyon eltér az ízlésünk.
Binaural mikrofon technikát használ már az új videóiban. Szerintem klassz hogy mi is halljuk rögtön amit hallgat. Most a minőséget félretéve.

(#94962) -Skylake- válasza Dave™ (#94960) üzenetére


-Skylake-
addikt

Szerintem arnyaltabb a kep, ki tudja mit jelent itt a "jobban" ? Mert ha mondjuk azt, hogy van benne valami minimalis elet/basszus/izgalmassag/bugi akkor igaz.

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#94963) Gzula[HUN] válasza btraven (#94961) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Nem azt mondta, hogy jobb, hanem, hogy jobban kedveli. 2X is azt mondta, hogy "like more". Ettől függetlenül nem volt a legszerencsésebb ötlet összehasonlítani egy plüss borítású nyitottat egy olcsó műanyagból összerakott műbőrös zárttal, még akkor sem, ha mind a kettő népszerű fejes.

Eladó Meze 99 Neo (38.490.- Ft): https://hardverapro.hu/apro/meze_99_neo_4/hsz_1-50.html

(#94964) btraven válasza Dave™ (#94960) üzenetére


btraven
őstag

Sony MDR-ZX110 videóját néztem.
Arról van szó melyik hasonlít a legjobban az eredeti felvételhez. Nem melyik szól jobban.
És valóban az EQ-zott Sony hasonlít hozzá a legjobban.
Az Empyrean jobban szól.
Sajnos elterjedt az a tévhit hogy ha van egy rossz minőségű felvétel akkor az a cél hogy rosszul is szóljon.

Az viszont tetszett hogy leszólja Amir meg a többiek EQ-ját. Ugyanolyan 10 dolláros hangon szólnak. Na, de bezzeg az ő EQ-ja! Hirtelen audiophile lesz a fejes.

(#94965) btraven


btraven
őstag

Mintha ez a bolt olcsóbb lenne: [audioll]

(#94966) mcs


mcs
veterán

Hát én ezt a DT 770 Pro-t rohadtul megkedveltem. :)
Míg a Sony MDR-1AM2 belemászik a hangjával az ember képébe, ez távolabbról, szotiszfikáltabban szólal meg, és ez főként a hangszeresebb zenékben nyilvánul meg. A magas tartomány részletessége pedig egyszerűen összehasonlíthatatlan, már tisztán látom, hogy miért is ítélik többen tompának a Sonykat. Egyedül a kábelle aggaszt kicsit, amiről nem tudom eldönteni, hogy mennyire strapabíró, mert a szigetelése sajnos hajlamos bármilyen élesebb tárgyba beleakadni és ragadni.

[ Szerkesztve ]

(#94967) tiszavirág válasza contaxg (#94955) üzenetére


tiszavirág
tag

Pl. Innen

https://www.yaxi.jp/onlineshop/

Tudtam, csak nem sejtettem.

(#94968) Ba cy lus válasza mcs (#94966) üzenetére


Ba cy lus
őstag

ez távolabbról, szotiszfikáltabban szólal meg

Anno engem is ezzel fogott meg a DT770, csak aztán mégis hiányzott valami a középtartományból. :U :)

(#94969) mcs válasza Ba cy lus (#94968) üzenetére


mcs
veterán

Világosabb színezetű a Sonynál, mert a magasat helyezi előrébb, és nincs kiemelve a felső-mély, ami a meleg tónust adja, illetve nem is fekszik annyira közel a fülhöz a sugárzó.
Ahová kell a pontos közép, ott nem érzem hiányosnak. A szub basszus tisztaságára és erejére a legkevésbé sem számítottam, ebben számomra 10/10. :)

[ Szerkesztve ]

(#94970) Ba cy lus válasza mcs (#94969) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Igen, a mélye a legnagyobb erőssége. A pontos középhez nincs sok köze sajnos. Ha lett volna, talán le se cserélem, zártnak jó lett volna.

(#94971) btraven válasza mcs (#94969) üzenetére


btraven
őstag

[link] Itt 1:08-nál kiválóan hallható az a mély "dörgés" a DT770 Pro-val?
Ezt koncerten sokszor hallottam hogy kellene szólnia, de fejhallgatóval lehetetlen rekonstruálni?

(#94972) Gzula[HUN]


Gzula[HUN]
őstag

Amazon.fr X2HR 89,99 Juró.

Eladó Meze 99 Neo (38.490.- Ft): https://hardverapro.hu/apro/meze_99_neo_4/hsz_1-50.html

(#94973) Hauptmann válasza Gzula[HUN] (#94972) üzenetére


Hauptmann
addikt

Ja, közben meg felment az 1am2 ára. :DDD De végülis nem sürgős, tudok várni.

(#94974) Balázs Z. válasza btraven (#94971) üzenetére


Balázs Z.
tag

Meghallgattam egy 80 ohmos 770Pro-val, CompositeAmppal, az igazi "dörgés" egy 4-6 másodperccel később kezdődik. A youtube-tömörítés eléggé hallatszik a linken, flacban sokkal durvább. Izgalmas élmény egyébként, kb. soha nem hallgattam ilyen zenét, utoljára hasonlót magnókazettáról gimnazistaként :DDD

[ Szerkesztve ]

(#94975) kecstama


kecstama
tag

Hali,
A "Harmonic Dyne Zeus"-ról tudni valamit? Sok review-et nem találtam róla
(Bár amiket találtam, nem tűnik a legjobbnak)

Hifiman Deva tartósságáról mi a tapasztalat? 90 körül jó vétel? :D

(#94976) :AMF: válasza kecstama (#94975) üzenetére


:AMF:
senior tag

Én a gyártótól vettem a kábeles, open box Deva-t, 77k volt szállítással. Németországból jött, 5 nap múlva hozta az MPL.
A bluetooth egység összeszerelési minőségéről olvastam negatív véleményeket, az új Deva Pro-é állítólag jobban sikerült (hangra is jobb). Már ha fontos a vezetékmentes használat.

(#94977) kecstama válasza :AMF: (#94976) üzenetére


kecstama
tag

Nem fontos, de jó kis "plussz".

77K nem is rossz, vám, ilyesmi arra jöhet ha szerencsétlen vagyok?
Melyik hifiman oldalról rendelted, a .com, vagy van külön eus oldaluk? :R

Annó már biztos rákérdeztem itt az EU-s hifiman oldalra, de már elfelejtettem mi meg hogy volt

(#94978) :AMF: válasza kecstama (#94977) üzenetére


:AMF:
senior tag

Innen vettem: [link] Ez csak kábeles (jobb minőségű a kábele, mint a 400i-é), nincs bt egység hozzá.
Németországból jött, nem volt plusz költség.

(#94979) kecstama válasza :AMF: (#94978) üzenetére


kecstama
tag

Köszi, a Deva hangban szerinted milyen, megéri többet kiadni a HE560V4 re vagy a Sundarara? :R

(#94980) :AMF: válasza kecstama (#94979) üzenetére


:AMF:
senior tag

Nem hallottam még sem 560-at, sem Sundara-t. Tesztekben inkább az utóbbihoz hasonlítgatják a Deva-t, ha gondolod keress rá. (Kíváncsiságból vettem a Deva-t, de a következő fejesem valószínűleg a Sundara lesz, ha megunom a Deva-t. :))
Én főleg akusztikus zenét, illetve komolyzenét hallgatok vele. Ezeknél szeretem a minél több részletet és a Deva számomra ezt tudja prezentálni. Több órás hallgatózás során is, anélkül, hogy fárasztóvá válna. Talán csak a vintage DT990 rúghat mellette labdába a meglévő fejeseim közül.

[ Szerkesztve ]

(#94981) PR0JECTNR56


PR0JECTNR56
addikt

Sziasztok!

Hölgy ismerősöm keresne új fejhallgatót a következők szerint:

1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? Beltéri használat lenne, laptop mellé.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? Zenehallgatás, videóvágás (előbbi a prioritás)
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? 100k HUF.
4.) Új vagy használt? Új.
5.) Circumaural vagy supraaural? Circumaural.
6.) Zárt vagy nyitott? Mindkettőből jöhet ajánlott darab (beleértve a félnyitott konstrukciókat is)
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? Előzőleg egy Audio Technica ATH-M50X volt, aminek a karaktere nagyon bejött neki, szóval valami hasonló kellene kicsit "magasabbról"
8.) Honnan vásárolnál? Internet.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)? Elvileg egy Macbook lenne a forrás, de ha esetleg ezen a szinten érdemes kisebb erősítő + fejhallgató vonalat társítani a Mac mellé, az is jöhet.

Előre is köszönöm. :R

(#94982) Gzula[HUN] válasza PR0JECTNR56 (#94981) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Pl. a Meze 99 valamelyik fajtája. Állítólag sokat tud rajta dobni egy Yaxi stpad2. Esetleg egy MDR-1am2, mind a kettő mély kiemelt, hasonlóan az M50X-hez.

Eladó Meze 99 Neo (38.490.- Ft): https://hardverapro.hu/apro/meze_99_neo_4/hsz_1-50.html

(#94983) kecstama válasza :AMF: (#94980) üzenetére


kecstama
tag

Igen, láttam hogy sokan hasonlítják a Sundara-hoz.

Pár helyen olvastam hogy a Deva fémesebb hangú mint a Sundara, ez számomra nem lesz gond az Audio-Technica után :D

A Deva pro-nak kicsit combosabb az ára, 330$, ~110e

(#94984) contaxg válasza :AMF: (#94980) üzenetére


contaxg
veterán

Az én koordináta rendszeremben egy vintidzs DT990 egy piszok jó cucc és könnyeben párosítható mint egy Sundara.

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#94985) :AMF: válasza kecstama (#94983) üzenetére


:AMF:
senior tag

A Deva Pro ilyen áron szerintem csak annak éri meg, akinek a vezetnélküli használat az elsődleges. Különbséget én csak a Stealth Magnet-ben látok a két Deva verzió között, illetve a kétoldalas kábelezésben. Egyébként a Sundarát továbbra is jobbnak mondják egy kicsivel.

contaxg: én nagyon szeretem azt a fejest. Meglepődtem rajta, de a THX AAA One-ról is szépen szól. (Neotech litz kábelt kapott pár hónapja.)

[ Szerkesztve ]

(#94986) kecstama válasza :AMF: (#94985) üzenetére


kecstama
tag

Akkor lehet megint a Sudnarát célzom meg, hátha találok itthon használtan ha már múltkor nem sikerült :D

(#94987) kromatika válasza btraven (#94971) üzenetére


kromatika
veterán

Én sem hallom. Milyen mély dörgés? Ez az egész "zene" mély dörgés :D

[ Szerkesztve ]

(#94988) kromatika válasza kecstama (#94979) üzenetére


kromatika
veterán

Múlt héten hallgattam össze egy Deva-t /haverom fülese/ a Sundarámmal. Számomra a Sundara egyértelműen kifinomultabb, természetesebb hangú, nyugodtabb, és mégis részletesebb hangú füles. Akusztikus zenéhez számomra jobb egyértelműen.

[ Szerkesztve ]

(#94989) sarajhvh


sarajhvh
tag

Sziasztok! Vezetékes fejhallgatót keresek általános célra, de inkább zenehallgatásra
fókuszálva.
Valami jobb minőségű kellene, úgy 30 000 ft környékéig.
Köszönöm!

(#94990) Gzula[HUN] válasza sarajhvh (#94989) üzenetére


Gzula[HUN]
őstag

Összefoglalónak fuss neki légyszíves!

Eladó Meze 99 Neo (38.490.- Ft): https://hardverapro.hu/apro/meze_99_neo_4/hsz_1-50.html

(#94991) Sinesol válasza sarajhvh (#94989) üzenetére


Sinesol
veterán

(#94992) kecstama válasza kromatika (#94988) üzenetére


kecstama
tag

Gondolom a Sundarának a tere is jobb, kár hogy ennyivel drágább

(#94993) mcs válasza Ba cy lus (#94970) üzenetére


mcs
veterán

A neten lévő frekvenciagörbéket elnézve a 200-300 Hz közötti tartomány a gyenge pontja, ami például a Sonyknál szinte mindig kap némi plusz hangsúlyt, a DT 770nél pedig egy kicsit be van zuhanva.

(#94994) mcs válasza btraven (#94971) üzenetére


mcs
veterán

Teljesen tisztán adja ki. Egyszerre hallható és nyomasztó is. :)

(#94995) PR0JECTNR56 válasza Gzula[HUN] (#94982) üzenetére


PR0JECTNR56
addikt

Köszönöm. :R

(#94996) Ba cy lus válasza btraven (#94971) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Hát ez elég torz. :) Nekem inkább az Exodus - Another Lession in Violence élő albuma ugrik be, ahol így két szám közti szünetben (pl. Piranha után) a basszus húrja meg-megrezdül. A DT770 ezt jól hozta. A HE560 szintén.
De rengeteg (jobb) példát lehetne még mondani. :R

[ Szerkesztve ]

(#94997) mcs válasza Ba cy lus (#94996) üzenetére


mcs
veterán

Nálam a Boris Brejcha (minimal techno) volt az első, ahol az állam majd leesett a DT770 basszusától. Szó szerint belekúszott a dobhártyámba az a mélylöket, amit generált. :D

[ Szerkesztve ]

(#94998) Hauptmann válasza mcs (#94997) üzenetére


Hauptmann
addikt

Na, errőlj mesélj, mert én is Brejchát hallgatok, és pont az 1am2 a kiszemelt. A DT770 ehhez képest sokkal jobb? Viszont, jól látom, hogy a kábel nem cserélhető?

[ Szerkesztve ]

(#94999) Tragger


Tragger
tag

Sziasztok.

Gondolkodom, hogy csináltatok Kácsáékkal egy egyedi szimmetrikus kábelt, és kettő között vacillálok. A KCO-HPSPC ára tetszene leginkább, de mivel ezüstözött, félek, hogy színezné a hangot. A másik kiszemeltnél nincs ezüst, viszont van dupla ár Neotech NECE-3001. Van valakinek tapasztalata a KCO-HPSPC-vel, belenyúl a hangba?

(#95000) :AMF: válasza Tragger (#94999) üzenetére


:AMF:
senior tag

Az Audiophonics-nál féláron van az a fajta Neotech, ami egy ideje elfogyott a Kácsánál. (Ugyanannyiért adták mindkettőt.) Nekem van mindkét fajtából. A fonottból könnyebb kétoldalas bekötésű kábelt készíteni, a harisnyásból pedig egyszerűbb az egyoldalas bekötést megoldani.
Az ezüstözöttet is használom egy AKG K240 Sextett-el, nagyon sokat dobott a hangján, viszont a magasak bizonyos számoknál bántóan szúróssá váltak, szóval csak óvatosan. :) Ja, és idegesítően merev harisnyát kapott az a kábel, ellennen a litz kábelek kellemesen lágyak.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.