- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
7Sony7
üzenetére
Ja, biztos bevontak "szakértőket". Látszik.

El is megy a kedvem a motorozástól ebben az országban. A szabadság érzet, amit adott ezidáig, folyamatosan csökken. De legalább az utak sz@rok
Arra bezzeg nincs szigorú szabályozás, hogy a mindig aktuális kormányt kötelezzék az utak biztonságossá tételére, karbantartására. -
kelly416
veterán
válasz
7Sony7
üzenetére
Az a helyzet, hogy én is 40 felett vagyok már, nekem is van családom, felnevelni való gyerekem, ezr minden motorozós pillanatban igyekszem is a fejemben tartani. De minap a német pályán úgy megszaladt 160 fölé az óra, hogy pislogtam csak. Le tudtam kezelni, csak nem gondoltam, hogy ennyire gyorsan ilyen tempót csípek meg. Főleg majdnem álló helyből, lévén egy fűnyíró utász egység mögött gyakorlatilag 20-ra lassítottam a szembe forgalom miatt, majd onnan indultam tovább utamra.
Tudom, hogy fürge a motor, tudom hogy gyagya az agyam, de még masszívan szoknom kell ezt nekem is.Kezdőknek ezt közel sem ajánlanám.
-
-
Whist
aktív tag
-
Biqci
aktív tag
válasz
7Sony7
üzenetére
Na ez igaz. Sokkal nehezebb
Én is lassan cserén kell gondolkodnom, de milyen legyen? Sportosabb, ami gyorsabban kopik, jobban tapad, viszont nem megyek vele pályára, csak a hegyekbe... Vagy tartósabb, túrásabb, ami viszont nem tetszik illetve nem is illik rá? Legalábbis szerintem...
Na de majd jövök én is kérdezni...
-
csongi
veterán
válasz
7Sony7
üzenetére
Ezt lehetelen megmondani. A felhasznalas rajtad al. Munkba jaras vagy sem.
Van akinek a 0.5 baros repedt oldalu kemeny felulet sem eri el a teljesito kepesseg hatarat, van akinek az utcai slick is keves
Szoval a ket gumi kozott erdemi elteres van. Errol sok leirast talalsz a neten.
A radial jobb. Ha neked olcsobb a diagonal, es nyugis megfontolt modon kozlekesz, akkor kiszolgal az is,
Ha kicsit meg is tudod kergetni lapolgatni akkor mar inkabb radial. -
Biqci
aktív tag
válasz
7Sony7
üzenetére
Elméletileg diagonal inkább terepen, terepmotor gumiknál előnyös, radial inkább aszfalt, a tudomásom szerint. Így a radial előnyösebb, de végül is, ha nincs fullra kihasználva, nem lehet olyan nagy különbség. De ha a mostani lekopik, rakhatsz fel radialt, az lehet hogy olcsóbb is lesz
-
etnies
senior tag
válasz
7Sony7
üzenetére
Szerintem úgy gyakorold a vészfékezést, hogy akkor csináld, amikor amúgy is mész és egy csendes, tiszta szakaszra érsz. Napi kétszer egy ideig, hogy rögzüljön: hátsó féket is.
Sőt: gyakorold azt is, hogy vészfékezel, majd hirtelen felengeded és kitérsz inkább: nekem ez már többször is bevált a mindennapok során. -
vendingo
veterán
válasz
7Sony7
üzenetére
Nálam volt olyan, hogy nagy tempós szerpentinezésnél félre kellett állni 10 percre, mert szinte teljesen elment a hátsó fék ereje. Pedált taposva is alig lassult a motor. Fém fékcsővel és 5-ös fékfolyadékkal nem volt többet ilyen. Azóta meg nem vállalok be ilyen agymenéseket, és nincs baj a fékkel. Tárcsának semmi baja nem lett.
Biciklin se lett semmi baja baja, pedig ott rengetegszer megsütöttem a tárcsát. -
macilaci78
nagyúr
válasz
7Sony7
üzenetére
Autós topikban olvastam, hogy ilyenkor az a legrosszabb, ha húzod továbbra is a féket. Ráfeszül a pofa a tárcsára, nem jár körülötte alevegő és lassabban hül azon a részen. Ekkor esetleg deformálódhat is.
Na, ez nem 40-60 km/h óra tempóról szokott előfordulni, hanem 200 környékéről.
Vészfékezés és ha megállt, letetted a lábad, akkor engedd gurulni még 10-20 centit. Persze ha van hely.
-
bacus
őstag
válasz
7Sony7
üzenetére
Szerintem, már 65 fok is képes megégetni az átlag ember kezét. Egy kérges tenyerű hegesztő biztos nem kapja el a kezét még ekkor, de én tuti nem fogdosnám. Elég a távfűtés csövének a megfogására gondolni,
"a menetszél nem hűt ilyenkor." az nem, de ettől még van körülötte levegő, azért az is hidegebb mint a tárcsa, ergó hűt az is.
Azért én láttam már vörösen izzó féktárcsát is, az picit magasabb hőfok lehet mint amit még megérintenék.

-
A Zéé
addikt
válasz
7Sony7
üzenetére
Pro2 L2K
Ugyan lukacsos szivacs a háta, de teli...Teljes felületen kontaktban van a háttal, esélytelen, hogy kicsit is mozogjon ott a levegő.
Bár azóta tudom, hogy nyáron nagyjából úgyis mindegy, mert tényleg minden rádrohad, ezért kell az izzadtság elvezető aláöltöző, az kicsit javít a helyzeten. Lehet, hogy azzal nem zavarna a Forcefield sem, de sima bolti próbán nekem nem igazán adta
-
A Zéé
addikt
válasz
7Sony7
üzenetére
Forcefield fasza, nagy, csak meleg, mint a barom, legalábbis én már a boltban bele izzadtam. Én azért vettem az Alpinestars KR-1 Cell teknőspáncélt, mert az is ilyen rácsos szellőzős. Abból is van kabátba rakhatós verzió, bár nem ennyire lyukacsos, mint a fentebb linkelt Dainese.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
7Sony7
üzenetére
Decathlonban vettem full face maszkot, nagyon bevált.
Vékony, elvezeti az izzadságot, télen a nyakamnál nincs cúg, nem törik le a fülem, mikor felveszem a sisakot, sokkal később lesz szagaszemélyisége a sisaknak. (Ózongenerátorral szoktam fertőtleníteni a sisakot.) A borosta sem gond a maszkkal. -
A Zéé
addikt
válasz
7Sony7
üzenetére
Nekem van cipő is, és idéntől már csizma is.
Szerintem cipőnél is alap kell legyen, hogy valamilyen szinten merevített legyen a talpa és az orra, plusz legyen kinn-benn valami kis bokavédelem. Ezt a szintet emlékeim szerint egyik Mugenes cipő sem, és az olcsóbb Alpinestarsok meg Forma-k sem ugorják meg.
Viszont ha csizmát veszel, akkor pedig minimum olyant, amiben van rendes bokacsavarodás elleni és sípcsont védelem is. Az olcsóbb csizmákból ezek ki szoktak maradni azért. Az olyan csizma, amiben nincs csavarodás elleni védelem, az nem ér többet, mint egy jobb cipő szerintem.
Érdekes dolog ez amúgy, 5 éve kerestem cipőt, és idén csizmát, de szerintem sokkal több cipő lett ez idő alatt. Szóval a trendek azt mutatják, hogy jobban tolódik el ebbe az irányba a kereslet. Városba beugrani meg dolgozni járni szerintem továbbra is vállalható kompromisszum egy jobb cipő.macilaci78
kb...
-
zgospel
őstag
válasz
7Sony7
üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=xoSXEEnZcZU
Oké, ez MotoGP, és nem egy IFA ment át a lábán, csak egy motor, de az mondjuk elég nagy sebességgel. A csizma egy Supertech R, ugyanaz amit bárki megvehet boltban is. A csizma sípcsontvédője alatt egyébként ott van még a ruhába épített sípcsontprotektor is. Nem lett maradandó baja a pilótának.Nyáron a 24 órás robogóversenyen az egyik beugrópilótánk kb 30 km/h-nál csúszott ki egy lassú kanyarban. Abszolút nem volt nagy esés, sima kicsúszás, látni ilyenből 1 óra alatt 20-at, mindenki felpattan és megy tovább. Biciklivel gyerekként nagyobbakat estem mindenféle védőfelszerelés nélkül.
Na most neki valahogy úgy jött ki ez az elcsúszás, hogy a motor ráesett a bokájára egy pillanatra. A csizma ami rajta volt valami legalja túracsizma volt, egy munkavédelmis bakancsban szerintem komolyabb technológiát találni.
Lényeg, hogy ebből az alacsony tempós elcsúszásból lett neki egy bokatörése, pár hét kényszerpihenő, fekvőgipsz.
Egy normális középkategóriás sportcsizmában nagy valószínűséggel megúszta volna karc nélkül.Én egyszer amikor épp repültem át a motorom felett egy esésnél, akkor a lábfejem beütöttem a kormányba. Pont ott, ahová a lábujjnál lévő merevítése már nem ér el a csizmának. Levált egy darab csont a lábfejem tetején, 1 hét fekvőgipsz és 5 hét járógipsz következett, pedig egy viszonylag jó sportcsizmám volt.
Kezdj ezekkel az infókkal amit szeretnél
-
zgospel
őstag
válasz
7Sony7
üzenetére
Az eladónak végülis igaza van, nézőpont kérdése, de ettől még nem mindenkinek való a Supertech R
Az elsődleges kérdés szerintem a felhasználás célja, módja kéne hogy legyen. Azért a városi közlekedésben életszerűbb egy utcai kinézetű motoros bokacsizmát használni, vagy aki sokat kirándul és sétálgat annak sem lesz jó egy sportcsizma.
Ha a védelem az elsődleges és legfontosabb szempont, és minden egyéb csak utána jön, akkor valóban egy csavarodás és hajlítás elleni védelemmel ellátott csizmát kellene keresned.
-
törölt tag
válasz
7Sony7
üzenetére
eddig igen, de ott is ilyen fura autóknál. Legutóbb volt nálam egy M3 Touring, azzal csináltam néhány állórajtot is, de semmi. Pedig az jobban gyorsul mint egy i4 M50. Oké, a Panamera az jobban megy egy kicsit.
Mondjuk motorral azert jól kell tudni motorozni, hogy a 0-100 meglegyen 4 másodperc alatt. Autóban ez nem kunszt. -
törölt tag
válasz
7Sony7
üzenetére
Motoron még soha, autóban kétszer: BMW i4 M50, az nagyon fura ahogy kvázi hang nélkül gyorsul, meg a Porsche Panamera Turbo S Hybrid-ben, ott nem tudom miért. De vezettem már sok erős autót, máskor nem lépett fel.
Múltkor vittek pár kört zárt pályán az új M5-tel, olyan sofőr aki tud is vezetni, ráadásul hátul ültem, ott tartottam egy kicsit a dologtól, de nem lett gond, pedig a végén nekiállt 8asokat driftelni... De mondjon egy Nürburgring kört határon autózva nem biztos hogy megkockáztatnék. -
bacus
őstag
válasz
7Sony7
üzenetére
De még mennyire, covidos lettem nem volt egyensúly érzékem pár napig, nem mertem még autót vezetni se, nem hogy motorozni.
"valamilyen helyzetben járt már így"
valamilyen helyzetben jártunk már
, főleg ivós bulikkor, akkor vigyázni kell a gyorsulásra, az tuti, meg a sötétben is jobban szédülsz
-
válasz
7Sony7
üzenetére
Szerintem nala leginkabb a fulben levo egyensuly-erzekeles, es az agy kozti kapcsolat van tul erzekenyre hangolva. Falujaro buszozni en is ruhellek, mert siman beokadok a buszba, ugyanazon utvonalon motorral meg kva jol erzem magam…
Nalad nem tudom mi lehet. Szerintem vernyomasod leesik, vagy annyira tartod a fejed, es feszited a nyakizmaid, hogy kevesebb ver jut a toronyba.
azert a gs500 nem egy vadallat, es horizontalisan gyorsulsz, nem vertikalisan.
Eros autoban is ezt tapasztalod? -
-
bacus
őstag
válasz
7Sony7
üzenetére
hol közlekedtek ti? Én ilyet nem tapasztaltam, de 99% előzékenységet igen, lámpánál szétnyílnak, sokszor erőn felül szeretne utat adni, országúton is lehúzódik, némelyik épp csak az úton marad annyira lehúzódik, enged el, stb. Az én seggembe nem szoktak beleállni, talán látják a kamerát?, nem hiszem.. Én is elég sokat vezettem autót is, 88 óta van jogsim, a motorjaimba is 80e felett raktam bele km-t..
-
bacus
őstag
válasz
7Sony7
üzenetére
Még soha nem tapasztaltam "sértődést". Volt aki meg akarta mutatni, hogy autóval is tud úgy haladni, városban ez teljesen esélytelen volt, de majdnem belerohant az előtte lévőbe.., volt aki fel akart tartani, mert nehogy elmenjek mellette, de ez sem tart sokáig, mert mindig van egy másik oldal, egy nyitott kerékpársáv, vagy egy kanyarodó sáv...
És persze országúton is van akit megelőzöl és vissza akar v. vissza is előz. Tegye! Ha az rövid távú, akkor megint meg fogom előzni, olyan, hogy elmegyek mellette 110-el, mert ez az én országuti tempóm, ő meg 95.el menne, de utánam jön, megelőz, ez addig tart, amíg gyorsabban megy, mert ha visszaáll 95.re, megint ő a lassabb.
Van ez fordítva is, pl autópályán gyakran, mert én nem szeretek ott motorral menni, és akkor sem gyorsan. Bedugul, elmegyek mellettük, majd újból tudnak menni, mind vissza is előz. Szerintem nincs ezzel semmi baj.
Egyébként milyen lenne az amikor a másik megsértődik? Mit csinál akkor? Elmentem mellette, sőt távolodom, ilyenkor ők félre állnak zsebkendőért vagy bedurcizik és még lassabban megy? Vagy hogy kell ezt elképzelni?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
7Sony7
üzenetére
Ha van elég széles hely, belátom a kereszteződést, keresztező forgalmat, gyalogost, biciklist, van lendületem (jó fokozatban van a váltó, stb), akkor megyek.
Ha korábbról már láttam az elöl lévő autó viselkedését, például a sorok közt cikázó Audi RS6, akkor nem próbálok elmenni mellette, bemenni elé. -
macilaci78
nagyúr
válasz
7Sony7
üzenetére
Kresz szerint az álló kocsik mellett, között gurulhatsz el. Amelyik kocsi áll, vagy csak kúszik az automata váltóval, már nem áll... Szóval a helyes magatartás, hogy elengeded azt az autót is, amelyik mellett éppen vagy és beállsz mögé.
Helyzettől függ, hogy inkább előre ugrok, vagy beállok a sorba.atomanti19: A héten is volt, hogy a Hungáriát keresztező zebrán a Kőbányai útnál a gyalogos már piroson indulhatott el, az ideiglenes buszsávban pedig egy jobbra kanyarodó autó előtt állt egy motoros, aki egyenesen ment. Elfértem volna lendületből balról, de itt mindig rizikós, hogy a szemből balra kanyarodók mennyire veszik komolyan a sárgát, vagy épp szalad-e valaki a buszhoz, villamoshoz. Szóval megszokásból nem is nyeleztem a leendő zöldhöz, közben látom is, hogy az elöl lévő autós int is a gyalogosnak, hogy engedi. Mire lassulva az autós mögé értem, már a hátul lévők dudáltak is...
Igazából főleg azóta vagyok kimondottan óvatos, hogy dugóban kiütötte alólam a szinte csak guruló vasat egy teherautó takarásából jövő személygépkocsi, aki beragadt a kereszteződésbe.
Ez a Kőbányai úti kereszteződés pedig mindkét irányból jó példa arra, hogy a megengedett sebességgel érkezve épp zöldre vált a lámpa és bele tudsz szállni, de még bőven akadhat olyan keresztbe jövet, akinek sárgánál derogál fékeznie.A másik, amikor épp megáll az autó és az utas nyitja is az ajtót, hogy ő köszöni szépen a fuvart... Szóval inkább lassítok a többekkel és csak olyan autók mellett megyek el, amik már egy ideje állnak.
-
atomanti19
aktív tag
válasz
7Sony7
üzenetére
Azért sem jó, mert gyorsulva, nagy sebességgel érkezel a lámpa utáni útszakaszra. Itt a keresztező forgalomból, még bárki érkezhet késve stb, ezeket szinte biztos nem látod a kocsisorok közt, mikor meglátod akkor meg már gatya. Én ilyenkor kivárok inkább, ha belátom a kereszteződést, illetve a területet ahova megyek, akkor volt már hogy elmentem köztük, de nem ez a mérvadó.
-
csongi
veterán
válasz
7Sony7
üzenetére
Sajnos multheten volt kontener urites.
Ez a meret nem a dragabb motorok meretei. Mintazat miatti csere ezeknel ritkan van sztem.
Ez a melos altalanos meret. Legyel figyelmes hasznalt vasarlaskor.
Nekem volt banditon kozel 6eves gumi, 1500km-el. Ma mar 8eves. Tokeletes allapotba van. A jobb minoseg itt erezheto. Metzeler. Ehhez a tarolasnak is megfelelonek kell lennie.
Az evjarat csak egy adat.
Volt CB500 amin 8 eves gumi volt. 700km ment bele. Tokeletes allapotba volt. Garazsban tartott.
Muszaki vizsga elott csereltek le. Aztan mentek 700km-t. A hazai tulaj szalad venni masikat.A motoromon 2 eves a gumi. Van benne kb 1000 km. Ha levennem akkor hasznalt gumi araba lehetne eladni.
A deauvilen 4. eves volt. 2 evet taroltak, 1.5 volt alattam. 3ezer km.Ha nem tudod mit kell nezni, akkor inkabb ujat vegyel. Akad olcsobb gyartok kozott is termek.
Ezekre a koltsegekre felhivtam a figyelmet korabban
.
Pl:
Mitas, Avon, Kenda. Lehet ket helyrol kell beszerezni, de kijohet a ket gumi 30K-bol is. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
7Sony7
üzenetére
Most epp egy 10 eves rosso corsa van a ducatimon.
Van egy haverom, amelyik szivrohamot kap allandoan ha a gumi egy kicsit is oreg. o peldaul teljes mertekben elutasitja a hasznalt gumikat (is). Ha van ra penz, ezzel nincs semmi baj. en nagyon sokfajta gumit kiprobaltam igy.
Sot, volt mar kukacolt hatso gumim is, azzal sem volt bajom, de ezt senkinek nem javaslom. Volt rajta meg tobb mint 5mm, nem fogom kidobni, amugy is sokat megyek motorral.Szoval ilyen a 10 eves, haverom szerint eletveszelyes gumi
Ha nagyon gyorsan kellene vele korbeerni, korrekordra- az ellen nem véd.
De amugy flottul lehet kozlekedni vele.
-
User_2
aktív tag
válasz
7Sony7
üzenetére
Most akkor lehet tévedésben vagyok, szivatóval is lehet indulni? Nem kell megvárni, míg szivató nélkül is stabil az alapjárat?
csak akkor, ha a szívató mechanizmusa nem tartalmaz műanyag alkatrészt.
ha tartalmaz, akkor a hengerből a szelepeken, karburátor pillangó szelepen is keresztűljutva - gázadásra, tehát gyorsításkor- lángnyelv tud visszaköszönni, ami elolvasztja a szívató műannyag alkatrészeit.pl konkrétabban mikuni BDST choke piston/plunger, yamaha, kawasaki, monster
https://www.litetek.co/Guide_MikuniBDST_ChokePlunger.htmlha a visszacsapó láng a BDST-ben képes elmelegíteni olyan műanyag alktrészt, ami fémpajzszsal van védve,
akkor ugyanez a láng más motorokban is képes hasonló hőmérsékleteket előidézni.és akkor mégis hogy a fenébe alakul ki olyan méretű visszacsapó láng, ami a szelepeken is keresztül jut?
a szívatóval + gázadással akkora mennyiségben juttatsz üzemanyagot a hengerbe, ami egyszerűen képtelen elégni, ott ég el, ahol van oxigén. melegít mindent, ami a henger két oldalán van de inkább a szívóoldalon. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
7Sony7
üzenetére
Egy lenyeges dolog meg:
Meg kellene tudni, hogy mitol all le a motor 1 be rakasnal.
Ha az eloirt, 10w40 es olajat rakod bele, es elmulik a jelenseg (tehat szivato nelkul), akkor megvan.Ha szivatoval rakod 1 be, nem 1200 as fordulaton, hanem a szivato miatt emelt fordulaton, akar 1800 fordulaton, az sem tesz jot a valtonak, es minel magasabb a fordulat, annal nehezebb lesz 1 be rakni. Tehat vagy a suru olaj miatt nem old a kuplung hideg allapotban, vagy vmi mas. Az eloirt olajjal remelhetoleg elmulik a jelenseg.
-
Topiccsendőr
addikt
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
7Sony7
üzenetére
Jo. Kovetkezo. Olajmarkanak semmi koze nincs az olaj minosegehez. Tehat ha azt mondod: kiprobalom az eneost. Ez semmit nem jelent. Eneosnak melyik olajat?
ha azt mondod, 10w40 es api sn jaso ma- az jellemzi a tulajdonsagait.Egyebkent a gs500 nak eleg nagy az olajfogyasztasa, erre figyelj oda. Lehet azert lett 50 es olaj belerakva, mert vki azt hitte, ez hiba. De ez a blokk ilyen.
A napokban szedtem szet megint egyet, 40e km utan 0.01mm a hengerekben, a gyuruvegek 0.3mm, boven az eloirt ertekeken belul, ennek ellenere oda kell figyelni az olajra mindig. -
csongi
veterán
válasz
7Sony7
üzenetére
Persze, hogy lehet szivatoval is indulni.
Csupan kenyelmetlen, es kinlodas menet kozbe automata szivatot jatszani. Mint anno a szoci autoknal, tologatni a dusitot.
Pl elindulsz szivatoval, menet kozbe visszabb tolod, es a keresztezodesbe meg leall.
Probald ki az eneost, es a tapasztalatod lesz.
Van valasztek.
En ket allotot jeleznek meg.
Fris olajjal milyen, es a ciklus vegi erzest.
Ezt aket idoszakot hasonlitanam ossze az olajok kozott.
Nem keverendo a hasznalt olajat es a friss olajat hasonlitani.
Persze nem eletszeru ez. Kevesen foglakoznak ilyennel.
En is csak azert, mert az apriliaval kuzdottem, hogy abba talaljak olajat.
Mannol nem volt jo, Motult nem akartam, Mol kerult bele. Ilyen meg ugysem volt
-
csongi
veterán
válasz
7Sony7
üzenetére
Valtozni fog.
A legajosok, indulas elotti melegitese 20w olajjal tobb idot ker. A vastagabb olaj egyebkent is.Nem mai darabok ezek, nem tuni milyenek a belso allapotok.
gyari javaslat 10w40, de a jelenlegi homersekleti viszonyokat nezve itthon mar mar sivatagi a klima.
Ezert javasoltam a surubb olajat.Nem tudom milyen gyarto termeket akarsz hasznalni.De ha a 20w olajjal hidegen a kuplung nem old ki rendesen, akkor a 20w nem jo valasztas.
Huvosebb idobe rosszabb lesz. Ez nalam is jelen van, a15w csereltem 10-re.Eleg szeles skalat ad meg a manual. De mar tudjuk a 20 as felesleges.
Egy jo minosegu olajjal a 10w-40 is kivallo valasztas, ha nem vereted, es nem tolod neki tartos palya tempoba. Ellenkezo esetben, erdemes az 50w olajat valasztani. Ez is surubb , szoval a fokozat valtas szerintem erzhetoen valtozhat.
Az elmondasaid alapjan ez nem lesz eletszeru nalad.
Szoval vissza tertunk a javasolt a10w40 hez.
.Ezeknel a levegos karbis technikaknal a hideg uzemi indulasnal jobban oda kell figyelni. Ez Nem burgman, ott nem veszed eszre milyen a motor homerseklete.
Itt turelmesebbnek kell lenni. Kezi a dusito, meg kell tanulni kezelni. Nem ordongosseg, de neked kell a kornyezeti viszonyokhoz igazitani a dusitott uzemet.Tapasztalatom szerint, mikor dusito nelkul ejtesre stabil az alapjarat, akkor mar az olaj is eleg folyekony, es erezhetoen konnyul a valtas, jo olajjal.
Ettol fuggetlenul, lehet lemegy 2-3 olaj csere es gyarto kiprobalasa, mire megtalalod azt, ami a te motorodnak a legjobb, es a te tudatod is megnyugtatja.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
7Sony7
üzenetére
A 20w50 a leheto legolcsobb olaj.
Ha sebessegbe rakod es leall, akkor valoszinuleg egyaltalan nem hasznalsz szivatot, ami egy karburatoros motornal, hideg allapotban szukseges, vagy a karburator teljesen el van allitva.
A 10w a hidegoldali viszkozitas, tehat vagy a szivattyuzhatosagi hatarhomersekletet, vagy a 40fokon mert folyossagot mutatja.
A gs 500 ba egyebkent 10w40 et ir elo a gyarto.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- VR topik
- Autós topik
- War Thunder - MMO Combat Game
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- Óra topik
- PlayStation 5
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- További aktív témák...
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB FHD 400nit 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4384
- Team Group 32GB DDR4 3200MHz TED432G3200C22BK
- 209 - Lenovo Yoga Pro 7 (14APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, no GPU
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)