Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.

A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44159) gyulaipal válasza péjé (#44157) üzenetére


gyulaipal
tag

Teljesen igazad van, a kertben tényleg jó lehet egy egyszerűbb gép is ... de azért szerintem egy komoly(abb) gép használatának is van racionalitása a kertben ... ööö ... izé ... talán részletezem.

Mi nyári estéken a kertben a melléképület oldalára szoktunk vetíteni kb. 5m széles 21:9 képet (persze tipikusan valami nagyobb DLP géppel). Ennél (szó szerint és képletesen) nagyobb "házimozis" (vagy inkább "kertmozis") élmény szerintem nincs. Ez még úgy is igaz, hogy a hang halk és szar minőségű (2 csatornán szokott menni a hang, régi Orion HS9-eken és mivel vannak szomszédok, csak ésszel "toljuk neki" a Watt-okat :-).

A nagy kép valamiért (nekem úgy tűnik) intenzívebb hatással van a nézőre, mint egy kisebb (2-3 méter széles) kép. Tudom, hogy ránézésre nincs sok logika a dologban ... de én ezt tapasztalom (és ezért is fáj a szívem, hogy 3,2m-nél nagyobb képet bent nem tudok vetíteni).

Pont ezért nem értem azt sem, hogy miért gondolja mindenki azt a fórumokon, hogy a "házimozi" szó lényegében a "hangot" jelenti ... hiszen ha így lenne, akkor nem lenne ilyen nagy élmény a kertmozi (ilyen szar hanggal).

A kertben igen jó az ANSI kontraszt, mert a teljes "plafon" (a csillagos ég) gyakorlatilag tökfekete, a fű pedig szintén elég sötét anyag (csak ezt a napfényben nem vesszük észre). Meg merem kockáztatni, hogy ha nincsenek pl. fehér falak a vetített felület körül, akkor jobb képet lehet vetíteni a kertben, mint egy "átlagos" dedikált házimoziban. Plusz a nagy méret ... aaahhh ... :)

Ha van a környéken közvilágítás, akkor jó izmos fényerejű projektort érdemes használni, de ma már az olcsó gépek is elég fényesek, így ez nem gond. Szerintem érdemes kipróbálni ... de csak óvatosan, mert ha valaki leszedi a projektort a moziból azért, hogy a kertmozit kipróbálja, lehet, hogy őszig a gép nem kerül vissza a konzolra... :-)

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.