Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#71351) Peetey91 válasza Molydeus (#71347) üzenetére


Peetey91
senior tag

És @dqdb, @Mephike
Köszönöm a kimerítő válaszokat! :R
A wireless funkció az nekem nagyon hasznos lenne, így kezdésnek a Q3 meg összegben is most magas lenne. K8 tetszik, ezen a vonalon megyek akkor tovább, elkezdem túrni a webshopokat.
A Keychron hivatalos oldaláról rendelt már valaki? Velük tapasztalat? Hamar megjött, postaköltségen kívül vámot nem terheltek rá?

(#71352) Molydeus válasza Mephike (#71350) üzenetére


Molydeus
senior tag

A pcx-nél is van, plusz ott kapható a 65-75%-osokhoz való (Q1, Q2, K2) OEM profilú dye-sub PBT készletek is.

M.

(#71353) Mephike válasza Molydeus (#71352) üzenetére


Mephike
senior tag

Igazad van, valahogy őket mindig kihagyom!

(#71354) Horvi válasza Peetey91 (#71351) üzenetére


Horvi
őstag

Elég hamar megjönnek a cuccok. Többször rendeltem onnan(Q3-at meg plateket), semmi gond nem volt eddig.

Hello darkness, my old friend...

(#71355) stuka20 válasza Molydeus (#71345) üzenetére


stuka20
aktív tag

Hali, köszi az ajánlást, de nem szeretnék vele ennyit bajlódni. Még gondolkodtam kicsit, hogy mi legyen és úgy döntöttem, hogy bepróbákozok a steelseries apex 3 uk kiosztású billentyűzetével, mint "tanuló nem magyar kiosztású bill.". Pont jó lesz arra, hogy megtudom e szokni vagy sem, nem is drága. Aztán ha nincs semmi probléma vele (kiosztás), akkor igazából már jöhetnek a drágábbik fajták is akár, és akkor nem lesz belőle orosz rulett, hogy kidobtam a pénzt vagy sem.

(#71356) Archttila válasza Peetey91 (#71351) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog

En a hivatalos oldalrol rendeltem a K8-at es a szallitassal nem is volt semmi problema. Idoben, eppsegben megerkezett a billentyuzet.
Ellenben a garancialis ugyintezesuket senkinek nem ajanlom. Par het elteltevel takaritas kozben eszrevettem, hogy minimalisa meg van gorbulve a billentyuzet haza, es ugy voltam vele, hogy bar a gepelesi elmenyen nem valtoztat, (nem horpadt, inogott vagy hasonlo) azert teszek egy kort a supporttal leven, megse egy 2000 forintos tescos keyboardrol van szo...

Elso korben szinte azonnal ravagtak, hogy ezt csak en okozhattam, meg kulonben is, miert csak most szolok etc. a vegen (kozel ket het levelezgetes utan) abba maradtunk, hogy ha kifizetem a szallitasi koltseget, akkor kuldenek egy uj frame-et. Itt tartunk most :) penz tobb mint egy honapja elutalva de a frame meg sehol :) szoval gyakorlatilag tobb mint ket honapja irogatunk egymasnak egy darab muanyag miatt! :)

Hogy ezek utan ujra megvennem-e a billentyuzetet? Persze, de csak es kizarolag hazai forgalmazasbol :)

[ Szerkesztve ]

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#71357) Molydeus válasza stuka20 (#71355) üzenetére


Molydeus
senior tag

Én is hasonlóképpen gondolkodtam csak a kupakszettek kapcsán. :K Kipróbálom egy viszonylag olcsó ISO-UK-val, aztán ha nem okoz gondot az átállás, akkor többé nem leszek kötve a magyar felirathoz. Nekem bejött.

M.

(#71358) Mephike válasza Archttila (#71356) üzenetére


Mephike
senior tag

A múltkor a Facebook csoportjukban panaszkodott valaki, leírt egy hasonló storyt, kb. 10 percre rá már válaszolt is neki valaki a Keychrontól, hogy adja meg az adatait és küldenek neki egy új billentyűzetet. Lehet megér egy próbát a dolog, hátha így kedvesebbek lesznek.

(#71359) Archttila válasza Mephike (#71358) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog

adja meg az adatait és küldenek neki egy új billentyűzetet

Koszi de nekem igazabol nem is azzal van a bajom, hogy kuldenek-e vagy sem hanem azzal, hogy azt mondjak, hogy kuldik de kozben nem tortenik semmi. :) (mar szo szerint honapok ota)
Van Processing alatt allo tracking numberem, unfulfilled rendeles az order history-ban ($18.00 shipping cost) meg rengeteg igeret, ja igen es legutobb haritas a kinai gyarra :D
Egyebkent a legutolso mailt pont ma reggel melo elott irtam nekik :) es tudom majd valaszolnak is, csak ahelyett hogy 10x megerisíttetik velem a cimem inkabb kuldenek mar azt a nyamvadt alkatreszt. :)

Par eve amikor meg ITX gepeket epitettem, vettem kulfoldrol egy draga Louqe Ghost S1 hazat. (50-60k) Rendelesnel nem volt feltuntetve, hogy melyik revisiont kuldik, csak annyit lehetett tudni, hogy mar kint van a modositott v2. Megerkezett haz, ami pekhemre egy elso genes peldany volt.. irtam a finn supportnak hogy bar elegedett vagyok a termekkel de azert jobban orultem volna az uj szerianak es tadammm, csak ugy egy virtualis puszira kuldtek full ingyen egy kva draga peldanyt a v2-bol ugy, hogy a regit is megtarthattam. :) Crowdfunding termekrol van szo, nem egy csilliardos ceg portekajarol :)

Szoval en Keychron-t csak After-bol, de leginkabb mar onnan sem, mert legkozelebb mar valoszinuleg epitett billencsem lesz :)

[ Szerkesztve ]

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#71360) Throme


Throme
veterán

Mi a véleményetek a Keychron V1-ről ?
Azt nem értem, hogy ez most vezeték nélküli vagy sem?
Emailben az alábbi címen küldték róla az ismertető linket:
"Keychron | Wireless Mechanical Keyboards for Mac, Windows and Android"
[link]
Fent linkelt videóból nekem az jön le, hogy nem vezeték nélküli
Ettől függetlenül nekem tetszik.

Kár, hogy páromat annyira nem foglalkoztatja a billentyűzet, egy olcsó membránossal elvan....

[ Szerkesztve ]

(#71361) dqdb válasza Throme (#71360) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ha nagyon merev belső felépítésre és ebből eredően kemény bottom outra vágysz, akkor eléggé jó ajánlat az összeszerelt darab (a barebone drága lesz, mire összerakod).

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#71362) Throme válasza dqdb (#71361) üzenetére


Throme
veterán

Nekem a kosaras kapcsolók nem jönnek be. Tudom van előnye, de használok o-gyűrűt, ezekre (illetve a kupakokba )meg nem lehet rakni ennél a kialakításnál.

Mos K8-at használok (nem pro). Kupakokat cseréltem csak le, meg kaptak gyűrűt. Piros lineáris gateron kapcsolókkal.
Ehhez képest is elmondható, hogy "merev belső felépítésre és ebből eredően kemény bottom outra"?
Ezen javít egy gyűrű, nem?

... vagy úgy érted, hogy itt a plate, meg a pcb fix, és nem mozdul el, mikor lenyomom a gombot, mint egyes Q[x] keychron-oknál?

[ Szerkesztve ]

(#71363) dqdb válasza Throme (#71362) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ehhez képest is elmondható, hogy "merev belső felépítésre és ebből eredően kemény bottom outra"?
Igen, merevebb. A K8 bottom mount felépítésű, azaz a plate van a ház alsó részéhez csavarozva, a nyákot a beforrasztott kapcsolók tartják a levegőben, és a csavarhelyek az alfanumerikus rész szélén helyezkednek el, így van lehetősége a belsőnek egy nagyon minimális mozgásra, nem olyan sokra, mint a tab gasket mount Q-sorozatnál vagy egy puha plate-et használó top mountnál, de érezhetően jelen van egy átlagos floating design billentyűzethez képest.

A V1 ezzel szemben tray mount (a leírás alapján, egyetlen szétszedős videót találtam, aminek a minősége nem túl jó, azon is tray mountnak tűnik, de nem merem biztosan kijelenteni), azaz a nyák van a ház alsó részéhez csavarozva, és a plate csak felülről merevít, emiatt helyből merevebb az egész, valamint a csavarhelyekből az alfanumerikus rész közepére is jut kettő. A csavarhelyek elhelyezkedése eléggé egyenletes a szabványos 60%-os tray mount billentyűzetekhez képest (beleértve a Duckyét is), szóval bár merev lesz, de legalább egyenletesen merev, így ha valakinek a merev felépítés jön be vagy az erősebben taktilis kapcsolókat szeret, akkor ez előny.

Ezen javít egy gyűrű, nem?
Ha a célod a membrános érzés elérése, akkor javít. Egy keményebb O-gyűrű nem sokat változtat rajta, míg egy puhább hozza a membrános érzést bottom out esetében. Ez persze szintén preferencia kérdése.

A QMK megléte nagy pozitívum, 75%-os méretben már jó dolog, ha szabadon tudod variálni a kiosztást.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#71364) dni


dni
őstag

Sziasztok,

megbízható, vezeték nélküli, klasszik iso magyar kiosztású bill (egér párosra) vadászok, teljesen általános használatra. Jelenleg egy Cherry Stream 3-ast használok (Basilisk v2-vel) és gondolkozom egy Dell Premier KM7321W HU beszerzésén hogy meneszteni tudjam a kábeleket. Van-e esetleg erről tapasztalat, illetve van-e más (jobb) ajánlásotok?

(#71365) 0xmilan


0xmilan
addikt

LTT-nek lesz meno billzet tesztelos rendszere.

(#71366) Domonkos válasza 0xmilan (#71365) üzenetére


Domonkos
Ármester

Keyboard testing specialist egy kommersz TKL billentyuzetet hasznal a munkaban.
Hat, kivancsi leszek. :(

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#71367) Molydeus válasza Throme (#71360) üzenetére


Molydeus
senior tag

Szerintem nem wireless, a leírásban sehol sem szerepel, hogy az lenne.
A Knob ás az OSA PBT kupakok opcionálisak, vagyis a délre néző switchek, a PCB-re szerelt stabok mellett az igazi plusz a QMK/VIA támogatás, de a Knobot leszámítva, ezek mindegyikét tudja egy K Pro is, cserébe ott van wireless mód.
Szóval kezdem azt hinni, hogy a V1 a külsőségekről szól. A matt felsővel külsőre olyan, mint egy Q1, csak messze nem kerül annyiba. Plusz itt el lehet sütni az áttetsző házat is, amit a Q-knál nem. Biztos megtalálja ez is a vevőit.
Kíváncsi leszek, hogy más méretben is ki fog-e jönni, mert ez és különösen a K Pro megkérdőjelezi egy drágább K variánsok értelmét. Túlságosan közel vannak árban.

M.

(#71368) dqdb válasza Molydeus (#71367) üzenetére


dqdb
nagyúr

Plusz itt el lehet sütni az áttetsző házat is, amit a Q-knál nem.
Ott is el lehetne CNC-zett PC házzal, amit akár meg is lehet festeni, hogy ugyanazt a füstös színt hozza. Csak azt drágább lenne gyártani, és sokkal kényesebb lenne a felhasználó számára.

Amúgy a V-sorozatot is hozhatták volna a Q-s sorozat belső felépítésével, tab gasket mounthoz nem kell alumínium, a tab gasket mount IKKI68 Aurora sorozat is fröccsöntött PC.

kezdem azt hinni, hogy a V1 a külsőségekről szól
Én is. Az egész sorozat kicsit értelmetlennek tűnik ilyen formában, mert lényegében a saját K Pro-sorozatuknak állítottak kissé eltérő tudást nyújtó vetélytársat.

0xmilan: az input lag tesztelő határozottan hasznos, a kupakkoptató remélem, hogy működik a gyakorlatban is, mert megmutatná, melyik gyártó költött lézerezett kupakoknál tartósabb bevonatra, de a harmadik gépnek szerintem ilyen formában nulla értelme van.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#71369) Molydeus válasza dqdb (#71368) üzenetére


Molydeus
senior tag

:K Ezt feszegettem a legutóbb, amikor megláttam a V1-et az oldalukon.
Nem vagyok marketinges (sőt :DDD ), de én is azt gondolom, hogy túl sok, csak kicsit eltérő termék versenyez házon belül.
Ha most eltekintünk attól, hogy nem mindenből van ISO, és hogy mennyi értelme van a K-k alu keretének, akkor egy "felextrázott" K8 és K8 pro között van 10 $ különbség...:F
Értem én, hogy nem fog minden vásároló VIA-ban kiosztást tervezni, de akkor is, csak hívogató lesz a "Pro" és a sokkal jobb kupakok.

Azt viszont lehet, hogy jól mérték fel, hogy a V gasket mount-tal és műanyag házzal simán kannibalizálná a Q-k piacát, ha arányosan olcsóbban adnák. Ha meg nem lenne annyival olcsóbb, akkor a frosted/áttetsző ház rajongókon kívül nem lenne igazi opció.
Így viszont megcélozták azokat, akik olcsóbban szeretnének a gyártó felső ligás termékeire hasonlító bill.-t venni. Csak így meg az ANSI K2 eladásoknak nem hiszem, hogy jót tesz a V1.

M.

(#71370) Horvi


Horvi
őstag

Egy kis update a Q3 projekthez. Megjöttek az új kapcsolók(U4) és beszereltem őket. Jelenleg FR4 plate van bent így használom. Eddig pozitív a dolog. Amit megfigyeltem a boba után, hogy sokkal jobban tudok vele gépelni(tippre a tactile miatt) illetve a hangja is király :DD
Egy valamivel kell még barátkoznom az a space hangja mert lenyomásnál igaz, hogy nincs gond de ha visszaengedem akkor akkorát csattan, hogy csak nézek :DD
Lehet, hogy a vége majd az lesz, hogy a space alatt visszacserélem a kapcsolót egy bobára, azzal nem volt ilyen "gond"

Illetve a terv még, hogy a PC platel is próbálom 1-2 hétig majd. Aztán előbb utóbb csak összeáll a dolog.

[ Szerkesztve ]

Hello darkness, my old friend...

(#71371) nerozol


nerozol
tag

Sziasztok!

Billentyűzetet szeretnék kizárólg programozáshoz és munkára, irodába lenne, emiatt nem szeretnék mechanikusat.
Jelenleg rendelkezem egy cherry stream 3.0 magyar kiosztású billentyűzettel, ami rendkívül kényelmes. Hasonlót jelenleg nem találok a piacon sajons.

1.Mekkora összeget szánsz rá?
10.000-20.000

2.Használt szóba jöhet?

Nem

3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?


cherry stream 3.0 (nem cserélem le csak munkahelyre is keresnék egy hasonlót)

4.Mire használnád a billentyűzetet?

Programozás, word, excel.

5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)

ollós ha lehetséges

6.Van konkrét modell ami tetszik?

nincsen (dedikált home, end gombokat rengetegszer használok)

7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)

magyar, de a német sem teljesen idegen.


8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)

numpados teljes méret

9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)

Nincs


(#71372) atesss


atesss
addikt

Üdv !
Érintőpados vezetéknélküli billentyűzetet (bill+egér egyben) keresek, nem otthoni felhasználásra.
Szabadulószobában használt PC-khez kellene, egyfajta vész-billentyűzetnek.
Mivel több darab kellene, és abszolút nem napi szinten lennének használva, ezért egy viszonylag olcsóbb alternatívát keresnék.
Nem csak nekem, hanem kevésbé hozzáértő kollegák is kell hogy használják, ott meg épp elég hogy elmagyarázzam mondjuk távsegítségbe a windows javítását, a billentyűzet használatát már ne kelljen...

Van amelyik géphez már most is van ilyenünk, de most jöttem rá egy nagyon komoly hibára:
Pl. a Logitech K400+ nem tudja az F funkcióbillentyűket az Fn megnyomása nélkül !
A (Windows only!) Logitech SW-ben át lehet állítani hogy ne a multimédiás funkció legyen az alapértelmezett, de az sem működik a windows teljes elindulása előtt. Ugyan azon a PC-n sem !
Mit tudnátok ajánlani, aminél ez működik "normálisan" ?
Nem kell semmi multimédia, csak egyben bill+egér, legyen rajta kikapcsoló csúszka, és ne legyen nagyon kicsi a hatótávolsága, kb. ennyi.

(#71373) Throme válasza atesss (#71372) üzenetére


Throme
veterán

Laptopoknál az Fn+ESC gomb kombináció szokott lenni az F gombok elsődleges funkcióválasztója. Meg is jegyzi.
Lehet ott is valami kombináció kell hozzá.

(#71374) ATI


ATI
senior tag

Sziasztok,

Rendeltem két kupak szettet innen pár hete, most jöttek meg.
Nagyon jónak néznek ki, remélem beválnak.

Mindkettő ilyen dobozban érkezett:

WOB :

A másik: Modern Dolch

A valóságban világosabb szürke ez a szett. Őszintén szólva sötétebbre számítottam a gyári renderek alapján.

Ez jobban közelít a valósághoz:

[ Szerkesztve ]

(#71375) Molydeus válasza ATI (#71374) üzenetére


Molydeus
senior tag

Ezek doubleshot ABS készletek? Azért is kérdezem mert ebből a sorozatból most jött ki egy új Arctic verzió, amiről néhány store azt állítja, hogy az alapja PBT és a karakterek vannak ABS-ből, ami nem hangzik rosszul különösen, hogy elég jó a kompatibilitásuk mindenféle kiosztással.

M.

(#71376) dqdb válasza Molydeus (#71375) üzenetére


dqdb
nagyúr

Aifei a gyártó, doubleshot PBT néven fut, ahol PBT csak "PBT", mert PBT-ABS keveréket takar, ami a kopást illetően kevésbé tartós, mint a tiszta PBT, de a fényesedést illetően jobban bírja, mint az ABS.

Kompatibilitást tekintve eléggé jó a készlet, nekem egyedül a kötelező accent spacebar szúrja a szemem.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#71377) Molydeus válasza dqdb (#71376) üzenetére


Molydeus
senior tag

Így már értem, köszönöm!
Engem az accent space annyira nem zavar, mindkét bill.-emen így használom. Ráadásul az Arctic v2-ben van fehér 6.25 is. Az érdekelne, hogy mennyire sötét a v2 szürkéje. Az előző verzióról vannak ugyan fotók, amin szinte feketék, de azokban sem lehet mindig bízni. Nekem az eredetihez hasonló világosabb szürke tetszene igazán, kb az, ami a GMMK TKL-emre is került.
Ahogy láttam a v2-ben még az az újdonság, hogy lettek külön és bővített készletben is megvásárolható spec legend-ek is kékben és szürkében.

M.

(#71378) ATI válasza Molydeus (#71375) üzenetére


ATI
senior tag

#71375 Molydeus
Ezek doubleshot ABS készletek?
Szierintem igen, ezek azok.
Az accent spacebar alatt a fehér space-re gondoltok? Amennyiben igen, azt nem is tervezem felrakni. A WOB full feketében adja szerintem azt, amire tervezték.

(#71379) Mephike válasza ATI (#71374) üzenetére


Mephike
senior tag

Pár képet majd tehetnél fel, hogy nálad hogy néz ki a billentyűzeteden ez a keycap szett. Köszi! :R

(#71380) dqdb válasza ATI (#71378) üzenetére


dqdb
nagyúr

Az accent spacebar alatt a fehér space-re gondoltok?
Lemaradt a végéről, hogy 7u és split méretekben :B A Dolch klónnál 6.25u space-ből van szürke, a többi méretből türkíz és piros akad csak, ahogyan a BoW-nél is csak fehér ezekben a méretekben.

Személyes preferencia, hogy 60%-os és TKL méretben a 7u space-es alsó sort sokkal jobbnak tartom, mint a hagyományos 6.25u-t, az Fn-nek szerintem jobb helye van a kettéosztott jobb Shift jobb oldalán, mint az alsó sorba bezsúfolva.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#71381) ATI válasza dqdb (#71380) üzenetére


ATI
senior tag

Köszi, így már értem. :)

(#71382) ATI válasza Mephike (#71379) üzenetére


ATI
senior tag

Fogok, csak még előtte kéne még switch-eket lube-oznom. Rendeltem még Gateron yellow swith-eket is.

Ilyet:

Meg ilyet:

A GMMK TKL-emen és a K8-amon zavart, hogy virítanak a Gateron yellow pro-k bézs alsó házai a fekete billentyűzeten.

A full fekete switch lesz a befutó.

[ Szerkesztve ]

(#71383) dqdb válasza ATI (#71382) üzenetére


dqdb
nagyúr

A Próhoz képest visszalépés lesz mindkettő simaságban, mert éppen a ház alsó része felelős ezért főleg. Az alapszínű Gateron kapcsolók esetében szerencsére a fekete alsó részes öntőformák a legjobbak ezen a téren, de a Próval vagy a Gateron X-szel ezek sem tudnak versenyezni.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#71384) Archttila válasza ATI (#71374) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog

Ha nem tetszik a Modern Dolch dobj egy privit, lehet atveszem :D
Tudom nehez ezt igy megallapitani, de velemenyed szerint ranezesre mennyire ter el a piros keycap a Pulsar Xlite v2 red piros színétől? [link]

[ Szerkesztve ]

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#71385) dqdb válasza Archttila (#71384) üzenetére


dqdb
nagyúr

Rendert fotóhoz hasonlítani lehet, csak nem szerencsés :)

A piros eléggé megbocsátó szín árnyalatok eltérése esetében, szóval nem fognak elütni egymástól akkor sem, ha messze vannak.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#71386) ATI válasza dqdb (#71383) üzenetére


ATI
senior tag

Igen, ez nekem is eszembe jutott. Éreztem valami hasonlót a switch-eket nyomkodva csak úgy, a zacskóból kiszedve.

(#71387) ATI válasza Archttila (#71384) üzenetére


ATI
senior tag

Hát nem kizárt, hogy megválok a Dolch-tól, csak még megvárnám, míg megérkezik az Arctic, amit tegnap rendeltem. :D
Szerintem minimális esély van arra, hogy passzoljon a két a piros. Ha Bp-i vagy, akkor találkozhatunk, hogy megnézd.

(#71388) Archttila válasza ATI (#71387) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog

Sajnos nem Pesti vagyok, viszont abban van valami amit dqdb irt, hogy valoszinuleg nem utne el egymastol a ket piros.
Amugy is kerdeses, hogy van-e ertelme mindig mindennek tokeletesen passzolnia tekintve, hogy allandoan valtoznak korulottem a hardverek ezzel egyutt sokszor a szinek is.
Mondjuk bevallom oszinten a fekete-feher kombo is nagyon tetszik, es az sem titok hogy az Arctic is is wishlistes mar egy ideje :)

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#71389) dqdb válasza Archttila (#71388) üzenetére


dqdb
nagyúr

Amugy is kerdeses, hogy van-e ertelme mindig mindennek tokeletesen passzolnia tekintve, hogy allandoan valtoznak korulottem a hardverek ezzel egyutt sokszor a szinek is.
Igen, és a passzol sokszor nem azt jelenti, hogy megegyezik a színük, hanem azt, hogy a színek kombinációja kellemes látványt nyújt.

Ha színen belül kombinálnál, akkor a zöld a legproblémásabb, ott nagyon számít az árnyalat, elég egy kicsit sárgásabb/kékebb beütés, és az összhatás borzalmas lesz. A piros, ahogyan írtam, eléggé megbocsátó, ott még a két ellenpólus (mélybordó és narancsos beütés) is illeszkednek sokszor egymáshoz. Kéknél a lila mennyisége a döntő, a blurple lóg ki egyedül, amúgy a babakék-navy vonal is akár jól egyeztethető. A lila két kategóriára bontható, a kékhangsúlyosabb mélyebb árnyalatok jól mennek egymással, ahogyan a rózsaszínhangsúlyosabbak is, de a kettőt nem igazán lehet keverni. Szürke is megy szürkével, bár a hidegebb és melegebb árnyalat egymás mellett lehet furcsa. Türkíz/teal nagyon jól szín még, de azt önmagával halál kombinálni a zöldes behatás miatt, oda nem árt egy másik, lehetőleg semleges szín.

Még a fehér tud kényes lenni a kékes hidegfehérrel, de az ritkaság billentyűzetházban, ahogyan a többi kihagyott szín sem tipikus.

És ha már összejött az árnyalatok egyezése, akkor a felületek anyagának/textúrájának eltérésével lehet folytatni, hogy ne legyen egyszerű. Ezért kell bézs kupakokat venni, azok mennek mindenhez :DDD

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#71390) Archttila válasza dqdb (#71389) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog

Na igen, nem konnyu.. :D es akkor ott van még a Desktopon alatalam eloszeretettel hasznalt Dracula Theme szinvilaga, amivel akar teljes is lehetne az OS/Keyboard harmonia. :)


[ Szerkesztve ]

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#71391) dqdb válasza Archttila (#71390) üzenetére


dqdb
nagyúr

Neked ez kell inkább, de a GMK Dracula is előrendelhető még :DDD

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#71392) Archttila válasza dqdb (#71391) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog

Ne fajditsd a szivem kerlek :) bar ha nem lenne csaladom siman bevallanam :D de jelenleg sem nekik, sem pedig magamnak nem tudnam megmagyarazni, hogy miert adok ki ennyi penzt par darab muanyagert.
Bizzunk benne, hogy egyszer keszul a GMK Arch Shell Kit-bol is clone :K

[ Szerkesztve ]

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#71393) dqdb válasza Archttila (#71392) üzenetére


dqdb
nagyúr

A group buy számok nem voltak rosszak (bár kiemelkedőek sem), így ha hasonlóan sikeres lesz a fogadtatása szállítás után, mint a Draculának, akkor valószínűleg ebből is lesz klón (Draculából már láttam, de csak ANSI-t). Mondjuk a Draculának hosszú és hírhedt előtörténete volt, mert a sok egyedi szín miatt rettenetesen hosszú volt a color matching folyamat, mindenki azon háborgott/röhögött, hogy miért tart ilyen sokáig a szállítás, aztán amikor végre szállították, akkor hirtelen mindenkinek kellett volna a kupakkészlet :) Ezért is futott már belőle gyorsan R2 is, ennél legalább már nem lesz color matching, csak GMK lassúság. Érdekességképpen a lassú color matching/soha nem fogják szállítani mémet a Draculától a Nord vette át, amit szintén egy IDE színséma inspirált.

GMK kupakkészletet szerintem legfeljebb group buy áron érdemes venni, és mostanában, amikor az euró ilyen gyenge a dollárral szemben, még úgy sem nagyon, mert a GMK dollárban szerzi be a dollárban is drágább alapanyagot (a forint gyengesége nélkül is rosszak az árak az utóbbi pár hónapban, a forintot is figyelembe véve főleg).

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#71394) Archttila válasza dqdb (#71393) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog

A fenti Dracula linkek clonerol keszult kepek. :K
Egyebkent nekem eddig semmi problemam nem volt egyetlen clone keycap settel sem. Biztos vagyok benne, hogy az eredeti minőségibb darab, es a szinek is pontosan olyanok amilyennek a tervezoje megalmodta, de valahogy akkor sem erzem azt (irom ezt ugy h imadom az eredeti, minosegi cuccokat) hogy megernek az arukat. Szerintem tulsagosan dragak a magyar penztarcahoz... vagy egyszeruen csak nem olyan fontos szamomra ez a hobby mint masoknak, ezt nem tudom. :) habar mondom ezt ugy, hogy az elobb linkelt Pulsar Xlite v2 eger + 2 mod kozel 40k, de azert itt kapok egy xtrem uber egeret, csucs elektronikaval ugy, hogy az egesz 59g :D (erted, van ra logikus magyarazat :D )

Arrol nem is beszelve, hogy Arch-nal a Base KIT minimum egy AUR KIT nelkul nem sokat er :D az meg ugy mar mennyi is? inkabb meg sem nezem :P

[ Szerkesztve ]

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#71395) Molydeus


Molydeus
senior tag

Ha már keycapek...
Ha valaki szeretne költeni egy "kicsit", a drop-on elérhető a legtöbb /dev/tty (PBT, MT3) alap és kiegészítő, kivéve az ISO-t is tartalmazó Internation és pár Space bar. Ráadásul a Triumph is. Ez egy csapás, vagy nekem, vagy a pénztárcámnak. :O :DDD

M.

(#71396) F34R válasza dqdb (#71391) üzenetére


F34R
nagyúr

Nah az Arch Shell nekem is tetszik, bar ketlem hogy valaha is lesz ilyen a billetyuzetemen. Oco amugy :DDD

(#71397) dqdb válasza Molydeus (#71395) üzenetére


dqdb
nagyúr

Akkor már inkább MT3 Serika R2. Ugyanúgy PBT, R5 alsó sor és van ISO az alapkészletben.

Archttila: a legtöbb GMK készletnél én sem érzem, hogy megérik az árukat. Volt pár, amire azt mondtam az elmúlt években, hogy igen, de azokat sem vettem meg, mert a Cherry profil nem a kedvencem, ABS-ben pedig nagyon nem.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#71398) Archttila válasza dqdb (#71397) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog

Jol emlekszem, te OEM parti vagy?

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#71399) dqdb válasza Archttila (#71398) üzenetére


dqdb
nagyúr

Rosszul, mert amíg a Cherry profillal elvagyok (és van többféle készletem is), csak vannak annál számomra jobbak, addig rettenetesen utálom az OEM profilt :D

Szferikus kupakok a kedvenceim, MT3, SA, KAT, MDA.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#71400) Molydeus válasza dqdb (#71397) üzenetére


Molydeus
senior tag

A Triumph színei sajnos családi kedvec lett. Szerencsére két spacebar sem kapható, amire szükségem volna, így lebeszéltem magam róla... mármint ha az ÁFA és vám utáni ára nem rettentett volna el. :DDD
Nem rossz a Serika sem, csak nem illik bele a színvilágomba.

M.

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.