Hirdetés
- Építkezünk 6. rész (2024)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Egy ház új téglaruhája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
Elkezdett meghalni 8 év után a Logitech Cordless Desktop Optical billentyűzetem (a jobb oldali Shift 2 napja az egér Back gombjának megfelelő működést produkál, a bal oldali Shift tegnap már nehezen járt, mára végleg bedöglött), helyette keresek új billentyűzetet. A mostani kiszolgálta korát, használtam eleget, de minden gombfelirat megvan rajta, csak néhány sűrűbben használt billentyűn látható fényesedés, szóval elégedett vagyok vele, jó vétel volt akkoriban.
A következő paraméterek fontosak:
* US international kiosztás, azaz angol billentyűzet dupla magas Enterrel, valamint Í a bal alsó sarokban a Z mellett
* klasszikus 2 soros, soronként 3 gombos hatos blokk (tehát nem ilyen)
* a különálló fordított T alakú kurzorblokk nem csúszik be a jobb oldali Ctrl mellé (mint az előző példában)
* nem ujjlenyomatgyűjtő a felülete
* nincsen automatikus F-Lock, nekem F1 kell és nem levelezőindítás, vagy valami hasonló
* nem Genius (anno eléggé berágtam erre a márkára, azóta feketelistás nálam)
* fekete vagy sötétszürke színA következő paraméterek jól jönnének:
* szeretem a laptopbillentyűzetem késes mechanizmusát, de nem ragaszkodom hozzá
* bár a mostani billentyűzet vezeték nélküli, lehet vezetékes is
* háttérvilágítás nem lenne rossz
* nem kell hatalmas, de 3-4 cm-es csuklótámasz jól jönneEzeket a billentyűzeteket néztem eddig:
Wireless Illuminated Keyboard K800: drága, de egyébként tökéletesen jónak tűnik
Logitech Wireless Keyboard K320: nincsen csuklótámasz
Logitech Gaming Keyboard G110: gamer, de mindent tud, amire szükségem lenne, mindezt meglepő módon normális áron
Microsoft Sidewinder X4: ez is gamer, de bejön a klasszikus szögletes forma, azonban fotók alapján mintha ujjlenyomatgyűjtő lenne a borítás egy részeBár abszolút nem kell gamer billentyűzet, mert fejlesztésre használom, sohasem játszom, de meglepő módon a négy lehetségesből kettő ebbe a kategóriába tartozik a maga konzervatív szögletes külsejével. Az ár nem elsődleges szempont, a tartósság és kényelem fontosabb sokkal.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
Igen, UK English akart lenni, elnéztem. Próbáltam ergonomikus billentyűzetet, nem igazán jött be. Nem is maga a kettéosztott központ rész volt a probléma, hanem a 4+4+4 helyett 5+7 szervezésű funkciógomb, állandóan eltévesztettem a gyakran használt F4-F5-F6-F7 pozícióját.
Bár, az árát elnézve, még beleférne egy esetleges lecserélés. Mennyire könnyen tisztítható a billentyűzet? A Logitechet szétszedni könnyű volt, összerakni sem nehéz, csak a gumírozott rész visszarakása volt 2 emberes munka, de cserébe tökéletesen tisztára lehetett mosni-törölni-fújni (most lett volna esedékes az idei nagytakarítás, de ez már végleg elmarad).
-
dqdb
nagyúr
A Microsoft Sidewinder X4 kihúzva a listáról, mert nem lehet már Magyarországon kapni. Jelenleg pár reviewt megnézve/eolvasva a Logitech K800 lesz a befutó az ára ellenére (igazából az Illuminated Keyboard jobb lenne a legjobb az abszolút nem fényes felületével, de a dupla magas Delete azonnali kizáró ok), már csak azt kell kiderítenem, hol tudom megvásárolni UK English kiosztással.
Teljes erőből meghúztam a mostani billentyűzet bal oldalán az összes csavart (legutoljára tavaly nyáron szedtem szét), azóta ismét minden szépen és jól működik. Talán addig kihúzza, amíg sikerült beszerezni az utódot.
-
dqdb
nagyúr
Köszi az infót. A könnyű alatt ezt értettem: kicsavarok egy rakás csavart, aztán egy-két szalagkábel széthúzásával az elektronikát el tudom távolítani a takarítás idejére (a mostani Logitechben 10 külsőleg és 8 szétszedés közben elérhető csavar van)
-
dqdb
nagyúr
A Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800 hazánkban US English (egy soros Enter) vagy International English (két soros Enter) kapható?
-
dqdb
nagyúr
Tudom
Ha a mostani magyar és angol kiosztás közötti árviszonyok fordítva állnának fent, akkor is angol kiosztást vennék, abból is a nemzetközi változatot. A billentyűzet munkaeszköz, túl sokat használom ahhoz, hogy kompromisszumot kössek apróságok terén is. Például a K800-zal szinte teljesen megegyező vezetékes változat a dupla magas Delete miatt még egy röpke pillanatig sem képezte megfontolás tárgyát.
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #29219 üzenetére
egyedüli különbség az, hogy F/J-n kívül a num5-höz is mélyített kupakot adtak
Ugyanebben a körben én világosszürkét rendeltem, nálam az F-J-Num5 billentyűkön nem mélyítés van, hanem a szokásos pöcök.Elsőre kicsit furcsa érzés volt felirat nélküli billentyűzeten gépelni, de hamar megszokható.
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #29235 üzenetére
Ja, hogy így értetted a mélyítettet, igen, ilyen mindhárom billentyű, eddig fel sem tűnt Én ilyesmi mélyítésre gondoltam, mint itt a Win billentyűn van, láttam már az F-J-Num5 hármasra is hasonló megoldást.
A Cherry profile-osat rendeltem (az ISO extra billentyűk színéről nem tudok nyilatkozni, mert az egyszínű billentyűzet mellett döntöttem).
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz wardemi #29275 üzenetére
Esetleg plusz extra, lehetne hogy az egerezést kitudjam váltani valahogy, elég sokat kell ide-oda mozgatnom a kezem kódírás közben. De nem tudom, hogy ez egyáltalán normálisan kivitelezhető, úgy hogy az használható is legyen munka közben. Esetleg ilyen tapasztalat valakinek van?
Erre én is keresem egy ideje a megoldást, mert szeretem, hogy laptopon a nagyméretű touchpad ott van minimális távolságra, a műveletek egy részéhez kéztartást sem kell váltani, vagy ott a trackpoint, amihez szintén nem, és jó lenne ez a kényelem asztali billentyűzet esetében is. Így a keresés két úton indult el: trackpoint kell három gombbal, vagy nagy felületű multitouch touchpad, amely támogatja a két ujjas jobb klikket és a két ujjas scrollozást (ez egyéni preferencia). És akkor jöjjenek az általam összegyűjtött lehetőségek ...A~ Veszel egy billentyűzetet beépített touchpaddel, a Cherry is gyárt többfélét. Ezt azért vetettem el, mert nem találtam olyan nem réges-rég kifutott modellt, ahol a touchpad a billentyűzet alatt helyezkedett el.
B~ Veszel egy billentyűzetet beépített trackpointtal. Itt két lehetőséget találtam, az egyik a teljes méretű EnduraPro, ami a buckling sprint, pontosítva hangja miatt esett ki. A másik lehetőség a 60%-os TEX Yoda lenne, ha lehetne kapni vagy látszana az esély, hogy mostanában lehet majd ismét kapni (ez 235-250 dollár nettóért volt a legutolsó dropon). Még ide tartozna a szintén 60%-os Miniguru is, ha valaha is megjelenik.
C~ Veszel csuklótámaszba integrált touchpadet. Egyetlen ilyet találtam többféle néven forgalmazva, nem olcsó, kicsi a felülete és nem tud multitouchot.
D~ Fogsz egy levetett androidos telefont, aminek a formája a lehető legközelebb áll egy téglatesthez, és vagy beleépíted egy csuklótámaszba, vagy egyszerűen a billentyűzet elé teszed. Telepíted rá a Touchpad nevű alkalmazást, és máris lesz egy multitouch képes touchpaded. Jelenleg ezt a megoldást használom, de nem az igazi:
1. érezhetően késik a mozgás, azt, hogy ez most a hálózati kommunikáció hibája-e vagy sem, nem tudom (van Bluetootht használó megoldás is, de az nem tud multitouchot),
2. a két ujjas görgetés sokszor megakad (amit a telefonon nem veszel észre), és a weboldalakon/hosszú dokumentumok olvasásánál alkalmazott mutatóujj fixen a touchpaden, középső ujjat mozgatva görgetés nem működik
3. túl sima és csúszós nekem a felület, nincsen meg ugyanaz a használati "élmény"
4. gyakran kell tölteni, főleg akkor, ha a telefoncsere egyik oka az akkumulátor elöregedése volt. Persze használat közben is lehet tölteni, de ekkor a kábel útban lesz (ha egy csuklótámaszba építed bele, akkor ezt meg lehet oldani szépen, így ez a pont kihúzható)E~ Veszel külön touchpadet és a billentyűzet alá teszed (vagy beépíted csuklótámaszba). Itt adja magát az Apple Magic Trackpad és Magic Trackpad 2, ezeket én a fehér színük, a túl nagy méretűk (a mélységre gondolok, nem a szélességre), és a Windows alatti jövőbeni drivertámogatás kérdése miatt zártam ki (3rd party megoldásokkal lehet okosítani, de ki tudja, hogy meddig). A Dell TP713 és a Lenovo Wireless Touchpad azért estek ki, mert túl magasak. A Logitech T650 ellen az hozható fel, hogy túl nagy a mérete, már nem gyártják, így a Logitechet ismerve a jövőbeni drivertámogatása kérdéses. Jelenleg az androidos telefon leváltójaként a 3DTouchPad a legesélyesebb, hetek óta a megrendelem-nem rendelem meg között ingázom, de ebből hamarosan megrendelés lesz. Ez egy fejlesztői kit, de végfelhasználói eszközként is megállja a helyét, de eléggé drága. Másik alternatíva a Extra Large Touchpad (de úgy vagyok vele, ha már ennek az árát elkölteném, akkor inkább megveszem a másikat némileg drágábban de több lehetőséggel, amit az SDK-ja nyújt).
F~ Veszel külön trackpointot. Van rá lehetőség (a linket most sajnos nem találom), de saját házat kell építeni köré.
G~ Régi laptopból bontott (vagy cserealkatrész) trackpoint/touchpad köré építesz házat és a gépre kötöd. Ha a kezedben van az eszköz, akkor a vezérlő IC típusa alapján lehet esély annak a kiderítésére, hogy mit támogat (PS/2 vagy USB), dokumentációval a kézben plusz némi méricskéléssel a lábkiosztást is ki lehet találni, aztán jöhet a forrasztás, és ha szerencséd van, akkor találsz olyan drivert, ami maradéktalanul támogatja. Ha nincsen ilyen a kezedben, akkor egy eladó XY laptophoz tartozó touchpad hirdetésből esélyed sincsen előre kideríteni azt, hogy 8-15e forint elköltése után mi lesz pontosan a kezedben. Erre a témakörre eléggé sok időt rászántam, de nem igazán jutottam előbbre.
H~ Tetszik még a Ultimate Hacking Keyboard koncepciója, a hüvelykujjak alá kerülő trackpoint vagy touchpad bővítőmodullal tökéletes megoldás lehet. Hátránya, hogy ekkor már 300 dollár felett jársz még előrendelési áron is.
A listából a két 60% klav fogott meg a legjobban (Vortex Pok3r , Ducky Shine Mini), ehhez hasonlót keresnék ha van egyáltalán.
Ha ez a vágyad, akkor duplázd meg az összeget, bruttóban sajnos ott leszel.DIY billektől sem zárkózok el viszont nem értek hozzá per pill. Numpad nem kell.
Ha nem zárkózol el, és az általuk nyújtott rugalmasság is tetszik (designban és/vagy konfigurálhatóságban), akkor triplázd meg az összeget, és ez például jó választás lehet (az alapára ne tévesszen meg, kupakokkal, szállítási költséggel és mivel EU-n kívülről jön, áfával együtt már a tripla környékén leszel).tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #29286 üzenetére
Egy csomó nyílt forráskódú billzet firmwareben van olyan opció, hogy valami billkombinációra egérkurzort mozgat.
Az vajon mennyire lenne használható megoldás?
Ezt könnyen kipróbálhatod, Mouse Keys néven fut Windowsban. Szerintem használhatatlan azzal, hogy 8 irányra vagy korlátozva, legfeljebb eseti tűzoltásra jó, ezért is hagytam ki a listából.Domonkos: Nekem a trukkom - ami talan mar az I lehetoseg lenne - hogy nem hasznalok olyan szoftvert, amit ne lehetne kizarolagosan billentyuzetrol hasznalni.
Ha kizárólag szöveges felületet használsz, akkor könnyen megoldható. Ha grafikus felületre is szükséged van, akkor én olyan 95%-ban ki tudom váltani az egeret billentyűzettel, amit lehet onnan intézek, de a maradék 5%-ban esélyem sincsen. Böngészéskor hatalmas találmány a spatial navigation, de ilyenkor nincsen hover esemény sem, amit a weboldalak előszeretettel használnak menüknél. Desktop felhasználásnál a tooltip esemény veszik el, ami hasznos információkat tud nyújtani. Olyankor, amikor távoli (RDP, VMware Horizon) vagy virtuális gépekkel dolgozol, akkor egér nélkül sokszor esélyed sincsen kiszabadulni a másik gép asztaláról, és átmenetileg visszaváltani a sajátodra, ha maximalizált ablakban szeretnéd kezelni. Sokszor hibás a használni kívánt alkalmazás is, sok fejlesztő sajnos magasra tesz a tab orderre, vagy úgy sikerül megoldani a parent-child viszonyokat, hogy egy egyszerű dialógusablakban nem tudod átdobni oda a fókuszt, ahová szeretnéd (a képszerkesztésről és hasonlókról ne is beszéljünk). Szóval hiába megy a 95%, hiába reszeled az AutoHotkey scripteket és weboldalakra a usersripteket (például évek óta kizárólag billentyűzetről használom a PH hozzászólás-szerkesztőjét, vagy navigálok a fórumban), az az 5% is ugyanolyan hatékony megoldásért kiált, mint amilyen hatékonyságnövelést tud a 95%-nál hozni egy jó billentyűzet.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz hackeeeee #29324 üzenetére
Ha tudsz várni, és nem ragaszkodsz a feliratokhoz, akkor ezt az NPKC-t ajánlom (PBT, Cherry profil, van ISO opció). Ha kellene felirat, akkor valamilyen Tai Hao AliExpressről vagy Angliából (ABS és PBT is kapható tőlük, OEM profil, némelyikből ISO opció is van).
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz tDr1v3r #29431 üzenetére
Azt hittem más oka volt, mert az a nyilvánvaló indok, mint elérhetőség, eszembe sem jutott Szerencsére a helyzet azóta javult, legalábbis a GH60 esetében, mert azt Európából rendelve is össze lehet építeni.
nyunyu: Hány évet csúszott az a projekt? 2?
Ahogyan nézem a cikkeket és fórumokat, valami ilyesmi jön ki.Addig nézegettem a massdropos Inifinity group buy-t, hogy még a végén egy GH60 tényleg lesz belőle, pedig nem is akartam mostanáig 60%-os billentyűzetet, de a teljes programozhatósággal levettek a lábamról
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #29441 üzenetére
Ez nem kompatibilis firmware szintjén a hivatalos GH-s változattal, Kínában kissé másképp kötötték be (rev. CHN néven szoktak rá hivatkozni). Ráadásul nem olcsóbb, mint a végleges rev. C Európából. Amúgy a C változat lényegében megegyezik a B változattal, egyedül a GH logó került le a nyákról.
LED-ből csak az átfűzhetőt támogatja, hiányoznak azok a lyukak a nyákon az SMD ledekhez, amelyek például a Zeal60 estében megvannak. Szerencsére üres kupakok mellett nem érzem a háttérvilágításra az igényt (és mivel világosak a kupakok, így az a probléma sem áll fenn a monitor fényénél, ami fekete billentyűknél este gyakran előfordult, hogy 1-2 billentyű eltolással állok neki gépelni, mert az F/J jelölést egyszerűen nem érzem).
tDr1v3r: Építs és legyél olyan faszagyerek mint én!
Ez csak a gyenge kezdő szint Én is ezt fogom megcélozni, mert a csavarozás és switchek beforrasztása csak egy apró lépés, és az egyedi kiosztáshoz a napok óta nézegetett TMK firmware testre szabása sem egy nagy feladat, de nekem ennyi pont elég. Ezzel szemben az igazi faszagyerek nyákot tervez, CNC-vel marat magának házat, lézervágóval plate-et, kézzel legózza össze a kapcsolókat az ideálisnak tartott rugóból, stemből és alapból, majd megírja nulláról a firmware-t[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #29443 üzenetére
Próbáltam a példa esetében egy hajszállal a totális elmebajon innen maradni még
Szerencsére rengeteg, egyre halmozódó információ érhető el, az építés sokkal könnyebben megoldható, mint 1-2 éve, egyre többféle open source firmware-ből és designból lehet kiindulni. Az ilyen online megoldások, mint plate tervező, pedig abszolút a kényelem csúcsát képviselik. De ennyire nem kívánok belemenni, bőven elég lesz az alapszintű forrasztás és firmware-írás. Csak időm legyen rá.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz banán007 #29458 üzenetére
[link]
Várd ki, míg megint aktív lesz, sajnos pont a napokban futott ki, de szinte folyamatosan pörög ez a drop. Szállítással együtt 40 dollár alatt kijön.De most nézem, nem jó neked, mert nincsen 2u space. Olyat szinte csak kimondottan ortho bővítőcsomagban fogsz találni.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #29461 üzenetére
Még szerkesztési időben rájöttem, de pont a homorúság miatt nem javítottam ki.
tDr1v3r: Firmware-t amúgy nem olyan nehéz írni, Teensy-hez van rakás alap Github-on.
Ha támogatott mikrokontroller köré építesz, akkor a firmware fejlesztés legnehezebb pontja kitalálni a layoutot. TMK-t néztem meg alaposabban, a Kiibohd-t kissé kevésbé, és a látottak alapján könnyen lehet saját mátrixot használni velük, ha pedig ismert DIY PCB köré építesz, akkor tényleg a layouttal van csak munka, a firmware lényegi részét készen megkapod.PCB-t nem éri meg külön gyártatni szvsz...
Saját nyákba szerintem csak akkor érdemes csak belekezdeni, ha DIY kitként nem kapható egyedi méret/kialakítás kell, és ragaszkodsz a nyákhoz. Az egyedi nyák persze egyedi házzal és egyedi plate-tel jár, és rögtön nem az lesz a kérdés, hogy sikerül-e hat számjegy alatt maradni, hanem az, hogy mennyivel haladod majd meg Szóval nálam ez az út ki van zárvaMondjuk már nekem is megfordult a fejemben egy PCB gyártás (szeretnék egy f-row mentes tkl-t csinálni), de nincs hozzá savam, szitáztatni meg nem éri meg kis kvantitásban.
Úgy néztem, hogy 5-6 ember alatt nem érdemes gyártatni, olyan árak vannak a magas fix költség miatt. Ha pedig egyedül rendelnél csak, akkor konkrétan egy komplett mechanikus billentyűzet árát lehetne egyetlen 60%-os méretű nyákra eltapsolni.Nagyon közel vagyok a lengyel GH60 PCB + kínai fémház + kínai plate megrendeléséhez (switch és keycap van már), most kellene erősnek lenni, hogy ne ...
-
dqdb
nagyúr
Nagyon közel vagyok a lengyel GH60 PCB + kínai fémház + kínai plate megrendeléséhez (switch és keycap van már), most kellene erősnek lenni, hogy ne ...
Gyenge voltam, vesztettem Az ünnepek alatt szeretném majd összerakni, addigra mindennek be kell futnia hozzá.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz digitalz #29544 üzenetére
Mechanikus lenne jo.
Jo lenne 20e alatt tartani, max 25e.
60%os lenne a legjobb
Egymás kizáró feltételek, még használtan se fog összejönni.Mechanikus lenne jo.
60%os lenne a legjobb
Igen, mindenfelekeppen magyar kene.
Ilyen billentyűzet egyszerűen nem létezik.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #29549 üzenetére
A számok összeadása nyugalom megzavarására alkalmas lehet, szóval kerülöm ezt a műveletet
Igen, a GH60 építhető ISO-ra is akár, a nyák támogatja. A tervem az, hogy
1. ISO Enter lesz
2. a Caps Lock helyére megy a Windows gomb firmware-ben
3. a Windows gomb helyén Fn1 lesz
2. osztott bal Shift az Í miatt (az Alt+I-re képtelen vagyok átszokni), ez a pont alá kerülő Fn-nel együtt lenyomva Fn2-ként is viselkedhet
3. osztott jobb Shift, aminek a jobb oldalára kerül az Fn3
4. és a Space-től jobbra jön majd az Fn4
5. nem tudom még, hogy a Backspace egyben marad-e vagy semA layerek kiosztása még nincsen meg, valószínűleg sok iteráció után fog kialakulni az optimális megoldás. Egy ideje folyamatosan figyelem a gépelési stílusomat (10 ujjal gépelek, de a szabályostól igencsak távol álló módon), melyik Fn-re mit érdemes rátenni (vagy melyek funkcionalitását összevonni). Az biztos, hogy lesz egy magyar layer, hogy angol kiosztáson is tudjak ékezetes karaktereket írni (úgy nézem, hogy ez a TMK makróival megoldható lesz AutoHotkey nélkül).
ISO plate: 15€
15 euró, ha kell az ISO, de megfelel az acél plate. ekkor Costar stabokat is használhatsz
18 dollár, ha kell az ISO, de anodizált alumíniumot szeretnél, ekkor kizárólag Cherry stabokat használhatsz (+5 dollár)
25 dollár, ha ANSI-t szeretnél és anodizált alumíniumot szeretnél, ekkor kizárólag Cherry stabokat használhatsz
36 dollár, ha ANSI-t szeretnél, megfelel az acél plate, de a ház árát meg szeretnéd spórolni (hajlított a plate két vége, így egyben házszerűségnek is megteszi), ekkor Costar stabokat is használhatszház: akril vagy ABS ~20$, alu ~60$
A műanyag megvan ennyiből, de az alumínium több ennél, 64 dollár alatt nem úszod meg, és ebben nem biztos, hogy benne van a képen szereplő láb (75 dollár, amiben biztosan benne van, vagy 76 dollár, ha nem low profile házat szeretnél). Ha fából készül házat szeretnél, akkor azaz alapanyagtól függően 60 euró (most akciós, azért "csak" 45 euró) és 95 dollár között lesz.Eddig ez ~150$+a kupakszett ára.
+marék dióda, ellenállás, LED, ha látni is szeretnéd a betűket
Ha megfelel a kínai GH60 is (ugyebár más firmware kell hozzá), akkor itt elvileg olcsóbban össze tudod szedni az alkatrészeket.Kenan: ahhoz az árhoz add hozzá a 27%-os áfát és a vámkezelés díját (3-4e között van a DHL-nél), és hopp, már 40e forintnál jársz. És nem tudom, nézted-e a szállítási időt? Ha a beszállító nem csúszik (valószínűleg fog), akkor is az ünnepek miatt kis valószínűséggel kapod meg még idén a billentyűzetet.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Ra's al Ghul #29575 üzenetére
A MasterKeys Pro M esetében az alsó sor a szabványosnak nevezhető kiosztást használja 6.25u space-szel, így a kupakokat le tudod cserélni, míg a QuickFire esetében a 6.5u méretű space ezt szinte lehetetlenné teszi.
Biztosan átgondoltad alaposan és tudod, hogy mit szeretnél venni? Ezt azért kérdezem, mert az elmúlt napokban volt 60%-os (Pok3r), 75%-os (=TKL), 70%-os (=notebookhoz hasonló) és most 80%-os (=TK) kiszemelted is, és mindegyik méret alapvetően más használati stílust igényel, így a switch típusa mellett a legfontosabb döntési tényező kellene, hogy legyen.
-
dqdb
nagyúr
válasz #41133696 #29582 üzenetére
Készíts vagy vegyél egy külső USB kijelzőt, és ekkor nem lövöd ki a billentyűzetválaszték 99,99%-át (az AIDA64 kompatibilitási listájában több hasonló termék is szerepel, az első két találatot dobtam most be).
-
dqdb
nagyúr
válasz vaakuum #29752 üzenetére
Vagy itt kattintsd össze magadnak a kívánt összeállítást.
#29756: Egyébként aki már szerelt billzetet, az meg tudná mondani, hány rétegű nyákot használnak a sima egyszerű billentyűzetekben? Sima kétoldalast, vagy vannak közbülső rétegek is?
Tudomásom szerint két oldalas nyák elég. Ha konkrétan Ergodoxra vonatkozik a kérdés, akkor itt nézelődj.szerk: hohóó, 29755: valami ilyesmit kerestem asszem, thx, mindjárt nézem is.
Kíváncsi vagyok, végül mennyivel álltál meg 200 euró felettMás: megjött tőlük a GH60 nyákja, készítsek fotókat?
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #29758 üzenetére
Egyetértek, az általuk árult kupak finoman szólva sem meggyőző, a GH60-hoz is hasonlót adnának, szerencsére arra az NPKC készlet tökéletes.
Úgy nézem, hogy Ergodox esetében az építés egyik fő kérdése az, hogy sikerül-e jó kupakot venni.
-
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #29792 üzenetére
Van egy sáv, ahol elvileg már kellene, gyakorlatilag a vámkezelés díja annyira megdobná, hogy eltekintenek tőle. 116 dolláros WASD billentyűzetre fizethettem (most nézem, hogy ez USPS volt), úton van egy 112 dolláros tétel, pár napon belül kiderül, hogy azt megúszom-e (ez DHL és szerintem nem).
Attól, hogy német logisztikai központon keresztül jön, a vámkezelése itthon történik meg.
Ringman: igen.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Titanone #29797 üzenetére
Ha szeretném magyarítatni, hol érdemes keycap-t venni (minőségit, ISO). Olyan kéne legfőképpen, ami a backlightot átengedi a betűknél. (értsd, mint az eredeti).
Csak ezt a viccet tudom idézni ... Ha ebből a mondatból kihúzod a magyar és ISO szót, akkor ugyan lehetne találni aranyáron double shot kupakot, azonban azt a Corsair nem szabványos alsó sora (és főleg az abban található 6u space) miatt nem tudnád használni.Ha a minőségit húzod ki, és megfelelne a papírvékony kupak, akkor ez lehet a megoldás.
Vagy más lehetőség magyarításra?
Csak ez.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
Egyszerűen le tudod magad is mérni ezt. Az egyik billentyűre ismert súlyú pénzérméből annyit tegyél rá, hogy éppen lenyomják a billentyűt (ha van ötforintos nálad, az a legjobb, a topikban mindenki azzal mér és nem kell számolgatnod).
-
dqdb
nagyúr
válasz Neil Watts #29947 üzenetére
Tehát ez így akkor durván 135$ -> 128 eur lenne ami ~40k
Még adj hozzá 2-4000 forintot, amennyi a vámkezelés díja lesz (a pontos összeg függ attól, hogy ki végzi).tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Neil Watts #29950 üzenetére
Igen, a vámkezelési folyamat során derül ki, hogy mennyi közterhet kell fizetned áfa (és ha van, vám) formájában. Csakhogy ez a folyamat nem ingyenes, így kapsz még a 27%-on felül még egy kis sarcot a nyakadba. A posta ezt olcsóbban méri, a DHL sokkal drágábban.
Amúgy tfh. lerendelek egy DE layout billentyűzetet, használom két évig, és ha a két év után valamiért cserélni akarom a keycapeket és megszűnt közben a cég, akkor mi van? Honnan tudok hozzá akkor új garnitúrát szerezni?
Ha nem egyedi switcheket vettél, akkor bárkitől tudsz venni, aki
1. olyan switchre árul kupakokat, és
2. kapható nála minden szükséges méretű és sorba való kupakAz Endura Pro választásával az első pontban szűkíted le a lehetőségeket alaposan. Ha biztosra szeretnél menni, akkor Cherry MX vagy azzal kompatibilis switcheket választasz, ezeknél csak a magyar-világítós-jó minőségű együttállásra nem létezik válasz, szinte minden másra igen.
A második pontban például a nem túl elterjedtnek számító 6u széles space-eket használó billentyűzetek esetében szűkítheted le a lehetőségeket.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Neil Watts #29954 üzenetére
Inkább előre kérdezz, minthogy utólag lepődj meg, hogy sokkal drágább lett a vége.
Itt tudod megnézni a számokat. A FedEx a kiszabott közterhek 2,5%-át, de legalább 3310 forint + áfát számol fel vámkezelési költségként, szóval a végső szám az (ár + szállítási költség) × 1,27 + 4200 forint lesz.
zolokas: [link]
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #30298 üzenetére
Eddig mennyit vertem el kupakokra? ~150$?
A hétvégén töltöttem ki vámáru-nyilatkozatot GMK Carbonhoz, nem akarom kiszámolni, hogy ezzel és egy blank NPKC kupakkészlettel mennyire vagyok a fenti számon túl[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #30307 üzenetére
Sokat rinyáltam már itt a topikban, hogy ~80$ lenne legyártatni álmaim PBT kupakszettjét
Igen, olvastam többször is. Ennyiért vennék azonnal két készletet (és a három is elképzelhető), azonban amíg neked az oldschool fehér-bézs az álmod régi betűtípussal, addig nálam ez kizáró tényező. Világosszürke blank NPKC szettet vettem, a Carbonra is azért áldoztam, hogy legyen egy nem fehér, de világos alapú kupakszett a WASD-ra, amin bárki* tud gépelni, és (szerintem) jól néz ki.Plusz Massdrop miatt Amerikából jön a német termék, így erősen esélyes rájuk a +27% ÁFA.
Igen, ez eléggé dühítő, de a veszek extra sarccal és a nem kapható közötti választásnál bevállaltam.* prímán elvoltam a blank billentyűzeten, mert tudok vakon gépelni. De ha az ember jobb keze hetekre kiesik, és bal kézzel tud csak írni, akkor oda a vakon gépelés, és pillanatok alatt visszakerül a régi membrános Logitech, mert nem érezni a távolságokat, szóval nagyon várom, hogy végre kihozza a postás (a GH60 is csúszik, pedig már csak a kapcsolókat várom, arra megy majd az NPKC)
-
dqdb
nagyúr
GH60-ba majd egyszer. Ez volt az utolsó csomag, amit vártam hozzá, csak közben összejött némi folytonossági hiány a karomban, így sok-sok hétig jegelve van a projekt, mert sem összeforrasztani/összeállítani nem tudom, sem használni nem tudnám.
-
dqdb
nagyúr
válasz ribizly #30918 üzenetére
Sajnos nem mindegy, hogy milyen idős és milyen árkategóriájú membránosról van szó. Személyes tapasztalat alapján a körülbelül 15 éves Logitech Cordless Desktop Optical hülyére veri ilyen téren a 6-7 éves Cordless Desktop LX 700-at, és az utóbbi is érezhetően sokkal jobb, mint egy 1-2000 forintos, fél éves alap billentyűzet.
Ami nekem csalódás volt, hogy a céges Thinkpad ollós billentyűzete milyen gyorsan amortizálódott le gépelési élményben.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
válasz ribizly #31106 üzenetére
A hozzászólásom nem ajánlás volt, csak arra próbáltam rávilágítani erőteljes rávezetésként bili szóval, ha a többi feltételét is nézzük, akkor egyszerűen nem létezik olyan billentyűzet.
Mindez amúgy nem zavarja a kollégáimat és boldogan gépeknek rajta naphosszat, szóval akár jó is lehet, főleg ha nincs alternatíva a piacon...
A súlyosbított eset az, amikor úgy használják a gagyi külső billentyűzetet, hogy a laptopjukon nagyságrendekkel jobb ollós van. Volt olyan munkatársam, aki azután kezdte el érezni, hogy valami nem kerek, amikor 2 percet a gépe előtt töltve megkérdeztem tőle, hogyan tud azon a végtelenségig felkeményedett membrános vackon gépelni Ki is cserélte pár napon belül, így most a használhatatlanul rossz helyett egy rettenetesen rossz billentyűzete van, miközben a laptopjának nemcsak a laptopok között, hanem úgy általánosságban is egész jó a billentyűzete ...gabber01: De most ez komolyan vicc hogy nincs egy épkézláb billentyűzet ilyen kritériumokkal?
A háttérvilágítás és a wireless ellentmondanak egymásnak. Az utóbbi miatt mindent megtesznek a fogyasztás csökkentésére, hogy minél többet menjen egy töltéssel, de ezt az előbbivel pofán csapnák. Nem véletlenül nem próbálkozott a Logitechen kívül más hasonlóval.A háttérvilágítást kiválóan lehet ellensúlyozni világos billentyűkkel, mert akkor bőven elegendő a monitor fénye, hogy lásd a szimbólumokat (saját tapasztalat, a csontfehér gombok csak úgy rikítanak a sötétben). Csak ilyen a Cherry Stream 3.0-n (vagy kis szériás, méregdrága mechanikus kupakkészleten) kívül nem igazán van most a piacon ...
nyunyu: a 80 dolláros magyar kupakszettel kapcsolatban tudsz mondani infót a lehetséges színekről?
---------
Tényleg: olyan foszforeszkáló feliratozású vagy anyagú kupakokat gyártott már valaki? Távirányítóknál eléggé bevett megoldás, csak nem tudom, hogy ABS vagy PBT esetében alkalmazható-e.
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #31227 üzenetére
Köszi az infót, tényleg kár, hogy nincsen hasonló világosszürke, mint az NPKC-nál, de ezekből a színekből is szépen lehet építkezni. Például Carbon stílusában a csontfehér + sötétszürke + narancssárga helyett milky white + sötétszürke + piros összeállítás nagyon állat lenne, vagy piros helyett a kékkel sem lenne rossz.
Cherry vagy OEM profil?
-
-
dqdb
nagyúr
válasz NyxNyxNyx #31281 üzenetére
35% környéki tűréshatárokkal meglehetősen az lehet, azaz két billentyű között nyomáserőben és/vagy útban akár 70% eltérés is lehet.
Ennyiért már Gateron SMD változat is akad (eBay első találat, nem ismerem az eladót).
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #31350 üzenetére
A Zealio árát a silencer modjával még tovább lehet fokoznii
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #31360 üzenetére
Billentyűzetben nem látom értelmét a tölthető akkuknak, mert jóféle tartóselemekkel simán elvannak 1.5-2 évig.
Én sem. Ráadásul nekemérthetetlen módonaz Eneloopok valódi 4 csatornás töltővel feltöltve is csak töredék időt hoztak ahhoz képest, mint amit Duracell elemekkel bírt a billentyűzet, szóval két környi kísérletezés után visszatértem az elemek használatára, azokkal 1-1,5 évet elment a Cordless Desktop Optical billentyűzete, és nem csak 3-4 hónapot. Közben leesett, hogy a billentyűzet nem az akkuk által nyújtott 1,2 voltra volt felkészítve valószínűleg.Aztán utána a vezetékes billentyűzetre is, és ha gyártanának nekem megfelelőt, akkor a vezetékes egérre is, de az már más kérdés.
-----
WASD-on kívül gyárt még valaki barebone billentyűzetet Cherry vagy Gateron kapcsolókkal? Mondanám azt, hogy Cherry MX Silent Brown jó lenne, de a biliről kiskoromban leszoktam Vagy esetleg a GH60 kitekhez hasonló DIY megoldás létezik-e 100%-os billentyűzetre, ahol például plate-et, nyákot és házat tudok készen venni? Bár valószínűleg belefutottam volna már a GH60-as körök során, ha lenne, de ki tudja.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Mert amennyit most tudnék spórolni vele akkor azt rákölteném az ékezetes gombokra ha nem tudnék idővel megbarátkozni ezzel az UK kiosztásúval
Nyugi, sokkal többet költenél rá, mint a mostani árkülönbségArra esetleg gondoltál mar valaki hogy a kupakokat leszedve es kicsit lemarva a tetejüket mondjuk airbrush technikával ujra fel es mar a magyar ékezetes es/vagy szimbólumos temat ra?
Az ilyen megoldásoknak mindig a kopásállóság lesz a fő problémájuk, nem egyszerű megoldani, hogy tartós legyen a festés, de nem lehetetlen. Ha körbenézel a Hardveraprón, akkor találsz hasonló hirdetést.Nyomtasd ki a magyar kiosztást puskaként, tedd a billentyűzet elé/monitor és billentyűzet közé, aztán idővel nem lesz rá szükséged, és megspórolsz egy rakás pénzt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Háztartási gépek
- Politika
- Projektor topic
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- OLED TV topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok