- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- antikomcsi: Celebtanya - Farm VIP V.
- Pajac: Gigászkalmár
- N€T0X|N: Villanydrótkecske
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mephike
őstag
válasz
Nobbigstein #104834 üzenetére
Rengeteg kapcsoló és keycap létezik, éppen ezért az áruk is eléggé széles sklálán mozognak.
Illetve ahogy a switchjnél is idővel meglesz, hogy mit preferálsz, úgy valószínűleg a keycapeknél is. Ott az ár eléggé erősen függ attól, hogy az adott keycap milyen eljárással készült és milyen minőséget képvisel. -
Mephike
őstag
válasz
FireKeeper #104731 üzenetére
Amióta Trump átvette a "kormányt" és ő viszi a hallhatatlanságba az USA-t, azóta 2 millió mínuszban vagyok. Majd ha olyat tapasztalok, hogy jó nekünk, ígérem szólok
-
Mephike
őstag
válasz
Zizi123 #104713 üzenetére
A billentyűzetek árait mindig az épp aktuális forint/dollár árfolyam határozza meg. Ha mikor leadják a rendelést és a forint erős, akkor jobb áron lesz a billentyűzet, ha éppen padlón van a forint, akkor drágább lesz itthon is. A mostani vámháború hatásairól már nem is beszélek, azt érezni fogjuk majd egy csomó helyen.
-
Mephike
őstag
Elkezdtem használni a GT-80 házat a Wooting 80HE-hez.
Röviden és tömören frankó lett. Élmény a szerelés, jó minőségű a ház és a hozzá adott dolgok. A hangzás meg nagyságrendekkel jobban tetszik, mint a műanyag ház esetén.
Megérte-e ennyi pénzt? Nos ezt tudjuk jól, hogy már vásárlás előtt tudható volt, hogy nem.
(Ugyanakkor meg na, de mégis. Jobb a hangja a cuccnak és frankón néz ki nagyon. Az RGB csík a kurzor blokk felett dögös lett)
-
Mephike
őstag
válasz
viperabácsi #104651 üzenetére
Gyanítom lesz majd (mindig szokott lenni), csak még gondolom a fotónak és a leírásnak el kell készülnie.
-
Mephike
őstag
A Keychron további billentyűzeteire elérhető a legutóbbi nagy update (itt már valószínű többen is érintettek lesztek):
New models that have updated the firmware and support the new features:
K1 Max ISO RGB
K1 Max JIS RGB
K2 Max ISO RGB
K2 Max JIS RGB
K3 Max ISO RGB
K3 Max JIS RGB
K5 Max ISO RGB
K5 Max ISO White Light
K7 Max ISO RGB
K8 Max ISO RGB
K8 Max ISO White Light
K10 Max ISO RGB
K10 Max ISO White Light
K11 Max ISO RGB
K13 Max ISO RGB
K15 Max ISO RGB
K17 Max ISO RGB
K17 Max ISO White Light
Q1 Max ISO RGB
Q2 Max ISO RGB
Q3 Max ISO RGB
Q5 Max ISO RGB
Q5 Max JIS RGB
Q6 Max ISO RGB
Q10 Max ISO RGB
V1 Max ISO RGB
V2 Max JIS RGB
V2 Max ISO RGB
V2 Max JIS RGB
V5 Max ISO RGB
V5 Max JIS RGB
V6 Max ISO RGB
V6 Max JIS RGB
Other QMK firmware models will support the new features later, stay tuned! -
Mephike
őstag
válasz
Valkűr #104602 üzenetére
igen lehet, de nem sok értelme van ennek szerintem, engem legalábbis tuti idegesítene a WASD másképp működne/hangzana, mint a többi gomb.
Az lenne jó, ha a cég árulna külön PCB-t és azt tudnánk egy mozdulattal kicserélni, ha már elvileg csavarozás nélkülinek reklámozzák a cuccukat.
Illetve a HE billentyűzetbe HE switcheket akarok látni. Ha normál mecha billentyűzetre vágyok, akkor átnyúlok a szomszéd polcra és olyat teszek magam elé. De ez utóbbi dolog inkább egyénfüggő. -
Mephike
őstag
válasz
viperabácsi #104584 üzenetére
Az összes Keychron HE billentyűzet tudja ezt a kontroller dolgot. (Meg kb. miden más cégnél így van ha jó a szoftverük.)
De saját véleményem, hogy nem erre találták ki a billentyűzeteket. Egyszerűen egy analóg kar mozgatásakor a megtett út sokkal nagyobb lehet, mint a kapcsolók max 4mm-es útja + finomabban tudod ezzel a karokkal pozicionálni a dolgokat. -
Mephike
őstag
válasz
viperabácsi #104577 üzenetére
Hidd el agyaltam eleget ebben a kérdésben én is. Pár gondolat:
1. El kellene döntened mi a cél a játék mellett. A Keychron V6 Max-od eléggé magasra teszi a lécet gépelési élményben. Ha számít a gépelési élmény, akkor:
a. A legtöbb 60/65%-os He billentyűzet tray mount és ezt lehet megérzed majd a V6 Max után. De az tuti, hogy gépelési élményben mindegyik gyengébb. Volt nálam már pár 60/65%-os cucc, szerdán is jön egy teszt majd egyről, de a V6 Max-od simán egálban lesz velük.
b. A TMR izgalmasnak hangzik, ha ki tudod/fogod használni, de... Ha veszel egy HE billentyűzetet, amit játékra veszel meg, mennyi az esélye, hogy abba hagyományos switcheket teszel? Azért vetted, hogy HE switcheket tegyél bele.
c. Ha számít a gépelési hang, akkor jelenleg a Keychron HE billentyűzetek a legjobbak. (Ez szigorúan a magánvéleményem, és én sem próbáltam minden HE billentyűzetet.) De azért itt is van DE... a Keychron billentyűzeteibe csak a KS-37-es HE switchek mennek bele. Ott pedig eléggé szűkös a választék jelenleg. Az viszont nagyon nem mindegy, hogy egy HE billentyűzetbe 1-2 év múlva tudsz-e még új switchet tenni, vagy nem, mert biztos lesz fejlődés még itt.
d. A Wooting 80HE-hez a GT-80 még nem próbáltam (pár nap és ez változni fog), de ez ugye nagyon drága mulatság és csodát szerintem ez sem fog művelni, mert a Wooting Gasket Mount megoldása nem lett a legjobb. De bizakodó vagyok, az alap gyári műanyag háznál és talán a Zinc-nél is jobb eredmény fog hozni.
2. Ha nem számít a gépelési hang, akkor a szoftver legyen a legfontosabb, mert az nagyon kelleni fog. Az Akko HE billentyűzet szoftverének felületét nem ismerem, de láttam már pár HE szoftvert és hidd el, nem mindegy melyiket pickeled ki. A tömör lényeg, hogy a Wooting és a Keychron felülete az, amit keresel, az összes többi megoldás vagy problémás/hiányos/nem felhasználóbarát/igénytelen, stb.
Ofc, ez a csak a saját véleményem, mindenki gondolhat mást, és lehet fél év múlva már egészen más lesz ez a HE téma, mert gyakorlatilag minden nap jön valami újdonság. -
-
Mephike
őstag
Keychron update (bocs, de hosszú lesz):
Great News For The Update of Keychron Launcher!
https://launcher.keychron.com/#/keymap
New features introduction
We have updated some useful functions on our QMK firmware keyboards. To use these new features, you need to update the firmware to the newest version. The supported models are listed at the end of the document. Other QMK models will be updated soon.
1.1 Additional Language Layouts
Several new country-specific keyboard layouts have been added.
The currently supported layouts are:
English (US), Japanese, English (UK), Deutsch, Nordic, French, Swiss
Blog link: https://www.keychron.com/blogs/news/how-to-set-keymap-language-on-launcher
1.2 Per-key RGB
Per-key RGB allows you to set the color of each key individually. You can change the color by selecting the key, clicking on the color setting area, adjusting the color, and saving it.
Blog link: https://www.keychron.com/blogs/news/how-to-set-per-key-rgb-on-launcher
1.3 Mix RGB
Mix RGB enables you to set up two different key zones on the same keyboard with different RGB lighting effects. Each zone can have multiple light effects in a loop, with different duration-time assigned to each light effect.
Blog link: https://www.keychron.com/blogs/news/how-to-set-mix-rgb-on-launcher
1.4 Keyboard Debounce Settings
The keyboard now includes debounce settings, offering six different debounce options. Users can customize the debounce mode and response time.
Blog link: https://www.keychron.com/blogs/news/how-to-set-keyboard-bounce-time-on-launcher
1.5 Auto Sleep Mode and Backlight Off Starting Time
You can set the auto sleep mode time and auto backlight off time according to your needs.
Blog link: https://www.keychron.com/blogs/news/how-to-set-auto-sleep-mode-and-backlight-off-starting-time
1.6 How to update the keyboard firmware
The update link: https://launcher.keychron.com/
You can go to the firmware section and follow the instructions to flash your firmware to the newest version.
If you have never flashed your firmware before, you can update your keyboard firmware using the instructions in the blog below.
Blog link: https://www.keychron.com/pages/how-to-factory-reset-or-use-the-launcher-web-app-to-flash-firmware-for-your-keyboard
The Keychron Keyboard models that support the Launcher after this update are as follows (other models will be supported in the coming updates):
K1 Max ANSI RGB
K1 Max ANSI White Light
K2 Max ANSI RGB
K2 Max ANSI White Light
K3 Max ANSI RGB
K3 Max ANSI White Light
K4 Max ANSI RGB
K4 Max ANSI White Light
K5 Max ANSI RGB
K5 Max ANSI White Light
K7 Max ANSI RGB
K7 Max ANSI White Light
K8 Max ANSI RGB
K8 Max ANSI White Light
K11 Max ANSI RGB
K11 Max ANSI White Light
K13 Max ANSI RGB
K13 Max ANSI White Light
K15 Max ANSI RGB
K15 Max ANSI White Light
K17 Max ANSI RGB
K17 Max ANSI White Light
Q0 Max
Q1 Max ANSI RGB
Q2 Max ANSI RGB
Q5 Max ANSI RGB
Q6 Max ANSI RGB
Q8 Max ANSI RGB
Q10 Max ANSI RGB
Q12 Max ANSI RGB
Q13 Max ANSI RGB
Q14 Max ANSI RGB
Q15 Max ANSI RGB
V1 Max ANSI RGB
V2 Max ANSI RGB
V3 Max ANSI RGB
V4 Max ANSI RGB
V5 Max ANSI RGB
V6 Max ANSI RGB
V8 Max ANSI RGB
V10 Max ANSI RGB
If you have any feedback, or other features you want, please let us know at the channel keychron-launcher keychron-launcher
Thanks for your support!
Keychron Team -
Mephike
őstag
válasz
Valkűr #104209 üzenetére
Jelenleg 230 HE switch van a piacon. Ebből a BOOG, a Zoom és a Keychron jelenlegi billentyűzetei 12 db-ot támogatnak. Abból a 12 több is egyforma és csak rugó erősségben térnek el. (pl.: Keychronnál a Dawn, Nebula, Aurora) Szóval olyan sokat nem kell kísérletezned. Pl.: Nem kell pl. Geon switchet kipróbálnod.
Ha ez nem gond, mert azt mondod, hogy ez nem prioritás, "egyszer megveszem és jó lesz az úgy", akkor mehet az ajánlás. A fő gond, hogy KS-37-es switch tudtommal már egy ideje nem jött ki és bár nincs varázsgömböm és nem látok a jövőbe, esélyes, hogy nem is fog.
Eközben KS20-ból majdnem minden nap jön egy új switch.
Mit vennék? Ezt nehéz megválaszolni. Nem mondanék olyat, hogy vedd ezt, vagy azt, mert az jó lesz, mert én azt mondtam. Hiszen ez a piac napról napra változik.
Egyik opció, hogy fogod a Wootingot és átteszed egy normális fémházba. Távol van a tökéletes megoldástól, de megvan a maga előnye. Persze lesz vele munka.
Másik, hogy megnézed az Akko TMR technológiáját. Még nem próbáltam, de: fémház, szokásos Akko előnyök és hátrányok és beletehetsz hagyományos switchet. Most ezt tervezem majd kipróbálni. A Q1HE meg megy eladásra, nagyon szeretem, de zsákutca, hogy nem tudok benne switcheket próbálgatni, ez engem zavar. Hiába van szép hangja, meg knob, meg minden is, de lassan egy éve megvan és nem jött hozzá új értelmes switch. Engem ez zavar. -
Mephike
őstag
válasz
Synthwave #104195 üzenetére
Értem amit mondasz, de Te egy szeletét hasonlítod össze a itt most a dolgoknak egy másik szelettel.
Aki HE billentyűzetet vesz, annak én továbbra sem tudom fenntartások nélkül a Boog75 és Zoom 75 billentyűzeteket ajánlani, főleg ha a szerelhetőség is a cél, márpedig Te is megjelölted azt és szerintem is fontos.
De részemről ez a téma lefutott, többet nem szándékozom ezt leírni, mert kb. falra hányt borsó. -
Mephike
őstag
válasz
CriticalHit #104169 üzenetére
Határozottam megfontolandó, mialatt képzem magam és gyűjtöm az infót a megalapozott döntéshozatalhoz.
Jól teszed, ne kapkodj. Eléggé gyakori hiba, hogy elhamarkodja az ember a döntést. -
Mephike
őstag
Nézegetem én is, de skip lett nálam, pont ezért.
Most próbálgatok egy Varmilo Muse65HE Aurora-t, elég az újdonságnak. -
Mephike
őstag
válasz
blaisegrille #103861 üzenetére
Jó lett.
-
-
Mephike
őstag
válasz
ftamas0201 #103284 üzenetére
Még kicsit várnék a switch váltással, adj egy kis időt még magadnak.
Régebben én is jobban kedveltem a "nehezebb" kapcsolókat, mondván, hogy akaratlanul is lenyomtam a gyengébb rugóval szerelteket. Ma meg már inkább a puhább rugóval szerelt kapcsolókat keresem. Egyszerűen kellett egy kis idő, míg gépelésnél és játékban is megszoktam a puhább változatokat.
Persze valószínű idővel veszel másik kapcsolót. Ez kb. normális dolog, hogy az ember ezzel kísérletezget, időnként vált, stb. -
Mephike
őstag
válasz
Valkűr #103160 üzenetére
Ha tetszik, és tényleg szeretnél, akkor ne rám vagy másra hallgass, hanem magadra. Tudod a "kockázatát", tudod, hogy kb. azzal a pár switchel (Dawn, Nebula, Jade mini E) fogod tudni használni. Ha ezt el tudod fogadni és nem gond számodra, akkor nyugodtan vehetsz ilyet!
(Azonban látva a HE switchek terjedését, én nem lennék meglepve, ha idővel mindenki a KS-20-as switchekre állna át. Mondjuk a Glorious pont az S-Pole switchekre váltott, mint az Outemu, de talán ők az egyetlen, akik az utóbbi időben nem a KS-20-ra álltak be. Bár az Outemunak is jelent meg már KS-20-as switche, szóval ők több kapura játszanak)
-
Mephike
őstag
válasz
Mr.Csizmás #103153 üzenetére
Ha szoktál játszani, akkor egy HE billentyűzetet. Ha nem, akkor is
Amúgy én valamelyik Neo-t vagy Zoom-ot próbálnám meg. -
Mephike
őstag
válasz
tuareg85 #103045 üzenetére
Ha K3 Max-od van, akkor nézd meg ezt a Keychron Launcher videót. Ebben benne vannak az alapok. Ofc, van bőven átfedés a VIA és a Launcher között, hiszen az utóbbi a VIA-tól "merített ötleteket".
-
Mephike
őstag
Kezdésként megemlíteném, hogy manapság már az egerek és a billentyűzetek többsége használható vezetékesen és vezetékmentesen is. A mostani 2,4GHz-es vezetékmentes technológia már simán hozza a vezetékes technológia sebességét. Szóval csak döntés kérdése, hogy ki melyiket preferálja.
A sima V6 tray mount felfüggesztést kapott. Régebbi modell, és a belső felépítése is egyszerűbb. Mind gépelési élményben, mind hangzásban kevesebbet fog tudni, mint a V6 Max.
A V6 Max Gasket Mount felfüggesztést kapott, ami a Keychronnál még jól is működik (Hello Wooting!), és a belső felépítése is korrektebb.
Ha csak a gasket mount felfüggesztés meglétét nézem, ami itt jól is működik, már nekem elég lenne, hogy a max változat felé menjek. -
Mephike
őstag
Jó a Keychron B Pro széria, de nagyon más lesz a gépelési élmény, mint a Fnatic Mini Streakeden. Talán a laptopok billentyűzeteihez lehet a B Pro gépelési élményt hasonlítani.
Én a helyedben a Keychron V3 Max irányába tapogatóznék:
- Oda programozol olyan gombot, ahová akarsz.
- ISO-HU
- TKL (80%. itt kellene kompromisszumot kötnöd, 366mm széles)
- Ha használod a videó alatti promóciós kódot, akkor még egy csuklótámasz is beleférhet az általad megadott irányárba.Persze választhatod a B1 Pro-t, vagy bármi mást, de a magyar felirat mindig valamilyen kompromisszumról fog szólni. Vagy többet fizetsz, vagy lemondasz dolgokról. (Minőség, méret, stb.) Mivel hazánkban a 65% vagy kisebb méret az átlag felhasználók körében nem népszerű a és magyar feliratú keycap szett külön nem sok van, így folyamatos problémákkal fogsz találkozni.
-
Mephike
őstag
válasz
Speedy007 #102927 üzenetére
Ali-n keress rá a Cnc Metal Switch Opener szavakra és húzz be egyet töredékáron.
15k-t én se adnék érte. -
Mephike
őstag
válasz
eastsider #102831 üzenetére
A billentyűzet hátulján lévő váltógombot átkapcsoltad?
Nézd meg Chromium alapú böngészőből a https://launcher.keychron.com oldalt.
Ott tudod testre szabni a billentyűzeted. Elvileg a 0-ás és az 1-es layer tartozik alapból a MAC-hez. -
Mephike
őstag
Van nálam egy Keychron B1 Pro. Nagyon nem mutatnám be, a többség itt ismeri. A magyar felirat miatt teszek fel képeket, hogy lássátok, miként néz ki vele a billentyűzet. (A képek telefonnal készültek.)
-
Mephike
őstag
válasz
ViZion #102692 üzenetére
Szerintem sokkal inkább arról van szó, hogy ez lesz az első olyan Ducky billentyűzet, ahol már nem tudják megoldani, hogy ne adjanak mellé szoftvert. Erre sikerült egy ilyet összetákolniuk (nem láttam a szoftvert, szóval nem minősíteném nagyon). A forgalmazók felé ezt jelezték (nem hallgatták el), és ezért döntött úgy a hazai forgalmazó, hogy köszi de nem.
Gondolom ha máshol is így járnak majd, akkor idővel írnak normális szoftvert a Duckynál. -
Mephike
őstag
válasz
Mr.Csizmás #102644 üzenetére
Vót!
Ez az , amit a Keychronnal közösen fejlesztettek. Amikor megjelent kissé sokallottam az árát. Itt kicsit több infó van. Viszont amit Te linkeltél ott jobb az ára. Gyakorlatilag egy Q1 Plus, amit kicsit módosítottak. -
Mephike
őstag
válasz
Archttila #102630 üzenetére
Tedd vissza a gyári keycap szettet és teszteld úgy egy kicsit a billentyűzetet. Ha nem jön elő a hiba, akkor legalább fixen tudhatod, hogy hol a hiba.
Ami azért kicsit furcsa nekem. Jól/stabilan ülnek ezek az Skyline Normcore keycapek? Kézre (ujjra) állnak neked? Stabilan nyomod le őket, vagy néha a szélén?
Elvileg a keycapnek a billentyűzet működésére (árnyékolás) nincs hatása. Egy műanyag, ami nagyobb felületet biztosít, mint a kapcsoló végén lévő szár, na meg kényelmesebb lenyomni. -
Mephike
őstag
Úgy néz ki, hogy az ATK Kínai újéves sorsolásán megnyertem egy ATK68 V2 S billentyűzetet
Már írtam a cégnek, remélem gond nélkül küldeni fogják a cuccot. -
Mephike
őstag
Csak a hír hozója voltam, amolyan postás
Amivel még kiegészíteném az általad írtakat:
1. A honlapon található képek minősége helyenként kritikán aluli. Homályos, pixeles, renderelt vacak. Nem értem, hogy a cég, aki az egyik legjobb csomagolást adja az egereihez, hogy a bánatba tud ilyen igénytelen weboldalt összerakni egy érkező terméknek.
2. A billentyűzetek dizájnja se az igazi. Amolyan jó Aliexpress-es tucattermék kinézetük van.
3. Komolyan meglepődnék ha ennek a billentyűzetnek bármiféle sikere lenne a jövőben. Várom az első teszteket és ne legyen igazam. -
Mephike
őstag
Érkezik a Lamzu Jet75
- 0.01mm Rapid Trigger (SOCD)
- 32kHz Scan Rate/8kHz Polling Rate (0.125ms Latency)
- Magnetic Jade Gaming Switches
- Zero Deadzone
- CNC Aluminum Body
Hivatalos oldalon. -
Mephike
őstag
válasz
grizlisandor #102529 üzenetére
Nem akarok senki HE billentyűzetvásárlásába beleszólni. Mindenki azt vesz, amit akar. DE... Szóval én olyan billentyűzetet ma már lehet nem vennék, ami KS-37-es switcheket használ. (Keychron, Meletrix Boog75, Meletrix Zoom75 HE, Lemokey, stb)
Semmi új switch nem jött ki hozzájuk megjelenés óta. Persze a Nebula, Dawn, Aurora hármas nagyon-nagyon jó, de sok mást nem kell kipróbálnod később. (Na jó a KS-37C Dual-Rail Magnetic Jade Mini E-t még lehet megéri.)
Ezzel szemben a riválisnál kb. hetente jön ki új switch... szóval hosszú távon én ezt is figyelembe venném. -
Mephike
őstag
A Ducky új billentyűzetekkel és a kép alapján saját inductive switchel érkezik kedden.
-
Mephike
őstag
válasz
zmilaner #102479 üzenetére
Akko Fun60-ból több féle is van. Ofc az olcsó megfizethető HE billentyűzetek kategóriájából való, de nagyon nem mindegy milyen összeállítást vásárolsz meg. (Fém/műanyag ház, vezetékes/trimode, stb). Van ebből is olyan változat, ahol fogadja a normál mechanikus switcheket is. Csak 60%os méret létezik belőle és csak ANSI kiosztás. (Egy soros enter, és nincs a hosszú í-nek billentyű.)
KS20-as switchekkel dolgozik, ami a legelterjedtebb HE szabvány jelenleg. -
Mephike
őstag
Közben elindult a Kickstarter a Lemokey L5 HE-vel. Van ISO-UK!
199$ + 30$ = 229$ a vége.
Ha szeretnél lehet táskát is venni és egyéb kiegészítőket.
A switch elvezése: Lemokey Ultra-Fast Lime Magnetic Switches
-
Mephike
őstag
Hinnye! Pont most próbáltam ki egy Keebmatot a napokban. Nagyon tetszett. Ez rendelhető már valahol? Csak mert itt nem látom.
-
Mephike
őstag
válasz
FuRiONight #102076 üzenetére
Félre érted, nekem a Gateron Double-Rail Magnetic Switch az egyik kedvencem. Azt is értem, hogy 8k. Valószínű jó is lesz, ezt sem firtatom. De a kutyát sem fogja érdekelni ilyen árazás mellett. Te meg én, meg mg páran itt tudják, hogy a Lemokey mögött a Keychron van. De a nagy többség ezt nem tudja.
De elég ha megnézed a X bejegyzését ennek a billentyűzetnek. Három nap alatt 151 ember nézte meg, 1 like-olta, valószínű az aki kommentelt is hozzá. Szóval ha valamivel, akkor pont az árral kellene jobbnak lenniük.
Három hónap és ezt a billentyűzetet is 10-20%-al olcsóbban fogják árulni, mint most.
(Ja és itt nincs ISO úgy néz ki, bár ez az én nyomorom csak.) -
Mephike
őstag
válasz
FuRiONight #102074 üzenetére
Szinte fix, hogy a Gateron Double-Rail Magnetic Switch lesz benne, ha tippelnem kellene, akkor a Nebula. ISO változat itt sem lesz, szóval én el is engedtem. Illetve az árazás kicsit erős lett.
-
Mephike
őstag
válasz
Throme #101820 üzenetére
Ezen nem csodálkozom. Jellemzően nem cserélhető a kapcsoló, ez kezdőnek hátrány.
Egy dolgot ne felejtsünk el, ezek a billentyűzetek már évek óta kaphatóak. A Varmilo mostani billentyűzetei szintén hotswapesek, már jó ideje. A miért nem fogytak kérdésre a jó válasz szerintem inkább sokkal az, hogy a magyar piac még nem volt felkészülve arra, hogy megfizesse azt, ami jó abban a billentyűzetben és ismeretlen márka volt a nagyközönség számára. Persze tény, hogy később, amikor a Keychron még jobban elterjedt itthon, hátrányára vált, hogy nem hotswapesek az itthon kapható Varmilok. De végül is mindegy, mert ha megnézed az új szériából (pedig a Minilo milyen jó lett) már nem jött be egy sem az országba. Szóval kijelenthető, hogy a Varmilo itthon nem lett sikertermék, míg máshol jól szerepel. -
Mephike
őstag
Pár apróság, észrevétel, kiegészítés és nem kötekedés! Csak úgy, és csak azért, hogy gépeljek ma is.
1. A Logi, Razer és a többi gyártó évek alatt harcolta ki magának itthon, hogy ismertek lehessenek. Abba nem mennék bele, hogy most mi a helyzet egy Logival.
2. Hazánkban minden kicsit később érkezik meg, és jóval később lesz elfogadott. Egy jó termék pedig önmagában nem garancia a sikerre. Lásd a Varmilo-t, amikor behozták maga volt a csoda, és még most is árulják, mert nem fogyott.
3. Itthon egyetlen billentyűzet létezik, ami pár szóból áll: ISO, magyar feliratos, és fényáteresztős. Ne a fórumon lévő emberekből induljatok ki, ez itt egy buborék. Rétegigény. Ugyanakkor a változás jönni fog, idővel, ahogy leköveti a magyar piac a külföldit. Bár a fényáetteresztést nem akarjuk elengedni.
4. Garancia/külföldi rendelés kérdése: ez nem félelem kérdése. Nem garantált, hogy normális gariztatásban lesz/lehet részed minden kínai gyártónál. Arról nem beszélve, hogy egyik-másik a postaköltséget ilyenkor áthárítja rád, vagy ha nem és kedves és segítőkész, akkor is sok idő, míg gariztatod a terméket.
5. Aula, Ajazz, Leobog, Lucky, Womier vonal: Ezeknek egy része még itthon meg kell küzdjön a hírnévért. Mondok egy példát. Az AJAZZ itthon kb. ismeretlen. Braziloknál meg bejáratott márka. Illetve a kínaiak rengeteg márkát alkotnak mostanában (pl.:VGN/VXE/ATK/Madlions ez mind egy cégcsoport.) Ezen márkák egy része meg fog szűnni és/vagy fog jönni helyette új. Szóval ez még jobban megnehezíti egy hazai vásárlónak a dolgát, hogy miben bizzon, és miért választja akkor a már "jól bevált" Logi márkát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁPRILIS MADNESS -30%
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Xiaomi 12T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest