Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#71851) apholyon válasza Mephike (#71850) üzenetére


apholyon
aktív tag

Kompromisszumkész vagyok... Őszintén szólva nem nagyon követem a piacot, kb. 5 éve vettem a Hammert, azzal maradéktalanul meg vagyok elégedve (igaz, már akkor is ár/érték bajnok volt 11k-ért...). Csak hát ugye az hangos... Az asszony meg a másik szobában is hallja, 2 zárt ajtón túl... És hát nem jó ötlet bőszíteni... :DDD

Milyen lehetőségeim vannak?

1. Létezik mechanikus és valóban halk egyáltalán? Példát esetleg tudnál írni (ártól függetlenül)?
2. Ha elengedem a mechanikusat, 20k körül mit ajánlanál, ami halk, de nem teljesen "teszkós" (gagyi)?

Köszönöm! :R

Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)

(#71852) Mephike válasza apholyon (#71851) üzenetére


Mephike
senior tag

Ha 20k a plafon, akkor valamelyik Redragont javaslom, nekem a Kumara egész tetszett. Persze tökéletesen halk nem lesz és ha a zajcsökkentés a cél talán a red kapcsolókkal jársz jobban. De persze ez nem lesz halk, illetve ez olyan, mintha biciklit akarnál venni, hogy versenyezéshez, és vennél egy Kemping bringát...
A másik lehetőség, hogy veszel egy K szériás Keychront. Ez nagy minőségbeli előrelépés lenne. Lenne vezetéknélküliség, jó anyaghasználat és cserélhető kapcsoló. Ez is reddel vagy brownnal, attól függ melyik jön be, de nem blue kapcsolóval. Ezután tesztelni kellene a hangerejét, szükség esetén silent kapcsolót venni bele.
A harmadik opció, hogy készre szerelt bill.t veszel, amiben már eleve Silent kapcsoló van. Ducky vagy még inkább Varmilo, ha visszább lapozol pár hozzászólással, van is linkelve egy.
Természetesen az utóbbi két megoldás zsebbenyúlósabb. De ugye ezeket nem egy évre veszed. Ha engem kérdezel én a második megoldást választanám.

(#71853) dqdb válasza Mephike (#71852) üzenetére


dqdb
nagyúr

És az igazán halk még csak ezek fölött kezdődik.

A halkság iránti igény becsapós tud lenni, mert nem mindenkinek ugyanazt jelenti

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#71854) apholyon válasza Mephike (#71852) üzenetére


apholyon
aktív tag

Kumara van ismerősnek, szerintem az gagyibb, mint a Modecom és ugyanolyan hangos... Varmilo-ból ezzel szemeztem (tesztek alapján), de 60k+ egy billentyűzetért... Ducky-t nem ismerem, de ránézek. Az tiszta sor, hogy a minőséget meg kell fizetni, de mivel számomra a bill.zet nem képvisel nagy értéket (nem gépelek sokat és szinte sosem játszom), teljesen általános felhasználásra kell, így nem szívesen költenék rá nagyobb összeget... Szimplán csak megtetszett a mechanikus vonal... És azért jó lenne egy teszkós szint fölé menni minőségben...

De ha eltekintünk a mechanikus modellektől, akkor sincs semmi, ami halk és használható lenne 20k alatt? :(

Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)

(#71855) Dzsekó


Dzsekó
addikt

Sziasztok! Én is halk billentyűzetet keresek, de nem mechanikusat. Fujitsu slim-eket használtam, amik halkak, de nem volt háttérvilágításuk. Amire szükségem van, mert éjszaka dolgozom. Aztán találtam kb. 4-5 éve egy gumirozott modecom billentyűzetet. Ez hangtalan, és 7 féle színnel tud világítani. A zöldnél maradtam. Ezzel nagyon elégedett vagyok. Azonban egyre jobban elkezdett tagadni. Már lassan undorító hozzányúlni. Ez a hangtalan gumi hozadéka. Emiatt cserélném. Tehát amit keresek:
1. Halk billentyűzet (legalább Fujitsu slim szintű)
2. Slim kivitel
3. Háttérvilágítás (zöld vagy fehér legyen benne)
4. Magyar kiosztás
5. Teljes méret nagy L alakú enterrel
6. Lehetőleg vezetékes kivitel, de ettől el tudok tekinteni

Árat nem adnék meg, mert annak is örülök, ha találok. A nem mechanikusak meg amúgy sem olyan drágák. Mechanikusat azért nem szeretnék, mert azok csattognak. Alvó gyerekek mellett nem jó.
Köszönöm a javaslatokat!

(#71856) Molydeus


Molydeus
senior tag

Mayday, mayday, Q2 jéghegynek ütközött! Hajógerinc eltört, sűllyedünk!

Ideiglenesen ezt tudtam felrakni. Az egyik lehetőség amúgy is egy ANSI Iceberg készlet lenne fehér accentekkel. Az osztott Space ide vagy az Arctichoz is jó.

Első tapasztalatok:
- Ha emlékszik még valaki, eredetileg egy második G-t is betervezett a Keychron a H mellé, amire nem reagált túl jól a közösség (nincs olyan keycap set, amiben van két H, B igen, de H nincs), úgyhogy a gyártó végül letett róla a prelaunch képek alapján. Látszólag, merthogy csak a ház felső részén nincs meg a helye, a PCB-n és a Plate-en ott van. Annyira a stabokkal voltam elfoglalva, hogy észre sem vettem, csak amikor elkezdtem bepakolni a switcheket és ráment mind a 70 Gateron Red Pro...
- Az osztott kialakítás: elsőre nagyon furcsa persze, de a csuklómnak már így is jó és rákényszeríti - inkább úgy mondom, megvezeti - a kezeim, hogy a saját térfelükön garázdálkodjanak. A jobbal eddig rendszeresen átnyúltam a másik oldalra. Az osztott Space nagyon jó, nekem a jobb esik pont jó helyre, a balt BackSpace-re tervezem átrakni.
A bal alsó alfa sor egyelőre el van tolva, majd meglátom, hogy mennyire jó ez így. Perpill. nincs Í-m, de az Alt Gr I/J is sokkal jobban kézre esik, mint hagyományos bill.-en.
- Hang: nincs fent Switch Pad se az Acoustic Tape, szivacsok meg nekem nincsenek is hozzá egyelőre, de lehet, hogy nem is lesznek. A Red Pro-kkal és a Cherry profilos PBT-kkel egyértelműen Clack, de a kellemes fajtából. Ahogy dqdb szokta írni, rugalmas felfüggesztéssel önmagában is elérhető egy ollós notebookszerű hangzás és halkság. Kb. ilyen most a Q8 ebben az állapotában, kicsit mélyebb a Dellemnél. A Pro-k simán járnak és határozottan érnek le és fel de nem hangosak.
Egyetlen zaj zavar egyelőre, a ház halkan, de kong. Nem peng, mint a GMMK TKL szivacs nélkül vagy pláne a CK-k, de van egy visszhangja időnként, főleg a gyári állapotú Space-ek alatt.
Végül hosszas takarítás után amúgy sikerült egy holee mod a bal Shift alatti stabon - vicces, hogy pont a visszahajtásnál nem ragadt meg rendesen a matrica, ahol nem is volt lube :D - na annak tényleg jó hangja van. A többi gyárinak elég vegyes, leginkább a soroktól függ, az Enter vacak.
- RGB: ez az első délre néző LED-es bill.-em, a gyári hullám effekt és fényerősség rendesen világít, mintha nem is High Profile bill. lenne. Ezt rövid úton orvosolom majd. :D

Jöhet a VIA...

M.

(#71857) Hegyirabló válasza _Atesz (#71849) üzenetére


Hegyirabló
veterán

Használd egészséggel! Én a teljes méretűt rendeltem meg, csendes pirossal. Remélem nem fogok csalódni.

Aquila non captat muscas.

(#71858) Jorus válasza Molydeus (#71856) üzenetére


Jorus
nagyúr

Nnna, már nem kell sok, és rendes (split) billentyűzetet fogsz használni. :)

Én továbbra is szemezek a Falbatech numpaddal, de ilyen EUR árfolyammal kapcsolók és kupakok nélkül is 70k, ami nem annyira olcsó.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#71859) dqdb válasza Jorus (#71858) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ebből csapj le majd egy extrára.

A Falbatech numpadja finoman szólva is túl van árazva, azért az árért nem egy alap tray mount házat várna el az ember, amit a Keychronnak sikerült közel feleannyiért kihoznia alumíniumból kupakokkal és kapcsolókkal együtt.

Vagy ha ritkán használnád, de időnként mégis jól jönne, akkor ~3e forintért tele van a piac membrános numpaddal.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#71860) Horvi válasza Molydeus (#71813) üzenetére


Horvi
őstag

Köszi, akkor majd játszok vele én is hátha segít. Meg akkor nem annyira macera szabni a stabok alá valamit.

Én is azt hittem amúgy, hogy a zsugorcsövet a drót végére kéne rakni nem pedig kb a hajlatba. Mert egy másik videóban a Keybored srác meg csinált ilyen band-aid-wrap modot ott meg pont, hogy a drót végére tekerte a tapaszt.

dqdb Ebben nem tudok állást foglalni igazán mert Krytoxot még nem próbáltam meg letakarítani :DD

Hello darkness, my old friend...

(#71861) Jorus válasza dqdb (#71859) üzenetére


Jorus
nagyúr

A dizájn lenne a lényeg, nem annyira a funkció, mármint, hogy úgy lenne szép, ha ugyanaz a dizájn lenne, mint a billentyűzet. Ez ugyan a sötét verzió, de egy ilyen XDA-s kupakszettel nagyon csecse pl.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#71862) KaqXar19 válasza dqdb (#71848) üzenetére


KaqXar19
tag

ah, koszi.
huzzuk ki a wirelesst akkor, ugy mik a lehetosegek?

WEBASTO Pure Elektromos autó Fali Gyorstöltő (11kW, 4.5M Type2 kábel) eladó

(#71863) Mephike


Mephike
senior tag

A hónap végén érkezik a pixel témájú keycap szett a Keychron oldalán, hátha lesz olyan, akinek tetszik.

(#71864) vacs


vacs
veterán

-

[ Szerkesztve ]

(^)(>.<)(^)

(#71865) Molydeus válasza Jorus (#71858) üzenetére


Molydeus
senior tag

Sokat gondolkodtam ezen a lehetőségen is. Nem kétlem, hogy egy igazi split még ergonomikusabb, egy ortho vagy columnar staggered is tetszene, de praktikus megfontolásokból - a rendszeres pakolgatás, tologatás miatt - végül az egybeépített Alice/Arisu mellett tettem le a voksom. Ha fixen egy helyen tudnék tartani egy splitet, akkor jó lenne, de magamat ismerne, zavarna, ha újra és újra pontosan be kellene állítani a pozíciót és a dőlésszögeket. A sima TKL-nek, a ContorlPadnak és a kábeleiknek is pontos helye van az asztalomon, a Q8 pedig szinte pont akkora, mint GMMK TKL, könnyebb a csere.
A splithez újra ki kellene találnom az asztali munkakörnyezetet és kellene hozzá egy nagyon megbízható, min. 3 gépes KVM.

A ControlPadot tényleg csak akkor fogom lecserélni valami custom megoldásra, ha valami nagyon hasonló kialakítást találok. A múltkor körbejártuk a lehetőségeket, nekem még nincs meg. :)

M.

(#71866) Molydeus válasza Horvi (#71860) üzenetére


Molydeus
senior tag

Nekem bevált, egy próbát szerintem megér. :)
Szerintem én maradok a holee mod + 205G2 mellett, a bal Shiftnél jó lett.
A pici gasket megoldást viszont ki fogom próbálni a tickling ellen, kb. 2mm hely azért van a stab és a switch között is.

Próbált esetleg valaki ilyen olcsóbb ultrahangos tisztítót? Alin ált. ékszer mosóként futnak, van belőlük USB-s is, elemes biztosan nem lesz. Ha működik, másra is tudnám használni, de vannak kétségeim, iparit meg nem vennék itthonra.

M.

(#71867) dqdb válasza KaqXar19 (#71862) üzenetére


dqdb
nagyúr

Akkor a legegyszerűbb és legolcsóbb lehetőség az általad talált DeepCool :D

Készen kapható billentyűzetben nem tudom, hogy akad-e azonkívül más is, kicsi az esélye (talán kisebb kínai márkánál igen, de ott pedig az ISO nem lesz opció), így az ajánlottabb belépő kategóriás és beszerezhető épített/barebone billentyűzeteket néztem, de itt az egyre növekvő választék jelentős része kiesett: IKKI68 Aurora esetében vagy ISO van, vagy világítás, de ISO és világítás egyszerre nincsen, a NK65-ből és Keychron V1-ből nincsen ISO, a Command 65-ből egyáltalán nincsen világítós (de van ISO+BT), QK65-ből és Zoom65-ből nincsen világítós, és így egyedüliként maradt a KBD67 Lite, de ebből pedig elfogyott minden és hónapokat kell rá várni.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#71868) Throme válasza Molydeus (#71856) üzenetére


Throme
veterán

Jól értem beruháztál erre a fura elrendezésű billentyűzetre?
Érdekesen néz ki. Még hozzá való csuklótámasz is van hozzá!

A kongást mivel fogod kibekkelni? Szivacsok mennek majd a házba, vagy valami súlyosabbat használsz?
Az jó hogy nem peng. Nekem ez a K8 (semmi 'próság") egy megváltás.

Déli ledek miatt nem világít a szemedbbe nagyon a led?

#71865Molydeus
Hát van pár billentyűzeted, ahogy olvasgatom itt a hsz-eidet.
Még mindig az útkeresés fázisában vagy? ;)

(#71869) nyunyu


nyunyu
félisten

Fél misi elverése után majd lenyugszik.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#71870) Molydeus válasza nyunyu (#71869) üzenetére


Molydeus
senior tag

+ @Throme

Annyi azért szerencsére nem lesz, de tény, hogy nem kevés. :) Szerintem ez most jó hosszú időre megoldja a bill. problémákat.
A hang mellett nekem a másik probléma a fájdalom az ujjízületeimben és a csuklómban a hosszabb gépeléstől. Kellett valami kisebb méret is, amit be tudok vinni az irodába is és nem csapják szét a fejemen a kollégák.
Szóval a vége mindenképpen két mecha lett volna, egy kompakt (65-75%-os) és egy ergonomikus HO-ra. Ehelyett lett végül három.
A CK-kat és a Rapookat nem sorolnám az útkeresésbe, azok még azelőtt jöttek, mielőtt belefolytam volna a témába, ill. hiánypótlásként jöttek a tv-k, tabletek, RPi mellé. Ráadásul a felük használtan a HA-ról.
Ha így utólag végig gondolom, akkor a GMMK TKL-t kihagyhattam volna, de akkor még nem volt meg egyikre sem a válaszom. Egészen pontosan meglett volna az Ikki 68-cal, de külsőre nem jöttek be a vázak, amiket kihoztak, én meg ki akartam próbálni az építést és egy csendes lineáris kapcsolót, ezért igazából nem bánom azt sem. Utána jött a GMMK2 65%-osnak, ami helyett lehetett volna custom is (a QK65 és a Bakeneko, akkoriban jöttek ki, ha jól emlékszem), de őszintén szólva nem szántam volna annyit a kompaktra.
A lényeg, hogy keresgettem én közben ergonomikus bill.-eket, de egyrészt sokféle megoldás van, másrészt ezekből legtöbb vagy nem elérhető folyamatosan/egyáltalán, vagy ha igen, akkor nagyon jó ugyan, de nagyon drága is. Képbe kerültek az Alice/Arisu osztott kiosztások és végül a Q8. Nyilván ez sem tökéletes, pl. elfért volna még egy billentyű a jobb Space mellett vagy akár a nyilak mellé egy blokkerrel, de amúgy hozza a Q-kra jellemző jó ár/érték arányt a belépő custom szinten (rugalmas felfüggesztés, QMK/VIA, stb.). Az osztás meg azért nagyon jó, mert így a csuklóm gépelés közben nem zár be szöget az alkarommal és így nem fáj. Talán végre megtanulok vele rendesen gépelni is. :D

Kongás:
Elég súlyos a ház alja így is, szerintem a rezgő tömeg további növelése sem biztos, hogy segít, amúgy túl sok helye sem lenne, elég sekély, valami 2mm mély csak az üreg. Nagyrészt a Space-ek alatt hallom, ezek jutottak eszembe:
- kezelem a stabokat a Space alatt is
- visszaragaszthatom a gyári Acoustic Tape-et,
- berakhatom az alsó, középső gasket párt, amit gyárilag nem ragasztottak fel, viszont ez valószínűleg visszahozná, hogy középen kevésbé mozog be, mint a széleken :F
- vágok bele valami szivacsot
- hagyom ahogy van, mert ez nem az a kifejezetten zavaró pengés, mint az integrált fém plate-eknél.

M.

(#71871) Molydeus válasza Throme (#71868) üzenetére


Molydeus
senior tag

Déli LED-ek:
De, meg is lepett elsőre rendesen. :D
Még nem volt időm állítgatni, de vagy kikapcsolom, vagy átállítom egyszínűre és visszaveszem mondjuk 20%-ra a fényerőt.

M.

(#71872) micafighter válasza KaqXar19 (#71832) üzenetére


micafighter
nagyúr

Esetleg ezzel lehetne megépíteni:

[link] Ez a gyártó honlapja szerint:

+ RGB underglow
+ Single colour per key lighting

BT vezeték nélküli PCB, ha innen rendeled, akksit is küldenek vele EU-n belül. Van hot-swap meg forrasztós verzió, a hot-swapon SMD a forrasztóson meg ott vannak a forraszpontok a LEDeknek. Úgy látom a ledek jó irányba néznek mindkét esetben a side-lit keycapekhez, viszont csak az underglow RGB, a kapcsolók esetén a single color nem tudom, hogy azt jelenti, hogy csak 1 fix színt tud, vagy állítható a szín, de nem külön-külön kapcsolónként.

Érdemes még a layoutokat megnézni a képek között lapozva látod, a forrasztós több layoutot támogat.

[ Szerkesztve ]

(#71873) dqdb válasza micafighter (#71872) üzenetére


dqdb
nagyúr

Fejemben volt a 65%-os nyák + plate + tray mount ház hármasa is, de ezek egyszerűen többre jönnek ki, mint a felsorolt darabok, mert 65%-osban nincsen olcsó műanyag ház, a 100+ dollárért a Tofu65 a legolcsóbb opció és billentyűzetként a vége rosszabb lesz.

Még a Q2 megemlítésén gondolkoztam, aztán kihagytam, mert költségkeret híján inkább a 150 USD alatti lehetőségeket próbáltam számba venni.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#71874) Hegyirabló


Hegyirabló
veterán

Sziasztok!

Megérkezett a Ducky One 3 teljes silent red, egy kis beszámolót írnék róla.

Tetszik a silent red, kicsit olyan, mint a gumis volt előtte. Sajnos teljesen csendesnek azonban ezt sem lehet nevezni, mert peng, annyira nem erősen, mint a CK550, és nem is annyi gombon, de hallani. Viszont legalább nem kong. Sajnos a szóköz és az enter minden szempontból gyenge láncszem a billentyűzeten, nem is érzem olyan masszívnak, mint a többi billentyűt, illetve a space alól nem egyenletesen jön a fény, valahol erősebben látszik, de csak északi irányban. Kifejezetten és nagyon zavaró, hogy a caps lock/num lock/scroll lock visszajelző ledek iszonyat erős, fehér fényűek. Odapillantva kimondottan kellemetlen, vakító. Ami viszont a legzavaróbb, hogy rohadtul nem reagál egy rakás olyan parancsra a billentyűzet (FN+ akármi), ami a manualjában benne van.

Egy óra használat után ennyit tudok írni róla.

Aquila non captat muscas.

(#71875) KaqXar19 válasza micafighter (#71872) üzenetére


KaqXar19
tag

koszi , ez mar nagyon hardcore :)

latom sikerult jol feladni a lecket mindenkinek :K

US angol kiosztasnal 65% meretben hogy irtok í-t , meg Í-t?

WEBASTO Pure Elektromos autó Fali Gyorstöltő (11kW, 4.5M Type2 kábel) eladó

(#71876) nyunyu válasza KaqXar19 (#71875) üzenetére


nyunyu
félisten

Ahogy a többi ANSI billzeten: AltGr-I/J.
Ha az nincs, akkor Ctrl-Alt-I/J.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#71877) Csandi válasza KaqXar19 (#71875) üzenetére


Csandi
őstag

AltGr+J = í
AltGr+I = Í

Én már magyaron is így írom, ugy megszoktam :D

[ Szerkesztve ]

(#71878) copass válasza Hegyirabló (#71874) üzenetére


copass
veterán

silent red rugót kenni kell, ez ilyen. próbálj ki egy outemu silent white-ot, nah az gumisabb a gumidómnál is! :D silent red stemje kábé az arany középút.
a ház bele gondolom üres is, ez a pengésnek nem tesz jót.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#71879) nyunyu válasza Hegyirabló (#71874) üzenetére


nyunyu
félisten

Jó manualt töltöttél le?

One 2-nél teljes káosz volt, attól függően, hogy milyen méretű a billzet, aztán egyszínű vagy RGB világítás van benne, mindegyiknek más és más az Fn layoutja.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#71880) dqdb válasza KaqXar19 (#71875) üzenetére


dqdb
nagyúr

Az a piac, ahol a világítás fontos, az északra néző kapcsolókat erőlteti a kupakok miatt. Az a piac, ahol délre néznek a kapcsolók, pedig magasról tesz a billentyűnkénti háttérvilágításra, mert annak a kihasználásához rosszabb minőségű kupakokat kellene használni. Így aztán a felsorolt listát elnézve sem véletlen, hogy a legkevésbé jónak nevezhető KBD67 Lite éppen az, ahol van RGB.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#71881) nyunyu válasza copass (#71878) üzenetére


nyunyu
félisten

Elméletileg az One 3 alkalmaz valami szivacsot a PCB és a plate között, így sima kapcsolókkal is halkabbnak kéne lennie, mint a masszívan kongó One 2-nek.

De ha jól gondolom, akkor a stabilizátorokra nem fordítottak sok figyelmet gyárilag, rájuk férne egy kenés, bandaid mod, meg amit akartok.

Meg egy 80gr körüli rugó (~MX Black) a szóköz kapcsolóba.

De az nekem nem fér bele 80k-ért, hogy még utána kelljen igazítani egy billentyűzetnek, mert félkészen jön ki a gyárból.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#71882) Hegyirabló válasza copass (#71878) üzenetére


Hegyirabló
veterán

Ebben már van szivacs. Nyunyu korábbi tapasztalatai miatt nem is választottam a One 2-t, mert azt írta, hogy az aztán kong is rendesen.

#71879 nyunyu

Igen, jót. Azért ez is elég káoszos. Mindegy, megnéztem Youtubon hogyan kell factory resetet csinálni, és nem fogom piszkálni annyira a világítást, egy szín és kész.

Aquila non captat muscas.

(#71883) copass válasza nyunyu (#71881) üzenetére


copass
veterán

nah igen, az már elég gáz kategória.
nyák,plate között van szivacs. de a ház nincs belül kibélelve.
a karácsonykor vett keychron k8-at most béleltem ki,tapemod, stabikat is meg kellett kenni..a gyári kenés annyira nem alapos, de nem zörgött egyáltalán. most már azért kellett neki a törődés! :D

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#71884) nyunyu válasza copass (#71883) üzenetére


nyunyu
félisten

GMMKmban összesen 1mm szivacs volt a PCB alatt, ezen felül csak a filcet tettem a PCB és a plate közé, valamint kifelejtettem a műanyag távtartó szegecseket, mert nem fértek el a filctől.

Mégsem kong a filc beépítés után.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#71885) Mephike


Mephike
senior tag

Egy halom Gateron switchel bővült a Keychron oldala. Oil King, CJ, stb. -Sajnos csak 110 db vásárolható, viszont egész jó áron vannak így ránézésre..

(#71886) dqdb


dqdb
nagyúr

Ha valaki a Microsoft Natural Keyboard modern, mechanikus változatára vágyik és nagyon mély a zsebe, akkor ez a group buy nemsokára fut majd. Igen, rettenetesen drága és még annál is drágább, de nem, nincsen túlárazva, egy ekkora behemót azzal a gyártási minőséggel, amivel érkezni fog, ennyibe kerül ilyen kis gyártási volumen mellett. Cserébe egy szinte tökéletes billentyűzetet kapsz staggered műfajban olyan jól működő gasket mount megoldással, amire az összes poron csíkos implementáció csak vágyik (miközben már azok legtöbbször is nagyon jók).

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#71887) Molydeus válasza Mephike (#71885) üzenetére


Molydeus
senior tag

A felső ház mellett az alsó is jó áron megy. 19-22$ kötött vannak a Pro és Por V2-k (kezdtek valamit a rugópengéssel ?), a 43-45$-os Silentek is kicsivel olcsóbbak, mint pl. az YMDK-nál az Alin.
A CJ és az Oil King meg kb 2/3 áron megy az Alis árakhoz képes. Az Alin ennyire elszálltak az árak mostanában? Mert a candeykeys-nél is olcsóbb most a Keychron, de nem ennyivel...

Ha túl sok a 110db, egy közös rendelés mondjuk 2x110 CJ 3 felé osztva, már nem is lenne olyan vészes.

M.

(#71888) _Atesz válasza Hegyirabló (#71857) üzenetére


_Atesz
addikt

Megjött a színes kis kaca (igen, blue switch), és van "kacakaca sound" is. :D

Kb. egyforma a mérete a Claymore 2-vel, utóbbi picit nagyobb:

Érzem a minőséget, egyelőre nagy a szerelem. ❤
Beszámolót nem írok, azt tudnám mondani, mint a srác is: Na ez Premium! Ducky One 3

[ Szerkesztve ]

(#71889) Throme válasza _Atesz (#71888) üzenetére


Throme
veterán

erősen szvsz (és nem is értek a versenylovakhoz), ha csak 1 db különböző kupak van egy billentyűzeten, nekem az olyan érzést kelt, hogy oda pont elfogyott a domináns fajtából és ki kellett pótolni, mint afféle kényszermegoldás.
(amúgy a full fehér bejönne)

(#71890) _Atesz válasza Throme (#71889) üzenetére


_Atesz
addikt

(#71891) Throme válasza _Atesz (#71890) üzenetére


Throme
veterán

Zsír!
:C

(#71892) nyunyu


nyunyu
félisten


Valami accent csak kell rá, ha már sakktábla nincs, hogy sötét szobában jobban lásd az egyes gombcsoportok helyzetét.
(Elvileg adtak hozzá kék kurzorokat is, de a kurzor csoport szerintem mindig mod színű volt a klasszikus színes billzeteken, sosem accent.)

Fogalmam sincs, hogy ez a német One2 White magánimport volt-e, aztán kézzel magyarították a PBT kupakjait, vagy az importőr műve volt, de a One2 RGBket már magyar ABSsel szállították, ami jól kopik pár hónap után. :(

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#71893) micafighter válasza dqdb (#71754) üzenetére


micafighter
nagyúr

Szemezek az Angel-el, de nem találok használtan se PP half-plate-el. Plate fájlok gondolom elérhetőek, azokkal hol lehetne gyártatni hozzá platet?

(#71894) dqdb válasza micafighter (#71893) üzenetére


dqdb
nagyúr

Nem emlékszem már, hogy az ISO PP half elérhető volt-e egyáltalán a group buy alatt, de az biztos, hogy extrákban nem és a group buy-ban sem rendeltem ilyet, csak full PP-t, mert reménykedtem, hogy összejön egy kisebb nylon plate group buy, és onnan lesz majd half plate-em.

Plate fájlok elérhetőek, de 1,5 mm-es PP vágására nem tudok jelenleg egyetlen helyet sem (a P3D vág, de a Prophet/Angel párosra nemet mondanak, mert nem eléggé pontosak hozzá). Talán akad egy lehetőség, de ott sok hét az átfutási idő, majd visszajelzek, hogy mi a helyzet, mert nekem is kellene plate.

A full plate + szike opció a másik lehetőség, a POM egy harmadik, mert azt vágatni sokkal egyszerűbb.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#71895) micafighter válasza dqdb (#71894) üzenetére


micafighter
nagyúr

Köszi szépen! A Prophet ugyanaz lenne, mint az Angel csak 60%ban, vagy van valami más különbség is? Úgy látom Prophetből is vannak extrák mykeyboardnal, bár az Angel használtan olcsóbb lenne, de a Prophethez van plate választék is még mykeyboardon (RIP wallet :O :DDD :DDD )

[ Szerkesztve ]

(#71896) dqdb válasza micafighter (#71895) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ugyanaz a belső felépítés és ugyanaz a dizájnnyelv. A fekete színben van különbség, az a Prophet esetében anodizálás, míg az Angelnél e-black. Kicsit hülyén jött ki, hogy az MKEU hetekkel előbb dobta fel az oldalára az Angel extrákat, mint az előtte több, mint 1 évvel futó Prophet extrákat, ezért nincsen az előbbiből plate és van az utóbbiból. Itt van egy build stream a prototípussal.

Közben jött válasz, tudok PP-t vágatni (és POM-ot is ugyanott), de csak hetek múlva fog megtörténni. Majd írok privátot, ha aktuális lesz a dolog.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#71897) micafighter válasza dqdb (#71896) üzenetére


micafighter
nagyúr

Szuper, köszi szépen :R Akkor maradok a használt Angelnél. :) Lehet akkor már vágatnék majd PP half-plate-et a Bakenekohoz és a QK65höz is, de majd akkor privátban értékezünk :R

(#71898) Attila2011


Attila2011
aktív tag

Üdv, egy kis segítség kéne.

1.Mekkora összeget szánsz rá?
Max 35k
2.Használt szóba jöhet?

Új kell, számlával
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?

Valami olcsó logi, pár billentyű már nem úgy működik, ahogy kéne
4.Mire használnád a billentyűzetet?

Általános felhasználás, ezen felül játék
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)

Mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik?

Ajánlott listát néztem, akadt is volna, de nem kapható többsége, vagy pl ck550 v2-re olvastam sok panaszt, v1 pedig sehol sincs.
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)

Jó lenne magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)

Teljes num paddal.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Világítás mindenképpen, esti játéknál nagyon hiányolom, programozhatóság egy plusz, de nem életbevágó.

Lehet egyáltalán ilyet kapni?

(#71899) snake1977


snake1977
őstag

Sziasztok!
Itthon be lehet szerezni nem horror áron új outemu kapcsolókat? Vagy inkább aliexpress?
Egy linket megköszönnék mindkettőhöz, a ck350-be kezdenek nehezen érzékelni a gombok, párat már kicseréltem a nem sürün használt gombokra, de még kellene vagy egy tucat.
Első mechám, amit sikerült hamar megszeretnem, már nem tudnám megszokni újra a gumidómosat. :B

...BRSZK...9...2024.06.28-29... / www.brszk.hu / www.www.tiktok.com/@brszk_official / https://www.youtube.com/@BRSZK-Official

(#71900) dqdb


dqdb
nagyúr

Arctic kedvelőknek: MKEU-nál elérhetőek a KAT Arctic extrái.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.