Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [antikomcsi:] Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- [Re:] Elektromos rásegítésű kerékpárok
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] [Kolondrum:] Éves rezsi
- [Re:] [plevips:] Építkezünk 3. rész (2024)
- [Re:] [Tüzi:] Geek-hatarozo
- [Re:] PLEX: multimédia az egész lakásban
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
Hozzászólások
excalibur36
senior tag
Szervusztok!
Szertném asegítségetek kérni!
Handpresso készülékről lenen szó... (gondoltam túrázáshoz, tartalék készüléknek veszek egyet)
Létezik belőle a wild és a wild hibrid. A wild csak S.E. Poddal működik és régebbi változat a hibrid működik őrölt kávéval és S.E. poddal is és új fejlesztés.
Az a kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy szerintetek csak ebben különböznek egymástól, vagy a hibrid már anyaghasználatban és felépítésben is jobb konstrukció?
Véleményetek szerint melyik változatot érdemes megvenni?
Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
Sinisi
senior tag
Szia!
Hááát nekem ezek az árak nagyon meredekek egy ilyen készülékért(persze nem vagyunk egyformák). Szerintem egy ekkora tételnél már nem számít az az áreltérés, amennyivel többe kerül az a változat amelyikbe őrőlt kv. is tehető. A frissen darált kv.-ból talán finomabbat készít (még ez a készülék is). Azaz el tudom képzelni, hogy van eltérés a pod-os és a frissen őrőlt produktomból készült kv. között.
Azonban felvetődik bennem a kérdés, hogy mennyit kell takarítani ha darálmányt használnék, ezt, hogy beletöltsem mennyit kell pluszban bíbelődnöm (plusz az eltakarítása), és megéri-e a külön erre a célra kialakított kis tartókat hozzá megvennem. Az is szempont lehet, hogy mennyi ideig túrázik az ember (mert gyorsan döglésnek indul az az előre őrölt kv!).
Szóva nekem a podos változat talán a praktikusság alapján eőnyösebbnek tűnne, ha rászánnám egy ilyen vételre magam (de az e termékkel kapcsolatos bizalmatlanságom miatt hamarabb vennék egy brikka/hairo+termosz kombót).
Ha van valakinek tapasztalata, hogy miyen profi kv.t tud egy ilyen készülék készíteni majd kijavít.
[ Szerkesztve ]
neumanki
tag
Ez a kínai változata, érdemes megfontolni. Sokan jobbnak mondják a handpressonál neten. Utóbbit nem próbáltam, de ehhez volt szerencsém pár hete, és meglepően jó volt. Kicsit tompítja az ízeket, gondolom nincs 9bar, de szerintem ez még a nem túl jó kávénak jót is tett, nem lett olyan karcos, nekem kellemes csalódás volt. Sok krémát ad. Kicsit macera a sok részt elmosni, de azért egyáltalán nem vészes. Kicsit ijesztő készítés közben nézni ezt a ki be pumpálást, de tényleg jó lett az eredmény. Karos ízvilágra emlékeztetett, persze annál azért rosszabb jóval
https://www.wacaco.com/products/minipresso-gr
De idővel ez is megdrágult kicsit, ezért a kínaiak elkezdték ezt is koppintani:
http://www.ebay.com/itm/371842394570
bajnokpityu
félisten
Köszi Toobee a kvt, sintért, tapasztalatot, társaságot.
Nagyon más ízű volt a lascala meg a kiscsillag.
Azt szeretném tudni, hogy lehet,h ezeken az e61 eseken kb 5-6 fok difi csinál akkora ízbeli változást, mint pl a szilvián 20-25 fok?
A kiscsillag ugye nem hx, sima hőcserélő nélküli bojler, mint a kicsiken. hőmérséklet piden és fejen kb ugyanannyit változik. Silviához hasonlít a bojler rész, tehát gondolom ott is hasonló a víz hő változás. Fej képes felnagyítani a difiket?
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
Kapucziner Burundi Butihinda tapasztalata van valakinek hőfokot és lefolyást illetően?
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
(#53056) bajnokpityu válasza bajnokpityu (#53054) üzenetére
bajnokpityu
félisten
.. Vagy lehet bojleren belüli hőcserélős..
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
meander
tag
Változott... eltűnt az a pici keserű is a végéről, selymesebb lett és jöttek némi savak. Meg nem mondom milyen, de ad egy kis harmóniát. Játszom még vele, köszi az iránymutatást.
SierraFox
tag
Butihindából kétféle pörkölést készít János. Nálam a francia járt, kb. 90-92 fok körül találtam ideálisnak. Előáztatással (2+2sec) 35 másodperc alatt jött le. Nagyon komplex kakaós íze volt. Ha lesz rendes darálóm újra nekifutok.
[ Szerkesztve ]
vTamas35
csendes tag
zolnagy
őstag
Mi az a kiscsillag?
bajnokpityu
félisten
Vibiemme Domobar. szeretem,de nem birom megjegyezni a nevét..
[ Szerkesztve ]
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
Toobee
veterán
Piccolo a vege, mert a sima Dommobar mas.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
Bazsee71
őstag
Csak nem a fragola-tuning az ávikszről?
Más:
A GC gyári fejtömítés úgy néz ki, mint egy sima hengerből vágott gyűrű? Tegnap szüleim hoztak egyet a Danettitől, és meglepett a "puritánsága". Egyik éle sincs letörve, mint az utángyártottnak.
[ Szerkesztve ]
enterlaci
senior tag
Nálam a Danettis tömítés bevált, régóta használom. A kar felrakásakor is érezni a rugalmasságát és a legtöbb szűrőmmel is "jó helyen" áll meg. Négyszög alakú.
A gaggia gyár mérnökeinek az eredeti elképzelését én sem tudom.
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
verti1
tag
Ez jól hangzik! Milyen hőmérsékleten próbáltad? Hány fok volt a fejhőmérőn?
Csápájev
őstag
Viszont nem olvad el
bajnokpityu
félisten
De. Még ismerkedünk. Nagyon könnyed szinte habos stílus van, és tenger fajta íze. Viszont kőkemény sűrű masszában egyelőre nem erős.
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
meander
tag
86 volt tegnap, ma 84. nincs egy napos memóriám, de kb hasonló volt. Mindkettőt hosszabbra húztam 15g -> 35g, holnap megnézek egy 15 - 25-t. Azért valahol nevetséges, hogy napi 1-2 kv-val állítgatja az ember a hétvégéken jobban lehet próbálgatni.
mdav88
senior tag
Réz bojler a fejen kialakításba hova érdemes betenni a K hőelemet? M6os csavaros fajta a hőelem(tehát nem csak egyszerűen betekerem a m4 menetű termosztát helyére), gőzölés külön tartályról megy. Köszi
"Azt szeretném tudni, hogy lehet,h ezeken az e61 eseken kb 5-6 fok difi csinál akkora ízbeli változást, mint pl a szilvián 20-25 fok?"
kizárt. a silvia sem az a hőingadozós gép csapolás alatt, pár fokot esik maximum. 20-25 fok eleve túl tág tartomány, én legalábbis jellemzően egy kb. 10 fokos tartományon belül csapoltam mindent, a szénbányától kezdve a chilis citromléig, minden gépemen (kb. 85-95 fokos víz).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
kaligula
tag
Én próbáltam a hibridet a Perte-nél. Őrölttel és poddal is teljesen jó volt, úgy is, hogy először fogtam a kezembe ilyet. Én kirándulni poddal mennék, szerintem praktikusabb.
Más: Eladó egy Grimac és egy RDL két blokkos e.s.e. Podos gép kitűnő állapotban.
rovidkv.reblog.hu
Bazsee71
őstag
Köszönöm a válaszokat! Az anyaga biztatóbb a gyári tömítésnek, csak a formáján lepődtem meg. Azt már látom, hogy az utángyártottat melós lesz kibányászni...de hátha nem spriccel majd a Strada nyitott karral.
bajnokpityu
félisten
Nem jön a kínai hőmérőm, de nagyon kíváncsi vagyok, mi jön ki azokon a tág határokon, aminek volt még értelme használni. Persze a legtöbb esetben én is kb 10 fokot használtam. De volt pár extra.
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
a lényeg, hogy elég hasonlóan viselkedik csapolás alatti vízhőfok tekintetében egy pid-es silvia, meg a mostani géped. nyilván hőstabilabb az e61 fej, meg a bojlere is nagyobb az új gépednek, de tényleg ilyen 1-2 fok különbségről beszélhetünk maximum. a különbség inkább a vízterítésben, kioldódásban kell, hogy legyen.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
verti1
tag
Tekerj bele egy vagy két facsavart és ki lehet húzni. Csak ne tekerd mélyre, fogóval ki lehet húzni a csavarnál fogva. Erre a szivárgó kosár dologra nekem egyrészt az új kar volt a megoldás amiben szépen fekszik a kosár, másrészt a szilikon fejtömítés is nagyon bevált.
verti1
tag
Nekem rövidebbre hagyva jobb ízlett. 8-ból 12 vagy 16-ból 24 kb.
SzuMe
tag
Vettem egy 110V-os E61-es gépet. Több opció is van a működtetésére.
1. Transzformátorral használom.
Ehhez vannak elég erős, hagyományos és toroid trafók a piacon, amik vasmagosok és 2000KVA körül tudnak.
Vagy találtam ilyet, ami furcsán kicsi.
2. Kicsi trafóval működtetem az elektronikát és a szivattyút, a fűtőbetétet kicserélem és pid-el vezérlem 230V-ról.
Egyéb ötlet?
[ Szerkesztve ]
Bazsee71
őstag
A karral már nem próbálkozok, az explygonossal és a barista szaküzletessel is ereszt a Strada kosár (a gyári karral amúgy nem, csak ugye az nem nyitott). A tippet köszönöm, a cserére így készülök facsavarral is, hogy ne érjen meglepetés.
Szilikon tömítést hol vettél hozzá? Annak tényleg nem lehet gondja a folyamatos hőterheléssel.
bajnokpityu
félisten
Oké, ez viszont gyönyörű gép. Silvia is szebb szerintem, de ez eroika szint, attól szebbet én még nem láttam. Noés anya odáig van az ízétől, szóval maradhatok a konyhában.
Nemrég amiikor kipakoltam sjt, majort, frekiváltit, bz99et, vázával víztartály gyanánt, le akart küldeni a pincébe.
Szume : 2kW toroid le fogja verni a biztosítékot okos elektronika nélkül. Kérdezz utána milyen biztosíték elég neki, akármit veszel
[ Szerkesztve ]
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
verti1
tag
Szilikon tömítést legutóbb külföldi webshopból rendeltem, de van a barista szaküzletben is. Cafelat márkájú, e61-eshez való jó a gaggiába. Van 8 és 8.5 mm-es. Szilikon 200 fokig bírja, a hőstabilizált változat 250-ig. Ezek a fekete EPDM tömítések csak 150-ig. Egyébként a sok gőzölés öli meg őket, a magas hőmérséklettől szépen , lassan megkeményedik.
Bazsee71
őstag
Köszi, ez nagyon jó! Legközelebb kipróbálok egy ilyet.
ha a fej nem változtatja meg igazán a pid-en belőtt vízhőfokot (és miért tenné, gondolom okosan csinálták a gépet), akkor azért ez egy komolyabb gép of course, a bojler is kétszer akkora, a fej háromszor olyan tömegű. szóval hajrá
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Bazsee71
őstag
Grat a géphez, nagyon szemeztem vele már akkor is amikor fragola hirdette.
Toobee
veterán
Tegnap kipróbáltuk pár kávé erejéig, van benne potenciál.
https://barbieripnk.hu/
vendingo
veterán
kaligula
tag
vigyázzon mindenki, ha meghívást kap a pörkölésre...
[ Szerkesztve ]
rovidkv.reblog.hu
bajnokpityu
félisten
pü
[ Szerkesztve ]
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
adik
őstag
sziasztok,
próbált valaki Bialetti-be belenyomni még egy aeropress papír filtert is?
állítólag nagyon jó...
üdv, Adik
Kettő, csipkebokor vessző!
apropó, aeropress filter. egy ideje én is felrakom átnedvesítve és úgy húzom a shotokat. nagyon tanulságos, mert:
- csatornák, gödröcskék, ilyesmi azóta nincsenek a pogikon, sosem
- ennek ellenére a shotok így sem ugyanolyanok, maradtak eléggé változatosak
- de az átlag érezhetően javult, magyarán úgy van szórás, hogy minden jobb
- a felsőszűrő tisztább marad, de így is zsírosodik ám
bónusz track: az aeropress papír ízét nem bírtam kikóstolni a cremával nehezített shotokon
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Toobee
veterán
Engedj át 1 eszpresszónyi vizet a gépen, kóstold meg. Aztán tartsd forró vízben egy shot-nyi ideig. A nyomás miatt fellépő dolgokat nem tudod kipróbálni ezzel, de tippre úgyse fogsz érezni semmit se belőle.
https://barbieripnk.hu/
nem is lesz belőlem kávés mindentudor soha, de még szenvedélyes műkedvelő sem. csak buta fogyasztó.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
adp
őstag
Erdemes jo forro vizbe hagyni par percet, hogy kiazzon az 'ize'
Amúgy FILTER nél szar íze lesz a kávénak ha nincs rendesen kiforrázva, ezt probaltam
[ Szerkesztve ]
na tessék, te még lehetsz bajnok
(én ezt úgy hidalom át, igazi kőbaltás módon, hogy legalább 5 shothoz ugyanazt a papírt használom. a shot végén mindig elöblítem. persze biztos így meg a shotról-shotra egyre inkább "ráégett ízt" lehetne kikóstolni belőle, de nekem a kényelem megéri a fekete öv elvesztését)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Toobee
veterán
Hááááááát, ez a filterpapírozás már nem túl "Parci"
https://barbieripnk.hu/
húztam is a dolgot vagy egy évig , de igazából sokat segít: utána nulla tisztogatás, öblítés, kutyafüle, a papírt pedig tényleg csak benedvesítem és ráteszem, pont jó méretű, szóval az egész nem több plusz pár másodpercnél, viszont spórol a végén legalább egy percet.
nem hittem volna, de bejött.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
adp
őstag
én is fel szoktam használni, többször is, sztem ezzel nincs nagy gond ha jól elöblíted.
bikebutcher
csendes tag
sziasztok,
apósomék egy Cafe Roma deluxe fantázianévre hallgató gépet használnak.
elszállt benne a 3 járatú ami nagyon hasonlít a gaggia classic szelepére
létezik hogy jó hozzá?
német fórumokon jó néhány moddolásnál konkrétan ezt a ceme 5316vn1-et láttam beépítve.
esetleg tudnátok alternatívát mondani rá, amivel helyettesíthető és nem csillagászati az ára?
ha már távgyógyítás.. ötlet arra hogy miért adta meg magát?
[ Szerkesztve ]
arra gondoltam, hogy azon túl, hogy így lassabban fogy el a készlet, minden "papíríz" kimegy belőle az első shottal.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
verti1
tag
Expolygonban adnak neked ilyet szerintem.
soldier2
őstag
Ugyanezt csinálom én is.Sötét pörkölésű kávéval kevesebbet bír, de kit érdekel. Én nem érzem az ízbeli különbséget.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Téma tudnivalók
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.