Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti
senior tag
válasz
Bazsee71 #52579 üzenetére
Bocs srácok,este dolgoztam, meg még most van időm reagálni.
Én is egy renekát akarok még majd kipróbálni, mert az más mint ezek.
És ahogy írtad is, én is kicsit csalódott vagyok a Vst-ben.(#52578) mdav88
Köszi a megerősítést! :-) Először marad a próba.(#52577) weinmaker
Oksa, kíváncsi leszek a videóra!(#52582) zolnagy
Az ecm teljesen E61 kompatibilis. B68 2T C h 26,5 E Nekem ez van. A danettis Tomi belepróbálta egy E61-es Ecm karjába a boltban, jó lett, így ezt küldte, de jó is lett természetesen. Pedig én a 70-est akartam venni.
A 26-os méret meg azért kell, mert nekem kicsit jobban belóg a felsőszűrő, mert nem az Ecm-hez való és pont ez a jó méret. 18-18,5, max 19 grammal megpakolva nem ér hozzá a felsőszűrőhoz, csak levételkor, mikor már megdagad.
Ja és perem nélküli. Nem szeretem a peremes szűrőket.
Minden kávékészítés után elmosom, így könnyebb kivenni.
Végig egyenes, párhuzamos a fala. A peremeseket általában -nem mindet- a felétől lefelé elkezdik összeszűkíteni. Lehet csak az én f@szságom, de ez nem szimpatikus nekem. Jobban szeretem azokat a szűrőket, ahol végig egyenesen megy le a fala és minél nagyobb lyukacsos' ( perforált ) szűrőfelület lent.(#52598) adpeter
Annyi bor után nem csodálom.... -
adpeter
tag
Szilvásvárad Molinari kávézó....friss őrlés, teljesen korrekt eszpresszó 320-ért. Fehér és barnacuki, ír kávés csokigolyó grátisz. Nem vártam semmi jót,de kellemesen csalódtam...
-
rallypix
csendes tag
válasz
sz.zs. #52596 üzenetére
Én anno a Graef 802-t úgy használtam, hogy kivettem belőle azt a kis lapot, ami visszafogja a kávét, és kívülről fújtam bele párat körtepumpával. Szinte semmi nem maradt bent. Ha bent a kis lap, akkor több grammot visszatart. Amíg ezt nem csináltam meg, addig mindig az előző napról visszmaradt kávét ittam. A legtöbbet ez a mod hozott ízben, nem a Reneka, meg a VST...
-
Ha valaki megkívánna
egy 13-as méretű körtefecskendőt, Bp.-i vagy Bp. környéki átvétellel 2500.-ért birtokba veheti
-
Sic.Transit
csendes tag
Ha valaki a nagy tesztelés végén eladná IMS competition / VST / Reneka kosarát, engem érdekelne szimpla (7-9g) és dupla (14-16-18g) méretben.
-
rallypix
csendes tag
válasz
radi8tor #52585 üzenetére
Egy hete használom, nem találtam eddig kényelmetlennek. 2mm-es letörés van csak rajt, lekerekítéssel nem tetszett a design. Amúgy nem nagyon kell rátámaszkodni, és nem is az egész tenyeremmel nyomom le.
Ha profi baristaként egész nap egy ilyet kellene használnom, akkor biztosan kényelmesebbet és könnyebbet választanék, a reggeli két duplához, amit készítek viszont tökéletes ez a kialakítás is.
-
zolnagy
őstag
válasz
fragola.6035 #52586 üzenetére
Köszi!,
Szerinted elég a 24,5 magas egy dupla risztrettora, vagy kell a 26,5? -
Bazsee71
őstag
válasz
mdav88 #52584 üzenetére
Nem az IMS ellenében ajánlottam, csak nálam eddig így vált be. Én személy szerint nagyon pozitívan csalódtam a Macskakőben próbált IMS kosárban. Az IMS Single óta talán 2-3 adagot húztam szimplával - ez 8 hónapos időtartam.
Igazából a Stradával kapcsolatban vagyok kicsit csalódott, de remélem egy találka alkalmával produkál majd vele valaki egy hibátlan duplát. Az elméletem szerint normál lefolyással lehetne vele egy jó kávét húzni, de a szűkítőzött GC-n ez nekem nem nagyon vált be. El nem temettem, nyúzni fogom, mert ennyi ember nem tévedhet.
gpbenedek: Konkrétan melyik típust próbáltuk?
-
mdav88
aktív tag
-
zolnagy
őstag
-
rallypix
csendes tag
Beálltam én is a palmtamposok sorába ezzel az egyedileg gyártott tamperral. Működésre ugyan az, mint a Fragola féle Palmtampnak, csak ennek a felső részét aluminiumból gyártattam. A terv az volt, hogy eloxáltatom az alu részt, de egyelőre inkább políroztattam a talppal együtt.Tényleg nagyon jók ezek a maroktamperek, érdemes rá beruházni.
-
Bazsee71
őstag
A Macskaköves tesztelésen az LXR-rel nekem sokkal jobban bejött az IMS, mint a Stradával, itthon most egy időre nyugdíjazta is a Reneka. Rá-rápróbálok, de amik éppen terítéken vannak, azokkal nem hozzá az elvártakat.
IMS Single-t pedig volt alkalmam próbálni: a darálót ugyanúgy kellett állítani hozzá, tömöríteni pedig úgy kellett mint a hímes tojást, hogy ne váljon el az oldalfalától az őrlemény. Próbáltam nagyobb mennyiséggel is tölteni, hátha jobb lesz, de ugyanazt tapasztaltam. Aztán lehet csak velem nem volt kompatibilis, mert biztos nem hülye a gyártó, de így nem találtam egyszerűbbnek, mint az LM szimplát a fragola-féle okosságokkal.
mdav88: ha még nálad van, akkor próbáld meg 18-19g-mal tölteni, van amit lazán elbír, sőt kell is neki. Illetve engedheted hosszabban, tolerálja.
-
jolti
senior tag
válasz
mdav88 #52575 üzenetére
Ja, egyre többet hallom ezt is.
Weinmaker :
Arról azt olvasgattam, hogy, nem olyan jó, mert könnyen elfordul, elbillen benne a pogácsa tampereléskor. Igaz ez?Bajnokpityu:
Ja, kb.
Tervezem már régen a reneka vételét, de mindig másra kellett a pénz. Meg lehet igénybe veszem Simi ajánlatát, hogy kölcsön adja egy-két hétre mielőtt megveszem. -
jolti
senior tag
válasz
neumanki #52571 üzenetére
Nem kell.
Én ugyanazon a darálóbeállításon használom mind a kettőt. Nincs számottevő különbség a lefolyások között. Van olyan kávé néha, hogy 1-2 mp. van közöttük, de olyannal még nem találkoztam, hogy el kellett volna állítanom a darálót az egyiknek, vagy a másiknak. -
jolti
senior tag
válasz
bajnokpityu #52559 üzenetére
Egyet értek!
Én is minden kávét készítek ezzel is, azzal is (Ims-Vst).
Az eddigiek alapján kb. 70%-ban jobban ízlenek az Ims-el készült kávék. -
Bazsee71
őstag
Linkelt Parci egy webshopot is, van ott pult alá rejthető változat. Én egy ilyen twin házra fogok náluk rákérdezni,aztán mehet bele egy szűrő és egy vízlágyító patron, majd közvetlenül a csaptelep hideg ágra kötve.
-
válasz
sz.zs. #52565 üzenetére
akkor a hideg kar esetleg lehűti a kifolyó italt a kelleténél jobban. én a kart ott tartom, csak az üres szűrőbe darálok és tömörítés után teszem a karba. ehhez persze a legjobbak a perem nélküli szűrők és/vagy a kivett, de legalábbis kilazított rugó a karban. amúgy is utálom a peremes szűrőket (naná, hogy most az van, a perem nélküli annyival mélyebb, hogy ahhoz kell esztergálni egy jóval magasabb vízterítőt).
-
bl4ze
veterán
válasz
bajnokpityu #52559 üzenetére
Ebből az IMS-ből létezik single is, vagy csa double ? Single milyen, ha létezik ?
-
válasz
soldier2 #52558 üzenetére
Oké, megfogadom
Bár még nem sikerült vele egyenletes felületet elérni, de akkor erre fogok törekedni...
Én inkább a rögmentesítés miatt alkalmazom a wdt-t. Lassan megérkezik majd a Keresztapper féle őrlemény eloszlató, de az ugye szimplánál nem játszik.
Keresztapper: miért? Azt hittem jobb, ha a pogi is átmelegszik kicsit?! -
bajnokpityu
félisten
válasz
soldier2 #52556 üzenetére
én is éppen kóstolgatom a renekát, ims-t és a VST-t. mind másmilyen ízű. reneka 16g, ims, vst meg 18g környékiek, és mind 18grammot kap.
ebben a pillanatban a legolcsóbb, az IMS competition a befutó nálam, de ez is KV függő lehet szerintem, mert amit itt gyengeségnem érzek, eddig soha se zavart. Nagyjából 1 éve renekázok.eddig egy féle saját kuba alterra pörivel az alábbiak a benyomások: vst hozzátesz valami égett izt, reneka meg kissé testetlenné teszi az egészet, viszont egy néhány ízt felerősít. perpillanat az ims tetszik a legjobban. a crema ezzel a legvilágosabb, egyúttal a legtöbb, közben meg testes, és nem csakacsoki. lefolyás is vele a legggyorsabb.
annyi koffeinre nincs szükségem, amennyi kéne ahhoz, hogy szűrőnként hőfokot, őrlésfinomságot is állítgassak. pid, őrlés, tömeg azonos (renekával lőttem be a hőfokot, azt kapta a többi is). Nomeg ilyen időben nem tudok 1kg (ennyi meg kéne hozzá) pontosan ugyanolyan pörit előállítani a teraszon, szóval ezek csak első benyomások, 2017ben lesz még időm kóstolgatni. mind megvettem, egyik se kölcsönszűrő.
az is lehet ám, hogy kb a tamper erők különbségét érzem, mert ugyan próbálok ugyanúgy tamperelni, de ez tökéletesen biztos nem sikerült..
-
Igazából egy barátomnak csináltam, de gondoltam megosztom Veletek is!
Reggeli kávérutin -
soldier2
őstag
Egy újabb IMS vs VST összehasonlítás, most épp a Perfectdailygrind-től [link]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- sziku69: Szólánc.
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Okos Otthon / Smart Home
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Honda topik
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest