Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bkercso

nagyúr

válasz SchumiBácsi #80620 üzenetére

Nem tudom, mit húztál meg (hogy néz ki), de ahol rezonanciáról van szó, ott szerintem ragasztunk.

Azon átmegy egy csavar, és másik oldalt húzza rá a kúpot. Az egészet zárja hátul a SAL matrica...
    OK, szóval a hangszóró lötyögött, nem a doboz.

De majd az átrakás holnap azaz ma, legkésőbb jövőhéten új doboz pontot tesz mindenre akármi is kerül bele - mert ilyen munkát nem basztál. Összegórták azt egy rétegben lefestették jól beszívta, és mivel az egyik párás nyirkos helyen volt így az alja kukás lett.
    :DDD :DD Végül is a topik címébe belefér ez is. ;]

Hacsak az a nyirkos környezet nem változtatta meg a hangsugárzók, főleg a mély paramétereit.
    Nehéz olyan anyagokból összelegózni, hogy semmit ne változtasson. A gumi szél és a műa. membrán előny, de a tekercsközpontosító rugalmassága attól még változhat.

A vízben állás és a pára más, nem egyformán bírják a festékek. Bár nem értek ezekhez, de felteszem, hogy vízben állásra térfogatában kellene impregnálni a fát. De ez már mindegy, hiszen nem ilyen üzemre tervezed.

Van táblába akusztikai szivacsom, tojástartómintás. Ha odáig érünk belinkelem a terem képét és kitaláljuk hogy a sarkok kivételével hova érdemes még rakni belőle.
    A mélyeket a falnál gyakorlatilag nem lehet csillapítani, ezért kellene panelt készíteni és elemelni a faltól 10-15cm-re. Mert a falnál sebességminimuma (és nyomásmaximuma) van ugyebár a hanghullámoknak. A mélyek hullámhossza olyan nagy, hogy a szivacs vastagsága kevés ahhoz, hogy olyan ki sebesség mellett, ami a szivacs vastagságában felépül csillapítsa őket.

A (lakó)térakusztika 50%-ban befolyásolja a hangélményt, így ezzel mindenképp foglalkozni kellene, ha élvezni is szeretnétek a zenét. Ökölszabály szerint a nagy párhuzamos felületek közül min. az egyikre kell csillapítás. Gyorsteszt, ha tapsolsz a teremben és hallgatod, van-e csörgő visszhang.

Egyébként ezekről az "akusztikai" műa. szivacsokról is megvan a hifi világában az általános vélemény. A legtöbbje kínai, és náluk - mint ismeretes - csak a kinézet számít. Szóval szivacs, de nem akusztikai. Én kőzetgyapotból készítenék panelt.

[ Szerkesztve ]

kapható az OPA Red2 - Kercso Audio

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés