Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ez valóban, de ahogy én észrevettem, bizonyos szint felett nagyon megoszlanak a vélemények a hangfalakról (is). És itt szerintem megint az a két tábor van az audiofilek/hifisták között, akik magukra a hangokra verik, illetve a szimplán csak zeneszeretők. Persze ez leegyszerűsített így, mert az egyéni ízlések a zeneszeretőket éppúgy megoszthatják, mint a hangelemzőket; amennyi ellentétes véleményt olvasni ugyanazon (egyébként nagyon jó) hangfalakról, az mindig ráébreszt, hogy azért ez egy rendkívül szubjektív téma egy szint felett már. "Nagyon jól szól, de semmi lenyűgöző." - írta valaki egyik hangfalra (aminek sokan dicsérik a "zenélési képességét", ha lehet ilyet mondani). Semmi lenyűgöző? Mégis mit kéne csinálnia még? Azon kívül, hogy jól szól? Élőben mit csinálnak még azon kívül teszem azt a klarinétok, hogy szépen szólnak? Mert hogy őszinte legyek, ha nem a zenére figyelek (vagy már untat mondjuk), akkor egy idő után az élő zene hangzásában sincs semmi extra. Épp úgy ahogy abban sincs semmi extra számomra, ha itthon megszólal a csengő, vagy leesik a kulcs.
Ha nem a zenéről szól, akkor nem ér semmit az egész. -
eclipse006
őstag
válasz zoltanz #12297 üzenetére
Rosszul fejeztem ki magam ezzel az audiofil dologgal. A hangfalad nagyon állat, nézegettem különböző írásokat róla. Viszont szerintem azzal a Sonyval nem valami jó páros, sokkal többre lenne képes egy kicsit jobb erősítővel, ezt szerettem volna leírni.
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
balint11
csendes tag
válasz #56474624 #12298 üzenetére
Hát az igazsághoz hozzá tartozik hogy nem emlékszem már nagyon rá, mert kb 1 éve volt, tannoy-t meg mult héten hallottam...............nyilván az élénkebben él most bennem!!
De annyira emlékszem, hogy szép a hangja nagyon............nekem bejött
Amugy én irtam , hogy nem vagyok profi, mint a többség itt.....egyszerüen annyit tudok hogy valami szépen szól, vagy sem..............(azt sem biztos hogy jól )
B&W..............hát haveromé és egy musical fidelity KW sorozata van hozzá....szal eléggé el van engedve ..................nagyon szépen muzsikál...................ennyit tudok elmondani.
Egyébként a kef referencia 207-esből 4 darabom van.............ha valakit érdekelne van belőle eladó!!!!
-
törölt tag
válasz zoltanz #12302 üzenetére
De nem ez a lényeg (nekem legalábbis, aki nem amiatt megy koncertre, hogy hallgassa a székek recsegését, az ujjak végigsiklását, stb. ), hogy hallani-e azt, avagy sem. Önmagában nem ez adja a zenei élményt. Hogy ilyen kis apró neszeket meghallani, csak annak a jele, hogy megvan a felbontás. Attól még az nem áll össze feltétlen zenévé. Ezért kell nagyon óvatosan bánni mindenféle fejlesztéssel, ha már zenei élményt nyújt a rendszered, mert sajnos nem biztos, hogy utána is ugyanazt az élményt fogja nyújtani, noha "jobban szól".
Még az sem biztos, hogy egy rövid meghallgatást követően ez kiderül. Abban szinte biztos vagyok, hogy a mostani Sony erősítődnél létezik jobb választás a hangfalaidnak, csak meg kell találni hozzá a megfelelő partnert, az Igazit.(#12304) balint11:
Csak azért kérdeztem, mert akkor nem biztos, hogy érdemes a kef hangszóróit hajkurásznod hosszú időkig.
Amúgy mennyiért vetted a dobozt?[ Szerkesztve ]
-
balint11
csendes tag
válasz #56474624 #12306 üzenetére
Hát hatvan pénz volt egy pár.............amerikai dióból van, felületkezelésre előkészitve(natur fa felület még) egyébként brutál nagyok!!!!............szal szerintem nem egy 30 nm-es nappaliba valók!!!!..................amugy nagyon szép a csepp forma!!.......ennyi pénzért szivesen megválnék 2 darabtól!!!( amugy azért kértem natúr felülettel, mert én olajozni, viaszolni szeretném a fa felületet)
Szerinted a lakkozás befolyásolja a hangminőséget????( csak mert sztradiváriknál olvastam olyat, hogy a különleges lakkozása miatt van különleges hangja!!! )
Vagy ez hülyeség?????Ja, profin habfóliába csomagolva, zsugorfoliázva van!!! Garantáltan makulátlan állapotban vannak!!!!!
Na mindegy.......Ha valakit érdekel.................Amugy nagyon jó a fórum.............kár hogy nem nagyon tudok hozzászólni(értelmeset )
Szerinted megért ennyit egy pár üres doboz???..vagy hülyeséget csináltam, mikor megvettem??
-
törölt tag
válasz balint11 #12307 üzenetére
Lakkozás? Szerintem minimális mértékben esetleg, kérdés, hogy lehet-e hallani. Nem hiszem, hogy az adja meg a sava-borsát.
Hogy hülyeség volt-e, azt nem tudom, biztosan minőségi dobozok, csak valamivel ki is kell tölteni, hogy jól szóljon. Én mondjuk nem adnék ki csak 60-at egy üres dobozra (nem szempont nálam nagyon a kinézet), mert ennyiből, vagy picit megpótolva használtan már minőségi hangfalakat lehet kapni. (Persze ebből is kihozható olyan, vagy jobb hangminőség, ha.)
Ha nem szakemberre bízod, vagy nem értesz hozzá, akkor az eredmény könnyen félrecsúszhat, akkor meg újonnan is jobban kijössz ugyanannyi elköltött pénzből. Szóval szerintem ez az építgetés így kockázatos, és főleg azért, mert nincs igazán tapasztalatod még. De majd elválik. -
proci985
MODERÁTOR
lenne pár kérdésem:
létezik, hogy egy erősítőt a különböző szabályozások miatt papíron eltérő paraméterekkel küldtek boltokba?
van nekem egy sony STR-GX215öm. egy ilyen, mint a képeken, viszont magyar feliratokkal, és 160 W helyett csak 110Wal, 4-16ohm helyett 8-16ohmmal és a különböző certifikációk közül csak a négyzet van meg. lehet, hogy csak azért vették kisebbre a hogy megkapja a certifikációkat, mint ezen az oldalon írják?amiatt fontos, mert van itt nálam tesztelésre egy pár Zachry TM 200. ezek svéd hangfalak -info nem nagyon van róluk neten-, 70W, 4ohm, és együtt szeretném őket használni az erősítővel. szerintetek rendben lesznek így együtt?
van rajtuk brilliance level controll állítási lehetőség is, +-2 dB között, ez érdekes lehet nekem?válaszokat előre is köszönöm.
ja igen, teszt megy, hangzás rendben van (szépen szólnak halkan és hangosan is), gumik szintén (20 év körül lehetnek), erősítő félhangerőn is picit langyos, gyilkolni meg nem akarom őket. még nem vettem meg őket, de max 10kból meg fognak állni előzetes becslés szerint.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
eclipse006
őstag
-
Oibacsi
őstag
válasz eclipse006 #12311 üzenetére
Az nem a magassugárzó szintállításának a marketingelnevezése?
-
dudika10
veterán
válasz balint11 #12307 üzenetére
Bocsánat, hogy bele vauvau, de 60k első építési próbálkozásnak nagyon bátor lenne, biztos nagyon jó dobozok de nagyon könnyen el lehet őket rontani.
Ilyen értékkel mondjuk én úgy a 20-30. hangfal után mernék foglalkozni.
Jó, nyilván ez is csak egy vélemény, de bízd szakemberre szerintem.
Ráadásul hangszóróhoz könnyebb dobozt találni mint fordítva.(#12312) Oibacsi: de, az.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
-
törölt tag
válasz Oibacsi #12315 üzenetére
Nekem is feleslegesnek tűnik, és ha lenne is, nem hiszem, hogy a "normál" állásról elkapcsolgatnám, de ezt nem így kell felfogni, hanem eladási szempontból, szerintem mégiscsak növelte az eladási esélyeket. Ez majdnem ugyanaz kb., mint a loudness kapcsoló az erősítőkön (amelyek szintén nem csak gyenge erősítőkre kerültek fel, hanem a jobb hangúakra is sokszor).
[ Szerkesztve ]
-
balint11
csendes tag
válasz dudika10 #12313 üzenetére
Hát most már ez van, megvettem.......elbuktam ................igy mulat a magyar!!!!
Na, de mindegy..................majd csak kisül vmi belőle!!!........Vagy nem!!!! ( és képzeld egyből 4 et vettem...........micsoda érzék!!!
Remélem a 20-30-ik hangfalam után én is profi leszek!!!!!
Na de mindegy!!!Azért én örülök, hogy aggódsz értem Du(n)dika
-
dudika10
veterán
válasz balint11 #12317 üzenetére
Nem biztos, hogy rosszul jártál, kisülhet belőle jó is.
Még csak nagyságrendileg se közelítek a 20-30-hoz én se, 2 tök egyszerűt építettem eddig és mind a kettő nagyon olcsó kategória volt, faanyag meg a padlásról volt, szóval én se vagyok egy nagy szakember ebben a témában. Elég bonyolult ez a dolog és én nem ezzel kezdtem volna, de ettől függetlenül lehet, hogy nagyon jó lesz a végeredmény. Egyébként is az a lényeg, hogy Te élvezd a zenét rajta. Én pl nagyon szívesen hallgattam azt amit én csináltam, jó volt nézni, hogy a két kezem munkája, nagyon sokat dobott nálam az élményen.
Semmi nagyzolás vagy lenézés, vagy hasonló nem volt az előző hozzászólásomban, félre ne értsd, színtiszta jó szándékkal leírtam a véleményem.Jah és fordulj bátran a Házi hangfal építése topikban shalafi66 kollégához vagy máshoz. Elég jók a szakmában.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz eclipse006 #12311 üzenetére
igen, erre is gondoltam. de akkor miért nem lehetett valahogy megjelölni, hogy mások max körül hallgatni nem fogom, nem cél a szoba lebontása.
Ba cy lus: 20-30 év körül vannak a hangszórók, szóval lehet. sőt, erősítőn is van loudness, az se mai gyerek szóval rakjam nullállásba és annyi. egyébként ahogy néztem nem rosszak ezek, sőt.
[ Szerkesztve ]
-
eclipse006
őstag
válasz proci985 #12319 üzenetére
Hát én hasonlót egy bizonyos Denon típusnál láttam, 3 fajta verzió volt ugyanazon néven.Valószínűleg egyik korábbi, másik újabb.
Oibacsi: szerintem is csak egy +extra, ha egy hangfal jó, nincs szükség ilyen funkciókra.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz eclipse006 #12320 üzenetére
lehet, csak furcsálltam, hogy az újabb verzió gyengébb. mindenesetre kézteszt (melegszik-e) alapján eddig okésnak néz ki.
ja, hangfalhoz visszatérve: van fusecserélési lehetőség is a hátán, ilyet se láttam még
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz eclipse006 #12322 üzenetére
ó, köszönöm a választ.
azt hiszem jók lesznek ezek a hangfalak. főleg, ha tényleg ilyen 5-10kért az enyémek lesznek (aukciósházból vannak tesztelni).
egyedül a beállítás lesz para, nagyok (quarterbookshelf a vastag fajtából kb 65centis magassággal), meg az egyik 12/16os (gumi/membrán átmérő) hangszóró hátrafelé van beépítve, szóval fal elé kéne berakni, lehetőleg fejmagasságba. és persze a tetejében nehezek is
-
törölt tag
válasz eclipse006 #12320 üzenetére
Hát pedig elhiheted, hogy pl. egy ar8-as, vagy egy klh sok mai, többszázezres hangfalat nyugdíjazna ami a zenélni tudást illeti, mégis azokon van ilyen kapcsoló, a maiakon meg nincs. Semmit nem jelent. Ahogy az sem jelent semmit, hogy az én erősítőmön is ott figyel a loudness gomb. Akkoriban nem hangsúlyozták ki annyira külön, hogy "audiophile", nem egy kommersz áron is árult, akkoriban gyakorlatilag kommersznek számító erősítő van, amiről manapság fennhangon hirdetnék, hogy audiofil, és az ára is az eget verdesné (relatíve értendő). Ugyanez igaz hangfalaknál is egyébként.
-
KMT
addikt
Szerintem csak akkor fogj bele, ha rá tudsz áldozni elég pénzt. Ennyi hangszóróval szerintem 150-200 kHUF alatt nem is érdemes foglalkozni. Ha nincs rá ennyid, akkor inkább add el a dobozt, és kezdd előröl a dolgot (válaszd ki a hangszórókat, majd csináltass hozzájuk dobozt.)
-
törölt tag
válasz zoltanz #12329 üzenetére
Honnan tudod ennyire biztosan? Nálam a legnagyobb változást az erősítő cseréje hozta. Amikor a NAD volt meg, és Polkról váltottam AR-re, akkor is volt persze jelentős változás, de igazi nagy változást én az erősítő cseréjénél érzékeltem. Akkor jött ki a hangfal tudása is. Addig meg hallgathattam a leggyengébb láncszem hangját.
-
Tristis
őstag
Én óva intenélek attól az esetleges gondolattól, hogy a több hangszóró az jobb, illetve, hogy a több utas hangfal az jobb. Ez igen komoly tévutakra vezethet téged. Nagyon komoly álló hangfalak azért 3 utasak, hogy a mélyet meg tudják szólaltatni általában, de azt elég alacsonyan el is váltják. Minél több váltás van, annál nehezebb megoldani egy hangfalat, arról nem is beszélve hogy sok esetben mindegyik hangszóró más kabinetet igényelne. Nem véletlen hogy nagyon sok esetben alkalmazzák a két 16 cm-es középmély sugárzót egy magassal. Én azt javaslom inkább hogy nézz ki egy jó hangú dobozt, vásárold meg a hangszórókészletét, nézz hozzá egy jobb, tuning váltót és az eredeti kabinet terveket valósítsd meg csak vastagabb anyagból. Előrébb fogsz járni szvsz.
[ Szerkesztve ]
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
törölt tag
válasz eclipse006 #12335 üzenetére
Úgy érted a loudness-t? Nem.
Meg vagyok elégedve a hanggal, pláne mióta szent este napján megleptem magam, és tologattam a hangfalakat (ennél az erősítőnél még nem csináltam, pedig érdemes lett volna mindjárt).Igazából amit egyértelműen érzek a hangon, az a szoba csillapítatlansága, pl. rézfúvós hangszereknél (harsonáknál például) bizonyos frekiken érezni is az erősödést. Ettől függetlenül most jó, mert kiegyenlítettebb mint valaha, a zene pedig körbevesz és elragad, igazán nagy az élvezeti fok.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz schawo #12326 üzenetére
nekem is úgy tűnt a dolog. csak nem értem, miért (ill tippre valami certificate lehet ludas a dologban).
eclipse006: remélem az lesz kb ez utbbi fél évben egyetlen használható hangfalpár, amihez nincs külön erősítő, az ideiglenes genius hangfalak meg kb arra jók, hogy valami szóljon (egyedül az AKGt használom). csak a mérete bajos... de van családban két markos legény, szóval megoldjuk
[ Szerkesztve ]
-
eclipse006
őstag
válasz #56474624 #12337 üzenetére
A hangfalon lévő témára gondoltam igazából. Egyébként nálam is a szoba a ludas, sajnos a hely szűke miatt nem tudom igazán távol rakni a hangfalakat egymástól, kb. 1,5-2 méter van köztük, plusz egy kicsit olyan érzésem van, mintha túl steril lenne a hang. Amikor az albérletben volt a cucc, ott egy kicsit lágyabban szólt, amit hamar megszoktam, majd amikor hazacuccoltam, akkor megint szokni kellett a hangzásképet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz eclipse006 #12339 üzenetére
A hangfalon nálam nincs olyan kapcsoló, amiről szó volt.
Amúgy miért akarod távol rakni annyira? Én pont hogy most közelebb raktam őket (most vannak olyan 1.8-1.9 m-re), és csak javult a tér is ettől.
Érdemes tologatni őket, kijjebb-beljebb forgatni, nyugodtan vállalni az asszimmetriát az elrendezésben. (Ja és persze a két hangfal és én nagyjából egy szabályos háromszöget feszítünk ki, elvileg ez az ideális, ha jól tudom. )[ Szerkesztve ]
-
djtörök
senior tag
Üdv!
Szeretnék csinálni cat5-ös hálózati kábelből hangfalkábelt. Kérdezném a kedves fórumozókat, hogy hogyan kell? Esetleg valaki csinált e már közületek?
A fehéreket összesodrom, pl. az lesz a - a színes meg a +?A másik kérdésem: tannoy m1-es hangfalhoz milyen erősítőt ajánlotok?(gondolom a mostani yamaha rx496 nem a legjobb neki, bár ezzel is elég szépen szól)
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz djtörök #12342 üzenetére
Olvass utána a TIM torzításnak.
Ha mindenáron abból akarod akkor én azt javaslom, hogy + és - is külön legyen meg a 8 szál. Tehát két kábel legyen hangfalanként.
Nagyon egyszerű, leblankolod, összesodrod a végeket majd ónozod és kész. Én csináltam már párszor, nem egy nagy ördöngösség.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
törölt tag
válasz dudika10 #12343 üzenetére
És milyen vastagra jön ez így ki?
Csak mert én múltkor itt összefogtam így vezetékeket (nem cat5, hanem réz meg réz-ezüst), összesen kijött jó 3.5 mm2-re, hát durván elnehezedett a hangkép. A fafúvósok például teljesen érdektelenek lettek, és igazat megvallva dinamikusnak sem volt sokkal dinamikusabb, mint most az 1.95 mm2-es rézzel. A zene lendülete, lüktetése megszűnt létezni, kihalt a lelke.
-
eclipse006
őstag
válasz #56474624 #12340 üzenetére
Hát akkor kb, annyira van most mint nekem. Azért mert a nagyobb szobában próbálgattam,teszegettem, és nekem nagyon tetszett a hangkép, ha kb 3 méterre volt egymástól a hangfal. Hallottam erről a háromszöges témáról, nálam nem vált be, mert akkor kicsit basszushiányosnak éreztem a zenét, egy kicsit ha távolabb ültem akkor viszont korrekt, nem tudom miért van ez, talán köze van ahhoz, hogy zárt rendszerű a hangfalam?
-
törölt tag
válasz eclipse006 #12345 üzenetére
Nálam most basszusban sincs hiány (bár eddig is csak bizonyos metál zenéknél volt, most már ott sincs), pedig kb. (+-10 centi) tényleg egy szabályos háromszög. Az én hangfalam is zárt.
Amúgy ha távolabb rakom, akkor közelebb van a sarok például a jobboldalihoz (mivel azzal tudok "játszani" ilyen értelemben), és az már alapból nem túl jó. Most nagyobb lett a tér, szellősebb.
De sajnos a szoba miatt időnként itt-ott "gombócosodik" a hangkép, plusz még ugye ami nem ilyen egyértelműen hallható.Az én szobámnál biztos nem rosszabb a te helyzeted sem. Nálam az a szívás, hogy ott a hangfal egyik falnál, szemköztinél az ágy (arról hallgatom), és a szobának ez a térfele szinte üres, az ágyon kívül csak a "zeneipari cuccok" vannak itt. Visszhangzik is, ha mondjuk tapsolok. Az ágyam fölé nem akarok hatalmas könyves szekrényt rakni, vagy ilyesmit, mert akkor nem aludnék nyugodtan, valószínű idővel majd teljesen átvariálom, vagy tojásszivacsokkal beborítok itt mindent, aztán hadd szóljon úgy.
(#12347) dudika10:
Nyilván rendszerfüggő is a dolog, nálam nem jött be a 3.5 mm2-es vastagság. Aztán lehet cat7-essel nem lenne így.
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz eclipse006 #12345 üzenetére
Van egy tök egyszerű Sinegen nevű program. Ha ezt letöltöd akkor ez szinusz jelet generál neked amit valós időben tudsz változtatni. Így meg tudod nézni, hogy a szobád milyen frekvenciákon emel ki nagyon. Nálam például <1 méter eltérés a hátsó fal felé az 50 Hz-es frekvenciánál jó pár decibelt számít. Ezzel a programmal nagyjából meg tudod nézni, hogy hol van az ideális hallgatási pont a szobádban.
[ Szerkesztve ]
-
KMT
addikt
válasz djtörök #12342 üzenetére
Ha nincs meg a kábel, és esetleg hajlandó vagy többet rászánni, akkor inkább ne CAT-et használj.
(#12345) eclipse006:
Nem, nem a zárt miatt van. Ez egyértelműen szobaakusztika, és nem a háromszöges rendszer az oka, hanem vagy a dobozok, vagy te, netán mindkettő szerencsétlen helyzetben van. Nálam is ez a fő gond, hogy a tér szempontjából ideális elrendezéskor 100 és 50 Hz közt nagy lyuk van.(#12346) AMDFan:
Semmi különös, csak valahol olvastam, hogy márpedig 1-3 % körüli THD-t tud maximum (minimum) az ember kihallani. Na most a foobar abx teszttel 6/6 meg tudtam különböztetni az 1%-nyi 2 kHz-et tartalmazó 1 kHz-es hangot a tiszta 1 kHz-től. Páratlan felharmonikussal még nem próbálkoztam, de azt elvileg még könnyebb kiszúrni, mert zeneileg hamis. Kisebb torzítást egyelőre még nem tudtam generálni, de már valóban kíváncsi lennék a dologra, mert így olyan ez a fenti "tény", minta hifi "szabványban" a 16 kHz-es felső határ (asszem így van).#12349:
Ezzel csak az a gond, hogy a füled érzékenysége nem lineáris abban a tartományban. Magyarul pl az azonos hangosságú 50 Hz-et halkabbnak hallod, mint a 60-at. Szóval így nem szabad szobát "kalibrálni", mindenképp mérés szükséges.(#12348) Ba cy lus:
Amit írsz az nem a nagy összkeresztmetszetű, hanem a vastag erekből álló kábelek esetén jöhet elő, mint a tűzálló is. Egyesek szerint ennek köze lehet a skin-hatáshoz, mások ezt elvetik azzal, hogy az nem jelentős hangfrekvencián... (aztán mégis többen így halljuk )Sok voltam mára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest