Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
KMT
addikt
válasz m0rd0k #12901 üzenetére
Na hát erre például jó lesz a linkelt plugin. De mi lesz a középpel?
A beüzemelése valószínűleg nem két kattintás, de biztos megoldható.
A frontokról (milyen is?) nem muszáj levágni a mélyeket, de akár még segíthet is. Ha le is vágod, érdemes csak a legmélyebb hangokat levágni. Például 40-50 Hz alatt legalább másodrendűvel. A szubot meg pont fordítva, minél meredekebben.
Tök szívesen kipróbálnám én is, hogy mit számít egy ilyen vágás, de nincs rá lehetőségem.
-
csonti07
tag
válasz eclipse006 #12908 üzenetére
nekem is aza szimpibb
meg ugye 20-as a mélye stb.
meg hát igényes darab. -
csonti07
tag
válasz csonti07 #12909 üzenetére
vayg ez:csak régi aza baj
-
rii
nagyúr
csákó
az oldhifi mi a vihart csinál? csak bemutat? Vagy elad?
csak mert magukról egy szó sehol nincs, meg ár sehol nincs, viszont hírlevél meg van. Most arról hírlevél, hogy újab készülékekről kép került fel .... akkor legalább írná be, hogy "csács, én vagyok S.M., ezek az enyimék, jó nézelődést"
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
csonti07
tag
bár nekem ezis nagyon szimpi csak hát a kora:iq
erőől vmi vélemény?
ilyet biztos h hallott már vki -
m0rd0k
senior tag
ja,de nemértem hogy különbözteti meg a két jack kimenetet.Mert pl subot lenémitom,kiveszi belőle a magasat,de szólnak ugyanúgy a szatelitek is meg a mély hangszóró is,pedig külön kimenetre vannak kötve a hangkártyán és beis van állitva a hangkártyán hogy a mély az mély a szatellit első hangszóró. a pluginba van Sub,Low,Mid,High,de akármit csinálok egyik hangszóró se hallgat el. :/
[ Szerkesztve ]
Minden szinten,szinte minden.
-
törölt tag
válasz csonti07 #12918 üzenetére
Én úgy tudtam, hogy a gyengébbik nem szeret kevésbé kockáztatni, férfiak meg inkább a durr bele.
Picit több lendületet, határozottságot.
Én a Polkon buktam 40 ezret, mikor eladtam. (Erősítőn is 15-20-at, az már majd 60.) Pedig semmi baja nem volt, újonnan vettem két és fél éve. De ez hozzátartozott a játékhoz, tehát nem bántam meg. -
Auratech
őstag
válasz m0rd0k #12916 üzenetére
Az effekt csatornákat keresztbe keveri a hangkártya.
Neked egy szoftveres keresztváltó kell. Van ilyen vst pluginként zeneprgramokhoz. Ha egy csatornán csak bizonyos hangot akarsz átengedni, akkor ott megteszi egy meredek alul/felül/sáváteresztő szűrő.
Amúgy kurvára érthetetlen amit írsz.
Van az alaplapodon hat luk. Jó esetben. Ha alc860/70/80/90-es chip van előtte, lehetséges külön megcímezni őket egy zeneszoftverből.
Zenei felhasználásra, hogy napi használatkor a hat luk kétszer három sávot adjon ki, mintha két- két kereszt váltó lenne digitálisan eléjük kötve, nem ismerek szoftvert.
Esetleg hangosítást vezérlő szoftverekben lehet efféle funkció.http://www.kvraudio.com/news/rs_met_updates_crossover_3_way_and_track_meter_to_v0_6
http://www.hitsquad.com/smm/programs/Crossover3way/
http://www.downv.com/Windows/download-Crossover-3-Way-10073062.htm
innét kapirgálj...
Auratech Field Recording
-
eclipse006
őstag
válasz csonti07 #12920 üzenetére
Szerintem se vacillálj ennyit, mert a végén elviszik mind kettőt. Az lenne a legjobb ha meghallgatnád őket, látatlanban nem lehet tudni melyik a jobb számodra. Én továbbra is a Proera mellett döntenék, simán bevállalnám.
Annyira azért nem régi az az iq.rii:
Szerintem csak bemutat.De amiket mutattál, hogy elszeretnéd adni, simán felrakhatnád a vaterára, expresszre, teszveszre...Most hogy nézegetem az Oldhifit, szerintem ezeket meglehet venni, ha bemutatna, mindek lenne ott hogy használt állapot.[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/sz.sandor90/?hl=hu
-
m0rd0k
senior tag
válasz Auratech #12921 üzenetére
Van egy 5.1 erősitőm,arra rá van kötve egy Kinyo 2.1 Szatelitje RCA kábellel közvetlenül az erősitőre,Front részére(left,right),van egy rca csatlakozós mélnyomóm,az rá van kötve a sub részére az erősitőnek,na és az erősitőn van 3 jack csatlakozó amibe ugye dugok egy jackkábelt,és azt bele a gépbe,így a szatelit is elfoglal egy jack kimenetet a gépemből,meg a mély is egyet.Azt szeretném hogy a mélynyomóm mélynyomóként üzemeljen és mélyet adjon,ezt realtek szoftvere nagyjából meg is csinálja,mert betudom rajta állítani hogy melyik kimenet mi(a mélynek mélyhangszóró,a szatelitnek első hangszóró van beállitva).Tehát azt szeretném hogy a szatelit magasat szóljon.Tulajdonképpen azt szeretném hogy a szatelit jobban szóljon,feljebb tudnám tekerni de akkor már kicsit recseg,nemtudom eldönteni hogy mélyközép van benne vagy magassugárzó,de inkább mélyközépre tippelek.
Tehát a kérdésem az az hogy milyen hangsugárzó van a szatelitbe,és hogy ennek milyen hangokat kell kiadnia,magasat,közepet mélyet,avagy mindet és erre kellene egy program amivel tudom állitani hogy a szatelit milyen hangszíneket toljon.
Szatelitem:
Minden szinten,szinte minden.
-
csonti07
tag
válasz eclipse006 #12922 üzenetére
értem proerát elvileg ledumáltam szal érkezik majd egyszer, de elmenni nem tudok meghallgatni sajnos egyiket se.
-
eclipse006
őstag
válasz csonti07 #12924 üzenetére
Remélem megérkezik, érdekel a véleményed a hangjáról, kíváncsian várom.
Más: Találtam egy erősítőt az Oldhifin ami nagyon megfogott , Ebay-es linken vannak jó képek róla egy nagyon jó CD-játszó társaságában.
-
csonti07
tag
válasz eclipse006 #12925 üzenetére
még nem küldte el
még várom h a részleteket lebeszéljük
egybként rockkal lessz tesztelve szal igen majd mondom h mien úgy 1 hónap múlva
egybként még nem naon hallottam jó rendszert úgyh nincs túl nagy viszonyítási alaponmnem tudtok egybként vmi jó féle teszt cd-t?
amin effektek vannak meg stb.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz csonti07 #12920 üzenetére
Hogy hosszútávon mi lesz a jó neked, azt egyrészt nem más fogja tudni megmondani, másrészt nem most derül ki egy maximum pár órás meghallgatás során. Ezért kár igazából ennyit kotlani rajta. A Tannoy Mercury F2 például bőven megfelelhet, vagy még a Proera is. Bár én továbbra is azt mondom, hogy az a JBL decade L26 lehetne a legjobb vétel. Persze nem ez számít.
-
Rozoga62
tag
"Találtam egy erősítőt az Oldhifin..."
Én meg itt találtam egy nagyon jó ajánlatot az apróban a sztereó erősítők között. Rozoga hirdeti. Igen-igen jó cucc féláron!!
-
KMT
addikt
válasz m0rd0k #12916 üzenetére
Miért kéne elhallgatnia bármelyiknek is?
A sub-ot és a low-t használd pl, a másik kettővel ne foglalkozz. A konfignál látszik, hogy melyiket melyik kimenetre küldi. Ha ez nem egyértelmű, akkor például halkítsd le az egyik csatornát a gain-nel, és ami halkabban szól, az lesz a jó kimenet.
Most látom, hogy milyen hangsugárzók ezek. A keresztezési frekvenciát inkább feljebb, 100 Hz köré állítsd. A hangkártya driver-ében inkább ne állíts semmit, mert lehet, hogy bezavar.
Esetleg mutass képet a beállításról.
Jah, egyébként nem hiszem, hogy sokat nyernél a dologgal. Ennyit bírnak a kis zajkeltők. Ha nem elég, nem úszod meg, hogy jobbat vegyél.
[ Szerkesztve ]
-
Cleinor
tag
Bevégeztetett.
Tegnap megütötte szemem egy Harman Kardon PM645. Leutaztam kecskemétre, meghallgattam, elhoztam.
Össze hasonlítottam a Denon PMA 495R-el.
A fő különbség a hangszínben volt. Sokkal neutrálisabban szól a kardon. Viszont cserébe sokkal magasabb freqit visz át.
Miután megfüleltük a különbséget felkerült a végleges pozíciójába. Ami végül így néz ki
Bocsi a minőségért, de per pill csak teló alkalmas itthon fotózásra.Így egészen más lett az összhatás.
Rá kellett toljam a falra, most a faltól kb 4 centire van. Nagyon kellemes hangja lettEgyetlen egy hátrány van. S ezt sehogy nem tudom kiküszöbölni. Szombám akusztikáját a galériám totálisan ketté bombázza. Ami ebből érezhető az ez: ügye én a galéria alól hallgatok zenét kanapéban, s itt a mély tartomány eltűnik
Fent viszont ahol alszom kifejezetten rendben van a hangzás.Ezt maximum úgy tudnám megoldani ha valahogy megtudnám vezetni a hangot. Hangfal áthelyezés nélkül.
És ismét érezni a flac és mp3 közti különbséget
"Elméletileg az elmélet és a gyakorlat ugyan az. Gyakorlatilag nem..."
-
törölt tag
válasz Cleinor #12935 üzenetére
Kellene egy állvány a hangfalaknak. Egyrészt a mélyek miatt, másrészt mert akkor tudod az elhelyezést igazán "finomhangolni". Sokat szórakoztam a hangfalaim elhelyezésével én is, rengeteget számít. Jelent annyit a jó elhelyezés a nem jóval szemben, mint egy másik erősítő, sőt...
-
eclipse006
őstag
válasz Cleinor #12935 üzenetére
Forrásnak PC-t használsz? Amúgy a térérzet így tényleg nem az igazi. Nem tudom, hogy mennyi hely van a szobádban, de mindenképp javulna a helyzet, ha állványon lennének a hangfalak, kicsit távolabb egymástól. Illetve nem láttam ki a képen, hogy a hangfalak alatt van tüske, vagy valami?
-
csonti07
tag
na a proerát közben elvitte vki
de azt mondta h lessz egy ugyanilyen csak visaton magassugárzóval talán jobb hanggal szal arról nem csúszok le
bár ez se az én hibám volt de 8. -
rii
nagyúr
sziasztok!
ezen missionok közül érdemes valamelyik a vételre?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
BlackV
őstag
Skacok! (Főleg Audiotrak Prodigy HD2 tulajok)
"PCI audio interface based on VIA VT1721 (Envy24HT-S)"
Lehet, hogy hülye kérdés, de tudnátok segíteni, hogy ez mit jelent?
-
BlackV
őstag
Bocs lejárt a szerk. Szóval, hogy a VIA VT1721 dolog az micsoda az AUDIOTRAK-en, mert nekem VIA VT1708s integrált hangkártyám van. (Az alaplapom gyártója szerint természetesen prémium szintű HD hangkártya. ) Lehet valami összefüggés?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz eclipse006 #12946 üzenetére
Az a 70-es nagyon megéri azt a 8000 Ft-ot. Nem mintha hallottam volna, de egy számítógépes hangcuccnál tuti sokkal jobban szól, régi Mission nem zenélhet annyira rosszul.
-
-
Honkydoo
őstag
Sziasztok!
Egy másik topic-ból jöttem át ide, egyenlőre informálódás céljából.
Nem biztos hogy jó helyen teszem fel a kérdést, de azért megpróbálom.
Olyan beltéri 30-40W-os hangfalat keresek, ami 20Hz től 40000Hz ig szól.
Mielőtt bárki kérdezné, nem vagyok denevér a felharmonikusok miatt szeretnék ilyen széles frekvencia tartománnyal rendelkező hangfalat.
Csöves integrált erősítőn fogom hallgatni, és főleg rock vagy chill out stílusú zenét.UI.:
Remélem nem fog senki lehurrogni, mert nem szeretnék megmaradni a hi-fi szabvány határain belül."Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Tudományos Pandémia Klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mesterséges intelligencia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest